Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajo13
senior tag
válasz
direwolf #75422 üzenetére
Ennek analógiájára lehetne hozni a WebOS2 csodálatos sebességét is. Lehet, hogy UF 85x-en szuper, de LF652v-n katasztrófa. Többen is panaszkodtak már a sebességre itt a fórumon,de vannak itt ketten-hárman, akik megmondják a frankót: márpedig a sebsség jó, meg hogy a Sony még lassabb, rosszabb.
Nem kell ide szakember, a foci EB alatt történt, hogy hazaértem, bekapcsoltam a TV-t és be akartam pötyögni az M4Sport csatorna számát(mert másik csatornán állt éppen a tv). Kb. 10 másodperc után fogadta csak el a távirányító számbillentyűit. 1990-ben ez még rendben is volt...ja nem, akkor is gyorsabban lehet csatornát váltani bekapcs után. A műsorújság (csúf nevén Electronic Program Guide - EPG) még lassabb.
Ha tanácsot kér valaki, igenis el kell mondani neki ezt is, nemcsak a jó dolgokat. -
huncutka1029
addikt
válasz
direwolf #75413 üzenetére
hmmm, ne légy kishitű,
A plazmák is milliós áron nyitottak, 6-8 év alatt még is lement az áruk.
Előbb utób lesz az LG olednek is konkurenciája, akkor elkezdik lefelé nyomni az árat.
55' ben már most is vannak 4-500K ért, ami a majdnem megfizethető kategória felső szélét súrolja.
Pl:
LG 55EC930V ( bár ez még nem UHD)
Az UHD még 800K fölött kezdődik sajna, ezért nincs nekem sem........ -
törölt tag
válasz
direwolf #75405 üzenetére
Hidd el, hogy majd neked is megváltozik a véleményed, ha majd lesz ilyen tévéd. Én is szkeptikus voltam, mint te is most, nincs ebben semmi különös, de tudtam váltani. Nagy méretű, felső kategóriás és passzív 3D-s tévére ráadásul már nincs más alternatíva, csak az UF850 és UH850 és felettiek, vagy a drága OLED.
-
törölt tag
válasz
direwolf #75390 üzenetére
A kisebbség te magad vagy, meg az is, aki ezt a vitát indította pár napja. Valós tapasztalatok híján vagytok ez irányban, mivel nincs UHD tévétek, mégis ti akartok itt oktatni róla. Hidd el a véleményüket azoknak, akiknek van is ilyen tévéjük. 60 napom volt meggondolni, és már a második nap visszaküldtem volna, ha nem hozza minimum a FHD szintjét. De mivel annál sokkal jobb, ezért természetesen maradt. Persze lehet mások írásaira hivatkozni, mint teszitek, de az nem hiteles.
-
törölt tag
válasz
direwolf #75387 üzenetére
A Local dimming nagyon szuper, én örülök, hogy még az én FHD tévémben is van. De ez is olyasmi, mint egy jó 4k tévé: akinek van az használja és szereti, akinek nincs az meg lebeszélne róla.
A panelekről meg csak annyit, mindegy melyik háttérvilágítása van, csak a képe legyen szép. -
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72433 üzenetére
Nem lenne rossz amúgy, ha azt (is) tudná, amit írtál (60p-n küldött 24p-re is működne), sokan nem tudják, hogy a normálisabb tévék tudnak 24p-t (24Hz) fogadni és a videokártya is átállítható, és nézik a jerky képet... Sőt, pár éve néhány lejátszó közül, amit próbáltam, egyedül az MPC-HC nem hibázott 24Hz képfrissítésnél. Nem tudom, változott-e azóta a helyzet. Kipróbálom majd, hogy átnevezem PC-ről másra a bemenetet, illetve YCbCr módban is, hátha úgy 60Hz-en is ki lehet választani és azt csinálja, amit kellene.
(#72445) dik: "Nem világos vagy világít a kép annyira és mégis a szinek mélysége és mindene nagyon nagyon szép."
Élénkről állítsd valami másra (ott nem állítható náhány dolog a További beállításoknál), vedd visszább a háttérfényt, tedd Alacsonyra a Feketeszintet és esetleg nézd meg a Gamma opciókat, melyik fekszik neked jobban. Nem olyan nagy ördöngősség.
Be lehet állítani nagyon szépre.
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72433 üzenetére
Értettem, csak zavart ez a megfogalmazás.
Na, akkor ez mégiscsak inverse telecine-t csinál. NTSC-ben ez esszenciális (film contentnél egyes adásképkockák eltérő forrásképkocka páros/páratlan sorait tartalmazzák), PAL-ban kisebb a jelentősége (simán küldik egymás után a 25p-re vett forráskockák páros és páratlan sorait 50i-ben, ez a 2:2 pulldown), bár a deinterlacing és a mozgásinterpoláció módját befolyásolhatja.
Elvárható lenne, hogy Real Cinema ON esetén választható legyen, hogy film contentnél felfüggessze-e a TruMotiont (ha már "Real Cinema" és ha már felismeri a különbséget (*) film és video content között) vagy eltérő beállítást alkalmazzon.
* Közben megnéztem, nem vesz-e mindent fixen film contentnek (25p alapú 50i) mindent Real Cinema ON állásban, de szerencsére nem. (Nem lett 25p-s a mozgás pl. 50i-s sportprogramnál [TruMotion OFF mellett].)
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72420 üzenetére
Ezt jobb lenne nem egyes szám 2. személyben írni, mint már írtam, nálam PC-ről 24p-ben (24Hz-en) kapja a tévé a filmes tartalmat.
A 3:2 pulldown a telecine eljárás NTSC változata (24p->60i), inkább ne keverjük ide, ha nem valóban tévéadással kapcsolatos a Real Cinema beállítás.
De mégiscsak arra kell vonatkoznia, ugyanis 60p-s bemenetnél eleve nem kiválasztható opció...
"Az inverz telecine az amikor a 60Hz-en jövő cuccot visszakonvertálod 24-re. Ilyen nálunk nem nagyon van, NTSC területen fordul elő inkább."
Éppen ezért írtam, hogy nálunk, PAL területen nincs sok haszna ennek az opciónak...
"Broadcast adások mindig 50i-ben jönnek nálunk"
Szerinted ez nem ezt jelentette: "Tévében is gyakran adnak le mozifilmeket (25p-t tartalmazó 50i-ben [2:2 pulldown] ezen a tájékon)." ?
"A 24p-s tartalmakat konvertálják."
Igen, többnyire 25p-re gyorsítva adják 2:2 pulldown-nal. (Ahogy írtam.)
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72418 üzenetére
Nem inverse telecine-re gondolsz, azaz a 3:2-es(?) telecine ellentétére?
Tévében is gyakran adnak le mozifilmeket (25p-t tartalmazó 50i-ben [2:2 pulldown] ezen a tájékon). Lennie kellene egy beállításnak, ami ezt felismeri és mozgásinterpoláció nélkül jeleníti meg.
Lehet, hogy a Real Cinema ezt csinálná, csak nem PAL-ban, hanem NTSC-ben működne, mert b..tak rá, hogy Európában PAL van (HD-ban is 50Hz adás)? Illetve, valószínűbb, hogy NTSC-ben sincs hatása a TruMotionre, független tőle. Akkor persze nem kell PAL-osítani, mert 2:2 pulldown-nál nincs mókolás a fieldekkel.
Akkor viszont továbbra is érvényes, hogy lenne kellene egy külön TruMotion beállításnak a filmekre és a videós tartalmakra. Vagy legalább, hogy kikapcsolja-e a TruMotiont mozifilm tartalomnál, amit könnyen fel tudna ismerni.
(#72417) K Norbi: Nem kell mindent értenie egy átlag tévénézőnek.
Bár nem árt, ha tud pár alapvető dolgot, ha igényei vannak.
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72365 üzenetére
Kontrasztot, fényerőt, élességet, színmélységet, árnyalatot, színhőmérsékletet, gammát, feketeszintet ilyenkor is lehet állítani. Mit gondolsz, ezeket hogyan valósítja meg?
Persze, a videokártya is bele tud szólni a dologba, pl. ha elállítjuk a beállításokat a 'driverben'. Természetesen minden alapon van nálam.
Pár éve a videokártyák LUT-ja is 3x16-bites és ezt ki is tudják küldeni DeepColor-os HDMI vagy DL-DVI kapcsolaton. Így nem jelentkezik sávosodás pl. kalibráció után vagy egyéb LUT-os effekteknél. (Az AMD GPU-k olyat is tudnak, hogy aktív a LUT esetén +2 bitet rádithereznek a 3x8-bites kimenetre.)
A madVR video renderer natívan is ki tud küldeni 3x10+-bites képet (a LUT-ot megkerülve), a 3x8-bites forráskép 3x10+-bites feldolgozása után.
A 3x10+-bites feldolgozású és megjelenítésű tévék és monitorok simán tudnának fogadni 3x10-bites képet. Üzleti okokból van kevés belőlük a nem-profi kategóriában.
(#72366) Buckey: A snookernek jót tesz, a filmeknek nem (esetleg egyes akciófilmeknek). Csak fárasztó ki-be kapcsolgatni. (Ha kicsit magasabb lenne az emberiség átlag-IQ-ja, lenne erre egy gomb a távirányítón.)
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72349 üzenetére
A chroma subsampling nem a bitekben kifejezhető dinamikatartományt csökkenti, hanem a Cr és Cb színkülönbségi csatornák képfelbontását. 4:2:2 esetén ezek horizontálisan feleződnek, 4:2:0-nál vertikálisan is. (A világossági jelet tartalmazó Y képfelbontása nem változik.) A 4:4:4 a full képfelbontás, ahol nem csökken a színkül. csatornák képfelbontása sem.
A limited range (16-240 értékek használata) már okozhat sávosodást (ha nem elég precízen dolgoznak vele). De itt 4:4:4-es RGB esetén is ugyanúgy jelentkezik a sávosodás.
A túl alacsony bitrátás tömörítéshez való hasonlatosságot magam is említettem. Esetünkben nincs benne a láncban ilyen tömörítés. (Amikor benne van, akkor is csak alacsony bitráta esetén okoz jól látható sávosodást és blokkosodást.)
Az a bizonyos helyzet az az, hogy 8-bites jelforrás nem dolgozható fel 8 bites számításokkal nagy arányú bitveszteség nélkül, mint kerekítési hiba. Gondolj a következő esetekre:
6 / 3 = 2 --- Itt nincs bitveszteség.
6 / 4 = 1,5 --- De mivel nincsenek törtjeink (alacsonyabb bitek), az eredmény 1 lesz -> mintha a forrás nem 6, hanem 4 lett volna, ami már 2 bit elvesztése!
5 / 4 = 1,25 --- Az eredmény itt is 1 lesz -> mintha a forrás 4 lett volna, azaz itt egy bitet vesztünk.
6 / 5 = 1,2 --- Az eredmény szintén 1 lesz -> mintha a forrás 5 lett volna, ismét egy bit elvesztése.
6 / 7 = 0,8... --- Az eredmény 0 lesz -> mintha a forrás 0 lett volna, ez már közelíti a 3 bit elvesztését.Nézzük, mi történik 10-bites feldolgozásnál, ahol a forrás 8 bitjét a felső 8 bitre mappoljuk (mintha megszoroznánk 4-gyel) és az alsó két bitet használjuk törtekként (fixpontos számítások):
24 / 3 = 8
24 / 4 = 6 --- Nincsenek (további) törtek, nem vész el információ.
20 / 4 = 5 --- Nincsenek (további) törtek, nem vész el információ.
24 / 5 = 4,8 --- (Eredmény 4.) Ez az az eset, amikor a 10 bites feldolgozás is kevés a bitveszteség elkerülésére.
24 / 7 = 3,4... --- (Eredmény 3.) Ez pedig az, ahol van veszteség, de az jelentősen kisebb, mint 8-bites feldolgozásnál.Nos tehát, a 10-bites feldolgozás ~1/4-re csökkenti a hibaarányt, ami ~1/4 olyan halvány sávosodást jelent.
A legjobb eredményt persze natív 10-bites megjelenítéssel érhetjük el, de ezt jelentősen megközelíthetjük 8-bites panel esetén is: itt jutt szerephez a dithering, ami a 10-bites eredmény alsó 2 bitjét veszi alapul és teszi láthatóvá. (Alapvetően erre találták ki a ditheringet, nem pluszinformáció nélküli post-processként.) Sok tévénél pontosan ezt csinálják, lásd a headhunter által linkelt egyik táblázatot!
Mindebből látható, hogy a 10-bites feldolgozásnak és megjelenítésnek (akár natív, akár nem) messze nem csak 10-bites forrásnál van értelme. (Ezért alkalmazza az Eizo, Dell, HP, NEC, stb. a középkategóriás monitoraiban is.)
Mindez nem csak spéci PC-s tesztábrákon válik láthatóva, pl. a UPC-s médiabox felhős hátterei is erősen sávosodnak és blokkosodnak. És persze más hasonló képtartalmaknál. (Ezt csak a vak nem látja.) Ez az említett 3x10-bites Philipsen (középkat.) nem jelentkezett, de az előző 28"-as LG-men sem ennyire.
Így csinálnak a gyártók egy ma már könnyen megoldható és fontos fícsőrt piacszegmentáló tényezőként (csak a legdrágább készülékeken alkalmazzák).
ps. 30 éve foglalkozom programozással, többek között képfeldolgozással.
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72322 üzenetére
Pár éve volt fél évig egy Philips 42PFL4606H-m, az 10-bites volt. (Alaposan leteszteltem, meg tudom állapítani a különbséget, elég látványos.) Tévéknél szerintem ennek alapnak kellene lennie. Jó 10 éve minden valamirevaló monitor is 3x10-bites feldolgozású és 8 bit natív + 2 bit ditheringes megjelenítésű (utóbbi 1/4 olyan halványan látható, mint a TN-ek 6 bit + FRC-je). Látványra 10-bitesek. A fő különbség a magas osztályú monitorokhoz képest, hogy az utóbbiak fogadni is tudnak eleve 3x10-bites képet, nem a 3x8-bitesből indulnak ki. A legjobbakban persze a panel is natív 3x10-bites (és ehhez még hozzátesznek néhány bitet ditheringgel), de nem igazán feltűnő a különbség, mármint a 3x8 bit + dith. és a natív 3x10 bit (+ dith.) között.
Nem tudom, hogy azóta a Philips is visszaállt-e 3x8-bitre a középkategóriában és más gyártókkal mi van, de nem zárnám ki, hogy ebből is piacszegmentációs kérdést csinálnak. Mivel legalábbis a 3x8 bit + dithering semmiből sem állna.
(#72324) tvamos: A bemenetváltás nem megy (bocs
), vagy az dolog automatikussá tétele. Szerintem az utóbbit nem tudják. Esetleg próbálj meg egy 19-eres HDMI kábelt, az visz át kommunikációs adatokat is, hátha.
(#72325) Voyager1987: Ha a túl folyamatos mozgásra gondolsz, azt a TruMotion csinálja (mozgásinterpolációval növeli az fps-t). A menüből kikapcsolható. Filmhez nem ajánlott, sportműsornál viszont jól jön. A normál tévéadás 50 fps-ét [field/sec, interlace, és ennyi mozgásfázisos is] csak valós 100Hz-eseken tudja duplázni, de a mozifilmek 24/25 fps-ét 50Hz-eseken is. Ezt hívják egyébként szappanopera effektusnak (a tévéfilmek 50 fps-esek [field/sec, interlace], a mozifilmek 24 fps-esek [frame/sec], illetve Európában tévén leadva 25 [50i-ben küldve], ezért nem olyan élő videó jellegűek).
-
dezz
nagyúr
válasz
direwolf #72295 üzenetére
Köszi, később átolvasom. De ahogy nézem, nálam nincs 3. pont a Felbontás módosítása lapon. Nem jön vissza nálam magától, ha visszakapcsolom, rá kell mennem az nView->Dualview menüre, amikor is alacsony felbontásra áll a monitorom (pedig DCC/CI-s).
Ha úgy indítom újra a gépet, hogy ki van kapcsolva a tévé, akkor a Dualview lehetőség sem jelenik meg. Korábban VGA-n nem voltak ilyen gondok. (Részben azért vettem most is Nvidiát, mert egy korábbi AMD VGA-n is ezt csinálta.) Valószínű driver-összeakadás is van (a monitort is TV-ként jelzi), megpróbálom újratelepíteni profiltörléssel.
-
herrká
senior tag
válasz
direwolf #72104 üzenetére
Köszönöm! Annyi, hogy a TV van kijelölve, ki is írja a Radeon panel a tipusát! És a frissítést engedte 70Hz-re tenni. Csak valaki írta itt korábban, hogy mennyivel szebb lett a kép, mikor beállította a kimenetet 1080p vagy i?/24-re és így már van valósághű mozi beállítása... Egyébként Power DVD-t használok, pc és tv között hdmi.
OK, a tv kép visszaállást pedig megkérdezem a szerviztől!
Köszi! -
norrberth
addikt
-
user137
őstag
válasz
direwolf #71512 üzenetére
hátööö hogy az emberek nem bírják bedugni a Chromecastot az erősítőbe, az még nem az erősítő hibája (lásd a Google keresés). Mondom eddig minden frankón ment.
Én arra tippelek, h az a baj, h az erősítő és a tévé egymással veszekednek, h ki csinálja az upscalinget, de ez egyelőre csak egy megérzés... -
user137
őstag
válasz
direwolf #71510 üzenetére
nekem ez hosszútávon nem működik. túl sok eszközöm van, aminek a központi bekötése az erősítő kell legyen, ami ugye azért is DTS, 4k és 3D-képes, h ezt a tulajdonságát kifejtse és továbbadja a képet, nem azért, h visszafelé menjen a jel optikán vagy elvesszen a fele útközben ...
lehet széthúzok mindent és nekiállok egyesével hibát keresni. grrrr
-
bobojszan
tag
válasz
direwolf #71314 üzenetére
A fent említett filmeken tökéletesen jön a 3D, legyen az SBS vagy HalfOU, mindkettő verzió tűéles, persze forrástól függően, de én nem találtam bennük hibát. Ha volt is az kijött akkor sima 2Dnis.
Valóban egy politika krimiben vagy dokumentumfilmben nem sokat ad hozzá a 3D, de pl egy Sammy, Szörnyek az űrlények ellen vagy Step Up 3D esetében, amik nézése közben csak szórakozni akarsz iszonyat sokat ad hozzá, ha az úgy van megcsinálva mit ezekben a filmekben! Mert mint mondtam a mostani ilyen technikával felkonvertált filmek 80%a sajnos nem így készül!
Tényleg ajánlom, ha közelébe kerülsz egy ilyennek a Sammy nagy kalandjait ne hagyd ki! -
-
blakey
titán
válasz
direwolf #71159 üzenetére
Ne haragudj, de semmi meggyőződés az amit írok, hanem taopasztalat, bármikor bemutatót tartok neked arról, hogy minden egyes apró részlet látható VA panel esetén 0,024 cd/m2 feketeszint mellett. Mi lenne ha végre észrevennéd, hogy mindenhol leírják IPS esetén a gyengébb feketeszintet és kontrasztot, ettől még bőven nézhető, szerethető. Ennyire nem tűnik fel, hogy mindenhol ez szerepel? VA panelből többféle van, van belőle gyenge, de én nem gyenge VA panelekről írok, hanem azon belül a legjobbakról, pl. PSA, ami a legjobb VA panel, megfelelő betekintési szöggel , kontraszttal és feketeszinttel. Én nem istenítem egyiket sem, hiszen mindegyikből van a tulajdonomban, mindegyiket tudatosan vettem.
A jelenlegi VA paneles LCD-m megközelíti az UT30-as panám feketeszintjét.
Ha volt plazmád akkor tudhatnád, hogy milyen a jó fekete, de úgy látom, hogy csak kötekedni szeretsz, na ebben én nem fogok részt venni, inkább mást olvasok.Amúgy meg látom, hogy általános LCD topikba nem is mersz ilyeneket írogatni, mert te is tudod, hogy nem igaz. Részemről béke, én nem akarom ezt tovább veled itt megvítatni, ha ezt folytatni szeretnéd akkor meghívlak a LED/LCD topikba és kivesézzük.
-
blakey
titán
válasz
direwolf #71148 üzenetére
Hogy világos és tiszta legyen, makulátlanul bekalibrálható a VA panel, a pana tv-m feketéje 0,024 cd/m2 a kalibrált IPS paneles tv-m feketéje meg 0,096 cd/m2, szerinted ez hányszoros? Minden apró részlet látható, ez tény. pont, nem vitatkozom, leírom, hogy egyértelmű legyen. A kontraszt a másik amiben elvérzik az IPS, de hagyjuk. Természetesen mindegy, hogy milyen a panel ha az embernek tetszik.
Téma részemről lezárva. -
Xero
nagyúr
válasz
direwolf #71133 üzenetére
VA panelest akarok, az olcsóbb, talán a legolcsóbb a piacon, tehát hidegen hagy, hogy az IPS-t felárral adják. Van boltjuk, tehát ha kínom van, hiába veszem online 10 perc alatt ott lehetek és verhetem az asztalt.
(#71131) blakey: Kb 2-3 órája hívtam őket, akkor azt mondták, hogy jelenleg nincsen VA paneles az 50-esből de majd érkezik a későbbiekben.
-
Beni2360
félisten
válasz
direwolf #70883 üzenetére
Bocs, hogy lemaradtam pár nappal. Mert nekem annyira zavarta a szememet az erős háttér fények-pl ablak, fehér fal, stb-hiába vettem le a háttérfényt akkor is zavart, meg az SD adások nagyon elmosódó képpel voltak (RTLkl, TV2) Ezt bekapcsolva már nincs erős háttérfény (45) előtte is az volt. Szokták mondani szaturált így a képem de nékem olyan élethűnek hat nem hideg kemény akciós túl erős a hatás.Még most is kísérletezgetek Pl a DH adásoknál pedig tavaly Június óta meg van a tv.
képopciókkal- egyszerűen nem értem el ezeket a hatásokat.
Anno leveleztem az egyik kedves fórumtárssal -olasz69- míg később kisült ő is így használja csak mindenki elsiklik felette,sehol nem említik a beállításoknál. -
Beni2360
félisten
válasz
direwolf #70869 üzenetére
Köszönöm én részemről de gondolom mindenki köszöni gondosan összeállított táblázatodat. De egy valamit hiányolok ami nekem majd fél évig bosszúságot okozott mire ezen állítás után már majdnem tökéletes minden. Ez pedig a kép fő oldalán az Energiatakarékos üzemmód. amit egyszer csak közepesre állítottam és megszűnt az eddig zavaró erős fehér fény,a T-hom IPTV által nézett SD adásoknál tapasztalható grízesedés volt ami zavarta a szememet, legalább is nekem. Nálad ez mire van állítva?
-
luckyman
aktív tag
válasz
direwolf #69892 üzenetére
Hát erről beszélek.
Csupa ostoba, frissdiplomás első projektes fajankó fejleszti a szoftvert a világ egyik legnagyobb, leginnovatívabb televízió gyártójának. Döbbenet na.
És közben fogalmuk sincs, hogy tőlük 10.000km-re létezik néhány, de legalább kettő profi, akik csípőből megoldanák a problémát, akár egy fórumon keresztül is.
A minimum az lenne, hogy meghívjanak benneteket tréningeket tartani. -
sajo13
senior tag
válasz
direwolf #69866 üzenetére
Egyetértek, teljesen igazad van. Ezt a GUI-t, ami a WebOS 2 alatt van, röhögve működtetnie kellene egy 2 magos procinak 1.5Gb RAM-al. Még a Pebble órán is gyorsabb a menüben van lépkedés, mint a Smart TV-n, pedig abban mindössze csak 80 Mhz(!)-es proci van. Nem, nem elírás. Szóval egy menürendszer, meg pár színes doboz megjelenítése nem kellene, hogy két vállra fektessen egy 2 magos rendszert. Valami nagyon elhibázott dolog van a WebOS mélyén, amin semmilyen optimalizálás sem tud segíteni.
@szombatitomi: Euronicsben is VA paneles van(volt)
-
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
direwolf #69449 üzenetére
Igen biztos mindent jól állítottam be.
Túloztam azért picit ezzel az "ég és föld"-del, mert fél évig kiszolgált a tv gyári lejátszója DLNA-n keresztül egész kényelmesen, ameddig meg nem ismertem rpi/kodi kombót. Ez minőségi, de főleg kényelmi szempontból nálam a nyertes. Amit biztosan tapasztalok: kadenciahelyes lejátszás minden esetben, fekete szint rendben, gyári lejátszó azért nem vitt minden formátumot, rpi/kodi mindent benyel.
-
qqzs
őstag
válasz
direwolf #68904 üzenetére
felig ezoterikus felig meg a nagy tobseg megmondja 3 meterrol ha egymas mellett lat egy fhd-t es 4k-t ugyanazzal a tartalommal hogy melyik a 4k. annak ellenere is hogy igazad van a szogpercben is csak nem minden fizika. Ismereme a atveros videokat csak ott nem egymasmellett volt a ketfele cucc hanem fhdrol hitettek el hogy 4k.
Es a tevek is kezdenek leszokni a 3D rol mikor most tevet kerestem 5 ev utan nem akartam hinni a szememnek hogy alig van 3D sot van hogy mar uj modelben nincs benne. Az en tapasztalatom az hog y3D mozit nezve kb fel egy ora mulva elveszti a melyseget a 3D hatas mert hozzaszokik az agy talan ezert nem terjedt el mert nicns wow hatas tartosan. viszont csaladi videokat fotokat nezni nagynon kiraly mert nincs az a masfel oras filmre meredek effektus
Netflix: van vagy 24 db 4k tartalom amibol egy csomo 20 perces "moving art" most beszeltem az ugyfszolgalatossal.
-
huncutka1029
addikt
válasz
direwolf #68904 üzenetére
akkor vegyél VGA kijelzőt, vagy egy ilyet
Ez biztos elég részletgazdag annak a fenejó szemednek! -
qqzs
őstag
-
huncutka1029
addikt
válasz
direwolf #68770 üzenetére
nem sokat változott.
annyi, hogy a belső lejátszó, illetve DLNa esetén érdemes a gyorsmenüből a kép beállításokat behívni, mert hiába állítasz be a tv-n haladó képmódot, és alkalmazod minden bemenetre az értékeit, gyakran ez nem érvényesül más bemenetnél.
ilyenkor itt is be kell állítani a haladó 1 képmódot, utána klasszisukkal jobb lesz a kép belső lejátszóval is, mint alap esetben.
(#68766) Yogi BearCsak számok vannak, nem írja a nyelvek "nevét"
-
blakey
titán
válasz
direwolf #68527 üzenetére
Egyáltalán nem erőltetem, de olyan állítást ami nem igaz azt cáfolom. Tehát ettől még szeretheti a Kodit, de olyat ne írjon, hogy a 1080p-s anyag 720p-ben megy, felesleges mappák vannak, rossz a minőség stb. Euek nem igazak egyik DLNA szerverre sem, ha nála így van akkor rosszul állítja be őket. A Kodi is pl. akkor jó ha mindkét oldalon az van telepítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest