Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyperspace
őstag
válasz
justgiveup
üzenetére
Talán JX-pro, anno 60-ért jó vétel volt, most 75ezer, nem tudom, hogy még így is. 58-as kosárhoz jól jön, hogy két klikk között nincs nagy ugrás, és használják filterhez is.
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
justgiveup
üzenetére
A Timemore presszóképességéről alkotott képet árnyalnám kicsit. Pár hete vette Brikkához, de, ha már megjött, gondoltam, kipróbálom a G. Baby-vel is. Volt egy előképem a korábban olvasott vélemények alapján, ami elsőre be is igazolódott, az állítótárcsán két klikk túl nagy tartományt fed le, míg pl. x beállításon 10 mp-el túlkivonatolt lett a kávé, x+1 klikknél átzubogott a pogácsán a víz. Viszont, mivel elég erős a rugó a tengelyen, a két klikk közé állított tárcsát is megtartja őrlés közben, így gyakorlatilag két klikk között fokozatmentesen állítható a finomság és nekem sikerült ~5-10 mp lefolyási időket változtatnom vele.
Miután sikerült belőnöm az őrleményfinomságot, teljesen korrekt lett a végeredmény, amit azonban csak síktárcsás őrlőhöz tudok hasonlítani (az van pluszban itthon), így az ízélményről nem írok, hiszen a kézik között keresgélsz.
-
p.lac
tag
válasz
justgiveup
üzenetére
Ha az íz az elsődleges szempont, és egy őrlő kell, akkor ár/értékben valószínűleg egy Comandante C40 + Red Clix.
De ezen sokat lehet vitázni, kérdés, hogy neked mik a szempontjaid, menyire fontos a kényelem, az őrlési sebesség, mennyire tartod elfogadhatónak a comandante klikkes rendszerét (főleg espresso - V60 váltásoknál, főleg a red clixszel) stb. stb. Simán meg lehet indokolni másik őrlőt is, és az nem is lesz feltétlenül hülyeség.
-
justgiveup
tag
Kezdek kicsit elveszni a bőség zavarában
Mi lenne a "belépő kategóriás" mindenes őrlő, amit már érdemes megvenni? Espressozni is szeretnék egy Flair58-cal és a filtert sem vetem meg V60-nal. Jelenleg egy Timemore C2-t használok, ami kotyogósnál és V60-nál nekem elfogadható eredményt ad, ennél szeretnék feljebb lépni + ugye espressonál el is véreznék vele. -
norkov84
tag
válasz
lszlfrng
üzenetére
Fú, ez nehéz kérdés, mert nem használtam párhuzamosan egymás mellett ezeket (Silvia 2020. januárban ment, R58 februárban jött, de flow control csak júliusban lett, de akkor őrlőt is váltottam).
Az biztos, hogy mire “beletanultam” / kialakult a folyamat (workflow), számomra nagyon élvezeteseket húzok vele.
A befutó a következő lett nálam: rövid előáztatás 2baron az első cseppekig (1-2s), innen fel 7barra (OPV-t ide lőttem be), és szépen ejtem (időben kb. lineárisan) 3barig, ahol kikapcsolom. Mindezt indítástól zárásig 35-40s alatt, 1:2.5 aránnyal.Számszerűsíteni nehéz, de közepes pörkölésekből többet tudok kihozni, sötétnél kb. mindegy. Illetve ha új kávénál túl durva/finom az őrlemény, valamennyire utána tudok menni a nyomással.
Nagyon világos pörikre nem mentem rá, ott szerintem én és a Kinu is szűk keresztmetszet vagyunk
-
Tragger
tag
Ez elég jónak tűnik, csak a forint gyenge
-
Toobee
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
22 cm széles, 23,5 cm mély és 46,5 (inkább 47) cm kell a karnak.
Mivel max 32-35g ital jön ki belőle, 4 barnál nem nagyon megy feljebb, ezért ásványosabb, néha édesebb ízeket érzek vele. Ki és befelé is nagyon korlátos, tényleg ilyen vidékre játszós gépnek használom. Ha jövünk haza, ezzel kávézom.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van egy fulltuning GC. Most költözés után a GC pont befér a mazzerrel a kávés sarokba, a miniGc meg pont nem a szélessége miatt, így ez eldöntötte, mi marad. Nem próbáltam, de sztem szélesebb. Így ki se csomagoltam. Ha valaki viszi, tudom küldeni egyben.
@Toobee, jó játék. Szerettem, hogy gyorsan üzemkész és nem borítja fel semmi a hőmérsékletet.
Ha nem viszi el senki, találok neki helyet a konyhán kívül valahol.
Vagy mégis a full GCt adom el.
Tényleg lemérnéd nekem a szélességét és a kar legmagasabb pontját nyugalmi állapotban? Most nem szívesen bontom ki a dobozt. Köszi!
Amúgy miben voltak másak az ízek konkrétan? A casmo filter vagy espresso pöri volt? -
Zotmund001
csendes tag
Sziasztok!
Hosszú kihagyás után (házépítés, házasság, stb...) visszatérve tanácsot-infót szeretnék kérni. Magamnak pörkölöm a kávét (Gene), és arra lennék kíváncsi, hogy a szegedi forráson kívül van-e még olyan hely ahonnan érdemes nyerskávét berszerezni?
A keresőt használva úgy látom, hogy ez a téma mostanában nem annyira pörög.
Ja, ugyanitt, ha valakinek rézcső kell, tudok szállítani.
-
Toobee
veterán
válasz
zolnagy
üzenetére
Én ma ezzel kávéztam. Direkt elhoztam a MP késes Ode-ot, mert tegnap a La Scalaval ittam ugyanazt a két CasMo tételt ugyanezzel a darálóval. Tök más élmény vele a kávé, más ízeket domborít ki. Szóval én arra jutottam, hogy örök darab marad nálam, max egy Decentre váltás esetén tudnám elképzelni, hogy eladom.
-
-
zolnagy
őstag
Ha valakit érdekel, eladom a miniGaggiát: [link]
-
norkov84
tag
válasz
lszlfrng
üzenetére
Szerintem, ha már E61 a GC után, akkor roto szivattyús is legyen + flow control.
Érzésem szerint nem sok különbség lesz egy ilyen rezgős E61 vs. tuning GC viszonylatban.Én full tuning Silviáról váltottam DB roto E61-re (Rocket R58), de ez sem volt valami “hű de nagy ugrás”, csészében lévő eredmény tekintetében. Igaz a flow control később jött. Persze gőzölni ezzel sokkal tutibb

-
lszlfrng
csendes tag
Tudnátok vélemény írni a Quick Mill Carola 0960 gépről?
Szeretnék kipróbálni egy e61-es gépet, hogy mennyivel ad jobb eredmény mint egy tuningolt GC. Tejhabosításra french presst használok ezért ezt találtam ami nem gőzölős. Az ára is elég kedvezőnek tűnik, még + áramlásszabályzóval is.
Minden hasznos észrevételt szívesen veszek és előre is megköszönöm a hozzászólásokat.
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi a helpet!
-
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
qvik27
üzenetére
Így van, lemeztárgyakat mélyhúzással kell megmunkálni nem öntéssel. (Egyébként ilyen vékony anyagot nem is biztos, hogy lehet öntéssel kialakítani.) Ha öntvény lenne, akkor sokkal több utómunkára lenne szükség a késztermék előállításához, ami természetesen megnövelné a gyártási költségeket.
-
válasz
beleriand72
üzenetére
Én ezt nem öntvénynek nézem, hanem mélyhúzottnak, a hibát meg nem repedésnek, hanem karcnak.
https://www.youtube.com/watch?v=4-J6IPe81c8 -
icm
tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Egyszer biztos öntötték… ebben nincs tévedés.
Azt gondolom szerszámkopás tud hasonlót produkálni vagy nem volt kenés. -
válasz
Glottis
üzenetére
Húúha.
Öntőforma?? Teljesítmény??
Komoly ám a szakértelem.
Ezt el kéne küldeni az IMS-nek.
@rastacz: az őrlemény szemcsék elég kicsik ahhoz, hogy beüljenek a karcba, tömörítéskor meg be is tömörödnek.
De ha a "szerencsés" tulajdonosnak van kedve, meg kell nézni naked karral a kifolyásokat mindenféle nyomásprofillal. -
rastacsz
tag
válasz
üzenetére
Az a pro 2 brew head lesz, az viszont 46mm-es.
A standard 12-"18"g. Olaszországi sötét pörkölésből kb 14g a kényelmes, utána már nehéz tamperelni, inkább a tölcsérben marad. Magyarországi világosabb pörkölés esetén a 16g teljesen kényelmesen belemegy, majdnem elveszik.
szósz -
TDX
tag
válasz
p.lac
üzenetére
Köszi a felajánlást! Tolnában biztos fogok valamikor járni, ha addig nem ajánl fel más Budapest/Szeged vonalon robotozást, akkor írok majd
A vízhőfok emelkedésre emlékeztem, hogy mondta, de nem tűnt akkora problémának, illetve az, hogy a robotnál csökken a hő, inkább gondoltam problémának. Persze ezt látatlanban mondom, mert még egyiket sem használtam (sőt más espresso gépet sem).
@konzumpro Igen, az Europiccola 51-es, rosszul emlékeztem.
@billyjoe Láttam már hogy fordítva elfér, de nem tűnik jó UX-nek. Majd persze érdekel a turbo shot/bloom, de mivel most fogok majd csak belépni az otthoni espressózásba, jó lenne egy “mindent tudó” gép (a decent picit drága
) - persze lehet hogy én vagyok egy olyan tévképzetben hogy a robot kevesebbet tudna mint a Flair hőstabilitás terén. A világos alatt kb. Casmo filterre gondoltam igen. -
-
Glottis
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+ 51mm-s méretben nem nagyon lehet ugrálni. Nincs választék, örülj' ennek..
-
-
Glottis
senior tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Kikerült a termék oldalára egy gyártói hivatalos állásfoglalás: [link]
"- A szűrőkön látható karcolások gyártógépük (különösen az öntőforma) nyomai, amelyeket nem tudnak elkerülni.
- Ezeket az elektropolírozás emeli ki, és leginkább az általuk használt rozsdamentes acél típusától függ (ami mindig 304-es rozsdamentes acél, de a tételtől függően az acél összetétele változhat).
- Különféle teszteléseket végeztek, és ezek a karcolások NEM befolyásolják a termékek teljesítményét. Ez csak egy „esztétikai" hiba. "
-
billyjoe
csendes tag
A robot lábai közt is elfér egy Lunar elfordítva, én úgy használom bő fél éve. Szerintem világos pörinél többet számít jobb a daráló/kés, mint hogy robot vagy flair 58. Ha pedig turbo shotot/turbo bloomot nézel, ott nem esik annyit a hő a robot esetében. Egyedül a vst vs robot kosár ami izgalmas lehet, ez az egy amit nem szeretek a robotban, hogy nem egyenes falú a kosár.
Meg mi számít neked világosnak? Egy casmo filter pl nem gond a robotnak, de extrém világossal már nem szivatnám magam, nem ér annyit. -
p.lac
tag
Szia!
Ha baranya megye nem gond, akkor szívesen látlak robotozni.
Az előmelegítés egyáltalán nem gond nekem, egy kis lábasban desztvízben felmelegszik a tartó és a kosár, amíg előkészítek, majd csipesszel kiveszem és szárazra törlöm. Még egyszer sem égettem meg magam.
Fair 58 hátránya (vacilláltam én is): a csapolás során emelkedik a vízhőfok. Nézz rá JH videójára Flair ügyben.
-
Szerintem Flair 58. Ott is kell forró víz, hideget nem érdemes bele önteni. Viszont hőstabilabb. Standard 58as méret amihez kapsz sok mindent. Meg sokkal kényelmesebb...
De persze a legjobb ha látsz élőben mind kettőt. -
rastacsz
tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Így.
De a forgalmazó szerint a gyártó azt állítja, hogy nem bug, hanem feature.
Bár vmi öntőforma nyomokról is van szó, amit mélyhúzás esetén nem tudok hova tenni... Az a ráncosodás, ami kifut a peremen is, az a legszebb.
de azért a reneka vst is előjött, meg a pro x tökéletessége is
-
TDX
tag
Sziasztok,
végre le fogok diplomázni és magamnak az ajándék egy (számomra az első) gép lesz, a kérdés csak az, hogy mi. Nagyon sokat gondolkodtam és kutattam utána, de a Robot vs. Flair 58 párharcból eddig végig a Robot vezetett, aztán pár nap óta mégis a Flair mellé álltam át amiatt, hogy nagyon szeretem a világos pörköléseket és nem akarok az előmelegítéssel szórakozni a roboton, ha az 58 megteszi magától azt.
A kérdés az, hogy valakihez elmehetek majd letesztelni a robotot esetleg, vagy ha valakinél lenne flair 58, akkor azt (is)? Úgy érzem okosabb már nem leszek a témában, viszont nem tudok dönteni és úgy olvastam sokaknak van robotja itt. Ez olyan július második felében lenne esedékes majd, mert addig külföldön leszek.
Persze ha más megjegyzése van az embereknek azt is szívesen meghallgatom, hogy ki mit gondol erről a csatáról. A flairben az 58 is vonz, hogy VST-t használhassak, illetve hogy elvileg könyebb fizikailag húzni, a Lunar befér alá (elvileg 160 fontért árulják ott ahova megyek még időközben, ami a hazai árak közel fele), és hasonlóan egyszerű a workflow (most már nem kell mindig szétszedni shotok között hogy a víz beleöntéséhez) viszont hőstabilabb. Viszont kinézetben a robot jobban tetszik és ha azt is meg lehet győzni világos pörkölésekből nagyon finom kávék főzésére, akkor (van már mérlegem ami beférne alá) feleslegesen nem biztos hogy megéri a flair a felárat.
Ezeken kívül néztem La Pavoni Europiccolát is, de úgy láttam azt használtan érdemes az ezredforduló előttről és modolás szükséges, amihez annyira nincs még kedvem. Illetve a 41mm kosárméret se vonzott. Más karost 400000 alatt nem nagyon láttam, az Elektra Micro Casa Leva felette van de túl extravagáns (és nagy).
+infó ha esetleg számít: őrlőm Comandante (+Red Clix+Black Crank XL), és egy Brewista Artisan jön 1-2 napon belül. -
beleriand72
tag
Ennek nem szabadott volna kijönni a gyárból. Ez simán gyártási, gépbeállítási (mélyhúzási) hiba, ami minősíti az IMS-t. Benne van a pakliban, hogy mint használható selejt kikerülhetett és nagyon nyomott áron garancia és márkanév nélkül hozzá lehetett jutni.
(jobb ötletem van, küldd el valamelyik konkurens cégnek) -
Glottis
senior tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Hú.
Jó sok elemzés született közben. Alapvetően egy Picopressohoz lenne használva, amiben végül is megvalósítható bizonyos keretek között a nyomásprofilozás, ha nagyon ügyesen pumpálok.
Amúgy már csak a szerkezet jellegéből fakadóan sem egy milliós kávégép kategória, nem várom el mind a 18ezer íz szétszálazását a végeredményben. Én sem vagyok az a profi kávés, csak maga a kosár állapota, használhatósága volt kérdéses. -
rastacsz
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Ha a gép, amihez használná a kosarat, ami cikkszám alapján 51mm-es, nem a manual lever kategória, akkor inkább valami "egyszerűbb"kb on-off működésű, nyomásprofil nélküli pumpás, ami a vizet rádurrantja a pogácsára azt kész. Ott vagy zárul a csatorna, vagy nem. A manual leverrel lehet zárni, de ennél van esély, hogy folyamatosan ki akar alakulni ott egy csatorna.
De kísérletezzen vele a gyártó, ne a végfelhasználó. Vagy max Robert Mckeon Aloe -
válasz
rastacsz
üzenetére
"...a nyomás hatására a víz sokkal könnyebben utat talál magának a kosár mélyedésében a paláston és a kávé pogácsa meg kb csak dísznek lesz benne."
Ebben azért van némi rokokós jelleg :-) Egyrészt, ha tömörítés után meg is maradna a karcnál a kis egérút a víznek, ilyen pici keresztmetszet akkor is jelentős ellenállást képvisel az áramlásban, de nem is marad üresen, hanem eltömődik (lefelé haladva egyre tömörebben). -
rastacsz
tag
válasz
Glottis
üzenetére
Simán benne van, hogy ott lesz egy állandó csatornásodási pont. Gondolj bele, a nyomás hatására a víz sokkal könnyebben utat talál magának a kosár mélyedésében a paláston és a kávé pogácsa meg kb csak dísznek lesz benne.
(bár van arra tippem, hogy lesz róla poszt, hogy a kedves vevő a béna, ez csak esztétikai hiba és isteni csokibomba készül vele még a zöld kávéból is a crm3007g-vel, mert annak rozsdamentes bojlere van, nem úgy mint a gaggia classicnak és különben is, a la marzocco leva gyári szűrője meg félre volt lyukasztva és a pro x kosár a király, mert ugyanaz, mint a decent meg a pullmann, de amúgy hol hirdessen, mert éves 30% a növekedés és ne vegyél x márkájú mérleget, hanem vedd meg ugyanazt tőlük, olcsóbban, csak várjál, mert majd fél év múlva lesz, addig meg mérd ki a kávét a szobamérlegen, meg 30%—kal nőtt a forgalmuk, ezt fontos elmondani többször. Valami kimaradt?
) vagy úgy kezelik, ahogy kellene@Cathfaern
B már ki is rakta az arckönyvre, de szigorúan hang nélkül nézte meg a videót
-
válasz
Glottis
üzenetére
Én visszaküldeném. Ezzel a karccal nem hinném, hogy az IMS minőségi kritériumainak megfelel.
Amit valós mémi negatívumként el tudok képzelni a használat során, az az, hogy a felső peremen is meglevő karcnál esetleg szökhet valamennyicske nyomás, illetve szorításkor, lazításkor cincálhatja a tömítést. -
Glottis
senior tag
válasz
rastacsz
üzenetére
A nagyobb, mélyebb karc kívül is ugyanúgy megvan, kicsit kevésbé látszik. A lyukak rendben vannak, azokon nincs látványos hiba/eltérés.
Egy kicsit ez is a "bajom", hogy talán ugyanolyan minőséget produkál ez is, mint egy tökéletes példány. Esztétikai hiba miatt pedig nincs kedvem senkit ugráltatni, ha amúgy szerkezetileg sem lesz rosszabb a használat során. -
Cathfaern
nagyúr
10 kézi örlő tesztje: [link]
Szerepel a Kingrinder K6 is, gyakorlatilag azt mondja, hogy majdnem ugyanolyan jó az őrleménye, mint a K-Plus-nak. Akkor pedig elég erőteljesen ár-érték bajnok filterre.
-
rastacsz
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
17:25-nél kezd bele, hogy mindkettő lefullad, ha világos pörkölés. Inkább közepes pörköléshez mondja.
@Karex
Kívülről milyen a szűrő?
Hívd őket, de csak munkaidő közepén, mert akkor van "telefonos ügyfélszolgálat". (valahol az oldalon egy totál más menüpontban van elrejtve az ügyf. fogadási idő. Máshol meg a telefonszám..) -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hátul nyelvgyökön és mögötte keserű, szárító érzés az túlkivonatolás. Ha a végén nem édes, kerek utóíz marad hosszan, hanem kaparós, az is. Ezen a hosszabbra húzás nem igazán segít, az az alulkivonatoltságot javítja. Próbálj picit durvítani az őrlőn és hozd be 29-30mp-re.
Ui.: megbolondulok ezektől a dupláktól. Szarakszik az app. Sajnálom 🤷
-
icm
tag
válasz
Glottis
üzenetére
Nem szép, főleg akkor ha vadi új. Ha tudod mutassad meg a képet az itthoni forgalmazónak (expoly?) akitől vetted és jó eséllyel benne lesz, hogy kapj egy cserében. Max Ő is visszakülni. Nem fog szétrobbanni főzés közben ha ez a félelem. Csak tippelni tudom, hogy szerszám kopás lehet a dologban, ettől még lehet tök jó a cucc. De engem zavarna ez.
-
-
roBEEsz
csendes tag
Torokban megjelenő kaparó, kis túlzással "maró" érzés a kivonatolás szempontjából mit jelent?
Kicsit úgy kell elképzelni, mint mikor iszol valamilyen rövid italt és érzed a torkodban ..
Nem tudom eldönteni, hogy túl kivonatolódik-e (33mp körül folyik le - CasMo - Villa Rosario (meglepően sötét pöri- 1:2 arány)) , vagy éppenséggel elbírna még egy kis vizet, mondjuk 1:2,5 arány..
Ti tapasztaltatok már ilyen ízbeli "hibát"? Egyébként maga a kávé finom és volt, hogy sikerült már vele nagyon tiszta ízjegyeket húznom, de mostanság beköszön mindig ez a "hiba."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szerk, csak kifutottam az időből:
Visszapakolgatás elvileg javít a konzisztencián, de gyakorlatban én azt tapasztalom hogy az egész folyamat "kézi vezérlése" több inkonzisztenciát visz be a rendszerbe, mint amennyit az a pár fok számít. Szóval hacsak nem gyakorolja be az ember a kávéfőzést úgy ahogy Jonathan Gagné, hogy 0.1 százalékponton belül van neki az EY egymás utáni főzéseknél, akkor nem azon az 1-2 fok hűlésen fog múlni bármi is. Persze ha tényleg hosszú az idő az első és az utolsó öntés között, akkor érdemes visszamelegíteni / melegentartani menet közben is. -
Glottis
senior tag
Találkoztatok már ilyen gyártási hibával?

Az alany egy IMS B602Th25, most érkezett rendelés. Szabad ezt így használni? Márhogy nyomás, stb mennyire vághatja szét még jobban. Elég mély, érezhető, és a külső falon is megvan. A szélső lyukaknál is van némi húzás, mintha a gép, ami csinálja, megcsuklott volna. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
justgiveup
üzenetére
Attól függ hogyan főzöm. Hedrick 2 / 2x1 perces bloomos verziójánál visszarakom. De pl. Aprilnél nem szoktam ahol első öntés után 35s-re öntöm a következőt és kész is. Kettő között átmenetet képező módszereknél általában nem szoktam lustaságból
De valószínűleg ha lenne hőtartó elektromos kannám akkor visszapakolgatnám miért ne alapon. -
PeterAgos
csendes tag
válasz
justgiveup
üzenetére
Van forralás-gomb is, de egyébként a beállított hőfokra melegíti. Itt egy kezelési útmutató. [link]
-
-
-
válasz
Pufokaboka
üzenetére
Van videó vagy képek?
sztem sokakat érdekelne. -
Pufokaboka
tag
Sziasztok! Jó régen voltam errefelé
.
Teszt fázisba lépett a IOT kávéfőző projektem, már webes felületen lehet monitorozni és állítani a PID hőmérsékletet, így nem kell külső dobozzal bajlódni az egész szép (láthatatlan). Vannak fejlesztési ötleteim, de első lépésben GitHubra szeretném feltenni a projektet, ha van bárki akit érdekel egy ilyen jelezze, mert időm kevés van és az érdeklődés ad motivációt. Illetve egy technikai kérdés, hogy szoktátok a pumpa szabályozást csinálni, PWM vagy AC dimmer?
A másik téma, hogy látom éppen lemaradtam a nagy VST kosár rendelésről. Van-e még más hasonló cipőben aki társulna egy rendeléshez? -
PeterAgos
csendes tag
válasz
justgiveup
üzenetére
+- 1 fok, 40-95 C között lehet beállítani melegen tartásra. A fedélen van 3 kis lyuk, digitális beszúró hőmérő belefér, azzal ellenőrizhető a hőmérséklet.
-
TDX
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Az 1) és 3)-hoz nem nagyon tudok hozzászólni.
2) Nálam a kávétól függ milyen arányt használok, 11g és 13g között használok valamennyit 200g vízhez. Minél világosabb a pörkölés, annál nehezebb jól kioldani, ezért annál több víz kell hozzá (arányosan), viszont én a víz mennyiségét tartom fixen.
Én kitalálnám hogy kb. mennyi kávéra van kettőtöknek szüksége (grammban), és az alapján számolnám ki hogy mennyi vízből kell főznöd összesen - kb. annyi grammal kevesebb lesz az eredmény ahány gramm kávét használsz, szóval kb. 6%-kkal kell több víz mint amennyit összesen akartok. 250g-nál többet egyszerre nem nagyon lehet az AP-be önteni, szóval ha 235g-nál többet szeretnétek, akkor lehet 2x kell főzni.
Mivel még nincs hőmérséklet beállítos vízforralóm (hamarosan lesz), én mindig forrásban lévő vizet használok.A szépsége szerintem is pont az, hogy sok mindennel lehet játszani. De majd ha a kezedben lesz, és kikísérletezted mi tetszik, lesz már egy készítési mód amit begyakorolsz és gondolkodás nélkül fog menni
-
Sziasztok,
Hoztam Nektek néhány kérdést, előre is köszönöm az esetleges válaszokat

1)
Miután igen rövid időn belül két Graef cm702-ről sikerült lecsúsznom, úgy vélem ez egy jel és mégis kézi örlő mellett tenném le a voksom.Visszaolvasgatva korábbi hozzászólásokat, érdeklődéseket, azt hiszem Timemore C2 lesz a befutó. Az még épp a lélektani határon belül volna árban.
Kérdésem az volna, AeroPress-hez mennyire jó?
Az AVX "saját márkásait" nézegettem még hasonló árban (max ~25k), találtam ott egész jóképű örlőket, de ahogy itt olvasgattam, nem igazán van róluk vélemény, visszajelzés (máshol sem), így nem mernék beleugrani.
2)
Feleségem tejes kávét szokott inni, én hosszút.
- Aeropress-hez Ti hány gramm örleményt használtok egy, illetve két fő esetén?
- És meddig öntitek fel egy, illetve két adag esetében a tartályt?
- a javasolt 80 fokos vizet érdemes használni vagy inkább a pár helyen javasolt 90 fokosat?Elolvastam tucatnyi készítési módot, megnéztem jó néhány videót (inverted method szerint készítem most a kávét), mindenki máshogy csinálja. És tudom, hogy ez az egész Aeropress szépsége, de megőrülök
3)
Idővel az AeroPress mellé lehet, hogy érkezne egy kotyogós is; azt tudom, hogy Bialettire érdemes lőni, de azon belül? Moka? Venus? Brikka? (New Brikka?)Alapvetően két főre szoktunk főzni, ha esetleg vendégek jönnek, akkor lehet, hogy jól jönne 4 vagy akár 6 főre. Avagy érdemes esetleg nagyobbat venni és ahhoz egy kisebb kosarat is szerezni?
Még egyszer köszönöm előre is a válaszokat!
Ha esetleg valakinél akadna elfekvőben egy eladó Timemore C2 esetleg Graef cm702, írjon rám bátran privátban
-
pbalint
csendes tag
Wellington
Frida
KisnápolyEzek a közelmúltban nyíltak, így fogalmam sincs milyenek, csak tudom, hogy léteznek

-
Debrecenben van ajánlott kávézó? Black Sheepet néztem első körben.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
justgiveup
üzenetére
Fokonként állítható, azt nem próbáltam, hogy hogyan tartja a hőt, mert amikor eléri a kívánt hőfokot, forrázunk. Estére lesz deszt vizem, megnézem majd. De kifogástalan a cucc.
-
SoundON
tag
válasz
Flashback
üzenetére
...szerintem ezen pont azért nincs nyomásmérő mert akkor mindenki frászt kapna
csodálkoznék ha nem össze vissza esne kelne a nyomás amikor 3-4 lépésben tudja csak a dugattyút lenyomni teljesen [link] . Minden egyes "megállónál" esik szerintem. Ez a valami teljesen zsákutca...egy kicsit olyan mintha az autóra kerék helyett kockákat tennénk
de legalább jó drága ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
hm, akkor valamit lehet, hogy nem követtem figyelemmel a modokat illetően.
ui.: oh, megvan... a rézbojler. csak a lényegen siklottam át
-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
vagy innen megveszi valaki másodiknak, hehe.
nagy üzlet volt a hasonló gépem tavaly Gerytől, nem vagyok hozzászokva, hogy a használt cuccaim ára csak megy felfelé, utolsókat rúgja a kapitalizmus
-
sz.zs.
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Azt tekintve, hogy Fragolánál nagy valószínűséggel nem lesz többet rézbojler - ha pedig igen, az alapanyag és munkadíjak drágulása miatt kb. dupla áron - ez egy nagyon jó ajánlat.
-
sz.zs.
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
S jobb vele a kávé?
-
justgiveup
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Tudom, hogy ez kvázi megválaszolhatatlan kérdés lesz, de...

Mostanában szeretném eladni a lelkem és belekósoltni az espresso vonalba. Eddig egy Flair58-on gondolkodtam, ami hasonló árban van. Melyiket ajánlanátok eme ismerkedésre?
-
icm
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Van nekem is szilikon kartömítésem ha úgy adódik, hogy Druszámtól nem tudod átvenni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4082, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) vagy úgy kezelik, ahogy kellene
csodálkoznék ha nem össze vissza esne kelne a nyomás amikor 3-4 lépésben tudja csak a dugattyút lenyomni teljesen