Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
én nem használom a kosártartóban lévő rugót.így könnyen kijön a kosár.
-
-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az a 6 kávénkénti nagytakarítás kicsit erős
én papírt használok és havonta 1x veszem le a felsőszűrőt, de alig-alig szennyezett. Nem kis meló lehetett GC-on annyit lefőzni
megdolgoztattad rendesen
a munka meg el volt menve 
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Persze, majd ismerős kitalálja mi lesz.
(#84091) mdav88:
Köszi, megmutatom ismerősnek.Én gőzölni nem merek a GC-vel, Fragola említette telefonon, utána rákerestem a topikban is.
Régen öntöttem mindent a kávéba, most egy fél kanál cukor ment. Ma már feketén ittam.Behoztam a melóhelyre a gépet, 2x turnusban lefőztem összesen 15-16 db kávét. 6 kávénként vakszűrőztem, meg takarítottam a vízterítőt is. A 13. kávénál történt a csapolás elindításának 5.-6. másodpercében valami furcsa hangot adott a gépben, meg a szokásosnál kisebb volt a vízhozam; következő kávénál már nem volt semmi furcsaság. Az biztos, hogy barista nem leszek, míg otthon elfőzögetek 4-6 db kávét, több azért már komoly feladat. Bean On 7030 nem rossz. Összességében mindenkinek tetszett, volt kis panasz, hogy erős a kávé, meg a szarvasi nem ilyen tudományos.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Noroo
tag
Srácok, akinek van tapasztalata "általános" kávézó nyitásban keressen meg privátban legyen szíves.
zanzásítva:
bpi irodáház párszáz fős legénységének lesz kialakítva, de public/self public hely lesz.köszönöm előre is!
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha sokat gőzölsz, nézd meg az én Ascaso-mat. Tuning GC árban adom, ugyanazokkal a fejlesztésekkel, viszont van pluszban egy dedikált gőzölő thermoblokk benne

-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Fragola a napokban hirdetett meg egy tuning GC-t.
Vagy tuning mentes van nálam... -
-
-
Most egy hétig Olaszországban tartózkodom, 1 km-re van egy Bialetti bolt. Az itt árusított Brikkak is román gyártmányok?
-
jana86
csendes tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Jellemző, nálam is finomabbra kell. Próbáld meg nyugodtan a még finomabbat, tapasztald meg, milyen változást hoz!

Régebben én is mindig idegenkedtem attól, hogy a "joker" állástól nagyon eltérjek. Aztán rájöttem, hogy semmi értelme - mármint idegenkedni. Érdemes kísérletezni akár extrémnek tűnő finomságokkal, lefolyási időkkel is, mert meglepő eredményt hozhatnak. Ma már a fórumtársaktól kért bátorítás nélkül is megteszem ezt....

-
hoffman_
nagyúr
válasz
SteelCowboy
üzenetére
írhattad volna egy hete. akkor ezt veszem új 702 helyett

-
SteelCowboy
csendes tag
Tisztelt Fórumtársak!
Megválnék Graef CM800-as őrlőmtől. Tavaly decemberben vásároltam az első tulajától, aki februárban vette, tehát a két év garancia jövő februárban jár le. Minden tartozéka megvan: eredeti doboza, zacskói, őrleménytartó, kis tisztítókeféje, soknyelvű leírás két füzetben, eredeti számlája.
Meguntam a pangó őrleményt kivuduzni (a lemezkét nem szedném ki a garatból, mert még garanciális), de a fő gondom vele, hogy hangos. Legalábbis nekem - két pici gyerkőc mellett egy panelban - hangos. Ebből a megfontolásból kézi őrlőre váltanék. Bazsee71 javaslatára a Kinu M47 Traveler felé hajlanék (presszóra), esetleg Comandante+Red Clix kombó. Ezzel egyben letudnám a pangó őrlemény és a zaj problémáját is.

Szóval tessék, csak tessék. Az ára 35000 Ft, ami magában foglalja a Foxposton keresztül való küldést.
Nagy felbontású képek megtekinthetők itt: [link]Megtekinthető/átvehető Székesfehérváron, érdeklődni privátban vagy a +36305814560-as számon.
Üdvözlettel: Balázs
-
gofry
senior tag
Sziasztok!
Van egy lelit gilda-m, úgy érzem ráférne egy kis opv finomhangolás, esetleg tisztítás. Tud valaki ajánlani megfelelő szakit? (nem az avx-be nem szeretném sem levinni , sem visszaküldeni
) -
válasz
soldier2
üzenetére
Hogy hogy bezárt a B Busters?
Ma meglepődtem, átmentem a kispesti diegoba pár cuccért aztán látom van egy elkülönített pult, san remo kofigép meg egy fiorenzato f4 örlő. Kérdeztem, hogy ez meg mi? a vezetőség utasítása, gyanítom a góré vmi kofiguru/hobbybarista lehetett. Attól eltekintve, hogy cca 90 fokra gőzölte a tejet maga a kv nem volt rossz.
-
hoffman_
nagyúr
köszönöm a kávézó tippeket mindenkinek!
-
72lakiluk
tag
Jellemző általában a decaffe-ra, hogy igen finom őrleményt kíván ? A joker alá tekertem 2 ricnivel, és még talán egyet mehetnék lejjebb is. Bár mutatós és finom ( még nekem is ) így is. Konkrétan PY cuccról írok. A Hello Sicilia no1., kár, hogy még csak most próbáltam rá, nekem nem kell több a kategóriájában

-
-
zolnagy
őstag
Kapucziner Brazil Dolce. Az előbb próbáltam. Közepesre pörkölt szemek, én pont így szeretem. Örlőt joker állásba tettem, így elég lassan, csöpögősen indult meg, szépen egy sugárba összeállt.. Finom, klasszik ízvilág (aki szereti)
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megjött a CM702, ennek örömére elbattyogtam a boltba az előbb, vettem valami noname kézműves kávét, hogy ne rendes kávét pazaroljak (még nem jött meg): szimplán csak kíváncsi voltam az őrleményre néhány fokozatonként, egyáltalán lássam mire jó ez. tudom, az én hülyeségem. ennek nyomán azért nem bírtam ki, főztem egy igazán sz@r kávét is belőle.

közben olvasgattam a topicot, belefutotam mindenféle Parci, Csápájev, soldier, omnia-manio dialógusokba tavalyról, a végén pedig, kicsit relevánsabb vizekre evezve, az otthoni espresso készítés korlátoltsága adódott, mint konklúzió, szemben a specialty kávézók lehetőségeivel.
nekem, mint teljesen laikus kávérajongónak, mit ajánlatátok ún. "jobb specialty kávézó" címén? ahogy nézegetem itt, néhányótokkal szívesen elmennék egy napos kávékóstoló gasztró túrára itt Budapesten, biztos tanulságos lenne. szerintem én nem is rendelkezem annyi dedikált ízlelő bimbóval, ami a már hivatkozott "igazán jó" kávéhoz kellene.
múlt héten Barcelonában kétszer sikerült itt reggeliznünk (mindenkinek javaslom, mindenük miatt alapvetően) és már attól oda meg vissza voltam, ahogy a barista ránézésre (nekem) profin csinálta a kávét. nyilván ízlett is. a Madal presszóját is igen jónak tartom, mint laikus. szóval hol érdemes kávézót nézni, hogy derítsem ki, milyen kávét szeretek igazán?szerk.: alapvetően espresso, amire kávé szóhasználattal célzok. mostanában kezd nyílni a világom, french press, cold brew, dipper, stb., ezekkel is elkezdenék majd barátkozni - mellékszálon, később.
nagyon kíváncsi vagyok arra is, hogy sikerül-e ráéreznem az őrlő használatára és ha igen, akkor mennyi idő után jön el a pillanat, hogy le akarom majd cserélni a DeLongi Dedica-t. szerintem nem lesz sok...
-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez tényleg nagyon szubjektív, mert mindenkinek más a "feljebb". Van akinek több gőz kell, neki a dual bojler lehet a feljebb. Van aki az e61-es gépeket szereti, neki az.
Én nem szoktam gőzölni, valószínűleg e61-et sem szeretnék - bár még nem próbáltam - így én úgy gondolom egy full tuning Gc nekem pont elég, pont jó. -
-
törölt tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
A nagy üveges (720ml) megoldás fut nálam is. Főképp ha látom, hogy nem úgy sikerült egy-egy pörkölésem. Mert akkor a félresikerült áldozatok bekerültek egy beazonosítatlan keverékbe. Igaz szenet csak ritkán csinálok a Hottoppal. Inkább az a gond, hogy sötétebb lesz a végtermék mint amit szerettem volna. Ilyenkor kiszellőzés után megy a fagyasztóba és ha népesebb eszpresszó kedvelő vendégeim vannak, akkor ők kapják meg. Nekik még ez is nagy minőségi ugrás néha.

-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez sok mindentől függ, de épphogy meglett, miért gondolkodsz már a cserén??
Sokan azt mondják, hogy nem, de én sokszor csinálok olyat, hogy nagyobb befőttesüvegekben fagyasztom le és később porciózom szét mézesüvegekbe. Utána ezeket még néha beviszem a melóhelyre is, ekkor mégegyszer kiolvad. Semmi minőségromlást nem tapasztaltam még.
-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kicsit túlgondolod
van aki nem is fagyaszt, mert negyedkilót elfőz pár nap alatt. Ha nem bontok többfélét, vagy nem jutok vmi nagyobb mennyiséghez egyszerre, akkor csak simán hűtőben tartom kb. 4 dupla/üveg adagokban. -
Tuning GC/Graef CM702 kombót a későbbiekben mire érdemes cserélni?
A fagyasztott kávét kiolvadás után visszafagyasztani lehet?
Azért érdeklődök, hogy ha jövőhéten kitelepülök a szettel a munkahelyre, a fagyasztott kávét vihetem natúr vagy hűtőtáska+jégaku? -
válasz
72lakiluk
üzenetére
Köszi a támpontokat.

(#84057) Gery0505:
Egy kávé után pozitív volt, jövőhéten behozom meló helyre és kiderül mire lesz jó.
Igen, ugyanazzal a kávéval teljesen más íz jött le így. A kávékorzó teszt(katt) lestem hozzá hőmérsékletet(mivel ilyen kávém van). Hétvégén lövök pár fotót. PID talán Sestos, rézbojler nincs. Nem éreztem, hogy az új alubojlert 3 liter Vera után kidobjuk, meg van egy ára a rézbojlernek.
Szerintem azt már nem költeném a GC-re, hanem inkább egy utódba fektetném. -
Gery0505
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményed lesz a tuningolt Gaggia-val.
Ki tudod próbálni ugyanazzal a KV-val, ami keserű volt a tuning előtt, hogy most milyen? Ha megkérlek szépen egy-két fotót feltennél róla, hogy milyen lett? Fragola mester milyen PID-et tett bele neked? Réz bojler is lett bele? -
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én a két robist 86-87 fok körüli vízzel nyomnám, ami az én pidemen 93-94-es beállítás. az arabra meg emelnék rajta mondjuk 2 fokot. Ez persze csak kiindulónak, aztán kicsit menj fel (le) ahogy érzed.
-
-
Noroo
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
megvan a PID is? Gratula! hát akkor ideje ismét frissíteni az aláírásod... ott az Altea előtt a zárójelben még látok egy PID-nyi helyet!

-
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Hogyhogy nálad engedték elutalni. Nekem mindig meg kellett fizetnem az 500 Ft felárat az utánvétért.. pedig kérdeztem ém is, hogy utalhatok-e
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Be is futott, nem telt el 24 óra se és az ország másik végébe átvettem a kávékat.
Arról volt szó, hogy az Optimum Arabica is sötét pöri, na mind1.
Hétvégén kiporciózom őket.
Milyen PID hőmérsékleten kísérletezzek szerintetek?Más:
Kedden visszatért a GC-m, PID+réznek hála újult erővel, csak 1 kávé főtt le így. Kereste is a kóstoló egy hasonló gép árát, utána gyorsan vissza is lépett a kezdeti lelkesedéstől az árát látva(pedig ha tudná miket lehetne még).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én Interspar-ból szerzem be, spar holnapján fent van a lista, előtte telefonon egyeztetek, hogy a boltba mekkora készletük van és eddig szívesen segítettek.

Más:
Tegnap fél4 fele elutaltam Danetti-nek a rendelésem árát, este jött az e-mail/sms a dpd-től, hogy a csomagommal elindultak.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek eladó zártszelvénye rex c100-hoz (110mm 50x50)? Megvenném! Köszi előre is!
-
sz.zs.
őstag
Horvátország, Vir szigeten tud valaki kávézót, ahol jó presszót tudnék inni?
-
fragola.6035
aktív tag
-
válasz
yazoo1
üzenetére
Felhívtam őket, a srác azt mondta, hogy a TT 7030/TT 8020/Optimum Arabica Blend kívül mind világos pöri. Így ezt a hármat be is dobta a kosárba a kifolyók mellé.

(#84039) landi:
Persze, csak ugye 6 fő kategória és a kávéknál nincs fent a saját kávéjuk. Csak lentebb van, mintha nem is akarnák eladni. Lehet én gondolom rosszul, de ha lenne saját pörkölésű kávém, biztos ki lenne emelve.(#84040) troszti:
Sajnos fórumozás előtt beszéltem velük, bár vagy 3 hívásra vették fel a telefont.
-
szuszinho
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Tetszik. Lehet egyre beruházok.
-
troszti
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Hát igen, elég félrevezető. A "Termékek"-re kattintva találod ott oldalt. Ha hívod őket mondd nekik, hogy tegyék már be a "Kávék" kategóriába oldalra ezt is, mint almenü

Pont most bontottam egy TT8020-at, hogy milyen vonal, abban nem vagyok otthon, egyenlőre izlik, nem ízlik alapon veszem a kávékat. De ez egy sötétebb pörkölés, klasszikusabb íz, és az ízlik kategóiában van

(#84038) yazoo1
Valóban baráti árban vannak, ezért is szoktam tőlünk vásárolni, és mert kb havonta, kéthavonta járok Pécsen

Igen, az világos pörkölés. -
landi
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Írd be a saját keresőjükbe, hogy: bean on... így már megtalálja...
-
válasz
troszti
üzenetére
Eltévedek Danetti webshop-ban, hogy nem találtam meg a saját pörkölésüket?

Köszönöm a segítséget. Beteszem a csomagba ezt a kifolyót is.Visszaolvasva a TT8020 olasz vonalas kávé, ajánlást meg kérek tőlük telefonon.
(#84003) GAgyiXyXy:
Köszi, első adag kávém onnan jött, most más pörkölőt is szeretnék kipróbálni. -
-
vicces1
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Főleg a készre hígítottat kell hőtőbe tartani, a tartályba naponta után lehet tölteni fél literenként. Ebben a melegben pláne érdemes.
Másik :
Nem túl alacsony a tényleges kifolyó víz, hogy mindig savanyút érzel?
- persze, ha eleve világos, száraz savas-gyümölcsös maga a kávé, mint pl. a yirga akkor az normális, de sötétebb klasszikus kávékból nem kellene savanyút érezni. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nah, eltűnt belőle az a kellemetlen savanyússág, határozottan jobb, de még mindig savanyú, teljesen olyan mintha alulkivonatolt lenne. Pedig már így is inkább a túlkivonatolt értékeknél járok.
17g-30sec=46g. A lefolyása szép, csak az utolsó 5 másodpercben vékonyodik jelentőssen. Krémje nekem homogén világosnak tűnik, bár lefolyáskor szép sávos. -
válasz
sz.zs.
üzenetére
hetente meginni a domestos maradványát sem egy életbiztosítás.

azért a kávét 90+ fokos vízzel csinálod, elég jó csírátlanító.én hűtőben tartom a vizet, mindig kávé előtt töltök a tartályba, azt meg kb. havonta mosom el sima mosogatószerrel.
majd a pokolban megbeszéljük, ki hol rontotta el

-
adriankoooo
senior tag
Az a baj, hogy ha az ember a fejébe vesz valamit, nehezen engedi el a dolgot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amit linkeltem oldal az még a Dripster 1-re szól, de nemrég kijött a Dripster²:
Ami pozitívum ennél a drippernél, hogy két fajta módon lehet vele készíteni: a tetejében a klasszikus "immersion" (vízben áll a kv) és a lassú, állítható csepegtetést is tudja.
Paljocnál azt hiszem nincs kimondott filteres kv (világos pörkölés?), de mondott 2-3 típust amit érdemes kipróbálnom vele.
-
Paulie86
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
A kevert vízzel kapcsolatban, az volt nálam legalábbis a tapasztalat, hogy pár nap után mintha megposhadt volna, már volt szaga. 2 litert csináltam, feltöltöttem a tartályt és úgy hagytam benne. Ezután visszatértem a Verához, azzal nem volt baj sose, ha bent maradt.
Nálatok is így van ez? Úgy kellene, hogy használod a vizet, aztán utána vissza kell dobni a hűtőbe? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Már meg is van, most a biztonsíág kedvéért futtatok egy puly cleaneres vízkőoldást is, már ezzel a vízzel, aztán holnap reggel próba... Köszönöm a segítséget. Most így üresen megkóstoltam ezt a zafírt valami botrány kaki, és savanyú is már alapból szóval itt lesz a bibi. Félelmetes miket árulnak a boltban...
-
soldier2
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha megsózod, már nem desztvíz (egy presszónyitól bajod egyébként sem lesz, hiszen amint átmegy a kávén már lesz benne elég oldott anyag). Azért javasolják ezt a módszert, mert így pontosan tudod milyen összetételű vízzel dolgozol.
Sz.zs. Az így kapott végső vízben mennyi az össz oldott anyag (ppm)? - Csak ja megy fejből, rákeresek ha nem
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ha van DM és van gyógyszertár a közelben, akkor csinàlj magadnak vizet:
12,9 g szódabikarbóna és 25 g keserűsó 500 g DM-es deszt. vízhez, ez lesz a pufferoldat, ami marha sokáig ( hónapokig ) elég, így ezt hűtőbe kell tartani. Ebből az oldatból 3,5 g 1 l DM-es deszt. vízhez.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Hőfokon már a 95-től a 103-ig mindent próbáltam és mindig savanyú maradt. A 25sec-es lefolyástól a 33sec-ig is mindent.
2 féle kávét is próbáltam, egy Mauro Deluxe, ill. egy Piazetto Espresso S. Caffe Crema.
Mindkettőt ittuk már máshol is, nekünk nagyon bejönnek, de itthon csak savanyúak...
Ezt a nestlé verát én még élőben bolban nem láttam sehol... -
-
-
adp
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
szerintem felejtsd el ezeket, felesleges penzkidobas cserebe meg szar is... jegre engedett filter kave a legjobb ebben a temaban. Annyi hogy a viz is filterhez valo legyen, norda ehhez tok oke. en 15/250 aranyt kovetem amibol 100g norda jeg, valamivel durvabb orlemeny de amugy ugyanugy ontom fel mint a v60-at csak itt ugye 150g a forro viz
-
Ferdzsoo
addikt
Lehet hogy egy adott asvámyvíztől az összes kávé amit főzök savanyú?
Most lefőztem vagy 20 adag kávét variálva az égvilágon mindent, kávét is, és minden savanyú. Amúgy pedig gyönyörűen folynak le a kávék, de a savanyú ízen kívül nem nagyon érezni mást. Márcsak a vízre tudok gyanakodni...Az ideg szétvet már... -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nyugodtan megrendelheted az AVX-től az egyes kifolyót, meg akár mellé kávékat is és akkor nem lesz postaköltséged sem. A kávéik nem rosszak, sőt ár/érték arányban nagyon jók. És mindig fel van tüntetve a pörkölés dátuma is a weblapon, nem érhet meglepetés. Jó játék végigkóstolni egy fajta kávét (pl. yirga) más-más pörkölőktől.
-
Mano66
senior tag
A Moak csésze nagyon jó, de látom, hogy már nem üzemelnek. Egy próbát megér, hogy rákérdezz van-e még nekik. Én 1000Ft/db-ért vettem.
Hegedűs Tibor : Team-Spirit Kft. +36302869601 hegedus.tibor@team-spirit.hu
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a munka meg el volt menve 

Szerintem azt már nem költeném a GC-re, hanem inkább egy utódba fektetném.