- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
csapos2 #3587 üzenetére
Szia!
Ha megvan, és megy, akkor mondj egy árat, amiért megválnál tőle.
A hozzászólásodat olvastam, a polár-fólia eltávolításáról,de köszi a linket azért (ismétlés a tudás anyja)!
Fontos lenne, hogy csak az átátszó rész "maradjon", azaz a folyadékkristály, az üveglapok között.
Merre tudnám esetleg megtekinteni?Digital fine contrast helyett valami kevésbé marketinges szagú kontrasztarány is elérhető a kijelzőről?
Ez lenne a L1752S amit még a topik elején irtál? Mert a típus alapján keresgetve nekem sem sikerült Digital Fine Contrast 1600:1 arányon kívül bármi más, valósabban hangzó kontrasztarányra rátalálnom...
D-Sub jel elég, nem szükséges a DVI, de a kontraszt is másodlagos egyenlőre. Nem annyira lényeges, csak működjön.
Köszi!
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
csapos2 #3585 üzenetére
Szia!
Az jó lenne. Mire vagyok kíváncsi?
Semmi különösre.Egy felbontás és egy kijelzőméret (+ha tudod kontrasztarány) jöhetne róla, akár privátban is.
A lényeg hogy menjen/működjön. (pl. D-Sub csatin keresztül el lehessen látni jellel)
Ha arra vagy kiváncsi, hogy miért szeretném szétszedni, és mire is kell, az nem publikus (nem is illegális).Privátban elárulom, ha tényleg érdekel.
Üdv: Ferkó
-
Apoth
csendes tag
válasz
csapos2 #1027 üzenetére
Szia!
Most kezdtem bele egy írásvetítős projektbe, http://apoth.hu
Az a problémám, hogy a sötétebb színárnyalatok feketévé válnak a vásznon. Szoftveresen fényerő/kontraszt beállításokkal tudok játszani, de mire megfelelő lenne a fányáteresztés, szinte teljesen szétesik a kép. Olvastam régebben ezt a topicot, kerestem az antiglare réteget, viszont csak egy fóliát láttam, aminek a sarkát elkezdtem felfeszegetni, de mint kiderült az már a polarizátor.
A monitor típusát nem tudom megmondani, ilyen régebbi sulinetes cucc.
Tudtok valami tanácsot adni?
Köszi -
afterburner_
őstag
válasz
csapos2 #2437 üzenetére
most ugy nez ki 2 db 12-es tolja a hideget a panelra, elől két venti szivja kifele a meleget hatul meg egy, de oda lehet megint berakok egyet...indegy nem is az a lenyeg, hanem finomitgatnom kell picit még az egészet, mert szellemkepes itt ott gondolom el van mászva picit a panel meg a lámpa.
viszont érdemes e kondenzorlencsét ileltve tükröt rakni a szerkezetbe? mennyit számít?vagy nem sokat?
-
afterburner_
őstag
válasz
csapos2 #2435 üzenetére
aham, akkor még jó hogy nem vettem, bar...mennyire kell lehűteni a panelt? , szinte szobahőmérsékletű nektek?vagy azert picit langyos? megprobalom én is valahogy úgy csinalni hogy kellőképpen tudjam hűteni, nahmeg az izzót is akarom... vagy 2 12cm-es ventivel.
nektek összesen mennyi venti van a gépben?
-
afterburner_
őstag
válasz
csapos2 #2429 üzenetére
áhh thx! elolvastam legalabb msotmar ezt is tudom..
most amivel gondban vagyok az hűtés.
ugy van összeepitve a tft és a fresnel hogy közte van egy lap, amin ugye nem jar a levegő, szerintetek eleg ha úgy hűtöm a fresnelt meg az lcd-t hogy oldalrol fujatom rá a levegőt, de köztük ugye pang a meleg... vagy érdemesebb azert egy rést csinalnom, hogy köztük is keringetve legyen a levegő?
-
tomyoy
senior tag
válasz
csapos2 #2096 üzenetére
kipróbáltam a dupla fresneles dolgot, a vágás nem let 100as, de ahol pontosan illeszekedik, ott az 1.5 cm-re tett A4 es fehér lapon nem mutat semmiféle elváltozást...
még próbálom jobban összecsiszolni és kipróbálom nagyobb fényforrással..bár most rájöttem, vagyis megmértem és 2 db se adja ki, mert 28 cm-es és nekem 30 as kellene, széle hossza se se jó
-
tomyoy
senior tag
válasz
csapos2 #2093 üzenetére
két fresnel egymás mellett, két fényforrással...csak azt nemtudom h lefedné e egymást az illesztésnél keletkező 0,01 mm-nyi illesztési pontatlanság... tehát ott a kilépő fény az pontosan 90 fok akkor nem, de nemtudom..remélem érthető
sztem ez próba szinten kilehetne próbálni és ha nem akkor sem veszítetem semmit
-
tomyoy
senior tag
válasz
csapos2 #2091 üzenetére
de akár rakhatom a szoba közepére is, mármint a mennyezetre, csak nemtudom h mennyit kellene trapéz korrekciózni...
két fresnel egymás mellé az nagyon nagy sufni lenne?..vagy csak simán lehetetlen...
bár a vetitett kép se középen lenne hanem fentebb tolva....tehát korekciózni se kéne nagyon...
-
CsizmaKo
tag
válasz
csapos2 #1988 üzenetére
Köszi!Lassan gondolkodom azon,hogy átépitem v. mi normálisabb dobozba és úgy gondoltam megpróbálkozom a tükrös megoldásuval.Tényleg,nálad minek köszönhetően lett annyival jobb a vetitett képed minősége?
Neked ,hogy sikerült normális képeket csinálnod?Milyen beállitással? -
Achilles209
tag
válasz
csapos2 #1964 üzenetére
Nem minden játéko ltehet ablakban játszani, de a legtöbbet igen. Általában a videó beállításokon belül lehet belőni, mint ahol a felbontást meg hasonlókat is. Egy kis kapcsolható jelölőnégyzet lesz, aminek a szövegében mindig benne van a window szó
nekem eddig 100-ból 5-10 volt, ami nem ment ablakban, de eddig nem is volt rá nagy szükségem.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
csapos2 #1969 üzenetére
Remek! Köszönöm szépen!
Kicsit visszaolvastam, tehát ha levágom a 4 "sarkát" akkor már szét lehet szedni?
Már csak egy flexet kell szereznem, aztán jövő héten összerakom!
És ha ez így jól fog működni, akkor rendelek egy 31cm-es fresnelt, mert a monitorom az tuti jó, mindenféle értelemben! -
CsizmaKo
tag
válasz
csapos2 #1845 üzenetére
óóóó....persze ,ez nekem sem működik
.Én nem itt állitottam,hanem: startmenü / minden prog. / meedio / meedio config. Ott be fogod tudni állitani, egy olyan táblázatban,mint amit linkeltem .
(ha minden igaz...)
Ja próbáltam a másik gépen, de wistával nekem nem jött össze. -
CsizmaKo
tag
válasz
csapos2 #1843 üzenetére
Hmmm... Érdekes nekem simán engedte,igy van beállitva [link]
Beirtam neki a méreteket,apply aztán lunch... és megnéztem ,hogy jó lett,vagy sem(addig állitottam mig jó nem lett,csak minden állitgatás után be kellett zárni mert megnyitja egymásra az ablakokat és nem látszik annyira mit csináltam) Nem tom,nálad mi lehet a gond...Kipróbálom másik gépen is ,pár perc. -
Gabohun
csendes tag
válasz
csapos2 #1810 üzenetére
Nem nem fehér még ,hanem tojáshéj a fal,Ödön volt itt nézte a lámpa erejét,de nem látott ilyesfajta hibát,Az a furcsa folt csak a két csík az LCD panelen azaz 2 sima szig szalag széles csik
ami pont a kijelző közepén rongyol át és a vetített fehér lapon ez látszik szerintem,de utána nézek mostmár mindennek.Mond meg ,ha az egész dobozt a szoba bal hátsó sarkába és felülre lógatva teszem fel ,fordítom a jobbra a vetítendő falra kell-e trapéz vagy bármilyen változtatásra?
-
Gabohun
csendes tag
válasz
csapos2 #1807 üzenetére
Szia!
Polszkitól vett japan 3 lencsés objetív,de prószáltuk már 2 lencséssel is, AG már az elején ,rólatok vett példával lekaptam, a monitor AL 1714 ACER 1280x1024,14ms
Tudod ez az aminek a közepén leragasztottam két csíkban,mert megsérült a fólia,de tesztelni jó vele Képeket is megnézheted,ha még nem láttad,de szerintem már láttad ,mert már hozzá füztél egy pár dolgot.Azóta annyi változás történt,hogy kifestettem feketére a dobozt és egy nagy foncsor van az izzó mögöttItt vannak a képek:
http://picasaweb.google.hu/Gabohun76/TesztkPek
-
Achilles209
tag
válasz
csapos2 #1780 üzenetére
Tényleg nem éri meg (bár én még csak kb 37.000-et költöttem rá), de nagyon jó móka.
Vannak képeim, megint mobiltelefon, bocsesz, de még mindig nincs gépem, és ez ennyit tud.
Szal [Ezt a képet], ami az LCD-n is ekkora helyet foglal [így vetíti sötétben] és [így egy 100 wattos izzó mellett.] a világos képet azért csináltam, hogy látszon, mekkora a kép a falon. Vélemények? A ládáról még mindig nincs pofám képet felrakni, ugyanis az antiocsmányítás betegség miatt elmaradt.
-
Gabohun
csendes tag
válasz
csapos2 #1671 üzenetére
A barna folt az annyi (képekeken jól látszik), a fresnel sarkításnál nincs lefedve és ott
a falon egy idő múlva barnás sarkított fény keletkezik miközben a fresnelt kivettem nem láttam égést vagy barnuló foltot.
Igen igen ez egy jó kérdés az,hogy a lámpa és a fresnel fókuszban van-e,azt kimérem holnap, bár a láda elkészítésénél pontosak voltak a mérések ,de lehet hiba gondolom egy- két centi is.Az biztos ,hogy jól állnak a fresnelek kipróbáltam már fordított állásban csak kör alakot vetitett nekem a falra.
Foncsor nélkül se próbáltam még ,bár igazad van szerintem, mert a foncsor közepén fut át az izzó úgye ,a foncsor alsó és felső kilógó része félköríves csikot hagy a papirlapon mivel az izzón keresztül nem veri vissza a fényt annyira. Kiprószálom holnap nélküle .
Fénylik igen mert még nem találtam megoldást a ventik takarására,ott látszik igazán a két shrek képnél,az egyiknél nem volt takarva ,a második képnél meg csak részben tudtam lefedni .Ekkora izzónál nem gondoltam volna ,hogy ennyit számit.
A fény fókuszálásával is lehet még gond .Ödönnek amikor itt volt nálam volt egy jó ötlete,az izzót bele kell ültetni állmennyezeti neonos megvilágításnál használt u- alakú borításba vagy mint a közvilágításnál használt fényvisszaverő u-alakú fémbe aminek a belseje krómozott vagy csiszolt aluminium,hisz ilyenkor csak előre fele szórja a fényt.
Mit szólsz a szörmedvényemhez
Köszi az ötleteket! -
Achilles209
tag
válasz
csapos2 #1540 üzenetére
Kisit megkéstem, köszönöm az infót, de még nem vágtam bele az AG leszedésébe. Gondoltam, mielőtt belevágok, jó sok filmet megnézek, hátha az AG-s projektemmel én is tönkreteszem a monitort, ugyanis másikra nincs pénzem.
Nem haladok a ládával. Nincs rá időm sajnos. Pedig kaptam új hűtést is, ami csendes, ámde okozza a hideget. Eddig a cucc sújban is hozza az árát. Eddig 40 ropiba van benne, így kilónként egy ezres. Ezek után asszem nem rakok az oldalára füleket, viszont építek hozzá egy targoncát.
-
hankpoke
tag
válasz
csapos2 #1442 üzenetére
Így már minden világos!
Prózai oka van a foltnak,nincs jó optika a LED-ek után. Ismerős probléma,95%-ban akik LED-ekkel foglalkoznak elektromos eszközként teintenek rá,gyakorlatilag nogyon kevés figyelmet fordítanak az optikára,vagy nem is értik. Mivel én is az elektromos részéhez értek jobban,ezért van egy munkatársam aki a LED-es optikai trükköket tudja.Eléggé újfajta fényforrás,ezért világítástechnikai mérnökök se értenek nagyon jól hozzá.
Házi kivitelben szinte lehetetlen precíz optikát gyártani. Egyik megoldás ha direkt a LED-hez tervezett szegmenstükröket gyártanának(vákuumformázott foncsorozott tükör). Optikailag LCD-hez lenne tervezve a négyzetes fényfoltos tükörrendszer. Hagyományos optikával az a baj,hogy kerek a fényfolt,és átfedésekkel lehet megoldani a teljes felület megvilágítását.Mindez azt eredményezi hogy helyi maximumok és minimum megvilágított felületek lesznek(lásd a fotó).Másik dolog,hogy szerintem az átvilágítós szines LCD projektorok technikája eleve egy fénypazarló megoldás. Legjobban maga az LCD nyeli el a fényt, rengeteg energiát elpazarolva.
Ha már LED-es projektor akkor RGP LED-ek,minden színnek saját LCD,végén egy egyesítő prizma+optika. Kb ez a legoptimálisabb elrendezés LED-eknél.
Nagy mértű 15" feletti LCD-be nem raknék most még LED-et.Ha rendes fényt akarunk,akkor kb kell 160db LED,akárhogy is számolom ez 100e felett van. Igaz ha jól megoldott a LED-es panel min 50e üzemórát tudni fog a projiHűtés se árt,ezért illő lenne egy korrekt vízhűtés a LED-ek alá,ehez hozzá jön min 30e optika,mert egyedi cucc,és direkt erre kell gyártani.
Akárhogy is számolom egy jó homemade HD felbontású LCD projektor alaphangon min 250e környékén van. Csak mellékesen hogy ennyi lovettából LED-esen ki lehet világítani az egész lakást. Szerintem még csak pici játék írásvetítős dologba érdemes beleépíteni,ott nincsenek ilyen nagy igények.
Hankp -
Achilles209
tag
válasz
csapos2 #1388 üzenetére
Pontosan erről van szó, és kiszámoltam, hogy ha 17"os monitoron 1280 helyett 1024-ben vagyok feszítés nélkül, akkor összvissz fél centi maradna le a képből, az negyed-negyed oldalanként. Ez már egész jó, viszont eddig csak laptopon sikerült ezt kiviteleznem (ott a videókártyán kell állítani és panelillesztés a neve), amiből meg macera ilyet építeni (laptopot szétberhelmi pedig drága mulatság). Próbálkozok, ha otthon leszek. Most drivereket, meg progikat töltögetek le a moncsihoz, mert azt nem kaptam... eddig nem sok remény van sajnos, mivel lehet, hogy csak DVI-s LCD-nél működik, az enyém pedig csak single analóg.
-
Achilles209
tag
válasz
csapos2 #1379 üzenetére
Ez az erőkaros dolog is jó. Működhet, viszont vannak olyan genyó csavarok, amiket úgy behúznak, hogy kifelé már nem jön, mert a csavar fejébe vágott "sin" nem elég mély, hogy ekkora erőhatástól ne ugrana ki a csavarhúzó belőle (szétszedésgátló
). Egy próbát megér, jobb, mint a fúrás/vágás
-
Dr Smoke
aktív tag
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
csapos2 #1333 üzenetére
Szerintem mind1, mig te is onnan rendelsz, mint mi, ugyanis a speckó árak 10 darabos tételtől indulnak. Így csak a hajóztatási költségen tudnánk spórolni, de az sem pite.
Polszki, tényleg vennéd a fáradságot és utána elpostolnád nekünk a cuccot? Le a kalappal, nem sok ilyen önzetlen és segítőkész emberrel találkoztam eddig. Nos ami engem illet, nekem 100% kell a cucc, várjuk meg a többieket, hogy mennyire komoly a szándék.
-
-
polszki26
tag
válasz
csapos2 #1323 üzenetére
sztem nem, de ezt majd Ödön megmondja, viszont ha veszel, akkor gyorsan tedd, ugyanis jövőre durván fel fognak menni az HID meg ilyesmi lámpaárak... oroszok beindították újra az ürprogramjukat, így a speckós gázok (pl xenon) ára 600%-al nőtt... (mivel felvásárolták mind)
-
mrkatona
tag
válasz
csapos2 #1302 üzenetére
Csapos pont úgy van ahogy írtad!
Próbáltam úgy is ahogy az allinbox.com oldalon zömében láttam ,hogy a fresnelek az lcd előtt és mögött vannak. Így viszont az volt a gondom,hogy a fresnel körök valami iszonyat módon benne voltak a képben,meg mintha kevesebb is lett volna a fény. Nem tudom és nem is értem az okát egyik hibának sem,mert a "szendvicsben" az fresnelek 1-1,5 centire voltak az lcd-től (tehát viszonylag távol) és mégis körös volt a kép. A fényerőveszteséget meg megint nem értem,mert idáig úgy gondoltam ahogy itt olvastam,hogy akkor jó ha az lcd-n párhuzamosan halad át a fény.Az én esetemben meg bizonyos szügben halad már csak át,így elvileg most kéne kevesebb fénynek lennie de nem így van.
Érdekes hogy mire az ember átrágja magát a dolgokon és úgy véli hogy már mindent tud,akkor az első gyakorlati próbálkozás már nem minden esetben igazolja az elméletet. Valamit biztos elrontottam. De mind1 nekem így most jó és nem bonyolítom tovább ,mert úgy érzem már lassan hogy az sosem lesz tökéletes gépezet. Nem is gondoltam volna hogy milyen hosszú utat kell bejárni,mire minden elfogadható minőségű lesz.Kezdve a lámpától,lcd-n át az objektívig és itt még véget sem ért a dolog,mert már látom a következő próbálkozások tömkelegét a vásznat... -
Washwillah
tag
válasz
csapos2 #1290 üzenetére
hüm, hát sztem mezei tükör...ami eddig benne volt én nem bántottam. de közben észrevettem egy másik dolgot is. az izzó és a fresnel közti lencse olyan mintha "megfolyt" volna. úgyértem ha közelebbről megnézem ilyen érdekes minták vannak benne. sztem szimplán szar minőségű...
-
Washwillah
tag
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
csapos2 #1268 üzenetére
Hali! Köszi, ezt a lapot én is néztem, csak gondoltam usa... világ másik fele, aztán így elment tőle a kedvem, de akkor lehet mégis innen fogok rendelni. Hát kapcsiból feltűnik, hogy ezeket nem kell fűrészelgetni viszont darabra vannak és úgy kell beválasztani 2-t egymás mellé. 15"-hoz simán ezt választanám: f1: 320mm x 400mm #F220, f2: 320mm x 400mm #F330. Ezek a Fresnelek nem csak nagyobbak hanem jobb minőségűek is, csak gondolom a tengerentúli import igencsak megdrágítja őket...
Többen össze kéne állni és berendelni többet nem?
-
Dr Smoke
aktív tag
-
Achilles209
tag
válasz
csapos2 #1189 üzenetére
Annak örülök, mert nagyon kíváncsi vagyok már, hogy hogy fog kinézni végleges állapotában. Most szenvedek, elvitték előlem a monitot és az optikát, mert nem volt elég pénzem időben fizetni... Most van egy írásvetítőm, és egy ajánlatom világításra. Itt tartok most. Akárhol kérdezősködök alkatrész után, már mindenki vágja, hogy projektort akarok építeni. Csoda, hogy ezelőtt sose hallottam ilyenről.
-
Achilles209
tag
-
Achilles209
tag
-
Washwillah
tag
válasz
csapos2 #1096 üzenetére
azt hiszem, h a mai napom a projektor fejlesztésére szánom.
lehet megpróbálom leszedni az AG-t a monitorról, csak attól fosok, hogy lejön a polárszűrő... mellesleg még fogalmam sincs a kijelző felépítésérőlazt hiszem először kicsit tájékozódok a témában. talán nem vágom tönkre a kijelzőt.
-
mrkatona
tag
válasz
csapos2 #1084 üzenetére
Én is épp ezt tervezgetem.Ha az optika jó lessz a jövő héten,akkor mindent lemérek és egy teljesen új dobozba fogom megépíteni. Én az "L" tipusu elrendezést fogom alkalmazni egy lapos dobozban.Aztán felfogatom a mennyezetre,mert nem tárolhatom mindig a szoba közepén a cuccost. Így csak egy gombnyomás le a rolót és mehet a mozi.
-
mrkatona
tag
válasz
csapos2 #1079 üzenetére
Jól mondja Csapos! Nekem a fresnelen van az egyik oldalán egy nagyon-nagyon vékony kis karc ami belelátszik a képbe.Most amúgy a fresnel és lcd közti távolság csak 3-4 mm,ha meglesz a rendes objektívem,akkor úgyis átépítem én az egészet és akkor már AG mentesítve lesz az lcd meg a távolságot is megnövelem 10-15 mm-re.
Amúgy nekem jövőhéten jön meg az optikám.
Csak nem tudom hogy jó lesz e hozzá???http://img179.imageshack.us/img179/2749/1bigmx2.jpg
-
Őrült Ödön
tag
válasz
csapos2 #1053 üzenetére
Igen, így már "nevesítve" a terméket, nyugodtabb az ember, jó tudni, melyikről lehet simán leszedni az AG-t.
De a linken levő táblázatot nem igazán értem, képátlót írnak, meg kontrasztarányt, ez oké. De ha jól nézem, egy qrva szó nincs arról, hogy az adott készülék milyen felbontást és frissítést tud, vagy hogy az AG simán leszedhető-e róla..
De lehet hogy csak én vagyok béna, és nem találtam meg a lényeget.... :-(
-
geekthink
csendes tag
válasz
csapos2 #1042 üzenetére
Köszi a linket, sokat segített!
A kisebbik szalagkábelt eddig nem is tudtam lecsatlakoztatni...
Ezek szerint ez egy 20 eres fpc kábel flip up type csatlakozóval, aminek a másik vége sajnos közvetlenül az lcd nyákjára van forrasztva. Ehhez kell majd valamilyen hosszabbítót vadásznom.
Így néz ki szétszedve: [link]Az lcd 14k volt amúgy. Rettentő sz*r, 170:1 a kontrasztaránya, de nem találtam jobbat. Mindenképpen 14"-es kellett, mert ez pont passzol a vetítőre - nem csak filmet akarok majd nézni rajta, nem akarom, hogy hiányozzanak a sarkok a képből..
Az írásvetítőt a vaterán vettem 18k-ért. (Pár nappal azelőtt még 12-ért árulta őket a srác. Több is van neki, németországból hozza be őket.) Elég jó darab, úgy van kialakítva, hogy a légáramlás hűti az üveglapot is, így kisseb hűtés is elég az lcd-nek. Két izzó van benne, egy mechanikus kapcsolóval lehet köztük váltani vetítés közben.
Szegeden árulja a srác, egy sportmotor hátsóülésén hoztam fel Pestre. Szerintem ez volt az első írásvetítő ami 200km/h-ás menetszélben utazottNem fogom szétszedni. Első próbálkozásra tűéles képet adott, jó lesz így. Oldalról fekete fotokartonnal fogom beborítani, hogy a szórt fény ne világítsa be a szobát.
A következő lépés egy dlp-s projektor lesz, amit megpróbálok led-es megvilágításúra átalakítani. Szerintetek lehetséges?
Egyre többb új, nagy fényerejű led jön ki:
[link]
[link]
[link]
Szeretnék oda eljutni a dologgal, hogy viszonylag költséghatékonyan tudjam használni folyamatosan, számítógépes megjelenítőként is.Jelenleg 3 21-es CRT-t használok 3 * 1280*1024-es felbontásban.
Munkához, általános használatra sokkal jobban használható mint akár egy 30"-os cinema display - szerintem. A filmekhez, pedig ott a projektor.Később ezt a felállást szeretném kiváltani egy darab széles, enyhén homorú vetítővászonnal, és három 1280*1024 felbontású dlp projektorral. Hatalmas előny a többmonitoros megoldáshoz képest, hogy nem választja szét a képet káva, egy hatalmas egybefüggő panorámakép lesz a végeredmény.
A multidisplay előnyei:
a desktopom: [link]
általános használat: [link]
munka közben (így néz ki nálam a flash): [link]
játékok (akit érdekel olvassa végig a cikket): [link]Ez az egész multidisplay őrület akkor hatalmasodott el rajtam végleg, amikor láttam a The Incredibles-nek ezt a jelenetét: [link]
Kell egy ilyen otthonra...Még egy agyament link búcsúzóul: [link]
-
matocohaj
csendes tag
válasz
csapos2 #1042 üzenetére
Húha, jól beindult a fórum
.
Még Ödönnek: hát igen a 30at énis sokalltam volna azért a régi batár projektorért, de azt láttam még működni azelőtt, és tudom, hogy semmi más baja nincsen. A felbontása nem volt egy bajnok, legalábbis a vetített egérkurzor marhanagy volt
.
domi007 : Annyira azért nem szoktam eltűnni
. Jó, egy picit, de sajnos nem szokott annyi időm lenni, mint nyáron
. De attólmég kutakodok, francia fórumokat mg mindig nzegetem és még mindig elég keveset értek belőle. Jót röhögnék,ha így tanulnék meg franciául vmicskét.
Ez már mindenkinek szól:
Azt ugye tudjátok, hogy az 1440x234-es felbontás egy kicsit átverés? Nekem legalábbis valahonnan az rémlik,hogy vízszintesen vannak egymás mellett az RGB képpontok, így a valós felbontás 480x234. Ha kicsi képátlót vetítenénk, akkor mondjuk nem olyan feltűnő, hogy nem túl nagy felbontású.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Star Trek
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bittorrent topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Óra topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest