- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2329 üzenetére
nahde ez csak hülyeskedesből csinalom, heten elkezdem csinalni a doboz a lámpám holnap jön:-))
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2329 üzenetére
huh megnezem:-) csak kerdes azt hogy kuldik el... mert neke eleg nagyra sikerült a kép , vetitett kép
nahde majd ha berakom dobozba akkor megnezem pontosan beallitva mekkora vaszon kell majd neki, de tényleg nagyon megtetszett élőben ez a diy móka
majd kommentalom hogy halad az építkezés
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2325 üzenetére
omg, nem azon mulik
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2320 üzenetére
miért rakod olyen messze a fresneleket az lcd-től?
-
MobilosFeca
tag
válasz
MobilosFeca #2317 üzenetére
uh, rájöttem, hogy még s második fresnelt is az első tükör elé kéne vinnem, hisz a panel szélessége 21 cm...- szóval tükörrel sehogy sem tudom annál közelebb tenni
de nem baj, így csak egy tükör meg egy objektív lesz a felső részben így azoknak az állítgatása sokkal egyszerűbb lesz...
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
MobilosFeca #2317 üzenetére
Szerintem írd be még egyszer! Beírtam az adataidat többször is, és mindig 200mm körüli távolságot ad ki az izzó és az F1 között. Nem kötözködni akarok, de szerintem valamit elírtál.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
MobilosFeca #2315 üzenetére
Ez mind szép és jó, de ha az F1-es fresneled fókusza 220mm, akkor nem lehet 56cm-re az izzótól. Szerintem. Nekem 220-as az F1-em és olyan 19cm-re van az izzótól, F2 nálam 330 a triplettem 415-ös, és itt a távolság kb 30cm. Számold újra, mert ez így nagyon nem jó.
-
CsizmaKo
tag
válasz
MobilosFeca #2310 üzenetére
Hááát nem tudom,nekem 4m-ről,csak jó 90cm széles kép jött ki 1000-es optikával.Amit használok 450-est,azzal van kb ilyen távból jó 190cm a szélessége.
-
CsizmaKo
tag
válasz
MobilosFeca #2307 üzenetére
Nem tudom,hogy számolgattad-e a projó kalkulátorral,hogy kb. mire számits...ez tényleg horror méretü lenne.Még ha tükröt használnál,akkor is kb. 135cm hosszú lenne
.Az enyém is fal mögött van,én 450-es lencsét használtam,(a falba bele kellett érnie az optikának,mivel csak annak helyét bontottam ki és bele lógott volna a vetitett képbe a fal) és hidd el,már ez is oltári nagy doboz kb 80cm hosszú.ráadásul,ahogy néztem nekem "kicsinek" tünik a vetitett képed,(ha jó adatokat használtam).
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
MobilosFeca #2304 üzenetére
Végső soron a Douplet lens is jó, asszem írásvetítőkben is olyanok vannak. Csak állítólag azért jobbak a tripletek, mert hogy azok minden részükön éles képet adnak, míg a kétlencsés optika ebből a szempontból kényesebb. 3 USD+postaköltség, hát próbáld ki, nem vesztesz sokat... Az 1000 mm fókusztávú lencséhez milyen fresnelt fogsz használni? Mert így ez a projódoboz nem lesz ám kicsi. Láttam valahol allinboxon 600 mm-es fresnellel készült 600as objektíves projót, hát nem kicsi dobozos gép.
-
afterburner_
őstag
válasz
MobilosFeca #2302 üzenetére
miert nem az osztrakoktol rendelsz vagy németek? vagy azok kcisik?
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2291 üzenetére
nem kell neked állítható, mret stabil helyre lesz beszerelve... csak egyszer kell bemérned, h milyen messze legyen az lcdtől az objektiv és már kész is...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2288 üzenetére
hmmm, nem vagyok nagyon otthon optikában, de ez egy "kéccerező", tehát ha ezt rárakod az eos gépedre, akkor olyan, mintha egy kétszeres zoom lenne rajta... sztem elvileg ez jó lehet neked, mert egy 300-as optikából csinálni 600-ast... de ne vagyél rá mérget...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2287 üzenetére
3, csinálj belőle monitort v tévét... ;)
a fresnel t azért célszerű méretre vágni, mert a kilogo rész felesleges...
amugy nem csak fix fokuszú lencsék vannak, nekem van egy 305-330 mm-es állítható fokuszu... (ha vki jó pénzt ajánl érte, talán még el is adom
)
500-nál nagyobbat én még nem nagyon láttam...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2284 üzenetére
nah, nézzük sorba....
1, vagy nagyobb fokuszu lencse kell neked, vagy kisebb lcd... ;)
2, 6000K-s fémhalogén nem nagyon van, 6500-as lehet találni...
3, a 24-es lcd mindenképpen felejtős...
4, panellal a lámpa együttes bekapcsolása is felejtős, mert nehéz megoldani, de sztem nem halsz bele, ha nem egy kapcsolot nyomsz meg, hanem kettőt...
5, a kép közepe azért világosabb, mert középen teszi meg a fény a legkevesebb utat, és mivel utja során veszt az erejébő, ezért a hosszab úton haldva (kép sarka) kevésbé lesz erős.
6, a fresnel nagyobbra vágása nem játszik ebbe bele... de persze másba se....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged