Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBpeter
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szépen meg lett csinálva ez a setup, gratu hozzá.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nagyon figyelemre méltő megoldás! Nekem is eszembe jutott, hogy ez a 'szitálás' lenne a lényeg, mint a sütőreceptekben, hogy 'szitáljuk a lisztet az edénybe'. Lehet tényleg valami igazi fémhálós szita kellene 58mm-es mérethez.
-
válasz
tuzpenge
üzenetére
Két shakert vettem

Egyikből etetem, másikba őrlök. Összeráz, megy a kosárba. Ott még kicsit elrázom vízszintbe (de csak azért, mert különben erősen fánkos a lefolyás kezdete és zavarja az autista agyam). Semmi wdt és egyéb hülyeség. Ez a lényeg az egészben. Bármi már csak ront a szita hatásán. Mármint szerintem. -
lojzi1
csendes tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Összegyűjtöttem kisméretű üvegeket, a 25 dekát bontás után széttöltöm 3-4-be, és értelem szerűen mindig csak egyet nyitogatok. Korábban vettem kis 22g-os dizájner üvegcséket, pár alkalom után adtam is el, iszonyú macerás töltögetni őket, maradak ezek a 0,5-1,5 db közti pesztós meg mézes üvegek.
-
verti1
aktív tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Ne vegyél semmi ilyesmit szerintem se. A vákuum egyébként sem tesz jót a kávénak. Ha ilyen a fogyás amit írsz akkor ez a tárolás megfelelő. Esetleg egy zárható műanyag nápolyis vödörbe érdemes még belerakni. Ha többet veszel akkor pihentetés után a fagyasztás a legjobb opció.
Az spec tárolókra szánt pénzt költsd inkább kávéra -
BBpeter
tag
Szerintetek miben érdemes tárolni a babokat, ha egyszerre mindig 2 csomag 25 dkg-t veszek, és nagyjából 2 hét alatt fogynak le?
Jelenleg a gyári zacsikban tárolom őket, természetesen fénytől védett, hűvös helyen.
Nagyon tetszenek a Fellow Atmos-ok, főleg az üveg verziót tartják jónak, mert az acél hamarabb elenegedi a vákuumot.Érdemes ennyi időre is beruházni egyre?
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A face GC csoportban fel is hozta egy külföldi tag a videodat erről tegnap. Reagáltam is rá, hogy nagyon jól működött, de sajnos már nem elérhető

-
tuzpenge
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hogy kell elképzelnem a folyamatot (csak mert tudod nekem is robot + tölcséres major)? Kiméred a babot, bele a majorba és közvetlenül a shakerbe őrőlsz a major tölcséréből? És utána? Bele a robot kosárba és tamper és kész? Vagy még pluszban wdt?
Szerk: Illetve a leírásodból nem is...mert Te a shakerből eteted a majort, de akkor gondolom a robot kosarába megy az őrlemény, és onnan vissza a shakerbe és vissza a kosárba, vagy hogy kell ezt elképzelni?
Köszi! -
válasz
Alabástrom
üzenetére
Sima a belseje. Feltapad rá némi por, de tényleg csak a fine. Az meg jó is; kevesebb megy az italba

Polírozni nemm jó 5let, mert színezett alumínium. Vagy anodizált, vagy mi a neve. -
kk831228
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Akkor rosszul emlékszem, akkor lehet azt mondtad , hogy nem èri meg...
-
Alabástrom
senior tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Tele van a net kínai Weber koppintásokkal töredékáron. Annyi, hogy ezeknek tipikusan nem olyan sima a belsö felülete, mint a Webernek, érdemes egy polírpapírral jó alaposan kisuvickolni, különben feltapad rá egy csomó örlemény.
RetepNyaraB - az AVX-esnek rendben a belseje?
Tegnap akciósan rendeltem egy ilyet a fa berakás miatt (vessetek meg érte
), ha megjön, összehasonlítom a Weber koppintással, de nem hiszem, hogy lenne bármi különbség. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
kk831228
üzenetére
Fragola rézbojlerére nem hogy nem volt kereslet, hanem sorba kellett állni érte, mert Fragolának nem volt anyagi lehetősége, hogy 10-15 db álljon a polcán, hanem 3-4-esével tudtam legyártatni kézi esztergályossal. Így a kb 2 év alatt, amíg tudtam gyártatni, kb. 40-50 db készült el. Aztán elszálltak az anyagárak és munkadíjak, és felhagytam vele. Simán lehetne gyártatni öntött réz kazánt is, csak hát nekem egyedül, korlátozott anyagi lehetőségekkel, nekem ez nem ment.
Szerencsére meghagyták a külső fűtést, és remélem nem nagyon növelték a vízteret, mert ezektől mindenverő a GC. -
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez az új DF64V már nagyon jól megoldotta a babugrándozást, akárhogyan lehet bele szórni, semmi nem pattog ki. Blind shakerből mi most az ajánlott? A JE-Plus-hoz évekkel ezelőtt volr egy ilyesmi kiképzésű alsó tartály, de az annyira használhatatlan volt, hogy hosszú időre immunitást adott a blind shaker vásárlási kényszer ellen.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Mi a cél? Csak a szokásos, a tökéletesség hajszolása
De igen, tisztább ital meg a kíváncsiság. De irreálisan lelassítja az elkészítést, ha lenne erre valami automata adagoló, akkor azzal lehet lenne értelme, mert nem is az idő sok, hanem hogy ott kell állni mellette és nagy a hibaszázalék. -
tuzpenge
addikt
válasz
pető bá'
üzenetére
A PS is felsőszűrőként funkcionál csak sokkal finomabb a kidolgozása mint a gyárinak...
De lehet hogy semmit nem is számít...a fene tudja... Valamiért már nem tapad fel a PS a dugattyúra nálam sem, és a papírt is elhagytam már.. Csak simán tamper és ra a PS és mehet a menet. "Aláönteni" mondjuk még lehet de ezen egy fakanálnyéllel való leszorítás segít
-
válasz
lojzi1
üzenetére
A lassú etetés hibaszázaléka nagyon komoly tud lenni, ahogy írod. Én blind shakerrel oldom meg a táplálást - járó motorra töltöm és ígyekszem nagyjából konstansan emelni a pöcköt. Ez elég jól működik is; ha lassúnak érzem a lefolyást (mármint azonosnak tűnő feltételrendszerben a robottal), akkor kicsit lassabban adagolom és rögvest jelentősen tudom növelni az átfolyást. Ha meg magasra emelem (gyorsan belezuttyan a 18g), jelentősen belassul az egész.
Az alapkoncepció csak annyi volt, hogy járó kések közé menjen a bab, mert ugye mérhetően konzisztensebb a végeredmény - csak a Major iszonyatosan szórja a töretet felfele. Erre lett tökéletesnek tűnő megoldás a shaker és még a relatíve stabil adagolás is megoldható vele, ilyen sufnituning módon. -
tuzpenge
addikt
válasz
pető bá'
üzenetére
Miért használod a robot gyári felsőszűrőjét? Én anélkül csak simán ezzel a 0,2-es puckkal csinálom és szerintem jobb az eredmény....sokkal szebb a kifolyás alul, szépen középen..a gyárival sokszor ment el valamelyik oldalra (ugye ott középen ahol a pin van nem kap / nem úgy kap vizet).
-
válasz
lojzi1
üzenetére
mi a cél a slow feeding-gel? tisztább ital?
mert akkor arra jutottál, hogy ez nem egyszerűsít aworkflownmunkafolyamaton, ami igazából nem nagy meglepetés: a beleborítom az egy mozdulat, az egyesével dobálom, az meg hosszadalmas, és természetesen valamennyire változó is.Ha stabil, kiszámítható, megismételhető, 30s shot-ok kellenek egyszerűen, akkor a
slow feedlassú etetés (
) kerülendő, nyilván.Egyébként én pont blind shaker-t használok (a Robothoz) -> bab kimérve, egyben bele az őrlőbe (DF83 v2), őrleménygyűjtőből blind shakerbe, kis rázás, bele a kosárba, szintbe terelem wdt-vel (de nem túrom át az egészet), tamp, puck screen, felsőszűrő, és kész. Kb ennyi idő alatt forr fel a víz.
Ha néhány szemenként küldeném be a babokat, kb 2-3x annyi idő lenne az őrlés mint az egészpuck prepőrlemény előkészítés
-
lojzi1
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Az 20mp szerintem rendben volt, a 40mp nekem már túlextraktált, nehézkes ízek, sötét, összeeső, vékony crema. Az zavar, hogy ezzel a manual slow feednél könnyen elbambul az ember, nem figyel aztán kicsit gyorsabban adagol aztán már bele is fut ebbe az utóbbi leírt 40mp-es esetbe. Meg lassan egy csésze kávé egy hosszadalmas, koncentrációt igénylő formagyakorlat lesz. Már csak egy blind shaker kellene, aztán olimpiai szám lehet az egy csésze espresso.
-
válasz
lojzi1
üzenetére
szerintem inkább az a kérdés, hogy a 20mp-s és a 40 mp-s ital nem ízlett?
Mert amikor kicsit játszottam én is a slowfeed-del, nem igazán mentem utána az őrlővel, hanem alacsony nyomással, vagy blooming / turbo shot jellegű italokkal próbálkoztam, és nem próbáltam 30s körüli időket kényszeresen kihozni.. 10 és 80-90s között bármi lehet jó, ha az eredmény jó..

-
lojzi1
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Igen, de nagyon elkeserített
elég esélytelen ugyanolyan sebességgel beledobálni a babokat, és ha ennek ekkora jelentősége van, akkor az sokkal jobban befolyásolja a végeredményt, mint a szűrőkkel, nyomásprofilokkal, késprofilokkal meg őrlésfinomsággal való játszadozás. Kb. nagy nehezen fölírtam egy szép egyenletet, aztán kiderül, hogy az egyik konstans valójában mégis változó, de nem kicsit, hanem annyira hogy borítja az egészet. -
lojzi1
csendes tag
Adott egy őrlő, amin 10-15 az espresso range a leírás szerint. Be is lövöm 9-re, 18g bab bele, lefolyik 30mp alatt, tök jó. Megpróbálkozom slow feed-del, hogy nem beleborítom az babot, hanem lassan szemenként szórom bele. Minden más ugyanez marad, de sokkal gyorsabban folyik le. Finomítok hát, a végén már ott tartok, hogy 4-esen áll az őrlő, de még mindig 20mp-n belül van a lefolyás. Jó, akkor gyorsítsunk a babokon, 2-3-asával kotrom bele, akkor már 40mp fölött vagyok megint. Ez tényleg ennyire számít?
Ez konkrétan egy DF64V, SSP sweetlab v3 kés, 900rpm, a kávé most épp Roasto Peru, de minden más kávénál ez van, sőt próbáltam kúpos őrlővel, ott is hasonló volt.
-
hatakari
újonc
Sziasztok!
Nincs valakinek egy eladó 41 mm-es tampersegédje?
Esetleg tudtok tippet adni, honnan lehet beszerezni egyet.
Köszi előre is. -
-
-
lazoltan
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
igen.
Kapucziner:
Mostanában a Velencei gondolások megy alapkávénak, Flairben és kotyogóban egyaránt, illetve múlt hétvégén ittam helyben etióp Wush Wush-t, amiből vettem is rögtön, annyira ízlett. Párom meg nem inná amit a Flairben készítek, de a WushWushra rájár azóta ő is. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
tiszta sor, főleg a bojlergét után - bár egy 10+ éves GC bojler is, mint az enyém, elfárad. én csak azt feltételeztem, hogy reggel egy bemelegedett gép esetén, ha réz a bojler és csak egy duplát húzol, akkor az a 40ml vízcsere nem lesz akkora pofon, hogy érezhető lenne. kimérni persze biztos ki lehet, de így meg is érkeztünk az utolsó mondatodhoz.
-
válasz
hoffman_
üzenetére
a bojler anyaga szerintem a gc-nél inkább tartóssági kérdés. a rézcső azért buli, mert nem keveredik a bojlerben a meleg és a hideg víz, és szerintem hőstabilitás szempontjából sokkal többet számít, mint a bojler anyaga (hőtároló tömeg).
más kérdés, hogy ma már úgy gondolom, hogy le sem tojnám azt a hőfokosdit

-
válasz
Toobee
üzenetére
legkésőbb holnap én is visszatérek rá. mindkét fajtát kétfelé szedtem, az egyik szelepes zacsiban pihen, a másik illy-s dobozban (aka manuális öregítés), ez utóbbira ránézek megint.
(én egyébként legkevésbé sem ijedtem meg attól, hogy volt benne kis kesernye, nagyon változó, hogy melyik kávé hogy viselkedik túl frissen. van, ami simán iható pár napig, van, ami nagyon nem, és általában az első 1-2 nap után mindegyik rosszabb arcát mutatja átmenetileg, kb. egy hétig. szóval én csak megállapítottam, hogy hol tartanak éppen, meg hogy picit sötétebb szerintem, mint a legutóbbi babok. de közben leesett, hogy itt páran azon paráznak, hogy a műfajt is megszüntetik SiD-ék. de csak tán nem...)
-
Toobee
veterán
Tesztpöri vihar a biliben. Nyomtam reggel egyet, de már múlt héten bontottam, hogy levegőzzön. Izjegyek alapján szerintem biztos, hogy a Las Lomas az. Tök jó, főleg ennyiért. Lehet ám manuálisan is öregíteni.
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Esetleg van olyan vízszűrő kancsó, amit kifejezetten ajánlotok a Marahoz? Van benne Lelit vízlágyító filter is.
(Rengeteg féle van, de nem tudom megállapítani melyik az igazi.)Köszi!
-
bbuffy
senior tag
És a Fair PLay jegyében. Kapucziner újratöltve.
El Salvador - Miramar farm nanolot
Dominika - Barahona Paraiso specialty
Mindkettő remek kávé. Pont konzervatívan jó savas, hétköznapi ivós reggelre, bármikorra, semmi nem bánt, semmi nem kiemelkedő de egyben van komplexen.
Nem CM ízvilág, de a jó háziasított speciality
-
bbuffy
senior tag
No, kibontottam egy tesztpörit, eddig is jó volt a kv amit ittam de ez nagyot súlytott. Mivel eléggé kijöttem az aromák alapján megtippelem a régiót dologból ezért csak full gyümi finom savak és semmi felesleges harsányság ami van. ( De Afrika tuti). Megy filterbe is, holnap a Vingar tetején

Legközelebb behúzok mellé egy normált is mert ez igy színtiszta kizsákmányolás
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
200k az új, már rézzel. Cadynél.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
mondjuk erre rézcsövezést rakni szerintem felesleges. cserébe a meglévőt elveszteni meg nem lenne annyira jó.
-
válasz
Toobee
üzenetére
Köszi, én egyáltalán nem kerestem rá, csak a fácse GC csoportból másoltam a képet
Egyébként a jelenlegi kisker árból kiindulva azért ez remélem komoly, mert viccnek igen durva. Alap 200k+Gagggiuno, ha már+réz=közelítené a 400kt. Annyiért kínai DB-t, vagy használt komolyabbat előbb veszek, az is biztos. Ha valakinek megvan a fulltuning, akkor csak a rézcsövezést bukja, de úgy is fájni fog az ár.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
kk831228
üzenetére
szeretem, nem hiszem, hogy ne használnám. a Brikkát is előveszem, néha az aeropress-t is. a V60 megy legkevesebbet, de még a Flair is forog. napi gépnek szerintem maradna a GC, mert reggel egyszerűbb és gyorsabb lehúznom rajta két szimplát.
aztán majd kiderül, ha egyszer rászánom magam
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi a linket, magamtól biztos tovább tart, míg belefutok. pont gondolkodtam rajta, hogy van-e értelme bármerre továbblépnem a GC-vel, főleg ha beszerzek valamikor egy Robotot is (márnemszámolomhányadiknak), de ezt még lehet, hogy érdemes lenne belerakni.
kíváncsi leszek mi lesz a vége árban.ha tényleg 60k huf-ra jön ki, akkor nekem nem is kérdés. -
zolnagy
őstag
Ha szerencsénk van, lesz itthon is. Legalábbis a hazai forgalmazónál a Cadynél már bent van a webshopban az új E24 modell: [link] , csak épp most egyik színből sem lehet kapni. De egy kérdést megér feléjük sztem. Meg persze, ha forgalmazzák, akkor gyanítom, lesz alkatrész, tehát bojler is hozzá előbb utóbb.
@kk831228, dehogynem volt kereslet Fragola rézbojlerére, ha lehetne én most is olyat vennék. Egyszer sikerült egyet megcsípnem, de sajnos a géppel együtt elengedtem a kezét.
Az évek során többen is vettek volna. Még a külföldi Gaggia fórumba is ment egyet a caffee35 oldalon közétett rézbojler. Mindenki azt kérdezte ott is, hogy hol lehet kapni. -
molako
csendes tag
sziasztok,
az utóbbi időben volt téma itt a k4 és a k6, szóval az esélytelenek nyugalmával kérdezem: nem kerül eladósorba valakinél egy k4-es? (inkább afelé húznék a két őrlő közül, bár látom, hogy nem igazán beszerezhető)
-
kchris78
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
igen. Én is pont ezt a videót akartam beidézni
. A lényeg az hogy ha valami koksz amiben van robusta abban sokkal több lesz a koffeint mint egy arabica only (legyen az is kokszra pörkölve). Ha érzékeny erre az ember de a sötétebb pörköléseket szereti oda kell figyelni nehogy robusta is legyen benne (azokba szoktak tenni), több cremát ad plusz abban aztán nem lesz savasság
. -
kk831228
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fragolàéra se nagyon volt kereslet , itthon legalábbis.
Külföldön biztos jobban fog menni. -
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez egy tök jó dolog. Ha nőt a kapacitás - akkor azt gondolnám más öntőformát használnak - akkor miért így sikerült megoldani? Vagyis a koncepciót nem értem. Lett jobb anyag, hurrá. De ugyanaz a kétoldalról fűtött bojler... Nem feltétlen olyan rossz. De pl ott van a Fragola féle rézbojler, ahol fűtőpatronokat süllyeszthettek volna bele. Biztos ez is sok munka volt, alig várom, hogy megvetethessem valakivel aki megy amerikába

-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Elvégeztem a linkelést helyetted.
Amerikában picit erősebb a vásárlók védelme, legalábbis ebből azt szűröm le. Szóval csak el kellett kezdeni értékesíteni egy nagy amerikai cégnek, hogy végre kigyomlálják azt a szutyok alubojlert belőle.
Boilergate: Gaggia Classic Evo's Flaking Boiler (2024)
What to do next #Boilergate reddit, #Boilergate hashtaggel lehet nézelődni a neten.
wholelattelove insta, mint forrás.
"This month we’re giving away a Gaggia Classic Pro E24 in the color of your choice! This newest update to Gaggia’s legendary premium entry-level espresso machine features an all-brass boiler, which improves capacity, steam power, and thermal stability at the group head.""Interesting news!! New “E24” version of Gaggia Classic Pros shipping with a larger capacity (25%) all brass boiler, that has the same size external dimensions, so it’s backwards compatible with previous version boilers. Finally!"
Azt írta valaki kommentben, hogy 100 dollárral lesz drágább, mint az alu, amit 35 dolcsiért kínálnak, tehát olyan 130-150 euró közé tenném majd az árát.
-
Alabástrom
senior tag
Bocs, hogy dilettánsként belevau, de valahol azt olvastam (talán James Hoffmann?), hogy a pörköléssel nem csökken érdemben a koffeintartalom, ellenben porózusabbak, könnyebbek lesznek a babszemek, így ugyanannyi gramm kávét több babszem ad ki. Ergó több koffein, plusz a porózusság miatt könnyebben ki is ázik (bár tudtommal a koffein amúgy is tök könnyen kiázik, szóval ez utóbbi nemigen számít).
Mondjuk mindez nem szétégetett babokra vonatkozott, hanem egészséges világos - közepes - sötét pörk összehasonlításra. -
-
tuzpenge
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Maga az hogy acél, egy picit jobban hangzik az alunál. A felépítéséről nekem sincs fogalmam azért is kérdeztem.....(nekem a gyerekkoromból a kotyesz az kotyesz... semmi varázslat ahogy gondoltam én....víz alul, fölötte kv és a függőleges csövön meg kijön a főzet..
....apu mindig azt mondta jól tömd meg fiam, hogy jó erős legyen, holott ezt egyáltalán nem is szabad tömöríteni ahogy tudom....) -
válasz
tuzpenge
üzenetére
De a Venus felépítéséről pl. fogalmam sincs, bár láttam már. Klasszik mokkát mértek sz@rrá Hoffmannék (+Kalmár). Az jól működik, négy személyesig legalábbis. Inkább a kisebb ajánlott. Móka aljában mindig marad víz, kevésbé tudja megégetni a kv-t. Brikka a klasszik, sötét blendekre az igazi (persze mi az, hogy igazi...), világosra tuti nem vennék.
-
gonnok
csendes tag
Moka: standard kotyogós aluból
Venus: ugyanaz, csak rodzsamentes acél
Brikka: nyomásnövelő szeleppel ellátott kotyogós, kamu-crema kreálásáhozA Venus működik bármin, tuti nem oldódik ki belőle az alu, mosogatógép kompatiblis
-
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
vagy olyan venségek vannak, akikbe kár a művészetem a robottal
Hát erre a célra én is ve fogok szerezni valami "gyári" szemes kávét
. Hónapokig ellesz aztán ezt n fogom mérni lefolyású időt nézni stb... -
Toobee
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Bal szél: szűrő, de nem tudom frissek-e egyáltalán, így nem is ajánlgatnám különösebben. Nincs pörkölési idő sehol.
-
válasz
tuzpenge
üzenetére
Tán 7 éves Moka indukciósom van, Ceaușescu bosszúja (román gyártás). Teljesen jó. Cserébe acél szűrő. Én nem szívesen iszom aloménijomot.
Ja és nálunk akkor kerül elő, ha tele lett a tököm a vendégekkel, vagy olyan venségek vannak, akikbe kár a művészetem a robottal. Jó a kotyesz, akár földöntúlian is, de ahhoz komoly vudu kell szerintem. Blooming, papír, fene vele. Balatonra jó. -
rgb0007
csendes tag
Sziasztok!
Tudtuk-e esetleg olyan oldalakat, ahol több gyártó specialty kapszuláját lehet megvásárolni? (Ha lehet EU-s, mostanában néha annyit szüttyügnek a vámmal némelyik futár cégek...)
A Morning-on jó a választék, de 7400 ft a posta, Kofio-n, nincs olyan nagy választék, CoffeeDesk-en se túl nagy a választék...

Viszont Onyx-ból szép választék van, ha már az EE-ben elég gyorsan kifogyott anno...

-
verti1
aktív tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Két személyes Mokka express szerintem teljesen jó. Kettőt is használok, de az egyik 60-as évek, a másik 70-es évekből van. Az újak elég silányak sajnos, hiába vitték vissza a gyártást az olaszokhoz. Egy kollégám most vett egy ilyet és kicsit síkolni kellett rajta, hogy rendesen tömítsen. Szóval ennek tudatában vegyél ilyet vagy olasz ebay-t nézegesd rendes darabért.
Egyébként a kotyesz nagy ugrás lesz a presszóhoz képest. Teljesen más ital. Lehet itt is pár alapszabály betartásával nagyon jó kávékat készíteni, de nem összehasonlítható. A kotyeszt, kotyesznak kell inni. -
tuzpenge
addikt
Sziasztok!
Jelenleg robot+major+közepesen világos kávét iszok...szerintem nem is rosszakat csinálok, de ez most lényegtelen is. Valamiért rám jött hogy kipróbálnám a kotyeszt is..
A kérdés: melyik kotyeszt ajánlaná itt a nagyérdemű a tapasztalatokat figyelembe véve (Bialetti Moka Express??? Pascucci??, bár a bialettik minőségéről azt olvastam hogy nem az igazi már, de nem tudom....), úgy hogy ne legyen túl nagy ugrás a presszó után? Tudom hogy a kotyesz nem presszó, de mégse egy filter, nem lesz hirtelen akkora difi.... 2 személyre kell!
Köszönöm! -
bbuffy
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Bocs de mibe kellett beleállni? Egy fórum miről is szól? Információmegosztás, érvelések ütköztetése, vita egy témában, , tapasztalok megosztása, miegymás. Vitázni is szabad, senki nem anyázik, személyeskedik, kulturált, akkor elvileg bármit leírhat a témában. Menj át a PS5 topikba, olvasd egy hétig, utána gyere vissza. Ez egy nyugalom szigete.
-
Toobee
veterán
Kofio mellett nem tudom lehet-e valós alternatíva, de az Allegro elindult itthon. Hirtelen, amiket láttam és ittam már tőlük: Kafar, Etno, Hayb, Hard Beans.
-
kmarci25
veterán
Küldöm mindenkinek, aki szereti
: Engedd el -
bbuffy
senior tag
Megjött a hidegfront, lefagyott a hangulat meg a tesztpörik. Még ilyet.
Ez annnyira túl lett reagálva hogy hívni kell a piócás embert. -
SoundON
tag
válasz
Parci
üzenetére
igen az előbbi a múltban kezdődött és most is előjött, ezért írtam
a másik meg arról szól, hogy kereső is létezik, így nem jönne szembe mindig ugyan az a 10kérdés majd az a 10válasz ami már 354x körbement itt, kizárásról én nem beszéltem, az gáz
mint ahogy az is, hogy a 355x is újra feltett kérdésekbe nem állsz bele, ebbe az észrevételbe meg igen, de Te tudodtényleg vicces bolondos, kicsit vegyük észre magunkat posztnak szántam, de befeszültél...nem ezért írtam
és hogy ne csak az OFF-ot szaporítsuk... a morning2 profilos samurai sírás... 1perc alatt kib@szott finom ital
köszönöm a figyelmet

-
válasz
SoundON
üzenetére
fogalmam sincs, hogy mikor ki és mit "intézett", ha a felhördülés ennek a múltbéli valaminek szól, akkor mondjuk nem csodálom, hogy hiába keresem a mostani kommentek között a nagy bűnt.
a hc fórumban sem volt mindenki hc x éve, te sem, és ugyan most már sokkal nagyobb tudással és tapasztalattal bírsz, vannak, akik csak most kezdik. nem hiszem, hogy oké őket kapásból kizárni.
-
SoundON
tag
válasz
Parci
üzenetére
igaz, a szót icm dobta be, nem is ez a lényeg...de a hangulat itt a topikon keltődött már megint... én csak topiktag jogommal élve lereagáltam, ha nem baj...mert jó lenne ha a CM tesztpörit (ugyan már elintézték itt pár éve hogy cimke nélküli legyen) de legalább a jövőben is meg lehessen venni... bagóért
a világfájdalom abban van aki ezen nyavajog ahelyett hogy recit váltana
a másik hogy ma benéztem, mert volt egy kis időm és tényleg sok full amatőr kérdés hangzik el itt a HC fórumon mostanság...de akkor én vagyok a f@sz miért jövök ide
... pláne miért írok le bármit is...bocsika
-
válasz
SoundON
üzenetére
kell ez a hangulatkeltés egyébként? az ihatatlan jelzőt is icm dobta be, pont, hogy senki sem mondta

ezen kívül vicces1 fogalmazott picit karcosabban, de az is csak arra vonatkozott, hogy egyelőre nem az igazi és szerintem ő sem azt írta, hogy el lett bacarintva bármi. illetve én jeleztem, hogy ez most sötétebb, mint legutóbb, és egyelőre van kesernye az ízben, úgyhogy félreteszem egy hétre kezdésnek (szerencsére van vele kb. egyidős, de világos saját, ami nagyon adja már most is, addig meg a casmo kipiheni magát).
már azt is nehezen vettem, hogy itt páran elkezdtek észt osztani, hogy ki az a hülye, aki 2-3 hét előtt kibont egy kávét (akinek elfogyott minden más és valamit muszáj, bakkikáim), miközben évek óta itthon pörkölök és ha valamit, akkor a kávé "érését" elég sokszor végig tudtam már kísérni a 0. naptól...
...de most már ez a globális szaratopik világfájdalom van. szerintem lehetnétek sokkal megengedőbbek.
-
SoundON
tag
Hat igen, pont az ilyenek miatt lett az, hogy fingunk sincs milyen tesztporit iszunk, mert akkor meg a tetel nevet is melle irtak az ihatatlan jelzo melle...
Tesztporibol tesztrecepttel lehet kihozni a legtobbet, nem lehet elvarni hogy az altalanos, mindenki sajat altalanos receptje mukodjon, pedig sokszor az is mukodik, csak nem mindig. Bar ahogy latom mostansag itt sokan mar alap receptekkel, valtoztathato parameterekkel sincsenek kepben... pedig ez egy f@sza pro hardcore kozosseg
(volt amikor utoljara itt jartam
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 5560,15.6",FHD+, i7-11850H,16GB DDR4,1TB SSD,Nvidia T1200 4GB VGA,WIN11
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De lehet hogy semmit nem is számít...a fene tudja... Valamiért már nem tapad fel a PS a dugattyúra nálam sem, és a papírt is elhagytam már.. Csak simán tamper és ra a PS és mehet a menet. "Aláönteni" mondjuk még lehet de ezen egy fakanálnyéllel való leszorítás segít

Külföldön biztos jobban fog menni.
Amerikában picit erősebb a vásárlók védelme, legalábbis ebből azt szűröm le. Szóval csak el kellett kezdeni értékesíteni egy nagy amerikai cégnek, hogy végre kigyomlálják azt a szutyok alubojlert belőle.