Új hozzászólás Aktív témák
-
Athiss
csendes tag
Néztem is Ebayen töredéke annak amiket itt árulnak használtan.
Még várok 2 évetAddigra lesz jobb is
Technika fejlődik
Most a sofita izzot cseréltem ki a taxilámpába High Power ledesreNyáron még olyat se láttam a boltokban.
Amugy vanank ezek a 50 ezer Ftos zseb Projektrook. Találkozott e már valaki ilyennel?
az adatokat elnézve hát sztem mozizáshoz nem elegendő -
Athiss
csendes tag
Ha már a Lednél járunk
Most találtam a neten 100wattos ledetEz már elég egy 17" colos monitorra is
Mellékeltem a linket ishttp://epitkezes-otthon.vatera.hu/lampa_vilagitas/izzo_led_ego/100w_power_led_powerled_6500lumen_188995366.html
-
Athiss
csendes tag
-
Athiss
csendes tag
válasz
miki002 #3822 üzenetére
Olvasd végig, hogy mit írsz mielőtt másokat kritizálsz!!!
Mert egyáltalán nem azt kérdeztem, hogy "miért teszi tönkre az lcd kijelzőt". Sőt nem is kérdés volt az a mondat hanem csak egy tapasztalat, részemrőlAmugy meg azért is van ez a forum, hogy megbeszéljük a dolgokat a projektor építéssel kapcsolatban. Mivel ha volt valami problémám igen precíz válaszokat kaptam a többiektől, ami nagy segítséget jelentett, számomra.
-
Athiss
csendes tag
válasz
Achilles209 #3817 üzenetére
-
Athiss
csendes tag
Megnézem a lencsét köszi a tippet
Kicsit melegszik a masina alig birtam megfogni az Lcd kijelzőt, pedig két ventilátor is csapja neki a szelet. 250w os halogén (írásvetítő izzó van benne) Nem 400 as.
Sőt az egyik ebbúl a gyári írásvetítő ventillátora:SD: -
Athiss
csendes tag
Ma felraktam az oldalso burkolatokat
Ki is probáltam egy próbavetítést.
Észrevételek: Kicsit homályos életlen a kép, (de mindenütt egyenletesen)... hiába álltiok nem tökéletes szerintetek mi lehet? Valakinek tipp? És valahogy ugy vettem észre hgy nem a középpontban a legélesebb hanem ha oldalra rakom az objektivet a fresnel fokuszpontjátol.
A Vászon félméterre volt tőle, tesztelés során(a vászon csak 1 méter széles
)
Amugy kb a vetítő 2.5 méterre volt a faltol és baromi nagy képet kaptam kb 3 méter széleset
Ekkora vászon a világon nincs -
Athiss
csendes tag
finoman szolva ez egy igen pontos precíz válasz volt
Kössy -
Athiss
csendes tag
Amugy ha mondjuk 1280x1024 es felbontásba vagy nagyobba használom a projektort majd jobb lesz a kép minősége, pixelek eltünnek stb?
-
Athiss
csendes tag
Nos igazatok van
Elkezdtem fábol a keretet csinálni, de valahogy nem adja.
Szal énis valamiféle sarokprofil után nézekAhogy többen is csináltátok, már
De csakis fém jöhet szóba
-
Athiss
csendes tag
válasz
Grabovsky2 #3762 üzenetére
Háát remélem nem olvad szét
Ha azok a sarkak olvadnának a nagy hőtől akkor már a lencsém is tönkre menne, mégha hőállo is akkor max deformálodik:S
(Szal nagyon forrosítani nem akarom szal ki kéne hogy birja az négy kis müanyag sarok
Az izzó környékét pedig nem közvetlenül müanyaggal boritanám.Jelenleg egy 250W attos halogén izzo van benne ami a fentebbi képen láthato. Még egyelőre tesztelés szempontbol marad benne az, utána váltok.
A fémhalogénnek kisebb a hője? mint a sima halogénnek? Tudja valaki?
-
Athiss
csendes tag
válasz
Grabovsky2 #3754 üzenetére
Tök jo tetszenek ezek a megoldások a fémvázas. Végülis milyen lemezből csináltad meg a szerkezetet. magát a vázszserkezetet
Amugy az aluminium megoldásod a legjobb beborításnak mert visszaveri a fénytMüanyaggal fogom bevonni, az oldalait. Már van egy tábla lapom hozzá.
-
Athiss
csendes tag
Hát én még csak a keretnél tartok, ugy oldottam meg hgy fix lett az LCd és a fresnell lencsével, ráádásul a téglábol csináltam kockát mert a lencse kilogott az Lcd mögül szélességben.
Amugy a Cooler elhelyezkedéséhez mit szoltok? ÉRinti az összes felületet LCd, Fresnel, és majd az izzó felé esik a nagyobb része.. Szal oda is befujni fogja a levegőt.Az izzonál meg lesz egy távozo is Coolerbe..
-
Athiss
csendes tag
Nektek körülbelül a fémhalogén izzo milyen távolságra van a Fresneltől? Kb jo ez a távolság ami az írásvetítőbe van gyárilag 250W attos izzoval?
-
Athiss
csendes tag
Nagyon köszi a tippeket, most a dobolozással kezdem, utána jöhetnek azok az izzok
Így már van kiindulási alapom
-
Athiss
csendes tag
Esetleg kinek mi a tippe? Melyik olcsóbb kiépiteni és ugyanakkor jo is?
Van ez a Variácio
1 Kanlux Fémhalogén izzó (tisztafehér - 4000 K) G12, Foglalat G12, Fogyasztás 150 Watt, Fényerő 13500 lumen, Energiaosztály (EEC)2 GE Tungsram Fémhalogén izzó, Foglalat Rx-7s-24, fényforás hossza 132 mm, Fogyasztás 150 Watt, Fényerő 12.000 lumen, Színhőmérséklet CoolWhite (4200K), Élettartam 6.000 óra, Energia osztály (EEC)
3 REX-MH250 csőbúrás fémhalogén izzó 250 W,E40,Működtető feszültség: 230 V4200 K 20500lm
Vízszintes helyzetben szerelhető csőbúrás fémhalogén izzó!
Ezeket néztem ki? ezekkel mik a tapasztalatok. Árban nemsok különbség.
De a kiépítéséhez még mik kellenének? Trafo, fojtotekercs, kondi... Ezek a felsorolt cuccok mindegyik izzó tipushoz kellenek? -
Athiss
csendes tag
Ez egész jonak hangzik, de igy utánanéztem nem olcso dolgok ezek
Amik neked is vannakAmugy néztem énis fémhalogént aminek csavaros a vége (mint az izzo) 35 ezer lumennel bir
Mondom az máár kemény:... Szerintem már sok is
Akkora volt a foglalat mint maga az izzokerámia) Szal azt nemtudom kivitelezni
Esetleg ha valaki tudja milyen tipusut használ megköszönöm ha leirja -
Athiss
csendes tag
válasz
Achilles209 #3701 üzenetére
De akkor ezekszerint neked bevált? Megfelelő.
De azért csak tudod milyen izzó , trafó van benne?
-
Athiss
csendes tag
válasz
Achilles209 #3699 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Akkor énis fémhalogén mellett döntök! Szerencsére a fresnelem 15 col átmérőjü így még kisebb lesz a vesztett kép.Viszont milyen tipusu fémhalogén izzó ajánlotok?
Mert ahogy látom abbol is van sokféle még alakzatra is. Szerintetek a halogén izzó Trafoja jo e hozzá? Ami 24V oltos? -
Athiss
csendes tag
válasz
Grabovsky2 #3694 üzenetére
De figyu nekem nem 7 Colos hanem 17 colos
EGy 150Wattos halogén izzoval probáltam azzal egész türhető képet adott. PERsze közel raktam a lencséhez. Jo forro is lett tőleazért gondoltam hogy akkor valami kisebb hősugárzoju izzó kéne és max 200Watt elég is lenne
De ahogy olvastam sokan fémhalogénnal kisérleteznek..
Hát a fémhalogénből kitudna ajánlani egy jotsokféle van. Kicsi elég, meg amihez nem kell 10kg os Trafó
-
Athiss
csendes tag
Köszi a választ!
Ám egy 17 es monitoros, írásvetítős megoldásra milyen izzo lenne a legideálisabb.Nézem az izzókat és nem took választani..
Hány Lumen fényerősség kellene minimum hgy meg legyen... -
Athiss
csendes tag
Erről az fémhalogén izzóról mi a véleményetek?
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4276 -
Athiss
csendes tag
Halika!
Nah énis belefogtam a projektor építős dologba.
Már napok óta kisérletezgettemSzereztem írásvetítőt, LCd
3M es írásvetítő zsír uj, De egy cégnél leselejtezték.
Tesomnak behalt a monitorja így lett egy 4 éves 17 es XEROX 8ms válaszidejü LCD kihajthato panellal.Az lenne a kérdésem, hogy ezt a világítás témát hgy oldjam meg kis fogyasztással és hővel.... (Ugyanis ideiglenes dobozba kis coolerrel melegedett az lcd az írásvetítő izzoval
)
Gondolkodok ledes megoldáson, de még drága.. szerintem..
Számomra nem kell nagy fényerő mert tök sötét van szobámba..
Kinek milyen ötlete van izzó kis hővel kapcsolatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest