- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
Sziasztok.
Lenne egy-két eladó cuccom. A cuccok külföldről rendeltek, csak feleslegessé váltak. Használva nem voltak, csak kipróbálva.
1 db Triplet objektív F=345mm
1 db Condenser lencse F=120mm (15" lcd-hez)
1 db Fresnel 318x250mm F=220mm
1 db Fresnel 318x250mm F=317mmTehát egy szett 15"-os lcd-hez.
És 1 db izzókészlet ami ment kb 4-5 órát. ( Ödöntől van és ő mondta, hogyha tárolni kell, előtte járassuk meg)
tartozékai:
1 db folytó
1 db gyujtó
1 db 250W-os lámpa (nem uv védett, ez még a nagyobb fényerejű változat)
1 db fázisjavító kondi
Tehát a lámpában van 4-5 óra. A többi része használt, de kiválóan működik.Ezeket a cuccokat magamnak vettem, de már majdnem 1 éve itt állnak, mert nincs időm vele foglalkozni, és nemrég kocsit vettem, így biztosan nem is lesz.
Kinek mit érnek.Ha lehet, első körben Nyíregyházán, ha nem megy itt el, akkor posta is van.
-
sirály12
őstag
válasz
mokkacsoki #2695 üzenetére
Ezeket mi lóvéért adnád?
-Fresnel 320mm ×400mm,F=550mm>-
-HDTV pro lens triple projektion F=500 Dia=100mm -
sirály12
őstag
Egy két dolgot nem értek az optikával kapcsoltban.
1,
345-ös triplet, 220-as fresnel, 317-es fresnel
Ezeket beírva a porojó kalkulátor szépen ki is számol mindent, de ez nem változik, mert nekem van egy kondenzor lencsém is?2,
A hqi és az F1 fresnel mennyire vannak egymástól? Mert mint látom nem a gyújtópontba kell rakni a fényforrást.3,
A második fresnel az F2 és a triplet között mennyia távolság, és miért?4,
Mit változtat, hogy a fresnelek mennyire vannak az lcd-től?5,
És miben változtat ha a hővédő és uv szűrő üveget a kondenzor elé, vagy mögé teszem, mert az allinboxon mindkettőre láttam példát. -
sirály12
őstag
válasz
afterburner_ #2390 üzenetére
Az a célom, hogy kb 2,5*2m-es képet vetítsek. Ahogy számolgattam, kb 3m-re kell tennem majd.
-
sirály12
őstag
Nah, jelentem, megjöttek a lencséim.
Mostmár minden megvan, egy dobozt kel építenem és minden kiderül.És ezzel kapcsolatban szeretnék valamit kérdezni.
van egy kondenzor lencsém+345-ösz tripletem+220-as fresnel+317-es fresnel.Van-e valamilyen leírás valakinek, vagy valahol, hogy ezeket milyen távolságra kell pontosan helyezni egymástól? Vagy van erre valamilyen számítás?
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #2348 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #2345 üzenetére
Kösz a segítséget.
Meg is rendeltem a cuccokat.Még lenne egy kérdésem, ha nem baj. utalásnál, kell valamilyen kommentet csatolni, vagy csak a számlaszámra átutalom és annyi?
A levelükben egy banknevet, és egy bic kódot és egy iban számot küldtek csak. Ennyi elég az utaláshoz, még külföldre sohasem utaltam. -
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #2336 üzenetére
Jónak túnik a hely. Kösz.
A rendelés hogy megy? Tehát hogyan kell ezt intézni?
És egy kérdés. 15.4 colos moncsim van, és egy 250W-os lámpám. Milyen fresnel kell, mármint fókusztávra, milyen triplet, és milyen kondenzor lencse? Vagyis szerintetek milyenek lennének innen a legjobbak?
mod: elég-e fresnelből a: 318mm x 250mm, F= 220mm vagy nagyobbat érdemes?
-
sirály12
őstag
Nem tud valaki olyan helyet, ahol lehetne venni fresnel-t + triplet-et + kondenzor lencsét?
Ja a lényeg, hogy magyar hely legyen, paypal -
sirály12
őstag
-
sirály12
őstag
Szisztok.
Egy kis segítség kellene, nekem, sehonnan sem tudok szerezni lencséket. Most ezért áll már majdnem 3 hete a projektem.
Szóval ha valaki tud eladó:
- minimum 310*240 mm-es fresnel-t, nagyobb lehet, kissebb nem jó
- vetítőlencsét, vagy ami jobb lenne 2-3 lencsés objektív, ami jó projektorbaDe érdekelhet még kondenzor lencse és olyan fém tükör amit a cső mögé szoktak rakni.
Ha valakinek van vagy tud eladót kérem ne tartsa magában, mert már nagyon össze szeretném rakni a kicsikét.
Most is itt van előttem az lcd, a világítás rész pedig elcsomagolva leledzik, és pihen.Előre is kösz a segítséget.
-
sirály12
őstag
válasz
Gabrovszky #1785 üzenetére
Hát igen, 800*600 az kevés, 3000 óra ez is kevés, és sok bele az izzó + ha valami baja van, és már nem garis, akkor nagyon drága a szervíz, ha egyáltalán megjavítják.
-
sirály12
őstag
válasz
Őrült Ödön #1775 üzenetére
Ödön, ha a lámpámat(a 250W-osat) teljesen bezárom, egy fém házba, aminek van egy üveg ablaka, semmi szellőzés nélkül (max a fémházat hűtön kívülről), akkor annak nem lesz semmi baja?
-
sirály12
őstag
válasz
sirály12 #1715 üzenetére
Kis témafelhozás.
A projis ibjektívbe 55mm-ről belevilágítva egy kis (5ledes) lémpával a falon tökéletesen éles képet ad (4 m-re vetítve, kb 40 és 70 szeres nagyatással [beállítható]), a fresnel után kell valamilyen gyűjtőlencse, hogy felhasználhassam vetítőlencse helyett? Tetszik, hogy lehet rajta élességet, és képnagyságot is külön állítani, ahogy nézegetem 5-6 lencsés lehet. Vélemény?
-
sirály12
őstag
válasz
sirály12 #1689 üzenetére
Erre valaki:
"Már kérdeztem, de nem kaptam érdemi választ arra, hogy gyári lcd-s pojiból lehet-e átmenteni alkatrészeket.Gondolok itt a kondenzor lencsére (remélem jól írom ), mert az enyémben van egy kb 10cm-es étmérőjű, vagy esetleg a lencserendszert, amivel lehet állítani a nagyságot élességet.
Azért kérdezem ezeket, mert van egy infocus lp730-as projim, még megyeget szegény, de az egyik lcd csíkos + gyengén szellemképes, szívfájdalom nélkül kapnám szét a projekt érdekében. Ahogy néztem nagyon jó cuccok vannak benne, felületgőzölt optikai tükrök, lencsék, stb."
-
sirály12
őstag
Megjött a monitorom. Most teszteltem.
Mit mondjak, 23ms-os, de én nyomát sem láttam az utánhúzásnak. Alakul ez.
-
sirály12
őstag
Lenne egy fontos kérdésem.
Már kérdeztem, de nem kaptam érdemi választ arra, hogy gyári lcd-s pojiból lehet-e étmenteni alkatrészeket.
Gondolok itt a kondenzor lencsére (remélem jól írom
), mert az enyémben van egy kb 10cm-es étmérőjű, vagy esetleg a lencserendszert, amivel lehet állítani a nagyságot élességet.
Azért kérdezem ezeket, mert van egy infocus lp730-as projim, még megyeget szegény, de az egyik lcd csíkos + gyengén szellemképes, szívfájdalom nélkül kapnám szét a projekt érdekében. Ahogy néztem nagyon jó cuccok vannak benne, felületgőzölt optikai tükrök, lencsék, stb.
-
sirály12
őstag
Alakul a projim.
Csak elkezdtem.Már megvan az égőszett, (kösz Őrült ödön
)
És épp az imént vettem egy Acer AL506-os 15"-os mincsit.
Ha minden jól megy, akkor írásvetítő is lesz.Haladok....
-
sirály12
őstag
válasz
Achilles209 #1629 üzenetére
Kösz a választ.
Lenne még egy kérdésem.
Amit ideírtam az egy Acer AL506 erre azt írja hogy NO, vagyis akkor jó, de lenne egy MultiQ 156 Executive amiről nincs semmi.
Ennek adatai:
15"
500:1 kontrasztarány
16ms válaszidőSzerinted vegyem a kicsit rosszabbat, ami biztos, hogy jó, vagy érdemes lehet kockáztatni? Egyáltalán milyen márka ez a MultiQ?
-
sirály12
őstag
Ez a moncsi jó lenne nekem?
15" kijelző méret
23ms válszídő
16,70 millió szín
1024x768 méret
kontraszt ráció 450 -
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #1483 üzenetére
Akkor ezekszerint muszály leszek én is egy 6-7"-os tft-t venni. Max egy kicsit gyűjtögetek még, és rendelek valami drágábbat, ami elég jó.
100 ledet, csak a kezdetnek gondoltam, ha kevés akkor még 100 lesz benne (vagy még 100), a penelt természetesen megtervezem, és legyártattatom. Úgy akarom tervezni, hogy a ledek éppen érintsék egymást.
200 lednek már elégnek kell lennie, mert a srác akinek már elkészült a projija annak igaz 480 db volt benne, de csak 160000mcd-s ledekből, nekem 100 vagy 200 db 255000 mcd-s leddel lesz. Az övének talán egy kicsit lesz csak nagyob a fénye 10-15%.
De még semmi sem biztos, lehet a végén még több led lesz az enyémben is. A panelt úgyis úgy tervezem, hogy akár 2 emeletese is lehessen bővíteni ha kell. Persze akkor már drágább lesz a project, de nekem megéri.
Forrasztani meg szeretek, ha tehetem mindíg kinn vagyok a műhelyben és ügyködöm. -
sirály12
őstag
válasz
hankpoke #1477 üzenetére
Én is valami ilyesmire gondoltam, nem akarok ellenállásokat rakosgatni rá.
A ledekre csak egy(két) példát mondanék:
Egy régi opel tud menni 100km/h-val, kerül mondjuk 1 millába,
egy ferrari tud menni 400km/h val, kerül 40 millába,
akkor ha veszek 4 opelt, azok sebessége 400 lesz, de az ára csak a tizede.
Tudom nem a legjobb példa, de példa.Vagy egy ph-s pálda:
veszek két 3000+ os procit 10k-ért
vagy veszek egy 6000+-osat 30k-ért
a teljesítményuk kb egyforma, na de az ár a 3x-a.Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy egy power led drágább ugyanakkora fényerőre nézve, mert új fejlesztés, és azt meg kell fizetni. Egy régebbi fejlesztésű led olcsóbb, és nem csak a fényéhez vinyonyítva olcsóbb, hanem sokkal olcsóbb. Így gazdaságossági szempontokat nézve maradok a hagyományos ledeknél.
Jól gondolom?
u.i.: Nincs valami jó kis kapcsolási rajzod, amiben lehet állítani a fényerősséget? Valami atombiztos, mert amiket eddig láttam nagyon gagyik voltak.
-
sirály12
őstag
Nekem van projim, lcd-s gyári. Az lcd-n semmi azonosító nincs.
De ebben 3 db monokróm lcd van egyenként 1024*768-as felbontással + szinszűrők + prizma.Én is folyton nézelődök, hogy hol lehetne 6-8" panelt szerezni min. 1024*768-as felbontással, de amit találtam csillagászati áru (60-80k), nem éri meg. Az autókban használt lcd-k max 640*480-as felbontást tudnak, de az kevés. A végén lehet veszek egy új 15"-os moncsit, de az meg egy kicsit nagy.
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #1473 üzenetére
Jó már neked, hogy itt tartassz. Irigy szmájli...
A képeket megköszönném, hátha van valami olyan benne, amire én nem gondoltam, és akkor betervezem. Hiszen a jó pap is holtig tanul.
Egyébként én is csendes (hangtalan) projit akarok építeni, mert film közben ne zúgjon semmi, ezért akarok mindenáron ledest. Még ha többe kerül is megéri, aztán meg úgyis behozza az árát, mert nem kell lámpát cserélni (50000-100000 óra élettartam), keveset fogyaszt (max 50-60W).
-
sirály12
őstag
válasz
hankpoke #1471 üzenetére
Nekem is tetszenek a teljesítményledek, de sajnos azok nagyon drágák + hűteni kell őket, vagyis nem lehet egymáshoz olyan közel helyezni őket mint a rendes ledeket.
Ez a 10000lm-es panel miből állt? Milyen ledek voltak benne.
Ha józan paraszti ésszel gondolkodom, akkor egy izzó vesztesége kb: min. 50%. ezt arra alapoozom, hogyha megnézzük, hogy az izzó egy olyan jószág amely a tér minden irányában sugározza a fényt, akkor legjobb esetben az alsó 1/6 (tükör), és a felső 1/6 van leljes mértékben kihasználva. Ez 2/6 max 3/6 vagyis a fénymennyiség fele. így egy 20000lm-es izzóból máris csak 10000lm a haszos.
Ahogy számolgattam a ledek, amiket venni akarok azok darabja 50-55lm-t (255000mcd, 30fok) tud tulahajtás nélkül, akkor 100db 5000-5500 lm, ha nem elég 200db 10000-11000 lm ennek már elégnek kell lennie. Mi a véleményed? Szerinted elég lesz?
-
sirály12
őstag
válasz
hankpoke #1457 üzenetére
Ha nem melegszik nagyon, akkor jó. Nem akarom túlhajtani.
Ha lenne más választásom, akkor én sem ezt választanám, hanem valami spéci power ledet, de ez egyenlőre álom, mert nagyon drágák. Egy normális nagyteljesítményű led, több mint 1000Ft-ba kerül, és még nem is beszéltem a speckós hűtéséről + külön megvenni hozzá az optikát. Ezekből min 60000 lenne a proji világítása.
Inkább maradok a rendes hagyományos ledeknél, ezekből is ki lehet hozni a megfelelő fénymennyiséget, csak több kell belőle, viszont olcsó és akkor ezekszerint max egy venti elég a hűtéséhez.
Úgy számolom kb 100 led elég lesz (20000-ért), de ha nem akkor feltornászom 150-200-ra, és még így is a felébe karül majd. -
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #1421 üzenetére
Mondanál valamit a ledekről: mennyire melegszik, vagy valami képed nincs róla működés közben?
Mert lehet vennék egy nagyobb tételt a sráctól a közeljovőben, csak előtte szeretném tudni mit is veszek. -
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #1424 üzenetére
Valószínüleg 15"-os lcd lesz.
Egyébként azon gondolkodtam, hogy megcsinálom olyan lámpával, mint mindenki, de azért szépen lassan kikísérletezem, hogy leddel hogyan tudom megoldani, és amikor jónak érzem, váltok.
-
sirály12
őstag
válasz
Közben megkerestem a te ledeidet, hát lehet én is innen veszek.
Milyen benyomásaid vannak a ledekről?
Mondjuk első körben 100 ilyen 255000 mcd-s biztos elég lesz.
-
sirály12
őstag
válasz
A ledeket természetesen pwm-mel hajtanám.
Akkor erősebb ledeket kell néznem, de nem adom fel.
-
sirály12
őstag
válasz
ZimmerZoom #1400 üzenetére
Hol vetted a ledeket? Persze ha szabad tudni, mert én is projit építek, és ledeset akarok.
-
sirály12
őstag
Nekem is ez a megoldás fog maradni, mert sajnos az egyik lcd-m megadta magát, és csíkos lett. Az pedig, hogy olcsón ilyen projiba való lcd-t találok, szerintem felejtős.
Úgyhogy valószínüleg azt fogom tenni, hogy szerzek egy minél kissebb, és nagy felbontású lcd-t és azt aplikálom a projiba bele. -
sirály12
őstag
Szerintem ha szerzel ilyen lcd-ket szerezd meg hozzá a saját elektronilát is, mert nagyon nehéz lesz hozzá csinálni. Az enyémben is valami elfajzott lcd-k vannak. Arról nem is beszélve, hogy a 3 lcd-re a 3 alapszínnek megfeleően kell a képet kipakolni, amihez nem kicsi számítási teljesítmény kell. Ezért is van némelyik projiban egy komplett videókari, amit kötve hiszem hogy egy piccel, vagy valami mikrovezérlővel lehetne helyettesíteni.
Úgyhogy szerintem szerezd meg a panelt is ami a projiban volt, és nyert ügyed lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged