- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
MobilosFeca
tag
Sziasztok! Eredetileg csapos2-nek küldtem el privátba ezt a kérdést, de láthatóan ritkán jár már prohardveren ezért bemásolom ide is, hátha valaki tud segíteni.
"Szia csapos2! Láttam a rengeteg hozzászólásodat diy projektor topikban, gondoltam te biztosan tudsz válaszolni 1-2 kérdésemre az lcd panelekkel kapcsolatban. Szeretnék építeni házilag egy HUD kijelzőt az autómba http://youtu.be/eEGZ5Oa-fdk , de ehhez meg kellene fordítani a kijelző bal-jobb orientációját (nem elforgatni 180 fokkal, az teljesen más). A kérdésem az lenne, hogy te, aki már dolgozott sokat kibelezett panelekkel mit gondol erről, átfordítom a panelt és ugyan úgy olvasható lesz tulajdonképpen a kijelző hátulja is, vagy sem? Több forrásból is kapna jelet és pc-t nem is szeretnék rákötni, ezért nem megoldható szoftveresen a dolog (egyébként nem is találtam megfelelő szoftvert sehol sem). A segítségért előre is köszi "
Maga a kijelző http://bit.ly/1ere6Pm, forrásként egy apple tv-t kapna, hogy bármi megy az iphoneon (film, navi) az megjelenjen előttem a szélvédőn is. + kapna av2-n egy tolatókamerát amire autómatán kapcsolna ha tolatni akarok. Segítségeteket előre is köszönöm -
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2331 üzenetére
És ez neked hülyéskedés? a fekete tényleg ilyen sötét vagy csak a kamera miatt ilyen?
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2328 üzenetére
e-bayen vannak nagyon jó diy projis vásznak... csak a keretet kell megcsinálnod hozzá és ráfeszítened... jah és óccsóóó
-
MobilosFeca
tag
válasz
MobilosFeca #2317 üzenetére
uh, rájöttem, hogy még s második fresnelt is az első tükör elé kéne vinnem, hisz a panel szélessége 21 cm...- szóval tükörrel sehogy sem tudom annál közelebb tenni
de nem baj, így csak egy tükör meg egy objektív lesz a felső részben így azoknak az állítgatása sokkal egyszerűbb lesz...
-
MobilosFeca
tag
válasz
Dr Smoke #2316 üzenetére
a linkelt progi írta ki ezeket az értékeket, annál jobban én biztos nem tudom kiszámolni... írd be az értékeket, te is ezt fogod kapni. így lesznek kb. 90%-kal sötétebbek a sarkok és így használom ki a teljes fényerő kb. 2,5 százalékát.... ez már bőven elég, hisz én hozzátok képest sokkal kisebb képet vetítek...
-
MobilosFeca
tag
Nah, kitaláltam, hogy 2 tükrös megoldással már egész jó lennék... és a falat se kellene szétbarmolni
erre gondoltam.... esetleg ha túl magas lenne a doboz (kb. 175 cm-nél nem lehet magasabban a kép azon a falon, amit vetítek), akkor az LCD-t is be lehetne rakni az első tükör elé
-
MobilosFeca
tag
válasz
ZimmerZoom #2306 üzenetére
Elfér
kb 120 cm van a fal mögött, a fal 12,5 cm és még akár át is lóghat picit.... csak akkor az elejének szépnek kell lennie... kb 150 cm van
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2303 üzenetére
kicsik... ekkora kéne... mármint fókusztávra.... fix távolságról (4m) és 15,4"-os LCD-vel akarok max 192 centis képet vetíteni... sajnos ekkora fókusztávú lencse kell.
-
MobilosFeca
tag
Találtam valamit... tudom, hogy nem triplet, de végre van remény
XD [link]
Használható lenne egy végső-esetben? 1 baj van vele.. 50 diameteres. Szerintetek? -
MobilosFeca
tag
válasz
Achilles209 #2293 üzenetére
mint mondtam a 24"-ből nem projit akartam csinálni... csak kerestem hozzá vezérlőelektronikát, és akkor találtam rá ezekre a diy projis helyekre.... és innen jött az ötlet.. és nem is 24"-ből hanem 15,4"-ből akarok csinálni...
-
MobilosFeca
tag
válasz
polszki26 #2289 üzenetére
3, majd a proji után
nah, akkor csak össze lehet madj hozni valahogy, csak még mindig baj az állíthatóság kérdése.... mondjuk egy 300-400 állítható fókuszú lencse meg egy ilyen "kéccerező"
már akkor ügye jó lenne minden tekintetből, és meg lenne oldva minden elméleti probléma... majd megkérdezek valami okos embert, de talán itt is lesz valaki
-
MobilosFeca
tag
Találtam valamit de nem igazán értem, hogy miről van szó [link] valaki tudna segíteni?
-
MobilosFeca
tag
válasz
polszki26 #2286 üzenetére
1, az LCD az mindenképp ekkora lesz... eredetileg egy vpl-aw10-es sony projektort akartam venni... helyette lehet egy ilyen FHD házi....
2, ok, hülye vagyok, értettem
3,abból monitort akartam csinálni (24" s-pva paneles monitor 160-nál kezdődik tudomásom szerint, ez a panel meg volt kemény 50k szállítással, vámmal, mindennel együtt...)
4, csak mivel fal mögött lesz a projektor ez nem túl kényelmes, de akkor majd áthúzok a falon egy kábelt és rakok oda egy kapcsolót...
5,6, okegyébként... célszerű a fresnel-t méretre vágni?
De honnan tudok szerezni nagyobb fokuszú lencsét? 500-as a legnagyobb amit találtam...
a kérdés még mindíg áll, csak fix fókuszú lencsék vannak? nem lehet szerezni állítható fókuszú optikát, a képméret pontos beállítása miatt ez nagyon jól jönne...), szóval már csak ez a (2) kérdés megválaszolatlan...
-
MobilosFeca
tag
Lehet hogy kicsit buta kérdés...
nézzétek el nekem
Létezik olyan objektív, aminek változtatható a fókusztávolsága? mondjuk olyan 600-800 mm között... a szoba amibe a projektor vetítené a képet a padláson van és a gipszkartonfal mögé helyezném el a projektort, tahát nem lenne zajproblémám... a hő elvezetését meglehetne sokkal könnyebben oldani, mert így könnyedén rászerelek 4 db 14cm-es ventit, ha az kell...
Jah... és nem kéne egy ilyen ormótlan dobozt a szobába tenni... különben a vetítési távolság pont 4 m és maximum 192 cm-es (de ez nagyon MAX) képet tudok vetíteni, mert azon a falon amin a vászon lesz van egy 197*170*60 cm-es "beugró" így oda muszály "bevetíteni" pontosan a képet (igen a beugróval együtt pont 4 m a vetítési távolság...) Van valakinek valami ötlete, hogy ezt hogyan lehet megoldani? Mert probáltam ezzel: [link] kitalálni valamit de csak hatalmas fókusztávú objektívekkel tudnám elérni a kívánt eredményt, és 500 mm-es a legnagyobb amit találtam neten így hirtelen... köszi a segítséget, jah a panel 16:10 15,4"-os lenne... ügye ez is kell a számoláshoz... Fémhalogén izzókból hol lehetne venni 6000k-st mert sehol nem találtam csak 5200-ast...
Köszi előre is és bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúlott, de az egész abból indult vasárnap este, hogy találtam egy 24" S-PVA LCD panelt (amiből monitort akartam csinálni) e-bayen és ahhoz kerestem elektronikát... szóval még elég új vagyok, próbáltam átolvasni fórumot, (elejéből-végéből 3-400 hsz.) de ezekre a kérdésekre nem kaptam választ mégJah és hogy oldjátok meg, hogy a panellal együtt kapcsoljon a lámpa is? arra gondoltam, hogy lehetne szerelni érzékelőt panel adapterjére, és ez kapcsolná az áramot a halogénnek meg a ventiknek. azon is gondolkoztam, hogy miért lehet az, hogy a kép közepe világosabb mint a külseje... ez nem azért van mert az első fresnel lencsét akkorára vágjátok mint a panel? Mi lenne, ha 4-4 cm-rel hosszabbra vágnánk, és tudom, hogy így fényveszteség jönne elő, de sokkal homogénebb lehetne a kép... vagy ez csak az én "hülye" agyszüleményem? mégegyszer köszi.
-
MobilosFeca
tag
találtam egy érdekes oldalt... kicsit olcsóbb mint az izzotek... ITT és meg lehet venni, akár külön a controllert is... kérdésem az, hogy ezt rá e lehet kötni egy 24"-os panelre? mert mindenhol azt írják, hogy 15,4"-os panelhez jó, de miért? Természetesen a 24"-os panelből nem projektort akarok csinálni
-
MobilosFeca
tag
Sziasztok! Valaki tudna ötletet adni, hogy hol lehet olyan controllert venni, ami képes kezelni egy 1920*1200-as felbontású panelt, amin LVDS bemenet van? egyetlen kikötésem van, legyen rajta DVI vagy HDMI bemenet... persze ha van rajta más is az nem baj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Stellar Blade
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest