- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
Hú basszus!! Szerencsére semmi! Csak 1 bizti ment ki éppen amikor bekapcsoltam, valószínú(túláram) azért maradt fekete mert nagyon rövid ideig(1-2s) működött.
Egyébként először 250-es folytó volt rajta, de most már minden rendben!
Ja és onnan jöttem rá, hogy a 250/D-s sem működött... -
ZimmerZoom
csendes tag
Szia!
Már korábban is elhangzott itt a fórumon, hogy a 25 ms-os monitorokból még bőven lehet projót csinálni. Filmnézésre tökéletesek, viszont fps játékokat, meg gyorsan pörgős játékokat nem olyan kellemes ezeken nézni. Próbáld ki a monitort még egyben, és ha rendeltetésszerű használat közben sem tapasztalsz utánhúzást, akkor az vetítés közben sem fog eltérő eredményt produkálni. Szóval ha tényleg mozizni szeretnél rajta, akkor nyugodtan építsd meg a 25ms-os moncsiból, ha játékokhoz kellene, akkor célszerű gyorsabb válaszidejű moncsi után nézni. Mindegyik esetben legyen a kontraszt nagyobb, mint 300:1, mert az hurka. Bár Allinbox-on láttam 250:1-es nec moncsiból épített projót, és ahhoz képest nem is volt az olyan rosz.
Inkább amit én vettem észre az az érdekes. Ha DVI-csatlakozós monitorokat nézzük, akkor ugye a monitor elektronikája megkülönböztet analóg és digitális jelet, ahol a "Scanning Frequency" Vertikális és Horizontális értékei a digitálisnál alacsonyabbak, mint analóg üzemmódban. Nem tudom, hogy megéri -e DVI-ben használni a moncsit, mert ott a frissítési értékek papír szerint kisebbek, magyarul "vibrálósabbak", mint analóg üzemmódban. Amúgy az én moncsim kotta ilyen, mint a tied. "15, 25ms, 1024x768, FFC kábel hosszabbítást igényel és 450:1 kontrasztja van, DVI csati is van rajt, de lehet sosem fogom használni. Analógban 75Hz-en megy, DVI-n ez már kevesebb, és mivel analóg módban látom a 60 Hz-et vibrálni, félek, hogy a gyártó által megadott 59-71 Hz-et is meg fogom rajt látni digitális üzemmódban... Persze ez moncsifüggő, de ennek nézz utána te is, hogy a tiednek milyen értékei vannak. Remélem tudtam segíteni. -
Bari
Modder
A LumenLab-on megtaláltam, hogy van probléma az FCC kábellel, ez annyira nem is zavar mert vagy rendelnék hozzá hosszabbítót vagy valahogy megtoldom magam, egyedül a 25ms-os válaszidő aggaszt. 25MC-os válaszidővel mennyire látszik az után húzás filmezésnél? Sajnos ilyen irányú tapasztalataim nincsenek, és a közelemben sincs 25ms-os monitor.
Örülnék ha tapasztalattal rendelkezők írnának ez ügyben, holnap sajnos döntenem kell megveszem e vagy sem.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest