Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
Biga123 #100767 üzenetére
Bluetoothon keresztül?
Igaz, hogy se a hangfal, se a füles vásárlása előtt nem néztem alaposan utána, de egyetlen tesztben, sem hivatalos oldalon nem láttam olyan korlátozást a bluetoothnál saját tv-m esetében, hogy kizárólag gyártóspecifikus termékkel működne.
A 60UM7100PLB gond nélkül csatlakozott a Boltune füleshez és Edifier 1280 hangfalakhoz is, mindkettővel rendszeresen használom gond nélkül.
-
-
-
Iomega
addikt
-
Toth_Jani
őstag
-
PioDVD
senior tag
válasz
Biga123 #75032 üzenetére
Utoljára:
Leírtam, hogy bolti garanciánál macerás a csere. Erre beleokoskodtál:
"Ha az LG garis szeríz cserét mond mert szar a TV akkor kapsz tőlök egy cserére jogosító igazolát a TV t pedig elviszik. Ergó nincs mit bevizsgálni."
Még jó, hogy most már kioktatsz, hogy miért nem jó a bolti garancia. -
PioDVD
senior tag
válasz
Biga123 #75025 üzenetére
Én meg éppen nem a hivatalos garanciáról írtam. Éppen a fentiek/lentiek miatt érdemes hivatalossal venni. Én is csak azért vettem boltival, mert berágtam, hogy Debrecenben mindig csak hirdetve láttam, a valóságban meg sosem. Webshop-ot meg nem akartam.
Viszont a következő, a saját, valószínűleg onnan lesz, ahonnan a kicsonagolásos szállítással küldik. (Hirtelen nem ugrik be a nevük, pedig most is volt róla szó.)
-
Biga123
addikt
válasz
Biga123 #75025 üzenetére
Közben megtaláltam TBMC kollega kálváriáját.
De ezek szerint csak és kizárólag ott szabad tvt venni ahol hivatalos magyar LG garipapírt adnak.
Bár nekem van írásos bizonyítékom h a Digitalko s tvkre vonatkozik a hivatalos magyarországi LG garancia, + az LG től is van 1 mailem h amennyiben nem outlet ből vettem akkor él a gari náluk.A cserés TVm euronics es volt ..
-
huncutka1029
addikt
válasz
Biga123 #74981 üzenetére
bizony, jó szokása mindenkinek, hogy minden ficsőrt bekapcsol, ami csak van. Vagy alapból be van kapcsolva, és nem tudja mire való, mivel együtt használva javít..
És ezt az LG user manualja sem taglalja nagyon.
A helpdeskesek meg..... no comment.
Sajna általában egyik üti a másikat.
Pl dinamikus kontraszt, fokozza a bevilágítást.
Real cinema (24p) alapból van, ha ezzel bekapcsolod a truemotiont, kész a szappanopera.
Zajcsökkentés, és valósághű mozi opció együtt kockázza a képet, de a dinamikus kontraszttal együtt ugyanez a hatása... mivel szoftveresen szúr be pixeleket, fekete képkockákat a meglévők közé.... -
Soká
senior tag
válasz
Biga123 #74931 üzenetére
"Ez lehet a szolgáltató által agyontömörített adás hibája ."
Látod, erre nem is gondoltam. Nálam is Telekom van, IPS.
Ezt a problémát egyébként ki lehet szűrni, ha valami tuti minőségű tartalmat néz az ember. Ha ott nem jelentkezik ez a probléma, akkor valószínűleg az adás a hunyó. Kár, hogy ezekhez a dolgokhoz végképp nem értek. Mondom, nekem azt tűnt fel, hogy amikor "meglódul" a kép, olyankor látszik a probléma, de aztán el is tűnik. Tehát nem a mozgás teljes ideje alatt.
A set top boxot ki lehet zárni, mint esetleges hibaforrást? Feltételezem, hogy ebből a lehető legegyszerűbbet, legolcsóbbat adta a szolgáltató. -
Black Dragon
addikt
válasz
Biga123 #74706 üzenetére
Akkor jó, nem csak nekem volt ilyen.
Konyika: Hát igen, ez az amit úgy se vallanának be, ha csak nincs róla felvétel, hogy tényleg megcsinálták. Ugyanis azt írták, hogy sértetlen, hibátlan állapotban küldik tovább, és az egészet bekamuzhatják, közben meg sem nézték, hogy a tv milyen állapotban volt.
-
WiZZaRD
csendes tag
válasz
Biga123 #74690 üzenetére
Az euronics-ban vettem én is a tv-t, nem bontották ki, csak hozták a bazi nagy dobozt. Ráadásul úgy vettem meg az 55-öst, hogy csak az 50-es volt kiállítva, de ugyanaz a típus, csak ugye más méret, úgyhogy tulajdonképpen látatlanban vettem a tv-t, szerencsére semmi baj nem volt. Lehet, hogy ők a raktárban kibontották, én minden esetre nem láttam a tv-t.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Biga123 #74690 üzenetére
Ez mindenkinek egy szar helyzet, és csakis emberi mulasztás miatt történhet ilyen, amikor ez a feladatuk, ez a munkájuk, hogy leszállítsák az embernek A-ból B-be hibátlanul az árut, de valaki úgy érzi, hogy akkor is megilleti őt a fizetés, ha csak leszállítja az árut, de nem törődik vele.
Szeretnék az ilyen emberek szeméve nézni sokszor, és megetetni velük a saját szarukat. Ha az a dolguk, hogy berakják a kocsiba az árut, akkor rakják be, de dobálják, ha pedig ki kell szállítani, akkor ne rally vezetőnek érezzék magukat, hogy minél gyorsabban összetörjön minden.
Egyszerűen nem értem, hogy miért kell a legtöbb embernek megmondani, hogyan végezze a munkáját.
Érdektelenek az egészben, amíg velük nem történik hasonló eset, mert akkor biztos nagyon fel lennének háborodva. Tételezzük fel kiviszem nekik az ebédjüket, de az valamiért ocsmányul néz ki, a leves kifolyt, a főétel egybeolvadt, a desszert okádék. Ott kötnének fel a helyszínen, mert hát elvárják tőlem, hogy úgy szállítsam le a kaját, ahogy azt kell, ezért fizettek. Hát itt a gond, mert én is.
Mégis hihetetlenül érdektelenek az emberek, mint a cigányok az árok ásásnál, nekik az se baj, ha csak 1 ember ássa a gödröt és 5-en figyelik, csak legyen kiásva, az se baj nekik, ha 1 hét alatt, mert hát így alakult, kemény volt a föld főnök.Valamiért Magyarországon a munkamorál a béka segge alatt van, mondván ennyi pénzért miért figyeljek oda a munkámra, fizessenek többet ha azt akarják, hogy jól dolgozzak.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Biga123 #74537 üzenetére
Gyakorlatilag minden nem outlet-esre le lehet ezt írni. A különbség ott van, hogy mi történik nem egyértelmű hiba esetén. Azt kérdezd meg, ha az LG szerviz azt mondja, hibás a készülék, akkor ezt elfogadják és cserélik, vagy ők is vizsgálni akarják.
Nem egyértelmű hiba: működik, de szerinted túl nagy a bevilágítás, túl foltos, akármi. A szerviz szerint cserés, ezt cserélik-e szó nélkül? Aqua-nál, emag-nál a cserekor jött a gond, amíg "csak" javítani kell, addig az LG megoldja. Természetesen a 3 (14) nap után.
Azt is nézd meg, hogy mintha ez a cég (és klónja) szabná meg, hogy van 1 órád tesztelni a tv-t. Abba éppen belefér a pixel-hiba ellenőrzés, meg némi játék a beállításokkal. Illetve olvastam olyat, hogy sok tv-nél pár nap után halhat meg néhány pixel - mivel pár halott pixel nem gaeanciás, max. elállással tudsz megszabadulni a tv-től, de akkor jön az 1 órás limit túllépése. Én keresgélnék, hátha "rendes" elállásos helyen alig drágábban megkapható a tv.
De persze Te döntesz.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Biga123 #74495 üzenetére
végülis a 49colos 632-t vettem meg...
Megmondom őszíintén a kép minőséggel elégedett vagyok.. én nem vagyok "white szemű" nekem egy P3-as laptop TFT-je is elégséges képminőséget szolgál
Viszont amit észrevettem, rákötöttem a laptopot, és ha indítok egy játékot, vagy akárcsak az egeret mozgatom, elég dúrva a válaszidő... mozdítom az egeret és szerintem van vagy 2tized másodperces reakció időna ez még nekem is gáz
és arra lennék kíváncsi hogy vajon ez a jelenség a kisebb 652-esnél is jelen van/lehet?
-
törölt tag
válasz
Biga123 #74479 üzenetére
Az egy webos2 kezelési, ha jól tudom, és le van írva, ahogy működik. Video megállít, jobb oldali nyílra katt, és lehet váltani. Vagyis ugyanúgy kell neki működni, mint LB-nél, vagy neked nem sikerül?
staker Lapozz(atok) vissza, w333 már többször beírta a sajátját, de talán más is. Most találtam ilyen Gaming settings videót. Nem biztos, hogy jó, de egy próbát megérhet.
-
Thorkos
tag
válasz
Biga123 #74414 üzenetére
Munkatársam ajánlotta h nézzek be az elektro outletbe ő is ott vett tv-t stb. Kinéztem neten egyet, felhívtam őket mi van a tv-vel. Csomagolássérültnek mondták.Megrendeltem ingyen házhoz szállítással, 5év kiterjesztett garival. Beüzemeléskor kiderült h pixelhibás. 2 agyvérzés közt felhívtam őket h mi a f..z van. Mondták h most nincs nekik raktáron abbol a modellből (lg lb650) de ha jó küldenek lf652-est. Futár 3 nap múlva hozta a másik tv-t másik 5 éves gari papírral mindennel a pixelest meg vitte. az lf652-n még rajta volt a gyári védőfólia is. Arra felhívták a figyelmem h használt termékként áfa nélkül árusítják ezért cégre nem lehet elírni az áfát. 4hónapja van nálam és nem bántam meg eddig
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
Biga123 #74410 üzenetére
Honnan lehet tudni?
Benne van a nevében.
Ha nincs akkor nem outlet. (Műszaki outlet)
A boltnak kötelessége tájékoztatni arról, hogy a megvenni kívánt termék állapota miylen:
- új
- refubished ( újracsomagolt, gyártó által javított)
- használt
- sérült
- bemutató /utolsó darab
Továbbá arról is tájékoztat, hogy bolti, vagy gyártói garanciával adja e a terméket.
Outlet esetében ez 6 hónap bolti szavatosságot jelent.Ha felhívod őket, vagy emailt írsz nekik, ezekre a kérdésekre egyértelmű választ fogsz kapni....
mit kell erre így rápörögni?
Ha ilyen parád van, akkor menj be egy nagy műszaki áruházba, és vedd meg ott... -
törölt tag
válasz
Biga123 #74404 üzenetére
A webshop nem egyenlő az outlettel. Amiket ismerek outletet: grx shop, electro vision, elektro shop. Utóbbi benne van az árúkeresős oldalakban, de egyszer beszéltem velük, és ez alapján sztem sumák cég.
Ha vétel után regelni tudod a honlapon, az sztem tiszta tv.
55UF850V-t csak az aqua-nál láttam írva készleten. -
PioDVD
senior tag
válasz
Biga123 #74404 üzenetére
Mégis, mit vársz tőlük? Naprakész listát az outletekről? Vállaltak egy Mo-on - sajnos - egyedülálló garanciát, van egyetlen feltétel (eu-i tv legyen), leírták, mit szoktak variálni az outletek. Honnan kellene tudniuk, hogy Nagy Sándorné ev. által üzemeltetett bolt/webshop honnan szerzi be az árut. Ja, megadták azt a 4-5 boltot, ahonnan garantáltan "jó" tv-t vehetsz.
-
törölt tag
válasz
Biga123 #74398 üzenetére
Miért, outletben szeretnél tévét venni? Ott sérült, külföldről behozott, leselejtezett tévék is lehetnek. Vagy még lopottak is. Műszaki cikket mindenki árulhat, ha van engedélye rá a hatóságtól, a gyártóktól függetlenül. Azt nem tudom, hogy kötelező-e az üzlet nevében az outlet kifejezésnek szerepelni. A hatóságokat kellene megkérdezned erről.
-
törölt tag
válasz
Biga123 #55345 üzenetére
Rendben, az LA-val működött minden, de a rendszered nem fiatalodott, és lehetnek újabb hibái, amit meg kell szüntetni ahhoz hogy megfelelően működjön még évekig. Vagy cserélni az elöregedett elemeit. Ragaszkodsz a régi dolgokhoz, mint egy nyugdíjas, de akkor meg ne panaszkodj itt ilyen sűrűn, már ez is egy megszokás nálad?!
baker_ ő csak egy samsung tulaj. Csak puszta szórakozásból flamel és személyeskedik itt.
Tegnapról egy aranyköpése: a webos összekeveri a transzpondereket a csatornák visszatöltése után. -
törölt tag
válasz
Biga123 #55341 üzenetére
Nem az ide járó fórumozók gyártották az LA-t se, meg a másikat sem. Most te kötekedsz megint, és kéthetente ugyanazt nyomod, de te ilyen vagy. Vannak akiknek ez jön be amit te csinálsz, unaloműzés céljából. Külső nem LG-stől mást nem is vár az ember, de azt hogy LG tulajként itt sápitozol mindig, egy két másik kollégáddal, az is elég unalmas.
Olvasom a sony topikot is, páran értetlenkedtek, hogy az aktív 3D-s tévéjük nem igazán használható, szellemképes meg minden bajuk van vele, de elfogadják hogy ilyen, és nem járnak vissza ugyanazt elsírni egyre sűrűbben mint te itt.
Nézesd át a nasodat, meg a rendszeredet, használj külső lejátszót, meg digitális tévé műsort, és biztos hogy rendesen tudsz majd tévézni, filmezni. -
törölt tag
-
engine19
tag
válasz
Biga123 #55312 üzenetére
Köszi. Egyik barátomnak még lm szériája van, az ugye nem webos... nincs is vele problémája, nekem is csak egy: boltban már nem igen lehet kapni
foltosodás nem érdekel, ips paneles notim van, azon is van "foltosodás" de nem a fekete képernyőt akarom nézni, tehát nem érdekel.
out of memory hiba miatt asszem akkor kihagyom az lb szériát. félek attól hogy szar lesz és jobb félni mint megijedni szerintem.
azt olvastam, hogy az lg emberkéi már dolgoznak a hiba javításán és lassan jön a frissítés, de én hiszem ha látom.
-
törölt tag
válasz
Biga123 #55312 üzenetére
Tudsz mondani tökéletes tévét? Mert én nem, még 1 milkáért sincs olyan.
Használj vezetékes kapcsolatot, ha nem jó a wifi rendszered. A médialejátszós topikban, és más, magát hozzáértőnek mondó több itteni fórumozó szerint az összes tévé belső lejátszója, böngészője , smart-ja egy hulladék, vagyis semmire nem jó. Ha ezzel nem is értünk egyet, de ahhoz képest a webos nálam is normálisan működik, tudok vele böngészni, ha kedvem támad hozzá. A lejátszást meg vezetékkel kell megoldani, főleg nagyobb méretű filmeknél.
Az analóg adást meg inkább hagyjuk. Arra CRT-t kell használni, és nem egy óriási digitális tévét.
Dave567 Ketten cseréltek? Nagy szám, több száz, és ezer tévéhez képest. Samuból Dani Pécs 3 db-ot cseréltetett vissza, míg Nooorbi már kettő 55" Sonyt vitetett vissza. Azokhoz képest.... -
szaszalino
csendes tag
válasz
Biga123 #54605 üzenetére
Teljesen igazad van!!!
Nekem is volt néhány "negatív" gondolatom (élményem) az LB szériáról, aztán odáig fajult a helyzet, ha ezen a fórumon nem magasztalod az egekig azt, ami teljesen egyértelmű technikai igénytelenség, és ha már más fogást nem tudtak rajtam találni, feljelentgettek modi bácsinál, mert le mertem írni, hogy szar az összes LB széria. Tipikus magyar hozzáállás. -
törölt tag
válasz
Biga123 #54618 üzenetére
Hagyjuk már a sarkokat, mert az tényleg lényegtelen. Ha az analóg, vagy bármi más probléma nálad, volt rá 14 napod elvileg, hogy kipróbáld a tévét, tehát ez esetben akkor csak magadat ostorozhatod érte most is.
T-re meg egyszerű a megoldás, ha a telefont választod másodiknak, úgy is megmarad a dupla csomagod, és mellette választhatsz egyéb de digitális tv szolgáltatást.
Peti198506 Minden LCD tévé 50/60 Hz-es. Az a 100 Hz az a mozgólépfeldolgozási képesség, ami a drágább tévéknél lehet akár 1000 Hz is. Amit neked kiír az a videokártya képfrissítését jelzi. Az mindenkinél 60 Hz maximum. Ha játékra használod akkor át kell nevezni a tévén a HDMI bemenetet PC-re. -
törölt tag
válasz
Biga123 #54609 üzenetére
Ezt honnan veszed? Mondtuk már, hogy nincs tökéletes tévé, de mivel az emberek tévézni akarnak, muszáj venni valamilyent, és az LB széria itt sokunknak nagyon jó erre a célra. Vagy te még mindig inkább CRT-t néznél az analóg csatornáiddal?
Töltikápi Műholdashoz is jók. Nálam is azzal megy. -
koti
tag
válasz
Biga123 #54609 üzenetére
Ezt nem is állítja senki. Mindig minden technológiának lesz előnye és hátránya, de ettől még van fejlődés. Gondoljunk csak mondjuk egy Tisza TV-re amit a 60-as évek végén gyártottak. Azért csak előbbre léptünk. Pedig az ivelt tecnológia volt igaz mások oldalról és a sarkokban nem volt folt, igaz sarok sem volt.
-
koti
tag
válasz
Biga123 #54605 üzenetére
Csak az a gond, ha az ember arra vár, hogy az adott tecnológia helyett lesz valami új, vagy az új olcsóbbá válik és addig várunk a vásárlással míg mindig csak elavult rendszert nézhetünk. Az LCD technológiának megvannak a hátrányai amit javítgatnak, de megmarad ettől még jók azok. Várjuk az OLED-et, hogy olcsóbb legyen, hisz annak nincsenek ezek a hibái. Viszont annak meg ott van az, hogy nem használható addig míg a mai készülékek.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Biga123 #54605 üzenetére
igazad van abban, hogy a negatív vélemény is vélemény.
DE ne várd, hogy egy LG LED tv topicban a samsungról, vagy Pana plazmáról áradozzunk.
nyilván akik évek óta itt vagyunk, már tapasztaltunk egy s mást, de valamiért kitartunk az LG mellett.
És abban is igazad van, hogy az LB nem a legjobb széria.
Az én tapasztalotom 2011 óta:
Nagy durranás volt az LW széria, az első megfizethető 3D tv, ami passzív.
A képminőség király rajta,a smart rész több mint kompromisszumos.
Az első tv amihez magic remote volt opcionálisan. Itt már megjelent a beépített wifi, illetve elérhetővé tették a sticket, és a skype kamerát is.
2012, a sok zúgolódás miatt, a smart részt fejlesztették, és a belépő modellek direct ledet kaptak, a matt kijelzőt fényesre cserélték, nekem nem tetszett.....
2013, félmatt kijelző, ami jó, a magic remote teljesen átalakult, Smart rész tovább okosodott, már mondhatni teljes értékű volt, csak kevés memóriát építettek be, ami könnyen kiakadt a netes streameken.
2014, Berobbant a webos, amit két évig fejlesztetek.
Mivel sokba volt, és a tv árak eléggé lementek 2011-ben egy 42" LW5590 195000-be került, míg 2014 ben ekkora tv-t már 130.000-ért lehetett venni, egyértelmű, hogy olcsósítani kellett.
direct led, mert olcsóbb a kijelző vele, lassú menü, mert max 2 magos procit raknak be... nincs flash támogatás, és sok a panasz a képminőségre.
Ezt látja a gyártó, ezért az idei modelleken már gyorsabb procival, több memóriával, szerelve, gyorsabb webos-szal jönnek, és az idén megint az edge led a befutó. Mivel már most tudom, hogy mindenki panaszkodni fog rá, mert jóval több időt, és türelmet igényel a beállítása, hogy ne legyen bevilágítás, és felhő, a 2016-os modelleken bár drágábbak lesznek, be fogják tolni az OLED-et. emberi áron. DE ez megint a smart rovására fog menni. valahol be kell hozni a fejlesztések árát..... -
vigyori78
őstag
válasz
Biga123 #54595 üzenetére
direkt led: sötét sarkok, : ez minimálisan van kb 1cm a sugara de csak hideg fehér háttérnél látom mintha az a 1cm-es sugár meleg fehér lenne szóval szinte észrevehetetlen tv nézés közben meg nem is látszik , amúgy az oled tv-n kívül mindegyiknél ez van
a samumnál ez kb 5cm volt.
a kijelző széle mellett körbe halvány csík látható. : ilyet még nem láttam egy tévénél sem
-
törölt tag
válasz
Biga123 #54595 üzenetére
Nálad? Mert nekem LB-m van, mint itt sok fórumozónak, és nincsenek körben halvány csíkok, a sarkoknál minimális sötétedés van, de szinte alig látszik, senkit nem zavar. Egyébként másik márkánál, a hasonló kategóriás samun is vannak sötétebb sarkok. Analógot meg inkább a CRT-n nézd, azt ahhoz gyártották. Az idei évtől kezdve állítólag megszüntetik a kábel tévék is. Ja, és minden tévének vannak kisebb-nagyobb hibái, de hát ez van. Elfelejteni az analógot kell meg a CRT-t is, legalábbis aki megteheti.
-
DaliBaba
csendes tag
válasz
Biga123 #49595 üzenetére
Én le is írtam h mivel előtte megnéztem jó pár tévét ( ismerösöknél és boltban is) tisztában voltam a hibáival a fehér képet pont ezért is tettem be, na de ott egy RTL KLUBOS karácsonyi Reszkessetek betörök, IPTV-s adás amire azt írták h borzasztó a képe, hát nekem nem tűnt annak...Az tény és való h mindenre más beállítást használok! Az iptv -re is, a media lejatszóra is és az Xboxra is teljesen más beállításaim vannak!
Pl tévé adásnál ami a legtöbbeket érint szerintem ott muszáj bekapcsolni elég sok javító funkciót, hisz az én esetemben csak egy 1080i 50hz es képet kapok az iptv által.
Ezért a szuperfelbontás a dinamikus kontraszt a zajcsökkentések automatára állítása plusz helyi sötétítés és a trumotion Törlés1 is be van kapcsolva, nincs mit tenni muszáj mert különben egyáltalán nem élvezhető egy tv adás, így már igen!
Teljesen más a helyzet egy Bluray filmnél ott szinte mindent ki kell kapcsolni...
-
DaliBaba
csendes tag
válasz
Biga123 #49595 üzenetére
Ha fogalmad nincs miről beszélsz egy hdmivel kapcsolatban, akkor ne is mondj róla véleményt! Te kostolgatod a másikat, mert szar tévét vettél, kit érdekel? Add el vegyél 2x ennyiért SZUPER TV-t
Teleshopról maximum te vásárolsz "kisbarátom" , Azt h egy hdminél milyen (elsősorban) változások/javulások vannak hang terén egy rendszerben úgy látszik fogalmad sincs róla, de reméljük 1x megadatik neked is a lehetőség rá
Én sem találomra vettem a hdmi kábeleimet, Elmész szépen a bóóóótba lehetőleg házimozis bóóótba ahogy te nagy tudású modanád! ÉS képzeld 1 hét tesztelési időt kapsz egy adott kábelre! Ha tetszik nem viszed vissza, ha nem jött be vissza viszed és vissza adják a pénzed! Baromi nagy átverés
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
Biga123 #49595 üzenetére
Mindig is mókás volt az 1 méteres 40 ezres hdmi
Itt egy digitális jelről van szó ami vagy van vagy nincs.
Mibe különbözhet egy pár ezres hdmi kábeltől?
(Szerintem 1m-t a legolcsóbb hdmi is átvisz gond nélkül...)(nem kizárt hogy én gondolom rosszul, de itt nem az van mint régen az analóg "korban" hogy aranyozott legyen stb)
-
DaliBaba
csendes tag
válasz
Biga123 #49589 üzenetére
optikai kábelen popkornolsz! Ezüstözött 40 ezres 1méteres hdmi
Egy audioquest Carbonról beszélünk!
A másik meg ki vagy te h az én 600 ezres 65"LB730 asomat fikázd? Örülnél ha ilyen tévéd lenne, bocs a megnyilvánulásért mindenkitől, csak TŐLED NEM!
Az pedig valószínű hogy kisebb tévéd volt 20-30 centi minusz átmérővel és azért nem tüntek fel ezek a dolgok, mivel minél kisebb egy adott tévé annál kevésbé veszed észre rajta ezeket a dolgokat!
Nagy átmérő, nagyobb hibalehetőség! 1 millió forint környékén vannak a csoda Samsung 65" os tévék, minek vettem volna pl azt vagy sonyt? Kidobott pénz az ablakon!!!
-
DaliBaba
csendes tag
válasz
Biga123 #49538 üzenetére
Na meg a másik a HDMI Bemenetet állítsd át ÜSTÖKÖS
mondjuk PC-re vagy BLURAY lejátszóra én mióta így használom semmi gondom a megjelenítéssel előtte simán házimozira állítottam a hdmi-t és rossz volt a mozgás... Ha neked nagyon elmosódik valami ott vagy az adattal van probléma vagy esetleg a hdmi kábeleddel, nem tudom h játszod le a filmeket külső hdd, saját lejátszó stb... ??
Nekem úgy van megoldva h van egy popcorn a 400 as média lejátszóm az bele van dugva egy jó minőségű hdmivel az erősítőbe és onnan tovább a tvbe
-
DaliBaba
csendes tag
válasz
Biga123 #49530 üzenetére
Van, persze egy minimális, de azt is csak nagyon ritkán látni, de én ezzel tisztában voltam vásárlás előtt
Amúgy, szerintem te valami Hatalmas LG Ellen drukker vagy, szar tévét vettél törődj bele vagy add el, de ne rontsd el sok laikusnak a kedvét azzal h ez egy kalap szar tévé, megnéztem mellette jó pár samsungot, sharpot és miegymást, hát én örülök h ezt vettem
Az h néha full fehér képnél van apró sarkosodás egy 165 centis tévén?
DDDDDDDDDD Huha
Szerintem sírva fogok lefeküdni aludni minden áldott nap
-
huncutka1029
addikt
válasz
Biga123 #49538 üzenetére
sokan ott véreznek el, hogy minden képjavítót egyszere bekapcsolnak, és maxra állítják.
Pl: True motion magas értéken+ valósághű mozi bekapcsolva, = szappanopera olyat tud produkálni, mintha az egyik pillanatban lassított felvétel lenne, majd pixelköteg, és megugrik a kép, mintha skippelnéd a filmet.
Kapcsolj ki mindent, keress valami ismétlődő gyors mozgásos filmet, és egyesével kezdd el megnézni melyik ficsőr mit változtat, alacsony, közepes, magas értéken.
Ha megvan, ki tudod kalkulálni, mi az az ideális kombó, ami neked kell.
Dinamikus kontraszt élkiemelő + magas helyi sötétítés kombó is tud üstököst generálni bárkiből a képernyőn. -
huncutka1029
addikt
válasz
Biga123 #49530 üzenetére
lazíts egy kicsit a hátlap csavarján abban a sarokban.
A direct lednél a sarkok mindig sötétebbek, szerencséd hogy nálad csak ez az egy sarok ilyen.
ott ugyanis nincsenek világító blokkok.
A hátlap összeszerelésénél, néha megfeszítik kicsit a panelt, ami ezáltal "bevilágít" vagy sötétebb lesz.
Már a régebbi, főleg az edge ledes modelleknél is gond volt, a keret óvatos megnyomása hátrafelé, vagy a csavar meglazítása rendszerint megoldotta az ilyen problémákat.
Az üstökös effektust meg a true motion és vagy a dinamikus kontraszt állításával lehet mérsékelni, eltüntetni. -
törölt tag
-
glocker
tag
válasz
Biga123 #43164 üzenetére
huncutka1029, Biga123 - válaszaitokat nagyon köszönöm!
kezd oszlani a homálymég annyi, hogy amikor letöltött tartalomra gondoltam (sajnos nem voltam elég pontos)... nos itt arra gondoltam, hogy pl. torrenttel letöltött filmek, vagy tárolt fényképek, tehát KÖZPONTILAG tárolt és NEM a TV által letöltött / felvett tartalom
szóval, ha jól értem akkor:
- TV-re kell kötni egy USB HDD-t ami valószínűleg CSAK a TV-vel használható
(itt most kellene egy kis "al"-topik, hogy kb 1 óra HD TV műsor rögzítésére mekkora helyre van szükség, tehát minimum mekkora USB HDD-ben érdemes gondolkodni, esetleg megfelel-e egy nagyobb USB Pendrive?!)
- TV-ről felvett tartalom más eszközön nem jeleníthető meg
- TV elérheti a média szervert, ehhez valami DLNA megoldás szükséges
- más eszközök is elérik a DLNA szervert
- internetről elérni a DLNA szervert lehet talán lehet... itt stream-re gondolok
- FTP, RDP, WinSCP, stb. - távolról most is simán elérem az otthoni környezetet...még egyszer köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest