Új hozzászólás Aktív témák
-
polszki26
tag
sziasztok, maradt pár felesleges cuccom projo építésből, ha vki keres vmit keressen meg bátran!
250w - 400w fémhalogén, gyujtóval, ballaszttal
állítható fokusztávú lencse (asszem 300-330mm) -
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2515 üzenetére
kűdtem privátot!
-
polszki26
tag
válasz
zsocaozd #2507 üzenetére
a higanyoknak különösen rossz, 20% körüli a szinvisszaadásuk, és a nátriumok se projozásra valók... méretük nem lenne gond, hiszen sztem mind a kettőből van 70W-os...
(a GE-sek és Tungsramosok csomagolását én tervezemprojozásra a KRC400-as horizontálisat ajánlanám, igaz nem kicsi, de a 960-as colorral tökéletes erre a célra...
-
polszki26
tag
válasz
Mr Plojectol #2503 üzenetére
NE használjatok halogént projektorozásra, csak fémhalogént!
a halogén lámpák fényereje nem sokkal jobb, mint a sima inca lámpáké, a fémhalogéneknek viszont egyes tipusaik a fényerő/watt -ban megközelitik az LFL-ek fényerejét...
-
polszki26
tag
válasz
zsomi25 #2392 üzenetére
a tv ugy müködik, mintha egy ablak lenne egy másik szobába / világba. A szerkezet meg kb annyi, h a tv-hez raksz egy wii remote-ot, a fejedre meg két infra forrást, és igy a program segitségével meghatározható lesz a fejed helyzete a tv-hez képest, igy mindig olyan kép generálodik, h az 3d-ben tökéletes legyen... jajj, de nehéz leírni...
-
polszki26
tag
találtam még két homorú tükröt, az egyik átmérője kb 5 centi, a másiké 6,5 cm.
A kisebb legyen 500HUF, a nagyobb 800HUF, mert icipicit karcosak.Vhol van két kondenzor lencsém hozzájuk, ha vkit érdekelne, előtúrom őket....
-
polszki26
tag
FOR SALE! ELADÓ!
van egy 240mm-es fokuszu tripletem, 4/240 - Tosionar, szép állapotban, legyen 3000 HUF.
Fémhalogén szett: 400W-os daylight lámpa, asszem 5000K-s, E40 foglalatos (új, még Ödöntől) + hozzá gyujtó (szinte új, csak kiprobálva volt) + 400W-os ballaszt (használt, de ez csak egy tekercs
+ E40-es kerámia foglalat, összesen 10.000HUF-ért vihető.
postázás megoldható, keressetek, ha kérdésetek van, v megtetszett vmi...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2325 üzenetére
omg, nem azon mulik
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2320 üzenetére
miért rakod olyen messze a fresneleket az lcd-től?
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2311 üzenetére
hi Ödön, van számodra meglepim!
meg lehet, h egy 5200-es 250-es szoffitta is érdekelne...
hivj v dobj üzit!
-
polszki26
tag
válasz
afterburner_ #2295 üzenetére
használjátok, azért van:
http://projo.gothicdarkness.hu/
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2291 üzenetére
nem kell neked állítható, mret stabil helyre lesz beszerelve... csak egyszer kell bemérned, h milyen messze legyen az lcdtől az objektiv és már kész is...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2288 üzenetére
hmmm, nem vagyok nagyon otthon optikában, de ez egy "kéccerező", tehát ha ezt rárakod az eos gépedre, akkor olyan, mintha egy kétszeres zoom lenne rajta... sztem elvileg ez jó lehet neked, mert egy 300-as optikából csinálni 600-ast... de ne vagyél rá mérget...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2287 üzenetére
3, csinálj belőle monitort v tévét... ;)
a fresnel t azért célszerű méretre vágni, mert a kilogo rész felesleges...
amugy nem csak fix fokuszú lencsék vannak, nekem van egy 305-330 mm-es állítható fokuszu... (ha vki jó pénzt ajánl érte, talán még el is adom
)
500-nál nagyobbat én még nem nagyon láttam...
-
polszki26
tag
válasz
MobilosFeca #2284 üzenetére
nah, nézzük sorba....
1, vagy nagyobb fokuszu lencse kell neked, vagy kisebb lcd... ;)
2, 6000K-s fémhalogén nem nagyon van, 6500-as lehet találni...
3, a 24-es lcd mindenképpen felejtős...
4, panellal a lámpa együttes bekapcsolása is felejtős, mert nehéz megoldani, de sztem nem halsz bele, ha nem egy kapcsolot nyomsz meg, hanem kettőt...
5, a kép közepe azért világosabb, mert középen teszi meg a fény a legkevesebb utat, és mivel utja során veszt az erejébő, ezért a hosszab úton haldva (kép sarka) kevésbé lesz erős.
6, a fresnel nagyobbra vágása nem játszik ebbe bele... de persze másba se....
-
polszki26
tag
válasz
HalasKYO #2198 üzenetére
hmmmm....
nagy öröm a söröm v mi...
amugy számoljunk... 15-ös lcd, mögé sok led fér..., na de mennyi? 30*23 centi köbö asszem... az 10mm-es ledekkel számolva 690 db. led...
ami nem olcso, be kell kötni, ki kell furni, stbstb... én szurkolok neked! ;)
amugy igen, neked csak egy fresnel kell, az lcd és az objektiv közé.... köbö olyan fokuszu kell, mint amilyen a lecséd lesz... kb 300mm-es...
-
polszki26
tag
-
-
polszki26
tag
válasz
HalasKYO #2179 üzenetére
Ödön, van számodra meglepim, majd dobj egy emailt v hivj!
Kyo,
alapból a triplet egy fix lencserendszer, amivel az éleséget ugy állítod, h mozgatot az lcdtól messzebb és közelebb. Zoomolni nem lehet vele. És azért jó, mert szebb képet ad (mindenhol éles, geometrikailag helyes), mint egy lencse. -
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #2126 üzenetére
na pont ezért fordítottam le magyarra azt at oldalt... hogy ilyen esetekben használjátok...
projo.gothicdarkness.hu
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #2123 üzenetére
a 3dlens-nél amit nagyfelbontású fresnelnek mondanak, az 0,2mm-es barázdás, a "normál" meg 0,5-ös... egy sima írásvetitő is sztem csak 0,5-ös, de majd megnézem, mert itthon mind2ből..
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #2119 üzenetére
hát igen, kínaiakkal angolul elég nehéz szokott lenni kommunikáció...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #2116 üzenetére
igen, minnél sűrübben recézett, annál jobb a fresnel...
-
polszki26
tag
az allinboxon van fent egy nagyon jó kis számláló, amivel le tudod csekkolni, h mennyire okés az eltervezett projod, illetve, h hogyan tudnál javítani rajta... nah, ezt most lefordítottam nektek magyarra:
használjátok egészséggel...
(közben egy összefoglalást is készítek a tudnivalókról, stb, késöbb majd felkerül ez is)
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2097 üzenetére
jajj, Ödön képzeld, ma körbevittek a szoffita gyárban...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #2028 üzenetére
ennyi erővel: http://ebaysucks.com/
de ha nagyon szeretnéd csinálok egy prohardvaresucks.com oldalt.... ;)
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #2026 üzenetére
mi a baj a paypallal? már egy normál visa electronnal is tudsz regelni, és utána biztonságosan tudsz fizetni... nekem eddig semmi gondom nem volt vele...
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2012 üzenetére
a trabié szép kerek volt, nem?
-
polszki26
tag
http://www.gothicdarkness.hu/SL731515.JPG
http://www.gothicdarkness.hu/SL731523.JPG -
polszki26
tag
válasz
CsizmaKo #1997 üzenetére
49000 lumenes a lámpa maga, 750 óra meg relatív... olyan 375 mozifilm megnézése...
és GE-nél dolgozva talán nem olyan vészes az utánpotlás.. ;)
meg azért is tetszik, mert ugyanugy épül fel, mint amit mi / ti épitetek, tehát ha vmi majd behal rajta cserélhető / pótolható...mindjárt rakok fel róla képeket...
-
polszki26
tag
hát gyerekek, vettem egy projot...
vaterán hirdetett ask impression 860-at... nagy dög, viszont működik rendesen! ;) -
polszki26
tag
válasz
zsomi25 #1965 üzenetére
probáld ugy nézni a dolgot, h a felsorolásban az a kédés van, hogy:
"Van-e vele probléma?"tehát ha yes (= igen) van odaírva, akkor igen, van vele.
ha no (= nem) van odaírva, akkor nincs vele gond, olyan moncsit vegyél...amugy én a 15-ösökre szavazok, deze csak magánvélemény...
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1921 üzenetére
fordított ok miatt kérdeztem... ;) de persze neked ingyé van... ;)
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1920 üzenetére
mekkora fokuszu a lencséd? sztem ilyen 400 alatt felejtős...
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1911 üzenetére
tényleg Ödön, vannak lámpakatalogusaid? ;)
-
polszki26
tag
gyerekek, sztem ne szenvedjetek 17 coloshoz fresnel kereséssel, mert ahhoz extra nagy fokusz távú lencse kell majd, plusz nagy eltérés lesz a kép sarkai és a közepén lévő fényerősségben.... használjátok csak a középső 14 colt...
amugy esetleg ha felmerül vmi kérdés fémhalogén lámpákkal kapcs, talán én is tudok segiteni, ugyanis a GE-nél már lassan egy hónapja a fémhalogén lámpák csomagolástechnikusa vok... yaaayyy!!
-
polszki26
tag
válasz
Gabohun #1701 üzenetére
épp az a baj, h túl nagy az lcd...
a fresnelt meg akár fel is kockázhatod centi * centis darabokra..szerintem mindenképp érdemes leszűkíteni, mert ez igy elég nagy macera, de meglássuk a többiek mit mondanak...
hja... megnézted a számolost, amit bekopiztam??? abból egyértelműen látszik...
-
polszki26
tag
válasz
Gabohun #1690 üzenetére
ez amiatt van, amit irtam... túl nagy a 17-es lcd...
itt a számolós: http://www.allinbox.com/Programmes/CalculeImage/CalculeImage.html
ha beirogatod a dolgaidat, akkor a FOv - objektiv-nél látod, h 60 fok felett van, ami nem jó.... tehát levágja a sarkait...
ha viszont az lcd-nek scak a középső 14"-os részét használod akkor látod, h már nem fogja levágni, illetve a sarkok is fényesebbek lesznek...
mondjuk ezt most is meg tudod csinálni... a video lejátszó ablakot beméretezed ugy, h a sarkai még beleférjenek a körbe, a többit meg lefeded vhol a dobozon belül....
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1621 üzenetére
ezt multkor már leirtam....
-
polszki26
tag
válasz
CsizmaKo #1573 üzenetére
több helyről is hallottam már ezt a tippet.... a két oldala kétféle... az egyik ilyen vászon féle, a másik fényesebb műanyagféleség.... semmi fényt nem ereszt át, szvsz a vásznas fele festhető bátran.... itthon is ez van, ha van vmi megvalositható ötleted, h mit probáljak ki rajta, szolj.... telefonom képét rávetítettem, az jól nézett ki...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1557 üzenetére
mekkora is ennek a tévének a felbontása?
-
polszki26
tag
válasz
hankpoke #1552 üzenetére
van egy speckós plexi lapom, az egyik felén kis puklikkal... ha élből megvilágitod, akkor a fény kb 80%-át előrefel dobja ki a puklik miatt... érdekes egy darab... én ezt gondotlam ilyen célra...
dobj egy mélt ide: polszki (kakoscsiga) gothicdarkness (pötty) hu , és ha vhol utba esel, akkor dobok párat a kiváncsiság kedvéért...
-
polszki26
tag
megjöttek a hongkongi ledjeim...
sztem faszák...
hankpoke, ha gondolod át dobok neked 1-2-öt tesztelésre... ;)
(kiv vok, h mégis mit tudnak...) -
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1544 üzenetére
ledekből is van "melegebb" hőmérsékletű...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1541 üzenetére
így ránézésre egy csomo fényt vesztesz... nem?
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1505 üzenetére
szerintem én beszéltelek le róla, mert nagy (14-17 col) lcd-hez meg 320-as második fresnelhez nem igazán jó.... de nekem egy kb 5'-os kis lcd-hez lesz, 200-as fresnellel...
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1500 üzenetére
már beszéltem is az eladóval... elvittem villámon...
-
polszki26
tag
válasz
Achilles209 #1479 üzenetére
köszi! ez pont jó lesz a LEDes projektoromhoz...
-
polszki26
tag
amugy most, hogy feljött a ledes téma, elgondolkodtam, h nem jól hasonlitgatjuk össze a fémhalogén és a led fényerejét... mert ugyebár a fémhalogén lumen értéke a teljes térszögre van megadva, és alap esetben ennek csak egy kicsiny hányadát használjuk, ami az lcd felé megy... ezt persze lehet növelni tükörrel meg kondenzor lencsével, de akkor is lesz vesteség...
-
polszki26
tag
válasz
hankpoke #1446 üzenetére
azért plexi, h a ledek fényét meg tudja dobni a tft monitor eredeti háttérvilágítása...
btw, fresnellel lehetne vmennyire homogenizálni, nem? Eredeti rendeltetés szerint használva, viszont a fresnelhez közelebb rakva az ledes panelt, mint a pontszerű fényforrás, ugyanazt csinálná... nah, mind1, most lusta vok elmagyarázni...
-
polszki26
tag
hmmm.... túl meredek ötlet lenne egy plexi lapra felnyomni a ledes világítást, és mögé benyomni a monitor eredeti háttérvilágítását?
-
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1403 üzenetére
1 lumen az a fényáram, amelyet az 1 cd (kandela) fényerősségű, minden irányban egyenletesen sugárzó, pontszerű fényforrás 1 sr térszögbe sugároz.
tehát gondolj bele, van két fényforrásod, az egyik 30 fokban a másik 20 fokban sugároz ugyanolyan erősen... ezeket mondjuk tedd fél méterre a faltól, és igy látni fogod, h a 20 fokos csak egy kisebb kört világit meg ugyanolyan erősen mint a másik, tehát teljes térszögre viszonyítva kisebb a fénye a másiknál...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1400 üzenetére
amit bemásoltál konvertálót, az hülyeség, ahogy van, használd inkább ezt:
http://led.linear1.org/lumen.wiz
de csak gondolj bele, 3200 lumen kb 3 darab 100-as normál lámpa fényereje...
az előtét ellenállás meg csak az a gond, h fogyaszt...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1334 üzenetére
természetesen továbbpostolom pestről, ha személyesen nem tudod átvenni... persze ha állod az itthoni postát...
amugy én igy most azt mondanám, h max 3 ember, vagy ha több, akkor Ti szavazzátok nekem meg előre a bizalmat pénzügyileg, mert már 2-3 ember fresnel adagja se kis pénz...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1331 üzenetére
hát ha megesküsztök rá, h ki is fizetitek, ha megjön, akkor ilyen feltételekkel...
amugy ahogy emlészem, kb 12500-ba jön ki fejenként az egy pár fresnel szállítással... -
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1329 üzenetére
riszpekt! (ez még divatos?)
hatalmas köszi!
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1327 üzenetére
nincs vkinek vmi leírása a kondenzor lencsének és a görbe tükörnek az elhelyezéséről? Illetve, h ezek mellé jár-e fresnel v sem, illetve, h megváltoztatja-e a fresnek fokuszát ez?
-
polszki26
tag
válasz
csapos2 #1323 üzenetére
sztem nem, de ezt majd Ödön megmondja, viszont ha veszel, akkor gyorsan tedd, ugyanis jövőre durván fel fognak menni az HID meg ilyesmi lámpaárak... oroszok beindították újra az ürprogramjukat, így a speckós gázok (pl xenon) ára 600%-al nőtt... (mivel felvásárolták mind)
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1305 üzenetére
szvsz az 5200K még épphogy jó vetíteni, alatta már nagyon sárga a fény...
-
polszki26
tag
válasz
Washwillah #1307 üzenetére
veszel mellé gázálarcot? ;)
-
polszki26
tag
válasz
Washwillah #1308 üzenetére
notikban pl a biosban tudod kiválasztani... legalábbis nálam....
-
polszki26
tag
amugy egy körkérdés... nézegettem kis LCD-ket, és feltünt, h szinte mindnek a függőleges felbontása csak 234 pixel, mig ehhez vizszintesen 1440 meg 900 is volt írva... tuti nem elírás volt, mert sok helyen látom / láttam, csak kiváncsi vok, h ebben hol a trükk...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1273 üzenetére
megnéztem, 2db 220-as hires nagy fresnel + 2db 330-as hires nagy fresnel + posta = 136 dolcsi = kb 25000 HUF, ami fejeként lenne 12500 a két fresnelért szállítással...
-
polszki26
tag
válasz
ZimmerZoom #1273 üzenetére
ha többen rendeltek, akkor a postaköltségen tudtok sporolni... ;)
amugy nekem van paypal-om, nem egy nagy ördöngösség, email cim alapján van az azonosítás meg a tranzakció, illetve online shoppok (3dlens) is használják számlázásra...
kb ugy müxik, h létrehozod a paypal fiokod, amihez hozzárendeled a bankszámlád (pontosabban a kártyád), és amikor a 3dlensnél telepakoltad a kosarad, és csekáutolsz, akkor átdob a paypal-ra, ahol kifizeted a 3dlens fele a zsét, amit az itthoni bakszámládról von le, ha nincs elég pénz a paypalos számládon... remélem érthető lett...
amugy emlékeim szerint "gift" ként küldik a csomagot igy a vám nem baxtatja...ha kevés, de megbizható megrendelő van, akkor megrendelhetem nektek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged