Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
azert írnék, merthogy, van egy projektorom, megcsinaltam bar meg nem volt időm annyit szenvedni vele hogy teljesen kesz legyen, csak az bosszant hogy a kép közepe éles, a szélek felé haladva vizszintes fuggőleges iranyban , elkezdenek mosodnia betűk, ez adódhat abból is hogy mondjuk a lámpa nincs megfelelő távolságban?
-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_ #2471 üzenetére
senki masnak nem volt iylen gondja hogy a kép széle felé haladva szellemképes a kép?
-
afterburner_
őstag
no srácok, nekem kicsit szellemképes a képem, középen jó de szélek fele haladva előjön a szellemkép, ez lehet attol hogy a doboz belsejeben visszaverodik a fény? és ez kihat a kivetitett kép széleire? nahmeg a lampat is belövöm sajat tartot csinalok neki mert a porcelan foglalat nem valt be nagyon nagy a kilengese...inkabb valamire rögzitem az egőt ami nem olvad el
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2451 üzenetére
hát az az igazsag xboxra van kötve megnezem majd lehet e jatszadoni ott a kontrasztal de nem hiszem hogy lehet allitani komolyabban...ha gépet kötnék rá biztos jobb lenne, de így akartam összehozni 15"-os panellal mert pont rámegy a fresnelemre és kb a képből 0.25 mm van levagva minden oldalról. így xbox 360-al lehet dvd-zni is meg jatszani is:-) ..vagyis lehetne!
megprobalom közelebb vinni a gépet a vaszonhoz.. hátha az segit és megelegedek a 2-3 m-es atmeroju keppel:-)
-
afterburner_
őstag
nekem nem egett ki eddig még, viszont nekem nem tűnik túl kontrasztosnak a kép...bar lehet majd közelebb rakom a vászonhoz, akkor erősebb lenne a fénye? gondolom..:-)
ha nem akkor eladasra bocsajtom
-
afterburner_
őstag
srácok az a helyzet hogy kicsit sötét a képem...ez a kontraszt miatt lenne? 400:1-es a moncsim kontrasztja ha mondjuk találnék egy olyan 17"-es moncsit aminek 700 korul van az mar kétszer olyan világos lenne (majdnem)? latvanyosan jobb lenne?
-
afterburner_
őstag
válasz
csapos2 #2437 üzenetére
most ugy nez ki 2 db 12-es tolja a hideget a panelra, elől két venti szivja kifele a meleget hatul meg egy, de oda lehet megint berakok egyet...indegy nem is az a lenyeg, hanem finomitgatnom kell picit még az egészet, mert szellemkepes itt ott gondolom el van mászva picit a panel meg a lámpa.
viszont érdemes e kondenzorlencsét ileltve tükröt rakni a szerkezetbe? mennyit számít?vagy nem sokat?
-
afterburner_
őstag
válasz
csapos2 #2435 üzenetére
aham, akkor még jó hogy nem vettem, bar...mennyire kell lehűteni a panelt? , szinte szobahőmérsékletű nektek?vagy azert picit langyos? megprobalom én is valahogy úgy csinalni hogy kellőképpen tudjam hűteni, nahmeg az izzót is akarom... vagy 2 12cm-es ventivel.
nektek összesen mennyi venti van a gépben?
-
afterburner_
őstag
srácok! ha rakok hőálló üveget a projiba, az mennyi hőt vesz el , sokkal kevesbe kell akkor hűteni az lcd panelt?
-
afterburner_
őstag
válasz
csapos2 #2429 üzenetére
áhh thx! elolvastam legalabb msotmar ezt is tudom..
most amivel gondban vagyok az hűtés.
ugy van összeepitve a tft és a fresnel hogy közte van egy lap, amin ugye nem jar a levegő, szerintetek eleg ha úgy hűtöm a fresnelt meg az lcd-t hogy oldalrol fujatom rá a levegőt, de köztük ugye pang a meleg... vagy érdemesebb azert egy rést csinalnom, hogy köztük is keringetve legyen a levegő?
-
afterburner_
őstag
válasz
mate8613 #2426 üzenetére
egy 2000:1 kontrasztos moncsival latvanyosan jobb a kép mint egy 500-assal mondjuk? miben nyilvanul meg hogy nagyobb a kontraszt, vilagosabb a kép, mármint a fekete és feher átmenetek közt nagyobb a különbség?
amugy nekem is fa dobozom lesz , most tervezgetem bele a hűtést aztan szerintem nyomok is fel rola valami kis prezentaciot hogy sikerült a szerkezet
-
afterburner_
őstag
nah srácok:-) elkezdtem belőni a cuccot:-) bar a panelt meg a fresnelt ugy raktam össze mintha irasvetitőnél lenne, szóval csak tükörrel jó a kép, msot fordithatom meg a panelt a szendvicsen
de ugy nez ki alakul...bar eleg szopos egy dolog az állítgatás...:-)
tükröt a izzó mögé szerintetek hogy erdemes?eleg egy trapez alaku vagy inkabb jobb egy homorú tükör?csak mondjuk azt mégérdekesebb felrakni , meg külön felfogatót csinalni hozzá...hm...
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2417 üzenetére
ugy marad, visszakötöttem es jó, csak jol megszopatott... mert kinlodtam vele nemkeveset hogy sikerüljön visszakötni...! fejjel lefele epitem meg az egeszet, mert az a gaz hogy az lcd tetejen jön ki az a szutyok nyák, és ugy akartam kivezetem a doboz oldalaig, de így marad a b verzio, forditva epitem meg, aztan vegül az egeszet majd megforditom, persze mindent faszan rogzitve
az a fránya gravitacio
holnap lövöm be a fokuszokat...remelem minden rendben lesz:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
kzjames #2414 üzenetére
full hd panelt láttam valamelyik oldalon talan németeknel 15"-ban
jah közben sikerült megcsinalnom a kabelt köszönet Matenak, sajna akkor ilyen rövid kábellel kell dolgoznom mert a toldást nem szerette a dögje, vagy csak bizonyos tavolsagig lenne jo de azt meg nem tudom kiszamolni, szal nem kiserletezek inkabb építem tovább
-
afterburner_
őstag
válasz
mate8613 #2410 üzenetére
guglin keresgéltem és ott láttam nem konkrétan alu hanem valami spéci bevonatú alu (mint pl a koaxoknál bár lehet hülyeség.), nahde le van szigetelve szigszalaggal szal zárlat nem lehet bár lehet hogy a kábel az nem teljesen olyan vastag mint amilyen alapbol....
szerintetek lehet hogy túl hosszú lenne az a 20 centis toldás és nem kap rendes jelet a monitor (FFC kábel) ? lehet visszaforrasztom gyari allapotaba aztan valamit kitalálok... remelem nem kúródott el valami mert nem szeretnék uj moncsit venni:-)
amugy köszi Mate a segitseget!!!
-
afterburner_
őstag
srácok tudtok nekems egiteni?msot le kellene valamivel szigetenem azt a szaros kabelt?.-) csak mivel? aluminium?! neme rtek hozzá jó volna egy kis segitseg:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2407 üzenetére
na gondban vagyok
elkezdtem csinalni a gépet...de ugye rövid volt a hosszabbito, fogtam a 20 kis kábelt elkezdtem hasonlo vastagsaguval összeforrazstani de kb vagy 60 cm-es kabelekkel, erre összerakom aztan zizis a kép, elvileg lehet az hogy túl hosszu a kábel és amiatt kinlodik?megprobalok msot levagdosni belőlük hátha megjavul...
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2405 üzenetére
no , elkezdtem összerakni a kicsikét a fresnelt illetve az lcd panelt összeraktam... kerdesem az lenne hogy 1 cmre van az lcd a fresneltol, jo e ez így vagy sem?.) holnap rakok bele izzót es felrakom egy tesztpadra mit mutat, most csak siman raraktam a fresnel lcd kombót az irasvetitőre és kicsit sarga volt a szele...remelem nem azert mert 1 cm sok lenne a fresneltől?
-
afterburner_
őstag
válasz
sirály12 #2387 üzenetére
rajzol ra kattints asszem akkor kiadja ezeket
amugy neked milyen távol lesz a vetítő a vászontól?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2367 üzenetére
áhh értem akkor csak irasvetitős megoldasnal kell hűteni jobban. nahmeg most olvastam hogy infra sugarzas így meg úgy, amit a lampa generalhat, vagy general is? ennek van valami jelentőssége, uv szűrős izzót vettem Ödöntől , az is sugaroz infrat? esetleg valmai káros mellékhatás van annak?
-
afterburner_
őstag
amugy most a hutesen gondolkodva...,eleg egy 250 w-os femhalogennel hogy 2 db 12cm-es esetleg csak 8 centis ventivel hűti az ember a panel meg a fresnelt alulról?
-
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2338 üzenetére
ami rátükrözi az objektivre a képet , azt a tükröt gyártottad le? nem mindegy konkretan milyen tükröt rak oda az ember? nekem is jó lenne egy ilyesmi megoldás, csak akkor ahogy olvasom speckó tükör kell oda igaz?
-
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2336 üzenetére
en is majd akarok venni innen egyket dolgot mert nagyon jó oldalnak neztem
de egyelore összeepítem a cuccomat. aztan majd..
Zimmer, neked hogy enz ki a projid?van rola info?
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2329 üzenetére
nahde ez csak hülyeskedesből csinalom, heten elkezdem csinalni a doboz a lámpám holnap jön:-))
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2329 üzenetére
huh megnezem:-) csak kerdes azt hogy kuldik el... mert neke eleg nagyra sikerült a kép , vetitett kép
nahde majd ha berakom dobozba akkor megnezem pontosan beallitva mekkora vaszon kell majd neki, de tényleg nagyon megtetszett élőben ez a diy móka
majd kommentalom hogy halad az építkezés
-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_ #2323 üzenetére
valami réteget sikerült levarázsolnom
es amonitor még megy szépen, kép is egesz jó az irasvetitőhöz kepest...de azert jöv heten en is elkezdem eépiteni a dobozt, nahmeg vásznat is kell valahogy intéznem...atnezema forumot hol lehetne esetleg kapni.
-
afterburner_
őstag
AG fólia eltávolításnál tartok, szal akkor két óra áztatás után lejön könnyedén? nezegettem melyik lehet az a folia... a folia a tft-n mintha két rétegű lenne és a felső réteg az kicsit le lenne sarkazva, talán az lenne az AG folia?
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2302 üzenetére
miert nem az osztrakoktol rendelsz vagy németek? vagy azok kcisik?
-
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2300 üzenetére
bocsesz
vegul sikerült?
-
afterburner_
őstag
válasz
ZimmerZoom #2298 üzenetére
felül az adatok opcional, de ezt nem itt kellene
-
afterburner_
őstag
válasz
CsizmaKo #2294 üzenetére
Ödön nekem mára igert egy izzópackot, de még nem jött meg...remelem majd azert jöv héten megérkezik, mert mar szinte minden megvan
bár azt szeretnem tudni hogy lattam vaterán 250 vagy 240-es fókuszú objektívet, gondolom az a 28*28-as irasvetitő fresnelemhez szart sem ér?
minimum 300-350-es legyen?
s srácok ha rendelek külföldről 330-as fresnelt akkor ha párosan van rakva lcd mögé egy meg után akkor két egyforma fókuszút kell vennem? -
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2281 üzenetére
de azt irtad hogy a doom 3 tökre cool volt, pedig az elegge sötét egy jatek, szal akkor most hogy is van ez?:-) sötét szinek inkabb szürkén fognak megjelenni a vásznon?
sikerült tallanom egy benq monitort, elvileg az is megjön a héten meg az izzószettem ha ödön elküldi
de még mindig vadászgatok lencsét... amit szerintem majd rendelnem kell a németektől
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2272 üzenetére
arról tudnal valmai képet nyomatni? meg az utóbbinál 2-t kell hazsnálni? vegul is az mekkora képet adhat 4 m-ről?mekkora a fókusza annak a kettesnek?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2269 üzenetére
irtma is neki, megnezted amugy a lencsét?:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2262 üzenetére
szia, lehet rendelek az osztrakoktól cuccokat, érdekel még esetleg valakit valami az oldalról?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2266 üzenetére
aha bocsesz, emlekeztem rá csak msot nem ugrott be hogy hogy is van, bar én ugye konzollal szeretnek rajta jatszani, és akkor viszont nekem jobb lenne ugye egy nagyobb fresnel, mint ami a nemet oldlaon van, aminek a sarkai nincsenek lecsapva.
nahde mindenesetre, a lencsére kiváncsi vagyok, majd nézd meg mindenkepp mert lehet akkor erdekelne
aztanr emelem hamarosan össze tudom szedni az alkatrészeket aztan elkezdhetem építeni
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2264 üzenetére
olyan nekem is jó volna
marmint olyan lencse, 4-5 m-ről lenne a vetités nalam, szal onnan jó volna a 3 m-es képátló, de neked valami nagyobb irasvetitőből van a fresneled? mert én is neztem ha 17"-os moncsiba rakom a 28-as fresnelt amit majd kapok, annal bizony szépen le lesz csapva a képeknek a sarka.
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2262 üzenetére
amit előző kommentemben linkeltem német oldalon levő cuccok?azok?érdemes velük foglalkozni szted?
engem lehet erdekelne az irasvetitő lencse, csak kérdés mekkora távról mekkora képet tud
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2256 üzenetére
foylamatban
bar lencse ügyben eddig nem jutottam túlzottan előlrébb, de keresgélek, ti nektek miylen a váza a szerkezetnek? alu vagy lemez?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2254 üzenetére
köszi!!! bele is kukkantok mindjart mi a helyzet vele, lencsét meg igazabol hol lehet kapni? bontott irasvetitő stb?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2252 üzenetére
jah irta nekem Mate privatban hogy no vagy ok a jó monitor csak én benéztem, miért emlékeztem én ok vagy yes-re:-) nah akkor most ujra böngészhetek
a birka fejem
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2250 üzenetére
pedig sztem sokan varjak a kepeket:-)
viszont! nezegettem...és arra jutottam vagy megnezem hogy a phillips moncsim ami 17" , azt megnezem milyen belül, , vagy veszek egy monitort, kineztem egy BELINEA 1705 S1-est erről van is info az adatbázisban viszont FFC oszlopban No van...iylenkor honnan lehet venni hozzá kábelt, vagy te honnan vettél az lg-dhez? nehez hozzajuk csinalni?
-
afterburner_
őstag
-
afterburner_
őstag
probaltam ekresgélni tft moncsikat de eddig nem nagyon talaltam...nem tudok heylet ahol vnanak ahsznalt tft moncsik vagy ujak jó áron?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2243 üzenetére
aham altom, es ha ajtszol rajta..ha jatszol akkor erezhető utánhúzás? 15"-os moncsiba nincs 12 ms-es körüli válaszidejű igaz?
-
afterburner_
őstag
egyik srác ajanlott nekem irasvetitőből fresnelt, és azt szeretnem kerdezni hogy a fény hogy koncentrálódik a lencsébe ha nincs az lcd panel és a lencse közt semmi féle olyan lap ami a lencsébe koncentrálja a képet?
meg már csak lencsét kellene szereznem, azt csak külföldről lehet rendelni? illetve lcd panelt kell kuthásznom:-) a vilagitas felől meg majd kikerem s egitsegeteket!
Achilles: elegge perfekt:-) milyen lcd-t hasznalsz a cuccba?jah meg majd a készülékről is nyomathatnal képet, az is nagyon érdekelne hogy smint csinaltad!!
-
afterburner_
őstag
válasz
mate8613 #2232 üzenetére
igen ez az összegzés nem lenne rossz főleg az ilyen emberkéknek mint én aki a témában irtó újonc
és akkor nem zaklatna az ember a profikat, csak linkelnétek a projectorépítés tutorial kommentjét ahol lepesről lépésre le van irva a modszer, és abbol mar tudnának az emberkék csemegézni:-) mi meg repdesnénk az örömtől aki projectorépítésbe kezd...
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2229 üzenetére
huh thx! ez mar azert jobb, jobban atlatom:-) s tudnal esetleg segiteni az összeépítésében?úgyértem összeírni mi kell hozzá, illetve hogy magyarorszagon lehet e ezeket a dolgokat kapni?mert külföldről nem tudok sajna rendelni egyelore
fresnel az micsoda is?az ami összegyüjti a fényt és kozvetlenül az lcd panelra irányítja, aztán a masik fresnel meg a lencsére fókuszálja ?
geekthink : ez jó ötlet, kérdés mennyi energiajuk van azoknak akik mar egyszer megépítették a projectorukat
mert gondolom itt is mindenkinek sok dolga van, és én is köszönöm a segítséget, azert eleg nehez atlapozni a forumot
de ha össze lenne szedve egy oldalra vagy valami tutorialféleség, mar az is nagyon sokat segitene az ujjoncoknak mint pl nekem.
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2225 üzenetére
na talaltam egy kis videot igaz ez csak egy vetitős cucc, de szted ez milyen lehet?:-) tudnek venni vetitőt, de ha ebbe kicsit erősebb izzót raknék..nem tudom lehet e... akkor erősebb fényerőt lehet belőle kicsiholni?
jah meg 15"-os monitorpanelből mindegy vegul is milyet rak rá az ember?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2225 üzenetére
aham, hat eloszor azt lenne jo tudni, marmint ha van ilyen link hogy szétszedve hogyan épül fel egy ilyen vagy valami paintos abra is jó volna meg egy kis írás ami alapjan el tudnek indulni, aztan utana jöhet élsebe a dolog
erről tudnal valami infot adni?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2223 üzenetére
s ha veszek egy gyarit, abba az izzót hazilag nem lehet belehenkelni igaz?
-
afterburner_
őstag
válasz
Achilles209 #2219 üzenetére
és van róla valami képed , meg a végeredmenyről?
és mondjuk 100 e-ből lehet olyan minősége tprodukalni mint egy 720-as hd vetítő amit boltban vezs az ember?
-
afterburner_
őstag
sziasztok srácok, engem is elkezdett érdekelni ez a projectoros téma, viszont eddig még nem nagyon foglalkoztam vele, ha gyárit vesz az ember, akkor mondjuk 150e ft-os aktegoriaban lehet jót talalni?mekkora képátlót tud, az lekezelni max? egy 3-4 m-es tavolsagról?illetve ha házilag csinálja az ember, az szebb képet produkal, mint mondjuk egy 150 e ft-os projector? (gondolom igen ha itt egy átlag hazilag henkelt projector tud 1280*1024-et míg egy sima középkategorias gyari meg 800*600)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest