- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Mindenkinek köszönöm aki az lg 50lf652v MKV lejátszásával kapcsolatban válaszolt, családban már történt is egy ilyen tv megrendelése.
-
OldAkita
aktív tag
LG 50LF652V iránt érdeklődnék. Az árukeresőn nézegettem és ehhez a tv-hez az írták hogy nem játssza le az MKV-t. Mondjuk azt is írták róla hogy nincs Ethernet csatlakozó, de ahogy képeket nézegettem róla, ott volt.
Mi a helyzet az mkv lejátszással? -
OldAkita
aktív tag
LA660s-elszeretnék bluetooth-os fejhallgatót használni. Van valakinek tapasztalata hogy milyen bluetooth-os adapterrel tud együttműködni ez a típus a gyárin kívül? Illetve a gyárinál is azt olvasom hogy az LB tv-ékkel működik együtt.
-
OldAkita
aktív tag
LA 660S-hez szeretnék venni egy webkamerát. Az AN-VC 400-at kicsit drágának találom. A Logitech C270 harmadába kerül csak. Használ valaki ilyet?
-
OldAkita
aktív tag
Sosem hallottam efféle cuccról, de most utánaolvastam, ígéretesnek tűnik. Persze ha pc-ről kell a jelet átvinni a tv-re, akkor elvileg az is megoldás lehet hogy az asztali pc-t hdmi kábellel összekötöm a tv-vel. Ennek az USB-s pc-nek ott van létjogosultsága ahol nincs hely vagy igény asztali pc használatára.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
#94529552 #43200 üzenetére
Fiam és barátnőja 2 évig az usa-ban dolgoznak. Akarom mondani a kislány nem fog dolgozni, viszont nem tud angolul. Szereti a Barátok közt sorozatot meg egyebeket amiket a kerekedelmi adók nyomnak. Ezeket az adókat online, gond nélkül lehet nézni pc-n, de sokkal kényelmesebb nagyobb képernyőn hanyatt fekve bámulni. Ennek elérése lenne a cél
HBO GO persze megy, de bármely netes video-t vagy online tv adást akarok nézni LA 660s-n beszól hogy kevés a memória. Jó lenne olyan tv-t venni amelyik képes az online adások megjelenítésére bármiféle kábeltv előfizetés nélkül. Valamikor régen, amikor napi szinten olvasgattam a topicot, emlékszek egy kommentre hogy valaki ilyen igénnyel mint most én, írt ide és fájlalta hogy az ismerőse Samsung tv-je tudta az online tv-t, az ő LG-je meg nem. Mondjuk a Samsung topicba a kutya nem válaszol erre a kérdésemre, szóval lehet hogy a Samsungok se tudják?
-
OldAkita
aktív tag
Jó ideje nem követem a topicot, de most info kellene, hogyan muzsikálnak a web os rendszerű új tv-k? Olyan szempontból érdekelne, hogy mennyi memória van bennük? Az én LA 660s tv-m ugyanis nem tudja megjeleníteni az online tvadásokat mert kevesli a memóriát. Márpedig nekem most olyan tv kellene amit külföldön online magyar adások nézéséhez szeretnék használni. Ha a legújab web os rendszerűek sem jeleskednek e téren, akkor milyen módszerek vannak amellyel mégis lehetséges a vágyam? Mondjuk tablettel nézem az online tv adást. Hogy lehetne azt átvinni a tv képernyőjére?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Zsmester89 #41228 üzenetére
Tudomásom szerint az edge ledes tv-knél elengedhetetlen a local dimming, mert ez próbálja kijavítani a háttérvilágítás egyenetlenségét. Sajnos még így is gyalázatos némely edge ledes tv háttérfényének egyenletessége. Nem véletlen hogy a nagyobb képernyőméreteknél a direct ledet használják. Na persze az se tudja az ezeréves crt tv-k egyenletességét.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
zannor #41208 üzenetére
Ugyanilyen tv-m van, fiam Sony Xperia telefonjával soha nem tud csatlakozni rendesen. Ha sikerül is, szinte azonnal megszakad. Állítólag bizonyos wifi-k kiütik egymást. Egyáltalán nem biztos hogy neked is ilyen problémád van, csak jelzem hogy nekem efféle. Úgy oldottuk meg hogy a telefon wifi-vel a routerre kapcsolódik, ezzel egy hálózatra kerül a tv-vel mert az is a routeren lóg, igaz az kábelen, ekkor már elvileg megy a dlna kapcsolat. Természetesen mennie kellene ennek direktbe is csak ezt a készülékek nem tudják, hogy nekik illene látniuk egymást
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Tirexi #40691 üzenetére
Routered teszi a dolgát. DHCP be van kapcsolva, 192.168.1.2-192.168.1.254-ig osztja az IP címeket véletlenszerűen. A routerre kapcsolódó klienseknek magad is adhatsz IP címet és akkor állandóan az marad, nem változtatgatja a router. PC-dnek ahogy látom kiosztotta a 192.168.2-őt a TV-dnek meg, ahogy írod a 192.168.1.6-ot. Minden a legnagyobb rendben levőnek látszik. A tv és a PC-d egy hálózaton vannak. Plex-et nem ismerem,egyszer próbálkoztam csak vele, de nem ment. javaslom töltsd le az LG weboldaláról a Smartshare programot a PC-dre innen
A DLNA certified alatt van ez a sor: Számítógépes szoftver a Windows letöltéséhez, Klikk rá, és telepítsd a pc-dre. A TV-ben ez már telepítve van. Látni fogják egymást. vannak más DLNA programok is, pl a Serviio nevű.
Vesd bele magad a DLNA rejtelmeibe, menni fog az. -
OldAkita
aktív tag
válasz
milanakos25 #39971 üzenetére
T-nél ez úgy működik hogy igényelsz egy új set top boxot aminek fizeted a havi bérelti díját. Ehhez az új set top boxhoz tartozik egy kártya. Kiveszed, betolod a megvásárolt CI modulba, modult betolod a tv-be, set top boxot elteszed a szekrény aljába és soha többet elő sem veszed. Abban viszont ne reménykedj hogy úgy kérsz kártyát hogy a boxukat kenjék a hajukra neked csak a kártya kell, mert nem fognak adni! Le fognak húzni a box bérleti díjával ha akarod ha nem! Tudomásom szerint más szolgáltatóktól lehet csak kártyát is havidíjért bérelni.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
superg #39931 üzenetére
Annyit olvastam tőletek ezt a jelenséget hogy tegnap én is ránéztem és van benne valami. Tv LA660, ebből fakadóan edge led. Valóban jelen van a függőleges csíkozódás. Ahhoz tudnám hasonlítani mint a régi szép időkben amikor a crt tv-be két rézdrótot dugtam és azon túl hogy hangyás volt a kép még azt is el kellett viselni hogy kb 5cm széles függőleges sáv haladt lassan valamilyen irányba. Amit most látok szintén kb 5Cm széles függőleges sáv igen halványan elütt a homogén fű színétől és több van belőle, de csak hosszas vizsgálódás után fedzhető fel, szóval nem érzem zavarónak. Mivel soha semmilyen körülmények közt nem jött elő ilyen, megkockáztatom, ez lehet a brazil adás minősége is.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
yodamester10 #38552 üzenetére
Jó megoldást nem tudok. Annyi információt átadhatok hogy novemberben vettem a 660-ast és az első szoftverfrissítésig működött az HBO GO. Utána semmit nem tudtam elindítani, unidentify error-al hibaüzenet jött bármit akartam elindítani. Asszem két ünnep között jött egy újabb szoftver amit mostanáig használtam és majdnem minden filmet meg tudtam indítani vele, viszont néhánynál nem tudtam magyar hangsávot választani. Pár héttel ezelőtt már olyat játszott hogy azt se magyarul adta amit már egyszer lejátszott magyarul. Pár napja csak maga az HBO ikonra klikkelve kínált fel csak HBO szoftverfrissítést. Azóta azok a filmek amik gondot okoztak újra magyarok. Annyit tudok még hogy ha váltogatod a szolgáltató országot akkor nemcsak hogy eltűnik az HBO GO ikon, de mikor visszaváltasz Magyarországra akkor egyrészt azonnal újra be kell jelentkezni, másrészt erős esélyed van hogy megint kezdi az unidentify error-t. Ezt egy következő tv vagy HBO szoftverfrissítés rakja csak rendbe. Szóval már nem merek állítgani semmit, örülök hogy most megy.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
pgemil #38531 üzenetére
660-om van. 620-as kevésbbé érzékeny a felhősödésre, 620 nagyobb fényerővel dolgozik, de azt úgyis visszaveszed szóval az nem előny. Dual play szemüveget sose használtam. NFC-t sose használtam.Magic távkapcsot pár hónap alatt szét lehet nyomkodni ha játszol vele. Utána már nem klikkel a görgője hanem csak plöttyedten reagál, vagy nem
A 400 Hz kamu, asszem 100 Hz-et tud.620-as 55"-os méretben tudja a 100Hz-et kisebb képátlónál gyilkos vitát képez hogy hány herces, ebbe nem is bonyolódnék bele.
Viszont a lényeget nem említetted. Tervezed-e a közeljövőben valamilyen hangredszer telepítését a tv-re? Ha igen akkor a 620-as a te tv-d. Ha nem akkor érdemes a 660-ast venni mert van benne egy kisebb méretű mélynyomó ami elvileg a vicc kategóriába tartozik, azonban sokkal szebben szól vele mint a 620 nélküle.
Ez 1 vélemény -
OldAkita
aktív tag
HBO GO ügyben jó hírem van. Tegnap este, kb 10 nap kihagyás után, gondoltam megnézem a trónok harca következő részét és már az ikonon is valami jelzés volt de mikor klikkeltem rá frissítést ajánlott fel. Ilyet eddig sose tett, eddig az volt hogy az LG szoftverfrissítésével érkezett az HBO GO javítás. Illetve ez nem a legjobb szó rá mert soha nem tudta rendesen váltani a hangsávokat. Hát láss csodát, most végre sikerült ez is nekik. Szóval pl a Passio amit már régen szerettem volna megnézni, végre magyarul szól
Ez erős reménységet ad hogy talán a többi film is. Eddig ugyanis teljesen rapszódikus volt, olyan is előfordult hogy amit tegnap még tudtam magyarul nézni az mára elromlott. Szóval aki most kapcsolódik be az HBO GO-ba az kimaradt a nyűglődésből
-
OldAkita
aktív tag
válasz
StSanya #38107 üzenetére
Nálad a pont. Erős a gyanúm hogy majd belehalnak hogy arról is tudjanak ha fingok egyet a tv előtt, viszont legálisan csak akkor tehetik ha beleegyezek.
Én azért frissítettem mert az HBO GO nálam elkezdte azt játszani hogy nem tudok hangsávot váltani. Illetve tudok, ki is jelzi hogy mostantól HUCsakhogy marad az angol nyelv. Telefonos T-Home ügyfélszolgálat felhomályosított hogy csak akkor reklamálhatok ha az ő hulladék boxukat használom, ha CI modullal nézem az adást akkor arra nem vállalnak garanciát. Velük kapcsolatban meg az az érzésem hogy amit csak tudnak elrontanak, háha sikerül beterelni az IP TV jármába.
Visszatérve a szoftverfrissítésre, természetesen most se tudok hangsávot váltani, viszont örülhetek mert legalább működik az HBO GO.
Napokban frissítettem a routeremen a firmware-t. Korrektül fel van sorolva mit javítottak és a gyártás első pillanata óta kiadott firmware verziók mindegyike elérhető, bármelyik használható. Igaz, ők nem akarnak butítani a routeren, ellentétben az LG-vel
Ja, egyetlen pozitívumot mégis meg tudok említeni, a szolgáltató országot immár újra lehet Németországra tenni, tehát akiknek nem helyesen jelenik meg a műsorújság azoknak ez jól jöhet. -
OldAkita
aktív tag
válasz
samspade #37987 üzenetére
Értem és roppant mód örülök hogy jelezted az HBO GO problémát. Tavaly december környékén amikor vettem a tv-t rátelepítettem amit a tv felkínált és a januári verzióig nekem se volt HBO GO-m. Szóval akkor várok még véleményeket, de van egy gyanúm hogy azért nem teszi ki az lg a weblapjára mert most teszteli azokkal akik ráfrissítenek. Hibajavítás után valószínű kikerül majd a weblapjukra is.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
LucasGrant #37799 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni. Pár napja jelentettem be hogy pl a Passio c. filmnél nem tudok nyelvet váltani. Ügyfélszolgálat válasza: Ha nem set top box-al használom (márpedig nem azzal, mert azt a szekrény mélyére dugtam, hanem csak a kártyát tettem a tv-be) akkor nincs garancia a helyes működésre. Mondjuk nem értem mi köze a set top boxnak az HBO Go-hoz?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
zsombor22 #37711 üzenetére
Nézz utána az LG weblaján és hasonlítsd össze a 660-t és a 691-t. Ahogy én tudom semmi különbség nincs közöttük. Ha 50"-ban el tudod fogadni a 660-t akkor elvileg 47-ben is
Ami a méretet illeti, természetesen mindig a legnagyobb a jó, azonban 55000Ft nagyon sok pénz azért a nyamvadék 3"-ért. Annyiért nem 3"-os hanem huszoncoll-os monitort vehetsz a tv mellé, vagy már csak egy kicsit kell hozzátenned és vehetsz valami belépő szintű, sokak által lenézett, de mégiscsak különálló hangfalszettet ami mégis jobb mint a 660-ba beépített mélynyomó. A 47-es 660 most 199750Ft több helyen. Hogy ezek gyári garanciával adják vagy sem, ezt neked kell kiderítened, illetve eldönteni hogy mennyire bízol meg valamelyikben.
Én a 47"-os 660-at venném.
Ez egy vélemény -
OldAkita
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #37379 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani. Próbálj meg 8 karakter alatt maradni. Ékezetes és különleges karakterek ne legyenek a filenevekben.
-
OldAkita
aktív tag
A vége úgyis az lesz hogy a tv mint szórakoztató centrum fog működni. Ha kedvünk tartja úgy olvasgathatjuk majd a prohardver fórumát ahogy a pc-n. Villámgyorsan és nagy, jól látható betűkkel, hanyatt fekve a nappaliban
Talán egyszer a you ube se korlátozottan működik majd a tv-n, és ha battlefiled-ezni támad kedve valakinek, az is menni fog tv-n, anélkül hogy oda kellene cuccolni a képernyő közelébe a pc-t és hdmi-t dugdosni stb.
Azonban félek, mert napokban olvastam hogy a Philips tv-ket seperc alatt letámadják wifin, átveszik az irányítást fölötte, valamint gond nélkül kiszedik belőle az elmentett jelszavakat. Szóval óvatosan a tv-n való bankolással. -
OldAkita
aktív tag
Adata HD710-es 3.0-ás 3.5-ös hdd-t gond nélkül tudom használni a tv-n, játszásdiból vettem már fel rá, működik. Vettem egy Y kábelt aminek egyik szárán megy az adatforgalom, másik szárán csak plusz tápot vesz ki egy másik usb portból hogy meglegyen neki a kb 1A, amire szüksége van az USB-s wincsiknek a felpörgéshez. 2.5-ösnek talán még kevesebb is elég, ezt a hdd topicban érdeklődd meg.
Azt kalkuláld be hogy a tv akarja megformázni és a felvett filmeket sem PC-n sem másik tv-n nem lehet megnézni. Ha újra használni szeretnéd PC-n akkor le kell formáznod az egészet. -
OldAkita
aktív tag
Nálunk a családban fele-fele arányú a MR és ahagyományos távkapcs szeretete. MR-hez azt tudnám hozzáfűzni hogy másfél hónap alatt megette a gyári elemket, most valami tartós fajta van benne, az talán jobban bírja majd.
Viszont a görgögomb nem bírja a gyűrődést. Feleségem nagy rajongója annak a játéknak ahol különböző színű köveket kell egymás mellé rendezni és ha 3-at sikerül, akkor az eltűnik. Na ez a játék készíti ki a MR-t. Tavaly november vége óta van MR és már egyáltalán nem kattan a görgőgomb, képernyőre már nem lehet vele csatornaszámot írni, szóval készülök garanciába javíttatni. Garanciaidő lejárta után viszont, az efféle játékokhoz kénytelen leszek wifi-s egeret használni. -
OldAkita
aktív tag
válasz
yodamester10 #36759 üzenetére
Ez túl drága a feladatra. Edényke fórumtárs gyakran nyilatkozott hogy TP-Link WDR 3600-ast használ és wifi-n gond nélkül megy neki a full hd filmek streamelése. Biztos hozzászól majd és megerősít.
Visszatérve a linkelt Asus-ra, ennek kisebb testvére az AC56U olcsóbb és torrentezésre erősebb mert nem 600-as hanem 800 Mhz-es processzora van. Eléggé el nem ítélhető módon egy ilyenre ruháztam be (mert telhetetlen vagyok és a torrentezést a lehető legnagyobb sebességben kívánom) és tapasztalatból mondom 5Ghz-en 11m távolságra egy 10cm-es válaszfalon át gond nélkül streameli a full hd-t, pedig nincs külső antennája. -
OldAkita
aktív tag
válasz
RealZuperman #36757 üzenetére
T-nél, nekem Cisco EPC3925-ös routert adtak és nem bírja még a 720-as filmeket se akadás nélkül streamelni. Asszem ezt vagy a d-link-et adják, szóval nem hiszem hogy a csere segíteni fog. Ha wifi-n akarsz filmezgetni dlna módban, akkor kénytelen leszel venni egy routert és a szolgáltató routere után kötni. Azonban a kábeles megoldás, ha lehetséges kivitelezni, valószínű olcsóbb és stabilabb akármilyen wifi-nél
-
OldAkita
aktív tag
válasz
RealZuperman #36752 üzenetére
Cisco nem fogja bírni wifin az 1080 streamelést. Ha veszel egy erősebb routert, azzal menni fog, de valóban a kábel a legbiztosabb megoldás.
-
OldAkita
aktív tag
Képernyőmérethez azt tudom hozzáfűzni hogy 32"-ost terveztem cserélni először 37"-ra, majd továbbgondoltam és igyekeztem nagyot álmodni és ráálltam a 42"-ra, aztán a telhetetlenségem a 47"-ig vitt el amit végül megvettem. A vásárlást lehet úgy csinálni hogy aki keres havi nettó 5-600000-et az beballag a boltba, kicsengeti és megveszi. Aztán lehet úgy is hogy beballag a bankba és hitelből veszi. Aztán lehet olyat amilyet a fiammal csináltunk két éven át, hogy egy borítékba mindketten havonta beltettünk egy-egy ötezrest.
Ha valaki nemhogy 5000-et de 500 se tud félretenni havonta, ő sem kevesebb senkinél és nem is szabad búslakodni amiatt hogy nincs nagy képernyős tv-je. Különösképp azért nem, mert attól tartok mindenki úgy van ahogy én, már kicsinek érzem a 47-et. Kb két hét után megszoktam. Ha 60" lenne, azt is megszoknám és projektor kéne még nagyobb méretben.
Ha belegondolok, 23 évesen életem első színes tv-jét 51"-t, amikor vettem és kb 4 m-ről néztem boldogabb voltam mint most a 47-el de lehetne 60 is attól sem lennék boldogabb. Mostanában azt hiszem akkor vagyok a legboldogabb ha kikapcsolom a tv-t és családilag játszunk egy Activiti-t, vagy egy Dixit partit. -
OldAkita
aktív tag
A különbözőségeket az LG honlapján nézegetheted, de azt hiszem a leglényegesebb különbség hogy a 620-as direct led-es a 640 és 660 meg edge led-es. Nekem 660 van és szerencsés vagyok mert alig felhős, de az edge led hajlamosabb a felhősödésre mint a direct led. Ezen túlmenően a csömöri Auchanban volt szerencsém összehasonlítani a 620-ast a 660-assal és nagyobb fényerejűnek láttam a 620-ast. Mondjuk otthoni környezetben úgyis leveszi a fényerőt mindenki.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
_Dumber_ #36130 üzenetére
A műsorújság sajnos nálam is ilyen foghíjasan jelenik meg. Erősen zavar! Ha visszateszem a kártyát a boxba, akkor persze minden rendben van, de nem fogom visszatenni
Ha valakinek rossz a szeme, annak valóban idegesítő milyen kicsik a csatorna nevét jelző lila betűk az infromációs sávban. Valóban megnagyíthatnák -
OldAkita
aktív tag
válasz
baandii #35935 üzenetére
Természetesen van rá menüpont ahol usb biztonságos eltávolítása szerepel, hogy hol meg ne kérdezd mert lusta vagyok végigböngészni a menüket
Őszintén szólva én barbár módon kihúzom az usb-t és kész. Kicsit félek hogy ez nem tesz jót hordozható hdd-nek, ezért igyekszem úgy kirángatni a kábelt hogy közben ne mozogjon a wincsi. Feltételezem a pndrive fizikailag nem tud sérülni, ha meg az adat sérülne, rámásolom újra
-
OldAkita
aktív tag
válasz
spidersoft #35750 üzenetére
Szerintem ne haragudj az LG-re ezért. Új automata csatornakeresésnél mindig ezt fogja csinálni, de azt hiszem minden tv ezt teszi. Biztos van itt valaki aki ért hozzá miképp lehet úgy keresni csak egyetlen új csatornát hogy a többi megmaradjon. Én is épp tegnap csináltam egy új keresést, de lementettem és a ChanSort csatornaszerkesztővel PC-n beállítgattam majd visszatöltöttem. Nem tagadom így is elég macerás, de most, gondolva a jövőre, egy excel táblázatba elmentettem mely csatornák kódoltak és melyek amik nem érdekelnek, így legközelebb sokkal gyorsabb lesz a szerkesztés.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Zirowe #35741 üzenetére
Magam is efelé hajlok de Intruder a milyen router topicban említette hogy a 3.0-ás hdd-vel néha problémája van a routereknek. Nekem meg van egy új 3.0-ás Adata 710-es és sajnálnám nem használni. Ezért nyaggatom a népeket ki mit mond. Egyébként ha TP routereden dlna-n keresztül játszol le srt feliratos filmet az gond nélkül megy?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
spiritex #35732 üzenetére
Sajnos nem tudok angolul, de annyi mintja lejött volna hogy ez a tag híve annak az életmódnak ami kizárja a fölösleges tárgyak birtoklását. Csak hát beszélni könnyebb erről mint megvalósítani mert a föld élőlényei erre vannak programozva. "Szerezz meg mindent amit csak tudsz, lehetőleg törvényes eszközökkel de a másét is vedd el legyen a tied inkább" De sajnos mindez hiába, soha nem nyugodhat meg a birtoklási vágyunk
Viszont újra megkérdezném: Ki milyen NAS-t vagy routerre kötött usb 3.0-ás hdd-t használ dlna filmlejátszásra?
-
-
OldAkita
aktív tag
válasz
kmarci25 #35724 üzenetére
Kösz az infót, hasznos nagyon, érdemes hirdetni az igét róla
Nekem is segítség kellene. Képtelen vagyok dönteni hogy új külső hdd-met router usb portjára dugva streameljek filmeket a tv-re vagy vegyek NAS-t. Már erősen beleszerettem a WD My Cloude NAS-be, de kiderült hogy a dlna steamelésért ott egy Twonky nevű program a felelős de hiába küldi az LG tévének az srt feliratot a filmmel együtt, ezt csak a Samsungok jelenítik meg az LG nem. Na, gondoltam, akkor mégis veszek egy usb portos routert és arra dugom a külső hdd-t és megy arról a médiaszerver. Igenám, de közben olyan infó is a fülembe jutott, miszerint a 3.0-ás Usb-vel szerelt külső hdd-k néha problémát okoznak a routereknek. Most aztán erősen összezavarodtam mit is csináljak.
Kérdésem felétek: Ki milyen NAS-t használ, ki használ usb 3.0-ás hdd-t routerre dugva mediaszerverként? -
OldAkita
aktív tag
válasz
zannor #35722 üzenetére
Ha bármit webáruházból rendelsz, 8 napon belül jogod van visszavinni. Nincs az a bíróság ami ezt a jogodat elvitatná ha bontott dobozos terméket küldenek a futárral. Az ilyen doboz tartalmazhat olyan cuccot amit már valaki visszaküldött, olyat is ami boltban kiállított darab volt. Egyikre sincs szüksége annak aki új bontatlan gyári készülékért fizeti ki a vételárat. Észnél kell lenni mert a kiállított darabokat is el akarják adni és azokat is amelyeket valaki valami kisebb gond miatt visszavitt. Ezeket meg fogják próbálni rásózni valakire aki reményeik szerint elfogadja. Szerintem ne te legyél az!
-
OldAkita
aktív tag
válasz
1stVikman #35708 üzenetére
én a GIMP képszerkesztővel készítettem egy új file-t, méretnek megadtam hogy 1920*1080, majd beszíneztem az egészet koromfeketére, fehérre, szürkére, tűzvörösre, kékre, élénzöldre. Aztán ezeket az egyszínű homogén jpg képeket rámásoltam egy pendrive-ra és bedugtam a tv usb portjába. A bementi eszközöknél kiválasztottam a képeket és egyenként tüzetesen végignéztem a képernyőt.
Itt a fórumon sokszor megadták már milyen értékekkel ki hogy használja, én most lusta vagyok minden pontot leírni de a lényeg, az energiatakarékos módot kapcsold ki, a háttérfényt vedd le 40 körülire, a fényerőt 50 körülire a szentelítettséget 45-re. Ha világos szobában nappal tv-zel akkor ezt kicsit lehet emelni, illetve ha este sok fényt gyújtasz akkor is világosítani kell kicsit. Ja kontraszt 85-90 körül. Állítólag a sárgásabb szín az élethűbb, nekem az nem jön be, én kissé kékesebben szeretem nézni. -
OldAkita
aktív tag
válasz
SoundBox #35691 üzenetére
A futár nem először csinál ilyet és te nem egy doboz gyufát veszel! Nyugodtan bontsd ki meg kell várnia. Nem árt ha ketten vagytok mert egy ember nem nagyon vesz ki a dobozából egy 47"-os tv-t. Ezt igen óvatosan kell csinálni. Nekünk nem fért be a kezünk a tv mellett a doboz aljára hogy alulról felfelé emeljük ki, így lefektettem a franciaágyra és vízszintesen óvatosan kihúztuk. Elvileg így nem szabadna csinálni, csak függőlegesen tartva kihúzni de nekünk ez nem ment mert arra is van figyelmeztetés hogy nem szabad szorngatni. Ha viszont nem szorítom meg akkor nem tudom kiemelni olyan nehéz. Nem lesz könnyű. Csak a külső sérülések miatt érdemes megnézni, működési hibája úgyis csak akkor derül ki ha használni kezded. Értelemszerűen a futár nem fogja megvárni míg te behangolod és nézegeted
De azt hogy külsejét ellenőrizd, kötelessége megvárni. Figyelj hogy bontatlan legyen a doboz, ha nem az ne vedd át, mert jó eséllyel valaki már kibontotta, valami gondja volt vele és visszaküldte. Mielőtt a bontatlanságról meggyőződsz a futárnak vagy aki hozza ne engedd meg hogy maga kezdje bontogatni. Gyári garanciásnak doboza oldalára van ragasztva a garancia.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Biga123 #35557 üzenetére
Van olyan program amivel egy adott videót, esetünkben a metronómot butítani lehet? Mert akkor lassú lépésekben le lehetne csökkenteni a bitrátát és kiderülne hol húzódik a dlna korlát, ahol még nem szaggat. Az igazi kihívás, kideríteni hol a szűk keresztmetszet. Mert könnyen lehet hogy a T-s Cisco router van lebutítva.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Biga123 #35486 üzenetére
LA 660s, Cisco EPC3925-ös routerrel kábellel van összekötve. Router lámpája zölddel jelzi ha gigabites kapcsolat jön létre valamelyik lan porton keresztül. Rákötött két számítógép mindig zöld, de a tv-t jelző lámpa mindig sárga, tehát a tv nem képes a gigabites kapcsolatra. Ennek ellenére ezt a metronom-ot illene szaggatásmentesen átvinnie, de DLNA-val nálam is szaggat mint az állat, lényegtelen mit állítgatok a TM-ön.
Pendrive-ról szaggatásmentes, és itt már észrevehető a külöbség ha állítgatok a TM-n. Kikapcsolt állapotban érezhetően remeg az inga, 3/3-as sima módban sokkal jobb, és a 7/7-es törlés módban vagy ugyanolyan mint simában, vagy kicsit jobb. Ez utóbbit alig érzékelem. -
OldAkita
aktív tag
Eddig úgy gondoltam az az EPG hiba, ha egyik csatornának van információja, a másiknak meg üres az infromációs sávja. Nálam összevissza jelentkezik ez a probléma. Ékezeteket nem is figyeltem, tőlem aztán ékezet nélkül is lehetne csak legyen minden csatornáról infó
-
OldAkita
aktív tag
válasz
huncutka1029 #35129 üzenetére
Őszintén szólva, nem tisztem megvédeni az Euronics-t. Hogy miképpen pacsiznak le az LG Magyarország Kft.-vel és azok miért javítják meg az alacsony ár miatt bárki számára gyanús, esetleg idegen eredetből származó cuccokat, engem nem érdekel. Ez érdekelje az adóhivatalt.
Az pedig hogy miért tartanak fenn 3 webáruházat egy helyett, az nyilván azért van mert 3 webáruház pontosan 3x annyi érdeklődőt és minimum 2x több vásárlót jelent mint egy. -
OldAkita
aktív tag
válasz
dorika87 #35113 üzenetére
Az én tudomásom szerint a törvény úgy rendelkezik hogy az eladó szervnek kötelessége visszavenni a hibás készüléket és levezényelnie a javítást. Ez alól természetesen minden módon igyekeznek kibújni a kereskedelmi egységek, élükön a webáruházakkal. Tehát ha olyan helyről veszed ahol nem a gyári szervízhez küldözgetnek hanem maguk viszik- hozzák , akkor tövényi kötelességüknek tesznek eleget. Nem hinném hogy ezért félni kellene tőlük. Az persze igaz hogy a Szlovákiából behurcolt cuccok webáruházainak elemi érdeke hogy maguk vezényeljék le a szervizelést, mivel ha magad viszed be, mondjuk az LG szervízbe a tv-t, akkor nem fogják megjavítani mert nem a magyar "LG Magyarország Kft."-n kesztül jutott be az országba. Mindezeket figyelembe véve nem könnyű a döntés számodra, mert nehéz eldöntened hogy azért ilyen udvariasak és szállítgatják a javítani valót mert betartják a törvényt, vagy azért mert szlovák webáruház és életben akarnak maradni a hivatalos magyarországi kereskedelmi egységekkel szemben.
Nem reklámként írom, hanem mert kérdezted hol vegyél ahol engedik hogy magad szállítgasd a szervízbe ha elromlik. Vedd a Műszakidepo webáruháznál, én is ott vettem. Ez a webáruház, - másik 2 társával egyetemben, melyek egybetartozására úgy figyelhetsz fel hogy az árukeresőben összehasonlítod az elérhetőségeiket - a magyar Euronics áruházlánc saját webáruháza. Olyasféle mint Media Markt online a Media Markt-nak.
Szóval Műszakidepo-nál nem kell félned hogy maguk akarják majd szállítgatni, ugyanis ez volt az első amit közöltek velem: Ha elromlik keressem az LG márkaszervíztEttől függetlenül, csak jót tudok mondani róluk.
Gyári, bontatlan csomagolásban, magyar gyári garanciával, hibátlanul érkezett a tv. Visszakeresve a kommentekben megtalálod a képeket amiket készítettem róla, ahol ki fog derülni hogy milyen jelentéktelen a felhősödése, mondhatni tökéletes. Nem igaz tehát hogy mindegyik felhősödik. Illetve igaz, de a mértéke valószínű sok tv-nél el sem éri az ingerküszöböt, még akkor sem ha töksötétben, homogén szürke képernyőt kívánsz nézegetni.
Most hogy visszaolvasom magam, lehet hogy részesedést fogok kérni az LG-től és a Műszakidepo-tól a reklámért -
OldAkita
aktív tag
válasz
spiritex #35093 üzenetére
Magam is pont ugyanezt a problémát tapasztaltam amíg box-al néztem a tv-t. Nálam a T-home adja az adást és a hulladék Intek boxot. Ez a nyavajás box nemcsak halk hanem teljesen fakó színtelen géphangú vacak.
Istennek hála megy nálam CI modullal, így aztán a box bekerült a szekrény mélyére. Persze a havi 1550Ft bérelti díjat beszedik érte.
Ha teheted vegyél egy CI modult, dugd bele a kártyádat és örökre elfelejtheted a box-ot. -
OldAkita
aktív tag
Köszönöm a figyelmeztetést, hál istennek nem IPTV-m van, hanem kábelen jön a "családi+hd" csomag. Ami a Cisco után kötött új Routert illeti, azon túl hogy képtelen vagyok dönteni milyet vegyek hogy el se galoppírozzam magam és túl olcsó, ezáltal gyengét se vegyek, a beállításokkal lesz még gondom, ugyanis a T-home azon túl hogy letiltotta a Cisco-n az usb portot, a kezelőszoftverből is eltávolította a "bridge" mód alkalmazását. UPC ezt engedi! Ahogy olvasgattam a Cisco topicban, "port forward" a megoldás. Hogy ez a kifejezés mit jelent, eszik-e vagy isszák, nem tudom
)) De meg fogom tanulni!
Közben meg azt is ígérem hogy ezt a témát a routerek topic-jában folytatom, de az is lehet hogy aki itt tv-zik, azok közül sokan vannak ilyen cipőben és infot kaptak, ha másra nem arra igen hogy beleássák magukat a router-hdd témába -
OldAkita
aktív tag
válasz
Zirowe #35002 üzenetére
Kösz, igazad van, a keresőben is ránézhettem volna de ehhez ész is kellett volna hogy eszembe jusson
Annyi rémlett csak hogy tőled vettem az öteletet hogy ez a legjobb megoldás ahogy írtad egyszer "router, minidlna, szamba)
Kösz az adatokat, router vásárlás előtti információszerzésben vagyok és nagyon nem mindegy milyen routert veszek mert kitilt a fiam ha az usb-s hdd-re routeren keresztül nem jön le olyan gyorsan a film mint a gépre jönne. Nekem 50/5-ös T-home kábelnetem van, de 6 Mbyte/s-nál gyorsabban soha nem jött le semmi. De figyelem, nem Mbit, hanem Mbyte! Ahogy összevissza olvastam a témában, úgy veszem ki 8Mbit/s sávszélességen 1Mbyte/s adatforgalom lehetséges. Tehát az én 50Mbit/s-os sávszélességemen a 6Mbyte/s letöltési sebesség lehetséges. Na ezt kéne valahogy elérni routerre kötött hdd-vel is.
Igérem nem offtopicozok többet, bár amennyi sületlenség előfordul itt és mindenhol, talán nem tiltanak ki -
OldAkita
aktív tag
És ha már rámjött az írkálhatnék téged kérdeznélek "Edenyke". Kérlek áruld el milyen routered van aminek az usb portján hdd van, amiről filmezel. Milyen a neted sebessége és routered ezzel a sávszéllel milyen Mbyte/sec sebességet produkál letöltéskor. Tudom hogy mindez nagyon off, de nem bírtam ki kérdezés nélkül annyira lázba vagyok egy ideje hogy a T-home-os Cisco router után kössek egy új routert aminek már megy az usb portja (Cisco-n is van usb de T-home, roppant tisztességtelen módon inaktívvá teszi)
-
OldAkita
aktív tag
La 660-as tv-m van. Szeretem. Ha ilyet veszel te is szeretni fogod. Hogy konkrétan az ipad mini-vel hogy működik együtt azt nem tudom, és olyat se próbáltam hogy a mobil képernyőjét a tv-re tükrözzem, de szerintem mennie kellene, azonban a tv képét a mobilra gond nélkül át lehet tenni ezzel : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.tv.remoteapps&hl=hu
Igaz, ez androidos telefonokkal működik, de biztos van ilyen alkalmazás ipad-re is. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Serendre #34995 üzenetére
Ár-érték arányban jó tv amit kinéztetek. Minden kérdésedre igen a válasz, de készülj rá hogy az "okostv"-k egyelőre nincsenek a helyzet magaslatán mikor valaki internetezni szeretne velük. Ha hozzá vagy szokva hogy a gépen klikkelsz és bepattan a weblap, ilyenre tv-n ne számíts. Ha mondjuk a prohardver fórumát szeretnéd le vagy fel görgetni a tv képernyőjén az is igen lassú és akadozó tud lenni. Mindez nem azért van mert ez a tv gyenge. Ebben az árkategóriában a konkurens tévék pont ugyanezt tudják.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
spiritex #34691 üzenetére
Én úgy vettem észre hogy a szemkímélő funkció a kontrasztot csökkenti. Ez nekem bejön, ugyanis tud zavarni ha kiégeti a szemem a fehér és mellette meg koromfekete. Tény hogy úgy tud gyönyörű lenni a kép ha kontrasztos mint állat, viszont hosszú távon ezt nézni fárasztóbb mint a fátyolosabb fakóbb képet.
-
OldAkita
aktív tag
Előttem ketten is megválaszolták a kérdéseid, én csak annyit fűznék hozzá, nekem is LA660-as van. Nem tudok rossz szót mondani rá. Nagyon szeretem. Jobban jársz vele mint a 640-essel. Beépítettek egy mélynyomót, kapsz hozzá Magic remote-t, Nfc-t, ez már tényleg valódi 100Hz-es, szóval amit ennyi pénzért kaphatsz az minden benne van. Biztos sok örömet fog szerezni.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Axel007 #34450 üzenetére
Nálam ilyesmi akkor töténik amikor usb-re mentem a csatornalistát, majd a pc-n csatornaszerkesztővel variálom majd visszatöltöm a tv-be. Másnapra összevissza vannak. Azt találtam ki hogy nem piszkálom egyik csatornát se, azaz nem adok nekik új sorszámot és nem helyezem át öket eredi sorrendjükhöz képest. Csak és kizárólag azokat a csatornákat jelölöm be a pc csatornaszerkesztőjével amelyeket szeretnék átugrani. Ha így másolom vissza a tv-re akkor megtartja az elrendezést. Persze ekor nem 1,2,3... stb, szép sorban vannak a számok hanem 5,11,22..stb, de ezt meg lehet szokni.
-
OldAkita
aktív tag
Nem tudom, akár lehetne is. Nehezen igazodok ki, a 400Hz-es valós 100-as a 800Hz-es valós 200-as ha jól tudom. Ilyen logika szerint a specifikációkban jelzett értéket osztani kell 4-el akkor kapjuk a valós Hz-et. De akkor a 200Hz valós 50Hz-es, a 100Hz-es meg 25Hz-es?
Ezt azért nem gondolnám. Azt viszont annál inkább gondolom hogy a "Vaze" által linkelt tv kicsit drága.
-
OldAkita
aktív tag
Én nem vagyok tv guru, de egy valutaváltóval átváltottam forintra az általad linkelt tv-t és 189,918.05 HUF jött ki.
Keresgéltem egy kicsit az LG magyar weblapján a 42"-os tv-k között és a belépődarab ott, pillanatnyilag az 42 LA 640 volt. A 640-es ára a Madiamarkt online webáruházában 159999Ft, szóval majdnem 30000-el olcsóbb, mi több, ennél olcsóbban is megkaphatod külföldi székhelyű webáruházakban. A 640 adatait itt találod.Hasonlítgasd össze az általad kiválasztottal. Nekem az jön le hogy a 640-es egy kicsit jobb, ha mással nem, azzal mindenképp hogy 200Hz-es ami valós 100Hz-et jelenthet, míg az általad linkelt 100Hz-esnek van jelezve ami vagy valós 50Hz-es vagy tényleg 100-as. 640-es Edge led-es az 578-as direct led-es ami mondjuk nem hátrány, de előny se. Biztos vannak még apróbb különbségek de azt hiszem egy se, ami az 578-ast jobbnak hozná ki. Én indokolatlannak tartom hogy 30000-el többet kell fizetni egy olyan tv-ért aminek tudását más készülék olcsóbban tudja. -
OldAkita
aktív tag
Ide most hülyeséget írtam, de már nem tudom törölni
-
OldAkita
aktív tag
Nézegettem a nemrég feltöltött képeket kinek milyen bevilágítása van. Úgy éreztem az enyém azokhoz a képekhez képest egész jó. Ez a véleményem azonnal megváltozott amikor lefényképeztem a szerintem "jó" képernyőt
. Igyekeztem 38-as háttérfény mellett az éjszaka sötétjében fényképezgetni. Első képeimen olyan fényes felületek jelentek meg a két felső sarokban amelyeket szabad sezmmel soha nem láttam, még a kép készítése közben sem. Pár fokot elmozdultam a mérteni középtől, akkor meg máshol látszott fényesség. Mindez kb 1m-re a tv-től történt. Eltávolodtam 2-3 m-re és zoomoltam. Egészem más képek készültek, mintha nem is az előző tv-ről csináltam volna. Elkezdtem játszani a fényerővel, háttérfénnyel, mire olyan is volt hogy szabad szemmel tök sötét volt a kép az elkészült kép meg szürkésfehér. Este el s ment a kedvem az egésztől, viszont reggel megint rámtört a kísérletezési kedv és újra fényképezgettem. Egy vacak kis Canon A590-es gépem van, amin soha nem állítgattam manuálisan, az is egy műsor volt mire rájöttem hogy kell
. Ennél már csak Nokia 5230-as telefonom 2Mp-s kamerája gyengébb
Mégis, láss csodát, azzal tudtam legjobban megközelíteni azt, amit a szememmel láttam. Valami isteni bevatkozás hatására, a Canon is nagyjából olyan blende és zársebesség értéket állított be egyik képén mint a Nokia. Szóval a 4 kép közül ez a kettő egymásra is hasonlít és a valóságra is. A másik kettő, amit éjjel készítettem a Canon-al, 38-as háttérfénynél, teljesen mesterkélt és szemmel nem ezt látni. Ezt azért fontos tisztázni, mert aki tv vásárlás előtt áll és megnéz ilyen képeket, világgá szalad és vesz egy másik tv-t. Pedig, hacsak nem plazmát vesz, nagy valószínűséggel ugyenilyet kap ha szerencséje van, ha meg nem, akkor még ennél is rosszabbat. Szabad szemmel ugyanis nem azt lehet látni mint a képeken. Azt hiszem tv-ket összehasonlítani kizárólag laboratóriumi körülmények közt, állványra rögzített azonos fényképezőgéppel készített képeken lehet.
Jöjjenek a képek, amiket remélem látni fogtok, mivel tapasztalatlan kezdőként töltöttem fel őket valami ingyenes kínai webtárhelyre.Ezek éjjel készültek manuális beállításokkal:
Canon A590: Blende: 4.5 Zársebesség: 2 mp
Canon A590: Blende: 4.5 Zársebesség: 8 mpEzek pedig reggel automatán, 100-as háttérfénnyel és 90-es fényerővel és ezeknek valami közük van a valósághoz.
Canon A590: Blende: 1/15 Zársebesség: 2.6 mp
Nokia 5230: Blende: 1/17 Zársebesség: 2.8 mpZárszóként annyit, aki azért vesz tv-t hogy töksötétben szükén világító üres képernyőt nézegessen az megérdemli a bevilágítást
-
OldAkita
aktív tag
válasz
makoss #34077 üzenetére
Egyszer láttam valahol egy összehasonlító kisvideót ahol egy motoros haladásával mutatták be miképpen látjuk ha nincs bekapcsolva semmiféle képjavító, ekkor éles, de szaggatott volt a kép. Másik filmen már nem szaggatott viszont homályosabbá vált a mozgó objektum. Asszem a TrueMotion volt aktiválva. Én arra vágynék hogy maradjon éles és ne akadozzon, de ezért az élményért valószínű sokkal de sokkal több pénzt kellene kifizetni valamely tv-ért mint amennyit egy LA660-ért áldoztam
-
OldAkita
aktív tag
válasz
huncutka1029 #34085 üzenetére
Nekem még soha nem produkálta ezt ilyen látványosan. Ez ugye akkor jelentkezik ha ECO módban van? Vagy ahhoz be kell állítani valamelyik energiatakarékossági módot, mondjuk a közepest? Nálam csak az tapasztalható hogy legyen bár élénk normál vagy eco mód, ha közepesre vagy maximálisra állítom az energiatakarákosságot akkor leveszi a háttérfényt.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
huncutka1029 #33771 üzenetére
Nálam HD adásoknál 62-66, sd adásoknál 50-60 között, de van elég sok ami csak 42-46. Kell nekem emiatt kardomba dőlni? Mondjuk a leggyengébb jelű adásokkal sincs bajom.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Woodslave #33666 üzenetére
Ezzel két dolgot lehet tenni szerintem. 8napon belül indoklás nélkül kicserélheted. Második variáció: Megpróbálod végigvinni a harcot hogy ez hibás és jogod van másik tv-re. Csakhogy ki az aki jogosult eldönteni, ez még belefér vagy nem? Gondolom ennek a vége a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség szokott lenni. Ha már aludni sem bírsz úgy elhatalmasodott rajtad az a pokoli érzés ami ilyenkor legyűri az embert, akkor javaslom, először a fogyasztóvédelemmel vedd fel a kapcsolatot hogy képbe kerülj van-e esélyed.
Teheted azt is hogy megbékélsz sorsoddal. Nem könnyű választások. -
OldAkita
aktív tag
válasz
makoss #33655 üzenetére
Úgy csináltad hogy levágtad a vezetékről a csatlakozót, majd a két vezetéket lecsupaszítottad és egyenként összekötötted a 8 szálat? Mert ebben az esetben bontsd szét és csináld újra, erősen figyelve hogy jól érintkezzenek. Ha nem összekötöttél hanem úgy ahogy én, csavarhúzóval rábarkácsoltad, akkor is vágd le és csináld újra. Ha van türelmed, előbb utóbb sikerülnie kell
-
OldAkita
aktív tag
válasz
makoss #33639 üzenetére
3500-öt garantáltan nem ér meg hogy kijöjjenek. Ez a hiba abból fakad hogy csavarhúzóval nehéz precízen lenyomni a réz sínecskéket. Ha van krimpelő fogód, azzal sikerülnie kell jól rászerelni a csatlakozót. Gondolom, fogó és fogó között is van különbség, de itt válogatva, biztos találsz olyat ami - ha nem is napi szintű felhasználásra - de egy alkalomra meg fog felelni. Illetve javítom magam, mert közben ráolvastam. Sok olyan fogó is van amit egyéb fórumokon használhatatlannak minősítenek. Szóval érdemes utána járni melyik fogó használható, melyik pénzkidobás.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
makoss #33622 üzenetére
Pár napja húztam ki UTP kábelt hogy a wifit kiváltsam. Itt ebben a topicban találtam linket, hogyan tudom a kábel végére szerelni a csatlakozót krimpelő fogó nélkül. Valahogy összehoztam és nagy királynak hittem magam, amíg nekem is el nem kezdte a fel és lecsatlakozást. Először kibírta több órán át, a végén már másodpercenként le-fel csatlakozott. Gyárilag szerelt UTP kábelt vettem elő és azzal problémamentes lett a kapcsolat. De ez a kábel csak tekergett a lakáson át, így nem maradhatott, ezért nyomkodtam még egy kicsit az általam szerelt kábel csatlakozójának réz sinecskéit és újra bedugva azóta nem csinálja. Próbaképp, bedugott állapotban mozgattam kicsit a kábelt, újra elkezdte a le-fel kapcsolódást. Mozgattam, mozgattam, mire találtam egy pontot, ahol nem csinálta, azóta nem merek hozzáérni
Ennyi tapasztalatot tudok mondani le-fel csatlakozás ügyében
Közben látom te is magad barkácsoltad a kábelt. Na ez lesz a gond. Ha végképp nem megy keresd meg a legközelebbi szmítástech boltot és kérd meg jöjjenek ki egy krimpelő fogóval. Tőlem egy 1000-est kértek volna ha hívom őket. -
OldAkita
aktív tag
válasz
makoss #33601 üzenetére
A hangsávot nem fogod tudni változtatni ha dlna módban, akár utp-val, akár wifin keresztül játszol le filmet a gépről. Vagy külső hdd-re másolod amit az usb hdd in portra dugsz a tv-n és tudsz hangsávot váltani. De nem ez az igazi, hanem ha a külső hdd-t a router usb portjára dugod. A torrentet beállítod hogy ide töltsön le és innen fel. Tapasztalatok alapján így lehet hangsávot váltani, valamint ez a legkényelmesebb módszer. Sajnos ennek gyakorlati megvalósítását még csak most tanulgatom, mert az épp most kapcsoltam rá az enyémet a routerre de nem látok belőle semmit, azonban előbb utóbb megtanulom ha eleget olvasok utána, hoigy is kell ezt.
Ha nincs külső hdd, akkor egyetlen megoldás marad, valamilyen programmal meg kell változtatni a hangsávok sorrendjét, vagy törölni mindent és csak a magyart meghagyni. Ahogy írtad nem ismered az MkvToolnix-et. Elárulom én se ismerem, de letöltöttem, vizsgálgattam, utánaolvastam és kiderült nem is olyan bonyolult.
Inputnál Add-al betallózod a filmet, A Track-nél máris látni fogod a video és audio sávokat. Az audio sávoknál lehetőséged van default-á tenni azt a nyelvet amelyiket elsődlegesnek szeretnél. Elvileg ezt fogja elsődlegesnek tekinteni a tv-d. Az én tv-m nem ezt teszi hanem azt tekinti elsődlegesnek amelyik a sorrendben felül van. Talán az a helyes megoldás ha törlöd azt a nyelvet (azaz kiveszed a pipát előtte) ami nem kell. Utána klikk a Start Muxing-ra. Létre fog hozni egy másodpéldányt a filmedből amin már az a hangsáv fog szólni amit meghagytál. Viszont 10GB-os filmnél ez még 10 GB hdd helyfoglalás! -
OldAkita
aktív tag
Talán az a legfontosabb, amikor hozzák a tv-t, a doboz bontatlanságát kell ellenőrizni. Átlátszó széles ragasztószalaggal van lezárva. Nem hiszem hogy le lehet szedni úgy hogy ne sérüljön alatta a papírcsomagolás.. Ha meg nem leszedik hanem csak középen végigvágják, utána pedig egy ugyanilyen szélességű, ugyanilyen tipusú szalaggal leragasztják azt lehetetlen tizedmilliméteres pontossággal az előző szalag tetejére ragasztani. Ha bontatlan a doboz, legalább esélyünk van hogy nem olyat kaptunk amit valaki már visszavitt. Mert abban biztosak lehetünk hogy a visszavitt tv-t meg fogják próbálni rásózni valaki másra. Ne mi legyünk azok a mások! Ilyen oldalról megközelítve nem feltétlen előny ha a kiszállítók azonnal nyitják a dobozt és már rakják is össze a tv-t neked. Ekkor még az se fog feltűnni hogy a távirányítóban már bent van az elem. Egyébként valóban meglehet hogy ide a leválogatott cuccból több jut mint mondjuk a németeknek. Ha úgy van mint a tescoban az almával, ahol fél óra válogatás után se tudok olyat találni amelyik ne lenne hibás vagy ütődött, akkor résen kell lennünk tv ügyben is
Mikor az enyémet rendeltem halálra idegesítettem magam mit fogok kapni. Hál istennek a Műszakidepo.hu tartotta a szavát, magyar gyári gari, bontatlan csomagolás és hab a tortán hogy a világon semmi de semmi bevilágítás nincs sehol. Tény, ha a mértani középtől nézve, arrébb mozdulok bármerre, akkor megjelennek bevilágítások, de középről tökéletes. Azt hiszem ennél többet egy ips paneltől nem lehet elvárni
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Zirowe #33425 üzenetére
Igazad van, valóban elegendő a defaultnál yes-t állítani, és egy, a számítógépre telepített mkv lejátszóval valóban azt kezdi lejátszani amely nyelvnél yes-t állítottam. Azonban újfent állítom, a tv nem így játsza le! Leszarja melyik hangsávnál van yes-re állítva a default, a felsőt tekinti elsődlegesnek!
A konvertálás szót helytelenül használtam, csak ezzel a kifejezéssel kívántam jellemezni (helytelenül) a változtatást, amelyet az mkvtools végez miközben defaulttá teszi a yes-re állított nyelvet. A helyes kifejezés a muxolás.
Annak pedig nincs jelentősége hogy népszerű oldalakról töltött mkv-knál általában milyen nyelv a default, ezt hiába is mondod el 20x, aki segítséget kért itt ebben a topicban, az olyanba futott bele ahol nem a magyar volt default.
Mindez természetesen off topic, nem is kívánom folytatni, csak helyre akarom tenni a dolgokat, különösképp azért mert az általad linkelt topicban nem fog segítséget találni aki ilyen problémával küzd, annál inkább itt. -
OldAkita
aktív tag
válasz
Zirowe #33403 üzenetére
Próbálom kitapasztalani az mkvtools-t. Összevissza konvertálgatok egy filmet ahol 2 hangsáv van és valóban, látható melyik a default, mi több állítgatható is. Mégis, nekem nem sikerült úgy átállítani hogy ha a magyar alul, az angol meg felette és a magyart állítom default-ra a konvertálás után nem lesz default a magyar. Ezzel szemben, ha egyiket se teszem default-ra, akkor a felső lesz az elsődleges hangsáv és azt is fogja lejátszani a tv.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
#42308056 #33419 üzenetére
Nekem is ez a tapasztalatom. Ha kikapcsolom, mintha apró rezdülésekkel lenne látható a mozgás. Valahol láttam egy videót, talán épp az LG honlapján ahol egy motoros látszik és különböző módozatokban nézegethető a mozgása. Ott jól megfigyelhető hogy ha bekapcsolva van a True Motion akkor nincs szaggatás, viszont homályos lesz a mozgó objektum, esetünkben a motoros képe.
-
OldAkita
aktív tag
Tapasztalat:
Jópár napja valaki írta, nem jól jeleníti meg neki a tv a betűkaraktereket. Válaszként tanácsot kapott: állítsa Csehországra az országot akkor jó lehet. Nekem tökéletes a karaktermegjelenítés, viszont nem tökéletes az EPG, de mivel Németország nem választható (ahol úgy tudom jó lesz az EPG) gondoltam kipróbálom Csehországot. Persze nem lett jobb az EPG, viszont azóta az HBO GO megint hibázik. A sorozatoknál vettem észere a hibát mikor meg akartam nézni a Passio első vagy második részét. De mindkettőnél az "unidentified error" hibaüzenetet kaptam. Ugyanezt produkálj a Társasjáték sorozat némely epizódjánál. Az érdekes az, amikor egy beinduló epizódnál (mert egyik epizód beindul, másik meg nem) a menücsíkon továbbléphetek a következő epizódra, akkor lejátsza azt is amit elvileg nem indít el. Persze minden sorozat minden epizódját nem próbálgattam, ezen a kettőn kívül az a néhány film amit megnéztem gond nélkül megy. Elég érthetetlen. Bánom hogy belepiszkáltam Csehországba.
Más. Meguntam hogy állandóan akad a CiscoEPC 3925-ös kábelmodem wifije DLNA módban (ami nem csoda mert 5ghz-es igényt jelez a tv használati útmutató ez meg csak 2.4ghz-et tud) és 40m nem szigetelt UTP kábellel, a padláson keresztül összekötöttem a kábelmodemet a TV-vel. Így már nem akadnak a 3D-s filmek se, valamint a Sony Xperia T is akadásmentesen játsza le a kisvideokat. Szóval a telcsi nem is direct wifivel kapcsolódik, hanem a kábelmodem wifijére küldi, az meg tovább a tv-re.
Lefuttattam egy sebességtesztet a speedtest.net-ről a számítógépről ahol 6-os ping 48Mbps letöltés és 5.4Mbps feltöltést mutatott. 50Mbps az előfizetésem a t-home-nál szóval azért ennyi. Megismételtem a tesztet TV-n is ahol 14-es ping 25-ös letöltés és 5.4-es feltöltést mutatott. Láthatóan lefeleződött az átviteli sebesség az UTP kábel 40 méteres hossza vagy a szigeteltség hiánya miatt. Ennek ellenére, ez a 25Mbps tökéletesen elegendőnek látszik az akadásmentes 3d filmekhez.
Azt még meg kell jegyeznem hogy valami baj van a vezetékes csatlakozással mert állandóan leválasztja majd újra csatlakoztatja a LAN-t. Ha végre sikerül csatlakoztatni akkor tartja, de ha kikapcsolom a tv-t és kihúzom a konnektorból, újraindításkor megint csatlakozási hiba.
Más. Valaki írta hogy az mkv filmeknél nem állítható át a nyelv ha DLNA módban nézi. A probléma az hogy az angol nyelv az elsődleges és a tv azt választja. Megoldásként letöltöttem az MKV Toolnix 6.7.0.-át innen.
Ezzel a programmal módosítható a nyelvsorrend, de el is távolítható az angol vagy bármelyik nyelv.
mmg.exe-vel indul de hibaüzenettel is egyben, mert keresi az mkvmerge.exe állományt amit majd be kell tallózni neki az opciókban. Nekem még olyan hibaüzenetet is küldött hogy hiányol valami konami nyelvet. Opciókban, ahol nyelvet lehet állítgatni, mindenhol magyarra állítottam amitől nem lett magyar, de legalább nem keresi a konami nyelvet
Programon belül INPUT-nál ADD-al betallózni a filmet. TRACK-nél látható a videora vonatkozó sor, alatta meg a hangsávok. Én nem vettem ki a pipát az angol hangsáv elől hanem a jobbra látható UP gombbal eggyel feljebb vittem a magyar hangsávot, így az lett az elsődleges, az angol meg alatta. Utána klikk az alul lévő START MUXING gombra és elindul az átkonvertálás. 5GB az én gyengécske gépemen 5 perc volt. Szerencsére nem felülírta, hanem a film fileneve után tett egy 1-est, mert annyi eszem nem volt hogy nevet változtassak.
Nem tudok rövidebb kommenteket írni, bocsánat
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest