Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Rendelési mennyiséghez igazodik a doboz ára, sajnos valamivel drágább, mint egy normál tasak. A csomagolási eljárás viszonylag egyszerű, nem tart tovább lezárni, mint egy tasakot, illetve az egyedi adatok nyomtatása talán még gyorsabb is - van egy kis futószalagunk hozzá -, mint a címkézés.
koxx: az aludoboz ára miatt nem tud arányosan változni a 250 g-oshoz képest.
3-4 éve dolgozunk egy valóban fenntarthatóbb megoldáson, idén februárra állt össze minden komponens. Jobbat nem találtam az aludobozos megoldásnál, ami egy mikropörkölő esetében is kezelhető, de ha bárkinek van egyéb ötlete, abszolút nyitott vagyok rá.

-
válasz
Mano66
üzenetére
...háát, nemrég volt itt erről egy rövidebb beszélgetés, szerintem érdemes megolvasni.
Arra érdemes figyelni, hogy a tűrése (garantált pontosság) ne legyen nagyobb 5%-nál, ill. a kisebb jobb és drágább. Ha befér a helyére, érdemesebb nagyobb feszültségűt venni (pl. 600V-ost), persze ez is drágább lesz, mint ugyanolyanból a 400V-os. -
Gergőke88
addikt
Robot és k6 esetén ki milyen orlesi beállítást használ?
Lassan elfogy a kavekalmar babok, mit érdemes meg kipróbálni ami itthonról beszerezhető könnyen? Brazil sötét porkoles. AVX? -
-
-
Toobee
veterán
Legmenőbb kávécsomagolás, amivel idáig találkoztam. Kis Patios - Kolumbia co ferment tételt próbálta már valaki?
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem is értem, hogy miért nem ilyen kondikat raknak az őrlőkbe.

[link]
Csak 8 darab kéne párhuzamosan a Majorba és mennyivel jobb lenne a hangja.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi! Mekkorára érdemes cserélni? Nagyon szét kell szedni hozzá?
-
-
-
jugeen
addikt
-
danbenzin
csendes tag
CM tesztpöri
-
nálam most fogyott el a casmo tesztpöri "etióp" (costa rica?). abszolút flame nélkül, mindössze a konkrét kávéról tapasztalatként: picit sötétebb volt ez most, mint amit saját pörkölésnél ideálisnak lövök be, és az ezzel járó ízjegyek azért megmaradtak a már sokat pihent pörinél is. picit játszani kellett a "recepttel", hogy ezt ne érezzem a végeredményben.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! A Majorom indításkor egyre jobban gyengélkedik. Ma reggel azzal a kávéval is megszorult, amivel eddig simán indult. Így most melegindítással használom. El tud gyengülni a kondenzátor? Úgy tudom, hogy nincs a nagyobb kondira kicserélve.
-
válasz
lojzi1
üzenetére
Akkor is, ha rossz a kérdés - létezik ilyen, hogy egy adott eszközhöz optimális őrlő?
Vegyük a PicoPressot - milyen kávé, milyen pörk? Milyen profil, lefolyás, kosár?
Ha klasszik espressos sötét pörk és lefolyás, akkor valószínűleg más jönne ki mint egy világos+turbo shotra, mint alkalmas(abb) őrlő.Nem hiszem, hogy ez a kérdés megválaszolható, vagy ha igen, akkor sem ilyen egyszerűen.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
...jövö héten, nov. 1...
-
HunLogin
csendes tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Én ebből az utóbbi idők legkellemesebbjét húztam. Talán sosem értettem még ennyire egyet még a csomagoláson található ízjegyekkel. Receptet holnap tudok adni, munkahelyen van ráírva a zacsira
Amúgy semmi extra, szerintem 18 in 45 out volt robottal, pár mp-es 3 bar-os előáztatás után 6 baron húzva. Kb 30 sec. Pontosabbat holnap. -
Alabástrom
senior tag
Pénteken magyar idö szerint 10:00-kor Lagom Casa bejelentés lesz.
-
-
lojzi1
csendes tag
Adott négy manuális kávéfőző: 9barista, Wacaco Picopresso, Alessi La Conica (ez egy acél kotyogós réz talppal) és egy Hario Immersion Switch (V60). Illetve adott 5 kézi őrlő: JE-Plus, K4, K6, C40 Redclix és Mazzer Omega. Egy AI prompttal próbáltam megkeresni az ideális használatot, hogy mire melyik a legjobb, 1-10-ig pontozással. A Perplexity Pro-t használtam, ami elvileg kiválasztja a feladatra legjobb AI modellt és az interneten is olvas. Ez lett az eredmény, a sorrend nem számít csak a pontok:
9barista, Wacaco Picopresso (ugyanaz az eredmény):
1. 1Zpresso JE-Plus: 10/10
2. Comandante C40: 9/10
2. Mazzer Omega: 9/10
3. Kingrinder K6: 8/10
4. Kingrinder K4: 7/10Alessi La Conica
1. Kingrinder K4: 9/10
1. Kingrinder K6: 9/10
2. Mazzer Omega: 9/10
3. Comandante C40: 8/10
3. 1Zpresso JE-Plus: 8/10Hario Immersion Switch
1. Mazzer Omega: 10/10
2. Kingrinder K6: 9/10
2. Comandante C40: 9/10
3. Kingrinder K4: 8/10
3. 1Zpresso JE-Plus: 8/10Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mit gondoljak erről az egészről
Egyrészt a K4-K6 reláció elég furcsa, meg a Mazzer Omega mindenreisjó értékelése is. Na mindegy is, csak érdekesség. -
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszönöm szépen!
Rendeltem még mellé egy csomag [Imp. Aricha] -t is, hiszen szeretnék elkezdeni ezen a vonalon is mozogni.
Ehhez esetleg valami tipp, tanács?
-
válasz
BBpeter
üzenetére
Ehhez a babhoz sztem egy sztenderd 18-as kosárba jó a 16g. Ha van felette egy extra pogiszűrő a vastagabbikbul' akkor pláne. Ráadásul nem szereti a hosszú lefolyást, simán be lehet lőni klasszik 1:1.5-1:2 arányra. Legalábbis motoros gépen. Kézi más tészta.
Szerk: a marax gyári ims dupla kosara akár.
-
BBpeter
tag
[Imp. Brazil-Columbia] Van esetleg olyan ajánlott szűrőkosár, amivel jókat lehet húzni 16g-ből?
Jelenleg egy 20g-s VST-t, illetve egy 19g-s 6858-at használok.
(MaraX)
-
válasz
zolnagy
üzenetére
a merleg is irja a flow rate-et, de szemre is jol latszik a nagyobb valtozas. ha tulsagosan begyorsul, akkor visszaengedem kicsit a nyomast.
nem sima flat 9, az elejen lassan novelem a nyomast amig megjelenik a portafilter aljan legalabb gyuruben a kave, ott kicsit megtartom az elso par leeso cseppig es utana lassan epitem fel a 9bar-t.
szoktuk nezegetni a decent-hez csinalt profilokat es neha probaljuk 'szimulalni' valamelyiket, foleg, amikor nem lesz olyan a kofi, mint kene, vagy mint szeretnenk.
nagyon szorakoztato. -
zolnagy
őstag
Igen, de ebből a szempontból a robot se más, ugyanúgy működik. Én se szoktam grammra kimérni a vizet, így mindig marad benne valamennyi. Ha szárazon akarom kiütni, 1x-2x rányomok, hogy kijöjjön a maradék víz.
Amit ír, hogy azért tesz bele több vizet, hogy végig 9 barral tolja. Ami viszont pont a karos mivoltának a megerőszakolása, hiszen alapból esik a nyomás, ha ugyanazt az átfolyást tartom. Pont ezt az eső nyomásprofilt másolják más gépek. Persze nyilván ez csak az alap profil, de karos gépnél a flat 9 bar...hát
-
TDX
tag
válasz
Parci
üzenetére
rxmiss amit ír az csak az, hogy F58-on marad még víz a pogácsa felett mikor eléred a 36g kimenőt, teljesen mindegy milyen profillal. Amit ír, hogy ha ekkor leveszed a kart, ez a víz megy minden fele. Ahhoz hogy ez ne legyen így, ki kell nyomni ezt a maradék vizet is, “pumpálással”, azaz felhúzod még egyszer a kart és lenyomod hogy kimenjen ez a víz és szárazon tudd kiütni a pogácsát.
én ezt nem érzem egy nagy hátránynak, de jobb lenne a workflow ha erre nincs szükség, az biztos.
-
válasz
Parci
üzenetére
a robottal be tudtuk ugy loni a vizmennyiseget, hogy majdnem koppra tolva a kart pont lejojjon pl 36g kofi (18g orlemenybol) vagy egyes kaveknal 27g.
a flair-rel akkor tudunk egyenletes 9 bar-t 36g vegeig, ha majdnem koppig felhuzzuk az elejen a kart. viszont ha utana egy ujabb pumpalas nelkul leszedjuk a portafiltert, akkor sok viz van felette, szet is folyik. tehat ha lehuztuk a shot-ot, utana poharcsere es ujabb egy v ket pumpalassal meg bo 20-30g lefolyik (zacckave?).
az elektromos vizforraloba 2-3 36g-os fozeshez sokkal tobb vizet kell tenni, kulonben keves.lehet h a mienknek a nagy tomitese sem jo, ha nalad nem igy viselkedik?
Alabástrom: ez most komoly?
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi a tippet - hosszasan elleveleztünk a Subminimal-lal, de nagyon gyorsak és segítőkészek voltak:
tényleg nincs a holland raktárban, azért nem enged nekem rendelni, de felajánlotta az ügyfélszolgálat, hogy a SG warehouse-ba leadják a nevemben/címemre a rendelést, küldenek valami számlát/fizetési linket és kiküldik a címemre.Külön rákérdeztem, hogy najó, de mennyiért?
standard EU ship -> 3100 HUF, szóval nem irreális, úgyhogy kiegyeztünk, hogy jöhet 
-
Alabástrom
senior tag
válasz
rxmiss
üzenetére
Eltöprengtem rajta, hogy vajon ezt komolyan gondolod-e, vagy csak trollkodsz, de sajnos valószínűleg komolyan gondolod...
Ha valakinek annyira nem fussa vízre, hogy mililitereken rugózzon, akkor nem emeli fel a kart koppig. Vagy feldolgozza valahogy a traumát, hogy levegö van fölötte. Vagy leginkább nem kávézik, mert az drága.
Amúgy meg nem kell ilyen ostobaságokkal bizonygatni, elég, ha szimplán csak bekanyarintod ide a mögöttes üzenetet, hogy "AROBOTAZISTEN!!!", vagy "MINDENKIVEGYENROBOTOT!!!", stb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Hozzáteszem, szerintem baromi jó cucc a robot, nem akarom a robotot bántani!)
-
A graef erősen limitàlni fog, bármit vennél.
Szerintem egyébként flair neo (esetleg classic, drágábban)+kingrinder k6 a legolcsóbb új szett, ami sokoldalúsàga mellett le is tudja lépni a kotyeszt.
Illetve a kotyesz rohadt jó is tud lenni, csak más ízélmény, mint egy nyomàs alatt dolgozó gép. -
Laby
őstag
Sziasztok!
Próbáltam visszaolvasni hozzászólásokat, de annyira durván sok infó van és legtöbbször csak rövidítések, hogy az esetek nagy részében fogalmam sincs miről beszéltek.
Pár éve már Bialetto Moka kotyogóst használok Graef cm 702-vel (odafigyelek a készítés megfelelő lépéseire), de szeretném lecserélni egy "rendes" gépre.
Egyszerre két kávét szeretnék főzni vele, naponta 2-3 alkalommal. Tejhabosítóra nincs szükségem.
Létezik ehhez újonnan vásárolva 100-150 ezer forint alatt olyan gép amivel minimum a Bialettivel készíthető számomra finom kávét vagy akár finomabbat is lehet csinálni? Boltból megvásárolva, nem alkatrészek cseréjével kezdve, csak kicsomagolva és használva?
-
-
rgb0007
csendes tag
Hu, az sajnos egy kicsivel drágább lesz, mint egy DE1, és nekem otthonra elég egy pro, bár szemétség, hogy nincs benne integrált mérleg...
Tőlünk vidámabb részeken azért van másod piaca a DE1-eknek, azokat már nézegetem egy ideje, ott azért jobb áron futnak használtan, néha csak pár shot van bennük, nem tudom miért veszi meg valaki, ha utána adja is el...
Vagy veszek egy új GC E24-et és kap egy V4.0-ás Gaggiunio szettet... Az sokkal olcsóbban kijön, és marad egy csomó pénzem kávéra.
-
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
valószínűleg zsírozás függvénye is valahogy
-
Alabástrom
senior tag
-
-
-
rgb0007
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Met?
(Állítólag legyártották az első 50 db-t a gyárban, és 2025 Q1-re ígérik a postázást)
DE én most untam meg,. és visszakértem a pénzem.
Pár nap múlva jött egy, hogy erősítsem meg, hogy biztos visszakérem.
Aztán pár nap múlva jött, hogy oki, várjak egy kicsit, mert most nem tudnak refund-ot indítani, aztán semmi....
Aztán egyszer csak jött egy mail. hogy refund-olták az alapot, de eddig abból semmi nem látszik, viszont volt egy vip pass és egy add-on, azokat Revolut-al fizettem, azon már látszik, hogy elindult a pénz vissza. De az csak 100 + 204 USD... Remélem a "maradék" 1100-at is visszakapom még.
Aztán eladok még 1-2 Gaggiunio-t és jöhet a Decent.
Hacsak nem b@sz el megint valamit a kedves kurmányunk... És elszáll az árfolyam.
Esetleg várok, amíg megerősödik a Forint
és addig használom a Robot-ot, csak dupla, bár mindig duplát szoktam húzni, és fogyasztani.

Esetleg valakinek nincs egy megunt Decent-je aladó?
Update: most jött meg az 1100 usd is...

-
válasz
Alabástrom
üzenetére
egyrészt szembejött egy demo darab barátságosabb áron, így végül beleugrottam.
de egyébként:
- a vst kosarak, fragola-féle maroktamper mind maradhatott így, ugyanúgy tudom használni a flairrel és a mini gaggiával
- nagy víztér, fűtött fej
- én nem szerettem a robot kis karjait, nem volt vele jó élmény a préselésigazából a flair58 tud kb. mindent, ami nekem kell, csak mondjuk:
- hajlik a háta, ahogy nyomod, izé...
- elforog a dugattyú az egymást követő shotoknál, izé...
- nagyon dizájnos az ovális talpa, de nem szerencsés forma, oldalra kibillenhet, ha hanyag vagy, izé...
- az a fűtést szabályzó műanyag rettenet (hangja, használata, alakja), izé...szóval egész jó 2.0 verziót lehetne csinálni ebből, ez így picit ilyen béta érzetű (és a piacra dobott első verzió állítólag pláne ilyen volt).
-
válasz
Parci
üzenetére
mi mondjuk sok kort leveleztunk a szupporttal, mert szokokutazott
9bar kornyeken egyszercsak elengedte a nyomast felfele, forrovizzel.
eleinte ugy tunt h bekerultek kaveszemcsek es az okozta a problemat, aztan azt mondtak h torolgessuk le rendesen a gyari gumit, mert van valami kence rajta, aztan csereljunk gumit...
vegul kuldtek egy masik szelepet, kemenyebb gumigyuruvel egy hete, azota jo.
amiket mi iszunk kofikat, azokkal ugyesebb, mint a robot. gondolom a basket formaja (magasabb kaveoszlop) es az ehhez szukseges kicsivel durvabb daralas miatt. 'akcios' volt jo par hete az 58+, akkor lett. -
Jolida
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Megnyugodtam, hogy más is vesz a gombhoz kabátot.

Én még mindig azon dilemmázok, hogy (a SJ mellé vett) Majorhoz Flair58+, vagy Robot legyen a "fa alá".

Az előbbi mellett szól, hogy "tele vagyok" 58-as cuccokkal, az utóbbi viszont többek szerint nem olyan kényes a hőmérsékletre.
-
-
hoffman_
nagyúr
csak nem bírtam magammal, a múltkor gömböc kéz linkre (fb hirdetés) rámentem és akkor már rendeltem mellé egy Robot-ot is. Kalmár-féle Flair, fragola GC, Brikka, Aeropress, V60 mellé nagyon kellett... kezdek rájönni, hogy a főzők gyűjtése is kedves nekem, és mindegyikkel használhatót húzni.
használja valaki két csészés főzésre? azt picit nyűgösnek látom még. illetve néztem, de még nem találtam: a gyári tamperhez van ajánlott szintező kiegészítő?
-
verti1
aktív tag
A kotyesz nagyon érzékeny a takarításra szerintem ízek terén. Ha összegyűlik a belső részeken a kávézsír akkor elrontja a kávé ízét. Régi kotyeszt piros, szürke majd fehér scotch-brite csiszolópárnával kell átsúrolni amíg tetszik az eredmény. Utána főzni kell vele két kávét, kiönteni és kész. Ha pedig elzsírosodik akkor enyhe tersonetes vízben ki lehet áztatni, de ne sokáig. Ha bemattulna akkor fehér scotc-brittal át lehet dörgölni.
-
Toobee
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
A kávézsír jöjjön is le róla. Az aluoxid kell rá, nem a zsír. Mondjuk ezt nem csodálom, hogy nem ajánlja, megnéztem az összetevőit, ami ezzel kezdődik:
L-Lactic AcidPalmolive Ultra Concentrated Antibacterial Liquid Dish Soap, Orange Scent
narancsos ez épp, de nem volt értelme tovább keresni. -
lojzi1
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Nem tudom, abban nem vagyok érintve
Ekkora összegekkel nem szoktam a Kickstartter-lottón játszani
Viszont 7 évig La Pavoniztam mire végleg elegem lett az 51-es kosárból és hogy nem tudtam 2x ugyanazt az eredményt reprodukálni. De ma már látom, hogy mekkora felszabadulás volt, hogy nem kellett a kosáron gondolkodni meg hogy micsoda végtelen lehetőségek rejlettek a manuál karban
Lehet elő ís szedem és húzok vele egyet!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Byintek Love U14 Projektor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)