- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
rongylab #70375 üzenetére
Te nem szoktál csatornát váltani, EPG műsorújságot nézni (gondolom járatod a papíros TVR-7et) vagy váltogatni az appok között, ha már tudja a TV ezt az úgynevezett "o.k.o.s" dolgot? Mert minden lassú ezen a TV-n amit animálnia kell, talán csak a hangerő váltás megy azonnal.
-
8nemesis8
veterán
válasz
rongylab #70309 üzenetére
Köszi!
Tényleg ez a legegyszerűűbb, ha a TV intézi, így a hdmi sem lehet gond vagy a gépen a szoftver!
Ahogyan látod a legtöbb azon múlik melyik gyártó mennyire fekszik rá a 3D-re. Hobbit szerintem elég jó, de mondjuk egy végső állomás 3D-ben inkább gagyi, mint sem élvezhető! -
8nemesis8
veterán
válasz
rongylab #70307 üzenetére
Akkor tehát érdemes lehet külső hordozóra rakni és rátolni az mkv, elintéz mindent helyettem a beépített player?
Amúgy most úgy néz ki gépről is sikerült rátolnom.
Van egy Bino player nevezető kis egyszerű, de annál jobban paraméterezhető cuccos.
Van egy Half OU filmem.Belőttem, hogy input top/bottom és output is top/bottom, LG 3D menüben utolsó opció és mostjónak tűnik!
-
törölt tag
válasz
rongylab #70001 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a a beállításokat, majd megnézem mit mutat!
A youtube videóssal nekem is sárgás lett és csúnya.LionX
Már egy ideje próbálkozom vele én is, és azért is fordultam már felétek a kérdéssel, üzletben hiába kérdezném úgyis az mondanák hogy vannak gyári opciók és kész.
Írták itt a varázslót, nekem a tvn nincs ilyen lehetőség (vagy én nem találtam), viszont sokat keresgéltem és tényleg van valami lemezes verzió, de csak amazonon elérhető..... -
bogarfull27
tag
válasz
rongylab #69589 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Az eco mód nem csak a képbeállítást és a fényerőt cseszteti?
Hohy lehet azt kikapcsolni? Amúgy pár kérdéssel ezelőtt valaki kérdezte a véleményt a 652-ről! Ár-érték arányban nagyon jó! Borotválkozni lehet az éles képpel! A 3d funkció is nagyon jó! A Live menüt még tesztelgetem és arról is írni fogok! Kinézetre is nagyon szép! A fémes talp és a keret komoly megjelenést mutat! -
-
olasz69
senior tag
válasz
rongylab #62753 üzenetére
Dehogy is keresem magamban a hibát,csak nincs értelme olyanokkal foglalkozni akik ennyire félnek mindentől,mert ez lesz vagy az lesz!
Előtte leírtam,feltettem ,kipróbáltam,működik ,majd jóhiszeműleg megosztom ,és akkor Beta,vagy downgrade,mert nem írtam oda? Pfff és akkor mi van?
Hagyjuk már az ilyet....
Nem foglalkozom tovább semmivel,felteszem amit akarok,és kész ...
Szép Napot Kedves rongylab ! Köszi ,hogy érdeklődtél! -
olasz69
senior tag
-
scoobydoo76
tag
válasz
rongylab #61606 üzenetére
Hali! Nem lehet,hogy az ip cím rossz? Nekem kábellel van összekötve a router és a tv és így is azonnal ment a downgrade. Viszont engem az ip cím szívatott meg. Lekértem böngészőből és avval nem ment, majd a hálózati beállításoknál a hálókártya ip-je teljesen más volt. A jó ip-vel kb. 10 perc alatt sikerült a müvelet. A lényeg, hogy ne törölj ki semmit a könyvtárból csak írd felül az ott lévő fájlt. Nálam a rendszer Win10 64bit, 42LB731V a tv. És csak a vírusírtót tiltottam le. Remélem sikerrel jársz!!! Üdv
-
Sholom
tag
válasz
rongylab #61606 üzenetére
Tuzfal fut? Neke az volt a gond. Dns-t atirtad a Tv-n? Az ipt nem kell csak a dnst.
Nekem igy zajlott:
Kikapcsoltam minden tuzfalat (a routeret is)
Atmasoltam a fajlt a htdocs mappaba.
Elinditottam az egyik majd masik .bat-ot.
Tv-n atirtam a dnst a gepem ip cimere majd connectet nyomtam
Utana magatol kiadta a tv par masodpercen belul hogy uj frissites van.Nalam wifin kivaloan mukodott a modszer, lan kabellel mar nem!
-
*H*
aktív tag
válasz
rongylab #61549 üzenetére
A 61. sorban ez áll:
ServerRoot "c:/LgDTVUpDater/apache"
Még mindig nem értem mit jelent nálad ez: "...az elérési út meg igy: lgdtvupdater/és a mappák...", meg ez: "...leírtam hogy hol. az apache/conf/httpd.conf fájl 61-ik sorában...."
Nem tudom mit és honnan töltöttél le, de az LgDTVUpDater_2015.zip-ben nem egy ugyanolyan nevű mappa van, hanem egy LgDTVUpDater könyvtár. Ezt kell a c:\-be tenni és kész.
-
rongylab
tag
válasz
rongylab #61540 üzenetére
csak nem hagyott nyugodni a dolog, és kikerestem mi a baja az apache servernek.. error in line 61...a apache/conf/httpd.conf fájlban..
az a baj hogy itt egy elérési út található.
a kapott csomag igy néz ki: lgdtvupdater_2015/lgdtvupdater/és a mappák. az elérési út meg igy: lgdtvupdater/és a mappák.magyarul annyit kell csinálni hogy az lgDTVupdater_2015-böl kimásolod az LgDTVupdater mappát. a c gyökérbe.. és igy már elindul az apache..
miért kell 3 mappa mélységbe elrejteni ezt a szerencsétlen updatert.. sose fogom megérteni.
-
F1rstK1nq
aktív tag
-
Watt25
veterán
válasz
rongylab #60844 üzenetére
A tv-n mért kellene képarányt állítani?
Akkor sorolom:
1. Pl. Digi kábel (és műhold esetén is) esetében vannak csatornák, amelyeknek egyszerűen nem jól jön át a kapcsolójele. Kézzel kell beállítani, ha nem akarsz torz képet.
2. HD csatornákat "Levágás nélkül"-i aránnyal érdemes nézni, ilyenkor viszont a 4:3-as SD csatornák széthúzva jelennek meg, tehát vissza kell állítani "Eredeti"-re.
3. Néha egy megfelelő kapcsolójellel ellátott csatornán is el van szúrva a képarány.Egyébként az eredeti kérdésre a válasz az, hogy sajna csak egy másikfajta (infrás) távirányító megvétele a megoldás, amin van Ratio gomb.
-
norrberth
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
rongylab #60140 üzenetére
Aham, látom otthon vagy szürkeimportban, és szlovákáfázós "állófuvarozásban"
Szerinted Az EKAER-t minek vezették be? azért mert mindenki törvényesen behozza, és megfizeti az ÁFA-t.....
Valóban egy nagy üzletnek nagy a rezsije, de ez nem indokol ekkora árrést.Plusz Ők közvetlenül a gyártótól vásárolnak, nagyker ár alatt, míg más boltoknál már rajta van a nagykereskedés haszna + az üzlet haszna...
Szóval a MM és társai azért ilyen pofátlanul drágák, mert tudják, hogy a Magyarok többsége olyan "tudatlan" és beszari, hogy nem mer, vagy nem tud a webshopokból rendelni.......
tessék, itt a magyar áfa megkerülés iskolájaItt egy kutyakajás példa, képekkel is illusztrálva:
olvasd el, és nem fogsz lemarházni senkit utána -
indigen205
tag
válasz
rongylab #59138 üzenetére
Stevenstyle hm. egyre jobban erősödik bennem a kényszer hogy vegyek egy 650V-t.
rongylab direkt mesét vittem (Madagascar Pingvinjei), mert azokat nagyon királyul megtudják csinálni 3D-ben és egyébként abszolút nem volt rossz, csak ez a közepén mosódás volt aggasztó, de majd megnézem kicsit jobban legközelebb. Most már legalább tudom hogy a TrueMotion-nel kell valami kezdeni
köszi srácok
-
yvsmad
őstag
válasz
rongylab #58639 üzenetére
Az a helyzet, hogy mindkettőtöknek igaza van. Aki doboztévéről vagy régi kisképernyős LCD-től tér át bármilyen mai okos LED tévére, az hasra van esve a 4-es, 5-ös sorozat képétől meg extráitól is, legyen az Samu, LG vagy akármilyen új tévé. Sokan a tévéváltással együtt térnek át analóg adásokról digitálisra vagy SD-ről HD-re, az még jobban felturbózza a váltás élményét. Akinek viszont van már otthon 1-2 tévéje az utóbbi évekből, az azért már hozzászokott ezek képéhez és kritikusabb szemmel nézi a nagyobb és drágább új szerzeményt, mert nyilván többet is vár el tőle.
Most pl. az F1 időmérőt nézem és egészen kulturált képe lett. Itt van azért gyors mozgás akár teljes képernyős méretben is, de már nem bántja a szememet, mint pl. ma reggel, amikor bekapcsoltam a tévét és a reklám minden képváltásánál összetöredezett képet láttam.
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
rongylab #57863 üzenetére
Sztem a fhd nézési távolság cikke egy kissé túlzás. Olvastam már én is ,de a gyakorlatban számomra 55"-on az a 2- 2.5 m túl közel van Még fhd-ban is látom a csíkozódást (sor felbontást gondolom) nem hogy 3D-ben ami ta pasztalatom szerint a passzív hátránya a csíkozódás(sor felezés) Sajnos BD 50-minőségnél is minimum 3-3.5 m .Ez a saját tapasztalatom és véleményem.
-
Beni2360
félisten
válasz
rongylab #57854 üzenetére
Köszönöm válaszodat, de nekem LG HD 102 cm plazma tv van és azt nézem most is 3.5 méterről. Közelebbről is néztem már de nekem úgy túl szélesnek bizonyult, ne feledjük szemüveges vagyok 4.0 diopt. Mint írtam egy 72cm sík 100 mgc panáról váltottam erre a 102 cm-re ugyan arról a távolságról nézve mert ugye nem húzhatóm a sarok garnitúrát a faltól el 1 métert.:-) Tehát a távolság adott nekem megfelel a 40-42" készülék.
A szemüveg téma rendben, az IPS szerintem is ok, a 4K vs Sd valóban kérdéses.
Habár azt mondják felkonvertálja a bejövő anyagot 4K.ra, az SD mégis csak alacsony felbontás.:-)
Való színű maradok egy FHD, 3D, 40-42"-nál. A smart nem kell csak az zavar, hogy a smart tv-nél ez irányítja a beállításokat és állítólag elég lassú.
Na itt egy ellen vélemény: 4K tvn miért lenne csúnya akár egy sd vagy hd tartalom?
Normális 4K tvben olyan erős képjavító tachnika van ami sokkal szebb eredményt képez mint fullhd, ugyanis fulldban nincs kifejezett felskálázó képjavító tech!!!Ami még engem zavar, hogy semelyik gyártó nem közli mennyi RAM van a gépekbe és ez ugyebár a smart TV-nél fontos lenne. Amíg a telefonban van 2gb ram és 5" képernyő, akkor 42"-hoz mennyi ram kellene, mert nem csak a megnyitott alkamazás vesz el a ramból?
-
huncutka1029
addikt
válasz
rongylab #55839 üzenetére
Ha jó minőségű a forrás anyag, akkor is letöltheted, ha nem 3D
Az LG ugyanis képes 2D--->3D konvertálásra, nem is rossz eredménnyel.
Persze, ilyenkor inkább mélysége lesz, és néha fura hatásokat látsz, de 87,96782% ban jól dolgozik.
Ha pl.: fehér fényes háttér effekt van, akkor képes azt kiemelni a képből, és előre hozni, ez fura ,mert mondjuk ha egy (főleg Sci-finél) jelenetben, a "zűrhajó" padlója, és hátulja fehér, míg előtte lesz egy sötétebb konzol, vagy pult, ezt hajlamos úgy értelmezni, hogy a hátfalat kihozza, a padlót meg eltolja a konzollal.
Bár az utóbbi években sokat fejlesztettek az algoritmusokon......De persze az igazi 3D élményt ahogy régebben közszájon forgott "kijövős" jeleneteket csak a 3D anyagoknál fogsz látni.
A Mai napig a Best 3D szerintem:
No1: Sammy nagy kalandja a titkos átjáró animációs( a film 97% a tv síkja előtt játszódik. SBS-ben is!!!)
No2 AVATAR( no comment) -
vak_bottyan
tag
válasz
rongylab #54205 üzenetére
Szerintem te meg gondolkozzál,mielőtt butaságokat mondasz!Egyébként meg,nincsen harag,csak gondolom,ha valakinek ilyen igénye van,akkor arra keres megoldást!Sajna a te válaszod nem a megoldás,így tovább is léptem.Köszi,és remélem megértetted az előző beírásomból,miért kellene a 2 darab CI.Ja és a mindigtv-n van Digi sport,UPC-n meg nincsen.Csak egy példa arra,hogy miért is kellhet még a kettő CI.
-
vak_bottyan
tag
válasz
rongylab #54203 üzenetére
Segítek.Ezt példának hoztam fel.Egyébként ha a műholdas upc-nél sok a felhő az égen akkor nincsen adás!Láss csodát a mindigtv akkor is fog menni!De mint írtam ez csak egy példa volt,hogy mindenki értse,hogy mire gondoltam a 2 CI fogadóval.Azt gondoltam típusszámokat fogok kapni,nem okoskodást,hogy miért kell az nekem!A válaszom az erre,hogy azért mert csak.Szerintem ha segíteni nem tudsz akkor feleslegesen ne írogass,és ne szólj be!Köszönöm,egyébként mindenkinek a kimerítő segíteni akarását.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rongylab #52404 üzenetére
értem, köszi a válaszod....
ez már mind megvan, itt látható is egy két kép a cuccomról...
ebbe a környezetbe fog jönni a tévé...
mondjuk én a gépemről játszok le most is mindent, de akkor beszerzek power dvd-t is... -
VaDy
tag
válasz
rongylab #52227 üzenetére
Nem érted ... ezért lett volna jó a videó!
Sorozatokat szedtem le évadonként 22 film (720p) ráadásul 20 perces részek, hogy pontos legyek 601MB darabja, tehát összesen a 22 db kb. 13 giga!
Kapcsoljam ki a másik 10 hhd-t amit rádugtam, ugyancsak vicces!
Amúgy meg a 2 éves 620sen mindent beolvas egyből, lejátszik egyből, tízszer gyorsabb mint ez és ez az ami igazán felbasz! Tehát ez egy fos (ebből a szempontból)... , tényleg veszek egy médialejátszót az már csak nem lehet ilyen gáz ... -
farkas-j
őstag
válasz
rongylab #50983 üzenetére
-Most lehet, hogy meglepődsz, de egyik sem hajlamos a fagyásra. Talán kétszer-háromszor akadtak ki, de ezt a szintet már az LG-m is teljesítette sajnos. Hétvégén egyébként szinte ki sincsenek kapcsolva, és működnek gond nélkül.
A 4 magos 1,6GHz-es proci és a 2GB RAM lazán megbirkózik a feladatokkal.
-Nem is kell hogy az oprendszer a Sony vagy bármelyik gyártó tulajdona legyen, elég ha egy jól működő készüléket kiad vele. Egyik TV gyártót sem kötelezett senki arra, hogy saját szoftvert fejlesszen a készülékeire. Egyébként az LG sem maga fejlesztette egyik szoftverének a rendszermagját sem (NetCast, WebOs).
-Engem egyébként leginkább nem is a szoftver bosszant, hanem a nagyon karcsú hardver! -
huncutka1029
addikt
válasz
rongylab #50793 üzenetére
Én pl vásárolok webshopban,
minden lapos tv-t ami a családban van, ott vettem.
Előtte beslattyogtam a MM be, meg Euronicsba, megnéztem mit tud, milyen, mennyi, és aztán jóval olcsóbban lerendeltem webshopban, bolti garival, mert akkor még nem volt EU garira Magyar LG jótállás, és szervíz. -
huncutka1029
addikt
válasz
rongylab #50790 üzenetére
azért van egy kis kockázat a webes vásárlásban, ezt kár is vitatni.
Belefuthatsz olyan cégbe, aki jogutód nélkül szűnik meg, vagy felszívódik.
ezért javasoljuk mindig az újonan érkező érdeklődőknek, hogy mielőtt rendelnek, nézzék meg alaposan a webshop honlapját, cégjegyzéki adatait, és fórumok tapasztalatait.
De én is azt vallom, hogy nem nagyobb kockázat webshopban vásárolni, mint boltban.
élő példa a saturn, aki egy hónap alatt kivonult az országból....... -
petya2012
őstag
válasz
rongylab #50790 üzenetére
oké nyugi
én csak a véleményem írtam
mindenki maga dönti el,amúgy sose lehet tudni..amúgy honnan tudod,hogy az Aqua honnan szerzi be a tv-ket
ha nem a Lg Magyar Kft-től ,akkor csak abban lehet bízni,hogy a bolt kicseréli csereutalványnálhonnan tudod,hogy vidéki vagyok??
huncutka1029
5000 FT a különbség a kettő között,szerintem megérné az eredeti gari
de ez az én véleményem -
petya2012
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest