Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
Igen, közben azon gondolkodtam, hogy 4 vagy 9 ledet lehetne közvetlenül egymás mellé forrasztani egy spec vörösréz konzolra. Utóbbi esetben 2,2 négyzetcentiméteren 10000Lumen 3x3A-el.De ha jó a hűtés akár 4-5 A-el is lehetne hajtani őket. Van egy 200VA-es torroid trafóm, 555 IC-s PWM szabályzóm is. Csak a konzolt kéne jól megtervezni.
Van nekem egy szakadt 15 colos lcd-m amiről leszedtem az AG fóliát. Erre 1db 2,7A-el hajtott leddel világítottam. Eléggé szubjektív, de kb 50-100 Lumen mehetett át rajta.
Valószínűleg előbb kipróbálom a 2x2 ledet, de a konzolt már 3x3 ledhez készíttetem. -
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
Ilyen kell, csak kéne olcsóbban találni.
-
szbalogh
addikt
válasz
viktor0312 #4254 üzenetére
Elvileg jobb szétszedve, de az írásvetítőkön egyben van és úgy is tűéles képet adnak.
Az ag értelemszerűen azon az oldalon van ahonnan nézed. Nem érdemes bajlódni vele..... szerintem.
Most már én is a ledek felé hajlok, ha legközelebb nekiugrok a témának biztos xm-l ledeket fogok beépíteni, mert sokkal kevesebbet fogyasztanak és sokkal jobban hasznosítható a fényük. -
szbalogh
addikt
-
szbalogh
addikt
Úgy látom nem lesz időm megcsinálni a vetítőt így ha valakit érdekel lenne egy eladó LCD panelem. Fujitsu-Siemens S5 monitorból való.
Adok hozzá egy ugyan ilyent is aminek leszakadt a szalagkábele, de méreteket próbálgatni és éleséget állítani tökéletes lesz és nem a jó panellel kell reszkírozni.
Szabvány írásvetítő fresnelljébe pont belefér. 1024x768
Ha valakit érdekel írjon ajánlatot pm-ben! Esetleg ssd meghajtó érdekelhet értékegyeztetéssel. -
szbalogh
addikt
válasz
kakarotto24 #4159 üzenetére
Én a minap ráztam meg magam, mert 2 adapternek hasonló dugasza volt. És épp az dugtam be amelyiket utána félre akartam tenni az útból. Jó hogy volt rajtam gumipapucs
Szóval csak óvatosan! -
szbalogh
addikt
Srácok! Aki próbálta leáztatni a becsillanás elleni fóliát... mennyi ideig kellett áztatni?
-
szbalogh
addikt
Lehet, hogy újra nekiállok. Mai pakolgatás közben derült ki ugyanis, hogy a hibásnak hitt LCD-panelem mégis jó
Most bánom, hogy eladtam a fasza tripletem és Fresnelemmár használhatnám is a vetítőt.
Viszont azóta kicsit jobban megismerkedtem a ledekkel és úgy gondolom hogy egy 6-8 db XM-L U2 ledes megoldás praktikusabb lenne, hiszen ezekhez nagyon jó tükröket lehet kapni. -
szbalogh
addikt
A triplettet és a Fresnellt hamar elmarták.
Megmaradt még a cross-flow venti meg az állítható fényforrástartó.... ha esetleg valaki ilyet szeretne.Aciles209: Vasárnap megyek az AK-m ért
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem airsoftozni és hát úgy tűnik hogy inkább oda csoporosítanám a pénzmagot. Eladó lenne egy Medium 2036-os vetítő. Ragasztott Fresnell, triplett objektív... ismeritek
3m-ről tűéles képen látszódnak az RGB pöttyök a falon.
Van még egy LCD panelem is amihez nincsen vezérlőpanel. 15"
Illetve ami van vezérlőpanel azzal nem megy. Ez a panel is eladó az eredeti hozzá való szakadt LCD panellel.
Ha valakit érdekel valami akkor tegyetek ajánlatot PÜ-ben. Nem akarlak lehúzni Titeket de azért kicsit nyerni is akarok rajta
Mondjuk úgy hogy a 400W-os halogén izzót ingyen adom az egész mellé -
szbalogh
addikt
Na kerítettem egy 15-ös monitort végre
-
szbalogh
addikt
Találtam ugyanolyan kijelzőt, mint amit tönkretettem. Olcsón és a közelben van, 19-én megyek érte, addig a mostani szakdtal elkezdem csinálni a dobozt
Csinálok mellette egy olajba merített pc-t is szóval gyorsan nem fogok haladni.
De ! Dudám már van a focivébéhez -
szbalogh
addikt
Nem kell elkapkodni
Hazsnálható monitor adatbázis
Vetítőnél arra kell figyelni, hogy a fresnell lencse szétszedhető, az objektívlencse pedig triplet legyen. Az se baj ha az izzó mögött van egy tükör, előtte pedig egy gyűjtőlencse.
Múlt héten kérdeztem, hogy van-e leselejtezett vetítő nálunk, de még nem volt selejtezés.
A 15-ös 4:3-s monitor sarkaiból pici lelóg, ha 16:9-es filmet nézel akkor nem zavar....elvileg
Egy kis segítség a fókusztávolságokhoz
Én mindenképp pc t teszek gozzá (tudod milyet). Mit ér ha csak tv-zni lehet vele? Már izzítom a joystickomat
Már csak 3 hét a focivb -
szbalogh
addikt
Nekem 5 volt az írásvetítő, ebbe vettem a próbákhoz 2-ért egy eredeti izzót. A monitor volt, de elcsesztem így most 3-ért veszek egy ugyanolyan kijelzőt. Még a végső izzót kell megvennem ami 7 vagy 10 ezer lesz. A barkácshoz meg van mindenem... elvileg
Ez eddig 20 ezer
Ha minden igaz akkor a hét végén már mozizhatok -
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Végre kezem ügyébe került a hugom monitora. Még mindig az övé így pár hetet még mindig várnom kellígy nem is szedhettem szét teljesen. Na de a lényeg:
Leszedtem a hátlapját.
Úgy láttam, hogy van rajta két szalagkábel ami a felső és alsó panelt összeköti. Természetesen nem fél méter hosszúNem úszom meg egyszerűen....
-
szbalogh
addikt
Még mindig nem kaptam meg a monitorom.....
-
szbalogh
addikt
válasz
Dr Smoke #3269 üzenetére
Na ok akkor majd újra megpróbálom
Próbáltam tripletmechanikát csinálni két pvc cső összetolásával. Az egyik csövet megmelegítettem így a másikat bele lehetett tolni. Pont egymásba passzolnak. Sajna összetapadtak és nincsen másik amivel próbálkozhatnék, de majd holnap
Lehet, hogy inkább egy alucsőre fogom feltolni a meleg pvc-t, abba nem fog beleragadni. -
szbalogh
addikt
Arra gondoltam flexel 1mm-es koronggal vágom el a fresnelt
-
szbalogh
addikt
Na megint nem ír senki, akkor kérdezek egy hülyeséget
Lumenlabon láttam egy projektoros TV elven működő megoldást. Nappali fényben is kontrasztos képet lehet így csinálni. Aki elkövette az egy kiszuperált eredetileg is projektoros tv-be építette a vetítőt. Milyen felületre vetítenek ilyenkor ami átlátszó és a kép is jó minőségű marad? -
-
szbalogh
addikt
válasz
miki002 #3241 üzenetére
Köszi köszi, állandóan ezeket a képeket bújom
A dobozt is olyanra fogom csinálni mint Te. Ez a legegyszerűbb.Nemtom volt-e már ha igen akkor elnézést
Az izzó és az első Fresnel közé megy egy üveglap. Ha van ez izzó felett gyűjtőlencse (elvileg az is üveg) akkor is kell még egy üveglap? -
szbalogh
addikt
Igen, azt hiszem NDK csoda
-
szbalogh
addikt
Leteszteltem. Sajna az LCD-nek csak az egyik sarkában működik egy kis folt. 1996-os laptopból van a kijelző (12" 640x480) és leszedtem róla a polárfóliát is, de simán elétéve is tűéles a felirat azon a kis részen. Látom a különböző színű (RGB) pixeleket
Iszonyaterős a fénye. Bőven elég ehhez a régi kijelzőhöz is. A nappaliban 4db 50W halogén spot világítás van, de nem számított, hogy felkapcsoltam vagy sem, mert a vetítőből szóródó fény elnyomta
Iszonyatmeleg lett a kollimátorlencse és környéke! Megégette a kezem pár percel kikapcsolás után. ~5-10 percig ha járattam az izzót előtte....
Az lcd is elég meleg lett 40-45 fokos talán.
Na most be az egész a sarokba és egy hónapig várhatok a 15" monitorra
Addig olvasom a fórumot -
szbalogh
addikt
Ma jött meg a 36V 400W halogénem a vetítőhöz. Én is csak óvatos próbához vettem, hogy lássam melyik izzó kell a család igényeihez. Ez 16000 Lumenes [link]. Én a 150 és 250W HQI között hezitálok. Ez majd segít dönteni.
Van egy feláldozott régi laptopom, azzal fogok próbálkozni. -
szbalogh
addikt
válasz
Achilles209 #3215 üzenetére
Olvasom elejétől a topicot, sajna a belinkelt képek már nem élnek. Elő lehetne még ezeket szedni valahogy?
-
szbalogh
addikt
válasz
Achilles209 #3207 üzenetére
Eddig nem tudtam, de asszem már értem a fénytan alapjait
A tft panelt mindegy hogy melyik felével fordítom az izzó felé? -
szbalogh
addikt
válasz
Achilles209 #3205 üzenetére
Tényleg, igazad van! A Na-lámpa 590nm hullámhosszon sugároz, monokromatikus, ezért ha a komplementer színét növelem a lcd-n akkor elfeketedik
-
szbalogh
addikt
válasz
Babar001 #3193 üzenetére
A sárga komplementerszíne a kék. Ha két egymáshoz komplementer viszonyban levő színt összekeverünk fehéret szürkét vagy feketét kapunk. Semlegesíteni lehet a sárgát, csak azt kéne kipróbálni, hogy fekete lesz-e minden vagy sem. Ha úgyis van ilyen lámpád igazán tehetnél egy próbát
-
szbalogh
addikt
És azt vajon meg lehet csinálni, hogy az LCD-t vízzel hűteni? Mondjuk egy üveglapot ragasztani rá kis réssel szilóval. A két réteg között meg mehetne a víz. Vagy szilikonolaj ami nem baj ha kifolyik.
-
szbalogh
addikt
Betettem a telómat a tükör és a kolimátorlencse közé bekapcsolt vakuleddel. 3m-ről 2.3m széles képet adott. Ez olyan középmagas objektívvel. Az normális hogy a falon közelről látszódnak a Fresnel csíkjai? Mennyire lehet ezt majd látni vetítés közben?
-
szbalogh
addikt
Megjött a vetítőm
Medium 2036, tényleg fullos! 30,5 cm a Fresnel, vagyis csak fél centit fog lelógni. Lehet állítani a fényforrás és a Fresnel ill. a Fresnel és a triplet lencse között is a távolságot.
Nem is fogom szétszedni, csak a Fresnelek közé beeszkábálom a TFT-t.
36V 400W 50 órás 16000 lm halógénizzó megy bele2000Ft/db
Egyet veszek bele próbának, hogy azért lássam, hogy mennyi lumen az annyi. Utána már tudni fogom, hogy mekkora HID kell.
E örö e bódottá -
szbalogh
addikt
Úgy látom nagy a pangás
Na kikupálódtam reflektorokból. Az LCD méretű parabola félgömb tükörrel az izzó előtt lenne a legjobb megoldás de mivel ilyen nem létezik, ezért arra gondoltam, hogy poliészter-üvegháló laminálással lehetne ilyet csinálni. A [link] oldalon így csinálnak parabolareflektort.
Ha készen van levágnám 4:3 arányúra és lefújnám krómspray-vel. Vajon mennyire melegszik fel a tükör az izzó mögött és mekkora a krómspray reflexiója?
Illetve van-e annyi szóródás, hogy a félgömbtkör nem okoz fekete lyukat a vetítővásznon? -
szbalogh
addikt
Március-április felé lesz selejtezés az egyetemen. Majd megkérdem a raktárt Nektek
-
szbalogh
addikt
Hordozható írásvetítőt használt már valaki projektornak?
-
szbalogh
addikt
válasz
Babar001 #3087 üzenetére
JAja az kicsi, igazából az érdekelne hogy mivel ez ilyen hajlékony, vajon meg lehet-e úgy csinálni hogy ne deformálódjon használat közben. Itt a hőre gondolok. Illetve hogy viszonyul egy ilyen elnyelése, reflexiója egy írásvetítős fresnelhez képest. Mintha több fényt engedne át..
Írok nekik, megkéredem van-e nagyobb. Egy próbát lehet megér
A monitor szuperjó, alig várom hogy szétberhelhessem -
szbalogh
addikt
Erről mi a véleményetek?
http://www.vatera.hu/flexibilis_nagyito_egesz_oldalas_meret_162814145.html -
szbalogh
addikt
http://www.allinbox.com/
Itt van egy csomó apró TFT-s vetítőFuSi S5 monitorral van tapasztalat?
http://www.hardwarebolt.hu/termekek/monitor-lcd/fujitsu-siemens-s5.html
Nemsokára örökölök egy ilyet hugomtól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest