Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
Úgy vagyok vele, hogy bolti kávét már nem veszek, helyette a HÁZban a Prémiumok közül, 10%-os kuponnal nem olyan sokkal drágább, mint amivel jobb és legalább egy helyi vállalkozást támogatok.
Az Etióóp örök kedvenc, de ha van valamilyen különlegesség (múlt hónapban Salvador, tényleg kijött rajta a licsi, gyümölcsös íz), akkor arra rápróbálok. -
Nyufiful
csendes tag
Eddig volt egy Faema gigantikus méretű darálóm, de rengeteg volt benne a pangó örlemény, ezért lecseréltem egy 1Z Presso K-Plusra. Alapvetően a kézit csak filterre akartam használni, nem volt tervben, hogy leváltja a nagy Faemát, de végül annyira bejött, hogy ment az elektromos. Többször fordult elő, hogy a kézivel nem tudtam tökéletes lefolyási időt belőni, ezért felmerült gondolatként, hogy Kingrinder K6-ot beszerezzek, de mostanában a tekergetésből is elegem van, így nézegetem a moddolt, single dose-ra átalakított Mazzer SJ-ket is. A Mazzer ad annyival többet, hogy megérje a körülbelüli 4x felárat a kézi tekerőshöz képest vagy csupán kényelmi szempont? Érdemes beruházni a Mazzerra vagy maradjak a kézinél? Az 1Z Presso kézim fél év használat után elkezdett széthullani, de még használható.
-
törölt tag
-
Valaki kérdezte, hogy a Bori mamiban melyik az a kv. Pontosan nem a Bori mami hanem a vele szemben lévő cukrászda de ugyanaz a tulaj és ez a kv:
ára: 8000Ft/ fél kg. Csak a helyszínen lehet megvenni.
-
kchris78
veterán
Tipp: Barista Express babtartó fedelét ha nyomogatom ki-be őrlés végén akkor még ki lehet pumpálni (mivel gumi a széle ami légmentesen zár) 0.5-0.8g őrölt kávét. Így egy őrlés után bennragadó kávé 0.1-0.2g-ra csökken, ami nem rossz.. És nem kell ilyen pumpáló akármit venni a tetejére. (ricni / bab váltáskor lehet lényegesebb, ha mindíg ugyanaz akkor csak az öregedés)
-
hoffman_
nagyúr
normcore vs sworkdesign pucksreen tapasztalata van valakinek? nem rég mintha a sworks lett volna linkelve, de a normcore-tól kipróbálnám ezt a kosarat is, meg akkor már vennék papír filtert is. nem akarok két helyről rendelni, ha ugyanaz, akkor normcore-tól venném. bár papírra a sworks 10mikront ír, normcore meg 17mikront, itt a sworks szerintem jobb lehet.
-
válasz
hogyaza
üzenetére
Bazzar A2. Isomac Giada klón. A Bazzar manapság meg egy elég high end vackokat forgalmazó német(?) cég.
53mm a kosár. -
-
-
-
-
Na megszületett a döntés a feleségemmel.
Most szervízben van a nespresso addig illetve amíg tartanak a kapszuláink vegyesen kóstolgatnánk a magunk által főzöttet meg a nespressot. Ehhez viszont kellene egy őrlő méghozzá kézi ami 40 alatt van. Sajnos a K6 jelenleg nem beszerezhető és a július végét nem várnánk meg. Van esetleg más ajánlott kézi ebben az árkategóriában? -
válasz
Jokerdapro
üzenetére
uhh, hát én 30e ft-ért nem adom el akkor az enyémet
-
-
Speti69
kezdő
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na! Az nagyon jó ár lesz érte! Én meg mintha azt hallottam volna, hogy egy darabig nem lehet majd kapni Euban a Commandanteval folytatott jogharc miatt, de akkor mégis
-
válasz
Jokerdapro
üzenetére
Szerencsere van egy kialakult kepem a jo presszorol mert sikerult a vilag sok orszagaban jobbnal jobb kavekat innom egyszeruen eddig otthon nem vitt ra a lelek hogy ezzel szoszoljek, de tegnap ota mar tobb tucat videot meg cikket olvastam el a temaban szoval lehet rakapok az izere.
Hiszek a komparativ elonyokben igy ugy voltam vele hogy inkabb megfizetem azt aki jo kv-t tud csinalni engem meg azert fizetnek amiben en vagyok jo es akkor igy mindenki jol jar.
amugy Jamew Hoffmann-t nezem. Eleg jo videoi vannak. -
Jokerdapro
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen 39999 rémlik nekem is.

Szerk.: Adamssss minél több fajta kvt kóstolsz meg annál jobban tud még majd változni az álláspontod. (Mármint a legjobb kv-val kapcsolatban. Akár adott kv más eszközökkel elkeszitve is .
) -
-
danbenzin
csendes tag
légyszi kopi luwakra senki se áldozzon pénzt, mert rettenetes állatkínzás
meg persze lehúzás, de ez egy ilyen hobbi -
válasz
qvik27
üzenetére
Igazabol mi a parommal napi ket kavet iszubk osszesen nagyon nagyon ritkan 4-et de az egy evben tenyleg 2x van igy nekem edes mind1 hogy 100ft v 300ft 1 adag kv. Az viszon mar tetemes tetel hogy a nedpresso gep akcioban 30k volt, es ok most gepunk van de az sem lenne olcso orlo nincs ami ahogy nezem minimum 30 de inkabb 40 meg ha kezi is.
kv megvan. Gyongyoson van a Bori mami tulajanak egy sajat kv-ja, ami nem olcso mert 8k ft fel kg de en annal jobbat eletemben nem ittam (leszamitva a kopiluwak-ot)
-
kchris78
veterán
válasz
koxkids
üzenetére
Ezt nem így kell nézni szerintem már.. Aki keveset iszik az nem kilóra nézi hanem darabra. Szüleim naponta megisznak 1-2 kapszulával, megveszik lent a nespressot a mintaboltban, isznak mellé ott egyet ingyen, kijön nekik kb 150ből egy kávé.. Ez nem sok ár azért hogy ne kelljen a gépbe meg őrlőbe sok tízezret beletenni, és bepottyantja, nyomja főzi...
[link] Egy kis James Hoffmann a Nespressokról, nekem érdekes volt.(Autónál is nehéz városi üzemben a l/100km-t nézni mert az útnak legtöbb esetben legalább a fele bemelegítés - nekem most hogy nem mentem vidékre 13l a fogyasztásom pedig pályán 6 alá lemegy ha nem tolom neki. Melegít, rel. nagy össztömeg - nem suv -..)
(mellesleg micsoda forgalma lett a topicnak
) -
válasz
adamssss
üzenetére
Mindenféle győzködés nélkül:
https://pacificaffe.com/32-arabica
https://impresso.hu/termekkategoria/classic/
...és még lehetne sorolni.
Ezek közül jópárat lehet választani, ami leveri a polcról a nespresso-t, persze egy legalább belépő szintű őrlővel. Igaz, hogy ezeket a kilós zacsikat nem szerencsés adagonként nyitogatni, de vannak egyszerű praktikák az elfogadható tárolásra - itt a fórumon is többször előkerül a téma, persze jellemző a hobbisták fatalizmusa is
(Ez egy ilyen fórum.)
Node ha kicsit matekolunk, akkor kb. 3-5 kg kávén való megtakarításból megvan egy rendes őrlő. (egy duplára számolj pl. 20g szemes kávét!) -
válasz
koxkids
üzenetére
Igaz, tudom hogy rohadt drága a Nespresso. Igazából egy előnye van kényelmes és a minősége nem jó de elfogadható.
Viszont tényleg olvasgattam és a kézi őrlés több szempontból is egyre szimpatikusabb. Egyrészt ugyanaz a minőség legalább fele árból megvan, plusz egy kis mozgás.
Viszont. Én ezt a K6-ot sehol nem találom ahol elérhető lenne itthon azonnal. Nincs valami hasonló jó őrlő kb ugyanazon árban? -
válasz
adamssss
üzenetére
Csak megerősíteni tudom a többieket.
Biztos kényelmes a Nespresso, de kiszámoltátok már mennyi a kávé kg ára - közel 34.000 Ft?!
Hosszú távon eszméletéten költség ha sokat isztok, és friss, hazai pörkölőtől olcsóbban kapsz kb kávét. Nem kell egyszerre nagy dolgokban gondolni, K6 is hibátlan ennyi pénzért, szerintem gondoljátok át.. mióta itthon is finom kávé van, ha utazunk, muszáj vinnem az utazós szettet mert párom már nem iszik meg mindent
-
Speti69
kezdő
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Avxnél sztem már egy ideje nincs kingrinder őrlő, amazonról lehet talán beszerezni

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
En ezt is elhiszem de bevallom meg en sem vagyok benne biztos hogy el akarunk-e indulni ezen az uton. A kollega egesz jo aron adja a cm81-et lehet megvesszuk azt aztan meglatjuk mire jo. A gepunk elvben jo mert a testvere anyoseknal jo kv-t ad, kv-t szinten tudunk jot szerezni. Aztan ha nagyon belejovunk akkor lehet majd beruhazunk egy komolyabb daralora.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van!

-
válasz
adamssss
üzenetére
Nem aszontad 100k a büdzsé, csak jó volna alatta? Őrlő a legfontosabb a jó alapanyag mellett; a legfosabb géppel is el lehet készíteni vállalhatóra - bár nyilván igyekszünk kategóriában maradni, Porschéra se Matador gumit veszek, bár azzal is gurul.
Akkor komolyan mondom a kézi K6-ot avx-től. Asszem 40k körül van, vagy kevesebb. Az nagyon rendben van ennyi pénzért.
Nespresso után egy diszkont karos a lidliből meg egy graef is megváltás (normális babbal etetve), ezt simán elhiheted. A feleségek híresen szkeptikusak az uruk hülyeségeivel, aztán azon kapják magukat egy év múlva, hogy már nem bírnak semmilyen random kv-t meginni és vendégségben is kétszer meggondolják kérjenek-e, ha nem tudják mit kapnak
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Uhh... Ez nekem már nagyon over budget. Mondom eddig nespresson éltünk csak bedöglött a gép és mivel szeretjük a jó kv-t és kaptunk ajándékba egy főzőt ezért váltanánk de ezt az örlős dolgot max 50-ből akarjuk megúszni. Sőt a feleségem még a végén lehet azt mondja, hogy maradunk a nespressonál.
-
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget. Ha a kolléga jó áron adja a CM81-et akkor lehet rárepülök ha meg nagyon bejön a presszózás akkor majd egy DF64 lesz. Nepresso-ról lenne egyébként a váltás azon belül is a Veruto-ról.
-
kchris78
veterán
Nespresso habosítót hogy érdemes optimalizálni? Tényleg olyan mintha tojás fehérjét csinálna
. Kivettem a rugót de anélkül kevés nagy hab jelenik meg... -
norkov84
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nekem sima késsel van Simplicity. Ugrálás ellen vágtam rá IKEA fiókvédőből egy korongot.
Persze így betöltéskor ugyan fel kell hajtani, ami miatt kicsit kényelmetlenebb, és ugye design-ban is olyan, amilyen. Viszont az ugrálást kiküszöböli, és bő 3 éve működik. -
zolnagy
őstag
Csak így bedobom ide, hogy még mindig eladó a mazzer mini electronicom 64 mm 033T késekkel. Jelenlegi kávé 16 ricnin van az összeéréstől espressora, link: [link]
-
válasz
adamssss
üzenetére
Hät két viszonylag bevált opció van 100alatt:
- Kézi örlö. Most talán a Kingrinder K6 a menö
- Graef Cm7xx/8xx széria. Az elöbbinél kell alätét hackGraefem nekem is volt, 1,5év utän eladtam.
Szerintem hagyd ki ez a lépést és vegyél egy DF64-et. Ha van büdzsé akkor az újabbat, vagy valami hasonló 64mm-est az sokáig elég lesz.
RetepNyaraB: Pedig a leírás alapján úgy tünt mint egy 1:1 arányú turbo shot. -
válasz
Flashback
üzenetére
-Ristretto nem turbo shot, hanem egy rövidre húzott presszó. Igazából csak a klasszik olasz vonalon értelmezhető fogalom.
-A df64 1gen azért akciós, mert ki akarjàk szórni végre. Nem véletlenül készült belőle újabb verzió. Én nem adnék rá pénzt, mert hamar bosszantóvá válhat és aztán lehet cserélni.
-c késes mazzert sehol nem kap 100k alatt, legfeljebb egy felújítás előtt álló koszfészket.100 alatt kézit kell venni sajnos; az a lelit megérdemel egy graefnél komolyabb őrlőt. Klasszik vonalon a keze se fog letörni Avx->kingrinder k6
-
válasz
adamssss
üzenetére
Èn nem vagyok nagy ristrettós azért kérdem és a neten azt írják igazäból mennyiségben ua. mint az espresso csak durväbbra darälva kb 15mp-es lefolyással. Kb a mostanság divatos turbo shot.
Ha új kell akkor szerintem menj rá a DF64 vonalra az sokáig elég lesz...
Az elsö generációs most akciós 100 körül.Ha jó a hasznält akkor valami C késes mazzer.
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Milyen alapabb, leginkább veterán kisgépek lapulnak a nagyérdeműnél eladósorban? A Brasilia Lady/Club formanyelve régóta kedves a szememnek, de mindenfélére nyitott vagyok.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
killerjohn
üzenetére
egy flairt elvinni nem nagy füst. én is tudok

-
válasz
killerjohn
üzenetére
Fck yeah
hol is laksz? megyek tesztelni
-
Ma rendeltem egy adag CM Kerinci-t, kicsit játszani akarok vele a Flair+K6 kombóval, mit tudok kihozni..
Ahogy olvastam nagy előmelegítést ti sem alkalmaztatok.. kicsit keresgéltem a múltbeli hozzászólások között
-
tomiie6
csendes tag
-
tomiie6
csendes tag
-
válasz
vikla007
üzenetére
a k6 őrleménye szerintem tökéletes mindenre is, azt mondanám, hogy annál feljebb már akkor lép az ember, amikor nagyon ki akar maxolni valamit és tudja is, hogy mit.
(egyébként lehet, hogy elpasszolom az enyémet, mert a kinu traveller örökre rajtam marad, és lehet, hogy akkor megnézem egy brew késsel. még gondolkodom rajta. olyanokon múlik, hogy olyan durva őrleménynél is össze-vissza kipattog-e belőle a bab törmelék stb.)
-
brumi1024
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Nanofoamer Pro jo habot csinal, de elorendeloi aron hatarozottan jobb vetel volt, mint manapsag, es kicsit erzekeny a kialakitasa miatt. Nespresso (es utanzatai) szinten mukodnek, gyari allapotban tojashabot csinal, de le kell venni hamarabb, illetve le kell venni a fejrol a femet, ugy jobb.
-
vikla007
aktív tag
A tejhabot most is french press-el oldom meg, nem silvia készíti.
Azt gondoltam egy jobb kézi örlő, jobb örleményt ad mint a mazzer mini, ráadásul hordozható és nincs hangja... amit azért reggel jobban el tudnának (a családtagok) viselni. Reggel 2 dupla... azt gondolom a kézivel kibírható és néha +1 délben. -
donat_sz
senior tag
válasz
Chegue
üzenetére
Nekem egy alátét volt benne gyárilag, de már nem találtam meg a hozzáadott extrákat (elvileg van), így vettem hozzá a greaftől plusz alátétet, így most már 10-es finomság alá ha megyek akkor elkezd jelentősen lassulni az őrlési idő., de ez biztos igényel egyedi finomhangolást.
Ami a szimpla kosárba nekem is feltűnt, ha túl apró lett és/vagy túl sok (10+g) a pogácsa, akkor könnyebben csatornásodik, akár spriccel is azonos előkészületi munkáknál. Erről láttam is egy videót, amiben ennek adtak elméleti magyarázatot. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
vikla007
üzenetére
Ha presso és kávé is, akkor kézi örlőből 1ZPresso K vonala (K-Ultra, K-Plus, etc.) vagy Kingrinder K6 vagy Kinu. Esetleg Commandante C40 red clix-el, de ez nagyon el van maradva őrleményállítás terén, ami főleg szívás ha presso és filter között kell váltogatni (és még drága is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Crimson Desert
- Star Trek
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ott mi a jó amit érdemes? Évekig csak helyben fogyasztottunk (sütik is nagyon jók ott), kávéban egyet próbáltam mióta gépem van a Doce Citrus-t...

Ennyi pénzért értelmezhetetlenül jó ajánlat, miközben pl. a kinu izzad, hogy ajándék filterkéssel megszabaduljon néhány simplicitytől potom 135k Ft-ért

)
meg persze lehúzás, de ez egy ilyen hobbi