- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
petya2012 #84043 üzenetére
Samu Qled-ről nem sok jót hallottam, mondjuk ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó, viszont LG Oledről rosszat nem nagyon mondtak még!
Az első modelleknél voltak kisebb hibák, de a mostaniak már elvileg nagyon jók!
De vannak itt szakértők, ők majd részletesebben beszámolnak ha akarnak, vagy átmész az aktuális topikba és ott biztos megmondják a tutit😁 -
Laca0
addikt
válasz
petya2012 #79172 üzenetére
De még milyen jó, hogy nem látta a fájlt...
Elnéztem a tévé tipusát: 32LF5610 és nem LB...
A tévén a gyári verzió 03.05.45
A legfrissebb letölthető pedig: 03.05.37
Tehát a tévén újabb van... van valamilyen más forrás is a fw letöltéshez?
Downgrade-elni úgy tudom, hogy nem lehet a tévét.
Az a gondom, hogy a rákötött media player-t nem tudja irányítani HDMI-CEC rendszerben.
Másik LG tévémen megy a távirányítás, úgyhogy a játékos biztosan tudja, amit kell. -
törölt tag
válasz
petya2012 #77434 üzenetére
Követted az akciókat és az árakat itt, amiről beszélgettünk, vagy csak úgy írni akartál valamit?
Már bocs, de a Sonyról a saját topikjában kellene beszélgetnetek.
lugomon Úgy emlékszem kifogott egy hibás példányt, meg igazából nem is akart UHD-t, vagy ilyesmi. Mint a K Norbi is a sony topikban, őt biztos ismered.
Olvass vissza, akinek 49UH7707 van abban a méretben justanview, és elégedett a tévével, még ő sem értette meg. -
Doky1988
senior tag
válasz
petya2012 #75979 üzenetére
ilyenem van, de közbe megoldottam 1 kis toldással a témát, mert volt olyan bajom vele, hogy rca -t bedugtam a TV-be, és sima RCA - JACK (jack ugye a tvbe a fülhallgató helyére) és nem akart szólni az összes hangfal, csak ha tekergettem a jacket a foglalatba.. mintha vékonyabb lenne a jack, mint a tvbe a foglalat.. de találtam itthon egy jack hosszabbítót, azzal viszont f.sza
-
Beni2360
félisten
válasz
petya2012 #75857 üzenetére
Én vettem egy vetítő vásznat 36K-t kibontottam láttam, hogy nem fér oda ahova akartam, ez pénteken történt majd hétfőn felhívtam őket és mondtam, hogy nem kérem mert stb stb. de nem kötelező indokolni. Kérdezték, hogy vissza viszem vagy küldjenek futárt érte? Én sk vittem vissza és 3 nap múlva a számlámon volt a pénz.
-
törölt tag
válasz
petya2012 #75824 üzenetére
Nem kell bekapcsolni, ha nem működne, akkor csak egy kis négyzetben lenne kép a közepén. Felskálázza vagyis négyszerezi, ezáltal kisebbek a pixelek, közelről nézve sincs pixelesedés. A rossz tévé adásból nem tud semmilyen készülék csodát tenni. A jó FHD filmekhez be lehet kapcsolni a HDMI Deep Color funkciót, és képet meg beállítani türelemmel, pl. be lehet kapcsolni a dinamikus kontrasztot és fekete szintet is egyaránt minimumra, helyi fényerő sötétítést is min állásba. Sok idő míg minden opciót végigpróbálsz, (főleg a gyenge felbontású adásnál vagy fájloknál nem mindegy ez) meg házi módszerekkel bekalibrálod a tévét.
-
törölt tag
válasz
petya2012 #75683 üzenetére
Sokkal jobb lesz. Muszáj felkonvertálnia, mert akkor csak a tv közepén lenne kép 4k-nál alacsonyabb felbontásnál. Hasonló felbontású anyaggal hozni kell neki a FHD tévéd színvonalát, ugye a tv méretének arányos távolságból. Nekem a HD és FHD nagyon tetszik rajta, SD-vel sincs gondom, de nem abban filmezek, tv meg minimális.
-
törölt tag
válasz
petya2012 #75665 üzenetére
Én úgy gondolom megéri, mert jóval többet tud, hát sajnos, hogy a jobb tévék már csak UHD-ben érhetők el, és jóval drágábbak is. De 270-ért sehol nem látom ezt. Viszont az UH661V-664V meg még drága, holnap még hátha jönnek akciók valamelyikre. Szívesen kipróbálnám az olcsóbbat, majd ha nem jönne be akkor elállnék és venném a drágábbat. Persze egy szállítási díjat buknék vele az biztos. Már ha a helyedben lennék.
psg5 Így van, a szolgáltatóhoz kell bemenni a kártyával, és sztem azonnal adnak egyet. Utána meg ha mégse kell, vissza lehet vinni gondolom.
justaview HD és FHD anyagnál minden szebb, mert sokkal több információt kap a tv.
Egyébként, a hdmi fekete szintet alacsonyra kell tenni, a Helyi fényerő sötétítést is. Nálam így megfelelő a feketéje az UHD-nek, a színek meg nagyon szépek. Jó, hát az OLED-től elmarad minden LCD tv. Akinek plazmája volt, annak azt el kell felejteni, az LCD-t pedig meg kell szokni, ez teljesen más képi világ. -
törölt tag
válasz
petya2012 #75644 üzenetére
Van 2015-ös. Az akciókat várd meg, pl. amit először kérdeztél, a 49UH661V például a teszkónál ezek szerint már olcsóbb lesz, mint máshol. Jönnek még sztem más boltok is. Mindkettő valós 100Hz-es a az UF851 és az UH7707 is, de elég drágák. De hát ha 4k-t szeretnél, és a jobbik fajtából...
Compare.
Már jó lenne látni UH661V és hasonló beszámolókat is. -
farkas-j
őstag
válasz
petya2012 #75642 üzenetére
Minden, amit a tévék képfrissítéséről tudni érdemes
Az MCI érték egyébként semmi mást nem ad meg, mint azt, hogy a háttérvilágítás másodperceként hányszor kapcsol ki-be. Ezzel a trükkel folyamatosabbnak és élesebbnek látjuk a képet. Gyakorlatilag ez a szem becsapása. Ezt a felhasználó nem tudja szabályozni, ez a gyárilag beállított értékeken működik.
Nem keverendő össze az LCD panel képfrissítésével és a TruMotion-nal !!! -
huncutka1029
addikt
válasz
petya2012 #75642 üzenetére
a PMI érték megmutatja, milyen képjavítók vannak. minél magasabb az érték, annál több féle képjavító van a tv-ben.
Régebben MCI-nek hívták, előtte meg Hz-ben írták ki.
Általában a valós képfrissítés 4-6 x értékét jelzik.
azaz egy 50 Hz panel PI értéke 200-300PMI volt régebben. most meg ki tudja...
100 Hz panel esetében 4-600PI az alap, amivel érdemes foglalkozni
De jó magyar szokás szerint ha több, akkor jobb! -
törölt tag
válasz
petya2012 #75640 üzenetére
Igen, az kb. minél magasabb számozás annál jobb tv, ez így van kitalálva. Van a PMI szám is, ami segíthet a választásban. Ha itt megnézed, és nincs számottevő eltérés, akkor el lehet gondolkodni, hogy mégis miért vennénk a drágábbat[link]. De azért ugye nem véletlenül emelkednek a típusszámok az árakkal párhuzamosan. Az idei dizájn nekem is tetszik a webos3-mal együtt, de lehet, hogy még egy tavalyi 49UF851V jobb vétel ezeknél. Vagy talán egy 2016-os 49LH630V FHD? Meg 164k-tól van még az LG 50LF652V Full HD 3D-s is.
A nagyobb üzleteknél azért várd ki a hétvégét, mert az olimpia miatt várhatók még akciók is. -
Jaygab
tag
válasz
petya2012 #72361 üzenetére
Miért pont a telekomnál kell venni?
Nem akarok a zsebedben turkálni, de a részletfizu miatt akarod ott venni?A 20cm a különbség a kettő között meg az ára ami 70.000.Annyit nem biztos hogy ér az a plusz 20 cm. De ha nem ott veszed, a 42es 130.000, az 50es meg 187.000.Akkor már "csak" 57.000 a különbség. -
dezz
nagyúr
válasz
petya2012 #72361 üzenetére
Attól függ, mennyire szeretsz 3D-filmezni.
(#72362) Buckey: Kevésbé folytonos v. "folyékony", juddermentes a mozgás. Nem sokat számít, ha csak filmezel (és nem kedveled a szappanopera hatást), de ha tévét is nézel, különösen pl. sportműsorokat, szebb és elmosódásmentesebb a mozgás a 100Hz-eseken (TruMotion ON).
(#72363) K Norbi: Azt valami más okozta (pl. digitális kontraszt- és színnövelés, esetleg túlélesítéssel együtt), nem a nagyobb natív kontrasztarány. A VA-k színei eleve nem olyan természetes hatásúak, mint az IPS-é.
-
Bajzath
csendes tag
válasz
petya2012 #71253 üzenetére
Az UHD tv-k ára már így is elérte a FHD tévék árát , alá nem fognak menni , nincs mire várni ( persze mindegyiket a saját kategóriájában nézve) Tehát , ha közel , vagy egyforma áron kapható , akkor nem kérdés , hogy UHD ! Az europarki MM-ban pont egymás mellett van a 6-os és 7-es sorozatú laikus szemmel nem fogsz semmi különbséget tapasztalni kép minőségben . Ne feledd a 652V sem felsőkategória ....
Higgy a saját szemednek ! Holnap a MM-ben akció -10% ! Jó vételt -
Black Dragon
addikt
válasz
petya2012 #71253 üzenetére
Akkor inkább a 652V, a 695V belépő szintű UHD, bár nyilván laikus szemmeé nézve szebb lenne rajta a kép, de összességében szerintem nem éri meg. Inkább vegyél egy 652V-t, aztán amikor már jobban elterjedt, és egyben lejjebb is megy az UHD tv-k ára, akkor váltsál egy felsőbb kategóriásra.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
petya2012 #68186 üzenetére
Helló,
A hálózatot szoktam én is, és manuálisan adom meg neki, hogy
"Kezdő frekvencia: 370 MHz (370 000 kHz)
Befejező frekvencia: 860 MHz (860 000 kHz)"586 000 kHz-nél lenne a TV2 HD, de ott tovább megy, és ugyanúgy 156 csatornát ír ki, mint az 586 MHz elérése előtti állapotnál.
-
herrká
senior tag
válasz
petya2012 #67825 üzenetére
Köszi! HDMI-vel össze van kötve. Csak most kell a tv és a box távirányítója is. Az utóbbihoz van az univerzális, így nem tudom megállapítani arról sem a box tipusát, ráadásul már régi, nem ismeri fel a tv-t...
Én arra gondoltam, mikor üzemeltem be a tv-t, volt olyan, hogy csak tv, tv és beltéri, meg még valami. Ezt nem találom. Vagy hiába is találnám meg, így sem menne a tv távirányítójával a box vezérlése? Mert valahol itt a fórumon olvastam korábban, hogy megadod a box tipusát a tv-nek, és lehet vezérelni egy távval. Vagy lehet, rosszul emlékszem? Köszönöm!
-
-
chatran
őstag
válasz
petya2012 #67757 üzenetére
Azt teljesen végigböngésztem, de nincs ilyen lehetőség. Ha film közben megnyomom a smart-ot, akkor kilép a menübe és az ottani beállításokban lehet állítgatni az arányt, de ha visszalépek a filmre, akkor nem alkalmazza rajta. Fura, mert PS3-on pl tudtam képarányt állítani.
-
Dragbajnok
tag
válasz
petya2012 #67131 üzenetére
Szia!
Nekem egy hét volt a rendeléstől számítva hogy kihozták a tv-t.
De szerintem eszméletlen gagyi az összeszerelés minősége.Irták hogy sikerült kézzel kimaszírozni a bevilágítást ill foltokat.Hát tényleg nagyából kilehet.Éppen csak hozzáérek a kijelszőhöz a mikroszálas kendővel és máris vándorol a bevilágítás.Sőtt ha magát a tv-t mozdítom meg arra is változik.Már bánom hogy nem sony-t rendeltem.Van itthon egy KDL HX750 46" az olyan masszív ehez képes mint a szikla. Lehet rádobok az árára egy kicsit és lesz sony ezt meg visszaküldöm.Ja amúgy a képminőséggel semmi gond nem lenne a bevilágítást leszámítva.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
petya2012 #67036 üzenetére
A fiam szobájában van az egyik LCD TV,a kapott set top box-al.
A hálóba vettük most ezt a TV-t,mert a korábbi 37cm-es képcsöves tévé megadta magát.
Nekünk elég lenne az 52 analóg csatorna.
Akogy írtam,ha a képarányt a közelítésre állítom,akkor kitölti a kép a teljes képernyőt.
Ezt nyugodtan megtehetem ugye?
A nappaliban régi 100Hz-es képcsöves tévé van,ott nem volt ajánlott egyikről a másikra tartósan váltani,ha jól emlékszem. -
szasanyi
félisten
válasz
petya2012 #66987 üzenetére
Szívesen! Véleményem szerint - figyelemmel a ~140k-s árára, a méretére és tudására - véve jó TV. A kép nem teljesen homogén, de alapvetően rendben van és jó a képminőség is. Sötétebb részek ill. bevilágítás sincs olyan mértékben, hogy az feltűnjön. HD adások képe nagyon jó, de a normál SD adás (digitális jel esetén) is teljesen elfogadható.
A médialelátszási képessége (pendrive, külső HDD USB-ről) kimondottan jó (mindenevő - nagyon kevés kivétellel, és remek minőségű ha jó a forrás anyag). -
szpali
addikt
válasz
petya2012 #65843 üzenetére
tesco.hu/blackfriday
0800 után lesznek kint, ez 0529-kor jött hírlevélben -
TRob1
veterán
válasz
petya2012 #62686 üzenetére
Tartalmat oszthatsz meg a telefonodról a TV-re.
De mivel van egy jó kis LG TV Plus app is ami már ezt is tudja a távirányításon, frissítésen...stb. kívül, a Smartshare-re már nincs szükség.(#62688) Beni2360:
De a régit, nem ezt amit itt fent említettem, nem? Vagy már erre az újra mutat (LG TV Plus)? -
bgabi1
aktív tag
válasz
petya2012 #51380 üzenetére
Köszi az infót!
Nem gondoltam volna, hogy a Media Markt az MM, már csak azért sem, mert nem egy olcsó üzletről van szó.
Járok oda sokszor és el sem akarom hinni, hogy annyiért adnak. Egy próbát megér felhívom őket. Ha nem lesz, akkor rástartolok a 18000-es különálló pakkra, Neked köszönhetően!! -
huncutka1029
addikt
válasz
petya2012 #50857 üzenetére
5000 Ft nál nem sokat számít honnan veszed, ha van fölösleges 5000.
Ha a személyes biztonságérzeten javít, akkor természetesen megéri, a gyári garit adó boltot választani.
Mindenkinek mást jelent a vállalható kockázat szintje. van aki semmit nem kockáztat, ezért bemegy a MM-be és mgveszi 165-ért azt a tv-t amit 122-ért lehet webshopban venni. -
rongylab
tag
válasz
petya2012 #50794 üzenetére
hogyne érteném? azt hiszed ez valami himihumi cég aki kintröl beszerzi majd eladja. Tévedsz. az van a papiron hogy LG hungary. 9ker. Könyves kálmán krt.. akkor nem értem mi ez a lázadás. és ha kintről szerzik be, de van rá gyártói gari, akkor nem mindegy a forrás? úgyis mind lengyelben készül..
-
rongylab
tag
válasz
petya2012 #50789 üzenetére
Milyen webshop szűnik meg? Üzletbe vettem, valós raktár készletről, tudod az aqua kb 20 éve üzemel..pesten, és nem is egy üzletük van szerte az országban.. nem holmi kispistajozsi bt..
Azért mert te vidéki vagy, nem kéne leszólni a Pesti boltokat, itt bemész a boltba és ott müködnek a tv-k a polcokon, nyomkodhatod, kipróbálhatód.. segítenek a választásban. nem mint a média marktban, ahol a tv-t kérsz azt se tudja az eladó hogy az plazma vagy crt..
-
hoffman_
nagyúr
válasz
petya2012 #50448 üzenetére
óóó, így értem. logikus végülis.
dehogy vagyok, francnak se kell, hülye hangya, meg a hülye csatornái, meg a hülye viszkije. na az mondjuk kéne. elcsatornázgatnánk
#50450:
ponylauleány
szerk.:
felvitte az isten a dógom. se. egy üveg viszki, egy karton bástya. tudod hogy vanez, papíron még az egyetemhez tartozom, addig kell inni a moslékot
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
petya2012 #50437 üzenetére
nem hiszem el
olvasd már el még egyszer azt az ominozus HSZ-t, amivel indítottam...
a kérdés az volt, hogy a frissítés opcio mit csinál és hogy hozhatom elő, ha már eltűnt...TE NEM ERRE VÁLASZOLTÁL, hanem tettél egy javaslatot, hogy szerinted mit kellene csinálnom...hogy ezt te azért írtad, mert tudtad, hogy mit csinál a frissítés opcio, csak nem írtad le nekem, azt nem tudom, mert nem vagyok gondolatolvaso...vagy fingod nem volt rola, csak javasoltál valamit...nem érdekel. lényegtelen. haladj tovább. elmult a probléma. köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest