Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBpeter
tag
válasz Parci #137946 üzenetére
Igazából az otthoni használat mellett a rendezvényeket én nem hagynám el, attól függetlenül ha meg lenne a setup amit szeretnék, ugyanúgy próbálnék egyre több helyre menni vele. Nekem van főállásom, viszont mellékvágányon szívesen foglalkoznék ezzel, hogy másokkal is meg tudjam osztani ezt az élményt. Így pedig akkor kellemest a hasznossal. A kézik témája nekem még nagyon fekete, de a jövőben szerintem abba az irányba is el fogok indulni, viszont mivel egyre jobb szinten űzöm a latte artot, így kell a jó tej.
Egyetértek, amikor nézegettem a dealeket engem is meglepett, hogy mennyi pénzért adnak E61gépeket. Számomra (én ízlésem szerint) a Linea Mini viszi a prímet, csak a flow control hiánya a gondom vele. (Már ha gond.)"It always seems impossible until it's done."
-
BBpeter
tag
válasz Parci #137944 üzenetére
Igazából nem a pénz kiszedése a cél. Csupán az, hogy ne 100% önerővel fejlesszem tovább és tovább az otthoni “álom” setupot, hanem hozzon is vissza belőle, és természetesen minél magasabb minőséget nyújtson másoknak is. (Elsősorban minden esetben a minőség lesz előtérbe helyezve a mennyiség felett.)
"It always seems impossible until it's done."
-
icm
tag
válasz Parci #137932 üzenetére
A fotó nálam is kikopott. Egyszerűen elment a technokrata vonal felé, egy idő után csak azt figyeltem, hogy jó a kép de akkori 5D-vel meg 135/2vel készült a kép, ami képminőségben nagyon durva… de evvel diákként nem tudtam lépést tartani. Aztán még tettem egy kísérletet, most a szekrényben pihen a cucc, tudván ha kellene… gondolhatod hányszor kapcsoltam br az elmúlt években. Persze amikor bekapcsoltam élveztem, de már nincs meg az a lelkesedésem, hajlandóságom az időt erre fordítani. Kávé esetén még tart a lelkesedés. Ne sajnáld, hogy itt vagy, kell a földhöz ragadt gondolkodás is.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
tag
válasz Parci #137903 üzenetére
Bevallom, én ezeknek csak annyi előnyét láttam, hogy tudtam, mennyi "belül" a hőmérséklet meg a páratartalom, és egy idő után már egész jó arányban tudtam őrlés előtt korrigálni, ha nagy volt az eltérés a korábbihoz. A léghűtésnek biztosan nem láttam előnyét az én használati módomnál, de ettől még benne van Felteszem, a kevésbé harapós késekkel intenzív használatnál van inkább előnye a használatban.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
MODERÁTOR
válasz Parci #137874 üzenetére
Arra tippelek, hogy bizonyos qc folyamatok kimaradtak. Jovanazugy alapon beleraktak a 65-os kest hiszen a 48-assal mar jol ment. A teszteles bizonyos resze nem volt eleg mely es alapos, de ez nem tunik nehezen reprodukalhato hibanak szoval ki kellett volna derulnie meg ertekesites elott. Aztan persze kompenzalnak, de az egyszeri user vajon toluk fog vasarolni legkozelebb is?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
tag
válasz Parci #137867 üzenetére
Alapvetően egyetértek ezekkel, és még a keresztvizet sem akarnám leszedni zsigerből róluk sem.
Csak hát itt nekem két dolog nem klappol.
Az egyik, hogy valójában egy mondást adtak el korábban, és a mondásukat nem igazán valósították meg úgy, ahogy el lett adva.
A másik, hogy egy ekkora cuccot ennyiért meg kell csinálni rendesen. Rendesen megmérnökölve, teszttervekkel, nyúzótesztekkel, minősígbiztosított folyamatokkal. Ha ez nem így megy, akkor nem kell ennyiért árulni, és persze nem is illik ilyet ígérni.
Szóval az én hozzáértésem és értékrendem alapján akkor volna kimondható, hogy megcselekedte..., ha ez az őrlő 200$, és zöldmezősen jön új fejlesztésként. Így nálam nem.
Persze csak beszélgetünkBinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz Parci #137822 üzenetére
Nyilván adnak majd rá valami hivatalos bullshit-et.
Az a sajnos, hogy ennek a történetnek a mintázata nagyon hasonlít az olyanra, ami kifejezetten kiábrándító.
...és nagyon örülnék annak, ha nem úgy lenne.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Toobee
veterán
válasz Parci #137822 üzenetére
Nem pont ide tartozik, csak most jutott eszembe, hogy amoda, a diktatúrába ígértem, hogy bedobom a Casa kés mért értékeit. Meglep valakit, hogy idő közben le lettem tiltva? Mondjuk úgyis ctrlf5-tel nyomul itt Béla, szinte már a gondolati fázisban átemeli innen a félinfókat kontextus nélkül, maga képére formálva.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Parci #137743 üzenetére
agree to disagree. van annyi kvs vackom, hogy nem látok csillagokat egy új kütyü miatt. arról nem is beszélve, hogy azt gondolom, fényévekkel jobb a géppark, mint a kóstolásra, ízérzékelésre való képességeim, ez meg az én tapasztalatom. szóval ha valami nekem markáns különbség, akkor azt ennyi év játék után már valósnak könyvelem el.
ui.: semmi sértődés nincs benne. évek óta mondod, hogy révbe értél és hogy nincsenek különbségek egy pont után. akkor te már boldog vagy, aki meg nem így érkezett meg, had próbálkozzon. én nem hiszem, hogy világmegváltás van, de pont abban a korszakban kávézunk, amikor annyi új információ, mérés, szakmai cikk jelenik meg, ami felül írja vagy módosítja az évtizedekig sziklaszilárdnak hitt vallásokat, amennyi még soha. szerintem meg vannak különbségek, még nekem is
Toobee:
ez, ha nem is tökéletes, de egészen korrekt válasz.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
icm
tag
válasz Parci #137733 üzenetére
Ja persze az újdonság, a hype ereje megvan. Nem vitatom, hasonlóan voltam a Sculptorral. Számomra ott a Grindinglabs kése inkább volt teás / filteres élmény nekem, később lett a Lab Sweet, az már közelebb áll hozzám. Nem vagy nagy szétszálazós, de kevésbé volt testes az a kés, a labsweettel meg visszajött a test. Lehet visszarakom egyszer - bár lehet jobb lenne egy másik Sculptor gyári késsel fej-fej mellett (esetleg valakinek van kedve összekóstolni így? ).
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Parci #137733 üzenetére
Persze, hogy hifizős. Erre épül egy (szűk) iparág. Különben mi szükség lenne pl. havonta több új "legjobb" "game changer" őrlőre..
Több, mint egy év után is akárhányszor próbálom valami másik fejhallgatómat a grado hemp helyett, egy perc után látom, hogy az bizony game changer 🤷
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Toobee
veterán
válasz Parci #137686 üzenetére
Kétlem, hogy ugyanolyan (jó) lenne a 48-as késsel, dobtam be képeket róla, meg más az őrlési sebesség is, stb. Elég valószínű, hogy más a végeredmény is. Szóval 48-as méretben Mini az oké, legalább lehet könnye hordozni, de Casa 48-as késsel nekem olyan, hogy köszi szépen, kérem vissza a pénzem.
-
-
Toobee
veterán
-
tag
válasz Parci #137626 üzenetére
Háát, nekem van egy olyan rézésem ezzel kapcsolatban, hogy ez a duplakésű cucc nagy dobás akart lenni, ami lett is, csakhát most a gyártó látszik pottyanni egyet. (Hogy mekkorát, azt nem is tudom, meg nem is izgat nagyon.)
Nekem ez olyan, mintha nem lenne a cucc rendesen kimérnökölve - mármint a motor meg a vezérlés. (...hát, ilyen lett ez a popszakma...)BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
gofry
senior tag
válasz Parci #137622 üzenetére
. A másik ami bennem megfogalmazódik: külföldi fórumokon csak azt hallod az option-o customer support TOP! Na ugye ..ha nincs minden terméknél az elején egy blama (mini megállása, 3 kés generációja, 01 megragadása, nyikorgása, talán p100-nál is volt valami ) , akkor senki nem beszél a CS-ről. Viszont a jó support tök jól a hullám tetején tartotta őket.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz Parci #137568 üzenetére
Sajnos már a gyári műanyag opvt is leszedtem, szal egyszerűbb ezt felpimpolni sztem. Meg nem tudom, mennyit kapnék érte, lehet nem lesz drágább itthonról egy új bojler sem. Meg az elektronikát is kiszedtem belőle, hogy oda menjen a gaggiuino elektronikája. Szal a visszaalalítás is macera.
-
Alabástrom
senior tag
válasz Parci #137553 üzenetére
Azt írta Szabolcs, hogy tesztpörinél véletlenszerű a szín, de én kétszer kóstoltam tesztpörit, és annál a kettőnél speciel stimmelt a szín. Lehet véletlen is, de azt is el tudom képzelni, hogy ahogyan a kávét sem írják már rá, úgy a színeket sem akarják, hogy a tesztpöri alapján ítélje valaki...
Amúgy a szinekre is ennyit mond már csak:
"A színek tágabb ízprofilokat jelképeznek (kivéve decaf, ami csak azért kapott egy dedikált színt, hogy könnyen megkülönböztethető legyen a többi kávénktól).Ezeket az ízprofilokat azért nem szoktuk szavakkal kommunikálni, mert nem szeretnénk prekoncepciókat elültetni a fejekben vagy egy vélt minőségi sorrendet felállítani."
Nekem nagyon szimpatikus és bölcs hozáállás ez.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Parci #137457 üzenetére
Nem sokat kísérleteztem vele, mert nekem az Aromaboy utazós főző, az 1kg+ Kinu meg nem annyira Az a kevés kísérlet ok volt, de én ZP6-osokat inkább preferáltam. Bár Aromaboy-al nem próbálkoztam alacsonyabb arányon vele, csak 1:17-en. Szóval lehet az dobna rajta. De nem merek nagy kijelentéseket tenni, mert kb. 2 kávéval próbáltam ki 1-2 főzés erejéig.
Szemek nem pattognak ki, néha egy-egy nagyon apró őrlemény darab csak. De ugye Travellernek rövidebb a testje (ha jól tudom), nem tudom ott mi lenne a helyzet.
Viszont az a bajom, hogy nekem a Kinu kizárólag a filter kés miatt érdekes. Szóval ha nem vinné el senki, akkor tényleg csak a polcon állna. De igazából engem csak az érdekel, hogy kapjak érte összesen 80k-t, szóval ha mondjuk hoffman_-al összebeszéltek és elosztjátok, nekem az is ok
-
icm
tag
válasz Parci #137398 üzenetére
Egyébként egy átmenő furat a dugattyún, menet bele pl G1/8 ahhoz egy pneumatikus csatlakozó elem egy pneumatikus cső és a végére mehet egy pneumatikus és G1/8 belső menetes csatlakozó abba meg a búkú nyomásmérő ha jól emlékszem a gyári megoldás se sokkal különb ennél
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
kchris78
veterán
válasz Parci #137205 üzenetére
Hát akkor itt a bolt címe: [link] (Umbria - Norcia)
Itt voltunk helyben, vettünk sajtot, szarvasgombát, olajat azt nem pont innen, de a városból vittünk még egy 3l-est. Nagyon remélem tartja a srác az ígéretét.. Folyékonyan beszélt angolul ( Londonból költözött haza a családi 'biznisz' miatt) ha még ő van ott, remélem nem lesz gond, akkor ígéretet tett az exemnek arra hogy lehet tőle HUN-ból rendelni . Én pecorino-semiduro-vagy duro-t vennék nekem 500-1000gr lenne okés . (Duro azért az ízre már kecskésebb volt ) olajból is vennék, lehet 3-5l-t szétosztunk, nem tudom kinek mennyi szükséges .[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Parci #137160 üzenetére
Olyan nincs, hogy unimodal espresso. Unimodal V1 - Brew kés, Unimodal V2 - MP (Multi Purpose). Amúgy a V1 is Multi Purpose, csak az a V1 verziója, amikor elkezdtünk beszélgetni róla évekkel ezelőtt, akkor még Brew, MP és Espresso néven emlegettük a késeket, ha jól emlékszem.
HB-n érdemes még nézelődni.
SSP Multipurpose V1 versus V2 - Amazing Difference!?
Van csomó topik a témában, csak most épp nem tölt be az oldal.Ez még szerintem egy hasznos guide a témában.
SSP Burr Set Guide 2024[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Parci #137078 üzenetére
Ha felszabályzás alatt a kés szintezését érted, akkor igen, azt késcsere után is meg lehet csinálni. Nem kötelező, de van az a helyzet amikor sokat tud jelenteni. A Mazzer kések amúgy meglepően jók gyárilag. Vízszintben vannak. Állítottam Italmill kést Mazzer után ugyan abban a gépben, s lehetetlen volt kiszintezni.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Parci #137018 üzenetére
Persze, kedvenc. Igazából mindent csinál a kislányom, RDT, WDT, tamperelés, kar lenyomás, kavarás és a végén a haját megfogja, hogy ne lógjon a kávéba aztán jöhet az illat. Apa ez jó gyümölcsös általában a mondás. Másik kedvencem, hogy századik alkalommal is ugyanolyan örömmel mondja el közben: apa mutatja hány bárral nyomjuk. Vicces figurák. A kisebb épp itt ül kint velem, nagyobbikat meg a feleségem próbálja nyugtatni. A változatosság kedvéért megint betegek
-
emiki6
veterán
válasz Parci #137009 üzenetére
Én amúgy bor lögybölésnél arra tudok gondolni (mint laikus), hogy szétkeni a pohár falán, megnő a felület, több borkomponens kerül a levegőbe, amiket lehet szagolni.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Parci #137009 üzenetére
Hoffmann szerint aki lötybölget, az egyéb gonoszságokra is képes. Ez nem vonatkozik a tejes ital készítése előtti izékére (de én ott se, bár nem is vagyok tehetséges lattehuszár).
Egyébként H. azzal indokolja, hogy a kv sokkal szubtilisebb illóanyagokkal dolgozik, mint pl. a kötöttebb bor és egyszerűen elpárolog a forró italból, míg ha felkevered, jobb eséllyel marad a pohárban.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
rgb0007
csendes tag
-
Toobee
veterán
válasz Parci #136926 üzenetére
Meti: én végül nem fizettem be rá, de backerkitben ütöttem le (nem Kickstarter), azóta is ott áll az early bird gépem. Nem tudom törölni, nincs ilyen opció. Folyamat jönnek a levelek, hogy update-eljem a kártyaadatokat, amit nyilván nem teszek meg, max ha kijött a gép és működik is, a minősége pedig nem olyan lesz, mint mondjuk a Nanofoamernek volt vagy az Arconak.
Pár napja megpróbálták újra beterhelni a kártyámat (szerencsére Revolut eldobhatóst adtam meg annak idején). Szerintem minimum véleményes a projekt pénzügyi stabilitása, ha már ezeket a dollárokat is próbálják összesöprögetni. -
Bazsee71
őstag
válasz Parci #136785 üzenetére
És akkor ott a kérdés, hogy kinek mi esik a divathullám kategóriába. Nekem a filteres eszközök ilyenek most, félévente jön egy mindentverő műanyag henger. A Lagom meg éppen nem, minőségi - és most már elérhető árú - cuccokat készítenek otthoni felhasználóknak. Ide sorolnám még a Fellow-t is, náluk van még olcsóbb kúpos, meg filterre best buy síktárcsás.
A Mazzer meg egy tank, örök élet, de azért csak kell bele egy tuning kés, fel is kell szabályozni, fényezni, stb. Én addig vacakoltam ilyenekkel, amíg nem volt gyerek. Most már inkább - Parcinak kedvezve - plug 'n play megoldások felé húzok.És akkor a nagy kérdés, hogy hány olyan kávés fórumtárs van, aki a következők egyikét sem műveli otthon a kávén kívül: hifi, nápolyi pizza,, BBQ, bringa.
-
Toobee
veterán
válasz Parci #136785 üzenetére
Pedig az utóbbi 3-5 évben maga a kávé kínálat és filozófia is annyit változott, amit már nem biztos, hogy ugyanazzal a gépparkkal lehet jól lefedni, mint korábban. Gondolok itt az SSP vonalra, akik megnyitották az utat a különböző késprofilok ízre gyakorolt hatására, a víztémára, stb. Ezek mind néhány éve jöttek be az egyenletrendszerbe. 2013-ban vettem a La Scalat, daráltam a Rossival a barna Punto It-et és forraltam a sima csapvizet. A mai ízlésem nagyon távol áll ettől, lekövettem géparkkal is.
-
paljoc
tag
válasz Parci #136780 üzenetére
“az utolsó mondatodat egyáltalán nem értem, azt meg végképp nem tudom, hogy milyen a "Parcinak kedvezni akaró fórumos", és az mit kap érte és kitől. “
Hat pedig egyértelmű: irónia, hisz egy Parcinak kedvezni akaró fórumos nem ír angol “terminusz teknikusz”-okat, gondolom ez volt a mögöttes tartalom. 🤓 /vagy nem😵💫🤣/[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Parci #136775 üzenetére
Én mondjuk értettem elsőre is, hogy nekem címezte hogyaza ezt a gúnyos, érdemi infót nem tartalmazó hsz-t. Érezzem szarul magam, hogy a sok szétforgácsolt, lefingott fos Mazzerből, amik a piacra kerülnek - hisz ezek ipari cuccok, általában lefingják őket, nem cserélgetik csak úgy kényük kedvük szerint a kávézók - kifogtam pár darabot? Én elfogadom, ha nem az a normál működés, amit én tapasztaltam, ezért kértem a kollektív tudatot, hogy aki érez magában kedvet, az próbálja már meg úgy használni 1 hétig, ahogy egy SD őrlőt amúgy lehet és szokás is használni, azaz napon belül készített italhoz szemcseméret állítani, majd adott állásra visszatekerni (jelölt joker presszó vagy amin állt előtte is) és húzzon már egy ugyanolyan presszót vele, mint amit a filter előtt ivott. Nekem ez nullaszor sikerült. Szerintem erre egyáltalán nem jó semelyik Mazzer sem, még akkor sem, ha egyébként a többi topiktársnál lévő cuccoknál működik az ugyanoda visszaállítás (Philos, Omega home vonal, nem kevereném ide őket), de change my mind, ahogy a Parcinak kedvezni akaró fórumos mondaná
[ Szerkesztve ]
-
-
TDX
tag
válasz Parci #136440 üzenetére
rxmiss amit ír az csak az, hogy F58-on marad még víz a pogácsa felett mikor eléred a 36g kimenőt, teljesen mindegy milyen profillal. Amit ír, hogy ha ekkor leveszed a kart, ez a víz megy minden fele. Ahhoz hogy ez ne legyen így, ki kell nyomni ezt a maradék vizet is, “pumpálással”, azaz felhúzod még egyszer a kart és lenyomod hogy kimenjen ez a víz és szárazon tudd kiütni a pogácsát.
én ezt nem érzem egy nagy hátránynak, de jobb lenne a workflow ha erre nincs szükség, az biztos.
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
rxmiss
tag
válasz Parci #136428 üzenetére
a robottal be tudtuk ugy loni a vizmennyiseget, hogy majdnem koppra tolva a kart pont lejojjon pl 36g kofi (18g orlemenybol) vagy egyes kaveknal 27g.
a flair-rel akkor tudunk egyenletes 9 bar-t 36g vegeig, ha majdnem koppig felhuzzuk az elejen a kart. viszont ha utana egy ujabb pumpalas nelkul leszedjuk a portafiltert, akkor sok viz van felette, szet is folyik. tehat ha lehuztuk a shot-ot, utana poharcsere es ujabb egy v ket pumpalassal meg bo 20-30g lefolyik (zacckave?).
az elektromos vizforraloba 2-3 36g-os fozeshez sokkal tobb vizet kell tenni, kulonben keves.lehet h a mienknek a nagy tomitese sem jo, ha nalad nem igy viselkedik?
Alabástrom: ez most komoly?
-
hoffman_
nagyúr
válasz Parci #136415 üzenetére
ennek örömére a Pro verzióból jött ráncfelvarrás. Pro 3, ha jól látom mai nap volt a megjelenés. elvileg vékonyabb fal, hogy ne kelljen előmelegíteni. a vízforralóra rakható henger-előmelegítõ gumiharang ezzel együtt is jó ötletnek tűnik hozzá.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Alabástrom
senior tag
válasz Parci #136415 üzenetére
Köszi! Ezt az elforgó dugattyút már mástól is hallottam, fura módon nekem nem forog. Na majd lehet, hogy idővel eljön nálam is.
Nekem csak a műanyag rettenet kontrollert nehéz megemésztenem, épp most visított fel, ide hallani a konyhából...
És tudtommal ez már a V3Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
rgb0007
csendes tag
válasz Parci #136399 üzenetére
Met?
(Állítólag legyártották az első 50 db-t a gyárban, és 2025 Q1-re ígérik a postázást)
DE én most untam meg,. és visszakértem a pénzem.
Pár nap múlva jött egy, hogy erősítsem meg, hogy biztos visszakérem.
Aztán pár nap múlva jött, hogy oki, várjak egy kicsit, mert most nem tudnak refund-ot indítani, aztán semmi....
Aztán egyszer csak jött egy mail. hogy refund-olták az alapot, de eddig abból semmi nem látszik, viszont volt egy vip pass és egy add-on, azokat Revolut-al fizettem, azon már látszik, hogy elindult a pénz vissza. De az csak 100 + 204 USD... Remélem a "maradék" 1100-at is visszakapom még.
Aztán eladok még 1-2 Gaggiunio-t és jöhet a Decent. Hacsak nem b@sz el megint valamit a kedves kurmányunk... És elszáll az árfolyam. Esetleg várok, amíg megerősödik a Forint és addig használom a Robot-ot, csak dupla, bár mindig duplát szoktam húzni, és fogyasztani.
Esetleg valakinek nincs egy megunt Decent-je aladó?
Update: most jött meg az 1100 usd is...
[ Szerkesztve ]
-
rxmiss
tag
válasz Parci #136409 üzenetére
mi mondjuk sok kort leveleztunk a szupporttal, mert szokokutazott 9bar kornyeken egyszercsak elengedte a nyomast felfele, forrovizzel.
eleinte ugy tunt h bekerultek kaveszemcsek es az okozta a problemat, aztan azt mondtak h torolgessuk le rendesen a gyari gumit, mert van valami kence rajta, aztan csereljunk gumit...
vegul kuldtek egy masik szelepet, kemenyebb gumigyuruvel egy hete, azota jo.
amiket mi iszunk kofikat, azokkal ugyesebb, mint a robot. gondolom a basket formaja (magasabb kaveoszlop) es az ehhez szukseges kicsivel durvabb daralas miatt. 'akcios' volt jo par hete az 58+, akkor lett. -
lojzi1
csendes tag
válasz Parci #136399 üzenetére
Nem tudom, abban nem vagyok érintve Ekkora összegekkel nem szoktam a Kickstartter-lottón játszani
Viszont 7 évig La Pavoniztam mire végleg elegem lett az 51-es kosárból és hogy nem tudtam 2x ugyanazt az eredményt reprodukálni. De ma már látom, hogy mekkora felszabadulás volt, hogy nem kellett a kosáron gondolkodni meg hogy micsoda végtelen lehetőségek rejlettek a manuál karban Lehet elő ís szedem és húzok vele egyet! -
lojzi1
csendes tag
válasz Parci #136365 üzenetére
Nekem ez a vallásos, már-már szektás rajongás amit nem tudok hova tenni, "megváltoztatta az életem", "végre megérkeztem", "új utakat nyitott előttem", "azt hittem már mindent tudok, aztám jött a Robot", "eladtam minden kávés cuccomat és azóta boldog vagyok", ha meg kicsit hitetlenkedsz, akkor a megvilágosodottak sértődött lenézése, hogy "úgy látszik, más szinten vagyunk a kávézást illetően".
Nem is itt, félre ne értsetek, nem akarok senkit megbántani, de facebook csoportokban nagyon elvakult rajongás szokott lenni. -
Kávé Kálmán
tag
válasz Parci #136365 üzenetére
"egy régi faema gép elég pofátlan másolása. jó lett, de ez nem lesz egy jól öregedő mondat."
Ez így elég sarkos szintén (kicsit megbocsátóbb vagyok), de a Faema Baby-hez képest tényleg kevés extrát nyújt a Robot. Ami viszont extra, az tényleg az. Kifogástalan anyagminőség és finis. Elnyűhetetlen darab. A Baby-k ketté tudnak avatatlan kézben törni/szar a dugattyú-design-juk.
Nagyon kevés kreditet adott Paul (Cafelat, aki az egyik legnagyobb vintage Faema gyűjtemény tulajdonosa), hogy honnan is indult maga a projekt.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Parci #136063 üzenetére
tiszta sor, főleg a bojlergét után - bár egy 10+ éves GC bojler is, mint az enyém, elfárad. én csak azt feltételeztem, hogy reggel egy bemelegedett gép esetén, ha réz a bojler és csak egy duplát húzol, akkor az a 40ml vízcsere nem lesz akkora pofon, hogy érezhető lenne. kimérni persze biztos ki lehet, de így meg is érkeztünk az utolsó mondatodhoz.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
bbuffy
senior tag
válasz Parci #136018 üzenetére
jó hát én a tesztpöri részre reagáltam mivel az lett nagyon megtolva, de amugy ironikusan inkább.
Baszogatást én nem láttam, lehet törölve lett.De namaste.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
SoundON
tag
válasz Parci #136005 üzenetére
igen az előbbi a múltban kezdődött és most is előjött, ezért írtam
a másik meg arról szól, hogy kereső is létezik, így nem jönne szembe mindig ugyan az a 10kérdés majd az a 10válasz ami már 354x körbement itt, kizárásról én nem beszéltem, az gáz
mint ahogy az is, hogy a 355x is újra feltett kérdésekbe nem állsz bele, ebbe az észrevételbe meg igen, de Te tudodtényleg vicces bolondos, kicsit vegyük észre magunkat posztnak szántam, de befeszültél...nem ezért írtam
és hogy ne csak az OFF-ot szaporítsuk... a morning2 profilos samurai sírás... 1perc alatt kib@szott finom ital
köszönöm a figyelmet
-
SoundON
tag
válasz Parci #136003 üzenetére
igaz, a szót icm dobta be, nem is ez a lényeg...de a hangulat itt a topikon keltődött már megint... én csak topiktag jogommal élve lereagáltam, ha nem baj...mert jó lenne ha a CM tesztpörit (ugyan már elintézték itt pár éve hogy cimke nélküli legyen) de legalább a jövőben is meg lehessen venni... bagóért
a világfájdalom abban van aki ezen nyavajog ahelyett hogy recit váltana
a másik hogy ma benéztem, mert volt egy kis időm és tényleg sok full amatőr kérdés hangzik el itt a HC fórumon mostanság...de akkor én vagyok a f@sz miért jövök ide ... pláne miért írok le bármit is...
bocsika
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Parci #135978 üzenetére
&@emiki6
Szerintem érdemes erre úgy ránézni, hogy 1.5-2 kg minőségi kávé, vagy 20 espresso ára a különbség a két őrlő között, az őrlemény minőségének különbsége pedig nagyon jelentős.
Utána az összes megvásárolt kávé ezen az őrlőn fog átmenni, és bármilyen módon is készül a kávé, az őrlemény minősége talán a legfontosabb paraméter.Szóval szigorúan nézve nem mondanám, hogy a baseline a k6, de ha 1 lépcsőt megspórolnál, akkor annyival nem is nagyobb ugrás árban (nem százalékosan, hanem a kávé anyagárát nézve), hogy ne érje meg.
"... and I hope you have a great day!"
-
Alabástrom
senior tag
-
Alabástrom
senior tag
válasz Parci #135937 üzenetére
Én néha előáztatás után "megrúgom" 8-9 bárral, de csak egy nagyon rövid időre tartom ki (mondjuk 1mp), és utána megyek le 6-7 bárra. Volt már olyan kávém, aminek tök jól állt, több lett a test.
szerk - azt hiszem, Scott Rao-tól olvastam, hogy így összetömörödik a pogácsa és más lesz az íz. Bár lehet, hogy ez itt a hardcore-on senkinek sem újdonság...
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
-
Toobee
veterán
válasz Parci #135874 üzenetére
Van ám ilyen lakossági vevőknek nem elérhető napiivós brazil (most épp azt hiszem az van) is, amit csak kávézók tudnak vásárolni, így tudják tartani a klasszik vonalat is anélkül, hogy kellene másik pörkölőtől/kereskedőtől vásárolni. Szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy biztos annak is van tesztpörkölése. Csak hangosan gondolkodom, nem tudok semmit. Vettem én is egy kilósat, hétvégén szerintem szétdobom 5 felé, aztán lehet rámegyek egy kóstolásra.
-
kchris78
veterán
válasz Parci #135815 üzenetére
Igen ebben igazad van, a keserűséget nagyjából meg tudom különböztetni, a csokisság az csokisság, a keserűség az mint a grapefruit mondjuk . (gyerekként muter mennyit kajáltatott meg belőle ) De lehet mondani hogy ez a kezdők hibája? Én attól félek mivel nincs túl kifinomult ízlésem hogy hiába mennék tanfolyamra . Amúgy hogy van egy ilyen tanfolyam? Egyben szívroham kockázat is, annyit kell kóstolni?
-
őstag
válasz Parci #135805 üzenetére
én erre már régebben rájöttem, sőt, igazán el sem engedtem a "klasszik" kávét soha - minden második-harmadik rendelésbe dobok valamilyen sötét pörkölést (tehát időnként olyan helyről rendelek, ahol árulnak ilyet ), csokis-magvas-kakakós ízjegyekkel, akár robusztásat is ilyen reggeli szívrohamnak
Frissen is készítek belőle néhányat, de nagyrészt fagyasztom, és bármikor kéznél van akár vendégnek, akár magamnak.Nekem inkább a változatosság kell (vagy hiányzik néha), egyszerűen ha minden kávém gyümölcsös, balanszos, élvezetes (és Robottal azért nagyon elbarmolni nehéz), akkor egy idő után kell valami nagyon más - ilyenkor benyúlok a fagyóba, 1-2-3 napig átállok egy sötétre, megnézem flatwhite-nak, vagy cappuccino-nak is, vagy akár megjáratom a Brikkát, aztán megyek vissza a világosra.
Nagyon más világ egy rövidre húzott, testes, crema-s, kakaósan keserű cucc, de engem ezekben az sem zavar, ha nincs jelen különösebben a sav. (bár amikor automata főző + segafredo kávéhoz szokott emberekkel kóstoltatok ilyen tételeket, és kijelentik, hogy savanyú, akkor lehet, hogy van benne sav, csak nekem az már nullával egyenlő, de mindegy is..).
Ezekre a napokra nekem teljesen belefér hogy annyira lapos, hogy nem kell elmélkednem rajta, és csak a textúrája és az egyszerű nagyszerűsége az élmény"... and I hope you have a great day!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest