Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Sztem már minden itthon boltban kapható barista löttyöt próbáltam, legalábbis a zabokat. A diszkontok nagyon csúnyán elviszik az ízt, de a többi vacadék is. Egyedül oatly és alpro zab, amelyek nem ártanak - nyilván más lesz a kv, de a tehéntejtől is, csak máshogy más. A baj az, ha savanyítja, márpedig
-
vendingo
veterán
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ránézésre ugyanaz, mint a Cafesing Orca, Potu flat burr grinder, illetve a Normcore flat burr grinder. Ezeken a neveken fogsz találni róla több tapasztalatot. Annyi hogy ezek elérhetőek “ghost” késsel is, ami itt nincs ha jól látom, de review-knál nézni kell, hogy melyikkel tesztelték.
-
aleister
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Egyelőre még engem sem, de ezt betudom annak, hogy nem volt még időm az ízekre koncentrálni.
Ami frusztráló, az egyértelműen a nagyon hosszú őrlési idő, valamint a sok maradvány, amitől csak sok pöcsöléssel tudsz megszabadulni.
Ami pozitívum az a könnyű és sima érzetű őrlés (a kislányom is tudja tekerni), valamint a könnyű tisztíthatóság (konkrétan nem kell vele plusz időt tölteni).Szombaton írok majd konkrét másodperceket 9 és 18 gramm esetén, presszó finomságnál K6/C6/Hg49s viszonylatában.
-
Toobee
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ezek teljesen biztos, hogy cseh koronás árak, csak nem jött össze nekik az átváltás.
Szűrőpapírt tudsz venni az Ekokapszulánál. Papírszűrők 4Barista 100 darab - 51, 53, 58 mm
Náluk egyébként van Robothoz való méret is, meg dugattyú tömítés is. -
-
Toobee
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Akkor még jó, hogy nem rendeltem be. Már kezdtem örülni, hogy ez egy újabb szintlépés lehet a Robot P64 Brew kapcsolatában. A legjobb kávéim kivétel nélkül a durvára őrölt, fröcsögős, pulttakarítós verziók szoktak lenni. Jó lett volna megnézni, hogy még durvábbra őrölve mit tudhatnak együtt úgy, hogy azért a 6 barba is bele tudjon nyalni 1-2 mp-re.
Az előbb például egy DAK Sun Drip ment, az alábbi profillal. Már innám a következőt, annyira jól sikerült. -
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Hmmm. Elvileg tök jól néz ki. Meg nem is tudunk semmit, míg meg nem csinálod a modot.
Ám akkor vajon miért nem ilyenre készítették a nemnyomifoki kosarat? Robotnál eddig nekem az volt, hogy bármin változtattam (a hülye óra kivételével), nem tett hozzá a végeredményhez, csak a pénzt költöttem, vagy megmagyaráztam magamnak miért jó, míg ki nem próbáltam factory default. -
zolnagy
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Na, ha többen így csináljátok, akkor kipróbálom. Bár a jól megszokott dologról nehéz áttérnem, azt hiszem. Nekem így áll kézre

Egyébként így is van nyomás esés, csak a végén nem fogy e a víz. De be van készítve direkt erre egy kis csésze. annak az a dolga, hogy felfogja a maradékot. -
Tomace91
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Igen láttam
Már csak az érdekelne, hogy amit a többiewk írnak sima tej programnál a 2. lassúlás nekik miért van jelen nekem miért nincs. 
Más téma. Tudtok ajánlani olyan tejöntőt a Subminimal flowtip-en kívül amit lehet melegíteni tűzhelyen/kerámia főzőlapon és ugyanolyan hegyes? De ha van valakinek eladó flowtip-je az is érdekes lehet nekem
-
Tomace91
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Csináltam videókat:
Sima tej LatteArt program: [link] => Nekem csak kb félúton felgyorsul és ennyi semmi más. Szóval csak 1x van fordulatszám változás többször nem.
Növényi tej LatteArt program: [link] => Ez tényleg megáll a vége előtt egy pillanatra és utána lassabban folytatja.
Modelszám: DR-KMF002
Date code: 2504Jó lenne megtudni mitől lehet a sima tej programnál hogy valakinek van még egy 2. fordulatszám változás is másoknál meg miért nincs.
-
Toobee
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Most reggel például a két gyerek kapott kakaót a maradékból. Alternatív tejjel nem tudom milyen, nálunk a tej tej megy.
Ha nem felejtem el megnézem időben mikor vált tempót a miénk, de az utolsó harmadban, ez egészen biztos. Akkor már jó a tej is, meg a hőmérséklet is. -
válasz
sz.zs.
üzenetére
Igazi kemény cuccal próbáltad már?
Egyébként feketepéntekeltem a kofio-n egy J-Ultrát, tettem bele "Colombia ARCADIA omniroast" babot - hát, kellett kapaszkodni, jobban, mint a K-max-ba, viszont gyorsabb valamivel. Klasszik pöriket nagyon szép egyenletes erőigénnyel őrli.
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Jó az, hosszú tűkkel. De van egyszerűbb megoldás (blind shaker). Plusz nem eszed a fogaskerekekből belemorzsolódó műanyagot.
A nyomásmérő tartó meg törik, mint a ropi. Van egy fészbúkos srác, aki csinál fémből. Golyókat is a kar végére. Itt is volt róla már szó, talán kereshető. -
TDX
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Én a brewistámat enyhén ecetes vízzel vízkőtelenítettem. Mondjuk minimális lerakódás volt csak benne mert visszasózott desztvízzel használom, de 1-2x volt hogy csapvízzel ment, az után volt ez. Utána alaposan átöblítem többször csapvízzel hogy ne maradhasson benne semennyi az ecetből. Durva lerakódás esetén persze nem biztos hogy ez elég, ott lehet valami töményebb kell. A nyakból ez nem szedi le feltétlen mind a lerakódást, ott egy szívószáltisztítót toltam rajta át párszor (ecetesen), úgy az a része amit látni a nyakból, lerakódásmentes lett.
-
Tessseract
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nálam is ez volt. Az elmúlt napokban egyre drágább volt, aztán rákeresve már alig volt találat. Utána random más termék alatt hirdette az ali és hirtelen le is csaptam rá. Remélem nem kamu.

innen vettem
-
-
-
-
-
Mano66
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ne rakd fel a dupla kifolyót! Vegyél az Alin egy 75 ml kiöntőt. [75 ml Single Mouth] . Sokkal egyszerűbb a használata. Max annyit szoktam, hogy mivel csak félig töltöm a hattyúnyakút. Ezért a kiöntőbe öntök egy kis forró vizet. Így a nyakrész is és a 75 ml kiöntő is átmelegszik.
-
-
-
-
-
-
Toobee
veterán
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ezért mondtam múltkor, hogy felesleges a barista verziót venni, azt a pénzt inkább költsd jó kávéra.
…ahogyan az előmelegítés is felesleges és kevert vízzel még drága lépés is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
persze értem miért melegítitek elő, 50 gramm vízzel valószínűleg nagyot esik a hőmérséklet. Én 100-at töltök, mindig 99 fokos, így nagyobb a rendszerbe töltött hő.
-
Toobee
veterán
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- HP EliteBook 735 G6 13,3" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest