Hirdetés
- CES 2026: AI séf a Boschtól
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- Yettel topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Nyaraláskor én is itthonhagytam a Robot tamperét - nyilván nem szándékosan. A screen volt az első gondolatom, de aztán belepróbáltam az 1zPresso J-Max S-t a kosárba - szinte tökéletesen passzolt
a K6 is nálam volt, de az nagyon lötyögött benne, plusz peremes az alja, annál a screen jobb lett volna.
Onnantól 7 napig használtam tamperként az őrlő alját, nem éreztem különösebb hátrányát a dolognak (azt leszámítva persze, hogy a gumis felületbe kis őrlemény beletapadt és takarítgatni kellett
).Egyébként 'hagyományos' (nem robot mélységű) kosárban én kifejezetten szeretem még mindig a sima klasszikus tampert: van visszajelzés, érzem, ha alul vagy túltöltött a kosár egy új kávéval, megvan az érzés, hogy meddig kell kilógnia a tamper talpának, hogy ideális legyen a térfogat.
Mármint annyira szeretem, hogy sosem volt semmilyen rugós/szintezős tamperem, pedig láttam elég influenszer videót, elhihetitek
"Az őrlemény egyenletes eloszlatása (tömörítés előtt!!!), és a "síkbatömörítés" - feltételezve azt, hogy a megfelelő mennyiségű és finomságú őrlemény jutott a szűrőbe - összehasonlíthatatlanul fontosabb."
azt elárulod, hogy az őrlemény egyenletes eloszlatására Nálad mi most a standard? én felültem a blind shaker vonatra, és nem csalódtam. -
tuzpenge
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Ez úgy néz ki akkor, hogy a legtöbb impresso-s classicra igaz...nálam most egy columbia van de az se jó 90 fokon..inkább 92-93....de őszintén szólva nagyságrendekkel elmarad ízben az összes impressos klasszik az AVX-től (saját vélemény). Már alig várom hogy elfogyjon és bontsak egy sokkal világosabb AVX-et.
Ps: a CM-nél tudni lehet mikor van tesztpöri??? Mindig lemaradok róla... -
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
fragola-féle maroktamperem van, állítani sem szoktam soha, hiába cserélődik a kávé alatta. síkba nyomja, így mindenre is jó állapotban nyilván nem túl erősen. így használom szerintem évek óta. szóval megerősítem, valószínűleg az őrlemény nyomkodásához képest a 3-9 bar nyomás ég és föld.
-
Toobee
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Reggeli, 6.2-es álláson. Visualizer link hozzá.
Közben publikusra állítottam a profilomat is. -
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Pont a hétvégén rendeltem meg a Robotot. Kíváncsi leszek, tartani tervezem vele az otthoni lezser presszózást. Van egy Brewista PID-es kancsóm, de az a terv, hogy forralok vele aztán zutty. Egyéb felhasználásra használjuk rajta a hőfokszabályozást, de itt egy változót tervezek ezzel kivenni a rendszerből. Nem túl csinos darab, de Stagg-nél a nem hattyúnyakú elég borsos áron megy sajnos.
-
Toobee
veterán
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Ezt pont daráltam vele én is, sima liba (meg ma reggel a Volcan Azul Gesha is, előtte meg a Volcan Azul Cattura, presszó is ment nem csak a cupping), igaz, én le vagyok sajnálva, mert csak a megjelenés napján rendeltem elő a darálót -> szóval már fizettem, meg a 65-ös kést is rég kifizettem már, pénz a zsebbe, tartja a mondás. Szóval nekem ráérnek kiküldeni a 65-ös kést majd egyszer.
Btw: mind marha jó tétel, ajánlom őket! Én visszataláltam a Barnhoz újra, pár éve toltak egy olyan irányt, ami nekem nagyon nem jött be.
-
Mano66
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Én értettem mit írtál. Csak arra akartam rá világítani vannak azért kivételek. És itt jön be a képbe egy jó hattyúnyakú kancsó. Mert nem minden kávénak áll jól a túl magas hőfok. A sok változó közül lesz egy állandó érték kiindulásnak. Még így is a kis karosokkal marad sok változó. Mennyi idő az előáztatás. Milyen nyomással indítjuk, mikor kezded visszább venni a lefolyást. Soha nem tudsz össze hozni két egyforma nyomás profilt. Nem úgy mint az elektromosokkal. Pláne ha van egy felső kategóriásod (Decent, R58, Bianka, stb). De pont ez a jó a kis karosokban, hogy sok a változó.
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ja! Láttam az egyik videódban, hogy így csinálod.
Ma a kislányomnak "Rendes kávé" napja lesz, így ebéd után kettőt fogok főzni úgyis, kipróbálom. Mondjuk a tömörítés ereje valaószínűleg nagyon más lesz, így a lefolyás is, de robottal megoldom
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
hejhó! Robot és a tömörítés. A közelmúltban, akik a tömörítésről publikáltak, többnyire arra jutottak, hogy annak intenzitása/ereje jóvel kevesebb jelentőséggel bír mint, amit korábban feltételeztek. Az őrlemény egyenletes eloszlatása (tömörítés előtt!!!), és a "síkbatömörítés" - feltételezve azt, hogy a megfelelő mennyiségű és finomságú őrlemény jutott a szűrőbe - összehasonlíthatatlanul fontosabb.
Ezt itt már 2-3x elmondtam, de most megfutom még egyszer, mert nekem óriási tanulság volt a Robot-tal, amikor egyszer otthonfelejtettem a tamper-et nyaraláskor, és kénytelen voltam a screen-nel tömöríteni. Hibátlan volt az eredmény, és nem kell mágusnak lenni. 2 és 3 ujjal is lehet vele tökéletesen tömöríteni. T Ö K É L E T E S E N. Ha jót tesz a léleknek, még egy szépen megmunkált, magától megfelelően tömörítő tamper, akkor persze meg lehet venni, ha amúgy nem a gyerek szájától kell megvonni a finomabb falatot emiatt, de nem szükséges. Most már számos Robot user van itt is. Tök hálás lennék, ha kipróbálnátok legalább egyszer ezt a módszert.
Hajrá!
G.
-
Uyuarasy
tag
Nekem is ra kellett inditanom vagy otszor, szerencsere a vegere megbirkozott vele.
Los Naranjales, 16.2g, 6-os allason
Rakerdezek ez mennyire normalis, annyi hogy amikor ezt a C40-el tekertem olyankor is kicsit emelkedett a vernyomasom
-
verti1
aktív tag
válasz
Mano66
üzenetére
Persze, ez rendben is van. Tényleg csak arra akartam rávilágítani, hogy lehet olyan igény ahol a hőmérséklet befolyásolása fontos. Erre hoztam ezt az egyszerű példát amit nyilván lehet tovább árnyalni. Nagyon sokoldalú eszközök ezek a kis manuál karosok, de ne gondoljuk, hogy mindennel elbírnak a dobozból kivéve. Az igaz, hogy az aktuális hullámot, a világosból “modern” eszpresszó vonalat nagyon jól hozza ha valaki szereti ezt világot. Viszont nem vagyunk egyformák ízlés terén.
-
Viiktor1989
aktív tag
Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget
-
ribarszki
őstag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Nem jó. Adnak hozzá tampert. Arra lhet rakni 3d nyomtatott markolatot. Vagy külön robot tampert venni.
-
Viiktor1989
aktív tag
A robottal mi a tapasztalat tamperral kapcsolatban,a hagyományos és a marok 58 mm jó hozzá,vagy érdemes kisebbett venni belőle?
-
Mano66
senior tag
válasz
verti1
üzenetére
Ez a sötét pörinél vissza kell venni a hőfokot sem mindig igaz. Most megy nálam egy Impresso Brazil - India (ezt egy Classik sötétebb). 90C°-nál nem jó, De 94C°-nél hozza az oldalon írt ízeket. Előtte ittunk világos CM teszt pörit az meg 89C°-nél ízlett a legjobban. Mindezt Robottal. Úgy, hogy nálam nem minden esetben igaz a sötétebb pörkölés kisebb hőfok. Vannak kivételek.
-
verti1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én csak arra akartam rávilágítani, hogy nem mindenki iszik világos kávét. Vagy nem mindig akar olyat inni. Azzal is vitatkoznék, hogy csak az vesz Robotot aki kizárólag különleges kávét fogyaszt. A klasszik olaszhoz ugyanúgy kell a rendes géppark, mert nem lesz jó. Ízlés kérdése, hogy ki milyen kávét kedvel. Ettől még mindenki lehet hardcore.
-
-
verti1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor az állítás helyesen úgy hangzik, hogy akkor ha világos és közepes kávét iszik valaki. Aki régen olvas engem az tudja, hogy nem ugrálok fél fokokon, egy fokokon nagyon régen. Az sem érdekel, hogy esik 5 fokot a Flair a húzás végére, szerintem használ is. Viszont egy sötét kávénál muszáj visszavenni a hőmérsékletből bőven. Ha valaki minden nap ilyet iszik, mert ilyen az ízlése akkor a mindig várok valamennyit, nyáron többet, télen kevesebbet az nem opció hosszú távon szerintem.
-
-
verti1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mit csinálsz akkor ha valami klasszik sötétebb kávét készítenél pl.? Van az a kávé ahol nagyságrenddel alacsonyabb hőfok kell, akkor jó a PID-es kancsó azért.
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Semennnyire, de kényelmes a hőfok tartás funkció, ha több italt készítesz.
-
Tragger
tag
Úgy néz ki, hogy benevezek egy Flair 58 Plus 2-re (elvileg decemberben érkezik Kalmárhoz), így eladó lesz a 9barista pakkom:
- 9barista
- gyári és IMS kosár
- 2 db alátét a tűzhelyre (kivéve indukciós)
- gyári és Normcore V4 tamper
- 3d nyomtatott adagoló tölcsér
- AVX 0.2-es puck screen
- kemény hordtáska240k körül gondoltam, hamarosan felteszem apróra is, képekkel.
Igény esetén tudok mellé adni egy infrás főzőlapot is.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Megosztó a vélemény. Én sima vízforralot használok hozza. És nálam jóval tapasztaltabbak esetén is simán használható így (és elomelegites sem szükséges).
-
Gergőke88
addikt
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Egy orlo és mérleg és meg is vagy.
-
-
-
kchris78
veterán
Egy olyan elméletre gondoltam hogy nem lehet az hogy igazából mivel ugye a koffein a csapolás 2. harmadától kezdve oldódik, hogy lehet hogy kevesebb koffein van 14-16gr-ból csapolni 30ml-t mint 11-ből 25-öt mondjuk? Vagy legalábbis pariban lehet nagyjából.
Igazából a 11-12gr csapolással az a bajom hogy azért a legtöbb esetben 22-25ml fölé nem lehet menni hogy ne menjen a testesség rovására - és jelenjen meg sokszor valamilyen keserűség (persze ez nagyon bab függő).. És ez meg akárhogy is de kevés
. Úgyhogy berendeltem az IMS 14/16-os kosarat, ezzel vissza is térek a vágott gúla formáról a rendes hengerre - már csak ebben könnyebbséget és ízben tökéletesebb eredményt vízionálok
. -
-
Sziasztok,
Van tippetek honnan lenne erdemes Kalita 101 barna keramia dripper-t szerezni EU-n belulrol?
Ha jol latom MO-n nem kaphato, kulfoldi kave uzleteket meg annyira nem ismerem. -
kchris78
veterán
No nem akar senki közös sajtot/olajat rendelni?

-
Toobee
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Kenni ne felejtse el senki, ha már szét van szedve. Gyári tengelyen lehet szépen látni mit okoz a száraz futás.
-
Toobee
veterán
Árat látod a Bookoo oldalán vagy az AVX-en. Egyik helyről két hét, másikról 1-2 munkanap. Itthon a Robot kit nem kapható, ez tartalmazza a T idomot és az órát. Robothoz szerintem semmi sem éri meg. Kell venni egy óra nélküli verziót belőle vagy most a Kalmárnál BF akcióban egy barista verziót és örömmel használni. Mivel elég egyszerű mindig ugyanaddig tölteni vízzel és a kart is ugyanaddig lenyomni, még mérlegelni sem szükséges, szóval egy pár dolcsis mérleg is szuper kimérni a babot.
Csak én ilyen megrögzött kütyüzős vagyok… -
-
verti1
aktív tag
Ezeknek az óráknak és szenzoroknak nem kellene, hogy ártson a víz. Nem a dugattyú alatti légpárna védi őket. Ez csak egy kialakítási sajátosság ezeknél a manuál karos gépeknél. Ezek az órák rengeteg gépnél be vannak építve fixen különböző vízterekbe. Hiába szorul a csővezetékbe levegő azt idővel elnyeli a víz és elfogy ez a légpárna hatás. Végig víz lesz benne. Ezt mindenki tapasztalhatta akinek sima zárt levegős csillapító hengere volt beépítve GC-be pl. Folyamatosan gyengült a hatása, majd megtelt és megszűnt. Szét kellett szedni és újra “feltölteni” levegővel.
-
sublett
tag
Sziasztok,
a Gaggia Classicommal kapcsolatosan évek óta (most ugyan már egyre ritkábban vannak kérdéseim) segítettetek, most lehet kicsit off topic a kérdésem, de máshoz nem igazán tudok fordulni: automata gépet tudtok ajánlani 120-150 ezer között (igen, tudom, hogy ebből kijönne egy hasznát régi belépő gép és egy örlő, de aki keresi annak sajna ez nem opció).
Előre is köszi!
sublett -
-
John3:16
csendes tag
Szasztok,
beneveztem egy Niche Duo-ra.
A Mazzer Philos és eközött töprengtem. Végül a kompaktabb méret miatt döntöttem emellett. Kíváncsi vagyok mit mutat a Eureka Atom után. -
Infernusz
csendes tag
Kalmárnál 148.500 a barista robot előrendelés.
-
putu33
tag
Sziasztok,
szerintetek mennyire használható a belépő kategóriás hőlégfúvós pörkölő?
Cél: Koffeinmentes sötét / közepesen sötét kávéből szeretnék növényi tejjel készült italt készíteni.
Mivel csak hétvégente lenne szükség a koffeinmentesre, ezért gondoltam hosszútávon talán jobban járnék vele, hogy ha magam pörkölném. Kb 2 hónap eltelik mire elfogy egy zacskó. Így viszont be tudnám ütemezni a heti pörkölést kis adagokban. -
lojzi1
csendes tag
Frissült a Fellow Aiden. Az új app már kezeli a profilokat. Nem mélyedtem még bele, de ránézésre ígéretes.
-
Toobee
veterán
Bookoo szett beszerelve. Gyors, Beanconquerorhoz azonnal kapcsolódnak, szuper idáig, persze még csak pár perc működésen vagyok túl.
visualizer kompatibilis az app, ez az első húzás vele
-
Uyuarasy
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Meg csak ketszer hasznaltam, attoltam rajta par grammot, aztan ilyen volt a 16g CM (fiamnak tetszett
)A masik videoban nem ertem miert hagyta ugy a nullat (nalam is kicsit mashol zart ossze, de imbusszal fel perc volt atrakni negy csavart, plusz szallitas utan egy auto-kalibralast is javasolnak)
-
hoffman_
nagyúr
Uyuarasy azt írta nála nem tudta reprodukálni, egy-egy szállingózó reddit meg homebarista vélemény szintén nem ír ilyet. ezek alapján 1:3, de erre nem lehet építeni. felesleges találgatni, ki fog derülni. én tartom azt, hogy figyelembe véve az előzményeket és korábbi őrlő(ke)t, biztos, hogy vizsgálták ezt mélységében. erre készítették. ha mégsem, vagy hibásan kiadták így is, akkor az Option-O is elkönyvelhető komolytannak, majd meglesz a konklúzió.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Azért nincs semmi "kontextus" szerintem, mert látszólag ezt eredetileg reklamációhoz csinálta az Option-O felé. Röviden megmutat két hibát: ha jól látom 2-es állás körül már összeérnek a kések, illetve melegen is megakad.
Aztán hogy ez hibás darab, vagy rosszul rakta be a kést, vagy konstrukciós hiba..... Pár hónap, és lesz egy kép erről az őrlöről is.
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Őszintén szólva nem hinném, hogy hibák vagy erősebb kompromisszumok nélkül meg lehet húzni egy ilyen lépést, hogy 48mm-ről 65mm-re ugratunk a késmérettel, főleg kúpossal. ...persze fenntartom a tévedés jogát, és kiváncsian várom a tapasztalatokat - pusztán műszaki érdeklődésből.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
jugeen
üzenetére
ah, hogy van mögötte személyes tapasztalat, ezt akkor félreértettem, srry. akkor viszont lutri, lehet remélni.
#137225, koxx
nem volt egyértelmű nekem, hogy ez magyar videó. ugyanez volt a Lagom Mini első szériáknál is, aztán volt motorcsere, ahogy mostanában olvastam. egy világos presszóra is alkalmas gépként dobta piacra, nem hiszem el, hogy nem pörgetett át rajta egy adag presszót. akkor is fura így kontextus nélkül ez a 'Rövid' -
-
hoffman_
nagyúr
ez így kontextus nélkül azért kevés. lehet, hogy fos motort kapott. nem tudod, hogy 110V vagy 220V verzió. meg az is lehet, hogy sz*r. de ha a 48mm nem állt be, márpedig arról sok ilyet nem írtak, akkor talán a 65mm-nek se kéne. úgyis kiderül. lesz nagy fórum cunami, ha minden második ilyen, majd megoldják.
-
Tessék itt van az egyik haver short reviewja a Casaról, háát érdekes
[link] -
jugeen
addikt
-
kchris78
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Hát akkor itt a bolt címe: [link] (Umbria - Norcia)
Itt voltunk helyben, vettünk sajtot, szarvasgombát, olajat azt nem pont innen, de a városból vittünk még egy 3l-est. Nagyon remélem tartja a srác az ígéretét.. Folyékonyan beszélt angolul ( Londonból költözött haza a családi 'biznisz' miatt) ha még ő van ott, remélem nem lesz gond, akkor ígéretet tett az exemnek arra hogy lehet tőle HUN-ból rendelni
. Én pecorino-semiduro-vagy duro-t vennék nekem 500-1000gr lenne okés
. (Duro azért az ízre már kecskésebb volt
) olajból is vennék, lehet 3-5l-t szétosztunk, nem tudom kinek mennyi szükséges
. -
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van. Előre nem tudtam. Sender only, not seller volt a teljes szöveg.
A céggel leveleztem egy kört, mert elég zavaros volt a nyomonkövetési folyamat. Többek között ezt válaszolták:
We ship all our grinders and parcels via a forwarding logistics company (that can provide a more competitive rate and is better at handling the global export logistics to various countries). As a result, it may take some time for the tracking information to update (though we wish it were faster). Tracking updates typically begin once the last-mile delivery courier service in your country (e.g., DHL Packet or Magyar Posta) receives the package.
-
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ebbe a címkébe nem hiszem, hogy belekötnének. Feladó Germany. Az eredeti címkét ezzel felül ragasztották. Nem mellesleg a postai nyomonkövetés szerint Európa+ a csomag, és aszerint is a feladó ország Németország.

-
-
BBpeter
tag
Eladó egy AVX6858 kosár ha valakinek kellene innen, ebben a pillanatban hirdettem meg.
-
kchris78
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Vannak olyan webshopok amik kezelik a célországot és automatikus az ÁFA kezelés.. ez nekünk a szívás kategória.. Ha kevés az export vagy egyszerű a webshop rendszer (vagy akár nincs is hanem utalás / email) akkor vsz nem fognak megszivatni a magyar ÁFÁval a küldő ország ÁFÁja helyett. Mivel nincs EUn belül posta ellenőrzés soha nem fognak rájönni a furmányságra.. Vsz a küldőnek is macera ez ha amúgy belföldön/offline értékesít.. Nekem van egy pár ilyen olasz sajt / oliva olajos címem amit begyűjtöttem tavaly (direkt nem kifejezetten turista helyeken), de nem fogyasztok annyit hogy megérje berendelnem egy guriga pecorino sajtot (lehet az edzés fehérje szükségletét ebből kellene kinyernem
) pedig lealázná az összes sajtbolt/olajbolt árát (ezek a termékek ott 5% ÁFÁval vannak amiatt csak ebből 20% diszkont alakul ki) - bár a mostani EURHUF árfolyam nem segít... (na majd tavasszal
) -
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Az nem en voltam, Option-o.com-os rendeles az enyem.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
a K6 is nálam volt, de az nagyon lötyögött benne, plusz peremes az alja, annál a screen jobb lett volna.
.