- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bari
Modder
Fókusztávolság alatt nem a 2 lencse közötti távolságot értem, hanem a lencsék fókusztávolságát,
Fókusztávolság: Az objektívet jellemző paraméter. Egyszerű domború lencsénél a lencsére eső párhozamos fénysugarak a lencse mögött, a fókuszpontban metszik egymást. A lencse fősíkja és a fókuszpont távolsága a fókusztávolság. innen
Lencserendszernél kicsit bonyolultabb, de a meghatározás alapján lámpával kisérletezve meg lehet határozni sacc/kb
-
-
Bari
Modder
válasz
Achilles209 #2620 üzenetére
Hello
Nagyon király a kép a triplettel, hol és menyiért lehet ilyet szerválni? mert 1 ilyenre én is beneveznék. Van ugyan írásvetítőm (3M-es ) és benne a lencse, de a képek láttán inkább meg sem próbálom vele összerakni.
-
Bari
Modder
Annak ideján amikor elkezdtem tervezgetni a saját projimat, nálam is előtérbe került noti lcd de letettem róla mert spec vezérlést kíván, ami ráadásul dárga is és amenyiből egy panel meg a vezérlés kijön már veszek egy értelmes monitort egy értelmes DVI-s vga-val. Esetleg egy noti átalakítása jöhetett volna még szóba aminek sérült a váza de az alaplap és a kijelző rendben van, tehát működőképes, de ezzel meg az a gond hogy nem bővíthető. Vannak ugyan cserélhető VGA-s notik de azok meg még horror áron, vagy ki kell fogni a vaterán, ebay-en egy burkolathibás darabot olcsón. Én filmnézésre és játékra használnám, így a notis verzió is kiesett ( sajnos csak régi lassabb modelleket tudtam volna olcsón beszerezni ).
azóta már gyüjtögettem az alkatrészeket, megvan már a világításom, hála Ödönnek, van már egy 15"-os monitorom aminek kihajthatóak a paneljai, a neten talált leíreások alapján nem a leggyorsabb de filmnél eddig nem nagyon láttam rajta utánhuzást, szereztem írásvetítőt, igaz a 15"-os monitor sarkai lelógnak róla, de próbálkozni jó lesz, másnem neten rendelek majd nagyobbat ha beválik, van egy projektoros tv-ből bontott freshnellencse, sajnos semilyen adat nincs róla a fókusztávolságokról, ki kell próbálni, már csak idő kellene, hogy tudjak vele foglalkozni, de az sajna nincs, így egyelőre áll a projekt. -
Bari
Modder
Sziasztok
Már régóta gyűjtögetem az alkatrészeket a projektor projektemhez, a donornak szánt monitor kb 2 hónapja megvan, azóta második monitorként használtam, az este kigondoltam belenézek, megfelel e majd különösebb átalakítás nélkül a projektorhoz, szerencsére szétszedve kedvező látvány fogadott, a 2 oldali panelek teljesen függetlenek és kihajthatóak, a monitor típusa Samsung 150T. Sajnos képeket nem tudtam csinálni,jelenleg a fényképző ccd halott ( apropó nincs valakinek nem ccd hibás Canon A80-asa? ). Aki tehát ilyen monitort vesz nyugodtan tegye jó lesz. A samsung oldalán nem találtam róla különösebb infót, elég régi monitor, de a gugli hozott pár találatot , 1024×768-as felbontás, 300:1 kontraszt, 200cd/m2 fényerő, DSUB+DVI külön csatlakozók, és a lényeg bár erre csak utalást találtam 16ms válaszidő. A talpban van a tápegysége ( ezt még nem bontottam szét ) és egy multimédiás hangfal ( ezt sem próbáltam 5.1-es hangrendszer mellett
). Az elmúlt 2 hónapban főleg a tv tuner képe ment rajta meg tesztként 1-2 dvd filmet megnéztem, utánhúzást egyáltalán nem tapasztaltam, DVI-n nagyon szép képe van, szerintem ideális alany projektornak.
-
Bari
Modder
Ahogy a többiek is írták előttem, spec vezérlő kell hozzá ami drága, jobban megéri egy használt monitort venni erre a célra. Az elején én is vacilláltam ilyesmin, mert van egy lcd panelom elfekvőben de sajna vezérlés nélkül, nálam még az is szóba jött hogy egy burkolathibás sérült notiból építek projektort, így nem kell külön gép neki, vaterán lehet ilyeneket találni, de elvetettem mert elég lutri, hogy más baja is lehet a gépnek, aztán utólag már nem nagyon lehet reklamálni ilyen miatt.
Így maradt a monitor + külön gép kombó. Sikerült szereznem egy Samsung150T viszonylag baráti áron ( 15" van DVI bemenet és 16ms ) a konfighoz meg már csak procihűtőt kell kerítenem. Sajnos a freshnel lencsék és a vetítő lencse még nincs meg, aminek beszerzése egyelőre pénzmag hiányában várat magára. -
Bari
Modder
válasz
Achilles209 #2171 üzenetére
Sziasztok
Bár nem Csapos vagyok de válaszolok
Szerszámboltban lehet kapni, körkifűrót, több darabosos készlet egész kis mérettől akár 80mm-es átmérőig, 3-4e ft-ért, de vannak olcsópp egyszerübb körkifúrók is, párszáz ft-ért, vagy állítható méretü szintén fúrógépbe fogjató, bár az asszimetrikus,1db késsel rendelkezik, fához nem ajánlott, max vékony lemezhez. Az asszimetrikushoz mindenképp állványos fúrógép kell de a többihez is ajánlott.
Akit érdekel a saját készletemről tudok képet feltenni.Upsz rossz helyen nyomtam a válasz gombot.
-
Bari
Modder
válasz
ZimmerZoom #2147 üzenetére
Szia
Köszi a reagálást, végül is nem vettem meg, mert a film nézés csak 1 amire a projektor használva lenne, néha lenne egy kis játék is, nameg a monitorra félretett pénzem elment más váratlan kiadásra, így egyelőre jegelve a projekt.
Remélem azért sikerül olyan monitort találni amin van DVI csatlakozás, és a többi paramétere is megfelelő. Jelenleg egy samu 970P-t használok monitornak DVI-n 75Hz-el, de nem látok vibrálást, pedig a régi 15"-os CRT monitoromon még zavart is, szerintem nem lesz gond a DVI-n használattal, de majd úgy is kiderül ha megvan a monitor amit a projektorhoz szánom. -
Bari
Modder
A LumenLab-on megtaláltam, hogy van probléma az FCC kábellel, ez annyira nem is zavar mert vagy rendelnék hozzá hosszabbítót vagy valahogy megtoldom magam, egyedül a 25ms-os válaszidő aggaszt. 25MC-os válaszidővel mennyire látszik az után húzás filmezésnél? Sajnos ilyen irányú tapasztalataim nincsenek, és a közelemben sincs 25ms-os monitor.
Örülnék ha tapasztalattal rendelkezők írnának ez ügyben, holnap sajnos döntenem kell megveszem e vagy sem.
Előre is köszi -
Bari
Modder
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata Fujitsu Siemens P15-1 monitorral?
találtam viszonylag jó áron, van DVI csatlakozója, egyedül a 25ms-es válaszidő az ami kicsit zavar, nem túl régóta van LCD-m de az is már 10ms alatt van, így nincs összehasonlítási alapom sajnos, 25ms jó lehet projektornak?Előre is köszi a hozzáértőktől a választ
-
Bari
Modder
válasz
Gabrovszky #1942 üzenetére
Köszi várom az infót
Köben nézelődtem még neten, nem nagyon találtam 15"-os monitorban dvi csatlakozósat, létezik egyáltalán ilyen, vagy csak én nem találtam?
Megnéznéd hogy 17"-oshoz a 34×28cm-es menyibe lenne?bocsi az off-ért
-
Bari
Modder
válasz
Gabrovszky #1939 üzenetére
Neten böngésztem adatlapok után, egy átlagos 15"-os 4/3-as monitor képmérete kb 30,5×23cm
-
Bari
Modder
válasz
Gabrovszky #1939 üzenetére
Akkor nézek méretet.
-
Bari
Modder
válasz
Gabrovszky #1937 üzenetére
Szia
Engem egyelőre csak érdeklődés szinten, majdan egy 15"-os monitorhoz kellene.
Milyen áron tudsz szerezni?
Most van ígéretem 2 helyről is írásvetítőre, meg szereztem egy háttérvilágás hibás 10,5"-os VGA monitort ( sajna csak 640×480 ), eléggé őskövület de az írásvetítős freshnellel együtt tesztelgetni jók lesznek. -
Bari
Modder
válasz
polszki26 #1332 üzenetére
Sziasztok
Még új vagyok ebben a témában, egyelőre csak olvasgattam a fórumot , információ morzsákat gyüjtök, a saját projektorom nagyon-nagyon csak tervezési fázisban van. Az alkatrészek beszerzése még jócskán odébb de nyitott szemmel járok ilyen téren.
Egy közös fresnel lecsne rendelésben én is bennelenék a szálítási díja csökkenése érdekében, bár pénz egyelőre nincs rá de ha arra kerül a sor hogy én kellenék 10.-nek beszálok a buliba.
-
Bari
Modder
válasz
matocohaj #924 üzenetére
Szia
nvidia kártya esetén a driver beálításaiban van egy olyan rész ahol be lehet állítani mit csináljon kisebb felbontás esetén, széthuzza e a képet vagy hagyja natívban, utóbbi esetén értelemszerüen ekkor a kisebb felbontás kisebb képméretet eredményez.
Asztal, jobbklikk tulajdonságok, beállítások fül, speciális gomb, a vga kártya fül/ Nview megjelenítőbeállítások/eszköz beállítása gomb, és középre igazított kimenet.
Ha Ati kártyád van nézd meg van e hasonló beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dune: Awakening
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kuponkunyeráló
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged