Új hozzászólás Aktív témák
-
Aygor
tag
válasz
HalasKYO #2555 üzenetére
Na látom alakul.... Pedig ígérted h rámszólsz msnen hogy állsz
Én megvettem egy kedves PH-s kollegáét... Majd időm engedi énis eltökölök vele... most az új gépet, asszony laptoppját bütykölöm, dolgozok, meg minden .... de legalább megy a vízhűtés az egyedire moddingolt stackerban
húúúú az oldallapot el is felejtettem !!!!
írj már árat priviben... igaz nagy spórolásban vagyok de lehet nem bírok majd ellenállni
-
Achilles209
tag
válasz
HalasKYO #2549 üzenetére
Na, újra jelentkezem. 1000 lumenes led pl: [led]
Nem tudom, lehet-e már kapni, de tuti drága, és szerintem még ez sem elég vetíteni.
Hát én még mindig nem hiszek benne, de ha összehozod, és tényleg szuper képe lesz, akkor esküszöm átépítem az enyémet. A panel mérete, lehet, hogy tényleg nem számít, nem is értem, miért írtam :-) De az tény, hogy egy lcd sokkal több fényt fog el, mint egy proji lcd. Mellesleg vannak már led-es projik, nem is kevés, de azokban is icipici erre a célra fejlesztett panelek vannak.
-
Achilles209
tag
válasz
HalasKYO #2546 üzenetére
Que passa??? Egy darab leddel? A srác gyári pronyóból dolgozott, ahol a panel átlója max 3-4 centi, a tiéd meg egy kicccsit nagyobb gondolom. Egy gyári projektor a falon 2500 lumen körül produkál általában, ezt hogy akarod elérni egy darab 900 lumenes leddel, amiből még lejön a fresnelek, és az lcd panel fényelnyelése (ami egy nem erre a célra gyárott panelnél nem kicsi)? Amúgy már az 1 wattos power ledek is tudnak 1000 lument, csak marha drágák. Szerintem ez eleve bukott ötlet, de ha már mégis, akkor lehet venni olyan fresnelt, amiben több kis kör van, így több ledet be tudsz építeni, nézz utána. Én személy szerint kipróbáltam a Xenon vakus telómmal (mert kíváncsi típus vagyok), hát semmit nem ér. 3 centire se jut el a fénye. Ha működni fog, akkor veri szori és
Az én lámpámnak 20.000 lumenes fénye van állítólag (aminek a 3%-a 600, ismétlem a gyári pronyókon 2500), és hát elférne még egy kicsi fény a falon. 30-50- lumen nem nézhető, mert egy sima izzókörte is kb 100 lumenes. Lehet, hogy csak félreértettem valamit. Amúgy a többi jól hangzik
Jó építgetést.
-
polszki26
tag
válasz
HalasKYO #2198 üzenetére
hmmmm....
nagy öröm a söröm v mi...
amugy számoljunk... 15-ös lcd, mögé sok led fér..., na de mennyi? 30*23 centi köbö asszem... az 10mm-es ledekkel számolva 690 db. led...
ami nem olcso, be kell kötni, ki kell furni, stbstb... én szurkolok neked! ;)
amugy igen, neked csak egy fresnel kell, az lcd és az objektiv közé.... köbö olyan fokuszu kell, mint amilyen a lecséd lesz... kb 300mm-es...
-
polszki26
tag
-
Achilles209
tag
válasz
HalasKYO #2188 üzenetére
A saját projid objektívje amúgy sem felel meg, mert túl kicsi a fókusza, olyan, mintha diavetítő lencséket használnál, nem fér bele a kép...
Most fejből csak erre a címre emlékszem:
És olyat keress, aminek a nevében benne van: Varifocale
Ezek megfelelnek, de én semély szerint nem adnék ki ennyit értük. Mo-n még nem találtam megfelelőt. Megaztán nem is nagyon kell zoom, mivel nem hiszem, hogy nagyon hurcolnád a cuccot, az enyém pl. legalább 30 kilót nyom. Fixen beépítve pedig értelmetlen.
-
Achilles209
tag
válasz
HalasKYO #2179 üzenetére
2 féle triplet van.
A fix, és a variofókuszos. Fix van pl a diavetítőkben, amiben van egy spirális bemarás, és ahogy forgatod, úgy csúszkál az egész lencseskor a foglalatában. A variofókuszos, fixen van beépítve, és ott a lencsék egymáshoz képesti helyzetét tudod variálni, ezzel lehet zoomolni és élesíteni is egyben. Ilyen van a projektorokban pl, de azoknak kicsi a fókuszuk, nagy fókuszú variotripletet pedig csak neten láttam eddig, ami nem olcsó mulatság, de profi pronyóhoz azt ajánlom, nekem sima írásvetítő lencsével is korrekt a dolog, alig észrevehető a széleken egy kis homály, de az a filmezésben, és másban sem zavar (csak a zoom hiányzik nagyon). De ezek is változatosak, én 3 féle vetítőlencse közül választottam ezt. Szerencsém volt.
-
-
polszki26
tag
válasz
HalasKYO #2179 üzenetére
Ödön, van számodra meglepim, majd dobj egy emailt v hivj!
Kyo,
alapból a triplet egy fix lencserendszer, amivel az éleséget ugy állítod, h mozgatot az lcdtól messzebb és közelebb. Zoomolni nem lehet vele. És azért jó, mert szebb képet ad (mindenhol éles, geometrikailag helyes), mint egy lencse. -
csapos2
addikt
válasz
HalasKYO #2166 üzenetére
Szia!
Nem akarom elvenni a lelkesedésed, de ha neked nem jó a gyári proji, akkor szerintem ne DIY-ben gondolkodj, hanem egy drágább gyáriban.
Írod, hogy költséghatékonyan akarsz filmezni, meg miegyebet csinálni. Mire egy neked megfelelő felbontással rendelkező, LED-es vetítőt elkészítesz, addigra ráköltöd egy normális projektor árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ford topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged