- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2475 üzenetére
Meg kell egy kicsit domborítani a fresneleket és akkor jó lesz. Ha meg egyben van, akkor valószínüleg túl messze van az LCD a fresneltől, de ez csak egy tipp.
-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_ #2471 üzenetére
senki masnak nem volt iylen gondja hogy a kép széle felé haladva szellemképes a kép?
-
mokkacsoki
tag
válasz
afterburner_ #2471 üzenetére
Bár nem rendelkezem túl sok tapasztalattal,de próbálkozz meg avval hogy lefested belülről fekete festékkel a dobozt
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2450 üzenetére
Próbálj meg játszadozni a kontrassztal. A monitoron vedd maxra, és a gépen a vidkarit is húzasd meg egy picit, de csak érzéssel. Lehet neki adni fényerőt is a videókártyánál, ettől picivel jobb lehet a kép. Magától a monitor paneltől is függ, hogy mennyi fényt enged át. Van, amelyiket alig lehet átvilágítani, és van, ami nagyon pöpec.
Hétvégén kíváncsiságból operáltam a cuccal. Az egyik eredmény. Sajna a TV BOX-on nem lehet állítani a kép méretét, csak a felbontást, és a pipe pedig csak compóterrel együtt megy ugyebár, nekem meg az volt a célom, hogy a gépet kihagyhassam a dologból, szal szívás. Másik: Kíváncsi voltam, hogy vajon mennyivel másabb tükör nélkül a kép. Hát nekem semennyivel. Se jobb, se rosszabb.
Kérdés: Ha egy gyári proji elé rakom a kezem, akkor pengeéles árnyékot kapok a falon. ha az enyém elé, akkor homály (pedig a kép zsír). Ez a felesleges fény miatt lehet? Ha lefestem hőállő feketével a belsejét, akkor ez elvileg megszünik, és a képem is szebb lesz? Vagy kb annyi hatása lenne, mint a tükrömnek?
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2447 üzenetére
Az AG-t leszedted a panelről? Hány wattos az izzód? 400:1-hez szerintem bőven jó, enyém is olyan volt.
-
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2447 üzenetére
Na... Összeraktam a gépet.
Ehez képest a monitor az utolsó pillanatban megadta magát, egy helyen valahol van egy nagyon apró kis felválás, és csak akkor van normális kép, ha azt oda visszanyomom.
Ezt még megoldottam egy kisebb lelki mélypont után, viszont -mint kiderült- a hűtés nem elég, amit beletettem, így a monitor közepén egy fehér terület alakult ki, mondhatnám kiégett.Ez azért válasz neked afterburner, mer ha találsz 17es monitort, akkor a tiédet megveszem tőled....
Szóval miután 2 napot folyamatosan dolgoztam vele, így úgy érzem, hogy egy nagy fakap van!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2444 üzenetére
Így van, ezért nem is sietem el a dolgot. Megírtam a srácnak, hogy nézze meg milyen típusok vannak és csak utána fogok választani. Abban megegyeztünk, hogy a vezérlőpanellal kompatibilisek a 20pines csatis xga panelek. De jó lenne, ha találna megfelelőt!
-
csapos2
addikt
válasz
afterburner_ #2438 üzenetére
Az enyémben se kondenzor lencse, se tükör. Mivel a kapott kép, nekem megfelel, így én nem is szórakoztam ilyesmivel.
-
csapos2
addikt
válasz
afterburner_ #2436 üzenetére
Ha megfogsz egy TFT-t működés közben, érezni fogod, hogy nem is olyan hideg a kijelző. Ebből gondolom, hogy ha hasonló körülményeket tartasz a vetítőn belül, annak jónak kell lennie. A szobahőmérséklettől több, mivel a kezemmel melegnek érzem, így szerintem olyan 40-50 °C között lehet, de ez csak tipp.
Nekem, az itt látható venti hűti a kijelzőt és 2 db 12-es tolja ki a meleget hátrafelé.[link]
-
csapos2
addikt
válasz
afterburner_ #2433 üzenetére
A hőálló üveg nem sokat ér. Amire neked szükséged lenne az a hot mirror. Egy kis tudás róla: [link] De, szerény véleményem szerint nincs rá nagy szükség, ha tudod normálisan hűteni az LCD panelt. Jómagam sem használom, pedig nagyon kutakodtam utána.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2433 üzenetére
Nincs tapasztalatom hőálló üveggel, de szerintem csak megbonyolítja az egészet. Nekem 3 venti hűti a panelt (két 8cm-es és egy 9-es). Holnap beszerzek egy 12-es ventit és az fogja felfelé kiszippantani a hőt az izzótól. Remélem a héten sikerül tökéletesen összeraknom, mert azzal akarom nézni az EB döntőt!
-
csapos2
addikt
válasz
afterburner_ #2428 üzenetére
Jobb lenne, de TFT-nél általában az csak dinamikus kontraszt, amiről leírást itt találsz.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2416 üzenetére
A kábel hosszával/vastagságával lehet probléma, a szigeteléssel nem annyira, mert ha zárlatos, akkor egyáltalán nem menne. Az árnyékolással sem lehet gond, mivel ezeket a kábeleket nem árnyékolják, mint a koaxot, csak szigetelik. Nekem volt MP4 lejátszóm, aminek tönkrement az usb kábele, és csak hosszabbat tudtam szerezni, és azzal nem működött. Tapasztald ki, hogy mi az a hossz, amit még elbír, vagy hagyd így, ha megoldható.
-
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2411 üzenetére
Ohh, én nem tudom hogy segítettem-e, mer mondom, én nem értek hozzá, lehet, h nincs így ez a túl-vastag-a-kábel-ezért-gyenge-a-jel dolog, csak ez nekem valamelyest logikusnak tűnik. De tényleg javítson már ki valaki hozzáértő, mert nem akarok hülyeségeket beszélni!
-
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2409 üzenetére
Na..
Igazából nem értem, h milyen kábel volt rövid, mer azt nem írtad, csak azt, hogy kábel. Abból meg sok féle van. De mivel valami 20 is van benne, így gondolom az lcd vezérlőnél lehet vmi.
Én nem értek nagyon az elektronikához, de nem lehet, h valahol zárlat van 2 forrasztás között? Vagy az, hogy túl vastag a toldásnak szánt kábel, és így gyenge a jel neki? (ezt javítsa ki egy elektronilában kompetens illető, ha nem így van, ez csak egy sanda gondolat)
2409:
Ismét kérdés, h mi az a kábel, ami számodra teljesen egyértelműen "A kábel" néven fut, de mi nem annyira ismerjük. De mindegy is, általában a kábeleket szokás szigetelni. Amúgy miért akarod alumíniummal szigetelni? Általános iskolai tanulmányaim alapján az igencsak vezeti az áramot.
Ha itt most FFC kábelről van szó, akkor nemtom mivel lehetne faszán szigeletni, az igen kicsi, h szigszalagot tekerj rá...De amúgy biztos van vmi speckó folyadék, ami ilyesmire használatos, valami lakk, vagy ilyesmi...
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2406 üzenetére
Hy! Nekem 5 centire van a fresnel szenyóm az LCD-től. Hozzáértő emberek szerint minimum 1.5 centi legyen, mert ha nagyon közel van, akkor látszani fognak a kis körök a vetített képen. Szal kicsit rakd messzebb szerintem. Pont a hétvégén terveztem, hogy közvetlenül rárakom a fresnelt a panelre, mert kíváncsi vagyok, mit produkálna, és ha nem lenne gáz a kép, akkor le lehetne csippenteni még 5 centit a dobozból. és nem kellene foglalkozni a pontos beállítással sem, mivel a lencse pont ráfeküdne a panelre, majd ha meglesz a próba, akkor re.
-
sirály12
őstag
válasz
afterburner_ #2390 üzenetére
Az a célom, hogy kb 2,5*2m-es képet vetítsek. Ahogy számolgattam, kb 3m-re kell tennem majd.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2366 üzenetére
Én a saját gépemet már eltoltam, ugyanis az LCD és a fresnel közötti részen kivágtam egy csíkot a gép tetejéből, itt áramlik be a zoxigén, és a cucc oldalán fújatom ki a lámpa mellett. Sose befelé fújd a levegőt, hanem kifelé szívd, ez alaptörvény. úgy kellett volna csinálnom, hogy a gép aljába marom a csíkot, és a lámpa fölté teszem a ventit, hogy a felfelé áramló meleg levegőt kivezesse. 250W-nál szerintem elég egy lassan pörgő venti (halkabb/kevesebbet fogyaszt), mert nekem a fresnel és az lcd majdhogynem hideg egy 50W-os írásvetítő ventivel, a lámpát meg nem kell nagyon hűteni, inkább csak elvezetni tőle a felforrósodott levegőt.
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2339 üzenetére
Igen a tükör egy optikai (felül foncsorozott) tükör. Alumíniumréteget párologtatnak flott üvegre vagy egy sima tükör felső felületére, majd a bevonatot levédik szilíciumoxiddal. Ha ujlenyomatos lesz, akkor cumi, mert így is igen érzékeny a sikamikára. Ha poros lesz, akkor egy puha lágy ecsettel kell tisztítani, vagy le kell róla fújni a port (mellékelt nyál nélkül)
Sima 1.0-ás tükörrel valóban szellemképes képet vetítene a berendezés.
-
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2339 üzenetére
Ennél a tükörnél az a lényeg, h a fresnel felőli oldalán legyen a foncsor. Mert ha nem ott lenne, akkor a foncsor előtt lévő üveg is visszatükrözné a képet, ezért szellemképes lenne a kivetített kép.
Szerintem... De ha nem így van, javítsatok ki. -
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2337 üzenetére
Szia!
Minden hozzávalóm még egy dobozban vár arra, hogy végre összeszereljem őket. Ödönünktől megérkezett a fémhalogén is, így már minden hozzávaló megvan, még az optikai tükör is, amit kishazánkban gyártottak kérésre, méretre! Röhejes áron ráadásul... Én egy álló projit tervezek, ilyet csak állóban: [link]
Talán köv. hónapban összeáll a kép, mert igen kevés időm van rá és nem akarom összecsapni. Ha kész lesz, úgy is szólok majd, meg küldök képeket.Üdv!
ZZ -
mate8613
csendes tag
válasz
afterburner_ #2331 üzenetére
Mekkora a kontrasztja az lcd-nek?
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2331 üzenetére
És ez neked hülyéskedés? a fekete tényleg ilyen sötét vagy csak a kamera miatt ilyen?
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2328 üzenetére
e-bayen vannak nagyon jó diy projis vásznak... csak a keretet kell megcsinálnod hozzá és ráfeszítened... jah és óccsóóó
-
afterburner_
őstag
válasz
afterburner_ #2323 üzenetére
valami réteget sikerült levarázsolnom
es amonitor még megy szépen, kép is egesz jó az irasvetitőhöz kepest...de azert jöv heten en is elkezdem eépiteni a dobozt, nahmeg vásznat is kell valahogy intéznem...atnezema forumot hol lehetne esetleg kapni.
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2301 üzenetére
Köszi, igen!
-
MobilosFeca
tag
válasz
afterburner_ #2303 üzenetére
kicsik... ekkora kéne... mármint fókusztávra.... fix távolságról (4m) és 15,4"-os LCD-vel akarok max 192 centis képet vetíteni... sajnos ekkora fókusztávú lencse kell.
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
afterburner_ #2299 üzenetére
Reménykedtem, hogy az offtopic funkcióval csak nem ugat le senki, de azért hálás vagyok a segítségért.
-
polszki26
tag
válasz
afterburner_ #2295 üzenetére
használjátok, azért van:
http://projo.gothicdarkness.hu/
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2282 üzenetére
Ne köss
A fekete nálam pont annyira fekete, mint a környezete, mint ahogy az oroszlános képen is látható. A DooM III jó, mivel az CRT monitoron is csak egy sötét folt
De mikor jön a Pinky vagy egy Imp, az iszonyat élmény. Na meg még egy ötlet. Próbáljátok ki pl. a Micro Mashines 4-et IZ3D Anaglyph driverrel és szemüveggel. Elkezdtem Anaglyph képeket gyártani, és aranyos, mikor egy űrhajó lebeg a szobámban. Na mára ennyi.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2273 üzenetére
Most egy darabig nem fogom tudni használni a cuccot, mert nincs időm rá, szinte nem is vagyok otthon.
Mivel mind írásvetítő lencse, kb ugyanakkora képet produkál. Csak vannak vetítők, amiben egy lencse van, és vannak, amiben van egy lencse fejrész, ebben van egy függőleges lencse, meg egy vízszintes. Igazából én azért használom a negyediket, mert az volt a legjobb, a többit inkább csak kísérletezésre ajánlom, szerintem felejtősek.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2270 üzenetére
Mek. Az egyik lencsém 8 centi átmérőjű, van műanyagfoglalata, pöpec, de csak 240-es fókusza van. Ez nekem nem volt tökéletes. A másik kettő pedig valahogy párban van, azokat csak egyszerre lehet használni, ha kb 5 centire vannak egymástól, akkor király, de az növeli a láda méretét. Az is írásvetítős. Szóval nem kifejezetten jók erre a célra, gondold meg, hogy kell-e valamelyik.
Láttam Vaterán írásvetítős pronyót, minimum 33-ért. Huha, szerintem az azért elég merész, főleg, hogy a szélei nincsenek is benne a képben... És amin meglepődtem, hogy felrakás után szinte azonnal volt rá érdeklődő.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2265 üzenetére
hmmmm, már ezt is leírtam, és ezt is nem sokkal ezelőtt. A 17"-os monitorom (ami 1280x1024-et bír) közepén van a kép 800x600-ban (feszítés kikapcsolva, csak DVI-vel megy), ami azt jelenti, hogy a 37,5 centis képátló helyett, összesen 29,5-el dolgozok. Ez belefér a 28 centis fresnelbe.........
Olvasd el ezt, itt van bővebben a teknolodzsi: [ezzel kapcsolatos hozzászólásom]
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2263 üzenetére
Amit linkeltél, az nagyon szuper, bár a fresnel nekem kicsi. Az árakról nem tudok nyilatkozni. Az én lencsém 10 centi átmérőjű, a 17 colos monitoron A 800X600-as kép 29,5 centi átmérőjű, a vetített képem, 3 méterről kb 2,8 méter széles. Ezekel a lencsékkel ilyen összeállításban ezt lehet produkálni. Egyébként kipróbáltam 6 méterről is. Gondolom sejted, hogy kb mekkora képet kaptam vele
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2255 üzenetére
Írásvetítő, vagy egyéb nagyobb vetítőgépek, aminek a fókusza passzol a fresnelekhez. De szerintem tényleg vissza kéne olvasnod kicsit. Minden le van írva, vagy csak keress rá a topikban: lencse, triplet, objektív, fókusz, stb... hidd el, érdemes.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2253 üzenetére
Hát ha a saját monitorod akarod szétkapni, és az NO-s, akkor nem kell böngészni. Én úgy szedtem szét a sajátomat, hogyha valami gáz lesz, vagy nem vagyok elragadtatva az eredménytől, akkor még össze lehessen rakni. AG-t nem kell leszedni róla rögtön az elején, és minden oké.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2251 üzenetére
Igen, ezt sokan félreértették. A "NO FFC ISSUES" azt jelenti, hogy nincs vele probléma, tehát az felel meg, ahol NO van. Az enyém is "NO"-s, tehát ezzel sem volt szenvedés. Azt a monitort én raktam be az adatbázisba. Ha lett is volna probléma, akkor is összeforrasztgattam volna a végeket, nem rendelek kábelt, az drága, és macera.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2245 üzenetére
Tapasztalatom szerint az én LG-m tökéletes erre a feladatra. Nincs utánhúzás, megfelelően sötétek a feketék, tehát nincs szürke keret a filmeknél, a játékok iszonyat királyok, DooM 3-nál totál szívinfarktus, mikor előbújuk egy Imp. Az autóversenyek is tökéletesek. Vaterán vettem, de egy hónapig kellett várnom, mire találtam ilyen monitort, direkt erre hajtottam. Szerintem türelemmel jó cuccot szerezhetsz. 15"-ost már nem nagyon találsz, de ha van is, szerintem max a háttérvilágítás haldoklik bennük, az meg úgysem kell. A 17 is ritka, inkább a 19-22 colost lehet megtalálni.
Még mindig nincs kártyaolvasóm
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2242 üzenetére
Monitor: már leírtam, nem is sokkal ezelőtt. 2222-es hozzászólás.
A fresnel: ami az írásvetítőben van, tulajdonképpen két darab lencse összeragasztva. Az egyik lencse párhuzamosba gyűjti az izzóból széttartó fénysugarakat, a másik ugyanazt csinálja, csak visszafelé, tehát egyesíti egy pontba őket. Ideális esetben a két fresnel külön van, az egyik az LCD előtt, a másik utána, így az LCD-n áthaladó fény merőleges a panelra. Ez az optimális eset, de nekem össeragasztva vannak a panel és a fényforrás előtt. Ennyi.
Én személy szerint írásvetítő lencsét használok objektívnek, nem tripletet, ami csak egy darab 10 centis lencse. 3 közül választottam ezt, ezzel a legszebb a kép.
Lesz kép a készülékről is, csak legyen már meg a kártyaolvasóm
múgy a láda nagyon gány. Idő és lelkierő hiányában...
-
Aygor
tag
válasz
afterburner_ #2239 üzenetére
Hát végigolvasva,
Az lcd-n múlik minden. válaszideje minél alacsonyabb, kontrasztja minél jobb legyen. Előbbi a filmekhez, de főleg a játékokhoz kell, míg utóbbi az élvezhetőség, és a miatt h ne follyon ki a szemed
Freshenl lencséről googléban olvashatsz, a lényege, h a lámpából koncentrikusan szóródó, illetve visszavedődő fénysugarakat lehetőség szerint 1 irányba állítja, ergó egyenletesen világítja meg az lcd paneled. (nem lesz rosszabb fényhatásod a sarkoknál pl)
Lámpa minél erősebb annál jobb, de annál többet fogyaszt illetve melegszik. A lényeg nem feltétlenül a watt hanem a lumen de a 2.az elsőből, illetve a tükröződésből adódik. Ezért a lényeg, h a más irányba szétszóródó sugarakat visszatereld kutyával, vagy bármi mással a freshnel felé.
Asszem valamiért az lcd után is jó a freshnel azt ne kérdezd pontosan miért....
A lencse pedig a fókusztávolság korrigálásához, beállításához kell. Ezért kell h mozgatható legyen.Tudtommal ennyi a lényeg. De a szakik majd kijavítanak
-
csapos2
addikt
válasz
afterburner_ #2234 üzenetére
Nem zaklatásról van szó, és nem is gond, hogy kérdezel. De. Kérdezted, hogy mi az a fresnel, fent, bal oldalon ott a kereső, tudsz vele keresni a topic-on belül. Rengeteg találat lenne.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2227 üzenetére
Ezt a videót láttam már, nekem sose jött be az írásvetítős verzió, de tény, hogy kevés macera van vele, és működik. Másik izzót bele, egy monitort fölé, és láss csodát. Én személy szerint azért vettem 17"-os monitort, mert jobb a kontrasztja, és a válaszideje, plusz ha elrontok valamit, akkor is felcsavarozhatom még a falra
izzóvételnél figyelni kell a méretekre, és a színhőmérsékletre.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2226 üzenetére
Most hirtelen csak egy képet találtam így meló közben.
lássuk:
Hátul van egy hűtő, ez a lámpától vezeti el a hőt, majd jön a lámpa az elektronikájával, aztán az alukeretben a fresnelek, a kettő egyben, mint nekem. Utána az LCD az elektronikájával, alatta két hűtővel (gondolom itt jön be a levegő, és hátul távozik), és legelől a triplet lencse. Ez a legegyszerűbb változat. Lehet még a lámpa mögé trükközni egy homorútükröt, hogy a hátra haladó fényt, előre irányítsa, és még egy kondenzor lencsét a lámpa, és a fresnelek közé, amitől elméletileg élesebb lesz a kép, bár nem tudom megerősíteni, mivel még nem próbáltam. Alapvetően egyszerű szerkezet. Ha kérdés van, szólj -
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2224 üzenetére
Úgy tudom, hogy a legtöbben (főleg az újakban) van elektronikus és/vagy termo védelem, ami talán azt jelenti, hogy figyeli a hőmérsékletet stb.stb. Én nem trükköznék vele, ezért nem is trükközök vele. Sajnos ilyen ügyben nem tudok segíteni. de szerintem a fémhalogén izzók mérete miatt sem könnyen kivitelezhető a dolog. Némely fémhalogén akkora, mint egy gyári proji :-)
Ha visszaolvasol, találhatsz egy-két külföldi linket, akiknek sikerült.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2220 üzenetére
Hy!
Tegnap vettem fényképezőgépet, szanaszét fényképeztem a projit, viszont nincs se kábelem, se kártyaolvasóm még a géphez, így a képek váratnak még magukra egy kicsit. Mivel gány a láda, és a lencse rossz helyen van még jelenleg, így a sarkok valami miatt egyre homályosabbak, de a közepe maga a tökély
Nekem 35 körül jött ki, ebből 21-be került a LG 1710S monitor, amin van digitális DVI csati, azzal sokkal szebb a kép, mint az analóg jelnél plusz a feszítést is lehet állítani így. 10.500-at kósátlt a 250W-os sofita fémhalogén (a'la Ödön), ami nekem elég. A többit nem számolom, mert hulladékból csináltam, a green peace-sek szeretni fognak
. A fresnel, és a lencsék, foncsor ingyen lettek beszerezve (szerencsére), de ha veszel külföldről szép nagy fresneleket, és tripletet, profi tükröt, akkor 100-ból simán megvan az 1280x1024, már csak jól kell összerakni. Viszont fényerőben ne számíts bolti minőségre.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2218 üzenetére
Vagyunk már páran, akik összerakták, és mindenkinek tetszik a végeredmény.
A tervezése bonyolultabb inkább, mert mindenki más anyagból dolgozik, így neked kell kitalálni, hogy hogy megfelelő a hűtés, hol vannak a fókuszok, miylen megoldásokat használsz a különböző részleteknél. A lényeg, hogy nehéz a lencsesort összehozni, hogy szépen vonalban legyenek, ugyanakkor a fókuszok is stimmeljenek, szerintem ez azössz nehézség az építésnél. Előbb asztalon rakd össze, próbáld ki, aztán lehet a méretekhez képest tervezni a dobozt. Én kicsit félreterveztem, így elég ocsmány lett, de működik.
-
Achilles209
tag
válasz
afterburner_ #2214 üzenetére
Üdv köztünk!
800x600-as projit lehet venni már 80 ezer körül is, de ha csak akkora kép kell, mint egy monitor, akkor inkább vegyél egy LCD-t és szereld a falra.
A gyári pronyók nem olyna nagy képátlóval dolgoznak, mint egy házi, a lencserendszerük miatt főleg. Egy házi gép tud olyan szép képet produkálni, mint egy gyári, de akkor nagyon tiptoppra meg kell csinálni, és nem is olyan olcsó. Nem beszélve arról, hogy az 1280x1024-es LCD panelek mérete nem kicsi, ahhoz már hatalmas fresnel kell, így a láda mérete sem lesz apró, ebből kifolyólag nem hordozható a cucc. Az én gépem 3 méterről jelenleg 800x600-ban 2,8 méter széles képet vetít, de ha lenne megfelelő fresnelem, akkor 1280x1024-ben ez arányosan nagyobb lenne. Előnye, hogy egy fémhalogén izzó elmegy 6-10 ezer órát, még egy gyári izzó közel sem. Plusz egy fémhalogén kijön Ödöntől 10-12 ezerből, még egy gyári izző 70-160 ezerbe kerül. Én azt mondom, hogy ha neked 1280x1024 kell, akkor rákölthetsz mondjuk 100.000-et, és lesz egy profi géped, talán szép képpel. Ahhoz már inkább 400W-os izzót ajánlanék, és valami nagyon jó monitort, külföldről rendelt nagy felbontású fresneleket, és triplet lencsesort. Röviden ennyi. Remélem megfelelnek a válaszok, jó nézelődést!
Más:
Holnapra talán már lesz fényképezőgépem, és lehet, hogy képekkel is tudok végre jelentkezni, ha valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged