Új hozzászólás Aktív témák
-
miki002
tag
válasz
Devil Smile #3497 üzenetére
persze igazad van,de talán mégsem ha mondjuk nem írásvetítős szétbuherálós verziót csinálsz hanem amint írod jobb fresnelt, optika s.t.b. amit külföldről rendelsz akkor elég komoly full hd minőségű projit tudsz építeni ! nem véletlenül kerülnek a gyári ilyen minőségű projik akár félmillióba vagy többe ! tapasztalatból mondhatom ha az írásvetítős bedobozolós verzió maximálisan élvezhető képet és élményt biztosít , akkor a rendelhetős jobb alapanyagokból épített mozigép olyan élményt és minőséget nyújthat ,hogy az összes kutyafasza lcd meg plazma s.t.b. tv elmehet a picsbe!
ja és töredék áron ,nem beszélve a szerelhetőségről és az életartamról! na de nem győzködlek tovább ez egy vélemény a sok közül mégegyszer minden jót ! üdv
-
miki002
tag
válasz
Devil Smile #3494 üzenetére
117cm?!
te tudod?! mi építgetők meg nézzük a 2.5 méteres képátlójú projinkat !
jólvan jólvan csak gonoszkodtam kicsit ,de ami tény az tény! amúgy a szomszédom is vett óriástévét a szobájába , de projit azért megkért építsek neki ,mert kerti partikon azon nézik a családi videókat meg filmeket kollektív iszákolás közben . csináltam neki rá jó kis masszív fogantyút úgyhogy ha máshol van a lerészegedés tudja hurcibálni is . ez lehet egy ötlet hogy mégse add fel teljesen . további minden jót neked ! üdv
-
arpii
tag
válasz
Devil Smile #3491 üzenetére
Miért döntöttél így? Nincs rá időd? Helyed? Pénzed? Idegzeted?
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #2571 üzenetére
VáHááá megjott a monitorom
Xerox XL775D majd holnap szetkapom megnezem h kell e forrasztanom v nem
van rajta DVI is es kulon tapos mar csak az irasvetito kellene h ideiglenesen osszerakjam es kiprobaljam
-
Achilles209
tag
válasz
Devil Smile #2569 üzenetére
Ha írásvetítős fresneled lesz, és van DVI a monitoron, akkor ajánlom figyelmedbe ezt az írásomat: [Képfeszítés NVidia kártyával]
-
Achilles209
tag
válasz
Devil Smile #2565 üzenetére
Jah, egyébként nekem írásvetítős fresnellel, és optikával 3 méterről több, mint 2 méter széles képem van, ez 4.5 méterről még nagyobb. És asszem a külföldi tripletekkel sem lehet zoomolni, csak élesíteni. Ráadásul én nem is használom ki a teljes 17"-t, ami 1280x1024, hanem csak 800x600-at.
Szerintem teljes képernyőn 4.5 méterről több, mint 3-4 méter széles képre számíthatsz egy átlag lencsével.
Amúgy meg számolgass: http://www.allinbox.com/Programmes/CalculeImage/CalculeImage.html
Utánhúzás nem valószínű, láttam már rosszabbat is.
-
Achilles209
tag
válasz
Devil Smile #2566 üzenetére
Üdv! Lencsékből igazából nem sok választék van. Fresnelből akkorát kell venned, mint amekkora a monitor paneled, ha teljes képernyőt szeretnél használni. Ezekből 2 féle minőségben van. A Tripletet pedig a fresnelek értékeihez kell igazítani, szóval ebből sincs nagy választék. Ilyeneket nem találsz Mo-n. Nézz szét a www.3dlens.com -on. Ott vannak fresnelek. Az izzotek.com -on pedig vannak teljes szettek is. Ha olcsón szeretnéd megoldani, akkor marad az írásvetítő berhelés, mint nálam.
HalasKYO: sorry, félreérthettem valamit
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #2565 üzenetére
hmm mertem kicsit es asszem kicsit nagy lesz a 3*2m
maradjunk inkabb a 2m szeles es 1,5m magas kepben.. -
Achilles209
tag
válasz
Devil Smile #2539 üzenetére
Kis hazánkban nem nagyon lehet kapni kifejezetten erre a célra alkatrészeket, kivéve a fórumtásaktól. Nekem pl írásvetítős lencsém és fresnelem van 17"os monitorral (az általad említett pozitívumok miatt). Vetítő lencséket érdemes néha a vaterán is nézegetni. Találtam már 2x jót, csak elvitték előlem, mert anyagias vagyok
Egy észrevétel. Ha veszel 17"-os monitort, és ahhoz való fresnelt, és 4 méterről vetítesz, akkor számíts rá, hogy a képátlód kb 6-8 méteres lesz, ami nem fér el a szobádban, de majd kitapasztalod.
-
Achilles209
tag
válasz
Devil Smile #2537 üzenetére
Gondolj bele abba, hogy egy 17"-os monitoron mekkora egy pixel és milyen távolságról nézed. Aztán most gondolj arra, hogy amennyivel nagyobb lesz a vetített kép, annyival messzebbről nézed azt. Vagyis kb annyira lehet kivenni a pixeleket, mint egy monitoron. Najó, valamivel nagyobbnak fogod látni, ha már korrekt arányokkal akarunk számolni, de élvezhető. 20 centiről zavaró persze, de gondolom legalább 2 méterről szeretnéd nézni a filmeket, az már nem gáz, nekem a hátam mögött (úgy hogy nem lóg bele a fejem) van a vetítő, és teljesen jó. Mozgóképnél meg főleg nem látszik a pixel...
Jah, nekem is kb ekkora pixeljeim vannak, talán még nagyobbak is.
Egyszer a moziban lopózz a vászon közelébe. Tanulságos lesz :-)
-
Achilles209
tag
válasz
Devil Smile #2535 üzenetére
Nem igazán, csak ha van kedved szallagkábellel játszani.
[Nézd meg]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged