Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
Tegnap este megrendeltem A KÁVÉGÉPET (Robot), Dedica 685-öt vált
Nekünk ez lesz a csúcs. (Karok és nyomásjelző áthelyezés még lesz rá) Van egy kis akció is most rá, ha esetleg valaki gondolkodott rajta. -
válasz
Alabástrom
üzenetére
berakom összefoglalóba
-
Alabástrom
senior tag
Most láttam, hogy a Burrtopia-n van egy remek bevezető írás is. Könnyű átsiklani fölötte, pedig kár lenne. Sötét, hideg téli napokon jó kis olvasmány általánosan a késekről, a hozzáállásról, kategorizálásról...
-
Toobee
veterán
Megvolt az éves daráló karbantartás. Casaban annyira kevés volt, hogy el is felejtettem fotózni. A végén jöttem rá, hogy az előtte-utána képeknek lett volna értelme, nem ennek.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Tessseract
üzenetére
Én már 2x megrendeltem. Elsőre 3 nap után törölték a megrendelésem valami kézbesítési-szállítási probléma miatt (majd jött a refund), másodszorra 2 hét után. Vettem a jelet, hogy nekem nem kell ilyen őrlő...

Parci: Reneka
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Mi most 58-32-es konvex kosarakat rendeltünk ennél jelentősen olcsóbban. 1-2 hét és talán befutnak.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Eleve nem értettem a rajongást, mert évekig 51-es kosaraztam, utána nekem lényegesen jobban bejött 58-as. El nem tudtam képzelni, hogy miért akar valaki ilyen trükkökkel visszamenni 51 meg 49-re. Erről a normcore-ról néztem a hivatalos promó videót, hát azt a maszatolást a töltésnél nézni is rossz volt. Szerintem leginkább csak a GAS (gear acquisition syndrome) miatt van az egész.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Szerintem ezt valahol az újabban egyreinkább elterjedő, "agresszívebb" fermentációs eljárások hívták életre. Másképp viselkednek a kávék, legtöbb esetben ultra finomra kell őrölni presszóhoz is ezeket a tételeket, ezeken sokat segíthet egy ilyen kosár. Gondolkodom is erősen, hogy most már csak ki kellene próbálni...
-
KisApám
addikt
Elnézést, de itt is rákérdeznék arra, ami itt van (Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja), hátha tudtok segíteni.
(AVX CG301 Plasma 64mm síktárcsás kávéőrlővel kapcsolatos.) -
válasz
Alabástrom
üzenetére
de ha nem is biztos, hogy mindig igaz tétel ez, az biztos, hogy ez olyasmi, ami tényleg nagyon befolyásolja a kávé ízét. magyarán, jó lehet a repertoárban, ha valamelyik kávé alapból nem zenész. én anno erre használtam azt a sűrű hálós aljú kosarat, aminek nem jut eszembe a neve épp

-
bbuffy
senior tag
Urak. Pontosan mit is tud ez a Normcore Stepdown?
-
Alabástrom
senior tag
Véletlenül futottam bele, és hátha valakit érdekel: már rendelhető a Német Amazonon is a Normcore 58->49 step down basket. (high flow változat).
Igazából csak betöltő tölcsért kerestem volna a Sworksdesign-hoz, azt nem tud valaki? (annó sajna nem rendeltem, és az USA szállítási kóltség és import túl sok lenne csak ezért az apróságért)
-
válasz
Tessseract
üzenetére
Szintén nem a l'art pour l'art vitázás jegyében: tettem próbát.
A szereplők: 1Z K-max - 2.2 álláson; 18g Concept etióp Guju Kercha filterpöri (ez egy harcosabb bab, épp nyitva van); Metabo PowerMaxx BS 10,8V - 34Nm-es csavarhajtó 20-as álláson, így biztosan tud legalább 15Nm nyomatékot adni.
A lefolyás: 40mp, 45g, 6bar nyomáson, 58-as kosárral.
Az őrlés 25mp (+-1) alatt ment le. Kétszer reccsent a nyomatékkorlátozó racsni 1-1 másodpercre. (17-es álláson csak racsnizott...) A fordulatszám kb. 5 fordulat/s.
Az őrlési munka számítása: (nyomaték * szögsebesség * eltelt idő)
W=15*5*6,28*25=11775 J. Kb. ennyi munka ebből a babból 18 grammot presszó finomságúra őrölni. Ehhez az őrléshez szükséges munkaráfordítás csak kis mértékben függ az egyéb tényezőktől (pl. késprofil), hisz adódik a bab mennyiségéből és az ő mechanikai jellemzőiből.Szívesen adok 30-40grammot ebből a babból próbára, illetve ha összehozható, egy közös próbára, ahol én hozom a babot, akinek meg ilyen van, a kis őrlőt! (csak mielőbb kérek jelzést, ha kér valaki, mert közben fogy :-) )
-
-
Mano66
senior tag
válasz
sapizee
üzenetére
Nekem is ez az összeállítás van. Ehhez jött a Casa. Osztom "hoffman_" véleményét. Workflowban remek a Casa. Ízben szerintem azért jobb mint a Kinu. De ez kávé és ízlés kérdése. Ha szeretsz játszani a nyomással. Egy kis profilozással nálam jobb ízeket hoz elő mint a Kinu. Pl : Egy CM teszt pöri ami a Kinun egy jó lesz egynek elmegy. Az a Casan egy brutál jó csokis kávé lett. De gyümis vonalon is hozza minimum a Kinu ízvilágát vagy inkább tesz hozzá egy kicsit a jó irányba. A Casa vételt még úgy se bántam meg, hogy az enyémet megfogták a vámon és így még rá fizettem 63 ezer Ft-t. Így lett 267 ezer FT. A mostani ár az ajándék. Ezért az árért itthon max egy DF64-et kapsz. Ami nincs egy csoportban a Casaval.
ui: A Casahoz én rögtön a Robot kosarát használom. Lassan forgatom körbe, hogy egyenletesen kerüljön mindenhova kávé. Így nincs az átöntési mizéria.
-
Még mindig eladó egy friss és ropogós 1zPresso K-ultra kéziőrlő, karácsonyfa alá pont befér

-
Tessseract
csendes tag
válasz
Speti69
üzenetére
Szintén nem vitaindításnak, csak ha már megint előjött íme néhány friss saját tapasztalat a kis őrlővel kapcsolatban:
Lassan egy hete csak a CF wisdomot használom, hogy lássam mennyit bír egy feltöltéssel.
Beállítás: 8-12 körüli beállításon (0-80 beosztás a teljes fordulat)
Kávé: 15g roastopus/CM kávé vegyesen
Őrlési idő: 170-195s
Jelenleg a fenti paraméterekkel 15 adag őrlését végeztem el vele a teljes feltöltés óta és 57%-on áll az akksi.
Amennyikor totál lemerül jelentkezem a végső számokkal. -
cziczas
csendes tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Csak hogy ne maradjon itt lógva és esetleg más is okuljon belőle. A problémát az okozta, hogy a gőz kapcsolója 3 lábas én pedig balga módon 4 lábasat vettem bele, így az elektronika nem adott jelet a soleonidnak. Nagy nehezen sikerült találni használt piacon egy régi gaggia baby 3 lábas kapcsolót és ezzel tökéletesen működik.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Neked Az
üzenetére
Nekem az AVX saját márkás kínálata az utóbbi időben kissé követhetetlen lett, annyi új név, nevezék, -X, PRO, évszám van hogy nem egyszerű eligazodni. Általában abszolút igaz náluk, hogy ami drágább az jobb is, de vannak olyan esetek, hogy pl. a fej rész ugyanaz, de a gőz komolyabb, ezért drágább, ami pl. irreleváns annak aki nem gőzöl csak presszózik. Egy összehasonlító táblázat nagyon hasznos lenne, hogy melyik modell mit tud, addig is érdemes rákérdezni náluk a konkrét igény tükrében.
Az EM1 Lux-tól fölfelé bármelyiket megvenném kezdő gépnek, az alatta lévőket szerintem hamar kinövi az ember ha komolyabban belemélyed, annyival meg nem drágábbak. -
Speti69
csendes újonc
válasz
Neked Az
üzenetére
Cafelat Robot. Sokan használják és imádják itt a fórumon(is)

Avx dolgait nem ismerem behatóan. Nemrég behozott egy nagyon olcsónak számító síktárcsás őrlőt, de van neki sok. Gépből is ami büdzsés és tetszik, minden igényre van alternatìva. De ez csak az én véleményem... hallgasdd meg a többiekét is, én még csak fiatal csikó vagyok kávé fronton.
Őrlő tekintetében még van egy akkumulátoros aliexpresszes sztori is a low budgetben, ami ajánlott lehet. Néhány embernek van pozitív személyes tapasztalata is itt a fórumon. -
Neked Az
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Lehet rosszul fogalmaztam. En nem szeretnek valtani.
Ismerosnek segitek korbekerdezni ma mi az ajanlott kezdesre. -
Speti69
csendes újonc
válasz
Neked Az
üzenetére
Nekem Sage bes van.
Nem rossz gép, de ami az előnye az a hátránya is.
Jó, hogy kompakt, egyben van az őrlő a géppel, de ugye így ha valamit csrélni akarsz, akkor egyben.
Egy bő fél év múlva vettem egy jobb őrlőt, majd egy év múlva egy Robotot. A Sage még mindig megvan, be van lőve a benne lévő kofimentes kávéra. Anyum meg a kislányom néha azt tolják, napi 1-2 megy abból is.
Ha valaki nem akar hifizni a kávéval, annak jó lesz a Sage is, én sajnos.....
Ma ha ilyen gépet vennék, lehet az avx kínálatában néznék szét egy külön őrlő és gép szettre. A kínai gépek nagyon jönnek fel, kérdés mennyire tartósak, bár ezek a belépő Sagek, Lelitek sem ipari cuccokból vannak összerakva.
Egyébként egyenlőre nekem a Robot az, ami megérkezős fíling, de az manuál gép. -
Neked Az
csendes tag
Sziasztok!
Manapsag mi az ajanlott ha valaki szeretne belekostolni a presszozas vilagaba es nem automata gepet szeretne?
Nekem Lelit Annam van 8-9 eve, en ezt siman ajanlanam, milyen alternativak vannak meg?
Gondolom a jo oreg GAggia vonal hasznaltan.
Vagy vannak ezek a SAGE beepitett orlos gepek, ezek milyenek? Elonye hatranya?Ismeros budgete ra 200-250k.
Minden javaslatot szivesen veszek.
Koszi
N. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Speti69
üzenetére
Casa-t nem vizeztem soha, nincs rá szükség.
másik őrleménytartóval nem próbáltam, de nincs összefüggés az indítás és a tartó rögzítése között. külön gombbal indítod, az nem figyeli a mágneses tartót. átjátszani az őrleménytartóból a kosárba talán a legnehezebb feladat. egy jó mágneses 58mm tölcsér segítség lehet az átrakáshoz. -
pikkubee
tag
Alapvetően presszóhoz vettem a casat, de hajlok rá, hogy a filterezésnél is jó lenne megspórolni a tekerést. Van esetleg valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy hario switch-hez milyen örlő álláson kezdjek el próbálkozni? (A nullapont burr lockra van állítva gyárilag)
-
-
Alabástrom
senior tag
Hát, vannak kattant emberek... Most mondanám, hogy Pietro lustáknak, de aki ezt a mod-ot összehozta, az minden, csak nem lusta.
-
-
sapizee
csendes tag
Egy ideje nézegetem a single dose őrlőket, és ez a a Lagom Casa jó dealnek tűnik.
Jelenlegi setupom: Robot + Kinu Simplicity (ritkán filter is), leginkább CM pöriket fogyasztok.
Szerintetek egy Lagom Casa képes javítani az elkészült kávé minőségén, vagy inkább csak a workflowt könnyíti meg? -
pulinyul
csendes tag
Egy kis segítséget szertetnék kérni azoktól, akiknek van / volt rézcső tuningos GC-je: szeretném szétkapni a bojlert, viszont a csőkígyót nem tudom lecsúsztatni róla, mert a bojler kiálló részeiben elakad. Így viszont nem férek hozzá a kazánt összetartó imbuszokhoz. Hogy tudnám mégis megcsinálni?
A rézcsövezést nem tudom ki csinálta. Annyit látok, hogy a csövek nincsenek egymáshoz forrasztva, csak valamilyen ragasztóval ("takonyágyú") összeragasztva.
Az apropót egy dugulás adja (a háromjáratúnál az egyik tömítés elkezdett szétjönni), ami miatt a gépet szét kellett szednem, és ha már szétkaptam, szívesen megnézném a bojler belsejét is, vélhetően kazántömítést se ártana cserélni.
-
hyperspace
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Roastopus -20% holnap. HIRLEVEL20
-
Speti69
csendes újonc
Szerintetek egy Df 64v őrlőt érdemes lecserélni egy Casára?
-
vendingo
veterán
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Oldman -20% dec 5-ig.
"add meg a BLACKOLDMAN kódot a pénztárnál" -
Vadasz03.24
csendes újonc
Pörkölőknél valami jó BFriday kedvezmeny nincs sehol?
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
most elvileg vám+shipping=0 akció van
-
-
Cathfaern
nagyúr
Sajnos nem ilyen egyszerű
Amit fixen ki lehet jelenteni, hogy ugyanazon kés mellett ugyanazon őrleményálláson változó fordulatszám mellett az őrlemény átlag csúcsa eltolódik. De fine-al kapcsolatban három dolog is történhet:
- alacsonyabb rpm esetén kevesebb lesz a fine, magasabb esetén több
- alacsonyabb rpm esetén több lesz a fine, magasabb esetén kevesebb (ha jól rémlik Timemore 078 hybrid kése ilyen, de lehet keverem)
- fine mennyisége változatlan marad a változó rpm mellett is, és csak a csúcs tolódikMindez az adott késtől függ, hogy hogyan viselkedik. Tipikusan számít az is, hogy az adott kést milyen fordulatszámra fejlesztették. Pl. EK-ba fejlesztett kések nem működnek jól alacsony fordulatszámon. Vagy pl. az Ode 2 alap kése a magas fordulatszám ellenére is nagyon jó őrleményt ad. De nyilván van olyan kés is, ami jobban működik más fordulatszámon, mint amire eredetileg szánták.
Kés témakörben az a legjobb, ha az ember neki se áll, én kizárólag azért követem a témát, hogy elvegye a kedvem a 83-98-102mm-es őrlő vásárlásától
Eddig teljesen sikeresen 
-
-
válasz
aleister
üzenetére
tényleg többet fog számítani ennél (vagy bármi másnál kb.), hogy amikor az adott presszót csinálod, éppen hol tör magának utat a víz, milyen a kioldódás. sokáig nehéz elérni, hogy hibátlan legyen, a kávépogi egy kis részén tör utat magának a víz, ott kiold mindent is, más részein meg alig. ehhez képest az, hogy 300 vagy 1400 rpm-en őröltél, apróság.
csukj be mindent, dönts egy megfelelő eszközpark mellett, aztán kezdj el frissen pörkölt, minőségi kávét inni, és fogadd el, hogy hosszú a tanulási periódus (mármint a kávékészítésé, nem a sok elmélkedésé, az ráér akkor, ha nem tudsz élni nélküle). de addig sem leszel boldogtalan, mert az elejétől jó kávékat fogsz inni, az elvárásaid a tudásoddal együtt emelkednek majd. (én legalábbis 15 éve jól megvagyok ezzel)
a kézi k6 őrlő nem egy befektetés, ahhoz képest sokat tud és lehet vinni utazásra is, ergo akkor sem lesz fölösleges, amikor végül lősz mellé egy elektromosat. azért mertem javasolni, mert a sok tapasztalat pont arra jó, hogy a fölösleges köröket esetleg kihagyja, aki megkapja a tudást.
az elektromos őrlőre nem is tudom, hogy mi most az ajánlott standard egyenértékes.
(illetve én árulok egy kinu travellert és egy mahlkönig k30 késes super jolly-t, de egyiket sem ajánlanám itt és most neked)
-
-
aleister
veterán
válasz
Parci
üzenetére
" el lehet veszni a nagy kávéfizika és kávékémia elméletben, de közben meg ez egy gasztrohobbi...a "mélyelmélet" abszolút félrevezető"
Igen, ezt abszolút érzem magamon. Szerintem abba is hagyom az utánolvasást, mert már nagyon elvesztem a technikai részletekben.

koxx
"De tény, hogy más lefolyást produkál egy 300 rpm-en és mást egy 1700-on őrőlt kv."
Már meg sem merem kérdezni, hogy miért.
Egyedül a nem homogén szemcseméret jutott eszembe, -
xy.zsolt
őstag
Amelyik daráló nem tud eszpresszóhoz passzoló szemcseméretet az számomra fűszerőrlő
Az más kérdés, hogy nekem 2 kávétípus létezik....a mokka és az espresso. Volt anno kávézóm ahol Mazzer daráló + Faema E91 Diplomat dolgozott és van most az itthoni Bialetti. Szóval a magam részéről meglepően látom a két kávétípustól eltérő hardveres költekezést. Ugyanakkor azt is elfogadom, hogy másoknak más az ízlése és a hobbija. -
-
válasz
aleister
üzenetére
könnyebb sokkal tekerni, ha filterre őrölsz. presszóra nehéz, akadhat, sokáig tart stb.
a kalibrációs dolgot nem értem, nem disszertálni akar senki őrlőből és általános tételeket alkotni, azt tudod összevetni, amit kapsz (illetve a legtöbb usernek nincs módja kalibráltatni az őrlőjét).
nagyon óvatosan mondom, hogy el lehet veszni a nagy kávéfizika és kávékémia elméletben, de közben meg ez egy gasztrohobbi. legyen finom, élvezd a készítési procedúrát. a kezdetekben bármi más, pláne a "mélyelmélet" abszolút félrevezető. szerintem.
(például ezen a ponton szerintem teljesen mindegy egy daráló fordulatszáma, tényleg. 6-9 bar nyomás mellett minden is befolyásolja a kávé ízét, de épp ezért egy-egy dolgot kiragadni is csalóka, mert az eredmény akkor is szórni fog a többi, nem kiragadott paraméter miatt)
-
aleister
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Köszi a részletes kifejtést!
Nagy általánosságban egyébként elmondható, hogy a kézi őrlő inkább nagyobb szemcseméretre ajánlott? Jellemzően filterre?Parci:
Azért írtam, hogy kalibrált eszközök esetén, mert nagy gyártási szórásnál tök értelmetlen összevetni bármit is.ktg3:
Köszi az infót! Akkor szerintem bevállalom őket.
danbenzin:
Persze.
Ez a fordulatszám kérdés is érdekes számomra. Van ahol azt olvasni, hogy a magas fordulat megégetheti a szemeket, más forrásnál meg azt látni, hogy magasabb fordulaton homogénabb a végeredmény. Akkor ezek szerint mindog kontextusában kell nézni a dolgot, és adott késprofil és adott konstrukció függvényében érdesmes a fordulatszámot vizsgálni? -
troszti
aktív tag
Sziasztok!
ECM Casa II (Botticelli) gépemen szeretnék OPV-t cserélni. Korábban olvastam itt a fórumon hogy érdemes lehet olyanra cserélni, ami kívülről könnyebben állítható. Tudtok abban segíteni, hogy milyen típus érdemes beleraknom?
Előre is köszi
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Én most k-ultra/j-ultrát hajtok presszóra és mivel elég közel van a 0-hoz a presszó beállítás küzdök vele mint malac a jégen
, pedig nem érzem magam annyira gyengének. Most itt lehet számított egy kis bejáratás is, mert 1-2 klikkel feljebb már könnyebb tekerni, igaz most kisebb szemű med pörkölt etióp van bontva. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
aleister
üzenetére
Mert az elektromosba kell motor, és a nagyobb kés drágább is (és nem lineárisan nő az ára). Illetve gyanítom kúpos késeket olcsóbb előállítani, mint a sík késeket.
Plusz végeredményben a kés profil nagyon sokat számít. Hiába csúcsszuper az őrlő, ha a késprofil mondjuk olaszos presszóra van belőve, de te filtert akarsz főzni, akkor egy műanyag házas 20k-ba kerülő Kingrinder P2 is jobb lesz (és ugyanaz fordítva is értelemszerűen, hiába veszel egy csúcs filter őrlőt, ha az nem tud elég finomra őrölni presszóhoz). És a konkrét profil többet számít annál is, mint hogy kúpos vagy sík a kés.
Szóval hiába kerül többe egy elektromos, mivel ott csomó plusz költség van, ezért összeségében lehet "kevesebb költség" ment bele abba, hogy tényleg jó legyen az őrlemény. Kézi őrlők meg (tipikusan) faék egyszerű szerkezetek, szóval ott majdnem minden fejlesztés és költség abba megy, hogy jó legyen az őrlemény.
A kés méret meg főleg nem számít, legalábbis otthoni felhasználásra semmiképp (ha nagy tételben kell őrölni, vagy számít, hogy minél gyorsabban tudj őrölni, akkor nagyobb kések előnyben vannak).
Jelenleg (továbbra is filterre, ahol én képben vagyok) az egyik legjobbra értékelt őrlő (az egyébként kézi hajtásos) Pietro, amiben 58mm-es (sík)kések vannak. És rendre jönnek a (felhasználói) értékelések, hogy ugyanott van (ha nem jobb), mint a 98 mm-es kések.Viszont azt hozzátenném, hogy presszóra mindig munkásabb kézzel őrölni, főleg ha egymás után többet is kell húzni. Szóval én 100% filter felhasználással teljesen jól elvagyok kézi őrlőkkel, de ha presszóznék rendszeresen, biztos nem kézit vennék.
-
válasz
aleister
üzenetére
miért lenne mindkettő "kalibrált"? mindkettő olyan, ahogy a gyárból kijött. és nem általánosan jobb egy kingrinder k6 egy tetszőleges 64 mm-es síktárcsásnál. de az előbbit megkapod 50e ft körüli pénzért, 64 mm-es meg használtan sem lesz ennyiért, újonnan meg simán a háromszorosa.
-
aleister
veterán
válasz
qvik27
üzenetére
Szingapúr esetében a gari és a vitás szituációk rendezésének a nehézsége, ami visszatart. Ez mégis csak egy random webshop.
Kézi vs elektromos téma...laikusként tök fura számomra, hogy egy kisebb átmérőjű, kúpos késes, hullámzó fordulatszámú kézi jobb minőséget produkál expresszóhoz, mint egy konstans pörgő, mondjuk 64 mm-es síktárcsás gép (feltételezve, hogy mindkettő kalibrált).
Mivel mindenki ezt mondja, biztos így van, csak nem értem, hogy a kedvezőbb műszaki paraméterek miatt miért ez a konklúzió. -
válasz
aleister
üzenetére
Többen is használjuk szerintem. Én most épp egy DF83v-vel szemezek. Arról többen több helyen elég jókat írnak. A CF64v nem a legjobban sikerült típus szerintem - ezzel kicsit bevásároltam", viszont az ára mára már igazodott az értékéhez kb.
Szingapúr nem egy putri hely (anno jobban megnéztem valamiért), viszont Kínában gyártatnak. Ha DF-et veszel, szerintem olyan országból célszerű, ahol rendesebb a minőségbiztosítás.
Daráló: azt én is megerősíthetem, hogy ár-érték viszonylatban a kéziket nem igazán lehet megverni. -
aleister
veterán
No Urak, jelentem ismét túl vagyok egy nagy adag guglizás, YT review nézegetés és AI baráttal való csevegésen, és úgy néz ki végre megtaláltam a kezdésnek tökéletes őrlőmet a DF54 személyében. Drágább ugyan, mint az ajánlott Kingrinder K6, de cserébe elektromos és síktárcsás késes.
Amivel majd foglalkoznom kell, az a kések kalibrálása, ami nem tűnik nagy ördöngösségnek. Viszont találtam egy oldalt, ahol egyrészt olcsóbb, mint itthon, másrészt úgy hirdetik magukat, hogy ők maguk bekalibrálják már postázás előtt a gépet " All burrs, we will install and align, unlike other sellers."
DF64 Coffee a cég neve. Szingapúriak, ami kicsit riasztó. Hallott esetleg valaki róluk?Peti...(16v):
Biztos jó ez a masinam de ha megtudná a Zassony, hogy ennyit költöttem egy épp szárba szökkenni készülő hobbira, akkor mehetnék aludni a kutyák mellé.
qvik27:
Elengedtem az automatás vonalat.
Első körben darálót szerzek be, és nekiesek a low budget filteres dolgoknak (aeropress, cold brew, stb). Aztán majd meglátom merre tovább. -
féldekás
aktív tag
Köszönöm a javaslatokat!
Megosztom néhány kávés hirdetésem, főként filter eszközök vannak, de néhány espresso-s kiegészítőt is árulok jelenleg:
Aeropress kávékészítő szett
Bialetti Preziosa French Press tea/kávékészítő 1L
Espresso eszközök(Wacaco, IMS szűrőkosár, Tamper, Disztribútor) -
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
A napokban kezdtem el olvasgatni a topikot, nagyjából fél éve álltam neki komolyabban a kávékészítésnek manuális eszközöket használok.
Eddig CrackerJack kávékat vettem, a topikban ahogy látom inkább negatív vélemények vannak róluk.
Espressoban úgy éreztem nem annyira az én ízvilágom a savas, gyümölcsös, virágos ízjegyű kávék.
Kipróbáltam a Bányai csokis kuglóf kávéját és kifejezetten finomnak találom 1:2 arányú espressonak.
A Bányai Unicum baristát is mindenképpen kipróbálom majd.
Milyen pörkölőnél érdemes körülnéznem, ha inkább a klasszikus vonalat keresem espresso esetén?
Néztem az Impressot, Csészényit, Pall Yotz, AVX kínálatát, ezeknél találtam leginkább klasszikabb vonalat.
Filterben továbbra is maradok a gyümisebb, savasabb kategóriában, ebben szeretem. Korábban volt egy etióp fermentált feldolgozású tétel a Crackerjack kínálatában(pezsgő, kombucha ízjegyekkel), az kifejezetten jó filterkávé volt.
Előre is köszi a tippeket, tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Kedvenc zene a mai napra
- DUNE médialejátszók topicja
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekünk ez lesz a csúcs. (Karok és nyomásjelző áthelyezés még lesz rá) V

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)