- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomitosz
aktív tag
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
MaBaker #3911 üzenetére
Az ára mindenképpen kecsegtetőbb. Nem igényem a DVD lejátszó, csak ezzel találtam. Egyedül a felbontás az ami kicsi, a mostanimnak több. 1280x1024.
Még egy olcsóbb alternatíva is felötlött bennem. [link] Sajna most nem forgalmazzák nálunk de remélem megint lesz valamikor mert ez csak 13000Ft-ba kerül. -
Tomitosz
aktív tag
Nézegettem egy monitort. Félig meddig tv-t. Rengeteg bemenet van rajta ami jó lehet ha a műholdvevőmet rá akarom kötni és nem csak a PC-ről akarom meghajtani. [link]
Tudom nem a világ legnagyobb márkája, de a mellékelt adatok jónak tűnnek. Mindenképpen személyesen kipróbálom. De azért érdekel a ti véleményetek is.MaBaker
Örülünk hogy te is belevágsz. Szép kis fényereje lesz a 400W-nak. Persze vigyázni kell a vele járó hővel is, persze gondolom ezt a tapasztalatomat már olvastad.
A rendelés tényleg drága. Mi is azért rendeltük csoportosan. Nekünk a lencsék 10 dollár volt darabja és a szállítás 40 dollárra jött ki fejenként, de Londonból is annyi ha jól emlékszem. Mondjuk annyiért eléggé fapados rendelés. Mindenképpen jobb csoportos rendelésre várnod vagy megszervezned mert másoknak is kell. -
Tomitosz
aktív tag
Van gyöngyvásznam még a régi nagymami féle diavetítős korszakból. A probléma ott merült fel nálam, hogy a fókuszpontom pont a fal távolságában van. Próbálkoztam mindennel de a szoba mérete adott és az optikát sem akarom lecserélni. A vásznat meg sajnálom szétszedni azért hogy a falra szögezzem. Ha anyagilag és időben megengedhetem magamnak befogom vonni valamivel a falat. Annyi féle fény visszaverési technika létezik. Valamelyik csak bejön.
Majd nézegetek a neten, aztán ha találok valamit akkor majd írok ide. -
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok.
Végre elkésztettem a videót amit ígértem: [link]Yankoo
Majd márciús-április környékén fogunk megint csoportosan rendelni fresnelt JohnyDeMarco-vel. Vele érdemes értekezni. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3900 üzenetére
Köszi a kérdést. Mondhatni készen van. Már két hete aktívan használom. Majd rakok is fel róla képet csak vissza kell még szereznem a fényképező gépemet.
Az egyetlen ami elszomorít hogy nem figyeltem és sok helyen szivárgott be levegő ahol nem kellett volna. Ezért nem volt tökéletes az LCD és az első fresnel hűtése. Sajnálatos módon az első fresnel hasat eresztett. Majd 2mm-el közelebb van a közepe az LCD-hez mint a szélei. Ezért a lép szélei enyhén homályosakAzóta kiküszöböltem a keringetési problémákat és megállt a folyamat. Most már csak azon gondolkozom, hogy újat kell-e rendelnem, vagy esetleg valami külső hőkezelés hatására vissza tudnám neki adni az eredeti sík formáját.
Ha újat kell rendelni akkor tuti vagy 3db fogok mindegyikből rendelni hogy legyen tartalékban
Január 18. óta végre van munkám úgy hogy elkezdek spórolni tartalék lencsék rendelésére.
De ha valakinek van ötlete hogyan javítsam meg a meglévőt annak is örülnékAhogy tudok teszek fel képeket!! De leginkább videót akarok
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Tomitosz #3883 üzenetére
A vetítő mondhatni elkészült első tesztjére. Hihetetlen nagy képe van. 185cmx170cm. Hihetetlen éles a kép. Sajna színekben nem bővelkedik de ezerszer jobb mint az írásvetítős megoldás. Viszont ez sem működik tökéletesen.
Az első probléma az volt hogy az izzó alatti fényterelő alatt szó szerint porrá szenesedett a pozdorja. Most beraktam alá egy alumínium lemezt amin elvezetődik a hő, ideiglenesen ez jó lesz.
A másik problémám hogy van egy üveg aminek hőszigetelőként kéne működnie, de a hűtés ellenére is sok hőt nyom át az utána 2 centire lévő fresnelre. És mivel nálam függőlegesen vannak a szintek ezért a fresnel közepe kissé hasat eresztett, szerencsére még mindig fókuszál. Most azon töröm a fejem hogy esetleg az első fresnelt is üveglapra kéne rakni mert akkor nem esne jobban össze, de akkor az is lehet hogy a hő hatására ki simulna a bordázat. Vagy talán új felfogatás vagy még több légbeömlő nyílás kéne. Vacillálok mert nem akarom minden próbálkozásomnál agyon fúrni a vázat. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Tomitosz #3882 üzenetére
Egyre jobban haladok. Már felkerült a falra egészen bravúrosan mert nehéz volt. Teljesen be van vezetékezve. Most már csak új anyát kell vennem mert az előzőben van olyan műanyag szorító és nem tudom feltolni a meneten, meg a fene akar erőlködni. Reményeim szerint holnap este már ezen fogom nézni a Star Trek mozikat amit leszedtem.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3880 üzenetére
Sajna ez nincsen 2-2.5 méter. A kinti folyosónkon van két méhhűtő és arra raktam rá. A plafon 1.5 méterre van. Azóta próbálgattam még a fókuszokat. Ha fókusztávon belülre raktam 2-3 centivel akkor a szélei is egészen jók lettek.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Daffchy #3875 üzenetére
Sajnos most nem találok róla tesztet, de láttam már olyat hogy autó xenon izzót építettek bele. Az átépítésnél persze kérdéses hogy a projektor számolja-e az üzemórát. Mert ha igen akkor macerás lesz megértetni vele hogy nincsen amit számláljon és minden bizonnyal le fog tiltani. Ezt jó lenne megtudni.
JohnyDeMarco :
Csináltam képet ahogy kértél. A széleinél kevesebb a fény, de legalább beindult
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3873 üzenetére
Majd csinálok persze olyan képet is. Jelenleg csak az első lencse volt betéve amivel annyit akartam megnézni hogy hol lesz a fókuszpontja. Mivel tükrözés is lesz az optika előtt ezért az általad kért teszt arrébb lesz. Reményeim szerint hétfőig eljutok oda.
A fresnel letisztításában meg megpróbálom hogy az egyik sarkát vízbe lógatom aztán ha pöndörödik akkor jöhet a pillanat ragasztó
De remélem hogy tévedek és az enyém sincsen ragasztva. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3869 üzenetére
JohnyDeMarco!!
Te hogyan tisztítod meg a fresneredet? Mert az enyémet sikeresen össze maszatoltam forgáccsal. Az egyik sarkánál megpróbáltam szilviával letörölni de megkarcolta a felületetGondoltam hogy hideg vízzel lemosom a kádban, de mivel ragasztva van rá a lencse rész ezért nem tudom hogy leoldja-e a víz a ragasztást
-
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok.
Az ünnepek alatt én is csak olvasgattam a fórumot. Sajna a két ünnep között nem tudtam belevágni mert a szomszédok 1 nap után meg akartak ölni hogy fúrkálók
Szerencsére ezen a héten azért tudtam vele foglalkozni. Még az elején tartok, de azért pár képet feldobok.Remélem jövőhét keddre elkészülök vele.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3852 üzenetére
Valami ilyen képtartó fülekre gondoltam [link]. Ez Csapos2 fényképe. Én pozdorjából építem meg. A távtartásokat én is menetes orsóval oldom meg.
Az egyetlen gondom hogy nincsen elég fa alapanyagom. Még kéne 3db 1m x 52cm-es pozdorja vagy bármilyen más falap.
Ha esetleg valakinek lenne feleslegesen fa alapanyag kérem szóljon -
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3848 üzenetére
Végre eljutottak hozzám a fresner lencsék. Köszönöm a segítséget
Nagyon jól jött nekem mert az-az igazság hogy csak magyarul tudok és nehéz lett volna nekem levélben letárgyalni a kinaiakkal a rendeléstDe már járok angol tanfolyamra
Mondjuk azért látszik hogy kínaiak csinálták. Az egyiknek a szélén megsérült a körkörös minta. A másik lencse meg kisebb fél centivel. Szerencsére egyik sem gond nekem mert vagy 50mm-el nagyobbat rendeltem mint amekkora az LCD.
Már csak rögzítő fület kell találnom nekik. tükör tartó fülekre gondoltam. Remélem holnap azt is beszerzem és akkor elkezdődhet az építésAmúgy, JohnyDeMarco neked minden rendben van azzal amit rendeltél? Elégedett vagy vele?
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3845 üzenetére
Szuper!!
Akkor lehet már szerdára nekem is eljut tőled. Hát akkor nemárt belehúznom az építésbeEttől függetlenül:
Elkezdtem utána járni az LCD-nek. Hát az adatok nem valami biztatóak. 23ms válaszidő és 400:1 kontrasztSebaj, az írás vetítővel eddig is jól működött, ezzel is menni fog.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3841 üzenetére
Még nem próbáltam ki őket. Akkor már vágnék bele egy ívet hogy be sülyeszem az izzót egy kicsit, de ezek anyámé és csak az egyiket tehetem tönkre mert a másik kellene neki
Ez az itthoni húsos tál vagy mi a fene.
Nincsen több szögben megpréselve, sima talpa van hogy megálljon, csak a tükröződés megtévesztő.
A polírozás viszont tényleg nem ártana neki
Azért lehet holnap kipróbálom simán elé rakva, az is ad valami támpontot, de azért a ti véleményetek is érdekel. -
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok.
Sikerült végre találnom edényt amit majd a fém halogén mögé tehetek. Több is van és nem tudom melyiket használjam fel.Mert a kicsi sokkal koncentráltabb fényt ad, és hát a fresner gondolom jobban tud fényt gyűjteni ha ott a fókuszpontja.
A nagynak meg kevésbé koncentrált, inkább szórt fénye van.
Érdekelne ki szerint melyik lenne a legelőnyösebb.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3809 üzenetére
6000 kelvin az ideális. A 4000 kelvin már nagyon narancsos/sárgás. Az írásvetítőmben is olyan van és nagyon rossz a fehér szín rajta. Olyan mint egy retró filmet néznél
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3781 üzenetére
Neked mindenképpen megérne egy próbát mert a képeiden látva nagyon nagy a távolság az izzó és a fresnel között. Biztosan sok idő akkora légteret kiüríteni.
Davinchi csatornán pont most beszéltek a Zeiss lencse megszületéséről. Ami nekem nagyon tanulságos volt hogy az RGB színeknek nem ugyan ott van a fókusza. Ezért szokott szétcsúszni a színek vagy szellemkép látszani. Szerencsére felvettem az adást úgy hogy meg próbálom majd feltölteni.
Dr Smoke:
Az én üveglapom 5mm vastag. Az egyetlen hátrány már csak az hogy valami szösz ráégett és nem tudom levakarni, de nem adom fel. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3779 üzenetére
Megnéztem az LCD-met. Hát sajna tényleg van rajta ilyen réteg
. Nekem még nincsen elég vér a pucámban úgy hogy először rajta hagyom és úgy próbálom majd ki. 400W csak átvilágítja
Az üveglap nem UV szűrős az tuti. Igazság szerint csak szűkíteni akarom azt a teret amit le kell hűteni az izzó körül. Persze ettől még kell venti a fresner és az LCD közé, de talán kevesebb venti felhasználásával tudom használni ha minden részt elválasztok kisebb cellákra. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3776 üzenetére
Gratula
Minden LCD-n van ilyen fólia? Mert én még nem szedtem le ilyesmit meg nem tudom hogy az enyémen van-e ilyen. Minden képen érdemes leszedni? Vagy ha rajta hagyom úgy is lehet használni?És egy kis más:
Ja és véletlenül eszembe jutott hogy van hőálló üvegem. Még anno egy diaepiszkópból szedtem ki. 2db 1000W izzó volt tőle 5cm-re. Na az tuti hogy kibír minden hőt. Megpróbálom vele elszigetelni majd az izzót. Egy próbát megér ha kevesebb ventit akarok majd bele. -
Tomitosz
aktív tag
Hát nem tudom milyen szögben lehet használni
Én csak találtam egy lécet a sufniban és arra rácsavaroztam egy próbának. de akkor máskor inkább elfektetem.
Grabovsky2 :
Amikor bekapcsolom akkor tényleg zölden világít. Olyan 1 perc után kezd el kékes fehéren. Valószínűleg a fényképezőgép nem tudta rendesen érzékelni a fényt, főleg hogy a frekvencia eltérés miatt vibrál és újra kellett kalibrálnia magát.
A valóságban nagyon szép fénye volt...még a csempénél is fehérebb volt. Persze ne nézz bele mert pár órára bevakulszSzerencse hogy van napfogyatkozásos szemüvegem
-
Tomitosz
aktív tag
Na én is haladok lassacskán. Végre sikerült egy körre beizzítanom a fémhalogén izzómat.
Ahogy bemelegszik a zöldből halad a kék felé. Eleinte csak 250W fogyaszt, de mire bemelegszik már 422W lesz. 3.54A fogyaszt a legvégén. Örülök hogy végre legalább ezt ki tudtam próbálni. Remélem lassan a lencse rendelés is meg lesz és akkor rákapcsolhatok.
Addig is meglehet nézni hogyan izzik: [link] -
Tomitosz
aktív tag
Mindenki leszokta szedni az anti-gale vagy milyen réteget az LCD felületéről? Meg az minden kijelzőn rajta van? Mert én még nem néztem hogy az enyémen van-e ilyen és ha igen akkor le merjem-e szedni egyedül. Amikor szétszedtem a monitort akkor a neonok és az LCD között volt egy műanyag lap ami homályosan áttetsző. Gondoltam hátha ez az amit ti leszoktatok vegyszerrel szedni, csak itt külön tehették oda. Nem vagyok valami biztos az elméletemben
-
Tomitosz
aktív tag
Sokan mondják hogy a fémhalogén elé érdemes hőszigetelő üveget rakni, de senki sem tudja hol találhat olyat. Tök véletlenül bevillant, hogy a gáztűzhely sütőjének az üvege erre teljesen alkalmas. Vagy 200-300 fokot is elbír. Már csak találni kell egy sütőt amit kilomtalanítottak
Egy próbát mindenképpen megér mert ennél olcsóbb nem hiszem hogy találok. Már csak egy lomtalanítást kell találnom a városban, vagy egy szervizt.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3691 üzenetére
De Athissnak nem 7" hanem 17" LCD-je van. Ahhoz lehet több kéne.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3690 üzenetére
Akkor vissza szívom, elnézést
Kár hogy nagyobb nincsen belőle. Nekem sajna nem fedi le a 17" monitort. Ezzel a névvel kerestem más oldalakon is de egyik sem eléggé nagy, úgy hogy marad a netes rendelés.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Achilles209 #3683 üzenetére
Köszi szépen. Mindig tanulok valami újat
Viszont lehet tudsz nekem segíteni. A webes kalkulátorban meg kell adni a az objektív fókuszát mm-ben. Egy ilyen objektívem van [link] . Sajnos nem tudom hogyan kellene átszámolni.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3677 üzenetére
Én is azon a weblapon számolgattam. Ahogy próbálgattam az derült ki hogy az izzó és F1 közti távolság mindig kisebb mint F2 és az optika között. Persze naphosszat lehet számolgatni. A neten talált legtöbb forrásban azt találtam hogy ez az arányosság működik.
Persze az érvelésem ellen szóljon hogy sokan az írásvetítőből kibontott lencsével (ami egyforma) tökéletesen tudják használni és fókuszálni.De azért átszámoltam a 7" kijelződdel én is milyen értékeket ad. Teljesen korrekt és szép értékek jönnek ki. Jobbak az enyémnél is
Szerintem nyugodtan vehetsz egyformát mert ekkora méretnél nem lesz gond. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
totti1993 #3672 üzenetére
Sajnálom de Magyarországon nem forgalmaznak fresnel lencsét. A legtöbben általában írásvetítőből bontanak ki. Érdemes a Vaterára felmenni. De van aki meg külföldről rendel. Pont jókor jársz erre. JohnyDeMarco pont most toboroz embereket hogy csoportosan rendeljünk fresnelt és egyéb lencséket mert csoportosan olcsóbb osztozni a postázási költségen. Mindenképpen fontold meg meg mert nagyon jó áron kínálnak.
-
Tomitosz
aktív tag
A hűtést illetően eszembe jutott valami. A pincémben áll egy bontásra ítélt álló szoba ventilátor, valami ilyesmi [link] . Valaki próbálta már ilyesmivel hűteni (beépítetten) a fémhalogén izzóját? Mert ez kéznél van és ha minimumra állítom még akkor is sok levegőt megmozgat. Persze kellenek majd ferdén terelő lapok hogy a fény ne ott áradjon ki belőle. Meg persze kérdéses hogy egy ilyen kínai kacat nem olvad-e el a hőtől
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
JohnyDeMarco #3669 üzenetére
Már írtam neked privátban. Megtaláltam a webáruházat amiről beszéltél. Tényleg fél áron vannak a lencséik.
Én ki is néztem kettőt ami szóba jöhet:Product
HPA330-2-5
Size: 400*320mm
Thickness: 2mm
Material: PMMA
Groove pitch: 0.2mm
Focal length: 330mmProduct
HPA500-2-1
Size: 400*320mm
Thickness: 2mm
Material: PMMA
Groove pitch: 0.3mm
Focal length: 500mmA postázási ár is kecsegtetően hangzik. Szívesen társulnék veled
Addig is kutakodom hogy milyen lencsét lenne érdemes onnan rendelni. -
Tomitosz
aktív tag
Látom sokan IKEA-s rolót használnak vászonnak. Anyagilag gondolom ez a leg gazdaságosabb, meg hely hiánya miatt is jó lenne.
A kérdésem az lenne hogy kb mennyibe kerülhet? Mert nem nagyon találom neten.Szerkesztve:
Bocsi a bejegyzésért. Pont most találtam meg
[link]
-
Tomitosz
aktív tag
Köszi a megnyugtatást. Én már örömömben hogy itt-ott láttam teszteket 400W-al nem aggódtam és gyorsan beszereztem egyet. Aztán most hogy jobban átnézegettem mindenki 250W váltott. Energia megtakarítás és főleg a sok hő miatt.
Hát remélem azért nekem összejön fellángolás nélkül. Terveim szerint 2db 15cm fém 230V ventit rakok be. Az már csak ad szívó erőt. Meg persze kell pár beáramló nyílás is. Ennek a helyét még ki kell majd számolgatni. Az LCD vagy 3db 6cm-es PC ventit kap vagy 2db 8cm 230V fémventit. Persze ez még mind fejben tervezgetem, de jó lenne pontosan kalkulálni hogy 400W mennyi zajongó hűtést igényel.
Nézegettem hogy vannak hőszigetelő fóliák, de azt egy edzett üvegre kéne rakni ami meg horror áron van.
Mondjuk télire jól jönne a fűtés mert hideg a lakásDe hogy nyáron mit kezdenék vele azt nem tudom.
-
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Dr Smoke #3649 üzenetére
A franc. Láttam már ilyen jelenségek hogy a közepe feketedik. Akkor ez a függőleges megoldás nem előnyös, de mindenképpen tükrözés lesz a vége, csak akkor fekvőben lesz L alak. Persze lehet fejjel lefelé kéne az egészet. Mármint hogy az izzó van legfelül és lefelé az LCD,lencsék....stb. Akkor az izzó felé menne minden meleg. Persze azt meg akkor lehet hűteni hogy ne robbanjon szét :S Vízhűtés kéne ide
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Tomitosz #3643 üzenetére
Találtam egy webáruházat ahol lehet fresnert rendelni [link] . Látom kétfajtát kéne rendelni mert külön van nekik az LCD elé és mögé. Mondjuk vicces lesz a tükrözéssel együtt kiszámolni a megfelelő fókusz távolságot.
Meg felmerül bennem a kérdés hogy amit optikát belinkeltem abban 3 lencse is van és az megfelel vajon a célra? 2db gyűjtő és 1db szóró lencse középen. Mert látom hogy mindenkinek 1 lencsés variáció használ. -
Tomitosz
aktív tag
válasz
Dr Smoke #3641 üzenetére
Szuper!! Köszönöm. Erre a kapcsolási rajzra gondoltam.
Hát akárhogy nézem nem éri meg az írásvetítőbe bele passzíroznom ezt a rendszert. Inkább rászánom magam és építek egy komplett projektort.
Viszont lesz mit terveznek mert kevés a szobában a hely és csak függőlegesen tudom elhelyezni. Elvileg meg is oldható ha tükröt építek be. Sikerült is szereznem hozzá egy lencsét a hozzá tartozó tükörrel [link]
Majd csinálok egy vázlatot hogy hogyan gondolom ezt megvalósítani.Addig is keresgetek a neten flesner lencsét, mert a mostani nem fedi a teljes monitort. Látom sokan külföldről rendelik, de a linkek nagy része már nem él. Egy 15" monitorhoz kéne találni.
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
Dr Smoke #3636 üzenetére
Együtt érzek. Nekem 2db 230V orjás fém venti hűti.
Buta módon nem néztem át rendesen a topikot. Látom páran építettek be fémhalogént, de nekik nagyobb az írásvetítő és könnyen belefért
Az átlag távolság látom 28cm, de mondjuk az vízszintes el helyezésnél igaz nem függőlegesnél amikor a hő a lencse felé terjed.
Megnéztem az alapító építési folyamatát. Az Ö verziója barátságosnak tűnik össze építésileg. Lehet jobb lesz abba belevágni és nem szenvedni vele. De valakitől jó lenne egy kapcsolási rajzot szerezni majd hogy hogyan kell össze kötni az elektronikát. -
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok.
Én már egy évvel ezelőtt összeraktam írásvetítőből a projektoromat. A gyári 24V 250W halogén izzóval használtam. Sajna eléggé alacsony volt a színhőmérséklete és a fényerő is nagyon kevés volt.
Most végre az anyagi lehetőségeim megengedték hogy bele építsek egy 400W fém halogént. Egy barátomtól kaptam is egy ilyen izzót: [link]Tök jó mert magas a színhőmérséklet meg vagy 3x nagyobb a lumen mint a gyári izzónál. Az egyetlen bibi már csak az hogy mikor haza jöttem oda mértem az írásvetítőhöz...és hát nem tűnik úgy hogy egy könnyen belefér :S Talán keresztbe/átlósan.
Van olyan aki írásvetítőbe már épített fém halogént? Mert nem valami sok a férőhely és nem tudom mennyire melegszik...megolvaszthatja-e a fölötte lévő flesnert. Mert már megint kikerülök a költségvetésből ha kiderül hogy építhetek neki egy nagyobb faházikót
-
Tomitosz
aktív tag
-
Tomitosz
aktív tag
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
storm07 #3011 üzenetére
Most nézem csak 3400K az izzó amit kinéztem. Az tényleg nagyon alacsony. Na meg hogy csak 50 órát bír ki az meg pláne katasztrófa. Azt már más fórumokban megtaláltam hogy 150w izzóval is sikerült másnak, csak hát ez a színhőmérséklet tényleg alacson.
Majd nézek magamnak fémhalogént. Csak még át kell látnom miszerint vannak ezek megnevezve mert nem tudom kikuszálni még, hogy a típusszáma milyen adatokat tartalmaz. Kell még egy kis spórolás is addig.Minden esetre nagyon köszönöm a segítséget
-
-
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok.
Én még kezdő vagyok ebben a témában, ezért kéne egy kis segítség. Sikerült szereznem egy írásvetítőt amiből kiégett az izzó. Gyárilag egy 24v 250w halogén izzót írnak hozzá. Gondoltam a transzformátor túlél többet is és inkább egy 275W-at veszek bele a Tungsramnál. Szerintetek kibírja a trafó ezt a plusz megterhelést?
Ja és a legfőbb kérdés, hogy egyáltalán alkalmas a célra egy ilyen halogén izzó? Mert látom mindenhol fémhalogén izzót javasoltok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest