- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Érkezik a One UI 8 az S22-es modellekre
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achilles209
tag
válasz
tj_peti #3617 üzenetére
250W elég nekem, de ha nagyobb képet akarsz, akkor érdemes 400W-ost szerezni. Mondom nekem 3 méterről 2,5 méter a kép sima triplettel. Azzal nem lehet képméretet állítani, csak fókuszt. Ha messzebb viszed a gépet a faltól, és utánállítod a fókuszt, akkor nagyobb lesz a kép. Én azt mondtam, hogy kisebbet nem nagyon lehet, tehát ha srác beszerel 3gy 3x akkora monitort, akkor értelemszerűen a vetített kép is 3x akkora lesz.
-
pg6830kukac
csendes tag
-
Achilles209
tag
válasz
tj_peti #2795 üzenetére
Lehetséges, hogy felcserélted a két fresnelt? Attól is lehet ilyen probléma... Bár, ahogy nézem a hozzászólás időpontját, szerintem már megoldottad a problémát. Egy tripletnek, amit ugyanezen az oldalon árulnak, ugyanolyan értékei vannak, mint egy írásvetítő front lencsének, csak jobb minőségű, ezért nem hiszem, hogy kompatibilitási problémád lenne, inkább csak nincsenek vonalban a dolgok. Nekem is ilyen fényforrásom van, ugyanígy 17"-os LG monitor, mostmár triplet, de a régi lencsével is nézhetőek voltak a filmek. ha szétcsúsznak az építőelemek, akkor kevés fény, és homály az eredmény, vagy a monitor túl fekete.
-
Achilles209
tag
válasz
tj_peti #2635 üzenetére
Üdv megint!
Szóval ha 15 centiről jó volt a kép az írásvetítővel, és bele is fért az egész széltől szélig, akkor lehetséges, hogy bele fog a 17-es monitor is, csak készülj fel, hogy 17"-os monitorral ilyen fókusszal 3 méterről kb 4-5 méter széles képed lesz
. Így akkor kb olyan fókusztávú fresneleket kell venned, mint az írásvetítős, ez valahol le van írva itt a fórumban. Amúgy, amit külföldről rendelnél az sacc másfélszer jobb minőségű, mint az írásvetítős, és nekem még írásvetítőssel sincsenek karikák. Ha esetleg kisilabizálod, hogy mennyibe kerülnek ezek és a posta, akkor esetleg lehetne közösbe, mert én eleve úgy terveztem, hogy befogadja a nagyobbakat is. Karikák állítólag akkor jönnek elő, ha túl közel teszed az LCD panelhez a fresnelt, vagy ha a két fresnel nem illeszkedik jól, de ilyet én még nem tapasztaltam, mivel nekem ragasztva vannak és 5 centire a monitortól.
Fórum feléledése: ide is eljutott a válság...
stinkydiver: Mindent bele. Hehe, úszószemüveg, LOL.
Bár eleinte én is paráztam tőle, én hegesztőpajzsal nyomtam.
-
Achilles209
tag
válasz
tj_peti #2633 üzenetére
Előre is köszönöm az utánajárást az érdekemben, küldöm majd az árajánlatot.
Igazából nem tudom, miért használnak 600-as fókusztávú fresnelt, ezzel kb. csak azt érik el, hogy a láda, mint láthatod a képeken 1,5 méter hosszú, az enyém szerintem így is nagy: 60x40x35 centi körül. Valami olyasmit tudok elképzelni halvány optikai tudásom alapján, hogy minél nagyobb a fókusz, annál kisebb lesz a vetített kép adott távolságról a falon. Nem elég, hogy hosszú lesz a ládád, még nagyon messziről is kell vetítened, hogy szép nagy képed legyen (szvsz). A fresnelek magasságra és szélességre akkorák legyenek, mint a monitor panelje (vagy nagyobb). Nekem kisebb, ezért használom csak 800x600-ban a monitor közepét. De egyenlőre ez is elég. Ha van írásvetítő fresneled, akkor azt javaslom, építsd meg azzal, de úgy tervezd a ládát, hogy beleférjen majd a nagyobb is, és átkalibrálható legyen, és ha sikerül minden, és nem unod meg közben, nem rontod el, nem fáradsz bele, akkor érdemes beruházni a külföldi dolgokba. Tripletet ugyanonnan rendelhetsz, de lehet, hogy lesz még nekem is. Mi volt még? Mérni, hmmm 1 db fresnelt be lehet mérni, elé teszel egy fényt, és mikor a falon ugyanazt látod, akkor az a fókusztáv. Egy homorú-domború lencsénél ilyet nem nagyon lehet játszani, tripletnél pedig főleg felejtős. valahol csak bele van gravírozva, hogy mit bír, vagy... azt nézd meg, hogy a lámpa milyen messze volt a lencsesortól, kb annyi lesz a fókusz. Mikor én építettem a sajátom egy elől 320-as fresnellel, kipróbáltam a diavetítő 85-ösétől egy írásvetítő 240-esén át a világmindenséget, és maradtam egy 300-as tripletnél. A diavetítős is jó lenne... akkor ha nem 3 centi átmérőjű lenne, hanem mondjuk 14. Úgy vetem észre, hogy minél közelebb van a fókusz a fresnelhez, annál kisebb átmérőjű objektív kell. Persze, ha hülyeséget beszélek, nyugodtan oltsatok le
Hogy a három cím közül honnan rendelj, abban nem tudok segíteni, én próbáltam külföld bevonása nélkül építeni. Nem is jártam utána a dolognak.
-
Achilles209
tag
válasz
tj_peti #2631 üzenetére
Teszt a lelke mindennek. Mivel nincsenek adatok megadva róla (fókusztáv, lencseátmérő), ezért nehéz megmondani, de szerintem a lencse átmérője túl kicsi, és a fókusztáv is. Fresnelből a 2db 600-as már túl sok, akkor a ládád minimum 120 centi lenne :-) Amekkora az első fresnel, akkora fókusztávú optika kell hozzá, és 600-as optikát vagy nem fogsz találni, vagy csak nagyon nehezen. Írásvetítőben pl 240-320-ig vannak ismereteim szerint.
De egyébként most újra eladó a gépem. LG 1710s, 250W Sofita fémhalogén, írásvetítő lencse+egy vadi új szuper triplet, ezzel olyan a képe, mint egy gyárinak, most 800x600-as felbontás, de ha rendelsz fresneleket, akkor 1280x1024-es, fekete dobozban, 5 méteres DVI kábel és 1,5 méter VGA kábel. Ha érdekel, dobj PÜben egy ajánlatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest