Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Eladó egy szép, eredeti állapotú, kifogástalanul működő 10 éves Gaggia Classic 120e Ft-ért. Kb 1 éve vettem, abban a reményben, hogy 2-3 helyen behőmérőzöm, és ráakasztom a SEP-et, hogy kiderüljön, mit csinál egy ilyen klasszikus PID nélkül, gyári beállításokkal. A projekt a Roastino és SEP mögé sorolódott. Mára be kellett látnom, hogy ezt sem én fogom megcsinálni. Az üzemben kipróbálható, személyesen is átvehető, de szívesen küldöm GLS-sel is. A gépet privát vásároltam, és adom el. 120 e Ft.
Szintén eladó egy kínai, 64mm titánium bevonatú, síktárcsás SD őrlő. Gumiharangos kifújó, szűrőbe fordítható 58-as adagolópohár, mágneses csőr, állítható fordulatszám. Kíváncsiságból vettem közvetlenül a gyártótól. Meglepő ár/teljesítmény mutató. Ez is kipróbálható és átvehető az üzemben. Gyakorlatilag új darab. Kb 1-1,5kg ment át rajta. Szintén 120 e Ft az ára, amiről áfás számlát adok. Privát üzenetben keressetek!
-
verti1
aktív tag
válasz
urbi107
üzenetére
Kicsit béna az oldaluk ebből a szempontból, de kompenzálják a kedvességükkel. Valahol a leírásban benne van, hogy szállítanak EU-n belül. Én teljes felvilágosítást kaptam aktuális kínálatból a kávéik leírásával, valamint kis kedvezményt is. Lelkes, segítőkész emberek vannak mögötte, nekem ez tetszett valamint a kávé is természetesen.
-
Megfordult a fejemben, hogy kipróbáljak más késeket.
Df64G2-höz milyen késeket ajánlanátok espressora?
Főleg medium és medium light roast. -
válasz
BBpeter
üzenetére
És mwgvetted? Jegelve van. A Mignontól nem feltétlenül lesz egyszerű megszabadulni. Túl van árazva az egész szett, mod ide vagy oda. Viszont ha beletesszük a sok kiegészítőt is, akkor meg reálisabb a kép. A mignon takarodjon vissza a homályba.
A mazzer egyadagosra van alakítva?rgb0007@ a Major nem köpköd, csak ha béna a júzer, vagy ragaszkodik olyasmihez, hogy karba őrlés magasító nélkül - bocs. Te meg nem is vagy amatőr 🤷
Ja és mondjuk a C késsel semmi pangó nincs (azon túl ami benne rohad örökre). Babváltásnál ki lehet porszívózni. -
Toobee
veterán
válasz
killboy007
üzenetére
Folyamatosan használom a P64 mellett. Maga az eszköz szinte hibátlan, szerintem. A késprofil ismerhető, mert régóta a kínálatban van már, érdemes külföldi fórumokat böngészni, úgy nagyjából kihámozható, hogy milyen. Nem szeretnék elvinni senkit semmilyen irányba a fura ízlésemmel
Én a 65-ös kést várom már nagyon hozzá. Nem terveztem többet írni róla, maximum, ha van kérdés, akkor válaszolok. -
norkov84
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Amúgy a "mennyiért árulják" is egy dolog, ahhoz képest, mennyiért megy el

Nagy gépek nem tudom mennyire indultak be, nekem tavaly év elején a rezsi csökkentés eltörlését követően alig volt kapás flow-control R58-ra

Végül egy kis vendéglátós helyre vitték el, CasMo Szabi közbenjárására, úgy rémlik 700-ért. 2020 eleji vásárlás volt, nyilván nem ennyiért (plusz a flow-kit)... hiába ment az újabb verzió tavaly már 1M felett. -
-
-
Bazsee71
őstag
válasz
rgb0007
üzenetére
Nálam szépen teszi a dolgát a DF64V, ár-értékben szerintem teljesen korrekt.
Jobban fennakadt a szemem a Mara árán. "Nemrég" még a Rocketek futottak ennyiért.

Volt nálam a 2 véglet, az Anna meg a Bianca, és ár-értékben biztos jók, de ha már hosszabb távra vennék gépet, akkor valami masszívabb cuccra költenék, nekem ezek olyan nyeglék.Szerk.: nálam erősen máshol van az etalon, egy elpusztíthatatlan 35 éves LM Linea van a pulton napi használatban.
-
válasz
rgb0007
üzenetére
sztatikusság tényleg volt, vizes kézzel töltöttem be a babokat és az megoldotta. mindenki single dose-ként használta, egy 58-as vakszűrőt tettem a beöntőnyílás tetejére (pont passzol...) és kész. majornál egyszer ráindítasz, egyet sepersz, kész. a mini-e/jolly párosnál két ráindítás kellett.
-
JackFeryll
őstag
válasz
BBpeter
üzenetére
Évről évre drágábbak a gépek és ez egy pár hónapos darab.
Új bianca pár éve még 650 volt, most 850, jövőre gondolom 900 felett lesz.
Mara X is 300 ról drágult 450-500-ra. Egyébként emlékeim szerint 350-400 közt árulták őket használtan, de azok gondolom inkább pár éves és nem pár hónapos darabok voltak. -
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Egy kis update:
Mérlegelve az elhangzottakat, és a dealeket, úgy néz ki sikerült kifognom egy vadi új 151C késekkel szerelt Mayort, 135-ért. Vasárnap fogok érte menni.Kávégépre is lenne egy ajánlat, amire felkaptam a fejem, csak bizonytalan vagyok az árával kapcsolatban.
[Lelit Mara X V2]
Ha leveszem a mignon árat is magasabbnak tűnik nekem a reálisnál.Szerintetek érdemes vele foglalkozni?
-
rgb0007
csendes tag
Mi a gond a DF-el?
Most van 2 DF83 + SSP-k, de nem váltanám vissza pedig volt 3 Major + SSP Í+ Daniel Wong doserless, és Kony GG, de annyi pangót, meg össze vissza szórt kávét.
A DF-be meg ment egy nyomtatott anti popcorn és egy metal decumpler. Nincs pangó, nem szórja tele a teljes konyhát kávéval... -
rgb0007
csendes tag
Szia!
Valaki árul egy DF83-at, 179e-ért talán, inkább az, mint egy Mazzer... Aztán egfy SSP...
Mondom így 3 Major + SSP + és 1 Kony + Gorilla Gear + Daniel Wong doserless mode után, most két DF83 + SSP-vel...
-
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
A MEDIAMARKTban van akcióban a
Philips EP3343/50 LatteGo automata kávégép 179 999-be kerül.Ennyit megér, vagy a márka kerülendő?
Vagy hasonló árban van jobb? -
JackFeryll
őstag
Megválnék a Nanofoamer PRO-mtól, tartalék szűrővel, 35ezer.
Az apró hibái engem idegesítenek, helyet meg konnektort foglal miközben french pressel is tudok microfoamot gyártani. -
bbuffy
senior tag
-
BBpeter
tag
Egyesével nehéz lenne mindenkinek válaszolni, de mindet elolvastam, és köszönöm a tippeket!
Három fontos infót elfelejtettem mondani, ami szerintem befolyásolja a tanácsokat:
1. Nincs kedvenc pörkölésem. Totál kedv függő mit iszok éppen akkor. Általában mindháromból van itthon.
2. Napi 1-3 kávéra fogom használni a gépeket.
3. Domináns esetben tejes italokat fogyasztok, minden variációban, de olykor csak presszót. (Erre szintén nincs konkrét kizárás.) Illetve igyekszem a latte art tudásom is fejleszteni, tehát a jó gőz fontos szempont.Illetve ahogyan megfigyeltem, sikerült magam megszedni egy raklap tanáccsal őrlők terén, de konkrét főző ajánlásokat még nem nagyon kaptam. Szívesen fogadom a tippeket azzal kapcsolatban is.
Köszönöm!
-
válasz
ribarszki
üzenetére
cukrásztölcséres Majorral szemben is?

Én boldog vagyok a DF83 v2-vel a Major után, sepregettem, nem volt vele gondom, de nekem a DF kényelmesebb - C késsel, műanyag szemetet és plazmagenerátort kiiktatva a garatból (meg nem tudom mi volt még ott, miket szedtél ki
). Nyilván drágább, de kisebb.koxx: írnál ennél bővebben, hogy mi a gond a DF-fel? ennyit kb már harmadszor dobsz be, de utána sosem fejted ki

-
-
lojzi1
csendes tag
válasz
BBpeter
üzenetére
Nekem van Varia VS3 és DF64V is Sweetlab V3 késsel. Utóbbi még nincs rendesen bejáratva, de eddig nem érzem azt a hatalmas különbséget, bár eddig csak az inkább közepes pörköléseket koptattam, igazi világost még nem. És azt javaslom, hogy egyelőre hagyd meg a Variát ha mér megvan, aztán később meglátod. Mennyiért mehetne el? 110-120e? A DF64V azt hiszem 220e körül van most, ha még kést is veszel bele az plusz 40-50e.
-
válasz
Toobee
üzenetére
ár kérdése egyrészt, meg méret-tolerancia kérdése másrészt. de ha a lagom casa megoldás a major helyett, akkor igazából a p64 helyett is az
, ha meg mégis kell a p64, akkor elég nagy az árkülönbség. szóval azért jó, hogy van major (és sj). meg örök élet, manapság annak is van pontértéke. -
-
tuzpenge
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy jó major sose rossz....
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem a Major a DF83 V2-nél is sokkal jobban bejön, szóval ezt tételesen cáfolom! Nagyon fel kell kötni a gatyáját annak a gyártónak aki egy Major+151C párossal akar versenyezni... A DF64 pedig nagyon nem az a kategória!
-
Ha most venne, szerintem a df64(V) kategóriákkal kényelmesebb kezelésre a Majornál, lényegileg pedig nem rosszabb. A maraX akkor lehet kellemetlen, ha társaságnak kell sok italt lőni, felváltva tejjel\tisztán, aztán kezd túlmelegedni. Párnak, egyszerre két italra teljesen oké.
A db1 pro meg nagyon új, de papíron tök jónak tűnik. 🤷Amúgy pedig persze Toobee-vel értek egyet.
-
-
BBpeter
tag
Sziasztok!
Segítséget / véleményeket szeretnék tőletek kérni, home barista felszerelés fejlesztéssel kapcsolatban. Viszonylag kezdő vagyok a témában, de igyekszem magam minél mélyebbre ásni. Főzőt, és őrlőt egyaránt szeretnék cserélni. Az utóbbit először.
Keretösszeg: Nagyjából 500 000 ft a kettőre.
Jelenlegi setup:
- Lelit Glenda (Gyárilag PID)
- Varia VS3 2ndSzeretném ezt a a setupot egyel komolyabb szintre hozni.
Alapvetően két csomag között variálok, de bármilyen hasznos tanácsot elfogadok. Az első csomag bolti árakra vonatkozik, a második csomag használt piacról.
1.csomag (~460 000 ft):
- AVX DB1 Pro 2024
- DF 64 V2. csomag(~490 000 ft):
- Mazzer Mayor + 151C
- Lelit Mara X / Lelit ElizabethSzeretném meghallgatni ötleteiteket, tapasztalataitokat a fejlesztéssel kapcsolatban. Bármilyen típusú gép szóba jöhet, természetesen a minőség oltárán.
Köszönöm a segítséget!
-
ribarszki
őstag
válasz
Tomace91
üzenetére
[Itt] nálam is 2 mód aktóv csak. A sima mérés mód, és az első cseppre induló mérlegmód időzítővel és flow rate kijelzéssel, auto tare funkcióval.
Egy mozdulat így a váltás, mert minden más offolva.van.
A kávébabot lemérem a sima mérés módban, majd a gép alá teszem, rá a csésze magától nulláz, majd a kávécsepptől indul minden.
Az Acaia Lunar az egyik legjobb vásárlásom volt. Stabil, megbízható, s ezeket a funciókat betonbiztosan hozza, ellemtétben egy Timemore mérleggel. Másodpercig nem bántam meg. -
kk831228
addikt
válasz
Parci
üzenetére
Pont ìgy vagyok, van egy 2000 ft-os , meg van egy timemore , amit az automata időmérő miatt vettem. Igazàból előàztatàs miatt semmi értelme az időmérésnek , egy cseppre is bekapcsol màr. Azóta se hasznâlom
, ràadàsul még le is merül. Màr ez is ötször annyiba kerül, mint a màsik kis sz..r , ami soha nem merül le , egyből mér, nem kell neki több gramm hogy mérjen stb.
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Amúgy egy Anna egy értelmes őrlővel (Kingrinder K6, ha olcsón akar jót és nem büdös neki tekerni) sokkal-sokkal jobb, mint az Anita.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Nekem volt Anitám. Az őrlője elég szörnyű, egy Kingrinder K6 ég és föld. Én is csak azért vettem Anitát, mert a használtpiacon olcsóbban lehetett kifogni, mint az Annákat. Amúgy nem rossz gép. 57mm-es portához szinte bármit megkapsz, persze kisebb választékban, mint 58-hoz, és adott esetben drágábban. De nekem ez nem lenne kizáró ok, inkább kis kellemetlenség. Egyszerű szerkezet, mint a faék, alkatrészellátás amennyire elnéztem, van, és én magam ki tudnék cserélni rajta szinte bármit.
Amire érdemes odafigyelni, hogy voltak olyan sorozatok, amik 11bárra vannak beállítva gyárilag, és bár pofonegyszerű otthon átállítani (két csavar kicsavarásával lejön a burkolat teteje, alatta azonnal hozzáférsz a nyomásszabályzó szelephez), de általában be van ragaszta a nyomásszabályzó szelep csavarja, és nem biztos, hogy sikerül akár melegítéssel is meglazítani. Ha belefutsz egy ilyen esetbe, az szívás, a nyomásszabályzó szelep cseréje már elég macerás.
(szerencsére az enyém 9 bárra volt beállítva, mert az enyémen pont nem lehetett már állítani) -
-
bbuffy
senior tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Sajnos már nem éli reneszánszát.
-
Nutra
tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Ha esetleg Anna is szóbajöhet, nekem pont van egy gyári PIDes, jó pár kiegészítővel (bottomless kar, IMS kosár és felsőszűrő, rendes tamper). Őrölni nem fog persze... Ha érdekes, akkor PM pls. Sage 920 küldte vissza a gyári dobozba és valahogy sosincs időm hirdetni.
-
Gondolom nem a spanyolviaszt leltem fel, de nekem új: ha ráteszem a Majorra az 58-as blindshakert, akkor kész a slow feeding mod, illetve annak light verziója. Legalábbis a hot start. Tök jól működik!
-
phranxinatra
aktív tag
170-re levittem a Niche árát. Nem hittem volna, hogy ennyire nem érdekel senkit.
-
-
kmarci25
veterán
Sziasztok! Kollega venne Lelit Anita-t... Van vele kapcsolatban tapasztalat? Mire figyeljen? Esetleg alternatíva?
-
verti1
aktív tag
Lehet nem fogalmaztam pontosan. Nem arról beszélek, hogy nekem milyen funkciók fontosak vagy mit tudok kikapcsolni. Az volt a felvetése Balázsnak, hogy neki tetszene egy butább verzió. Ezt én is el tudom képzelni pl. egy olyan pörkölő üzemben vagy kávézóban ahol több mérlegre is szükség van. Ebben az esetben elég lenne a tized pontosság és BT se kellene a második vagy harmadik mérlegbe. Cserébe olcsóbb lenne. Nyilván aki egyet vesz, az a drágább, mindent tudó verziót fogja választani, mert néha szükség lehet az extra tudásra.
-
válasz
verti1
üzenetére
A pontosságot nem adnám. Semmi általam ismert más (oké; nem nagy a merítésem) a kanyarban sincs gyorsaság és egzakt kijelzés téren. Illetve én nagyon szeretem a flow rate mutatóját, pazar ötlet; azt kifejezetten használom, meg az automata startot. Rárakom a csészét, nullázza magát és elindul. Csodás. Kékfog nekem sem igazán kellene.
-
verti1
aktív tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Én sem használom mindig az összes funkciót. Napi rutinban csak a dupla kijelzőt, manuális stopper indítással. Nagyon ritkán használom csak a BT-t, viszont a század pontosság a víz keveréshez jól jön. Ha pörkölőm, vagy kávézóm lenne akkor nem kellene mindegyikbe az összes funkció.
-
válasz
headhunter86
üzenetére
igen, így néz ki
-
verti1
aktív tag
Szerintem Balázs nem olcsóbb alternatívát keres, hanem egy butább Lunar-t szeretne. Kisebb pontosság, BT nélkül, de hasonlóan robosztus és megbízható változatot. Lehet én értem félre, majd pontosít.
-
-
Mano66
senior tag
Mennyire rossz ötlet amig nem jön meg a filter kávé. Addig egy pár alkalommal sima CM kávét darálnék le a V60-hoz? Mennyire lesz ihatatlan?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Én a pörkölő indulásával indokoltam meg magamnak egy Lunar megvásárlását, ennek már 6 éve. Tavaly egyszer véletlenül levertem az asztalról, már röptében eldöntöttem, ha nem is éli túl, csak egy másik Lunar jöhet helyette.
Túlélte. Meg párszor azt is, hogy a Linea mellől elléptem kávékészítés közben, és kapta pár percig a barna, forró lötyit.
Egyik okos funkcióját sem használom, de piszok gyors és megbízható. Én pl. díjaznék egy buta változatot kevesebb pénzért, tizedes pontosságot tudjon, meg a stopper maradjon benne. Azon kevés eszközök egyike manapság, amelyik tökéletesen tudja azt, amire kitalálták. -
danbenzin
csendes tag
válasz
cipofuzo87
üzenetére
mindegy, melyik eljárás, tapasztalataim alapján kispörkölőktől finom az összes szemes. Ez a "swiss water" decaf [link] feleségem kedvence (tejes italokat fogyaszt)
-
kchris78
veterán
válasz
cipofuzo87
üzenetére
Kapuczinerben van CO2-s. Amugy nem nagyon van itthon ilyen.
-
cipofuzo87
tag
válasz
cipofuzo87
üzenetére
Azt nem írtam, hogy a kávét édességként fogyasztom (simán két cukorral, tejjel), tehát ne legyen savanyú, csokis ízeket, arabicát szeretem jobban
-
cipofuzo87
tag
Sziasztok! Milyen koffeinmentes kávét ajánlanátok? Chatgpt szerint van 3 féle technológia is a koffeinmentesítésre:
- oldószeres
- aktívszenes
- CO2
Nekem a CO2-es technológia a szimpatikus, ha tudtok, olyat ajánljatok. De kb ennyit tudok a témáról összesen, szóval lehet, hogy mégsem CO2-es kell nekem
-
na, én meg csak annyit akartam az egészből, hogy kinyilvánítom a véleményem, miszerint én miért nem veszem meg. odáig eleve nem gondolkodtam, hogy mit kéne az acaiának máshogy csinálni, én itt most mezei fogyasztó vagyok és nézegetek egy csinos és minden bizonnyal jó őrlőt, ami nem fér bele az értékrendembe (ennyit még fel lehetne köhögni abszolútértékben).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Varia Aku Mini barista mérleg
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én a 65-ös kést várom már nagyon hozzá. Nem terveztem többet írni róla, maximum, ha van kérdés, akkor válaszolok.
Hordozom is néha, most hétvégén egy esküvőre vittem el kávéztatni a násznépet.