- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rongylab
tag
sziasztok!
LB szériára melyik az utolsó firmware?
-
rongylab
tag
válasz
retifosas #70511 üzenetére
Direwolf jól írta.
A pcden, a iso-t mountolod mondjuk daemon-ba. Powerdvd14 vagy 15 programot beállítod mint alapértelmezett programot az iso-hoz, majd a daemonbol megnyitod a mappát és rákattintasz a fáljra. Ha van high speed hdmi kábeled, olyan videokártyád ami hdmi-s, akkor a a tv azonnal érzékeli a 1080P-s 3D-s jelet és automatikusan 3D-re vált és már élvezheted is a fullhd 3D iso filmedet.
-
rongylab
tag
válasz
ricsip #70418 üzenetére
Nem. A box-on van epg. meg txt meg minden egyéb. bekapcsolom a tv-t, és a magic-el vezérlem a tv-t és a boxot is. Az app-okat sose használtam, mert nem kábellel van a net rákötve, wifin meg nem kínlódnék. ha netezni akarok arra ott a pc, ami arra való. a tv az csak kép megjelenítő, (számomra).
-
rongylab
tag
válasz
8nemesis8 #70308 üzenetére
én annyit tudok mondani próbáld ki. én meglepődtem mennyivel "mélyebb" a 3D egy külsö vinyoval, ráküldve a jel. az az igazi 3D amit ritkán látni. a demo oldalon vannak videók teszteléshez, az egyik lg demon a Pizzás lapátot, a képernyő síkjától 2 méterre kitolta a képembe... a baseball labda az orrodon landol.. meghökkentő milyen technikát tud a tv, ha valóban 3D kerül rá, és nem ilyen konvertált sz..rok.
itt vannak a demok: [link]
-
rongylab
tag
-
rongylab
tag
válasz
#95456768 #69997 üzenetére
szia!
próbáld meg ezt a beállítást,[link] nálam is ugyan az a forrás, és igy tökéletes a fekete is.
Amit látsz hogy 50-60 hz az a forrás frissítése, a tv azt konvertálja fel 200-400-500-900hz-re tv-töl függ.
Az a youtube-s beállitás nagyon gáz, tiszta sötét és sárgás minden. valakinek biztos tetszik az is
-
rongylab
tag
válasz
bogarfull27 #69588 üzenetére
Igen, a lan kábel lekapcsolja a wifit, de a eco mód is lekapcsolja ha nincs benne lan kábel.
-
rongylab
tag
ez most szerver topik lett? 100ból jó ha 1 ami a tv-vel kapcsolatos
-
rongylab
tag
válasz
torreador22 #67232 üzenetére
azért nem olvasol jót az ips-röl. mert nem tudják beállítani. ráadásul ide (ebbe a fórumba) azok írnak akiknek bajuk van...
-
rongylab
tag
válasz
Lacielvtárs #65636 üzenetére
csak az szidja akinek nincs..az ips vita meg kb mint az audi vs bmw.. és ez a topik már kezd szánalmas lenni. 100 hsz-ból 90 szerver beállítások, meg pc,
-
rongylab
tag
válasz
contaxg #65106 üzenetére
felvételhez minimum 70 gigás winyó kell, se pendrive se semmi más nem jó. Arra vigyázz. hogy ha veszel rá a tvv-el adást, onnantól a pc-n nem fogod látni, se használni azt a winyót. ezért kell venni egy kizárólag a tvn használt winyót ami minimum 70 giga.. de már egy 500as is olcsó.. ja és a felvett müsort sem tudod sehol máshol megnézni, csak azon a tvn.
-
rongylab
tag
válasz
szarvitomi #65072 üzenetére
tavaly ami 180 volt, karácsony előtt 120ért adták.
szóval sanszos -
rongylab
tag
válasz
Stunts666 #65012 üzenetére
de ha ilyen karid van miért nem hdmi-vel csatolod? már 2000 ftért lehet venni jó v1.4 hdmi kábelt. azon meg a fullhd is szépen átmenne.
a dvi, az én úgy tudom digitalis video interface azaz video jel csatlakozó. azon hogy megy át ill. ki az audio?
viszont ha win8on ment valószinű video driver kellene win 10-re. de ez már itt off téma
-
rongylab
tag
válasz
Black Dragon #64714 üzenetére
ez nem feltétlen igaz.. mármint hogy szerepel a dobozon az ips felirat,ill. logo. nekem se volt rajta pedig ips kijelzős. csak a típusszám ami egyértelműen jelzi.
-
rongylab
tag
válasz
Tarlóbetyár #62958 üzenetére
papucs orrán pamutbolyt
-
rongylab
tag
válasz
Tybike81 #62726 üzenetére
először nézd meg a pc-den a géped valós ip címét. win alatt cmd parancs sor- ipconfig és enter. itt látod a géped valós ipjét. ezt az ip cimet ird a dns mappa/acrylichosts.tx fájl végére. 2x. igy:
127.0.0.1 localhost
192.168.0.100 snu.lge.com
192.168.0.100 lgtvonline.lge.comelmentve becsukod, ezután a tv dns részébe beírod ugyan ezt. majd a tv menüjében kikeresed az eco módot, kikapcsolsz mindent ami ott be van... mert ez blokkolja a wifi kapcsolatot. ezután inditod a gépeden a két fekete ablakot ahogy írták. és 1 percen belül frissítést kell találjon.
és meg egy bagatel hiba volt nálam is.. , amit kapsz zip-et, azt ne ugy bontsd ki hogy lgtvupdater_2015.. hanem csak a benne lévő mappát tedd a C gyökerébe. tehát a Lgtvupdater mappa legyen..
-
rongylab
tag
válasz
gzomi3412 #62202 üzenetére
írtam már tegnap is. a videólejátszót próbáld meg állítgatni a PCn, vagy alap beállításra tenni. nekem nvidia gforce van, abban is lehet ezer dolgot állítani, akár a hdmi tipusát is. hdmi 1.4 kell. csak az a jó a 3D-hez. pont ezért nem állítok el semmit, mert nem tudom mi mit változtatna. alapbeállítással jó a 3d. vagy esetleg próbálj meg videokártya driverjét cserélni, frissíteni. szerintem nem a tv-vel lesz baj,
-
-
rongylab
tag
válasz
Intelligencs #61855 üzenetére
az LGnél nincs pixelgarancia?
-
rongylab
tag
itt a legtöbbünket az zavar, hogy a több millió darab tvből van egy két hibás, ami teljesen természetes ekkora eladásnál, még is csak a köpködés megy rá.. Ez a dlna, meg kép beállítás hiba. nem hiszem hogy igaz lenne. vannak a technológiának hátrányai ez igaz, de az előnyeit mindenki elfelejti. holdudvarok vagy mik nálam sose látszottak, se felhők. Ha adás, jel nélküli képet nézek, akkor a jobb felső saroknál sötétebb, viszont amint ráküldök bármilyen jelet, legyen az tv antenna,vagy upc beltériből, vagy pc-röl hdmi-vel vagy bármi féle jelforrás, azonnal eltűnik, semmiféle folt meg bevilágítás nem látszik. dlna-t sose használtam, és nem is fogom, biztos rossz lehet. Ez egy tv. antenna jel megjelenítésére szolgáló kijelző, ami fel van vértezve monitor funkciókkal, webes böngészővel meg még számtalan apró élményfokozó lehetőséggel. vettem 118-ért egy 42 collos 3D-s fhd-s tv-t lecserélve a 10 éves LG crt-met. A 3d olyan, hogy hanyatt esel ha megfelelő tartalmat nézel. pl hétvégén benyomtam az LG gyári demo anyagát. A pattogatott kukorica 2 méterre kijött a tvből.. szinte bekaphattam volna. ilyet otthoni körülmények között sose láttam, de még a moziba is ritka, és mellette tűéles képe van. mindenféle zavaró zaj nélkül. A webes böngészőt bevallom sose használtam a tvn, mivel van pc. meg lapos, meg tab arra való célkészülék.
A beépitett youtube app-ot néha benyomtam. és szépen működött. órákig mentek a kedvenceim a tv-n. memória hiba, vagy akadozás nem volt.és nálam a mindenki által szidott. 42LB650V fut, ez ips kijelzős..még januárban feltettem a 05.99-es szoftvert innen, és most végre letudtam downgradelni, mert ez a verzió nem engedte a frissítéseket, és most hogy lassan megérkezik a webos2 hasonmás, kelleni fog.
Az általam használt képbeállításokat, már vagy 3x betettem, beírtam ide. soha senki nem szólt vissza hogy nála milyen, mit lát, pedig érdekelt volna.na uff
-
rongylab
tag
-
rongylab
tag
válasz
huncutka1029 #61632 üzenetére
Csak egy olyan eco mód van bekapcsolva, ami a külső hdd-t kapcsolja le, ha nem használom.
ezt nem hiszem el.. kikapcsoltam a HDD eco módot és azonnal elindult, a downgrade..
remélem valakinek segítettem a kínlódásommal..de hogy mi köze a hdd kímélő eco módnak a hálózathoz.. sose fogom megtudni.
-
rongylab
tag
válasz
scoobydoo76 #61628 üzenetére
jó ip-t adok meg, mivel a winben cmd /ipconfig paranccsal lekérdeztem. win7 64 bites a rendszerem ezt még nem írtam eddig.
sajnos nálam kizárt a kábeles kapcsolat mivel, eleve már egy repeaterrel kapom 30méterröl a netet egy másik épületből. A repeaterre kapcsolodik wifin a pc, a tv, meg a többi. A sávszélességgel nincs baj, 150 mbites csak lehet laggol vagy valami hasonló lehetséges. ip cím jó a tv-n, a pc-n, dns is jól beírva látszolag kommunikál is a tv a pc-vel mint már írtam.
tűzfal kikapcsolva, viszont van egy microsoft essential vagy mi, az is blokkolhatja?
-
rongylab
tag
válasz
Sholom #61607 üzenetére
tüzfal lekapcsolva, de amikor futott akkor is megkérdezte hogy szabad e.. és átengedtem.
dns átírva, látja is a gépet (pc-t), mint szervert. mint írtam kommunikál. csak a fájlt nem találja. már kitöröltem minden fájlt az update megfelelő helyéről, csak az az egy volt benne ami LB-hez kell, sőt már ezt is variáltam, próbáltam az oroszt, a taíwanit, meg vagy még 4 verziót. egyiket sem látja.. azt írja nincs elérhető frissítés. 05.99 van rajta jelenleg, ezek meg mind 04esek.
-
rongylab
tag
Valaki leírhatná hogy ha downgrade-el, és inditja a apache és a másik szervert. utána mit lát, illetve a tvn, mit csinál, mit nyom meg? ha elindította a downgrade-t azonnal megtalálja a tv a fájlt, vagy 2-3 órán keresztül egyfolytában futtatja, aztán majd magától lesz valami?
Nálam látszólag fut a pcn mind két fekete ablak, az egyikben 10-20 percenként változik a szám amit látok. A tvn agyon nyomkodtam, vagy 100x a keresés gombot. mindig azt irja nincs frissités. ha vissza lépek a tv menüjében a hálózat-ra, csak akkor ugrik a pcn a látható számok amiket próbál küldeni. 1 hete nem tudok rájönni hogy a francba működik ez. nekem se skypem nincs vagy mi szösz az.. se semmi. router, amin kapom a netet. dns meg minden átirva. tuti valami bagatel hiba van.
arra gyanakszom a tvn nincs állandó internet, csak abban az egy pillanatban mikor rányomok a hálózatra. különben miért csak akkor változik a pcn a küldeni próbált fájl száma? jah és wifi csatlakozással menne a dolog, és egyfolytában keresést ír ki a tvn a hálózati részben, nincs állandó kapcsolat a router és a tv között. mielőtt átírtam a tvn a dns-t azelőtt volt internetem a tvn.
-
rongylab
tag
válasz
olasz69 #61552 üzenetére
igy.. csak ha kicsomagolom a zip-et akkor kapok egy ugyan olyan nevüt mint a zip.. ez egy laikusnak, nem azt jelenti hogy a kicsomagolt mappábol utána szedd ki a LGdtv mappát.. de legalább rájöttem. sajnos 35 éve még oroszt tanultam.. nem angolt.. ez a szerver meg ezek a dolgok minden angolul van.
-
rongylab
tag
leírtam hogy hol. az apache/conf/httpd.conf fájl 61-ik sorában.
de a frissités ill a downgrade még mindig nemmegy nálam.
kitöröltem az összes frissítő fájlt a mappából, csak az az egy lb-hez való van benne ami kellene, és nem frissít, nem talál frissítést..azt írja a tv. mennyi ideig kell futni ennek az apache-nak?
-
rongylab
tag
válasz
rongylab #61540 üzenetére
csak nem hagyott nyugodni a dolog, és kikerestem mi a baja az apache servernek.. error in line 61...a apache/conf/httpd.conf fájlban..
az a baj hogy itt egy elérési út található.
a kapott csomag igy néz ki: lgdtvupdater_2015/lgdtvupdater/és a mappák. az elérési út meg igy: lgdtvupdater/és a mappák.magyarul annyit kell csinálni hogy az lgDTVupdater_2015-böl kimásolod az LgDTVupdater mappát. a c gyökérbe.. és igy már elindul az apache..
miért kell 3 mappa mélységbe elrejteni ezt a szerencsétlen updatert.. sose fogom megérteni.
-
rongylab
tag
na nekem ez a második kép ami nálad: running.. ez nem megy.. vissza számol, és bezáródik.
Olasz, az a verzió se jó nálam amit linkeltél ma este.
valami tuti a hálózati beállítások, vagy valami windowsos marhaság miatt nem megy nálam.
érdekes hogy kapcsolat van a tv és a pc között, látom a gépen a tv-t mint média lejátszóeszköz. átjáró. meg dns, ezek jók. Ip átírva mind a két helyen a acrilichost txt-ben.
igy kellett ugye csinálni?
127.0.0.1 localhost
192.168.0.104 snu.lge.com
192.168.0.104 lgtvonline.lge.com104 a gépem ipje. a localhost-ot nem bántottam.
-
rongylab
tag
válasz
Zsmester89 #61411 üzenetére
ahogy írták előttem, kell hozzá powerdvd 14-15 program, kell egy olyan videokártya ami hdmi-s. kell v1.4 hdmi kábel, + a videokártya driverjében beállítani, hogy hdmi csatlakozás és 1080P 1920x1080 60hz és igy automatán átkapcsol ha érzékeli a tv a jelet. wifin nem fog működni, még a sima lejátszás sem, nem hogy a 3D, ha esetleg így próbálkoznál.
-
rongylab
tag
válasz
#94529552 #61348 üzenetére
nem tudom mi lehet a gixer.. mindent úgy csináltam ahogy a leírás szólt. az a 2014-es H féle verzió volt, ez amit most kaptam, 2015-s.. hátha.
most már kábellel csatlakoztatom a pc-vel, nem wifin, egyenlőre semmi.
Az normális hogy a két fekete alakból az egyik bezáródik miután vissza számolt? a másik az fut, és látszik hogy változó számokat próbál a tvre küldeni.
-
-
rongylab
tag
válasz
huncutka1029 #60109 üzenetére
már bocs de ez marhaság.. már hogy nem fizetnek áfát.. a média markt azért drágább sokszor 50-60 ezerrel is mint máshol, mert azt a hatalmas apparátust fizetni kell, és akkor még a 20000 nm-es üzlet rezsijéről nem is beszéltünk..
mikor én vettem a tvm, 119 900 volt aqua-ban, média markt-ban karácsonyi akcióval adták 189 000 ért..
-
rongylab
tag
válasz
Beni2360 #59182 üzenetére
. megmondtuk hogy ide balkanisztánba majd talán 10 év múlva érdemes lehet UHD-t venni. még FHD adás sincs nem hogy 4k... a legegyszerűbb szídni az LG-t mikor valaki nincs tisztába a dolgokkal. Megfelelő tartalom nélkül még egy yunost is szebb képet ad mint ezek a uhd-k.
-
rongylab
tag
válasz
indigen205 #59140 üzenetére
trumotion nálam törlés1-en van. igy a jó.
-
rongylab
tag
válasz
indigen205 #59136 üzenetére
pedig várhatsz mozi élményt, mert a megfelelő távolságból. hanyatt esel olyan 3D-s élményt ad. persze valós 3D tartalom is kell hozzá, amiből alig van pár darab sajnos..
-
rongylab
tag
válasz
Lacielvtárs #58343 üzenetére
Azért látom csak lekerült a földre az a mélyláda..
-
rongylab
tag
válasz
mastodon #58243 üzenetére
Az a baj hogy mindenkinek máshol van a tv elhelyezve. Nem egyforma a kapott adás minősége sem. Én is sokat végig próbáltam az itt preferált youtube-ost is, de az nekem abszolút nem volt életszerű, sárgák voltak az emberek. mindenféle teszt képpel, meg forrással végig próbálgattam. ezzel a foci sem árnyékos vagy felhős vagy miket látnak emberek, pedig utálom a focit, de a teszt miatt direkt kipróbáltam még azt is.
ez a beállítás LB szériás IPS-hez jó (szerintem) , de 50 emberből egy sem szól, ill ír vissza hogy milyen..
-
rongylab
tag
válasz
Beni2360 #57850 üzenetére
Ne hasonlítsd össze a crt tvd. egy led tv-vel. ha 3.5 méterről néznéd hatalmas készüléket kellene hogy vegyél. pl a 107 cm-est 1.5-2 méterről kell nézni ha fullhd tartalmat nézel! Neked kb 200 cm-est kellene akkora távolságból hogy élvezhető legyen a képminőség. Ez főleg a 3D esetén látható, érezhető, és ráadásul rohadt drága egy 2 méteres fhd tv, sokkal egyszerűbb közelebb húzni a kanapét.
az hogy passzív vagy aktív 3D.
Szerintem a passzív jobb. aktívnál, olyan szemüveg kell amit töltögetni kell hálózatról. A kialakítása is vastagabb, nehezebb. 8 éven aluli gyermek nem nézhet aktív 3D-t, sok felnőtt is szédül, hányingert rosszullétet okozhat..megzavarja az agyat.
Passzínnál egy pehely könnyű szemüveg van. ami nem piros meg kék, hanem homogén. ráadásul van szemüvegre csíptethető csak lencse is.. ez neked előny mivel írtad szemüveges vagy. Persze ezt külön kell beszerezned. én 2000 ft-ért vettem ilyet. Bármelyik nagyobb tv-t árusitó boltba ha befáradsz. kiprobálható a passzív és aktív 3D müködés közben, persze ne 1 percig nézd..
IPS vagy nem. sokan vitatkoznak ezen. Az ips.nek nagyobb a betekintési szöge. és minden irányból. (majdnem ) azonos a képélesség,világosság. elenyésző a sötétedés. De hát kiakar oldalról tv-t nézni?
és azért jobb a Fullhd mint a 4K , mert a 4k-ra nincs tartalom. még fullhd-ra is nagyon kevés elérhető. Ha tvt is akarsz nézni, nagyon csúnya lesz a 4K tv-n az sd adás. a döntés a tiéd.
-
rongylab
tag
válasz
aram01 #56859 üzenetére
Nálam a 8-as volt jó, de végig kell próbálni, magyarul leírja mikor mit csinálj. Csak a hangerő, és a csatorna váltás megy a magic görgővel, mást nem tud, de ennyi bőven elég is.
úgy emlékszem a listában volt Humax.. de nekem van egy Philips boxom is, az is működik ha kiválasztom a philips-et mint gyártót.
-
rongylab
tag
válasz
Diamond500 #56669 üzenetére
Tévedsz. 2014ben is kiadtak egy ilyet, ezt pedig 2015 ben adták ki. csak a verzioszám azonos a tavalyival.
-
rongylab
tag
válasz
kaktuszok #56666 üzenetére
LG PONT COM.. kiválasztod a tv-d tipusát és látod az elérhető verziókat.
Én valamikor január elején szedtem le egy olyan verziót. ami még azóta se jutott el európába. TW azaz taiwani..05.99.99 a webos meg: 1.3.2-3237.
se memória hiba se youtube gond nincs. és természetesen magyar minden, mielőtt jönne a kérdés hogy más régióban más nyelv szerepel e.
-
rongylab
tag
válasz
ilyenezalaci #56636 üzenetére
a lap tetejét elolvastad?
egyebek
manuális...
vagy a keresőt használva is tuti vagy 1000x leirtuk
-
rongylab
tag
válasz
aram01 #56503 üzenetére
Az analog adás mindig rossz lesz. sajnos. Ezért mondjuk hogy csak HD élőfizetéssel kezd élvezhető lenni a kép. ezekhez a tvkhez már muszáj a hd adás.. vagy non-stop blurayt nézel rajta.
Nem is értem meg azokat akik képesek 4K-s tvt venni, ide balkanisztánba tök felesleges, de lefogadnám hogy még 10 évig az is marad ..mire itt minden csatorna legalább HD nem lesz. -
rongylab
tag
-
rongylab
tag
válasz
membrandj #55860 üzenetére
én vetem egy új 500as winyot,meg egy könig házat 13ból meg volt az egész,és bolti új, garival. és ezek után bármilyen winyot belerakhatok. ami 2,5 collos. van hozzá egy 30 cmes 2.0 usb kábel, tökéletes. nem 12ért egy nyamvadt pent..
-
rongylab
tag
egy buta kérdésem lenne, az IMAX verzió az minden esetben a imax 3D-t jelöli, vagy csak akkor ha oda is van írva hogy 3D-s?
bocs az off-ért
-
rongylab
tag
válasz
Gravity1234 #55688 üzenetére
"csak T-home net es Tv adok johetnek szoba, se UPC, se Digi nem szolgaltat ott
ezt a nem szolgáltat dolgot nem értem. bárhol fogható a upd direkt, akár digitális minőségben. és kb 100 magyar nyelvű csatornával, és még olcsó is.
-
-
rongylab
tag
válasz
vak_bottyan #54204 üzenetére
Szerintem vegyél be egy nyugtatót ha ideges vagy. Egy szimpla kérdés volt, mert nem értettem minek két cl kártya, mikor egyen is elérhető minden csatorna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest