- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Üdv
az előbb felmerült hogy lehetne felcserélni az freshneleket.
Igaziból azért nem javallott ez mert megnő a peremsötétedés.
Egy írásvetítőnél ez már alapban is szemmel látható , igaz filmeknél általában nem zavaró mivel ott középre teszik a lényeget a 1:2,35 -->19:9 scale miatt.
Ha jól tudom vagy lineáris vagy négyzetes a változás.
azaz minél közelebb van a lcd a vetítő lecséhez, kisebb a fókusz akkor nagyobb lesz a sarokban a sötét ill lehet hogy a projit nem fogod tudni egyszerűen élesre állítani.A nagy gyujtótáv előnye az hogy közel homogén ( legalábbis az emberi szemnek nem zavaró kb 25%os ) sötétedés érhető el viszont itt több a fény veszteség. hisz kisebb szögben éri fény is.
Én így tudom ha valaki máshogy nyugodtan írjon rám , ne maradjak tévhitben.
Üdv -
HalasKYO
aktív tag
válasz
commanDOS #2642 üzenetére
Az hogy van e tükör vagy nincs az nem befojásolja számottevően a kép milyenségét.
Ha külsőt alakmazol akk szinte semmit se kell állítani , ha belül van akkor pontossan be kell lőni a 90 fokot vagy ha más szöget szeretnél akkor azt .
Én személy szerint a külsőt javaslom , mert baromie egyszerű, könnyen állítható módosítható és gyakorlatilag a projit tervezésileg nem válzotatja.
Ezt úgy értsd hogy építesz egy rendes előre vetítőt azt fogod és egy rövid oldalára állítod vagy fekteted, és a lencséhez kb 45 fokban odaraksz egy ilyen tükröt. nem simát mert azzal szellemképed, de egy próbát az is megér.
Így menet közben tudod állítani a kép magasságát nem a méretét hanem a magasságát egyhe hordó efektel de ez szerintem nem zavar +45fokban szép kép . és rövid a helyigény pl egy kanapé mögé berakod , + raksz állványokat a háttér sugárzóknak és máris ki van használva a hely.+ha van olyan holmid mint pl nekem egy gitár azt is be lehet szórni mögé.
Nem akarlak meggyőzni hogy csak így lehet de a méret problémára legyeszerűbb és talán legjobb megoldás.
eggytlen hátránya hogy a tükörre vigyázni kell de szerintem ugyse abba a szobába teszed ahol fociztok egy gumilabdával -
HalasKYO
aktív tag
válasz
commanDOS #2639 üzenetére
Üdv!
Ha jól látom a 4200K színhő az elég kevéske.
Próbát lehet vele tenni de sárgás meleg színű lesz a fehér képed.
Ha neked ez megéri használd természetessen egészséggel.
A lecséktől függ fresnel ill vetítő lencsétől ahoz hogy rövidebb legyen kisebb fókuszu lencse kell viszont azzal a kapott kép nem lesz olyan szép.éles ,evenesse efekt stb .
De ha írásvetítő akad ahoz egy triplettel már elég jó dolgokat lehet csinálni , ha jobbat akarsz akk jobb lencse panel stb.
Ha hossza a probléma arra még az a megoldás hogy L alakú dobozt készítesz. Erre is van opció a kalkulátorban így lehet álló vagy fekvő.
lehet úgy hogy a házon " belül " van egy nagyobb méretű FELÜL foncsorozott tükör síktükör és így azza fordítod a képet.
Vagy lehet úgy mint az írásvetítőnél hogy a tetéjén egy kisebb, de így sérülékenyebb stb.
Ezekkel lehet variálni.
Ha a írásvetítősre szavazol és triplettel építed egy jó 15" ossal vagy 17" kisebb felbontáson mert ugye az nem fér rá a freshnelre elég jó képet kaphatsz.
De szerintem ne sajnáld az időt és azt a kis pénzt és vegyél 5200-6000-6500K s lámpát .
Most sokan le fognak hurrogni hogy a 6500K má xenon os kékes, de azért mégsem mert az 7000K tudtommal.
Mindenesetre van akinek az tetszik.
Ha belevágsz itt sokan segítenek.
Mindenesetre kitartás és sok sikert.
Üdv -
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Én ahogy tudom a fresnelek nek ill az optikának a fókusza határrozza meg pl az "eveness" effektet; ez az mikor a kép széle sötét és csak a közepe világos.Ezen annyiban lehet egy kicsit segíteni, hogy használsz kondenz lencsét,illetve félgömb hátsó fonycsort a lámpa mögött ezzel " a fresnelnek optimálisabb" pontszerűbb lesz a fényforrás fénye.
[link]
Itt egy kalkulátor.
Ebben látszik pl a kép széle és közepe közti fény eltérés.
a fresnel nek akkor látszanak a "körei " a falon , ha kb 1mm re teszed a tft től.
Itt és diy fórumokon íratlan szabály a min 10-15mm ez a hűtés miatt is jöbb és "kiseik a fókuszból." A képet a fresnel "pontszerúsíti" azaz egy pontba fókuszálja, de az optika a TFT re fókuszál azaz nem "látja" a fresnel köröket. Remélem így érthető. próbáltam úgy fogalmazni.
Amit a barátod mond még hogy szín eltérés már megbocsáss de baromság.
A fresnel vagy műanyagból van, ennél télleg felléphet ilyen ezért is használ mindeki üveget. aminél még van egy szám ami azt adja meg hogy a fresnel koncentrikus körei milyen távolságra vannak egymástól. Ez írásvetítők esetében 80% 5mm 20% 4mm Ill ezek ált műanyagból vannak de láttam már üvegből is jobb minőségűt.
Ez még kismértékben az élességet és azt hogy a kép széle és a közete is totál éles lesz.
pl ajánlott HD >720p ill full hd , wuxga (1920x1200) ill qxga (2048x1536) DIY hez.
A profik kb 2mm esek és üveg 99% os átengedéssel.
Jah mégvmi
A f1 azaz az első fresnel ami a vetítő lencse vagy triplet nél van az hosszabb fókuszu szokott lenni (310-330-400-450-500.. ), hogy ne legyen eveness effekt ill éles legyen a kép stb fent írtak.
A lámpa és utána az f2 pedi ált rövidebb ( 210-220-240 ) Ez a fény hasznosítás miatt.
Mivel a UHP lámpa a tér "miden irányába" sugároz ezért nagyon gömbciket lát ha kisebb az f2 fókusza. ill ha ezt még megspékeled egy kondenz lencsével meg reflektorral azaz hátsó foncsorra akkor valószínű hogy egyenletes éles eveness mentes képed lesz.
Egyenlőre kb ennyi. Ha van vmi kérdezz ha tudok segítek.
Sok sikert. -
HalasKYO
aktív tag
Az ha a gammát állítod sehogy se jó.
A gond itt az hogy a te írásvetítőd nagy mennyiségű IR és UV t nyom ki amire eléggé allergiásak a aktív mátrix tft és mindegyik, mivel ez hordozza a hőt fakulhat éghet stb.Hiába hűtöd.
Ezért szoktak UHP lámpát UV és IP szűrő mögé. van ami UV szűrős búrával van szerelve de erről örült ödön kolléga tud felvilágosítást adni.
A kép egyébként szép. és sok sikert. -
HalasKYO
aktív tag
Itt nem csak az AG lesz leszedbe, hanem a polár is és új jobb lesz rárakva azt nem tudom hogy hogyan csinálják de én így kapom majd kézhez.
Ennek következtében nem tudom -
HalasKYO
aktív tag
aygor bocsáss meg elfelejtkeztem rólad de írtam püt. ill ha lesz vmi értesételek de még nincsenek itt:S
ha itt lessz akor lesz plogamit megnézhetsz sőt neked mutatom meg elsőnek
Addig is a DIY szellem legyen veletek és uhp nem neon ne nézz bele mert szem gyuszi lesz ami nem olyan mulékony mint a torok gyusziorvos kolléga mondta
még jó hogy jó messzire elkerülöm a uhp ket még a projektben is -
HalasKYO
aktív tag
válasz
LEDMESTER #2557 üzenetére
Hello!
Mint írtam nem kell nekem x csilió lumen ,csak hogy látni lehessen élvezni.
A fogyasztás kritikus pont ha nem lenne az akkor nem is leddel dolgoznék.hanem pl uhp+uv és ir szűrő
ez így amit mondassz 250w+ meghajtó elektronika ez az én megoldásomhoz képest első számítások szerint kapcs üzemű táppal majd kb 15-17w lesz .
Monitorként akarom használni és a lcd m nél hogy kevesebbet fogyasszon.
250w al a gond az hogy 1 nem lehet sehogyse fókuszálni mivel nem egy darab.ami nagy baj.
2 nem lehet bordával és ventivel hűteni, min egy spéci vízhűtéssel.+ költség stb stbén 1 ventit akarok az egész rendszerbe. azaz néma csendet. jah és azt is leszabájozva.
12w os ssc p7 erre alkalmas a fény és a fókusz még engem is aggaszt, de optimista vagyok kalkulációk alapján.
Ha a diy be nem jó akkor megy a gyári ba moddal. abba elégnek kell lennie csak az meg szín beteg:Smindegy lesz ami lesz má csak 40$ kell és tudom rendelni a cuccokat.
-
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Ha nálam lesznek végre a cuccok biztos készül egy blog képekkel beszámolókkal.
De addig még sajna egy keveset aludni kell:S
Pedig már én is nagyon tűkön ültök elihetitek egy qxga panel + spec vezérlő és lencse szett nem egy mindenapi látvány és ha elég lesz akkor aztá leszek verry heepy -
HalasKYO
aktív tag
válasz
Achilles209 #2552 üzenetére
Hello!
A led amit én is veszek ugyanez a technológia és ezt még nem lehet kapni.Az Ostar 350 mA áramfelvétel mellett wattonként 75 lument "termel";azaz 1000 lumen nem 1 w
hanem mint esetemben kb 10-12 vagy még több.
A led es projikban ami piacon van reflektív elven működő és csak és kizárólag dlp s rendszerű
azzal a lényeges külömbséggel hogy a színes kép nem a color wheel azaz színtárcsa hozza létre hanem 3 RGB színű led. ennek következtében csökken jelentős mértékben a rainbow efekt azaz a szívárványhatás.Ha 1 led nem elég de számításaim szerint igen akkor lesz több
Amúgy ha nem elég a fénye akkor belerakom a gyári projiba és xga képem lesz igaz színbetegen.
Ha 3-4 de inkább több mert AG mentes és spéci polár szűrős lcd m lesz akkor szerintem már nézhető a képe.
Amin még agyalok az pl a LED elhelyezése azaz fókusz és fényintenzitás. ha 120 fokban egyenletes a fénye akkor az eggyik gond megvan oldva.
2 verzió lehet.
1. kb 155mm re van az F 1 től a led így 120 fokban átlósan lefedi azaz a sarkokat is, és a maradék 4 db körszelet ami elveszne síktükrökkel terelem az lcd panel felé.
2. 330mm re van ami az F1 fókusza és a maradék (jóval több egyébként kárbaveszőt) az imént említett módon terelem jó irányba.Ha nem akkor még agyalok.
-
HalasKYO
aktív tag
Nah kerestem kutattam és ha nem is mindet de azért találtam a fent említett (általam említett led mod projiról.) lumenlab fórum xga led projektor
Érdekesség képp ez csak az hogy mire elég 5-15-25 lumen.Ebből gondolom és tapasztalom a saját gyenge fényű gyári projimmal hogyha sikerült azt a kevés kis pénz összehoznom akkor van e érteleme.
Én tudom hogy igen szal ha megvan a lé én má építem is megÖtleteket hozzászólásokat várom , de offot nem kérek , ha nem tudod megindokolni, de ha tapasztalapod stb stb van nyugodtan keress meg ! köszönöm előre is.
-
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Még kell egy kis kesh és indul a projekt.
Mutatnál nekem olyant ami 1 w és 1000 lumen ? mert én kb 300 ak körül láttam őket .Egyébként egy kis anyag
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=192740&page=1Az hogy panel mekkora szerintem nem nagyon számít.
Az ami igen azaz áteresztő képesség.
Az ha kimegy 50 lumen elég.
Tudom mert van egy 10+ éves projim aminek a max fény 300 lumen és a harmada, negyede körül használom.
Illetve van még egy xga projim is de ez színbontó tükör beteg:S ezért ha a megoldás nem jön össze akkor megy abba a leg és kész.
A panel meg összerakom azt azzal is lesz vmi.Kalkulátorral számotam.kb 4,5 % ot ír. szerintem simán leshető lesz a képe.
Remélem isD:
Nem tudom ismeritek a vagy régebben láttátok e a lumenlab fórumán egy XGA LED projit az 20-25 lumen környéke volt és BŐVEN nézhető.
Nah nekem ennyi kell. a sötétítés nem gond .Hogy miért?
Mert keveset fogyasz, halk stb.a monitorom helyett akarom ezt használnitft helyett.
kicsit őrül vagyok nem ?nem baj
QXGA mert hogy ez legyen a legnagyobb felbontású diy
Amint megjönnek a cuccok postolok pár képet. -
HalasKYO
aktív tag
Hellosztok!
Nah ugy fest hogy lassan én is neki tudok állni
LED es táma lesz 1 db 10w 900lm es powerleddel.
ha ennek 3% fénye kimegy a kalkulátor szerint még több is akkor a fényerőm 27 lumen lesz ami a ledes témában jártaknak elég.
mutatom hogy kb mekkra:
Lumenlabon volt régebben egy XGA LED es csoda.
Ő egy gyárit alakított át 7db asszem 3w (gyengébb fényű) os leddel és lett 22 egész valamennyi lumen neki.
Ennek a lednek amit ő használt még kisebb volt a fényhaszna mint amit én néztem ki.
SSC P 7 lenne az talán ismeritek
A panel egy qxga azaz 2048x1536 os
ehez 330 /500 as freshnel 330 lesz a lednél de lehet hogy a led csak 155 re lesz tőle akkor van jó átlós lefedés.és a maradékot is tükrökkel beleterelem.
Illetve egy sépci obi ezt egy angol sráctól hoztaom 450mm es fókuszú.
450mm FL 4-chip lens 21line/mm . A legjobb obi kb 6-8line /mm t tud ezzel szép lesz a kép.Ha a fényt nézzük akkor egy 250w os uhp nek ha jól tom van 14000 lumen fénye.
de ebből csak töredék megy a lcd re gömb fényt nézve kb 1/5 vagy még kevesebb.
Ha kondenz lencsével + mögöttes foncsorral nézem akkor már jobb a helyzet de így se több szerintem mint 50% azaz 7000lumen marad ennek megy ki kb a 3-5% a. abból kimegy átlag netes infók alapján 300-500 azaz ha 700lumennel számolom a ledemet akkor 30-50 lumenem lesz ami már bőven nézhető.Ag mentesítve lesz és polarizáló fólia is cserélve lesz. ezeket nem én végzem hanem már így kapom
Ha van ötletetek azt szívesen várom .
Egyenlőre még pénz kell hogy megrendeljem a cuccokat de má le van zsírozva .Esetleg vkienk egy sm stacker st01 est?
-
HalasKYO
aktív tag
Hellosztok!
Megszorultam anyagilag, lehet hogy valamelyikőtöket érdekli ezek kötül valamelyik.
Nagyon olcsók.
várom jelentkezéseteket.
Ha lehet privben vagy az apróban.http://prohardver.hu/apro/elado_2_projektor_nagyon_olcson/hsz_1-50.html
Bombázzatok ajánlatokkal.
-
HalasKYO
aktív tag
Hellosztok!
Megszorultam anyagilag, lehet hogy valamelyikőtöket érdekli ezek kötül valamelyik.
Nagyon olcsók.
várom jelentkezéseteket.
Ha lehet privben vagy az apróban.http://prohardver.hu/apro/elado_2_projektor_nagyon_olcson/hsz_1-50.html
-
HalasKYO
aktív tag
VÁÓ ecsém nem semmi. Jól látom hogy ott vmi tölcséres hangfalak figyelnek
Amugy nekem a projim (gyári ) valszeg má a 3 dik izzó van mert 3888 dik órában van és 28 az ír lámpára.A kép ahol feketét kéne nyomni olyan zöld mint az rgb zöldje ha kell csinálok képet.
Ha ezt meg tom csinálni
(esetleg vmi ötlet ?)
akkor ezt átalakítom led essé és nem építek MÉG diy t bár csábít az a 280*175 ös kép (ezt is leddel szeretném. mint dartg box csak 15,4 colos full hd panellelmeg variotripletes lencserendszerrel és minéll jobb cuccokból. )
3 lcd s azon is agyalok ha vmi színszűrő féligáteresztő tökr van megfakulva hogy közvetlen az lcd k mőgé 3 fée rgb színű ledek. de jobb lenne ha vmi jobbat mondanátok.
-
HalasKYO
aktív tag
Nah mivan emberek kihalt a totyik ? nemá
GYertek és bombázzatok akármilyen ötelttel lehet az hülyeség is.
Legalább lerágunk minden csontot. -
HalasKYO
aktív tag
válasz
polszki26 #2199 üzenetére
Igen a kalkulátorral én is arra jutottam hogy akkora kell kb és akkor tudok 280 x1,75 ös képet
Egyébiránt ha be tudnál rakni a kalkba egy 16/10 es képarányt is azt megköszönném mert ugye a kiszemelt áldozatom olyan leszMég mindig nem szólt senki hogy izzotechnél milyenek a tft lcd k én a 15,4 es full hd samsungal szemezek.
tudom hogy drága , bazira , de ha vmi akármilyen tft vel tudok jó tesztet csinálni, akkor nem kérdés hogy a végső verzben mi lesz.A beforrasztás kisfurás stb stb lesz egy meló de mikor az utolsót rakom be és izzitom be akkor az micsoda öröm lesz és hogy elmondhatom azt hogy igen emberek ezt ÉN csináltam és NEM gyári, de jobb a képe és 50W
jah és füleljetek hallotok vmit ? hehe
-
HalasKYO
aktív tag
Értem de ha ugy van hogy jól sikerülnek az előzetes tesztek akkor szeretnék mindent 1 helyről az félreértések miatt és akkor már rászánom az összeget,ha spórolnom is kell rá.
Akkor egy 0,2 es fresh nekem ugye csak 1 kell
15,4 es full hd panel , ez azért jó mert miven nagy a felület rengeteg ledet el lehet helyezni mögötte.
Amiket én eddig neten láttam általában 7,1 v 8 colos vagy 5 illetve annál kissebb panelokkal dolgoztak .
Elszórtan lehet csak látni nagyobbacskát.Kérdés akkor a varió triplet az amiben lehet mozgatni egymáshoz képest a lencséket és ezzel lehet zoomolni stb , a fix pedig amiben 3 lencse van és azoknak csak a freshenl től való távolságával lehet fókuszálni ?
Nah kezdem kapisgálniköszönöm minen eddigi és elkövetkezendő hozzászóló , segítőt . és ha erre jártok van egy sörötök
-
HalasKYO
aktív tag
Nagyon köszönöm.
A privre is dobnál egy választ?
Egyébként lehet más és más fókuszú lencséket / freshneleket kanpi?Az izzoteches 15,4 es full HD panelről mi a vélemyénetek ?
Lehetne belőle építeni projót ? ledest ?Izzotechtől rendelt már vki ? menyi a száll költség vagy hogy megy ez ?
Várom válaszotok .
-
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Tudom azt hogy a projimét nem tom felhasználni:SEgyenlőre ledes kísérleteket teszek. ha az nem megy semmiképp akkor talán xennon ami keveset fogyaszt.
meg tudom azt oldani és ha igen akkor milyen paraméterű lencsékkel (freshnel és vetítő lencse) hogy 3 m távról 2:80 as képet kapjak szoba : 320x280 .
oldalas elhelyezés a cél és kb így optikától tökürrel 280-300 a vetítő táv.
Elvileg lehetséges , csak nem tom hogy melyik calcal tudom ezt megnézni ?
Mert ha a próbaüvemek jók ledekkel vetítővel stb akkor beruházok és rendelek cuccokat.
Gondolom ezt megérthetitek hogy nem akarok vaktában, de ha jó akkor rászánom az összeget.
Főleg ha ledessel meg tudom csinálni.Várom ötleteiteket.
Üdv és up -
HalasKYO
aktív tag
Eseteleg vmi oldal hogy ilyen zoom képes lencse merre kószál?
mert van 2 projim az egyik zoomos is
de azokat nem akarom bántani inkább eladni.
vagy 3db 1 lencsésből nem lehet készíteni vagy ezekben hogy épül fel hogy mozog stb nincs valami leírás ?nagyon örülnék neki
Csodát nem várom a 20 mA esektől de az elég arra hogy teljes sötétben szép képem legyen.
Hűtésre is gondoltam 2 db 12 cm es venti 50 ohmos ellenállással már néma de mozgatja a levegőt.Az egyetem még nem adta oda a írásvetítőket, de má a 3 dik emberhez küldenek és szép procedúrának nézek elébe. mert ugye ez már csak így megy.
De ha a vége az hogy elhozhatóm ingyen vagy olcsón akkor megéri -
HalasKYO
aktív tag
Esetleg ötlet az én aprócska ötletemhez ?
Esetleg forrás ( lcd led freshnel triplet ?)Nekem is lenne kérdésem még
Hogy is működik a triplet ?
Mert ma megnéztem közelebbről is egy vetítőt, és abban (1 lencsés) csak fókuszra van ugye lehetőség, ami abban merül ki hogy a freshnelhez képest mozgatjuk a lencsét távolítjuk vagy közelítjük.Tehát a kérdés a tripletttel esetleg lehet e zoomolni vagy ha jól tudom szebb képe lesz de az miért ?
El tudnátok mondani? rajz stb ?
Hankpoke ha felbukkansz kérlek ajánlj privben vmi aranyos huzallábas (OLCSÓ) ledet ami 6000K es és bazi nagy fénye van. Lehetőleg 10mm es és 20mA es
Huhh de nagy kivánságaim vannak
Jah és nagy tételkben kellene ezért olcsónem baj ha raklapról leesett
Jah és tisztetlet itt mindenk barkácskedvű építőnek akiépíti vagy már megépítette, tőkéletesíti a projiját -
HalasKYO
aktív tag
Igaz én még nem építettem , de a neten szerzett olvassott stb alapján tudom neked vázolni hogy hogyan is működik a trapézkorrekció a freshnel lencsével.
Ha 2 részre van szedve a freshnel lencséd (1 a lcd és a lámpa közt- homogenizálás., 2 a lcd és az optika közt) nah most minket ez a második érdekel.
Ehez kell csinálnod vmi felfogatót amivel tudod ezt mozgatni föggőleges/vízszintes tengelyen.
( És rögzíteni !!!)
Ez maga a trapézkorrekció de ehhez kell módosítani a triplet v vetítőlencse helyzetét is ,
mivel a freshnelnek máshol fölljebb v lejebb vagy jobbra ballra lesz a fókuszpontja oda kell mozgatnod a lencsét.
Abban az esetben ha nincs 2 é szedve a freshnel lencséd akkor ez tudtommal nem kivitelezhető, de ebben nem vagyok 1000% ig biztos.
Lehetséges hogy lehet nélküle is de akkor nem tudom a lcd hogy reagál a máshogy érkező fényre. -
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Örülök hogy feltüntél.
Mondom mi a szitu
2 projim mindegyiknek van vmi bajocskája. az egyik " kissebbik " 960*600 v 800*600 max és picit válaszidős ezért nem elég részletgazdag stb.
A "nagy " egy philips a gond anyi csak vele hogy a feke szín elment zöldbe nem tom mi már végigkajtattam mindeki utána a netet de mindeki olyan paraszt hogy gyere megnézzük 30k ér ki is pucoljuk stb és vegyél nálunk ujat.
Bocs de használtan vettem mind2 őt az árat nem mondom de nem volt drága.
Emiatt nem vagyok velük megelégedve.
Amit az izzoteken árulnak lcdk azok milyenek?
Azzal a 15,4 es pannelel szemezek
Vagy tudtok vmi jobbat?
Az ár megoldom 100-120 k t ráfordítok persze szép apránként, uhogy nem akarok ujat mert hangos zabár és 2000óra után KO fakul a panel a hő stb miatt konvergenciahiba nem javítható manulálisan , egy diy ben pedig minden.
azért akarok ledet, mert nincs gond a hővel a hűtéssel ,fakulással ( tönkreteszi a panelt ).
Huzallábas ledekre gondolok mert a powerrel ugyanott vagyok ,arról nem is beszélve hogy melegszik ,stb stb.
Ha megvannak az írásvetítők azzonnal írok. Persze kezdeni azzal fogom.
szétszedni a freshnelt, ledeket beszerezni és felépíteni, aztán a lcd ag mentesítése ettől nagyon félek. ...
jó lenne nekem vmi sima 15 " os moncsi is bár csábít a hdmi mert azt szeretnék.
ill 1280 as felbont is.
Ha egyszer rászánom magam és meg tok szerezni mindent akkor megcsinálom mert időálló és javítható kis fogyásztasú, passzív, vagy nagyon halk.Kérdéseim.
Ötleteket tudtok ehez ?
kezdetben arra gondolok ugye hogy ketté kell szednem a dreshnelt mivel led esnél csak 1 kell a tft és az optika közé mőgé ha jól tudom nem.
optika ? ezt nem tom . ha jó képet tok csinálni a írásvevítőével az jó lenne.
a 3 tagú ( asszem triplet ) az azért jó mert lehet vele zoom olni ?
vagy?
nekem tökrös rendszerrel kellene. mert a szekrény tetején keresztben elfér.Ötlet :
az írásvetítő cuccai ha lehet és anyi mintha el lenne fektetve+ dobozolva.
szőköfény kiküszöbölve.
A szobát be tudom sötétíteni teljesen , van reluxa, meg egy erős sötéítő föggőny uhogy verőfényben is tok sötétet csinálni.A hely :
A szobám : 3,20m* 2,80 m a 280cm s falat kéne telíbelőni280 széles kép
kb lencsétől ez 3 m ert jelent .
A kalkulátor szerint meg lehet csinálni.Várom építő kritika ötlet tanács beszerzés alapanyag stb stb
szal minden jöhet jah és bocs hogy hosszú lett.Jah olvasom afórumot 2 nap alatt 600-800 hsz envagyok túl, UP a tiednek jó lett..
Végül sikerült olyan hőpajzs üveget szerezni hozzá ? Azt minek jó a "áteresztése"
Polárfóliát még mindig üveggel tartod ? vagy még nem tom a folytatást mert ugye még csak vhogy 1000 előtt vagyok .DE UP mester
esetleg vmi alakatrészed nincs ? pl freshenel csak ugye egy kell nekem. az "egyik fele"
stbhuhh ez tényleg hosszú lett
-
HalasKYO
aktív tag
Hello!
Én is aszem nekiállok.
igaz hogy van 2 pojektorom , de egyikkel se vagyok megelégedve.
Eladó ha érdekel titeket.Kérdések.
Milyen panelt tudnátok olcsón ajánlani 1280 vagy 1024 est 15" t ami egy írásvetítő cuccaival átvilágítható ,?
Másik hogy led est akarok mindenképp...
50w os max fogyasztás stb stb és én a falon akarok gépezni non stop csendben és alacsony rezsi mellett
nem érdekel ki mit mond én megcsinálom mert sok embernek má sikerült.
Első körben ha minden jól megy szerzek 2 leharcoltírásvetítőt aztán utána többi , ha vki még erre jár azért hozzászólhatna, vagy má kihalt a topik ???:S
várom ötletet anyagot. stb stbArról a panelrőé mi a véleményetek amit linkeltem ?
róla ?
mert kezdetben természetes módon olcso cuccok és fokozatos bétázás/fejlesztgesés , míg el nem jutok a tűées képig, a szép szinekig a semmi fogyasztásig és a jó felbontás 1920*1200
[link] -
HalasKYO
aktív tag
Hellosztok
Most készülök én is egy ilyesmi projektort készíteni.
Kérdésem .
Hogy is épül fel egy ilyen ?
Optikailag mi az ami egymás után jön ?
Fényforrás (pontszerű) utána egy lencse ami szétszórja a freshnelre , ami kiegyenesíti és párhuzamosítja, utána a tft ( lcd ) utána egy másik freshnel fordítva ami a lencsébe továbbítja és ez után ?
Mi az a réteg amit le kell szedni a tft ről ? vagy lcd ről ?
Gondlokodom ezen.
Ha minden jól megy akkor tudok szerezni 2 írásvetítőt .
Ledes világítást akarok bele, mert láttam má több embernek sikerült.
Ha kell elkülöm a linkeket hogy kinek és hogy.
Azt had kérdezzem meg hogy ha led es világítást használok akkor a fényforráshoz nem kell a freshnel , lencse ha minden igaz ,bár van 1 akinél láttam.
Várom tanácsaitokat.
Illetve gondolkozom még egy nagyon jó panel vásárlásán,
http://izzotek.com/achat/index.php?catid=74
ő rá gondoltam . Az írásvetítő optikával + freshnellel ami benne van+leddel meg tom ezt csinálni ?
várom válaszotok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest