Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Alabástrom
üzenetére
Egyik legnagyobb kávés webshop, nyugodtan lehet tőlük rendelni

-
Cathfaern
nagyúr
Aiden-t nagyon dícsérik eddig user tapasztalatok alapján, különösen a "single cup" (150-450 ml) főzési módra. Egyetlen baj vele, hogy szoftvere kicsit még bétás, de frissítik folyamatosan. Nem egy visszajelzést láttam, hogy mióta meg van nem is vette elő a szekrényből a brewereket.
xBloom Studio érdekes ötlet, de szerintem egy létező problémát (egy csészényi filter kávé lefőzése automatizálva) a legrosszabb módszerrel próbál megoldani. Nem azért főz az ember vízsugárral filtert, mert az a legjobb létező módszer, hanem mert ha kancsóból öntesz vizet, az vízsugár lesz, és nyilván innen indult az egész. A félregondolt alapötlet mellé jön pár elég erős limitáció (pl. 3 ml/s a max sebesség amivel önteni tud), és azt látom hogy igazán jó tapasztalat nincs vele. Van akinek nagyon bejött, de inkább azért mert automatán megcsinálja a kávét, és nem azért mert jobb lenne vele, mint kézzel. Cserébe még drága is (kb. duplája az Aiden-nek).
-
Uyuarasy
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Igen, ket eve, nem volt semmi gond.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Korabban megprobaltam a C40-el felirni (filter es presszo kozotti valtogatas miatt), vegul a workflow allando resze lett a Beanconqueror, igy egybol latom az elozo kavenal hogy hany klikk.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Plusz egy őrleménytartó levétel, de tényleg nem ezen múlik. A probléma inkább az, hogy mindig elfelejtem hány klikken hagytam
Szóval ilyen téren nem a "belső" állítással van a gond, hanem az olyan állítási mechanizmussal, ami nem mutatja abszolút értékben, hogy milyen álláson van az őrlő. Csak a kettő általában egybeesik.
Én gyakran váltogatok brewert, illetve receptet is, plusz van hogy fagyasztóban lévő kávéból főzök, ami adott esetben más őrleményállást kíván. Szóval nem az van, hogy egyszer belövöm, és utána mindig ugyanaz a mennyiség, brewer és max 1-1 klikk ide vagy oda. ZP6-ot pl. 4.5 - 6.5 között állítgatom majdnem napi szinten. És akkor nagyon nem mindegy, hogy honnan indul az ember. Szóval ezeknél az őrlőknél nekem napi gyakorlat volt, hogy letekerem 0-ra és újraszámolom. Ami azért elég kényelmetlen.
De nyilván más fajta felhasználás mellett nem oszt nem szoroz a dolog (vagy ha valakinek jobb a számmemóriája, mint nekem
). -
rgaspar
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok, fogalmam sincs milyen gépet kellene vennem, az egyértelmű hogy külön darálóval szeretném, és ami még fontos csak és kizárólag egy fajta kávéval fogom használni.
http://www.varesinacaffe.eu/hu/varesina-caffe/nabidka-varesina-caffe/Segítsetek kérlek milyen gépeket vegyek ehhez a kávéhoz.
Köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
sosem fogom megérteni ezt a belső állítás mizériát. nekem legalábbis totál testidegen probléma. próbáltam külső gallért is, a JX-em belsős. úgyis le kell venni az őrlemény tartót majd, nem azon a 3 másodpercmen múlik. cserébe nincs csúnya gallér, szép homogén az őrlő.
-
baayNOk
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi
hattyúnyakúból érdemes venni drágábban? Fellow Stagg, Timemore ? van valami jó alternatíva, ajánlat (ami mondjuk nem jövő januárban jön meg? ) -
-
Cathfaern
nagyúr
Ha ZP6 alternatíva, akkor én inkább azt venném. Ha valamiért nem, akkor viszont máig az egyik legjobb őrlő a C40, még ha az állítgatása kényelmetlen is. Szóval ezen az áron simán.
Egy Q2 vagy X-Pro nagyon közel lesz őrleményben, de azért nem lesz ugyanott. És az előbbi ugyanúgy belső állítású, utóbbi meg már nem igazán olcsóbb ehhez képest.
Illetve előny, hogy a C40-nél ha valaki azt mondja hogy pl. 16 clicken jó az őrlemény adott kávéhoz / recepthez, akkor az mindegyiken 16 click lesz. Ami nagy segítség lehet receptek kipróbálásánál (persze nyilván adott kávé mindig befolyásolja, de legalább kiindulási alap meg van).Vagy vedd meg a Kinumat, odaadom azt is 86390-ért
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem volt több darab is, Red Clix-szel, meg nélküle. Jelenleg is van MK2 az irodában, az MK4 több apróságban is javult (őrlemény minőség nem változott, csak kényelmi dolgok), de már úgyis csak az kapható. Használt ár, szóval simán rá lehet repülni ennyiért.
-
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Berendeltem akkor az AVX B1-et és akkor így nem cserélek WDT-t.
Majd megírom a tapasztalatokat.
Köszi!
-
-
Toobee
veterán
Alzán van két egész jó akció:
Fellow Ode - 77.990 Ft, cikkszám alapján 1.1-es kés
Comandante C40 MK4 - 86.390 Ft -
válasz
baayNOk
üzenetére
Lehet két adagot (de a rendes kávés duplát iszik
). A max kifolyó kényelmesen 60ml körül lehet, ezt kell ketté osztanod, vedd figyelembe. Mérlegeléshez a szokásos: robot egy rituálé; karos gép 1-2 perc egy dupla, Robot gyakorlattal is inkább 5-6 (persze ha itt is meleg már a víz valami kancsóban, úgy gyorsabb).lojzi1@ rázol rajta kettőt és elsimul az. Rögök meg nem számítanak. A shaker hatása talán a desztatizálás és az már úgy marad a két rázástól is. Minden egyéb vudu úgy fest, nem állja az idő és tudományos tesztelés próbáját.
-
gonnok
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Az appot nem használom, nekem már a Pressensor + Felicita kombóval is a Beanconqueror jött be jobban.
A mérleg kifejezetten prémium, gyors, pontos, szép, jó. Befér a Robot lábai közé, de akár filter is készíthető rajta, nem annyira apró mint a Pyxis, és 1kg a felső limit. A szenzor kicsit gagyibb hatású - nem vészes, de elmarad a mérleg, vagy főleg a Pressensor szintjétől. Mindkettő csomagolása kifogástalan, és szerencsére nem vámolták (áfázták) meg.
A supportra szintén nem lehet panasz, az első szenzor döglötten jött, szó nélkül küldtek egy újat. Van egy aktív Discord szerver is, OTA frissítétek, űrkorszak.

-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szereztem végül egy ilyen B1 forma shakert, de nekem WDT-znem is kell a végén, mert nem simul el az örmény, hanem a perem mentén magas hegyek vannak körben, azt nem lehet úgy tamperrelni. Lehet, hogy azért mert spriccelem a bankokat előtte és amiatt lesz tapadós?
-
baayNOk
újonc
Sziasztok. Gép és talán kategória váltás alatt állok, egy automatát szeretnék jobbra cserélni.
amit már beszereztem, az egy kézi őrlő, K4.
két kiszemelt , illetve 2,5 kiszemelt lenne, (AVX DB1 Pro, EM1 Lux, Cafelat Robot)
mivel tejes kávék nálam nem szerepelnek a palettán, illetve szinte csak sötétebb pörkölésűeket iszunk, a Robot felé hajlok inkább . Ráadásul itt is pár heti kommentet visszaolvasva, jókat lehetett találni róla.
szőkés kérdés: lehet Robottal két adagot készíteni egyszerre,( 2 espressot ) 2 csészés kifolyó van , kapható hozzá?
a másik, mennyire ajánlott sötét pörkölés re egyáltalán? -
-
Toobee
veterán
Bookoo szettet vett már valaki?
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez esetben viszont akkor inkább shaker, vagy WDT?
-
-
BBpeter
tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata ezekkel a mentesítőkkel?
[MHW-3Bomber Blind Shaker]
[AVX B1 Blind shaker]Van bármi észrevehető különbség a kettő között? Szeretnék egyet rendelni.
Ezekre ugyanez lenne a kérdésem, le szeretném cserélni a 3d nyomtatottat.
[MHW-3Bomber 2.0 WDT]
[Normcore 2.1 WDT]
[Clara Spining WDT]Vagy esetleg bármi más amivel jó tapasztalatotok van?
-
hoffman_
nagyúr
látom volt egy kis feszkó, amíg offline voltam. viszont volt egy ajánlás utazós szettre, csatlakozom hozzá. utazáshoz mindig kézit (1ZpressoJX) és kotyit (súlyszelepes Brikka) viszek. kempingfőzőn elsőre jobbat főztem 0° fokban, mint a fos kerámialapon, következő konyhám tuti indukciós vagy gázfőzős lesz. megérte várni is utána
kitekintőnek pedig hoztam haza Reykjavík Roaster-t, ebből ittam presszót, inkább a hagyományos vonalat követi, de kellemes volt, illletve filternek is elment. azért jó dolgunk van a Casmo Roastopus Paljoc világban. -
this_is_why
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan itt a csoportban, aki foglalkozik kávégépek karbantartásával? (bojler tisztítás, tömítések cseréje stb.) Nekem sajnos nincs időm erre.
Ha van köztünk ilyen Budapesten, kérem írjon PM-ben. Köszi -
TongPo72
csendes tag
válasz
Speti69
üzenetére
Sziasztok,
Koszonom a valaszokat neked es killboy007-nek is. Kezdo vagyok kavezas temaban. Jelenleg egy Siemens EQ300-at hasznalok, de elég gyengusznak erzem, szerintem nem daral elég finomra.
Latte es mas hasonlo tejes italok keszitese lenne a cel es a hely viszonylag limitalt a konyhaban. A korabban linkelt Sage gep meg befer hely ugyileg es a keretbe is es az abbol fozott kavet kostolva kenterbe veri az EQ300-at (a munkahelyi profi Ranciliorol nem is beszelve). Kavebab tekinteteben jelenleg a probalgatas fazis megy, nincs kriterium vagy megkotes.
Ha ezen parameterekre tudtok valami jobbat ajanlani a Sage-nel szivesen veszem. Egy ismeros a De'Longhi Dedica + egy jo daralot mondta limitalt budgetre, de annal kicsit feljebb mehetunk, ha van ertelme.
-
válasz
KisApám
üzenetére
Egyiket sem ismerem. Csak olvastam hogy ezeket sokan használják egészen jó eredménnyel.
Amit jó szívvel ajánlanék kv főzőt az 1000€ környéke. De gondolom annyit nem szànsz rà. Meg ahozz az örlő is 400-500€ tól indul de inkább több...Ami a legfontosabb hogy friss ès jó kávét vegyèl, azt semmivel nem tudod pótolni

-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
...nyilván kattanás nélkül is lehet pontosan és következetesen tamperelni, de segít a katt.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Az MHW-3bomber kattan egyet a nyomáserő elérésekor. A Normcore meg szép (legalábbis a diófa), jó a fogása és minőségibb érzete van.
(Én az MHW-t szeretem jobban. Finomabbra sikerülnek a kávék, ha nem tamperelem izomból, hanem finomabbra őrlök. De ez full ízlés kérdése, sokan a durvább őrlés + izomból tamperelésre esküsznek) -
BBpeter
tag
Valakinek van tapasztalata az új [AVX 4200] tamperekkel kapcsolatban?
Van bármi haszna ennek a felárnak? [Normcore V4 Black] / [MHW-3Bomber CP] -
KisApám
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Az AVX kávéfőzőknél ezt néztem ki:
AVX EM3202SW Hófehérke Kávégép + Barista csomag + C401W Kávéőrlő
110 000 alatt megvan.Szerintetek OK?

Még ez van 130 000 alatt, de NEM tudom mi a különbség...
AVX EM TB1 2022 Kávégép + TB1 Barista csomag + AVX C401G kávéőrlő Grafit szűrke51 mm-es, saválló szűrőtartó kar vs 58 mm-es, ipari szűrőtartó kar
Ez mire jó? -
válasz
KisApám
üzenetére
Akkor egy örlö sem ärtana. Ugyan pont ezzel még nincs tapasztalat de jó kezdö szettnek tünik. 58mm-es ez is. Ami kinéztél abban van OPV (nyomásszabályzó szelep) ami kb 9barra korlátozza a pogácsára érkezö nyomást. Egyébként hasznos föleg amíg kezdö vagy.
Örlöböl pár éve még Graefet ajänlottunk volna de mostmár egészen jók a presszó képes kinai örlök is.
A tipikus kezdö gép a Gaggia classic, ez 58mm van benne OPV
Ilyet talälsz hasznältan ältaläban. Alkatrészellátása is biztosított.
Még egy jó grammos mérleg kell, tamper, egy puck screen, meg egy tüs disztribútor. -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Rendeltem egyet "játszani", a teafőzőm hőmérséklet beállítója amúgy is kezdte magát megadni.
Harmadikán éjjel megvettem, ma nyolcadikán egy A.za boxból elhoztam.... pont annyi volt, mint ami az Ali honlapján van.Korrekten kaptam az email üzeneteket (fizetés rendben, csomagolás, szállítás, vámkezelőnek átadva, vámolás rendben, helyi szállítónak átadva, csomag átvéve).
Az árához képest rendben van (mondjuk a vékony pléh fedélnél kicsit több anyagot is el tudtam volna viselni).
Viszonylag gyors felfűtés tele kancsónál is, a hő tartás jól működik.
A menü nyomogatás közbeni pittyegést is sikerült valahogy kikapcsolni (engem nem zavar egyébként) ... majd elolvasom egyszer a leírást, hogy mit is csináltam.
Egy dologgal lehet zavarba hozni, ha kevés vizet töltesz bele (én 2dl-el is kipróbáltam). Ilyenkor 100C-ig felfut a melegítés, majd visszahűlés után tartja csak a beállítottat.
Szerintem ennyit megért.
-
Cathfaern
nagyúr
Eladóvá vált a Kinu Simplicity-m: [link]. Bónuszba jár hozzá mágneses őrleménygyűjtő meg pour-over kések. Főleg utóbbival használtam, teljesen jól működik, érdekes vetületet mutat a ZP6-hoz képest (több test, de hasonló tisztaság. Illetve savak máshogy jelennek meg vele). De jobban működik alacsonyabb arányon (1:15 - 1:16), míg én inkább magasabbon mozgok (1:17-1:20). Szóval összességében nem érzem, hogy kihasználnám mindkettőt. Presszót meg úgyse főzök otthon, szóval az eredeti Kinu kések nekem annyira nem hasznosak. Bár megjegyzem, hogy teljesen jó filtert lehet főzni azokkal is, próbáltam. Csak a ZP6 túl jó filteres céleszköznek
Kinu-t gondolom nem kell bemutatni, nagyon precízen állítható, örök élet + 2 nap az őrlő, masszív fém testtel. Presszóra ideális, filterre lásd fentebb. Késeket amúgy kb. 2 perc cserélni benne, szóval ha mondjuk valaki hétvégente filterezne, hét közben presszózna, teljesen vállalható akár cserélgetve is.
Ha esetleg valakinek lenne egy nem használt Pietro-ja M-Modal (Probrewing) késsel, akkor csere is érdekel

-
válasz
home.barista
üzenetére
Ez a kés, az őrlő meg az evo.
A méreteket nem tudom fejből. Addig gugliztam, amíg valahol megtaláltam a kések összes releváns méretét, aztán vettem meg.
Esetleg majd megmérem mégegyszer a sublerrel mindkettőt, amikor nekiugrok.
Aztán amikor rendben lesz, valszeg kiadom az útját :-) -
home.barista
csendes tag
-
Speti69
csendes újonc
válasz
TongPo72
üzenetére
Szia!
Nekem ilyen (is) van.
Ma már valószínűleg nem ezt választanám. A beépített őrlő nem előnyös, illetve az 54mmes kar sem. Minden van hozzá, de ha váltassz vehetsz újat.
A nyomást nem tudod az ajánlott 9 baron tartani, ha megfelelő lefolyást szeretnél, ki kell akasztani a nyomásmérőt
Alapvetően meg nem akarom szidni. Olasz vonalra tökéletes, közepes pörkölések is eldöcögek rajta
-
killboy007
csendes tag
válasz
TongPo72
üzenetére
Attól függ mire kell. Sötét, közepes pörkölésre egész jó.
Kicsivel drágábban a Barista Pro szerintem jobb választás (jobb gőzkar, jobb őrlőkés, alacsonyabb gyári OPV beállítás, gyorsabb termoblokk, ügyesebb kezelőszervek).
De ennyiből már kijön egy külön örlő és egy gép is használtan, amiben több lehetőség van az esetleges későbbi kalandozásokhoz. Ha kell a tejgőzölés, az megint más tészta.
Sok szempont van, fogalmazd meg pontosan mit szeretnél. Milyen babhoz kell, mennyire fontos a helyigény, a kinézet, későbbi fejlesztési leheőségek, tejgőzölés, hogy szóljon ha öblíteni/vízkőteleníteni kell, stb. -
bluesfan
tag
cmtp!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
"Tényleg kíváncsi lennék, hogy az itteni tagok hány %-a iszik minden nap filtert és presszót is, illetve arra is, hogy közülük hányan használják mindkét célra ugyanazt az őrlőt. Szerintem kevesen, de az is lehet, hogy én látom teljesen rosszul."
Szerintem a probléma pont az szokott lenni, hogy a többség csak az egyik, a topikban főleg az espresso, vonalat szokta tolni. De azért utóbbi időben elég népszerű a filter is, és ugye ha van presszó képes felszerelés, akkor könnyű rápróbálni filterre (csak egy filléres v60 meg papír kell hozzá). És sokaknak ízlik, de pont hogy nem akar minden nap filtert főzni, csak mondjuk hétvégente, ha ráér. És innentől nehéz megigazolni két őrlőt, mert az egyik nagyrészt kihasználatlanul fog állni. Nyilván ha a teljes család benne van a kávézásban, akkor egy elektromos presszóra + kézi filterre nem nagy befektetés, de ha csak a topiktag akit ez érdekel, akkor már az alapfelszerelést se volt egyszerű átverni a családi kasszabizottságon
Szóval innen jönne az ötlet, hogy azért valamennyire legyen jó mindkettőre. Ami nem optimális, de ha nincs közel 50%-os kihasználtság a két őrlőn, azért logikus irányvonal. -
TongPo72
csendes tag
Sziasztok,
Errol a geprol mi a velemenyetek, hasznalta valaki?
Eszpresszó kávéfőző kávédarálóval | BES875BSS | SageIlyen arkategoriaban mik a legjobb ar/ertek aranyu kavefozok? (Lehet kulon gep plusz daralo is, de preferalt a kombinalt.)
-
lojzi1
csendes tag
válasz
BBpeter
üzenetére
A puck screen-nél szerintem nincs akkora különbség a gyártók között. Ha a 0,2 mm-esek között nézegetsz, akkor nyugodsz szívvel ajánlom az AVX új 0,2-esét, párhuzamosan használom a Sworks-szel, kicsit más a felület, de az inkább az eltérő lyukszámból fakad szerintem, használatat szempontjából semmi különbséget nem tapasztaltam.
-
válasz
Jolida
üzenetére
Az is jól jön, de olyanom nekem sincs.
Emiatt voltam kénytelen kiokoskodni a felragasztott tesa szalagok kopásainak okait.
A vicces az, hogy az elég jó állapot után megint szétkaptam a cuccot, de időm nem volt azóta, hogy végigjárjam a processzt...
Szóval most a K-max van üzemben. -
KisApám
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Egyszerű. Szemcsefinomság beállítási funkcióval.
Egy japán Hario Skerton Plus kézi kávédaráló. -
válasz
Flashback
üzenetére
Hát, nem tudom, hogy konkréten mire gondolsz.
Lehet, hogy pl. a thermoblock ugyanaz, de hirtelen nézve AVX-es gépnél nem látok OPV-t, nincs infó a beállítások lépcsőiről. Ez 58mm-es, amaz 51-es.
...és persze Kínában sem egyetlen gyárban készül az összes alkatrs, és nem is ugyanabban a minőségben.
Engem így ez a hájbrú eggyel jobban vonzana. -
lbence
aktív tag
Sziasztok!
1 év Dedicazas után gondolkozom egy kézi kávéfőző beszerzésén. A Flair Pro-n és a Cafelat Robot-on gondolkozom, Ti melyiket ajánlanátok? Eddig közepes pörkölésűt presszót ittam otthon, néha tejes italt is.
Először a ROK Espresso-t kezdtem el nézegetni, de arról sok jót nem találtam és hiába olcsóbb, ha műanyag tamper-t adnak hozzá, ha veszek egy rendes tamper-t árban ugyanott vagyok.
Egy ideje olvasgatom ezt a topikot, és látom, hogy itt a többség Robot párti, de nekem jelenleg a Flair a szimpatikusabb, jobban el tudom képzelni otthon a konyhapulton.
Őrlőből kézit használok (K6, P2), illetve van egy Dedica KG521-es otthon, de az nem presszóképes (viszont a feleségem nagy megelégedéssel őrli magának a nyomásfokozós kosárba a kávét).
A választ előre is köszi. -
válasz
KisApám
üzenetére
Brandelt kínai cucc.
AVX sajät kávéfözöjének kb ugyanez a bele és olcsóbb, inkább azt vedd.
Gözt ebben a kategóriában felejtsd el. Nekem is van egy thermoblokkos kis gépem, de nagyon macera a dupla bojleres utän. Persze ha van idöd és a hideg kävéba akarod beleönteni a meleg tejhabot akkor jó
De egyszerübb ha veszel egy tejhabosító kancsót a szett mellé.
Milyen örlöd van? -
válasz
home.barista
üzenetére
Én cseréltem. DLC-re (a DF64-ekben alapból ez van). Megérte

Házilag is lehet beállítgatni a késeket, ha van türelmed, tesa szalagod meg csavarhúzód.
Nyilván pontosabb és még jobb, ha szakember felszabályozza megfelelő felszereléssel - persze. -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Kellene egy jó kávéfőző gőzölővel 100k környékén.
Melyiket ajánlanátok?
ENNEK van értelme?
(HiBREW H10A félautomata, 58mm, kijelzős, karos kávéfőző) -
válasz
verti1
üzenetére
dettó, viszont nálam a logisztika megakasztja: filter zöldet nehezebb szerezni, és jó filtert otthon pörkölni szintén sokkal nehezebb. az egészben túl nagy a szórás, a nem jó eredményt meg rosszul viselem. és igazából annyit filtereztünk, hogy megint jól esik a sok presszó

de tény, hogy reggel nagyon adja a nagy csésze forró, gyümölcsös filter

-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Hogy balanszosabb legyen a vélemények eloszlása leírom röviden az enyémet is a Super Jollymmal kapcsolatban: jellemzően közepes (ritkán filter és ritkán sötétebb) pörköléseket iszom kizárólag presszó formában és erre nagyon bevált az SSP HU kés. Előtte évekig EVO késeim voltak és ehhez képest egy elég nagy szintlépés volt az SSP-re váltás még a skála sötétebbik oldalán is, ami számomra egy nagyon kellemes meglepetés volt. Presszó tartományban (kb. 4-5 ricni ez nálam) nem jelent problémát a "visszatalálás" úgy, hogy a késtartó nincs szabályozva.
-
home.barista
csendes tag
Használt F64 EVO-ban késcsere házilag mennyire érdemes? Itt a felszabályozás miatt kérdezem, hogy egy pár évet kávézóban használt őrlő (kevesebb, mint 10 évet) kopottsága versus általam kicserélt kés felszabályozatlanságból eredő hátrány. Új gyári evo kés vagy más az aktuális trend? Közepes pörkölésű presszóra használom, ritka a világos.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
"Tényleg kíváncsi lennék, hogy az itteni tagok hány %-a iszik minden nap filtert és presszót is, illetve arra is, hogy közülük hányan használják mindkét célra ugyanazt az őrlőt."
most épp nem, de amúgy pont ezt csináltuk hosszabb ideig: reggel filter, délután presszó. lagom őrlőm nincs, a forté meg nem volt jó erre, így végül az maradt presszóra és a k6 filterre (jóval könnyebb filterhez tekerni ezeket), ami amúgy félig optimális csak, mert a forté pont, hogy filter őrlőként megy nagyot elvileg (persze lehet, hogy ma már ciki, ezt nem tudom, anno datee azt mondta, hogy őrleményben nem igazán tudta megkülönböztetni az ek43-tól, csak rühellte a mechanikai tulajdonságait).
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
jelen, egyiket sem művelem (hifiből nagyon gyorsan kiszálltam a gaggia classic szint környékén, a bringa dettó, és ma már egyiket sem használom)
a lagom szerintem a casáig megfizethető. a filteres eszközök szerintem is ilyen hájposak, főleg, mert ott tényleg semmi nem kell, rálocsolod az őrleményre a vizet. ehhez nem kell molnárbarista évszázados kutatása és fejlesztése stb. stb.
-
Toobee
veterán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nálam a 64-es SSP Brew V1 kés tökéletesen bevált filterre és presszóra is. Nem igazán iszom sötétebb pöriket, szinte csak filtert veszek, ennek megfelelően inkább modernebb receptekkel próbálkozom. Egyébként a Casaban lévő 48-as kés is alkalmas jó minőségű filterre és világos pörkölésű kávékból készült "modern" eszpresszóra is. Némileg elmarad a 64-es Brew késtől tisztaságban, cserébe van több test. Szerintem tök jól kiegészítik egymás (Casa és P64). Várom, hogy megjöjjön a 65-ös kés a Casaba.
#136799verti1: jobban meg tudod fogalmazni a hülyeségeimet, mint én magam
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- NVIDIA® driverek topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kedvenc zene a mai napra
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Arc Raiders
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). az xbloom studióról is most hallok először.
1z js max volt nálam pár hetet, aztán megjött a Niche.