Hirdetés
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achilles209
tag
válasz
tj_peti #2633 üzenetére
Előre is köszönöm az utánajárást az érdekemben, küldöm majd az árajánlatot.
Igazából nem tudom, miért használnak 600-as fókusztávú fresnelt, ezzel kb. csak azt érik el, hogy a láda, mint láthatod a képeken 1,5 méter hosszú, az enyém szerintem így is nagy: 60x40x35 centi körül. Valami olyasmit tudok elképzelni halvány optikai tudásom alapján, hogy minél nagyobb a fókusz, annál kisebb lesz a vetített kép adott távolságról a falon. Nem elég, hogy hosszú lesz a ládád, még nagyon messziről is kell vetítened, hogy szép nagy képed legyen (szvsz). A fresnelek magasságra és szélességre akkorák legyenek, mint a monitor panelje (vagy nagyobb). Nekem kisebb, ezért használom csak 800x600-ban a monitor közepét. De egyenlőre ez is elég. Ha van írásvetítő fresneled, akkor azt javaslom, építsd meg azzal, de úgy tervezd a ládát, hogy beleférjen majd a nagyobb is, és átkalibrálható legyen, és ha sikerül minden, és nem unod meg közben, nem rontod el, nem fáradsz bele, akkor érdemes beruházni a külföldi dolgokba. Tripletet ugyanonnan rendelhetsz, de lehet, hogy lesz még nekem is. Mi volt még? Mérni, hmmm 1 db fresnelt be lehet mérni, elé teszel egy fényt, és mikor a falon ugyanazt látod, akkor az a fókusztáv. Egy homorú-domború lencsénél ilyet nem nagyon lehet játszani, tripletnél pedig főleg felejtős. valahol csak bele van gravírozva, hogy mit bír, vagy... azt nézd meg, hogy a lámpa milyen messze volt a lencsesortól, kb annyi lesz a fókusz. Mikor én építettem a sajátom egy elől 320-as fresnellel, kipróbáltam a diavetítő 85-ösétől egy írásvetítő 240-esén át a világmindenséget, és maradtam egy 300-as tripletnél. A diavetítős is jó lenne... akkor ha nem 3 centi átmérőjű lenne, hanem mondjuk 14. Úgy vetem észre, hogy minél közelebb van a fókusz a fresnelhez, annál kisebb átmérőjű objektív kell. Persze, ha hülyeséget beszélek, nyugodtan oltsatok le
Hogy a három cím közül honnan rendelj, abban nem tudok segíteni, én próbáltam külföld bevonása nélkül építeni. Nem is jártam utána a dolognak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nők, nőügyek (18+)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Vadiúj gèpházak! Gamereknek ès Akiknek fontos a külső!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest