- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dellorto21
tag
válasz
Achilles209 #4216 üzenetére
Hello nem kaptam semmilyen képet még
egy listát azért össze írhatsz hátha kell valami
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3861 üzenetére
Thx, meglesem!
A másik fóliát persze leáztattam, vigyorogva összegyűrtem és a kukában landolt. Miután leesett a tantusz, kikukáztam, lemostam, vasalóval rongy alatt kivasaltam, visszaragasztottam, de akkor is úgy néz ki, mintha be lenne törve a kijelző
Már csak tesztelgetésre jó, de sebaj.
áhh.
Ha nem írnék 24 órán belül:
Mindenkinek kellemes ünnepeket!
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3859 üzenetére
A másik LCD-mmel úgy jártam, hogy egyben volt az AG és a polár. Lehúztam, persze elment a kép. Csak amiatt aggódom, hogy ne legyen ezen is egyben. Lehet hogy picit feláztatom a sarkát, felhúzom, megszárítom és bekapcsolom. Talán tudom ellenőrizni, hogy maradt-e a kép. Ha igen, lejöhet az egész. Ha nem, talán a sarkot még vissza tudom igazítani...
-
Grabovsky2
tag
válasz
Achilles209 #3826 üzenetére
Tiszteletem mindenkinek!
Észrevételek:
-szerintem ezt a fajta beszólok a másiknak dolgot nyugodtan lehetett volna prv-be intézni...
-semmi féle buta kérdést nem tett fel senki senkinek...
-tudod én is végigolvastam ezt a fórumot, majdnem kétszer mert másodjára én is csak a lényeget kerestem. Így én is elkezdtem megépíteni és be is fejeztem azt a saját kútfőmből. DE!!!
Te is írtad egy pár hsz-el ezelőtt, hogy eltérő adatok szerepelnek az ideális kelvin szám mellett. Hol 4800K, 6000K, vagy esetleg 5000K.......
Mivel itt nem 15 Forintos alkatrészekkel, hanem igen is valakinek a negyed vagy félhavi fizetése is benne feküdhet az éppen épülő vagy már kész projektorában szerintem nyugodtan kérdezze meg akár másodjára is....Abban igazad van, hogy elolvasva a fórum hsz-eket többször találkoztam ugyan azzal a válasszal és kérdéssel.
De könyörgöm ez nem tudástár, hanem egy FÓRUM!!!Itt jegyezném meg, hogy senkit nem akartam megsérteni, de ezeket az offolásokat intézze mindenki inkább privátban!
-
Grabovsky2
tag
válasz
Achilles209 #3817 üzenetére
Achilles209!
Köszi a pontosítást a kelvinekkel kapcsolatban!
Szerencsém van, mert a led data sheet-je 4800K-6200K közötti színhőmérsékletet ír megadott fesz kitöltésekhez.. így Tudok majd vele játszani, betudom majd lőni, hogy milyen kelvinszámmal dolgozzon a modul. -
Athiss
csendes tag
válasz
Achilles209 #3817 üzenetére
-
Grabovsky2
tag
válasz
Achilles209 #3806 üzenetére
Lenne hozzád, hozzátok kérdésem!
Mivan ha a fényforrásom 8000 Kelvines? Milyen lesz a proji képe?
-
md16
csendes tag
válasz
Achilles209 #3803 üzenetére
Nekem is DVI-vel van összekötve, de ha a felbontást állítom akkor ugyanúgy széthúzza a képet, mi nem jó nálam? DVI csatlakozó függő, mert nekem van 2 fajta, azaz a lábak nem ugyanúgy vannak elhelyezve meg az egyikbe több van. Esetleg monitorfüggő? Bár lehet hogy az a gond hogy a monitorba még aza régi fajta bemenet van (VGA). Nekem is van egy régi laptopom azon megtudom csinálni amit te is, hogy középen marad a kisebb kép.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3793 üzenetére
Hmm,hmm...
A macska rúgja meg. Mivel az árak nem vészesek, a legjobb megoldás a két 180-as és egy 220/330-as OHP fresnel egy 275-320 Vario-triplettel.
A gyakorlat majd megmondja, elég-e a 180, ha nem, megy bele a szétszedett 220/330 amit sajna vágni kell. Sajnos okosabbat most nem tudok.
3 méterre kb. 2,4x1,8mm-es lesz egy pixel 275-el, 2x1,5mm lesz 320-al. Mivel rossz a szemem, még jó is lehet
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3791 üzenetére
Köszi szépen. A fresnel fókusszal annyi a bajom, hogy 180-as fresnelt szerettem volna mindkét oldalra, mert méretben az passzol legjobban az LDC-hez. Egyébként fresnel téren ezt tudják:
Fresnel lens
100mm x 100mm x 2mm - Focus 108mm
100mm x 100mm x 2mm - Focus 120mm
165mm x 105mm x 2mm - Focus 160mm
165mm x 105mm x 2mm - Focus 180mm
240mm x 180mm x 4mm - Focus 220/330
280mm x 280mm x 4mm - Focus 220/330
310mm x 240mm x 4mm - Focus 220/330
310mm x 260mm x 4mm - Focus 220/330
310mm x 310mm x 4mm - Focus 220/330
395mm x 395mm x 4mm - Focus 220/330
400mm x 320mm x 2mm - Focus 220
400mm x 320mm x 2mm - Focus 330
400mm x 320mm x 2mm - Focus 550
431mm x 406mm x 2mm - Focus 650én a
165mm x 105mm x 2mm - Focus 180mm-asra gondoltam elsőre. Felejtős?A 180-as fresnel 220-as triplettel 3 méterre túl nagy képet ad...kb. 2m x 1,1m. Persze látom, hogy ha túl nagy az eltérés, akkor oda a fény, vagy a szélek-középpont eltérés mászik el.
J.
-
JohnyDeMarco
csendes tag
válasz
Achilles209 #3789 üzenetére
Thx, Achilles,
ezeket tudják:
Fix:
Triple Lens (180mm)
Triple Lens (220mm)
Triple Lens (265mm)
Triple Lens (300mm)
Triple Lens (310mm)
Triple Lens (317mm)
Triple Lens (320mm)
Triple Lens (327mm)
Triple Lens (330mm)
Triple Lens (345mm)Vario:
Triple Lens (260-310mm)
Triple Lens (275-320mm)
Triple Lens (310-360mm)J.
-
nacsipocok
csendes tag
válasz
Achilles209 #3738 üzenetére
köszönöm a választ, ez bíztató
-
arpii
tag
válasz
Achilles209 #3715 üzenetére
Csak pont fordítva.
Csak viszonyításképpen a 6000-res xenon-om már kicsit kékes volt, mint pl. a hegesztés fénye.
-
Athiss
csendes tag
válasz
Achilles209 #3701 üzenetére
De akkor ezekszerint neked bevált? Megfelelő.
De azért csak tudod milyen izzó , trafó van benne?
-
Athiss
csendes tag
válasz
Achilles209 #3699 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Akkor énis fémhalogén mellett döntök! Szerencsére a fresnelem 15 col átmérőjü így még kisebb lesz a vesztett kép.Viszont milyen tipusu fémhalogén izzó ajánlotok?
Mert ahogy látom abbol is van sokféle még alakzatra is. Szerintetek a halogén izzó Trafoja jo e hozzá? Ami 24V oltos? -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Achilles209 #3683 üzenetére
Köszi szépen. Mindig tanulok valami újat
Viszont lehet tudsz nekem segíteni. A webes kalkulátorban meg kell adni a az objektív fókuszát mm-ben. Egy ilyen objektívem van [link] . Sajnos nem tudom hogyan kellene átszámolni.
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209 #3621 üzenetére
Hát, lesz.
De azért nem olyan vészes a dolog.
Kiszámoltattam az allinboxos programmal, és az jött ki, hogy olyan 2,3 méterről kell majd vetítenem, ha 2,5 méteres képet akarok. Mi a tapasztalat, nálad nem zavar a projektor? Mármint nem lóg bele a képbe ahogy mozisztok vagy ilyesmi?
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209 #3619 üzenetére
Köszi a gyors választ. Ha jól tudom, neked 400mm körüli tripleted van, az enyém viszont csak 345mm, plusz ott van még, hogy én az egész monitort használom. Remélem ez nem jelent majd gondot, és az én képem sem lesz sokkal nagyobb 3m-ről.(már megvettem a vásznat, és én is kb 3 méterről akarok vetíteni). Sajnos csak következő pénteken megyek majd haza, és akkor tudom majd csak kipróbálni a tegnap megjött tripletem, de mindenképpen beszámolok, és teszek fel képeket is az eredményről.
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209 #3616 üzenetére
Helló!
Akkor jól értem, hogy nem lehet a sima tripletemmel kb 2.5 méter átmérőjű képet vetíteni?
Mert én eddig úgy értettem, hogy ha változtatom a távolságot az lcd meg a triplet között, akkor a kép méretét is tudom majd módosítani. És nekem is 250w-os fémhalogénem van. Miért nem mondta senki mikor építettem, hogy 400w-os jobb? -
zeix
senior tag
válasz
Achilles209 #3612 üzenetére
Az nagyon nagy!
Megint azt hittem, hogy a bab is hús...
Tele vok hd filmekkel, ebből elég sok 1080p.
Azokat meg csak úgy érdemes nézni, hogy a kivetítő is tudja azt a felbontást.
A lényeg, hogy nem egyszerű összehozni egy ilyen cuccost. -
zeix
senior tag
válasz
Achilles209 #3610 üzenetére
Egy full-hd 2000 lumenes kivetítő kb 320.000.-
15,4"-os full hd lcd + kontroller 400$
Kár hogy ilyet nem lehet kapni itthon.
Olcsóbb és jobb is lenne mint egy full hd LCD tv / kivetítő. -
zeix
senior tag
válasz
Achilles209 #3608 üzenetére
ok, köszönöm!
Átnézem a topikot.
Ahogy túrtam a netet, 22" alatt nem lehet kapni full hd monitort...
ahhoz minimum 55cm széles fresnel kellene
ez eléggé bosszantó... -
pg6830kukac
csendes tag
válasz
Achilles209 #2634 üzenetére
"Igazából nem tudom, miért használnak 600-as fókusztávú fresnelt, ezzel kb. csak azt érik el, hogy a láda, mint láthatod a képeken 1,5 méter hosszú,"
Ha itt vagy még, akkor a válaszom (az én szerény optikai tudásom alapján) a minőség. Mint esetleg tudod, az igazi fókuszáltság csak parabola profilú tükrökkel/lencsékkel jön létre, ezek borzasztó drágák, ezért gömbfelülettel közelítik. (Innen a keletkező úgynevezett lencsehiba neve is: szférikus, azaz gömbi aberráció (eltérés).) Namost minél kisebb szakaszát (az origóhoz minél közelebbi részét) közelítjük a paraboloidnak gömbfelülettel, annál kisebb lesz ez ez eltérés. (Nulla távolságon (nulla átmérőnél) nulla.) Ez a gyakorlatban úgy jelentkezik, hogy minél kisebb a lencsének a fókusztávolságához viszonyított átmérője, annál pontosabb. Vagy megfordítva: minél nagyobb az átmérőjéhez viszonyított fókusztávolsága. Egy Fresnel-lencsének elég nagy az átmérője (éppen ez a lényege), tehát pontos képet csak megfelelően nagy fókusztávolsággal ad. Hát ezért kell akár az a 60 centi is, a képélesség miatt, ha jól gondolkozom. Hali.
-
miki002
tag
válasz
Achilles209 #3218 üzenetére
én sem azt gondoltam ,hogy lavorba kell beáztatni
és tényleg necces működés közben vizezni ! bár nagy lavor víz ,bele a kijelző és mehet a lábáztatás 12-24 v kellemesen bizserget!
túl van lihegve ez az ag leszedés szerintem is és minden tiszteletem a tiéd! üdv
-
szbalogh
addikt
válasz
Achilles209 #3215 üzenetére
Olvasom elejétől a topicot, sajna a belinkelt képek már nem élnek. Elő lehetne még ezeket szedni valahogy?
-
szbalogh
addikt
válasz
Achilles209 #3207 üzenetére
Eddig nem tudtam, de asszem már értem a fénytan alapjait
A tft panelt mindegy hogy melyik felével fordítom az izzó felé? -
szbalogh
addikt
válasz
Achilles209 #3205 üzenetére
Tényleg, igazad van! A Na-lámpa 590nm hullámhosszon sugároz, monokromatikus, ezért ha a komplementer színét növelem a lcd-n akkor elfeketedik
-
miki002
tag
válasz
Achilles209 #3180 üzenetére
légy üdvözölve ,és kérlek néha nézz be mert szükség van a tapasztalat alapú okosságokra ! ha többen tapasztalatból mondjuk ugyanazt talán végre elhiszik az új építkezők és megkímélik magukat az agyzsibbasztástól ! na meg persze vannak alapelvek amikhez se hozzátenni sem elvenni nem lehet ! de azthiszem mi értjük egymást és bárki mondjon bármit mi nap mint nap nézzük és élvezzük azt amiről dumálunk sajna néha feleslegesen mert nem mindenki ért a szóból! amiért újra és újra beszélünk tapasztalatainkról az az őszinte segíteni akarás és mert vannak azért akik figyelnek és tudatosan értelmezve értik amiről szó van! üdv
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209 #2797 üzenetére
Köszi srácok!
Nem hinném, hogy felcseréltem a fresneleket,de lehet, hogy fordítva rektam be őket? Számíthat ez valamit? Mármint hogy a "bordás oldaluk" az lcd felé van. Másnak ezekkel a fresnelekkel és frontlencsével sikerült kihozni az egész monitor képét élesen? Este, ha lemegy a nap, akkor tudok egy kicsit próbálkozni a nappaliban, akkor majd össze vissza cserélgetem a dolgokat, és megírom az eredményt
-
mallory303
csendes tag
válasz
Achilles209 #2713 üzenetére
Ha tényleg létezik ilyen led, akkor lehet értelme a dolognak, bár még mindig problémás, hogy a fénycsövek hosszan és keskenyen adják le a fényt, a led meg pontszerűen, de ha van rá pénz egy tesztet tényleg megér
Nincs több infód erről a ledről véletlenül?
-
bypet
tag
válasz
Achilles209 #2678 üzenetére
A lámpának utána kell járni, mert amit ajánlottak osram 800 watt halogén, 74 mm-es, az nem éri meg az árát. ( konkrétan 5000 Ft ) Sokkal inkább kisebb teljesítményű fémhalogén, ami nem fűti be a szobát, és nem kell turbina a hűtéshez
Színhőmérsékletre mennyiben tér el az eredeti halogéntől?A képernyőhoz írtam WinXP-re progit, amivel beállítható a maximalizált ablak mérete és pozíciója..
Üdv -
bypet
tag
válasz
Achilles209 #2676 üzenetére
Pedig már a 15 évvel ezelőtti laptop is tudta ezt a bonyolult műveletet
Max felbontáshoz a fresnelt kéne cserélned neked is..
Lámpára van vmi jó és gazdaságos megoldás? Most ment szét a 800 as halogén.. -
válasz
Achilles209 #2672 üzenetére
Akkor körülnézek tükör ügyben, hátha találok valahol...
Ha már nekilátok összerakni, akkor legyen jó a képminőség! -
válasz
Achilles209 #2670 üzenetére
Köszi az infót!
Én L-alakú elrendezésben fogom megépíteni a projimat hossz-csökkentés miatt és azért
érdeklődöm a tükör miatt.
Kell egyáltalán felülfoncsorozott, vagy "hagyományos" tükör is jó lehet? -
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209 #2634 üzenetére
Heló!
Ez aztán egy komplex válasz volt
Thanks a lot!
Akkor mostmár kezd összeállni a kép. Valamelyik nap voltam bent a volt sulimban, és kipróbáltam a lencsét egy írásvetítőn, ami kicsit elszomorított, hogy kb 15cm-ről adott éles képet. Egyébbként az átmérője 7cm, Jó lenne, ha jó lenne, de azért te csak szólj nyugodtan, ha lesz eladó trippleted. Ami még nyugtalanít, az a fresnelek minősége. Egyik ismerősöm szerint sz-rra való egy ilyen fresnel, nem képalkotásra. Nálatok nem látszanak a körkörös vonalak a falon, vagy nincs a fresnelből adódó színhiba? Ezekre figyelmeztettet, hogy figyeljek oda mielőtt belekezdek. Végül is, mindegy, így is úgyis megcsinálom a "kicsikét" mostmár nem hagy nyugodni, csak ezeket szeretném tudni. Szal, akkor, ha jól értem, a frontlencse fókusztávolsága tulajdonképpen csak azt határozza meg, hogy milyen lesz a távolság-képméret arány, sem az élességet, sem a monitor kihasználását nem befolyásolja. ...jó, nem szándékozom optikából doktorálni....
Lehet, hogy megfogadom a tanácsodat Achilles, habár egy írásvetítő fresnel is 3000ft, nekem pedig az sincs. Meg egyébbként azért vettem 17"-os monitort, mert ha valamire, akkor a felbontásra nagyon érzékeny vagyok. A minimum, amit még nem tartok pixelháborúnak az-az XGA. Most sorry, nem akarok senkit megbántani, de a frász kiráz, mikor látom, hogy valaki nekiáll egy 2"-ol lcd tévéből projektort építeni, aztán Bred Pityu egy barna pixel lesz a falon.
Bár tényleg, ez csak az én véleményem,(vitatkozzon már velem valaki) mindenkinek a sajátja a legprojektorabb...
Jó lenne, ha megint feléledne ez a fórum, ha minél több emberrel megoszhatnám az élményeimetÜdv!
-
tj_peti
csendes tag
válasz
Achilles209 #2632 üzenetére
Üdv!
Köszi a gyors választ!
Lehet, hogy érdekelne a projektorod, mert az egyik barátom is akarna építeni egyet. Megkérdezem kell-e neki, mert én már megvettem a monitort, az izzóm meg valószínüleg HMI lesz, vagy mi az, mint amilyet ez a faszi használ a linken, nekem nagyon bejönnek a színek ezzel...A lényeg, küldj egy árat priviben, megkérdezem.
Ami azt illeti, kipróbálom, ha nics más módja, de nem igaz, hogy nem lehet valahogy lemérni a fókuszát egy ilyen cuccnak?
A fresneleket azért kérdezem, mert ahogy látom első fresnelnek sokan használnak 600mm fókusztávolságút. És igazából nem nagyon értem, hogy miért kell az első fresnel meg a frontlencse optikájának azonos fókusztávolságúnak lenni? Ha elég nagy a fresnelem, akkor tuti ki fogja vetíteni az egész monutor képét, vagy vannak valamilyen szabályok?600mm fresnel:
[link]Akkor most izzotek, lumenlab vagy 3dlens?
Köszi mindent!
-
adyy
csendes tag
válasz
Achilles209 #2619 üzenetére
-
válasz
Achilles209 #2620 üzenetére
Tényleg megdöbbentő a különbség a két lencse között! Én még csak az írásvetítős lencsével próbáltam a tripletre még nem volt időm, de majd két ünnep között.
Mindenesetre nem kérdés melyik fog beépítésre kerülni...
Vannak képeid a dobozról is? -
Bari
Modder
válasz
Achilles209 #2620 üzenetére
Hello
Nagyon király a kép a triplettel, hol és menyiért lehet ilyet szerválni? mert 1 ilyenre én is beneveznék. Van ugyan írásvetítőm (3M-es ) és benne a lencse, de a képek láttán inkább meg sem próbálom vele összerakni.
-
Petiapó
tag
válasz
Achilles209 #2608 üzenetére
Értem. Lehet tényleg bezavarna az oldalirányú fény is...
Sajna nem sokára elutazok, szal nincs már időm kísérletezgetni. meg amúgy sem ástam bele magam eddig, csak egy ötlet volt.
Ha majd tehetem egyszer kipróbálom... -
arpii
tag
válasz
Achilles209 #2599 üzenetére
Igen ám, de az igazi problémát a vezérlés jelenti. Vagy egyszerűbb, mint gondolnám?! Mivel notebook lcd-hez elég könnyen hozzájuthat akárki, viszont annak a tápellátása és a többi vezérlése nemtudom, hogy hogyan oldható meg.
-
bandiras2
senior tag
válasz
Achilles209 #2583 üzenetére
Sárga ám a tapéta...
Vászon kell elé, aztán majd húzok a gammán. -
Devil Smile
őstag
válasz
Achilles209 #2570 üzenetére
Thx a jotanacsot megfogadom.. a monitoron elvileg van DVI (Xerox XL775D)
Vga NVidia ugyhogy minden megoldhato mar csak a kepmerettel kell vmit kezdenem..
az a baj h kb4,5m rol neznem ha elottem van a vetito akkor zavarhat a kepbe.. ha meg mellettem v mogottem van akkor meg 4*3m es kepet nezek amihez meg karcsu lesz a feny meg a kepelessege.. nah de nem idegeskedem elore majd meglatom mit tudok kihozni a cuccokbol csak mar lennenek meg.. keresgelek majd hatha van olyan lencse aminek nincs ekkora nagyitasa hanem mondjuk a 4,5m rol csak kb2*1es kepet nagyit.. -
Devil Smile
őstag
válasz
Achilles209 #2568 üzenetére
OMG
4,1m szeles es 3m magas kepem lenne alapbeallitassal a szamolgato progiba
jovoheten jon a monitorom addigra csak eljutok a regi sulimba irasvetitoert multkor 2nappal kestem le a negyedeves selejtezest 11db irasvetitot dobtak ki
de akkor szoltam h tegyek felre majd jovok 2 honap mulva legalabb 1et adjanak..vagy 2-3-4-5 ot lehessen valogatni
akkor egyelore varakozom es olvasgatok szamolgatok 1 hetmulva ujra itt..
esa helpert
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
Achilles209 #2552 üzenetére
Hello!
A led amit én is veszek ugyanez a technológia és ezt még nem lehet kapni.Az Ostar 350 mA áramfelvétel mellett wattonként 75 lument "termel";azaz 1000 lumen nem 1 w
hanem mint esetemben kb 10-12 vagy még több.
A led es projikban ami piacon van reflektív elven működő és csak és kizárólag dlp s rendszerű
azzal a lényeges külömbséggel hogy a színes kép nem a color wheel azaz színtárcsa hozza létre hanem 3 RGB színű led. ennek következtében csökken jelentős mértékben a rainbow efekt azaz a szívárványhatás.Ha 1 led nem elég de számításaim szerint igen akkor lesz több
Amúgy ha nem elég a fénye akkor belerakom a gyári projiba és xga képem lesz igaz színbetegen.
Ha 3-4 de inkább több mert AG mentes és spéci polár szűrős lcd m lesz akkor szerintem már nézhető a képe.
Amin még agyalok az pl a LED elhelyezése azaz fókusz és fényintenzitás. ha 120 fokban egyenletes a fénye akkor az eggyik gond megvan oldva.
2 verzió lehet.
1. kb 155mm re van az F 1 től a led így 120 fokban átlósan lefedi azaz a sarkokat is, és a maradék 4 db körszelet ami elveszne síktükrökkel terelem az lcd panel felé.
2. 330mm re van ami az F1 fókusza és a maradék (jóval több egyébként kárbaveszőt) az imént említett módon terelem jó irányba.Ha nem akkor még agyalok.
-
Devil Smile
őstag
válasz
Achilles209 #2540 üzenetére
Neztem EZT a szamolo progit ha 17es monitrot allitok be 1280*1024 es 4,5m es vetitesi tavot akkor 4,1*3m es kepet szamol.. a tobbit alapon hagyvaaz meg pont elfer
de persze ha lehet a lencsekkel ugy varialni h 3*2es kepet kapjak az mar tokeletes lenne ugy gondolom megkisebb lesz a pixel meret is
sajnos viszont uygnez ki h kicsit felre kell tennem a projetet mert havernak elszallt a monitora igy amibol lett volna azt odaadtam neki (tole kaptam) meg irasvetitom is csak kb 1 honap mulva lesz.. bar 17es monitornal ha teljes kepet akarok akkor ugysem tudom hasznalni viszont ki tudja mikor lesz jo meg masra.. foleg ha igazak a hirek akkor lesz kb 6-10db irasvetitomcsak mar lenne 1 honappal kesobb
-
Devil Smile
őstag
válasz
Achilles209 #2538 üzenetére
ebbe biztam h ugy mar nem lesz olyan vezselyes a szoba 4,5*5m kb 4m rol nezem majd..
erdemes irasvetitot szerezni es az abbol kieso alkatreszeket felhasznalni v inkabb egybol szerezzek kulon akkroa fresnelt ami lefedi a kijelzot teljes egeszebe? Itthon lehet mar kapni vhol fresnelt? kulfoldi oldalakon nezegettem de azt mondtak h kb 2x anniy a szallitasi koltseg mint a termek tehat 4e korul van a fresnel es 8korul lenne a szallitas?
ha vki tud segitene h kb milyen erteku lencseket kellene beszereznem es honnan erdemes..
Elore isu.i. egy 25ms valaszideju monitor hasznalhato lehet game re? v inkabb szerezzek be 1bol egy 17"ost es akkor a felbontas is nagyobb meg a valaszido is kisebb esetleg a kontraszt is nagyobb...
-
Devil Smile
őstag
válasz
Achilles209 #2536 üzenetére
Koszi kozben mar szetszedtem (neztem en is az adatbazisba h van osszekoto kabel) es ebbe nincs
1kabel van a vezerlo es a kijelzo kozott..
viszont a "problemam" a kovetkezo lenne..
par szaz hsz el korabban emlitettetek egy szamolgfato progit
nekem kb 4,5m rol lenne vetitve a kep es a program azt szamolta ki h 15" 1024*768as felbontas mellett kb 3,5mm es keppontot kapok 17" 1280*1024 felbontas mellett pedig 3mm
nem lesz ez egy kicsit nagy?
marmint ez igy mennyire lesz elvezheto? nezheto lesz v inkabb egy mozgo sakk tablat fogok latni?
Ne haljon mar ki ez a totyik most h kezdek en is raerezni az izere..
-
bandiras2
senior tag
válasz
Achilles209 #2529 üzenetére
Akkor marad a bútorlap vagy a roló.
15" nem probléma ha lelóg, majd rászabom a videoplayer ablakát.
Ha pedig semmi se jó, akkor még mindig kiváló alap egy átalakításhoz. -
bandiras2
senior tag
válasz
Achilles209 #2520 üzenetére
Én most szemezek a dologgal, némi helyem is lesz építeni, azt hiszem belevágok.
Írásvetítős egyszerű design lesz, home made plafonról rolózott vászonnal(nincs megfelelő falam vetíteni). -vetítővásznat miből érdemes? Bolti 80kHUF felejtős, én méterre vásárolt hófehér abrosz viaszvászonra gondoltam felgurgatva egy szőnyeghengerre plafonraszerelve. -
batyo
csendes tag
válasz
Achilles209 #2451 üzenetére
Ha valaki arra adná a fejét,hogy kipurcant izzójú projektort hozzon vissza a halálból,annak ajánlom a következő linket:[link]
Én eg infocus x2-t vettem E-bayen 16.000 ft-ért ebbe az égő (200W DC LV) 23.000 Ft.
Összesen 39000-ben van a cucc.Épp ma kaptam egy csereajánlatot Nokia N95 80G-re, ami úgy 100000 Ft -
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2451 üzenetére
hát az az igazsag xboxra van kötve megnezem majd lehet e jatszadoni ott a kontrasztal de nem hiszem hogy lehet allitani komolyabban...ha gépet kötnék rá biztos jobb lenne, de így akartam összehozni 15"-os panellal mert pont rámegy a fresnelemre és kb a képből 0.25 mm van levagva minden oldalról. így xbox 360-al lehet dvd-zni is meg jatszani is:-) ..vagyis lehetne!
megprobalom közelebb vinni a gépet a vaszonhoz.. hátha az segit és megelegedek a 2-3 m-es atmeroju keppel:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2417 üzenetére
ugy marad, visszakötöttem es jó, csak jol megszopatott... mert kinlodtam vele nemkeveset hogy sikerüljön visszakötni...! fejjel lefele epitem meg az egeszet, mert az a gaz hogy az lcd tetejen jön ki az a szutyok nyák, és ugy akartam kivezetem a doboz oldalaig, de így marad a b verzio, forditva epitem meg, aztan vegül az egeszet majd megforditom, persze mindent faszan rogzitve
az a fránya gravitacio
holnap lövöm be a fokuszokat...remelem minden rendben lesz:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2407 üzenetére
na gondban vagyok
elkezdtem csinalni a gépet...de ugye rövid volt a hosszabbito, fogtam a 20 kis kábelt elkezdtem hasonlo vastagsaguval összeforrazstani de kb vagy 60 cm-es kabelekkel, erre összerakom aztan zizis a kép, elvileg lehet az hogy túl hosszu a kábel és amiatt kinlodik?megprobalok msot levagdosni belőlük hátha megjavul...
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2405 üzenetére
no , elkezdtem összerakni a kicsikét a fresnelt illetve az lcd panelt összeraktam... kerdesem az lenne hogy 1 cmre van az lcd a fresneltol, jo e ez így vagy sem?.) holnap rakok bele izzót es felrakom egy tesztpadra mit mutat, most csak siman raraktam a fresnel lcd kombót az irasvetitőre és kicsit sarga volt a szele...remelem nem azert mert 1 cm sok lenne a fresneltől?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2367 üzenetére
áhh értem akkor csak irasvetitős megoldasnal kell hűteni jobban. nahmeg most olvastam hogy infra sugarzas így meg úgy, amit a lampa generalhat, vagy general is? ennek van valami jelentőssége, uv szűrős izzót vettem Ödöntől , az is sugaroz infrat? esetleg valmai káros mellékhatás van annak?
-
MobilosFeca
tag
válasz
Achilles209 #2293 üzenetére
mint mondtam a 24"-ből nem projit akartam csinálni... csak kerestem hozzá vezérlőelektronikát, és akkor találtam rá ezekre a diy projis helyekre.... és innen jött az ötlet.. és nem is 24"-ből hanem 15,4"-ből akarok csinálni...
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2281 üzenetére
de azt irtad hogy a doom 3 tökre cool volt, pedig az elegge sötét egy jatek, szal akkor most hogy is van ez?:-) sötét szinek inkabb szürkén fognak megjelenni a vásznon?
sikerült tallanom egy benq monitort, elvileg az is megjön a héten meg az izzószettem ha ödön elküldi
de még mindig vadászgatok lencsét... amit szerintem majd rendelnem kell a németektől
-
mate8613
csendes tag
válasz
Achilles209 #2277 üzenetére
Nekem is a Csillagkapu lesz a premier film...
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2272 üzenetére
arról tudnal valmai képet nyomatni? meg az utóbbinál 2-t kell hazsnálni? vegul is az mekkora képet adhat 4 m-ről?mekkora a fókusza annak a kettesnek?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2269 üzenetére
irtma is neki, megnezted amugy a lencsét?:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2262 üzenetére
szia, lehet rendelek az osztrakoktól cuccokat, érdekel még esetleg valakit valami az oldalról?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2266 üzenetére
aha bocsesz, emlekeztem rá csak msot nem ugrott be hogy hogy is van, bar én ugye konzollal szeretnek rajta jatszani, és akkor viszont nekem jobb lenne ugye egy nagyobb fresnel, mint ami a nemet oldlaon van, aminek a sarkai nincsenek lecsapva.
nahde mindenesetre, a lencsére kiváncsi vagyok, majd nézd meg mindenkepp mert lehet akkor erdekelne
aztanr emelem hamarosan össze tudom szedni az alkatrészeket aztan elkezdhetem építeni
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2264 üzenetére
olyan nekem is jó volna
marmint olyan lencse, 4-5 m-ről lenne a vetités nalam, szal onnan jó volna a 3 m-es képátló, de neked valami nagyobb irasvetitőből van a fresneled? mert én is neztem ha 17"-os moncsiba rakom a 28-as fresnelt amit majd kapok, annal bizony szépen le lesz csapva a képeknek a sarka.
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2262 üzenetére
amit előző kommentemben linkeltem német oldalon levő cuccok?azok?érdemes velük foglalkozni szted?
engem lehet erdekelne az irasvetitő lencse, csak kérdés mekkora távról mekkora képet tud
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2256 üzenetére
foylamatban
bar lencse ügyben eddig nem jutottam túlzottan előlrébb, de keresgélek, ti nektek miylen a váza a szerkezetnek? alu vagy lemez?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2254 üzenetére
köszi!!! bele is kukkantok mindjart mi a helyzet vele, lencsét meg igazabol hol lehet kapni? bontott irasvetitő stb?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2252 üzenetére
jah irta nekem Mate privatban hogy no vagy ok a jó monitor csak én benéztem, miért emlékeztem én ok vagy yes-re:-) nah akkor most ujra böngészhetek
a birka fejem
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2250 üzenetére
pedig sztem sokan varjak a kepeket:-)
viszont! nezegettem...és arra jutottam vagy megnezem hogy a phillips moncsim ami 17" , azt megnezem milyen belül, , vagy veszek egy monitort, kineztem egy BELINEA 1705 S1-est erről van is info az adatbázisban viszont FFC oszlopban No van...iylenkor honnan lehet venni hozzá kábelt, vagy te honnan vettél az lg-dhez? nehez hozzajuk csinalni?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2243 üzenetére
aham altom, es ha ajtszol rajta..ha jatszol akkor erezhető utánhúzás? 15"-os moncsiba nincs 12 ms-es körüli válaszidejű igaz?
-
b-max
senior tag
válasz
Achilles209 #2243 üzenetére
emberek eladó egy rossz proji,
porszívó kivitel, ASK 960.
700 üzemórás égővel (750/100a max) 15-30e egy új bele.
Hiba : nem kiirja hogy NO SIGNAL (tehát kivetiti) , és bármit dugok rá, nem történik semmi.
Persze lehet hogy a kábel rossz amit csináltam, lévén speckó bekötése van, de szerintem roosz lehet, valami szinkronhiba.ha érdekel valakit - privi.
16e Ft
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #2236 üzenetére
Ehhh...én itt nevelgetem, te meg elárulod neki.
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2229 üzenetére
huh thx! ez mar azert jobb, jobban atlatom:-) s tudnal esetleg segiteni az összeépítésében?úgyértem összeírni mi kell hozzá, illetve hogy magyarorszagon lehet e ezeket a dolgokat kapni?mert külföldről nem tudok sajna rendelni egyelore
fresnel az micsoda is?az ami összegyüjti a fényt és kozvetlenül az lcd panelra irányítja, aztán a masik fresnel meg a lencsére fókuszálja ?
geekthink : ez jó ötlet, kérdés mennyi energiajuk van azoknak akik mar egyszer megépítették a projectorukat
mert gondolom itt is mindenkinek sok dolga van, és én is köszönöm a segítséget, azert eleg nehez atlapozni a forumot
de ha össze lenne szedve egy oldalra vagy valami tutorialféleség, mar az is nagyon sokat segitene az ujjoncoknak mint pl nekem.
-
geekthink
csendes tag
válasz
Achilles209 #2225 üzenetére
Üdv!
Én speciel olyan projit keresek ami 4-5m-es képátlót tud biztosítani 16:9 arány mellett.
Gondolom ez nem kimondottan a kisméretű, hordozható kategória.
Másrészt az eredeti házat át lehet alakítani - kibővíteni. Elég, ha a fémhalonén kb. az eredeti helyére van igazítva, vagy rossz úton járok?Más:
"Ha visszaolvasol, találhatsz egy-két külföldi linket, akiknek sikerült."Ez egyre nehezebben megoldható, ahogy folyamatosan duzzad a topic. Párszor visszaolvastam már, és szembeötlő, hogy milyen sokan kérdeznek korábban már megválaszolt kérdéseket. (Én is.)
Nem merült még fel egy magyar DIY projektor honlap létrehozása?
(Esetleg van már ilyen?)
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha blogszerűen követhetők lennének a különböző projektek munkafázisai. Lenne FAQ az újaknak (nekem). Össze lehetne szedni a sok szétszórt infót egy kereshető adatbázisba.Ha akad elég ember aki segít az információk kigyűjtésében, rendezésében, akkor a dolog technikai részét vállalom. Igényes megoldásokkal, de csak hosszú határidővel persze... Esetleg tárhelyet is tudok biztosítani.
Van ennek realitása?
Dave
-
afterburner_
őstag
válasz
na talaltam egy kis videot igaz ez csak egy vetitős cucc, de szted ez milyen lehet?:-) tudnek venni vetitőt, de ha ebbe kicsit erősebb izzót raknék..nem tudom lehet e... akkor erősebb fényerőt lehet belőle kicsiholni?
jah meg 15"-os monitorpanelből mindegy vegul is milyet rak rá az ember?
-
afterburner_
őstag
válasz
aham, hat eloszor azt lenne jo tudni, marmint ha van ilyen link hogy szétszedve hogyan épül fel egy ilyen vagy valami paintos abra is jó volna meg egy kis írás ami alapjan el tudnek indulni, aztan utana jöhet élsebe a dolog
erről tudnal valami infot adni?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2223 üzenetére
s ha veszek egy gyarit, abba az izzót hazilag nem lehet belehenkelni igaz?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2219 üzenetére
és van róla valami képed , meg a végeredmenyről?
és mondjuk 100 e-ből lehet olyan minősége tprodukalni mint egy 720-as hd vetítő amit boltban vezs az ember?
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #2215 üzenetére
Igen, van akit érdekel. ;-)
-
Bari
Modder
válasz
Achilles209 #2171 üzenetére
Sziasztok
Bár nem Csapos vagyok de válaszolok
Szerszámboltban lehet kapni, körkifűrót, több darabosos készlet egész kis mérettől akár 80mm-es átmérőig, 3-4e ft-ért, de vannak olcsópp egyszerübb körkifúrók is, párszáz ft-ért, vagy állítható méretü szintén fúrógépbe fogjató, bár az asszimetrikus,1db késsel rendelkezik, fához nem ajánlott, max vékony lemezhez. Az asszimetrikushoz mindenképp állványos fúrógép kell de a többihez is ajánlott.
Akit érdekel a saját készletemről tudok képet feltenni.Upsz rossz helyen nyomtam a válasz gombot.
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #1963 üzenetére
Nem vagyok egy nagy játékos, azért kérdezem. Minden játék játszható ablakban? És játékon belül hol kell keresni az ilyesmit?
-
mallory303
csendes tag
válasz
Achilles209 #1952 üzenetére
Összeraktam a világítást, és működik, úgy néz ki, még a fázisjavító kondi se kell bele. Gyönyörű fehér fénye van
Ha minden igaz este megkapom az egyik fresnelemet, és kezdhetem méretre farigcsálni
-
mallory303
csendes tag
válasz
Achilles209 #1945 üzenetére
17"-es fresnel engem is érdekelne, mert csak 1-et tudtam szerezni...
Achilles:
Amúgy hol lehet 8-ért írásvetítőt venni? Mert érdekelne a dolog, már csak tesztcélra is. -
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1920 üzenetére
mekkora fokuszu a lencséd? sztem ilyen 400 alatt felejtős...
-
kovi831
aktív tag
válasz
Achilles209 #1788 üzenetére
Srácok ez érdekes, a gyári projiknál van a nativ felbontás(1280X1024), meg a rendes(800X600)!
Sztem ez átbaszás!
Minek irnak ki róla olyat ami nem igaz?? -
Gabrovszky
csendes tag
válasz
Achilles209 #1722 üzenetére
Ha kovetem az utolso gondolatmenetedet, akkor a kettonek megiscsak koze van egymashoz...
Mindenesetre ezen elgondolkodtam:
Seltronic T80C12 hordozható LCD TV
Tulajdonságok:
Kijelző: 8" (20 cm) TFT LCD
Képarány: 4:3
...
3 db. videó bemenet (Pl. DVD lejátszó, videómagnó, stb. részére)
S-Video bemenet
VGA bemenet (számítógép monitornak is használható) max. 640 x 480 @ 60 Hz -
domi007
őstag
válasz
Achilles209 #1640 üzenetére
Van róla PH!-s topik, én is sokat írtam benne, de azért nem éri meg, mert akkora darab ionizátor kell, hozzá, hogy ihaj!
Mondjuk projinál ez nem akkora baj, de volt itthon elfekvőben, egy mondjuk másfél arasznyi hosszú darab, és mivel semmilyen érzékelhető légmozgást nem kavart, hiába próbáltam ki, ezért leültettem a dolgot.
Persze ti kipróbálhatjátok, csak gondoltam, leírom a tapasztalatokat, meg hogy: ez nem olcsó, és jó nagy darab kell!DOMy
-
sirály12
őstag
válasz
Achilles209 #1629 üzenetére
Kösz a választ.
Lenne még egy kérdésem.
Amit ideírtam az egy Acer AL506 erre azt írja hogy NO, vagyis akkor jó, de lenne egy MultiQ 156 Executive amiről nincs semmi.
Ennek adatai:
15"
500:1 kontrasztarány
16ms válaszidőSzerinted vegyem a kicsit rosszabbat, ami biztos, hogy jó, vagy érdemes lehet kockáztatni? Egyáltalán milyen márka ez a MultiQ?
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1621 üzenetére
ezt multkor már leirtam....
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #1539 üzenetére
2-3 órát ázott a panel, de közben időnként -kb.15 percenként - csorgattam még rá vizet.
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1505 üzenetére
szerintem én beszéltelek le róla, mert nagy (14-17 col) lcd-hez meg 320-as második fresnelhez nem igazán jó.... de nekem egy kb 5'-os kis lcd-hez lesz, 200-as fresnellel...
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1500 üzenetére
már beszéltem is az eladóval... elvittem villámon...
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #1499 üzenetére
teszt, teszt, teszt...
Képek, képek, képek...
-
mrkatona
tag
válasz
Achilles209 #1497 üzenetére
Akkor ha jól értem neked a sorrend a lámpa,fresnel,fresnel lcd objektív?
Nekem is így van,de ha én a lámpa előtt tologatom a fresnel párost,akkor az objektívvel "utána kell menni" különben elmegy a fókusz! -
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1479 üzenetére
köszi! ez pont jó lesz a LEDes projektoromhoz...
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #1417 üzenetére
Ez is 17-es, úgyhogy tudom, mennyi lóg ki, sajnos. Azok a kis fülek tükörtartók, olyan helyeken lehet kapni, ahol fürdőszoba felszerelést, vagy bútort árulnak.
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #1415 üzenetére
-
hankpoke
tag
válasz
Achilles209 #1411 üzenetére
Azért megnézném hogy a telefon hány órát működik mobilprojektorként
Hogy ennek mi értelme van azt még nem értem
Hankp -
Achilles209
tag
válasz
Achilles209 #1389 üzenetére
kép is van
(ugyancsak laptop) Intel graphics 2 for mobile
-
csapos2
addikt
válasz
Achilles209 #1387 üzenetére
Ez a feszítős téma, arról szól, hogy valamivel eléritek azt, hogy a monitornak csak egy része legyen használva, kiiktatva ezzel a sarkok levágását? Mert ha ez, akkor szerintem elég felesleges fáradozás, mivel a videólejátszó is átértelmezi a képet és optimalizálja is, ha csak ablakban játszod le. Ezzel csak annyi a gond, a játékokat nem lehet ugye ablakban játszani. De ha megtalálod a megoldást, engem is érdekel, mert a játék is jó lenne a falon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Synology NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged