- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skót
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Új projector-építő fórumtársatok szolgálatra jelentkezik - ha megengeditek
. A fórumtémát majdnem végigrágtam, épp az anyagbeszerzésnél tartok. Már van egy elképzelésem, hogy miből, hogyan fog felépülni a projectorom, néhány alkatrész már meg is van. És itt jön képbe a kedves fórumtárs, akinek válaszként írtam!
md16: Először is sajnálom, hogy úgy jött ki a lépésed, hogy nem tarthatod meg. Másodsorban:
Érdekelne a 400w-os fémhalogén szetted, hogy mi van benne (milyen izzó, gyújtó, stb-stb), mennyit volt használva, uv szűrős-e az izzó stb-stb. Privátban írd le kérlek az adatait és hogy mennyire gondoltál érte, valamint hol lehetne átvenni ha tetszik? Ugyan ezeket leírhatnád a 250w-os-ra vonatkozóan isHa teljesen végigolvastam a témát és még nem kaptam választ az esetleg felmerülő kérdéseimre akkor titeket foglak velük zaklatni
-
Achilles209
tag
Na, akkor megint ábrákba bonyolódok.
Lényeg, hogy a panelillesztést ki kell kapcsolni (ez a szoftveres rész, míg a DVI csatlakozás a hardveres, ez a kettő a dolog feltétele), így nem fogja széthúzni a képet:
Intel videókarinál: jobb klikk az ikonra -> grafikus beállítások -> panelillesztés -> tiltás
Lásd a képen:Remélem tudtam segíteni. Nekem ez a megoldás jött be, nincs annyi macera, és pontos, nem úgy, mint a keystone, az torzít, és lassítja a gépet. Az ablakolós módszer hibája pedig maga az ablak. Itt csak kidobot teljes képernyőre a filmet, és voilá.
-
Tomitosz
aktív tag
Hát nem tudom milyen szögben lehet használni
Én csak találtam egy lécet a sufniban és arra rácsavaroztam egy próbának. de akkor máskor inkább elfektetem.
Grabovsky2 :
Amikor bekapcsolom akkor tényleg zölden világít. Olyan 1 perc után kezd el kékes fehéren. Valószínűleg a fényképezőgép nem tudta rendesen érzékelni a fényt, főleg hogy a frekvencia eltérés miatt vibrál és újra kellett kalibrálnia magát.
A valóságban nagyon szép fénye volt...még a csempénél is fehérebb volt. Persze ne nézz bele mert pár órára bevakulszSzerencse hogy van napfogyatkozásos szemüvegem
-
Tomitosz
aktív tag
Köszi a megnyugtatást. Én már örömömben hogy itt-ott láttam teszteket 400W-al nem aggódtam és gyorsan beszereztem egyet. Aztán most hogy jobban átnézegettem mindenki 250W váltott. Energia megtakarítás és főleg a sok hő miatt.
Hát remélem azért nekem összejön fellángolás nélkül. Terveim szerint 2db 15cm fém 230V ventit rakok be. Az már csak ad szívó erőt. Meg persze kell pár beáramló nyílás is. Ennek a helyét még ki kell majd számolgatni. Az LCD vagy 3db 6cm-es PC ventit kap vagy 2db 8cm 230V fémventit. Persze ez még mind fejben tervezgetem, de jó lenne pontosan kalkulálni hogy 400W mennyi zajongó hűtést igényel.
Nézegettem hogy vannak hőszigetelő fóliák, de azt egy edzett üvegre kéne rakni ami meg horror áron van.
Mondjuk télire jól jönne a fűtés mert hideg a lakásDe hogy nyáron mit kezdenék vele azt nem tudom.
-
ferkoboy
senior tag
Szia!
Sajnos szükségem van a polarizált fólia eltávolítására (is).
Más készülék épülne belőle, nem egészen DIY projektor, bár nagyban hasonlítana hozzá. Szakdolgozatomhoz lesz.
Egyenlőre ki kellene próbálni, aztán meglássuk működik e az ötletem.
Mennyire lehet fontos, hogy mennyire csúszik el a polarizált fólia? Számít 1-2 milliméter, vagy esetleg kevesebb is? (Ha mégsem működne az ötletem, akkor vissza tudom e alakítani egy működő monitorrá?Közben én is rákerestem az általad megadott oldalon, én pont csak a 710n, 712n, 713n, .... találtam, a 721N típust én nem látom a listában.
Köszi!
Üdv: Ferkó
-
Sraff
tag
Nem tudom, hogy mekkora kijelzőből építed, de általában a jó tripletek kb. 90-100 mm átmérőjűek és a fókusztávolságuk 320-500 mm. Amiket felsoroltál valószínűleg kicsik.
De egy jobban hozzáértő majd biztosan megmondja, mi az igazság.Este próbáltam a fresnelt egy tapétavágóval szétszedni, de nem ment. Úgyhogy egy fűrészlappal próbálkoztam. Így már megy, csak lassan.
-
Sraff
tag
Üdv közöttünk!
Lehet, megint lesz élet a fórumon. Miből építed és hogy állsz? Képek is jöhetnek.
Én picit megakadtam, mivel nem volt időm.
Sajnos továbbra sem tudom, hogy a fresnelt hogy vágjam. Az a lap élénél bevágva, vagy a lapra merőlegesen körbe?
Aki csinálta már az igazán felvilágosíthatna. Nem akarom elszúrni, nehéz volt beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Teszt
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged