Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
válasz
Dellorto21 #4199 üzenetére
Azt hiszem a fresnel hajlításával lehet "visszafele" torzítani.
Vagy anamorf prizmával. De az is lehet, hogy keverem a dolgot.Szerk:
Trapézkorrekcióra lenne szükséged?
Mert azt fresnel hajlításával biztosan lehet. -
kovi831
aktív tag
"A projektornál sem szórja szét a fényt, éppen ellenkezőleg. Egy pontba fókuszálja, kb az első fresnel fókuszpontjába."
Igazad van,csak annyi nálam a különbség, hogy kevesebb hely miatt kisebb pontra kell fókuszálni/szórni a fényt.A vetítőm foncsorának átmérője 5 centi, kb. ilyen vagy nem sokkal nagyobb lencsére volna szükségem.Meg az nem mindegy hogy mennyire púpos/lapos, tehát az átmérő csak egy dolog.Valahol volt egy nekem pont ilyesmi méretű, majd megnézem milyenre volna szükségem.Úgy is most készül a táp a ledhez, de még kísérletezni kell, még pontosat nem tudok mondani.
De neked milyen átmérőjű van?(esetleg egy képet ha tudsz)
-
kovi831
aktív tag
Valaki meg tudja mondani, hogy mi annak a lencsének a neve ami a lámpa előtt fókuszál?(nem jut eszembe)
Ilyen kéne, csak nekem nem szét kell szórni a fényt mint régen az LCD-re hanem egy pontba fókuszálni(olyan 1 cm átmérőjű pontba kell fókuszálni).Milyen optikai lencsével lehetséges ez?Szerk.
Esetleg honnan tudok szerezni?(fotósbolt
)
-
kovi831
aktív tag
Sraff:
És milyen felbontású a cucc amit összeraksz?Ez a DIY téma érdekes még most is, bár már anyagi okok miatt ebbe nem fognék bele újra.Volt régen egy 17"-os LG monitorom, abból lett építve a vetítőm.Azt vettem észre, hogy sokkal,de sokkal jobbak voltak a színei mint a mostani belépőszintű prezis LCD/DLP projektorok.Túl adtam rajta, hely hiány miatt(pedig nem panelbe lakok), meg nagyon gyűjtötte a port.Egyik havernak lett odaadva, ő meg sikeresen szétsz@rta/elrontotta(pedig vill.mérnök)
Pont ő csinál nekem ledet(25W)táppal együtt
(még xenonnal is lesz próba,bár csak 35 wattos ami itthon van az meg kevés megint)
Na majd arról beszámolok milyen lesz, persze nem sok fénye lesz. De talán arra jó lesz, hogy meg tudjam érdemes-e venni 100-200 Wattos power ledet ami nem 20 fillér.Ott a probléma is, hogy egy ilyen led, ha jól tudom akkor kb. 1 Wattosokból van összerakva, szóval még lehet fókuszálnom is kell.No meg, ha okés a dolog, akkor meg a 100/200-as hűtésén gondolkodhatok. Nem olyan egyszerű ez...
Szerk.
50 Wattos (12V) szpottal már próbáltam, olyan volt a fénye mint a gyertyának
Szórakozásból raktam bele, mert meglepődtem, hogy a szpotnak ugyanaz az átmérője mint az eredeti foncsornak, csak annyi a gond azzal is, hogy rövidebb.És így az ív sem oda került ahova kellene neki.(így meg olyan mintha csak 25 watt világítana, de ez már off) -
kovi831
aktív tag
Sziasztok.
Ezer éve nem jártam erre felé, nagyon "halottnak" néz ki a topic.Valamikor én is építettem diy projit amin sajna túl is adtam...stb.
Engem igazából a Led fényforrás érdekelne mint alternatíva.
Van valakinek tapasztalata?Sikerült egy optoma hd 65-nek az izzófigyelést kiiktatni, na ezt szeretném leddel vagy esetleg xenonnal újraépíteni.
-
kovi831
aktív tag
Üdv. minden DIY kollégának
Lenne egy kis problémám, gondolom hátha tudtok segíteni...
Van egy vásznam(bydium) már lassan egy éve.Az a baj vele amikor kihúzom(akármennyire), utána nem tudom felrolózni/visszacsévélni.(2.53m képátló 16:9)
Már ilyen volt mikor megvettem, visszatekerni csak úgy tudom h leteszem a földre(sík talajra).
De ennek nem így kellene visszamennie, ja és kb. ötször volt kihúzva.Nem az a nagy baj, hogy nem lehet visszatekerni, inkább az aggaszt hogy a fehér része(ha rá vetitek) hullámos lett, meg a fölötte lévő fekete sáv meggyűrődött(lehet azért mert a földön voltam kénytelen visszatekerni...persze költözés miatt)Na most mit csináljak vele?(Gari az nincs meg)
Vagy vágjam ki a fehér felületet szikével?
-
kovi831
aktív tag
válasz
miki002 #2717 üzenetére
ami még jótanács és majd énis meg akarom csinálni hogy festek fekete keretet a széleire
Ezt már én is figyelembe vettem(fekete csík) , mert jelenleg a nagy fehér falat nem használom ki és néha képes a szemem azt hinni, hogy ferde a kép.
Akkor ez a fekete keret megoldás lenne rá?(persze gyárin rajta van)
Az új "hely" 3x5 méteres, szóval oda 2-2.2m képátló nekem is bőven elég volna. -
kovi831
aktív tag
válasz
miki002 #2709 üzenetére
Lehet nem említettem, de fix vásznat szeretnék, ha véletlenül rolós lesz azt is fixként használnám, nem gyűrném.
Van (még) fent kép róla?(mert a magyar képfeltöltőkön a képek fél év alatt eltűnnek a szerverről)
És ez jobb mint egy olcsóbb vászon?
Akkor nem is festetted le? -
kovi831
aktív tag
Ez nem rossz ezért a pénzért, de mennyire lehet hullámos?[link]
-
kovi831
aktív tag
Sziasztok!
Régen jártam már errefelé...Az élet úgy "hozta" sikerült beszerezni egy gyári hd-s vetítőt, aminek vászon kellene, csak nem tudom miből csináljam!
Elsőre gipszkartonra gondoltam, de abból nem tudok összerakni 2,2 méteres képátlójút...mert most ilyet vetítek fehér falra.Sajnos másik szobába kell költöznöm ahol lambéria van az meg nem jóviszont arra meg könnyű felfogatni bármit.
Nem volt kedvem még egyszer felrakni.[link]
-
kovi831
aktív tag
Én próbáltam már, a 2-7" kis LCD tévékkel nem érdemes foglalkozni, és csak Tv kimenetre lehet őket rákötni általában, vagy külföldről tudsz rendelni jobbat(640X480,800X600).Nekem 17"-os LG monitor van és megvagyok vele elégedve(irásvetítős megoldás,fresnel egybe), több helyet foglal de sokkal jobb a képe.A kicsi lcd-knél kb. 0,7m-1m képátló max és ott már latszódnak a képpontok közötti rácsok.
-
kovi831
aktív tag
Hú basszus!! Szerencsére semmi! Csak 1 bizti ment ki éppen amikor bekapcsoltam, valószínú(túláram) azért maradt fekete mert nagyon rövid ideig(1-2s) működött.
Egyébként először 250-es folytó volt rajta, de most már minden rendben!
Ja és onnan jöttem rá, hogy a 250/D-s sem működött... -
kovi831
aktív tag
Na srácok! Sikerült elbasznom az egyetlen 400W/D-s vékony izzómat!!
Má' nemtom röhögjek-e, vagy ríjak?
[link] -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #2150 üzenetére
Nem szóltál későn!
De nem tudsz nekem szerezni ilyen 400w-at vékony kivitelbe? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #2113 üzenetére
Tudnál saccolni nekem?(árat)
Pár nappal ezelőtt találtam 1db 400W-os vékonybúrájú fémhalogént[link], olyat mint amit te is szoktál "osztogatni"! A képen látható lámpa mennyit ér mostanában használtan és újonnan?
Azt mondta a srác, hogy 2 vagy 3 órát ment élesben!
Szerinted megér használtan 15000 FT-ot? -
kovi831
aktív tag
válasz
mate8613 #2064 üzenetére
Ez így van, de nálunk tényleg nincs a környéken egy ilyen medzsiköl kirakodó vásár sem... Eger/Gyöngyös/Heves tengely...
Hát igen a környéken nem igen van guberálós,bazáros!Ha megnéznétek az árfolyamot , a dollár gyengül és nem csak az euróval szemben... sztem megérhet annyit az a pár cucc, főleg ha közösen rendelnénk!
-
kovi831
aktív tag
válasz
ambruszka #2057 üzenetére
Furcsa hogy készen nem lehet kapni ilyet... még senki nem kezdte el hogy hazamegy csinál párat és eladja...
Bizonytalan az egész, hogy eltudod-e adni!
Nekem is írásvetítős megoldás van, sztem megéri... nekem kb. 60 ezerből jött ki!
Csak 1 jó(75-80mm) gömbtükör hiányzik az izzó alá, most ami alatta van az kb 38-as.
Ez allig nyom vissza valamit.Ha valaki tud szerezni nekem egyet(nem ingyé
) akkor szóljatok!
-
kovi831
aktív tag
Nem tudtam, hogy van ilyen is!?[link]
Akik még nem mondtak le a ledes házi projektorról azoknak érdekes lehet!
Csak azt nemtom, h a fényerő az 50 vagy 500 lumen? -
kovi831
aktív tag
Csapos2:
Melyik oldal az amelyiken a monitor adatait lehet megnézni?(FFC,kábelek,alkalmas-e vetítésre)
-
kovi831
aktív tag
válasz
Achilles209 #1788 üzenetére
Srácok ez érdekes, a gyári projiknál van a nativ felbontás(1280X1024), meg a rendes(800X600)!
Sztem ez átbaszás!
Minek irnak ki róla olyat ami nem igaz?? -
kovi831
aktív tag
válasz
o0tomy0o #1745 üzenetére
panelre merőleges irányból egynek látszana... Nem?
Hát ezt nemtom megmondani, de sztem ha ez megoldható lenne akkor már biztos csinált volna már valaki ilyet!
De lehet,h fölösleges vele bajlódni, mert ez első lámpa mögött kilépő fénysugarak nagyrésze ellenne takarava!(sztem)
Van itt olyan aki sokkal jobban ért az optikához mint én... -
kovi831
aktív tag
válasz
Gabrovszky #1723 üzenetére
Seltronic T80C12 hordozható LCD TV
Haver ez felejtős!Nem lehet kihajtani a panelt!
Fateromnak ilyen van a konyhában, már "nézegettem", de nem alkalmas az építésre!! -
kovi831
aktív tag
Srácok kellene 1 kis help!Most amit vetítek annak a képmérete 170cm(4:3),a vetítési távolság
177cm(az optika középpontjától mérve).A tripletem 317mm-es fókusztávú.A lényeg az, hogy messzebről szeretnék ugyanilyen nagyságú(arányaiban) képet vetíteni!A távolság ahonnan nézem az kb.250-270cm.(innen lenne jó vetíteni)
Most akkor mi a helyzet?Másik triplet(nagyobb) kell? -
kovi831
aktív tag
válasz
ZimmerZoom #1544 üzenetére
halogén vagy fémhalogén ekkora méretnél szóba se jöhetett, spontán öngyulladt volna a cucc
Sztem király a cucc!De a ledeknek tényleg kicsi a fényük.A Xenon sztem nem lenne rossz választás kicsi panelhez!
(Egyik ismerősöm lehet tudna szerezni)
-
kovi831
aktív tag
válasz
CsizmaKo #1535 üzenetére
Viszont ,szerintem vetítőlencsét fogok cserélni(nem az igazi a sima írásvetítő optika).
pl milyen lencsére cserélnéd?3 lencsésre?
Nekem olyan van, de nemtom az 1 lencséshez képest mennyire "zabálja" a fényt!?
Nemrég "gyött"meg a lámpa, kicsit mintha kevés lenne a fénye, vagy éppen elegendő.De lehet hogy az lcd-m is sokat vesz vissza!
Az mennyit számit ha a fresnel szét van szedve?Korábban már irtam, h a reflektor az nekem csak 38mm-es!Ez pedig 80mm-es[link]
Lehet, h ez is számít? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1462 üzenetére
Fasza nagyon a kép ezzel a 250Wos lámpával, de van 1 kis bibi!Nemtom nálad mennyire melegszik a folytó, de nálam olyan forró hogy 1s után el kell h engedjem?!?+
Már szinte majnem teljesen élvezhető a kép csak több a kiáramló fény az erős lámpa miatt, de nem nagy gond...
Ami nekem van folytó 3A-es.A te vetítődnél lévő foncsornak(ami az izzó alatt van) mekkora az átmérője??
Enyém 38mm(lehet h ez nekem kicsi, így kevesebb fényt b*sz vissza a lencsének)! -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1462 üzenetére
x
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1427 üzenetére
Ment 2 Privát!
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1398 üzenetére
1:
Porozott a búrája (tejfehér) , vagy látni benne a kisülőcsövet?A lámpa tejfehér.Láttam már búra nélkül is működni ilyen lámpát, elég nagy fénye van!
Bányákban használnak ilyet, kotró és hányó gépeken.Így beleférne az optika közé!Sztem búra nélkül is lehetne használni, mert szélsőséges időjárási körülmények között is világít!A 125W-hoz képest elég nagy fénye van.2:
Akkor lesz cucc? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1395 üzenetére
Most teszteletem 1 másik (kisülő)lámpát.
Ez Philips HPL-N 125 Wattos izzó, csak folytó kell hozzá.
Rá szabad tenni 250-es folytót?Nem hajtja túl a lámpát?
A 400Wossal már megsem mertem próbálni! -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1371 üzenetére
Milyen színbeli különbség van a HgMIS 250 WDL és 1 írásvetítő(ez is 250es) izzó között??
Lehet, hogy nincs NDL-ed, de WDL helyett nem lenne BDL?Őrült Ödön:
A pontos definíciók:
WDL: 3000K melegfehér-rózsaszínes
BDL: 3500K "fehérebb" melegfehér
NDL: 4000-4300K, kicsit sárgás, vagy hófehér
DL : 6000K, kékes nappali fény
AQUA: ritka, 6500K, hideg nappali fény
Ezek közül projektorozni a BDL és az NDL jöhet szóba sztem, de még konkrétan nem próbáltam! -
kovi831
aktív tag
válasz
ZimmerZoom #1382 üzenetére
Engem érdekelni 1 ilyen mini proji!
Nekem van itthon még 1 működőképes bogárhátú diavetítő.
Abba belelehetne vhogy maszekolni a képernyőt.
De honnan tudnék szerezni ilyen kis 1.8" lcd-t?? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1371 üzenetére
Ment neked 1 privát!
-
kovi831
aktív tag
Achilles209: Engem az sem érdekelne, ha 2-3000 órát bírna csak ki!
Néztél már neten gyári projihoz izzót?
Nos, azok olyan 60 ezertől kezdődnek és a vége 110 E körűl lehet.
Azok a f.halogének amit Ődön bé tud szerezni(vagy boltban) azok kb.5-7 E
forintba kerülnek! -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1359 üzenetére
Szivesen rendelnék tőled, de sajnos már nem fér bele az időbe(kvára türelmetlen vok)!!!
Majd talán legközelebb, vagy ha tartalék kell jó áron akkor szólok! -
kovi831
aktív tag
És egyébként is, az a csekélyke haszon amit berántok az efféle bizniszeken, az jótékony célra fordítódik! Nem röhögni, tényleg!
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1356 üzenetére
érdemes néha engem gazdagítani, mert hátha tudsz spúrolni pár darab ezrest...
Csak hülyeségből irtam, ne vedd komolyan!
Aszonta a pali hogy ...ezer között lenne.
Amugy ezt a "postás" dolgot nem értem->
Előre kell fizetni v. csak amikor megérkezik a csomag(tőled)? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1354 üzenetére
Egyébként tőlem is rendelhetsz égőt, részletekért írj mailt vagy privit! (ez egy fizetett kereskedelmi célú hirdetés volt...
Ááá...
nem akarlak én téged gazdagítani!Egyébként ha hétfőn 1 gyöngyösi sz.üzletben megrendelem akkor kedre már érte is tudok menni!
Nemtom ha tőled "rendelnék" az mennyi idő lenne?? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1350 üzenetére
Ma délelőtt voltam bent 1 szaküzletben.
amit te mondtál abból 2 tipus is létezik
HgMIS NDL v. WDL aszem
most akkor melyik jó?
Csak azé' mert rendelnem kéne... -
kovi831
aktív tag
Csak ez az 1 "egyéb" kérdésem lenne:
400W-osba van-e ilyen vékony kivitel??
A 400W-os mivel vastagabb mint a 250-es?(Csak azé hogy befér-e a tükör és a lencse közé) -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1350 üzenetére
Szerintem az a 250w-os is elég lehet,nekem sima halogén(ez is 250wos) van most benne
mégis tudok vele mozizni.De sajnos határeset mert a gépen kell húznom a fényerőt, sőt még
a kék szín(ezzel növeletem még a fényerőt) is erőteljesen fel van húzva.
Egyéb kérdésem az lenne, hogy esetleg 400W-osba van-e ilyen vékony kivitel?? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1348 üzenetére
Az én optikai csalódásom miatt hittem hogy le lehet törni!
Mér nemtom, de ezt az 1ik fórumozó kollega csinálta [link].
Én ezzel kevertem össsze.
ennek a lámpának mi a tipusa? -
kovi831
aktív tag
Az UV szűrés is érdekelne, gondolom 500w-os halogén lámpának az üvege jó mert
aszem az edzett üveg! -
kovi831
aktív tag
csapos2:Van 1db 400w-os f.halogén lámpám.Engem az érdekelne, h búra
nélkül lehet-e használni?
Meg van benne 1 kicsi ellenállás és nemtom ez mennyire fontos eleme a lámpának!? -
kovi831
aktív tag
Én netom érdemes-e még építeni projektort?
[link] -
kovi831
aktív tag
Éppen most tesztelem, nem zavarnak az alufóliák!
Már teszteltem 1xer, de akkor jobban hasonlított a malacpörkölőre a cucc,
ugyanis középen megolvadt a műanyag 1 kicsit.
De most már oda is raktam fóliát.
Estig biztos lesz majd vetített kép is! -
kovi831
aktív tag
Képek holnapig meglesznek!
Amugy szerencsém van lámpával, a foglalat hátsó részét leszedem és pont középre be tudom rakni a lámpát!
Ami van az irásvetítőbe tükör az valszínő, hogy nem lesz jó a lámpához(túl kicsi)! -
kovi831
aktív tag
Kellene 1 kis segítség a fényforrás elhelyezkedésével kapcsolatban!
A lényeg, hogy ami most van az nem a végleges doboz, de 1előre ebben szerentém kipróbálni a fémh.lámpámat!Az a probléma, hogy akkora a lámpa a foglalattal 1ütt, hogy
nemigen tudom középen elhelyezni a kisülő részt!Ha 1 kicsit munjuk jobbra-balra 0.5-1 cm el lenne tolva a középponthoz képest(lámpa), hogy az olyan nagy baj-e a vetítés szempontjábúl??
Vagy lehet, hogy a sarkai sötétek lennének?
Ha csak két sarok lenne sötét az nem baj, mert a képernyő alját használom.
Gondolom rájöttél,hogy ebben az esetben csak a képernyő 1/3-át használom ki(nekem ez is elég 1előre)!
Ja igy nemtom van-e értelme gyűjtő lencsét használni??! -
kovi831
aktív tag
Ja már mevan!
-
kovi831
aktív tag
Na skacok, megvan a fémhalogén izzó.
itt 1 kép:
[link]
Akkora mint a lónak a ...
A többi cucc még nincs meg hozzá. -
kovi831
aktív tag
-
kovi831
aktív tag
Mert én lehet, hogy beraknám 1 fa/fémdobozba.
Ja igazad van mert tényleg nem jó az, hogy a vetítő mögött üljek mert belelóg a képbe!
Előtte meg azé nem jó ülni mert kiesik a szemem!
Sajnos sok vele a munka...
Még 1 kérdés:
A trapézosításnál mind a 2ő fresnelt kell állítani, vagy csak az 1iket?? -
kovi831
aktív tag
Ma le szedtem az anti-glar réteget.Nem áztattam, hanem szikével szedtem le és
sztem kurva nagy a különbség!Ha nem is nyertem vele 50%-ot de 25-30-at biztos!
De sajnos van még 1 kis problémám:
Maradt utána 1 kis ragacs, meg néhol nem úgy jött fel mint kellett volna(nagyon pici AG darab
maradt rajta).
Ha valaki tud segíteni, hogy ezt mivel lehet leszedni/feloldani az szóljon!!!Ugyan is nem akarom tönkretenni a TFT!!
képek:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1vti
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1vtj
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1vtk
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1vtl
[Szerkesztve] -
kovi831
aktív tag
Csapos:
Hogyan kell leszedni az AG réteget?
Meg kell csiszolni előtte?
Mert én csak simán desztilált vizzel áztatom.
Remélem nem jön fel a polár réteg!! -
kovi831
aktív tag
Na végre ki tudtam próbálni az LCD-t.
Tettem fel képeket is:
www.kepfeltolto.hu/?img=1skf
www.kepfeltolto.hu/?img=1skh
www.kepfeltolto.hu/?img=1ski
www.kepfeltolto.hu/?img=1skj
www.kepfeltolto.hu/?img=1skk
www.kepfeltolto.hu/?img=1skl
www.kepfeltolto.hu/?img=1skm
Ez még nagyon maszek verzió, de má' működik!
Van 1 kis problémám az lcd-vel, sajnos csak fordítva tudtam rátteni a írásvetítőre.
(Sajnos nem teljesen olyan mint amire számítottam.Vszínű, hogy 2db ilyen monitorból rakták össze szervízben. A jobb felső sarokban huzallal kötötték össze, de végülis nem
reménytelen majd legfeljebb lefele fog álni a panel!)
Így a gépen kellett megfordítanom/tükröznöm a képet!A progival adtam 1kis kontrasztot meg fényerőt(enélkül szart se tudtam vóna fényképezni,meg a hátránya hogy némely esetben eltorzítja a színeket).
[Szerkesztve] -
kovi831
aktív tag
Gondolatkísérlet: Mit csinálna egy politikus szónoklás közben, ha a nép előkapna tükröket, és megmutatnák neki a napot. Jujjdegonosz vagyok=D Brutál lenne!!!=D
Ezt tetszik!!Hozok 1 lavórt oszt gyurcsányra fókuszálom!(Hogy sülne ki a szeme!)
Sztem 2 izzó 1 tükör fog neked bééjönni.
És mivel szabályozod le 100-ról 80%-os teljesítményre?? -
kovi831
aktív tag
DXX T4-4CL 800W 3200K 21900 Lumen 230V 8cm ceruza izzó (kvarc?)
izzó: ~2000 Ft [Tungsram márkabolt Király utca 43.]
foglalat: 420 Ft [Ó utca 15.]
No meg ez...
2db izzó az már 1600W!
Az nem sok 1 kicsit?Mert ha jól értem akkor 2db-ot raknál össze párhuzamosan!?
Ez nagyon nagy hőt termel(ez nem gond),télen még spórolni is lehetne vele:
Amig nézed a filmet, addig kikapcsolod a ''gázt''
21900 x 4 candella az már brutális!
Akkor végülis nagyobb reflektor meg lencse kell, mint ami most a írásvetítődbe/írásvetítőmbe(ha egyforma) van!
zupa:remélem nem értettelek félre
[Szerkesztve] -
kovi831
aktív tag
Én az AntiGlare-t tuti leszedem!
Ha nem is nyerek 40-50%-ot,de sztem 20%-ot biztos!
Ja, engem nem zavarnak a sarkok, általában 16:9-es filmeket
nézek.De 4:3-ba sem lehet olyan vészes!
A fresnelről sajnos nincs tapasztalatom, hogy
mennyivel növekedne a fényerő.Azé kéne 1 kis help. -
kovi831
aktív tag
Zupa:Aha, végülis nem mondasz hülyeséget !
Na ezután tuti átgondolom,
amugy fasza az oldalad!
Mióta működik az oldal?? -
kovi831
aktív tag
Nagyon takaros kis vetítő, igaz még mindig nem értem miért jobb ez a vetítős módszer, mint a különdobozos.
Az a helyzet, hogy nincs kedvem a dobozzal szarakodni, kicsit időigényes!
Nemtom láttad-e?: az allinbox oldalán van 1 olyan megoldás ami 1 kompeltt
szekrénybe van beleépitve!
Hasonló megoldáson gondolkodom.pl:vennék 1 kisebb szekrényt
amibe be tudnám építeni az írásvetítőt.
Amugy meg a minőségen/fényerőn sztem nemsokat változtatna ha a
2 fresnelt szétszedném.400W-os F.halogént tennék majd bele.
(Meg lehet, hogy engem zavarna ha előttem lenne a földön/plafonon a vetítő, inkább
a fotel/kanapé/stb mögé tenném!) -
kovi831
aktív tag
Valamié nemtom belinkelni a képeket,de amugy nekem működnek!
-
kovi831
aktív tag
Csapos2:
Tettem fel képeket:
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1p8l
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1p8m
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1p8n
http://www.kepfeltolto.hu/?img=1p8o
(Ha nem működik akkor felteszem máshova.)
Az egyik haverom szerezte be,nemtom honnan.Nekem ez 10 rugóba került.
Lehet hogy átbaszott,de nekem így is megérte!
max 1 éves lehet(sztem).
Sajnos még igysem kezdhetek hozzá szerkeszteni a cuccot.
A monitort amit szerztem sajnálom erre a célra!(nem veri ki a szememet mint a crt)
Helyette megpróblok szerezni egy 15 colosat.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kovi831
aktív tag
Oké értem!Nekem meg 1 szar ati 9600-os van,de másik két kimenete úgy hullámzik mint a szar!
Próbáltad már a Kmplayert vagy a zoomplayert?
Nemtom te mivel húzod össze, de én biztos hogy + vagy - al akkor nincs keret.(sztem,lehet hülyeség)
Amúgy írásvetítőt nemigazán találtam használtan!Valószínű, hogy rendelek csak
megkérdezlek mielőtt nagy hülyeséget nem csinálnék!
35 - 51 ezer forintig van 1 és 3 lencsés.Melyik a jobb választás? Mi a különbség
a két lencse között??
[Szerkesztve] -
kovi831
aktív tag
Csapos!Te mivel húztad össze a képernyőt?
Mert én a monitor menüjébe meg a vga szoftverral próbálkoztam.
De nem tudtam összehúzni a képet 15 colosra!
...már csak a lejátszó progi maradt! -
kovi831
aktív tag
Csapos2: Megvan a monitor.
Igaz nem mai darab(2005-ös model), de vetítéshez jó lesz!
...monitorként sem rossz!
Most má' csak irásvetítő kell!
[Szerkesztve] -
kovi831
aktív tag
Amúgy az egyik rokonom németbe dolgozik így
lehet hogy tudok Hami 8''-os lcd-t szerezni.
Bár annak a kontrasztja csak 300:1-hez,
de ez is megteszi!
(így mégsem kidobott pénz amit eddig ráköltöttem!) -
kovi831
aktív tag
Bocsi a képek miatt, akkor most kiegészítem:
1.Az első képen a bal oldalon 1 analóg tuner van, mellette pedig az lcd
[link]
2.A másodikon az lcd hátlapja:
[link]
Azzal a Sharp pannellel pedig az a baj, hogy 2 helyen csatlakozik az
lcd-hez!
Erre is jó rá*asztam mert így nem tudom kihajlítani!
Ha tud valaki vezérlést lcd-hez, az szóljon!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged