Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jugeen
addikt
Részecskeeloszászlás 83mm-en.
LS

MP
HU
-
jugeen
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nem. A 80HU az a EG-1 ULF. Valamennyi HU-k közül annál a legkevesebb fine.
-
jugeen
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
SSP Insta profil, EAF burr catalog és Dead Burr Society.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem volt kérdés, hogy a HU presszó kés-e vagy sem. Igen, az. Az eredeti kérdés az volt, hogy "melyiket érdemes közepesen sötét pörkölesű kávéhoz venni". A 83HU jobban hangsúlyozza a savakat, mint a cast, ami szerintem kevésbé áll jól a sötétebb pörkölésnek.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az ízlelőbimbókról valóban nem lehet vitatkozni. A hozzászólásom lényege az volt, hogy jelezze Hansung hibás névkonvencióit. A HU közel az összes méretnél más-más tulajdonságokkal bír. Ami az egyik erőssége, az a másiknál lehet hiány.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
64-en ez igaz, de felette nem igazán. 80HU az majdnem teljes egészében ULF. 83HU is inkább a világosabb pörkölések jellemzőit hangsúlyozza. Közepesen sötét felettiekre az LS ajánlott. 98 és felette meg egyértelmű zsákutca, ha nem világos a bab.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem Daterra-ról volt szó, hanem a klasszik brazilról.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Egy kis helyesbítés. Az összehasonlítás során Aliexpress-es kést rakott az őrlőkbe.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Melyik pörkölő etiópjánál tapasztaltad ezt?
-
jugeen
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Véleményem szerint a két alapvetés között nem teljes a szinergia. Ha túl magas a kivonatolás, és durvábbra van állítva az őrlő, akkor azzal a kávéágy szűrési hatékonysága csökken. Összetett kérdéskör ez is, részbeni igazságokkal annak ellenére, hogy az alapvetések önmagukban helytállók. Mindig jön egy pro, és rá egy kontra.
Hendrick tollából származik a blind shaker is mennyivel jobb megoldás WDT-nek, amire ott van a BH-s megállapítás, miszerint BS esetén több a fine. Megértem, hogy Béla érdeklődését is felkeltette a 49-es kosár hype, itt egy újabb piaci rés, amin jó üzletet lehet realizálni.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mitől mondhatjuk egy extrakcióra azt, hogy az jobb vagy rosszabb? Biztos nem attól, hogy az oldott szárazanyag tartalom nagyobb arányú. A "jobb extrakció" jobb ízt nem feltétlenül fog jelenteni, ennél a kosárnál is az ideálisat kell elérni, a cél az, hogy a csészébe harmónia legyen. Ez a kosár se váltja meg a világot, arra jó, hogy megint elszórakozzon az ember egy rakatnyi időt, pénzt, kávébabot és energiát.
-
jugeen
addikt
Elképzelhető, hogy a DAK Coco Bongo filter is csítes kávé lenne? Fogyasztott valaki belőle? Olyan, mintha egy szelet Bounty-t tettem volna a presszóba.
-
jugeen
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem ebből nem állt össze az a kép, hogy mennyire jó. Számomra ez még mindig nem egyértelmű. De nyilván egyéne válogatja, hogy ki mit keres a kávéban. Jó lenne még több presszós véleményt olvasni. Én egy lágyabb HU-s ízvilágot vártam volna az SSP-től, ami tisztább, mint a Mizen. Teljesen jó a Mizen irány, de a test az egy hangyányit több a kelleténél.
-
jugeen
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Ha külföld, akkor Espresso Tool
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ilyen problémáról sem hallottam még az LS-ről. Major specifikus vagy általános?
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
Van itt a csoportban valakinek Lagom 01-e?
-
jugeen
addikt
válasz
eastsider
üzenetére
Csak a HU-val van tapasztalatom, amivel jó testes még a világos pörkölés is. Amúgy azt mondják, hogy a Cast és az MP is többet megmutat a világos babok ízéből egy kicsit kevesebb testeség mellett. Az MP v2-n elgondolkoztam, de végül sikerült szerezni egy Mizen OM-et, így azt vettem meg.
-
jugeen
addikt
válasz
Alabástrom
üzenetére
SSP 64-en elég tág fogalom. Azon belül melyik? brew, MP, cast v2, vast v3, HU?
-
-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Én értettelek félre, ténylegesen nullás vízre gondoltam.
-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Az a 20mg a La Marzocco szerint kevés, de ha a gép megy vele, akkor nem tudom milyen más egyéb probléma léphet fel.

-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére
Nem ismerem a Sierra vizeket. Mit tudnak azok?
-
jugeen
addikt
válasz
phranxinatra
üzenetére

-
jugeen
addikt
válasz
BBpeter
üzenetére
Az LM és az LMR között van pár különbség. Előbbi nem tud előáztatást, csak előcsapolást, ha nincs vízhálózatra kötve. Nincs benne 4mp-es fejtisztító csapolás, a pumpa nyomása kívülről nem állítható, a gőznyomás alkalmazásból nem kapcsolható. Az LMR-ben pár alkatrészt műanyagra cserélték, amiről majd az idő mondja meg, hogy mennyire tartós. Mindkettőnél működik a La Marzocco-s Acaia Lunar mérleg (csilliárdokért), amivel gravimetrikusan tudsz csapolni.
-
-
jugeen
addikt

forrás: EAF -
jugeen
addikt
válasz
qvik27
üzenetére
A helyzettel tisztában vagyok, és azzal is amit Toobee tesz. Én úgy látom, hogy még bőven folyik a vizsgálat, keresik mi is okozza problémát. Bízom benne, hogy megfelelő módon fogják kezelni, és minden hibás egyes eset orvoslásra kerül. Ha jól olvastam ki Toobee soraiból, akkor talán még őrlőt is felajánlottak neki. (Ebben most nem vagyok biztos.) Nekem ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy ne lenne fókuszban a megoldásra való törekvés.
-
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez így van. Előre nem tudtam. Sender only, not seller volt a teljes szöveg.
A céggel leveleztem egy kört, mert elég zavaros volt a nyomonkövetési folyamat. Többek között ezt válaszolták:
We ship all our grinders and parcels via a forwarding logistics company (that can provide a more competitive rate and is better at handling the global export logistics to various countries). As a result, it may take some time for the tracking information to update (though we wish it were faster). Tracking updates typically begin once the last-mile delivery courier service in your country (e.g., DHL Packet or Magyar Posta) receives the package.
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ebbe a címkébe nem hiszem, hogy belekötnének. Feladó Germany. Az eredeti címkét ezzel felül ragasztották. Nem mellesleg a postai nyomonkövetés szerint Európa+ a csomag, és aszerint is a feladó ország Németország.

-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ennyiért vettem. Nyerészkedni nem akarok.

-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Neem. Csak nem az én ízvilágom.
-
jugeen
addikt
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Tegyél bele vastagabb rugót. Expolyban van 1,2mm-es.
-
jugeen
addikt
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Szeretnék én is beszállni, ha lehet. Nem tudom felírtál-e korábban.
-
jugeen
addikt
válasz
Gery0505
üzenetére
A cél az extraprecizitás volt - gondolom -, ami össze is jött, de pont abból kifolyólag, hogy fokozatmentes, a pontosan ugyanoda visszaállítás kb. lehetetlen. Még ha jelöléseket alkalmazot, akkor se lesz 100%-osan pontos. Ízre nekem tökéletes a kávé. Biztos el lehetne érni más örlővel jobbat, de nem érzek késztetést sem, hogy váltsak. Azt hiszem megérkeztem.
-
jugeen
addikt
válasz
Gery0505
üzenetére
Ahogy olvasom, illetve hallom, akinek van, az nincs a pumpás tartállyal teljesen kibékülve. Körbe kell ragasztani a záró fülnél, hogy ne fujjon ott ki. Az állító mechanizmus elég érzékeny, de biztos az a cél, hogy ha egyszer elállítod, akkor oda nem tudd könnyen visszaállítani?
-
jugeen
addikt
válasz
netlepi3
üzenetére
Ha az Eureka Atom Speciality 75-re gondolsz Digital név alatt, akkor arról tudok nyilatkozni. Nálam egy Mignon Specialita-t váltott. Az örlemény minősége lényegesen konzisztensebb. A fokozatmentes állítási lehetőség nekem annyira nem jön be. Ha egyszer elállítom, akkor ugyanoda visszaállítani sosem sikerül elsőre. Amit kifejezetten nem kedvelek benne, az a folyamatosan változó örlemény mennyiség. 18g és 18,5g között folyamatosan változik. Mindemellett elég halk és igen gyors. A presszóra beállított 18g 4mp alatt jön ki.
-
jugeen
addikt
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Egy 18-as engem is érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tesla topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen autót vegyek?
- TP-LINK routerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Hendrick tollából származik a blind shaker is mennyivel jobb megoldás WDT-nek, amire ott van a BH-s megállapítás, miszerint BS esetén több a fine.