Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBpeter
tag
válasz pető bá' #137369 üzenetére
Nem használok egyelőre semmilyen filter cuccot, jól értelmezted.
Bár annyit beszélgettek róla, hogy komolyan elgondolkodtam rajta hogy jövőre elkezdem magam beleásni a manuálba.@[Retep] Köszönöm! Akkor úgy néz ki nem lesz setup bővítés.
Pedig erősen gondolkodtam rajtam, hogy beszerzek mellé egy olyan őrlőt is, ami szebben mutat az "esztétikába", de ha nincs érdemeleges haszna, akkor luxus."It always seems impossible until it's done."
-
Kávé Kálmán
tag
válasz pető bá' #137299 üzenetére
Ja, én is szeretek tömöríteni, és szintén boomer klasszik tamper hívő maradtam pont az Általad említett okok miatt. A Robot kosarában tömöríteni persze nem nagy öröm alapállapotban sem, ott nem fájt ennek elengedése.
Kicsit speciális a szitu nálam az őrlemény egyenletes eloszlatására, mert kizárólag nyitott szűrőtartókat használok (Robot-nál sem használok kifolyót), amik asztalra helyezve vízszintesen vannak. Rendszerint a tölcsért a szűrőre szorítva az asztalon oldalirányba rázogatok a szűrővel/szűrőtartóval együtt, ami kis rutinnal kgyorsan tökéletesen elrendezi a szűrőben az őrleményt. A Robot-nál nincs szükség semmilyen tölcsérre ehhez.
-
HÁZIGAZDA
válasz pető bá' #137002 üzenetére
a pörgetés célja ez, a pohár is jó valszeg, de az összkép valahogy mégis "mi mind hc egyéniségek vagyunk". különösen nagy a kontraszt, ha odaképzelem a kávészüretet a drágán megvett gyári wdt-ző eszközt használó nyugati arc mellé (de nem akarok álszent lenni, én is iszom kávét).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
őstag
válasz pető bá' #136580 üzenetére
NanoFoamer v1 utolsó epizód:
megjött a V2 tengely, screen-ek (és a V2 Lithium) Hollandiából.
A V1 felújítása a következő módon lehetséges:
- fel kell melegíteni a fém tengelyt néhány centire a csatlakozásnál (öngyújtót használtam), érdemes körbeforgatni
- egy fogóval ki kell rángatni a tengelyt (elég ellenálló)
- az újat pedig ráerőszakolni (ez már kevésbé vészes)Mivel sehol nem találtam hivatalos infót, így a supportnál kérdeztem rá, ez a hivatalos eljárás.
Még nem próbáltam ki, de úgy tűnik működőképes maradt cserébe a fogóval a műanyag részt összekarcoltam, lejött róla a festés.. de tartaléknak jó lesz
"... and I hope you have a great day!"
-
őstag
válasz pető bá' #136434 üzenetére
ha esetleg valakit érdekel a NanoFoamer V1 megmentése - azóta is levelezek a Subminimal-lal már korábbról is rémlett, hogy a V1-en a screen csere sem tartós megoldás, mert az "impeller", amire a fémhálós lapkák (screen) rögzülnek, nem cserélhető és az is deformálódik.
Szóval az ajánlás az az, hogy vegyek V2 tengelyt a V1-re, illetve egy V2 szettet, és onnantól minden gondom megoldódik - elérhető a szett és mindent tudok cserélni.
Emellett felajánlották, hogyha inkább vennék egy NanoFoamer Lithium-ot, akkor adnak 20% kedvezményt (csak zárjuk már le az ügyet )Szóval végül nyilván veszek egy Lithium-ot, mert a tapasztalatok alapján úgy rémlik, hogy sokkal jobb, ÉS V1 upgrade szettet is, mert nincs szívem kidobni
"... and I hope you have a great day!"
-
Alabástrom
senior tag
válasz pető bá' #136355 üzenetére
Persze, de ez minden felsőszűrő nélküli (dugattyús, puck-screen-es) gépnél így van, akkor is, ha cserélhető a kosár. Betehetsz egy nagy (pl 25grammos) kosarat és alultöltheted.
Fantasztikus konstrukció a Robot, minden elismerésem az alkotóinak, akik ennyi egyedi, kreatív és szuper ötletet belepakoltak, de amikor már a hátrányait is előnyként emelik ki, az szúrja a szememet. Az, hogy nem cserélhető a kosár, az egy lehetőség hiánya, azaz hátrány. Ne álltsunk már be egy lehetőséget negatívnak és a hiányát pozitívnak.
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz pető bá' #136283 üzenetére
nekem van egy normcore HE kosaram, kevesebbet használom, pont ahogy lojzi írja, mert ég és föld a VST beállításhoz képest, érhető módon, és utóbbit nyúzom elsőre mindig. kölcsön tudom adni egykét hétre, hogy megnézd mit tud.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
gonnok
csendes tag
válasz pető bá' #136283 üzenetére
Nekem a Mischief kosarak bejöttek - bár sikerült összelogisztikázni egy USA átvételt, amivel jóval olcsóbb lett a szállítás (négy darab volt mindennel együtt $75), de még az itthoni postázással is olcsóbbra jön talán ki, mint az AVX.
Elfekvőben van a Flair-hez csomagolt IMS, ha esetleg. Illetve kölcsön is tudom adni a fentieket, okt 19-27 között úgysem vagyok itthon, és csak a 9B-t viszem magammal. -
lojzi1
csendes tag
válasz pető bá' #136283 üzenetére
Szerintek próbálj ki előtte ilyesmi HE kosarat, sokaknak nem jön be az ízvilága. Nem mennek olcsón ezek a használtpiacon és nem is nagyon vannak eladók. Amúgy szerintem 2 kosárral le lehet hozni szinte mindent: egy mindenes VST, meg valamilyen HE ha olyan a kávé.
HE-ből a Peasdo-t és az avx 2118-at használom és lehet, hogy több okból is inkább az utóbbit ajánlanám. -
Alabástrom
senior tag
válasz pető bá' #136220 üzenetére
"nyomásra, profilra szeretnék több kontrollt"
Hmm, tudtommal erre is pont, hogy a F58 jobb, nem? Egyszerűben szenzorizálható, aláfér a Lunar, fizikailag könnyebb a nyomást kezelni...
A Flairt SOKKAL nehezebb elhelyezni (konnektor, kábel, táp, meg nagyobb is), drágább, kevésbé designos, de főzésben pont, hogy jobb. Vagy tévednék?
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Alabástrom
senior tag
válasz pető bá' #136135 üzenetére
Blind shakerRögösödés mentesítő szerintem jobb megoldás lassú etetésnek. Pár napja meg is rendeltem az AVX-est, azt kép alapán pont erre teremtették a tervezöi, még ha nem is tudnak róla.De nem is ez volt ám a tanácstalanságom oka, hanem hogy aggódnom kell-e, hogy valami baja lett az örlönek szállítás alatt. A legkisebb problémát sem jelenti, hogy utólag kell tennem valamit a tetejére. Ha ennyin fennakadnék, valszleg Nespresso-znék.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
kk831228
addikt
válasz pető bá' #136135 üzenetére
Jó hát nem a világvège egy magassìtó azèrt , meg a pumpás fedèl se nagy dolog , engem inkább az zavar, hogy a cukrász tölcsèrből is szóródik kifelè egy pici .
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
lojzi1
csendes tag
válasz pető bá' #136078 üzenetére
Mi a cél? Csak a szokásos, a tökéletesség hajszolása De igen, tisztább ital meg a kíváncsiság. De irreálisan lelassítja az elkészítést, ha lenne erre valami automata adagoló, akkor azzal lehet lenne értelme, mert nem is az idő sok, hanem hogy ott kell állni mellette és nagy a hibaszázalék.
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #136080 üzenetére
A PS is felsőszűrőként funkcionál csak sokkal finomabb a kidolgozása mint a gyárinak... De lehet hogy semmit nem is számít...a fene tudja... Valamiért már nem tapad fel a PS a dugattyúra nálam sem, és a papírt is elhagytam már.. Csak simán tamper és ra a PS és mehet a menet. "Aláönteni" mondjuk még lehet de ezen egy fakanálnyéllel való leszorítás segít
ˣ
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #136078 üzenetére
Miért használod a robot gyári felsőszűrőjét? Én anélkül csak simán ezzel a 0,2-es puckkal csinálom és szerintem jobb az eredmény....sokkal szebb a kifolyás alul, szépen középen..a gyárival sokszor ment el valamelyik oldalra (ugye ott középen ahol a pin van nem kap / nem úgy kap vizet).
ˣ
-
lojzi1
csendes tag
válasz pető bá' #136075 üzenetére
Az 20mp szerintem rendben volt, a 40mp nekem már túlextraktált, nehézkes ízek, sötét, összeeső, vékony crema. Az zavar, hogy ezzel a manual slow feednél könnyen elbambul az ember, nem figyel aztán kicsit gyorsabban adagol aztán már bele is fut ebbe az utóbbi leírt 40mp-es esetbe. Meg lassan egy csésze kávé egy hosszadalmas, koncentrációt igénylő formagyakorlat lesz. Már csak egy blind shaker kellene, aztán olimpiai szám lehet az egy csésze espresso.
-
lojzi1
csendes tag
válasz pető bá' #136073 üzenetére
Igen, de nagyon elkeserített elég esélytelen ugyanolyan sebességgel beledobálni a babokat, és ha ennek ekkora jelentősége van, akkor az sokkal jobban befolyásolja a végeredményt, mint a szűrőkkel, nyomásprofilokkal, késprofilokkal meg őrlésfinomsággal való játszadozás. Kb. nagy nehezen fölírtam egy szép egyenletet, aztán kiderül, hogy az egyik konstans valójában mégis változó, de nem kicsit, hanem annyira hogy borítja az egészet.
-
-
Toobee
veterán
válasz pető bá' #135984 üzenetére
Én amúgy most K2-vel nyomom a Picopressot, vállalható minimumnak találom (könnyen lejár a fedél+kar, ugyanolyan gagyesz számomra, mint a K6, plusz az a gumicucc rajta időzített ragacs). Az más kérdés, hogy 35 ezret biztos nem adnék érte.
A lentebb ajánlott P2-n egyébként nincs gumi.
[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #135841 üzenetére
Köszi.
Közben nekem is megérkezett. Én a gyári felsőszűrő nélkül próbálom használni (ne vonjon el az is hőt). Első körben csak az avx-es szűrőt tettem a pogira, de mikor öntöttem fel vízzel a puckscreen elmozdult a víz aláment (gondolom mivel könnyű mint a franc, én meg megszokásból lódítottam a vizet), de a végeredmény nem lett ám rossz, sőt.
Aztán a következőre már tettem alá papírt és óvatosabban öntöttem a vizet. Szerintem jó lett. Viszont nekem ez a vékony puck screen feltapad a dugattyúra...
Te miért használod a gyári szűrőt is pluszban?ˣ
-
kk831228
addikt
válasz pető bá' #135825 üzenetére
Ez a Graef tudja a pressszó tartomànyt megbìzhatóan? Nem ezekkel kellett kìnlódni, alàtétezgetni stb...? Lehet keverem valamivel. Igen érthető, de attól hogy nem akar világos pörit nem baj ha egy megbìzhatóbb, minőségibb szett van . Persze lehet a hófehérke tökéletes, nem követem az awx vonalat. De az is igaz, hogy egy olcsóbb szett pont arra jó, hogy ràjöjjön az ember, akar -e ezzel igazán foglalkozni , vagy inkàbb vesz egy automatàt, és nyomja a szemes lidl kàvét bele.
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kchris78
veterán
válasz pető bá' #135808 üzenetére
szívrohamnak, vagy reggeli mosdó .
Én úgy vagyok hogy nekem egy full gyümölcs - savas - citrusos - én is beleunnék ebbe.. Folyamatosan kísérletezek velük ide ida módosítani mennyiséget hőmérsékletet hogy mik jelennek meg, mik tűnnek el... (hiába ez a legdrágább leglegleg szpesalitibb - egyesek szerint legsznobabb vonal..)
Kell vagy földes vagy csokis vagy "vulkános" klasszik vonal. Ha ez a keserűség vagy fanyarság vagy nem is tudom hogy írjam le (talán ez a földes jegy), nincs benne több kávén keresztül legalább egyszer akkor nagyon hiányolok valamit.. Tej mindíg kell, és tejjel egy igazi gyümölcsös hamar felhígul nekem.. Nagyon elgyengülnek az ízek. Magában meg nem iszom..
Kapucíner decaffal szórakozok, vannak 40-50mp-es főzeteim (break the rules ), -2 fokkal az alap Sage hőmérséklethez képest (szerencsére legalább PID-es) és nagyon jó, (11gr - 28ml) brutál tömény, de felöntve tejjel nagyon jó lesz belőle... És ebből bármikor ihatok - fogy is , legjobb, CO2-s koffeinmentesítéses eljárással készül.
De mondtok valamit, lehet berendelek egy kis robusztásat, PY Get up pl., milyen is az.. Tényleg milyen? Egy sötétebb arabica-hoz képest? Mi az ami markáns különbség lehet?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz pető bá' #135808 üzenetére
ennyire klasszikból még nem volt hiányérzetem az utóbbi sok évben (a robusztával például sosem tudtam megbékélni, szemernyit sem), de a "savas-csokis" vonalat nagyon szívesen iszom a gyümölcsösök mellé én is. az itthoni setuppal egyébként azt mondom, hogy kb. a casmo tesztpöri pörkölési szintje a kedvencem, bármilyennek is számít az (párszor kértem csak, azokban nem volt túlpörkölve egyszer sem).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz pető bá' #135804 üzenetére
amikor először újra elkezd ízleni valami az embernek, amin korábban "túllépett" (nem keserű, égett, ízhibás kávéra gondolok), akkor szerintem leesik neki, hogy nincs olyan, hogy ez jó, az meg nem, mert az is változik, hogy neki mikor mi esik jól. 5-8 évig kerültem a "villányi" borokat (barrique hordós, tipikusan magas alkoholos, tanninos bordói fajták bora), abszolút a savbombák mentek. aztán azóta megint ízlik a (jó) "villányi" is, a savbombák meg mostanában nehezebben mennek le.
nagyon savhiányos kávékat nem szeretek, mert laposak, akkor is kell a sav, ha csokis ízek is vannak benne. de legutóbb kaptam egy full klasszik olasz doppiót budapesten valakitől, és az a helyzet, hogy finom volt.
ezt a kenyát túlhúztam ahhoz képest, mint amit szerettem volna, viszont pont azért célzok "savas-középre" az itthoni pörköléseknél, hogy ilyenkor is finom maradjon a kávé. más, de belefér.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
-
-
Toobee
veterán
válasz pető bá' #134397 üzenetére
Köszi, akkor ez alapján jól lőttem be, az IMS DL2TH24E, tehát a 14-16 grammos lesz/lehet az ideális választás. Én mennék azért 1:2,5+ irányba.
#picopresso #ims #51mm
-
Toobee
veterán
válasz pető bá' #134392 üzenetére
9Baristával pici a mozgástered, egyféle elkészítést tud, azt stabilan hozza. Én elmozdultam világos kávék irányába, számomra sokat jelent az előáztatás, flow- és nyomásszabályzás. Számomra egyértelműen jobb gép a Pico, csak annyira műanyag, hogy nagyon.
A tokot én abban az esetben feleslegesnek tartom, ha állványt veszel hozzá. Nekem állvánnyal, nyomásmérővel együtt van használatban.
Egyébként könnyen el lehet rá költeni az eszköz árának a többszörösét és az sworksnél Van hozzá 51-es kosár, de ami izgalmasabb, az a 49-es konverziós kit. Ahhoz millió verzióban gyárt kosarat (12 különböző létezik, még 51 mm-ben csak egy).
IMS-ből melyik méret vált be nálad? 14-16g-os verzió szimpi nekem, kérdés elég magas-e a pogácsa.
[ Szerkesztve ]
-
lazoltan
csendes tag
válasz pető bá' #133971 üzenetére
Sajnos nekem nincs túl jó tapasztalatom a Kapuczinerrel, elég rapszodikus a minőség, pedig ha jó akkor nagyon jó tud lenni. Mostanában párszor személyesen vásároltam mert egy év után hajtott a kalandvágy és azok nagyon jók is voltak, de utoljara rendelésnél elég lapos tételeket kaptam.
(Egyébként simán rákerül a csomagolása reggel 8:30-kor az aznapi porkolesi dátum akkor is ha haromfelet veszel, ami persze nem lehetetlen de nekem gyanús)"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
-
MODERÁTOR
-
-
MPowerPH
félisten
válasz pető bá' #133302 üzenetére
Elore orolt, igen. Akkor megprobalom kotyogosba.
En sem tamogatom az ilyet... A szaga is taszito, de szereti ezeket a vackokat. Mindig azt hallgatom, huganak a kapszulashoz milyen kavek vannak. Gondoltam meglepem.
Bezzek az El Refugio bejon neki. Mondom, azt fozze le a hugod a kapszulasban.Valaki irta korabban, hogy ne rakjak az orlobe izesitett kavet, mert utana benne marad az aroma.
qvik27: Irok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
tag
válasz pető bá' #133302 üzenetére
Anno kaptam egy római mogyorós szemes pakkot. Beletettem az őrlőbe egy adagot, attól kezdve kb. két hétig még érezni lehetett az aromáit minden kávén. Szóval ha van két őrlő... illetve utána azonnali takarítás javasolt.
MPowerPH: talán még megvan valahol a nyomásfokozós kosár, amit anno a géphez adtak, 58-as. Ha érdekel, jelezz, megnézem, odaadom.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
MODERÁTOR
válasz pető bá' #133298 üzenetére
Volt mar benne vilagos etiop, kenya, kolumbia zsenialis volt mind. Csak duplakat huzok flat whitehoz. Konnyu hasznalni es takaritani, nyilvan puder vegallason kapaszkodos de minosegre nem tudok belekotni.
Sajnos nincs sok osszehasonlitasi alapom csak egy K4 hez kepest, annal biztosan sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
tag
válasz pető bá' #133040 üzenetére
Ez érdekes. Logikusnak is hangzik. Már csak azt nem látom, hogy mi előnye van egy ilyen attrakciónak egy alacsony fordulaton függőleges síkban szobahőmérsékleten őrlő megoldáshoz képest. Merthogy ott sincs extrém hőképződés, és a torlódás sem szükségszerű, sőt, óvatosabb adagolással kellően moderálható.
Most nem keresem meg újra, de pár hónapja egy ausztrál tanulmányt olvastam, ami az ízek csökkenését hozta ki a fagyasztásra vonatkozóan. (Még tán valami kémia is volt benne...)
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
-
HÁZIGAZDA
válasz pető bá' #132794 üzenetére
amióta megvan a flair58, én csak "blooming" shotot csinálok. a turbo nálam mindig kényszermegoldás volt jobb híján (még jóval azelőtt, hogy fancy nevet és grafikont kapott volna az egész youtube-on... valamikor még a "pid-es rancilio/gaggia" korban a holocénben, jóval az űrgaggiák előtt).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
lojzi1
csendes tag
válasz pető bá' #132410 üzenetére
Picopresso: köszönöm, értem amit írsz, szerintem ott rontom el, hogy túl finomra őrlök és emiatt nehéz pumpálni és lassan jön ki. Az "össze-vissza folyik" rossz fogalmazás volt, mert ott folyik ahol kell, csak a kosár alján, csak nem áll össze szépen egy sugárba és mivel erősen kell nyomni, nem is tudom egyenesen tartani. De akkor gyakorlom tovább.
A két kosár jó ötlet, de a HUGH olyan drága volt, hogy azt biztos nem veszek még egyet -
JackFeryll
őstag
válasz pető bá' #131944 üzenetére
A V1-ben a legidegesítőbb hogy a szűrő meghajlik és könnyen le tud esni. Aztán halászhatod a tejből . Ja meg a gomb hack is kellett neki hogy ne kelljen izomból nyomni.
Soha nem vennék V1-et. Tejhabra jót tud, de kell hozzá gyakorlat a timemore full üveg+fém french pressével 3 nagy pumpából meg sok kicsiből tökéletes habom volt konzisztensen a nanofoamerrel meg figyelni kell nagyon.A PRO-t még csak egyszer használtam, kényelmesnek tűnik de most csak filterezem.
-
hoffman_
nagyúr
válasz pető bá' #131917 üzenetére
én szeretem a szép tárgyakat, a tadamm féle disztribútor pont ilyen. gyönyörű tölgy, némi acél, súlya is van. használni nem használtam céljának megfelelően, mióta megvan a Normcore v4 - ellenben tökéletesen beleillik a SJ garatszükítöbe, így a babok kipattogását hibátlanul megakadályozza. nem mellesleg tökéletesen passzol a szintén tölgy fedélhez, ami a fehér SJ cukrásztölcsérén ül. dísznek kicsit drága, de ezzel a használati móddal már teljesen indokolt
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
HÁZIGAZDA
válasz pető bá' #131710 üzenetére
szerintem a fejlesztői munkakör nagyon más. a kávénál ez ilyen... ciki. én aztán mindig angolos voltam, éveket éltem usában, angolul nézem, ami eredetileg angol stb., de így is végtelenül zavar.
a dial-in, példának okáért még csak nem is egy könnyen leírható szó. őrlőállítás, jó a ú!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
hogyaza
tag
válasz pető bá' #131340 üzenetére
"a fórumtárs kommentjére egyből leírhattad volna a tapasztalataidat is "
Én már előzőleg a tapasztalatomat írtam le,amire a fórumtárs reagált.Tudod,az olajcserés analógia.Az az volt.Bizony."De akkor inkább úgy fogalmazva pontos (szerintem), hogy ismeretlen előéletű őrlő esetén nem szabad kihagyni a kés cserét. "
Én meg nem vennék ismeretlen eredetű őrlőt.Csak ha van aki rendberakja és meg is éri.
Én ezért nem szabályozok másnak.Mert elegem lett abból,hogy megvették az olcsó tutit,aztán mikor kiderült hogy csak 3.5 századon fut,akkor jött a "csináljunk már vele valamit".Mindenki szabályoztasson ott,ahonnan szerezte.
És megjegyzem,hogy volt ilyen "ismert előéletű" is.(Bólogat most itt 2 fórumtárs is.)Még számon kérni sem lehet rajtam,mert sosem fogadtam el érte egy fillért sem. -
hogyaza
tag
válasz pető bá' #131327 üzenetére
Az "ehelyett"-et nem értem (mi helyett? ),de a tapasztalatomat szívesen megosztom.
"azért kell a csere, mert ki tudja mit kapott egy használt kés előtte, vagy mert átlagos használattal is érezhető a minőségromlás 50-100-200kg után?"-Azt én nem tudhatom hogy hány kiló kávé ment át a hozzám került darálók késein,de talán úgy 3-nál éreztem azt,hogy nem lenne muszáj cserélni.
"Tehát ha 2 éve használ valaki (otthon) egy új késsel szerelt gépet, eladja nekem, átment rajta mondjuk 55kg kávé, akkor miért kezdjek késcserével?"
Ne kezdj késcserével ha biztos vagy benne hogy így van.
(A téma indítójánál nem súgta semmi nekem,hogy lenne ilyen megbízható vételi forrása.) -
WinZol
aktív tag
válasz pető bá' #130855 üzenetére
Most voltam a Metroba!
Elég nagy választék volt kávéból.
2023.07 -es pörkölést láttam többön is.
- több fajta Pellini,
- Costa Dark
- Lavazza
- Dallmayr Crema Prodomo, Classic
- Vergnano Gran AromaMilyen kávéval van jó tapasztalat?
Espresso / ristretto-t szeretnék inni.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest