Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Engedtem egy százast az árból, amitől olcsó nem lett a Synchronika, de tárolgatni/kerülgetni részemről hüleség. Olcsóbb már nem lesz, mert 2-3 havonta beesik kis forgalmú kávézó, pékség, cukrászda pont ilyen igénnyel. A nyitott szűrőtartó volt használatban. A gép többi tartozéka még eredeti dobozában érintetlenül pihen. Mint valaki a lap tetején linkelte Helsinki-ben az alapmodellt lehet akciósan is kapni. Hajrá!
Azt meg csak most látom, hogy a profilozós téma most futott újabb kört :-). Épp most futott be az új Pro800. ha valaki ACS gépen töri a fejét, az mindenképpen tapizza meg előtte, mert nem biztos, hogy a finissel mindenki elégedett lesz.
-
-
rastacsz
tag
De az LM LM, a kinézeten, a 3 literes gőz tartály miatt, a végtelen gőzön kívül mit tud ténylegesen, ami miatt annyiért árulják, amennyiért?
A kapcsoló kar egy on/off mikrokapcsolót működtet, ami egy pumpát indít és a kar működtetéséig tolja a vizet.
Az iot verzió már be-kikapcsolható, egész hétre időzítheted a bekapcsolást, állítható előáztatás (pumpa be x másodpercre, pumpa ki Y másodpercre, aztán pumpa indít, de le nem áll)
Nincs állítható, menthető, monitorozható profil.
Mindazonáltal egy sárga, vagy egy fehér (+tölgyfa kiegészítők) készüléket nem utasítanék vissza.
@Flashback. Én a Szegedre, majd onnan elkerült rocketre gondoltam, hogy nem mindenki boldog vele
-
-
válasz
rastacsz
üzenetére
Valóban nem olvastam mindet.
Amikor megjelent megnéztem pár review videót meg a Home Barista fórumba beleolvastam. Elégedettek és mivel már 3 éve a piacon van, tapasztalat is akad böven. Nameg kb minden megvan ami egy gépben lehet: Dupla Bojler, Rota pumpa, Nyomásprofilozás, PID... A szervíz hátteret nem ismerem.
WiZARD: Esetleg Decent? -
rastacsz
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Na de hol van lmlm 3k-ért?
használtan nem igazán láttam még, újonnan pedig 5k 19%-os áfával.
A linea mini is tud már profilokat menteni, ismételni?
Most hirdetnek egy la marzocco linea 2 fejes verziót, de 2M Ft-ot kérnek érte. Kell egy vizes vágó és el kell adni a másik felét
-
WiZARD
veterán
Köszi a tippeket. nettó ~3k eur a felső limit
R91, Sanremo You felette van
ECM Syncronica-t, meg Bianca-t is néztem. De ha már nem LMLM, akkor legyen menthető és ismételhető profil, ismerem magam, hogy manuálisan max nagyon ritkán használnám. De ha menthető profil van, azt be tudom lőni 1-1 kávéhoz...
Robotot kb nem használom, pedig néha nagyon jó shotokat csináltam vele. Néha meg nem
Andrejának utána nézek. Elsőre ami szembejött hogy rézbojler és nem acél. Bár hogy ez ténylegesen mennyit számít az jó kérdés.
Egyébként nagyon hasonlít Vesuvius-hoz a szolgáltatásaival.(Asszony LMLM felé húz nagyon)
-
nate82
csendes tag
Szerintetek a linkelt nyitott kar jó lehet bezzera strega géphez:
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/45-1-Barista-eszkozok/454-3-Szurotarto-karok/5/920-San-Marco-Nyitott-szurotarto-kar -
JackFeryll
őstag
Könnyebb síkra tamperelni utána. Elviekben segítene homogénebb módon eloszlatni az őrleményt, de ez az oldal inkább kívánság mint bizonyított tény. Ha belegondolsz nem is a teljes őrleményt keveri meg a kosárban csak a tetejét és valamennyire tömöríthet is, a mintákról meg nem is beszéljünk.
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok! Ajánlásoknak köszönhetően beruházok egy Dedica EC685-re. Már néztem hozzá bottomless filter-t, és tampert. Kérdésem az lenne hogy a distribution tool is must have? Az pontosan mire szolgál?
-
rastacsz
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Én is a biancat mondanám, főleg, ha van egy kis akcióval (rá kell kérdezni Bélánál, jó fej, biztos ad pár százalékot) és maradna még egy plusz őrlőre is.
Vagy attól is függ, mennyire viszket az upgradeitis és mennyire nyúlik a takaró. Akkor pl cremina, profitec pro 800, argos
Amúgy robot ennyire macerás ezekhez képest?@Flashback r91? Volt olyan review akkor amit nem olvastál

-
-
norkov84
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Gábornak (Kávékalmár) nem régiben volt egy eladó ECM Syncronica-ja... nem tudom megvan-e még.
Ha nem babrálja az ember a kis kart, csak nyitva hagyja, nem kell profilozni, de a lehetőség mégis ott van.
Nálam az R58 kb. 25 perc után hadra fogható. Mivel felépítésben ez is hasonló, így kb. fél óra a bemelegedés, nem tudom ez Nektek soknak számít-e. -
WiZARD
veterán
Van kölcsönbe egy LM Linea Mini nálam és megint rájöttem, hogy itthonra kellene kávégép.
Ezzel nagyon elégedett vagyok, és kézenfekvő lenne egy ilyet venni.
Egyszerű, megbízható, ízlik amit csinál, nagyon gyorsan meleg és használható.De ennyiért már csomó mást is választhatnék. De mit és miért?
ACS Vesuvius-on akadt meg a szemem, ez ami a nyomásprofilozással többet adna. Ismeri esetleg valaki?
Amitől félek az a megbízhatóság/szerviz támogatottság, lassú bemelegedés.Hogy kell-e nyomásprofilozás az jó kérdés. Eddig megvoltam nélküle, és ismerem magam hogy megunom és napi szinten nem szórakoznék ezzel, na meg az se árt ha asszony is tudja használni.
Így csak olyan lehet érdekes, ami menthető és "automatikusan" tud működni.Darálónak jelenleg egy F64 Evo-t hoztam haza, ez marad amíg ki nem vágom az ablakon mérgemben a kiló pangó miatt, vagy meg nem jön a Niche Zero (amit júliusra ígérnek)...
-
-
blve
csendes tag
Üdv, bocs az amatőr kezdő kérdésért, de a deszt. vízzel kapcsolatos kommentek általában a víz márkájáról, beszerzési forrásáról, receptekről szólnak, engem viszont egyszerűen csak az érdekelne, hogy ha a gépem leírása szerint csapvíz használata mellett mondjuk 3 havonta illene szűrőt cserélni, akkor desztillált vízzel (persze valamilyen recept szerint bekeverve) ez az idő mennyivel hosszabbodhat meg? Valami általános tapasztalat nincs ezzel kapcsolatban?
-
Zen42
tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Az ellenanya meg volt húzva, ha pedig netán a benne lévő rugó fáradására célzol ha az történne, pont hogy csökkenne a nyomás a pogácsán.
Arról lehetett szó, hogy fodítva nézte az ürge a flow rate táblázatot és 2 Bar-ral följebb tolta a nyomást ahelyett, hogy lejjebb vitte volna. (Gyárilag a Silviák valamiért 11 Bar-ra vannak állítva.) -
Zen42
tag
Ma reggel kiderült, hogy mióta megvettem ezt a Silviát, azóta 13 Baron(!!!!) használtam.
Két és fél éven keresztül!Mindig magamat hibáztattam az elszúrt shotokért meg a kávéra fogtam mert elsősorban a kifejezetten világosokkal, omniroast-tal volt problémám de azzal folyton. Amikor ugyanis megvettem a gépet az eladó azt mondta, hogy semmi más nem lett rajta tuningolva, de az OPV be lett állítva 9 Bar-ra. Mondom neki az sem lett volna gond ha nincs mert kb 10 perc beállítani mindenestül, de persze, köszi.
Aztán bár a kedvenc kávéimnak kissé más íze volt meg az előző gépememhez képest gyakrabban küzdöttem csatornásodással de ráfogtam arra, hogy én marha eladtam az őrlőmet és egy Graef-et használtam ideiglenesen. Aztán végre vettem egy szupi kis Major-t sz.zs.-től. Bejárattam. Csodás rögmentes őrlemény másodpercek alatt. Nosza rajta, a WCR-től rendeltem három zacsi kávét mert azzal az omniroast-tal volt mindig a legrosszabb. Próbák. Az ízek jobbak lettek de a borzalmas csatornásodás maradt. Megint az előkészítésre gyanakodtam, de a leggondosabban megalkotott míves pogácsa is ugyanazt produkálta.
Mondom, ilyen nincs, itt az ideje, hogy beállítsam az OPV-t 6 Bar-ra, mert tele a tököm.Mind a mai napig elmulasztottam megmérni az eldobott víz mennyiségét mivel elhittem, hogy be van állítva az OPV, de most megtettem csak kíváncsiságból, hogy az átállítás előtt tudjam mennyire volt pontos az a 9 Bar. Mindössze 40ml vizet dobott el az OPV 30 másodperc alatt! Szó szerint nem látok a pipától, hogy lehettem ekkora marha! Tényleg volt állítva az OPV-n, de nem ráhúzta a rugót hanem kiengedte! Most belőttem 9 Bar-ra az OPV-t és egyelőre így hagyom, csak tanulságul írtam ezt le.
-
Zen42
tag
válasz
Kulbi
üzenetére
Persze, arra gondoltam, hogy nem átalakítottad a Marát, csak méred a hőmérsékletet (erre céloztam azzal, hogy "informatív" és mellesleg van egy timered is.
Megértelek. Majdnem vettem egy MaraX-et amikor néhány éve 3 kilóra volt leárazva és az a véleményem, hogy ha már nem PID van benne hanem az a három állású valami, igazán elkelt volna rá egy hőmérő. (Hozzáteszem, végül nem ezért nem vettem meg hanem mert elkapkodták.) -
rastacsz
tag
Papa fordítva veszi be a gyógyszert néha?
@Béla kérlek, ne költs sokat ügyvédre, fölösleges!
Nem gondoltam volna, de a gyengébbek és az ügyvédek kedvéért (itt nem rád gondolok, igazából sosem gondolok rád, csak furcsa, hogy linkelgetsz)

Amúgy sokmindent elárul egy-egy kereskedőről, hogy a raktáron porosodó cuccok erősen követik az eur/huf árfolyamot. Vagy, hogy a kedves vevő a hülye állandó jelleggel. Arról nem is beszélve, hogy az x összegért beharangozott termék, mire a shopba kerül megdrágul. De hát hol van már a 260-as euró

-
Kulbi
aktív tag
válasz
Zen42
üzenetére
Hát azért nem ez a lényege. Az a része csak egy reed szenzor a szivattyúra ragasztva. Nekem ami miatt kellett az a kiolvasott hőmérséklet a hőcserélőben és a gőz bojlerben, mert a gőznyomás nem mindig ad elég információt arra, hogy a kávévíz hőmérséklet beállt-e már. Mint tudjuk a MaraX kávé üzemmódban eléggé ingadozik ide-oda főleg gőzölés esetén és akkor csodálkozik az ember egyszer miért ilyen máskor meg olyan a kávé.
-
icm
tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Beírod majd Te is, hogy gyanús számodra ez az avx a világ legjobb kosara akkor világversenyeken miért nem használják akkor majd kivág Téged is. Termékei hibátlanok a felhasználó gyökér. Mondja Ő miközbe nem olvassa el a beüzemelési leírását egy gépnek és csodálkozik ha nem megy. Ilyenkor hol a hiba?!
-
Benex
senior tag
Sziasztok, relative meg uj vagyok a kavezas vilagaban. Van egy Gaggia Classic gepem. Jelenleg meg nem modositottam rajta semmit. Van melle egy Tchibo kezi es elektromos grinderem, de nem az igazi. Az lenne a kerdesem, szerintetek ez megfelelo tipusu grinder -e? :
Sage BCG600SIL
Koszonom a tippeket!
-
törölt tag
válasz
Toobee
üzenetére
Ezt kipróbáltam, de elképesztően idegőrlő ténykedés. Oké, a videó alapján tényleg egyszerű, egy lapkát alátesz és kész is. Én órákon keresztül szedtem szét és raktam össze, volt ahová már 4 lapka is került és ugyanúgy rossz volt az illesztés. Szerintem ha a motor felfüggesztése(?) nem stimmel, kilengése van a forgó, alsó résznek, akkor nincs az az isten, hogy ahhoz hozzá tudjam illeszteni a felsőt. Legalábbis nekem nem sikerült. Utána küldtem szervízbe, jött vissza új késekkel, amiknél kevésbé hallatszik ki ez a ciripelés, de például üresen, leálláskor hallható. Sajnos vidéken esélytelen, hogy találjak bárkit, aki Eureka őrlőt tud javítani, vagy egyáltalán ránézne és mondana valamit. Most én is pár napja próbálok a közelemben felhajtani valakit, aki pár órára tudna kölcsönözni nekem őrlőt, hogy megnézhessem azzal és kiderüljön hogy tényleg itt van e a gond, vagy máshol kell keresni.
-
válasz
rastacsz
üzenetére
én csak pár napja vagyok bent ebben a KVX csoportban, de jobb lenne menni

VST téma miatt benéztem, aztán rászűrve a VST keresőszóra a csoportban kiderült, hogy egy éve forgalmazni szerette volna, szeptember környékén úgy tűnt összejön, aztán mivel mégsem, kiderült, hogy a VST amúgy is csak túlárazott.
ami amúgy lehetne igaz is, csak a lyukak számából és átmérőjéből nem következik 
-
rastacsz
tag
Ki vásárolt be több őrlőt, kést, gépet aztán küldte vissza 14 napon belül?
Mindazonáltal, ha a gyár kipróbálja az őrlőt, gépet és csak utána csomagolja, szállítja, de az őrlemény, kávécsepp, bármi, még látszódik a készüléken, akkor a vásárló otthon kicsomagolja, konstatáltja, hogy "ezt valaki használta", felqródik, majd elállási jogával próbál élni, de mivel nem eredeti a csomagolás, esetleg fóliát is eltávolított, akkor egyik-másik kereskedő beint, hogy "hohó te használtad és én legfeljebb x%-kal kevesebbért veszem vissza" ?
+ egy pár ezer kg-os élettartammal hirdetett, bevonatos őrlőkés esetén, ha nem lett 3-5kg sem vele darálva, akkor mi a bánat csökkenti az értékét?
-
Toobee
veterán
válasz
üzenetére
Könnyen lehet, elég gyakori hiba ez, még a drága, ipari darálóknál is. Ezzel az egyszerű módszerrel otthon is ki tudjátok javítani ezt a hibának is hívható featuret.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ugyanez a setup van nálam is, ugyanezek a hibákkal.
A receptek is hasonlók, csak 18 megy az ims kosárba, de az arány és idő ugyanez.
A Specialita őrlő ugyanúgy ciripelt olyan beállításon, amin gyors volt a shot, szövegkiemelős ellenőrzés egyértelműen mutatta, hogy nem párhuzamosak a kések. Szervíz, késcsere, most kevésbé ciripel, de ugyanolyan furcsán működik. Nekem szemre úgy tűnik, hogy az alsó, forgó kés, amit a motor pörget, mintha kicsit "kilengene". Nem lehet, hogy ő is és én is azért kínlódunk az ingadozó minőségű shot-okkal, mert az őrlő kései nem futnak párhuzamosan és folyamatosan nem konzisztens őrleménnyel próbálunk kávét készíteni? Főleg ha a gyors lefolyás miatt zárjuk az őrlőt és még több fine és még rosszabb őrleményt kapunk. Ő is írta, hogy alaposan készíti elő a pogit, a MaraX is rendesen megy, a végére mégis elmegy valami. Szóval nem lehet az őrlő az oka mindkettőnknél? -
Toobee
veterán
válasz
pbalint
üzenetére
Eureka amúgy is egy állítási rémálom. Nekünk volt a cégnél Atom, még meg nem kotlott. Rengeteg idő, mire átmegy rajta egy-egy állítás. Ez mérsékeltebb módon van jelen adagos őrlésnél. Plusz, ha bent van a sztatikus feltöltődés elleni kis lemezelés, akkor még el is tud ott akadni egy rakat fine, ami szépen keveredik bele minden őrlésbe, esetleg el is dugul az egész.
Videó mindenképp hasznos lenne, a teljes folyamatról, babok kimérésétől kezdve a kávéfőző leállításáig. Elég valószínű, hogy ebben a sávban lesz a hiba valahol

#118247 roBEEsz: környék=?
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
pbalint
üzenetére
Hát ahol vásároltam, oda visszavittem ezzel a hibával.. aztán gyakorlatilag egy kés csere történt benne..
Annak idején én ránéztem és párhuzamosnak találtam őket.. (igaz, elég kókler módon csináltam, mivel konkrétan szövegkiemelőztem a kést, hogy nézzem hol kopik esetleg jobban.. de nem volt ilyen terület..)
Mindenesetre szerintem fogok beszélni valakivel, hogy nézzen rá.. csak a környéken viszonylag korlátozottak a lehetőségek.. és akkor még enyhén fogalmaztam

-
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Majd lehet készítek róla egy videót, aztán megköszönném ha ránéznétek..
Amit én tapasztalok, hogy a legfinomabb álláson van (mikor leáll az őrlő már karattyolnak kicsit a kések..) mégis a vártnál jóval gyorsabban folyik.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy adott egy Roastopus Sirén (jelen esetben).. én 19g-os adagot szoktam használni "világosabb" pörkölésnél az IMS 12/18g kosaramba.. a végén így kapok 45-50g "folyadékot" kb 30mp alatt..
Azért folyhat gyorsan, mert csatornás? Több esetben is láttam már a közepén egy db pici lyukat -amely ugyan nem túl mély, de ott van-.. Viszont ezen a vonalon nem tudom, hogy akkor mi mehet ennyire félre egy WDT-Puck Perfecter-Tamp után..
Mindenesetre nem sokára megérkezik a VST kosár, ami pedig ha jól tudom még finomabb őrleményt kér... szóval kicsit parázok tőle..
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Itteni, de 2017 óta nem írt ide a srác.
-
válasz
Bazsee71
üzenetére
Engem a saját gaggiás b@szódások után afrikaival, főleg ruanda tájékon meglepett, hogy egy nyilvánvalóan kissé rontott shot nem volt citromlé. Persze, alulkivonatolt, az világos, de alapvetően finom.
ui.: aprón van egy mazzer miniE. Innen árulja valaki? Barátomnak (a marax-esnek) promóztam, de azért érdekelne mi van benne...
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez igazából nem - kizárólag - a gyors lefolyás miatt lehetett üres, hanem az alulkivonatolás miatt. Egyszerű "biztonsági" recept espressora: túllövöd a dózist, durvítasz az őrleményen, és gyorsabbra is veszed. Így ugyan nem valószínű, hogy lesz benne kellemetlen, de izgalom sem sok marad.
-
válasz
roBEEsz
üzenetére
Figyuzz, no offense, ma vett barátom egy maraX-et (mezítlábas, semmi flow control). Az eladó főzött nekünk egy ruandai casmot (ami azért nem egy basic fajta), specialitá őrlővel, semmi single mod. Picit gyorsabban jött le, mint kellett volna, szerintem elsiette a tamperelést (se wdt, se kisf@szom, őrlőből gyári kosárba, megnyomogatta, slussz). 20g be, kb 50 ki 30mp se volt a gomb megnyomástól.
És finom volt. Nem savanyú, inkább kicsit "üres" amit én a gyors lefolyásnak tudtam be.Szóval furcsa a kálváriád ezzel a szettel és nem tudom hol a bibi, pedig szemlátomást tud működni.
Amúgy végy egy mazzert.
-
WarLock07222
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Szerintem amúgy ha nagyon megüti a klíma változás a kávé termesztést hosszú távon, akkor esélyes, hogy ehhez hasonló technológia lesz a jövő. Bizonyára ezt is lehet mértékkel csinálni, hogy ne "tocsogjon" a cuccban a kávébab. Az a baj, hogy ez a Frei-es cucc bármivel érintkezik, azon már csak a pusztító tűz segít, ha takarítani kell. Ezt persze nem annyira reklámozzák.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Heavyrain
üzenetére
Ízesített kávéból nem fogsz tudni jobb minőséget venni, mint a Frei-es. Igazából nincs is értelme jobb minőséget venni, mert a kávébabnak az ízét úgyis 100%-ban elnyomja az ízesítés. Topicban nagyjából szentségtörés, de egyébként én is szeretem az ízesített kávékat, igaz inkább "desszert"-ként édesen, és nem napi kávéfogyasztásra. Szóval ha ízlett a Frei-es, nyugodtan vedd meg, az ízét úgysem a benne lévő kávé, hanem az aromák fogják meghatározni.
-
Cathfaern
nagyúr
Full automatával is lehet vállalható kávét főzni, csak némi állítgatás kérdése: [link]. Árban sem feltétlen több, mint a 150-200k kereted, főleg ha használt is mehet.
"olyan kész bolti őrölt kávéval aminek a szemcsemérete miatt pont iható lenne a kávé a EC 685 Dedica géppel"
Ilyet nem fogsz kapni, legalábbis Magyarországon. Viszont ha bemész olyan kávézóba, ahol árulnak kávét, ott (legtöbb helyen) le fogják darálni neked espressora. Viszont kell hozzá nem nyomásfokozós kosár, meg tamper."Bocsássatok meg a tudatlanságomért, ezt a két féle kosarat (normal, nyomásfokozós) alapból tartalmazza a gép?"
Legtöbb alsó kategóriás gép vagy csak nyomásfokozósat tartalmaz (ebbe mehet a bolti kávé) vagy mindkettőt (ritkább). Az konkrét modell meg kiszerelés függvénye, hogy pontosan mit. -
Tragger
tag
Láttátok már? Acaia Orbit
-
-
-
bbuffy
senior tag
Frei kv meg fahejas cuccok….ajajj, kár volt benéznem, na majd juniusban
-
vatoloco26
tag
Sziasztok,
Kávé tömörítés kapcsán a szilikon lap vagy a tömörítő állvány vált be nektek igazán?
Illetve szűrő tekintetében ki mit ajánlana dupla adagos megoldásban? ims,lelit?avx?
Köszönöm
Üdv -
stereofan
tag
igen, ez így nem ajánlott, ha a nyomásfokozós kosarakat használod, akkor szinte mindegy melyiket választod a boltból, max. törekedni kell a frissességre.
ha normál kosarad van, oda meg már szükséges az őrlő meg egy tamper, de ezekkel már egy másik dimenzió a végeredmény egy friss pörköléssel
-
törölt tag
válasz
Andreaspasco
üzenetére
Miért? Teának még jó lehet.
-
hoffman_
nagyúr
egy kis hétvégi csendélet, lassan révbe ér ez a setup, már csak a SJ kartartót kell megfúrni és mehet is fel. néha már egészen jól sikerül megfogni egy-egy koffit, ez még mindig Aramo. ennek örömére a múlt heti szekszárdi borozásnál vett Lucky Cap-ből főztem elsőre egy jó kis citromlevet ma : )
megjött a nyomásmérő is, 8bar felett dolgozik valahol és szépen egyenletesen épül fel, ha valami nem ment, az user error volt, ebből úgy tűnik most.
-
Heavyrain
őstag
Sziasztok,
Elég nagy teasznob voltam azonban elkezdtem a kávék felé kacsingatni. Afrikai single origin irányába indultam el mert tetszett az az ízvilág aztán egyszer kaptam egy Cafe Frei-es ízesített kávét.
Ilyen hardcore közegben lehet nem illik bevallani, de nekem ez jobban ízlett mint bármi más amit eddig kóstoltam még akkor is ha ízesített, nem "igazi kávé" és nem a legjobb minőséget képviseli.
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e hasonló ízvilágú (vanília+fahéj+szerecsendió) ízesített, de jó minőségű Magyarországon beszerezhető kávé?
Köszönöm! -
zolnagy
őstag
válasz
üzenetére
Hát a sok év alatt én azt tapasztaltam, hogy minden kijelentést, mérést fenntartással kezelek, mert többször volt, hogy nálam ugyanaz más volt (a mérés persze egzaktabb azért) Ez igaz a saját kijelentésemre is. Nem tudom összehasonlítani, de volt 2-es (román gyártású) brikkám, és azt nem szerettem így, mint ezt az eredeti olaszt. Különbségként azt látom, hogy a szűrő és az alsórész között is van itt egy plusz tömítés, meg a szűrő sem alu, mint a 2-esnél. Mindez persze nem tudom, mennyiben befolyásolja a végeredményt.
-
roBEEsz
csendes tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki Mignon Specialitaról váltott más őrlőre?
Nem tudom megszokni és egyre inkább azon vagyok, hogy nem is szeretném..
Erőteljesen gondolkodom az eladásán, de egyelőre még azt nem tudom, hogy mennyit lehetne érte kérni (fél éves, 1 hónapja volt késcseréje, még jó fél év gari biztos van rá + single dose mod) és hogy milyen utód után lenne érdemes nézni..
Alapvetően tök pozitív, hogy nagyon minimális pangóval dolgozik, csendes és gyors.. de nekem az állító mechanizmusa pl. nem jön be és világosabb, spec. kávéknál azt érzem, hogy egy kicsikét keveset tud - bár talán az én zöldfülűségem is rátesz 1 lapáttal -
Szóval a kérdéskörök adottak.. mennyit érhet és mivel érdemes pótolni? (Ha ez olyan 130 körül elmegy, akkor az utódra kb 180 lenne a keret..)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
üzenetére
nekem meg kerámia lapom van, ami egy rakás vacak és nem lehet rajta normálisan brikkázni. mégis szeretem
ezzel azt akartam mondani, hogy nekem is ismertek a fenti problémák, vagy hőhiányos lesz, vagy rá tud kapni, nagyon nehéz eltalálni ilyen lapon sajnos. viszont a régivel szerintem szuper kávét lehet főzni. az új, műanyag/gumi szelepes/szájas köpködős cuccot egy barátom áthozta, hogy nézzük már meg, hát nem volt egy nagy élmény. -
törölt tag
válasz
zolnagy
üzenetére
James Hoffmann mért rá hőkamerával egy alu meg egy lemezkotyeszra és az lett a konklúzió, hogy az alu felső része felforrósodik tehát rossz. Szerintem ez több összetevős. A Brikkánál a hőtágulás miatt szivárog a főzés elején egy kis víz a felső részbe, emiatt nehezebben ég meg a főzet, nem olyan mint amikor a forró mokkánál az első kávécseppek rásülnek a fémre.
-
zolnagy
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Hát nem tudom. Nekem a brikkám pont nem égeti s kávét, hanem inkább a világosabb pörköléssel arra kell figyelni, hogy kisebb lángon készítsem, azért, hogy tovább tartson a folyamat, és ne legyen hőhiányos. Én nagyon szeretem ezt a kis eszközt. Mondjuk nekem a legelső verzió van.
-
PpenoO
őstag
-
Dyde
aktív tag
Hmmm, köszi srácok az infókat. Ezt az ESE Podos módszert még nem is láttam. Ez egész tetszetős, de ahogy nézem itt meg szintén a napi 3+ kávé, plusz ha család jön akkor maga kávé lesz nem olcsó, mint a nespressonál is. Viszont ez a Dedica gép tetszik mert itt akkor lehet ESE podozni meg rendesen darálós technikával is. Így tényleg tudnék próbálkozni. Ez a gép akkor simán ajánlott ebben az árszegmensben?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
pető bá'
üzenetére
én is átírtam vagy háromszor : )))
a Dedica mellett érv lehet, hogy jó pod-ra is, de lehet vele presszót kezdeni, ha mégis belevágnál. ezzel együtt, egy kizárólag pod-os gép jobbat hozhat ki a pod-ból. én sokat ittam Vergnano kávét egy LaPiccola-ból és azért finomabbra hozta, mint a Dedica. persze kétszer annyiba is kerül.
-
hoffman_
nagyúr
a darálós kombi gépek ebben a topicban nem nagyon futnak, itt jóval magasabb szinten szeretik, próbálják űzni ezt a hobbit.
ami nem túl bonyolult és a nespresso-dolcegusto szintet megugorja, nem kell reggelente hosszú percekig darálnod, az egy Dedica + CM702 kombó. ezzel lehet presszóval ismerkedni, ha elkap, úgyis váltasz majd. tud E.S.E. pod-ot, ami gyors és iható. ennél olcsóbban nem nagyon lehet megúszni. ezek szoktak menni használtan is 50-60k körül együtt, én is ennyiért váltam meg tőlük a fórumon. vagy még esetleg ez a Breville gép lenne hasonló tudás, illetve már felette, de ez már ugorja a 100-at bőven.
az erősen frusztráló, hogy én újonnan 50k helyett 35-ért vettem 4-5 éve a Delonghi-t és teljes áron 32-ért a Graf-et. ehhez képest ma együtt 100e, sajnos durva a helyzet...
#118207:
így limitáltak a lehetőségeid. vagy a kényelem oltárán áldozol és nespresso-zol vagy E.S.E. pod-os gépet nézel. -
Dyde
aktív tag
Az baj, a turelem nem épp az erényem :D Bevallom eddig teljesen casualban toltam a kávézást, kapszulást használtunk de kezdjük kinőni, viszont 150-200 körül meg gondolom a darálós kávéfőzők közül nem nagyon lehet kapni olyat ami normális?! Cégben havonta beszarik... Van olyan megoldás ami nem barista szemléletű lusta embernek (kávé szempontjából) vmi jó kompromisszum? Mondjuk 150 körül darálós kávégép? Vagy a jó minőségű kávédaráló ami elektromos az megint drága gondolom...
-
Cathfaern
nagyúr
Olcsó elektromos semmit se ér. Hario Mini Mill Slim Plus a semminél jobb, de 2 kör letekerése után ki akarod vágni az ablakon annyira nehéz tekerni
Kerámia késesek mind ilyenek, szóval minimum célszerű belőni egy acél késeset azok könnyebben tekerhetőek. Ahogy nézem AVX-nek sajátmárkásban van 15k-ért, tapasztalat nincs vele, de Hario-nál csak jobb lehet. Igaz csak hat fokozatnyi állítás van, nem tudom az elég lesz-e kotyogósra...
Ha kicsit még bővíthető a keret, akkor ott van a Timemore C2 25k-ért, az nekem tökéletesen működött kotyogósra (meg filterre is használható, bár ott azért volt hova fentebb lépni ízvilágban). -
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Kuponkunyeráló
- OnePlus 15 - van plusz energia
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem egy innovativ gep manapsag.
Amikor megjelent megnéztem pár review videót meg a Home Barista fórumba beleolvastam. Elégedettek és mivel már 3 éve a piacon van, tapasztalat is akad böven. Nameg kb minden megvan ami egy gépben lehet: Dupla Bojler, Rota pumpa, Nyomásprofilozás, PID... A szervíz hátteret nem ismerem.
használtan nem igazán láttam még, újonnan pedig 5k 19%-os áfával.