- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz
farkas-j #53005 üzenetére
Hát a fene se tudja, hogy kinek mi az egyszerűbb, de szerintem ha win7-re a Matroska Spilttert telepíti, akkor a mediaplayer le tudja játszani az mkv fileokat is. A dlna win7-en meg alapból megy akár szerverként (TVről látszanak a fileok), akár conrollerként (jobbklikk -> lejátszás a következőn -> LG Smart+ TV)
De a Serviio is elég egyszerű, meg a Kodi is (leánykori nevén XBMC) -
huncutka1029
addikt
válasz
farkas-j #52665 üzenetére
Pr telecomnál, nem műxik az SD sem a HD-nál sem.
Monduk eddig is csak az M1 hd alatt ment....Egyedül az M3 nál az info sávban jelenik meg a hbbtv piktogram a felbontás, és txt ikon mellett.
Szolgáltatói szarakodás, ezért is le fognak húzni havidíjjal az tuti!
Meg az is tuti, hogy nem fogok fizetni érte! -
Watt25
veterán
válasz
farkas-j #52628 üzenetére
Tudtommal egyáltalán nem evidens, hogy a MediaKlikk minden szolgáltatónál elérhető. Nem is értem, hogy tulajdonképpen milyen jogon írtál a MindigTV-nek, ha Tarr előfizető vagy... Ha a Tarr másik forrásból veszi a közszolgálati csatornákat, akkor a problémádnak semmi köze a MindigTV-hez. Egyébként pedig a MediaKlikk-et az MTVA csinálja, a MindigTV HbbTV szolgáltatása a MindigTV Plusz.
-
Tutu7030
veterán
-
OldMike
őstag
válasz
farkas-j #52628 üzenetére
(Úgy mint pl. ahogy majd a Youtube fog tavasszal.)
Én csak erre reagálnék. Megnéztem a korábban linkelt YouTube Help oldalt, kicsit bele is mélyedve. Az biztos, hogy az én LM660S tévémen úgy néz ki a YT alkalmazás, mint az oldalon képpel bemutatott "korábbi verzió", aminek megszűnik a támogatása.
Az LG honlapon élő chat-ben megkérdeztem, hogy mi lesz. A válasz az volt, hogy ők erről még nem is hallottak
. Aztán azt is írták, lehet hogy a támogatás megszűnik, de az alkalmazás ettől még működni fog. Nem örömmel, de várom a történéseket.
Nem értek hozzá, de a támogatás megszűnése jelentheti esetleg azt is, hogy a Google a tartalmakat már nem fogja elérhetővé tenni? Akkor nézhetem az üres kezdőoldalt?
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
farkas-j #52490 üzenetére
Engedtessék meg, hogy legyen véleményem mégha az markáns is. Szerintem az már kuderült itt a fórumon egyszer kétszer, hogy nem szoktam megnyilatkozni olyanról amiről nincs tapasztalaton alapuló véleményem.
Továbbra is fenntartom, hogy az Olcsó droidos stickek zöme nem üti minőségben az általam elvárt szintet. Ez nem azt jelenti, hogy az összes rossz, de olcsó húsnak híg a leve.
Elhiszem, hogy az általad használt és linkelt eszközök tökéletesen működnek. Egy szóval sem állítottam ennek az ellenkezőjét.
Mindemellett továbbra is inkább egy komolyabb minőségű média playert ajánlanék (Dune, popcorn hour csak, hogy két példa is legyen) mint egy olcsó droidos sticket. Nem mondom, h kiváltja a teljes Smart részt, de a média lejátszót messzemenően és ha már filmezés akkor az történjen jó minőségben.
Persze tudom nem olcsó, de akár hasztnáltat is kereshet és minőségben más kategória.
-
laccczka
tag
válasz
farkas-j #52480 üzenetére
Akkor milyen tv-re érdemes beruházni?!!!
Most állok tv vásárlás előtt és elkap az idegbaj mert már lassan azzal sem lehet tisztában lenni, hogy milyen szempontok alapján válasszon a paraszt magának egy tv-t.Most komolyan melyiket ajánlatos megvenni a következőkre:
- böngészés, néha youtube
- média megosztása mobil eszközökről vezeték nélkül
- sorozat, film nézés feliratokkal?Max. 120-130e Ft a keret /nincs bankár rokonom/.
Egyáltalán találni megfelelőt ilyen összegben? -
huncutka1029
addikt
válasz
farkas-j #52480 üzenetére
nem lesz sokal gyorsabb a webos.
Az LG egyetlen elvitathatatlan előnye az oled lesz, de szerintem az idén a Sony nagyon lealázza LG-testvért, az androidos tv-vel. Csak előzetes teszteket láttam, de klasszisokkal gyorsabbnak, és rugalmasabbnak tűnik mint a webOs. Kérdés persze, hogy milyen hardvert, és kijelzőt illesztenek mellé.....Huhhh, de jó lenne, egy LG 4K oled, androiddal, 65"-ban 500.000 Alatt!.
-
Shingen
addikt
válasz
farkas-j #52352 üzenetére
Rendben! Köszi!
Akkor szerinted 2TB 2.5" Y usb meg lehet hajtani?
Ennek az áramfelvételéről vannak infoid (2Tb 2.5")?Mert elvileg 1 usb feszültsége 5V, és ez max. 500 mA
/De pl. egy laptop csak 200 mA-nél többet nem adnak ki.
Illetve a tápnak, alaplapnak sem teszel jót, hosszú távon ha nagyobb teljesítmény szívunk le róla, ezért alkalmasabb a külső táp./
Még azt jó lenne tudni a TV-k usb portjai mennyit adnak le
Én ezért használok inkább külső tápos HDD-ket. -
Shingen
addikt
válasz
farkas-j #52348 üzenetére
Nem mondom, hogy nincs igazad.
Csak érdekelne te mivel magyaráznád, hogy 2.5" hdd-nél csak 1TB vagy még 1.5TB előfordul.
A 2TB már mind 3.5" egyértelmű a nagyobb adattár miatt több tányér van bennük ,azoknak a mozgatásához több áramra van szükség.
3.5" mind külső áramellátásúak. -
lukgab
tag
válasz
farkas-j #52335 üzenetére
Én ezt tervezem megvenni LG 49UB850V és hozzá csináltatok egy normális - kihajtható, dönthető állványt anyagköltségen 5eFt ért. Ezek után nem csak hogy balra / jobbra tudom húzni és a végén fordítani is a tévét, hanem még lehetőségem lesz minimálisan lefele is dönteni.
Amúgy érdekes, engem inkább arról próbáltak meg lebeszélni, hogy nem kell 3D, akkor inkább 4K .. nem pedig fordítva. Nem akarok 5 évig tv-t venni, ebbe meg már van minden, ami jó lehet a következő években és addig meg elleszek a 1080p/2160p tartalommal és a játékokkal.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
farkas-j #52217 üzenetére
Pana házimozim rá van kötve optikával, "gyári" FW-vel rájöttem, hogy ha soundbarként adom hozzá, akkor lekezeli optikán ki-be tudom kapcsolni stb, frissítés után elszállt, reset után adnám hozzá, egyikkel sem működik. Ez a kisebbik baj. Nagyon sokszor tabon YT app, videó elindít, és az app tudja a megosztást, abban a pillanatban elindult a "gyári" FW-n a YT app és ment a videó, most villan a kép, azt annyi. Néha megy a smart menüből, néha megy a bemenetváltásból, de hektikus, és előtte tölt 2 percet, míg belép a YT apphoz, és nem, nem a YT app hibája, ugyanis a legújabb YT app volt a régi rendszeren is. És akkor ez csak 2 olyan funkció, amit én használnék, de nem megy rendesen.
Sajnos nem tudok visszaállni, pedig megtenném.
-
rongylab
tag
válasz
farkas-j #50982 üzenetére
csak egyet felejtesz el.. Az android nyílt rendszer, nem az lg tulajdona. Ráadásul ezek az androidos csoda kütyük állandóan lefagynak, megbízhatatlanok, semmire nem jók, még telefonra is gagyi..
sose vennék androidos tv-t.. nekem tv kell, ami ha kell 30 órát egyfolytában megy. nem egy minden benne van de semmi nem működik dolog..
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #47688 üzenetére
Itt van a WiFi telepítési, és beállítási segédlet. A korábbi link már nem működik. Elnézést kérek a hibáért!
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #47689 üzenetére
Ez az EZcast eszköz, ami kifogástalanul működik nálam, és majdnem korlátozás nélkül tükrözhető a laptop és PC képe. Most úgy látom rendesen felverték az árát, mert én még 17$-ért vettem
-
gatos50
csendes tag
válasz
farkas-j #47657 üzenetére
Engem is érdekelne a TV okosítás (LG42CS460). Meg tudnád mondani, hogy a most kapható smart tv boxokkal 25 Mbps WIFI-vel boldogulni fogok ? A kinézett eszköz (a220V-nál) a TM8C csak nincs külső WiFi antennája, 25-ért, esetleg a Minix neo x8-h csak az sokkal húzósabb. A lejátszáshoz nekem is NTR 82 van.
-
josi9682
csendes tag
válasz
farkas-j #47506 üzenetére
Helló. Ezt most lehet hogy rosszul értettem. Tehát ezt az USB sticket bedugod pld. a "buta" tv-be,feltelepíted a szofvert a pc-re és átküldi a képet és a hangot a tv-re? Nekem van egy régebbi Lg lcd tv-m,amin van egy usb bemenet,de csak képeket lehet rajta nézegetni,videót már nem. Ha ide csatlakoztatom ezt az általad ajánlott eszközt,mehet a stream a pc-ről a tv-re?
-
huncutka1029
addikt
válasz
farkas-j #43292 üzenetére
Én ezt használom Galaxy note 2 re, és Galaxy Ace3-ra.
Ugyanezzel tévézik a fiam huawei Ascend Y300-on -
Frank97
csendes tag
válasz
farkas-j #43276 üzenetére
Én nem tudom ezt a Miracast problémát meg oldani vagyis a tükrözést.
Vissza állítottam a Tv-t a gyári állapotban úgy ahogy írtad.
Telefonra meg nem tettem új progikat,de ami a vicces,hogy ios ról sem működik(Ipad mini)
Már nem tudom mit tudjak ki próbálni végig néztem mindent de semmi.
Elképzelhető,hogy valami apróságot nem látok meg?
Vagy valami hiba lehet az új frissítésben?
LG LA690S készülék. -
huncutka1029
addikt
válasz
farkas-j #41125 üzenetére
1; nyomd egyszerre a home és a képernyőzár gombot.
2; beállítások, mozgás és gesztusok kézmozdulatok ott jelöld be a felvétel tenyérhúzással lehetőséget. ilyenkor ha a képernyő, és nem a kamera előtt elhúzod a kezedet balról jobbra, mint amikor morzsát söpörsz le, elmenti a képernyőt.Angolul palm mode. -
Zirowe
nagyúr
válasz
farkas-j #40794 üzenetére
Nem, az auto update a csatornamozgások állandó figyelése miatt kell, semmi közé az epg lebutításához, azt a hotel mode okozza.
Már mondtam, hogy nem akarok kedvenceket használni+az nem igazi megoldás.
Ilyen beállítást pedig nem találtam, ha lett volna, már rég kipróbáltam volna+mint írtam nem kábel tvről van szó, hanem mindigtvről.
-
huncutka1029
addikt
-
Danika256
aktív tag
válasz
farkas-j #40763 üzenetére
De szerintem a háttérvilágítás ki / bekapcsolása csakis akkor lép életbe ha be van kapcsolva a Trumotion. Ha nincs, akkor ez értelmét is veszti. Ha ez a folyamatosságra rásegítő beállítás nem aktív egyáltalán, a kijelző normál 100hz-en működik, legalábbis LA660 / 690 esetében. Nem?
Aztán ha a Trumoition be van kapcsolva, a szinttől függően az elektronika + kiegészítő képkockákat is számít ki a képek közé, tovább növelve a folyamatosságot.. -
-
Szulita28
senior tag
válasz
farkas-j #39736 üzenetére
Köszi a választ, ez érdekes gondolat.
Jól értem, h bármelyik Androidos, USB-s tévére rá lehet dugni egy ilyen kütyüt, és Smart-TV-t csinál belőle?
Nekem amúgy a 3D lenne az alap, ezért is nézegettem a 27MD53D 3D-t. Bár néztem méretileg, és valóban kicsinek tűnik (tv-nek). -
LucasGrant
aktív tag
válasz
farkas-j #39119 üzenetére
Universal remote, a Tv menüjében található, ,,program,, (semmi köze a Simplink hez, és a HDMI vezérléshez).
A lényeg, hogy 4kategóriát tudsz betanítani márkaszinten infrán keresztül, BD/DVD lejatszo, STB,Hangprojektor , Hazimozi. Szóval nem csak HDMi s eszkozoket tamogat. Amikor megnyomod a q.menu 123 gombot a remote on, akkor a hozzaparositott pl. BD lejatszo taviranyito kiosztasa jelenik meg. -
Dave567
addikt
válasz
farkas-j #38889 üzenetére
Teljesen jó amit írtál, de szerintem is külön Blogot csinálhattál volna hozzá.
Wifin amúgy se ajánlott filmet nézni, főleg nem 1080p, meg amúgy se értem miért kell a belső lejátszóval szenvedni az embereknek, hát persze Wifin keresztűl, amikor amúgy se működik a hangsáv váltás, legalább is nem tudok róla hogy működne.
A belső lejátszó meg oké, kb sorozatokra megfelel, de kizárólag kábellel össze kötve.(#38953) eladogeppc:Mikor is állítja át automatikusan a 3d-t, mert szerintem külön meg kell nyomni a gombot, és akkor se a felezettekre kell menni, hanem csak a sima 3d-re.
De amúgy SZVSZ a Gravity film egy okádék volt 3d-ben, egyszerűen 0 a 3d hatás, maga a film kiváló. -
dimrus2
tag
válasz
farkas-j #38889 üzenetére
Üdv!
Rendkívül hasznos, és ideillő bejegyzés!
Akinek gondja van a wifivel, és figyelmesen elolvassa, sok bosszúságtól menekülhet meg, pénzt is spórolhat.
Amiért ide való az pedig szerintem az, hogy aki értékes hozzászólásod segítségével beállítja készülékét, Tv-jét
akadás és problémáktól mentesen tudja használni!
Magam részéről Köszönöm, hogy értékes munkáddal segíteni próbálsz fórum társaknak!Direkt nem tettem off-ba !
Üdv!
-
Warter
addikt
válasz
farkas-j #38892 üzenetére
Nincs baj vele, tényleg hasznos amit írtál, de szerintem ez tipikus olyan, hogy megírod blogout cikkbe és belinkeled.
gyeniko: Szerintem is hasznos, csak szerintem nem igazán ennek a topicnak a témája. Ahogy a házimozi komponensek sem.
Shingen: És milyen különbség van ennek fényébe a tv-re rádugott használatot illetően? Ígyis-úgyis usb-vel dugod rá. A legfontosabb, hogy kap-e külső tápot.
-
törölt tag
válasz
farkas-j #38709 üzenetére
Nem csak a LED ekről szól az MCI.Itt az LG hivatalos definiciója:
MCI (Motion Clarity Index)
A Motion Clarity Index egy több komponenst figyelembe vevő mutató, mely a dinamikus mozgások képi megjelenítésének pontosságát fejezi ki. Az LG által alkalmazott képrészletekben állítható háttérvilágítás, a local dimming technika, valamint a kiváló XD motor együttesen kiváló értékeket mutat a gyorsan mozgó jelenetek realisztikus megjelenítésében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest