Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Nem tudok róla, hogy ehhez hozzányúltak volna utólag a Lelitnél. Minimális a nyomás az előáztatás alatt, akkorát nem ránt a pogácson a solenoid, csatornásodást nem tapasztaltam ilyenkor. Ettől viszont még nem gondolnám, hogy sokat segít rajta. Egyetlen haszna, hogy kikapcsolható, viszont a termék adatlapján jól mutat.
-
Kicsit OFF
Szivarozik valaki?
-
Zen42
tag
válasz
bluesfan
üzenetére
A Victoria kinyitja előáztatás végén a háromjáratút? Te jó ég.
Az elég durva mert ha egy kicsivel is kevesebb kávé van a szűrőben simán megrántja a pogácsát a hirtelen nyomáscsökkenés és cseszheted a kávédat. (Egyszer régen próbálkoztam előáztatással olyan módon, hogy lekapcsoltam néhány másodperc után, onnan tudom.)
Biztos hülyeséget kérdezek, de nem lehet ez valami javítható firmware hiba? -
rastacsz
tag
válasz
iatti
üzenetére
Pont ezt mondom, hogy ez ritka normális hozzáállás. Sok vállalkozó /cég tesz az ügyfeleire, csak legyen meg a bevétel, azt húzzon a 'csába az idióta vevő. Ha meg pampog, akkor teszek rá magasról, vagy még ki is osztom, de nem számít, mert úgyis van még más, aki igénybe veszi a szolgáltatásom/termékem.
Szóval az ügyfélorientált dolog nem mindenhol menő, de pl a flair, cafelat, kinu normális. Viszont az egyik elektromos őrlőket gyártó cég ügyfélszolgálata (lehet, hogy a cég nagysága miatt) sok panaszra azt írja vissza, hogy ó, sajnálattal veszik tudomásul, ez az első, hogy ilyen hibát jeleztek feléjük, utánajárnak -
rastacsz
tag
válasz
paljoc
üzenetére
A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.
Ez meg micsoda válasz és ügyfélkezelés?
Ezt úgy kell csinálni, hogy egy másik platformon leosztani a gyászba', hogy ezzel nincs semmi baj, különben is nem ért hozzá, meg a császártól kapott profil ilyen, az meg tökéletes, minden(ki) más a khaki.
Minden customer service 101 ezt tartalmazza, vagy nem?
A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.
Amúgy nálam egy huzamosabb ideig tartó, világosabb pörköléses időszak után, egy espressohoz pörkölt, klasszikusabb vonal ilyesztően "semmilyen". Vagy csak nem szeretem a brazil kávékat.
Utána pl a roastopus black pearl, az etióp bombe + nikaraguai koa blendje felüdülés, az earl grey ízével
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
"A kérdés mindenkihez intéződött."
Ok, ezzel semmi baj, csak így lesz majd szó pöttyös zacskóról évekkel ezelőttről meg csodálkozó fejről is, ami nem biztos hogy közelebb visz a megoldáshoz.
Ami pedig amúgy engem is érdekelne. Amit így javasolnék, hogy egy picit csökkents majd holnap mind a hőfokon, mind pedig a dózison. Ha az utóbbi időben világos pöriket toltál, nem tudom ugyan mennyiből húztad a duplákat, de egy-két grammal próbáld meg majd ezt kevesebből. Ha nagyon nem jön össze, akkor sajna nem tudok mit mondani így távolról, ezért "szoktam" ilyenkor vagy másikat küldeni vagy visszafizetni az árat.
A Spicy a klasszik paletta legvilágosabb és egyben leggyümisebb tétele is, lehet a Choco hirtelen már nagyon "meredek" váltás volt, de ez csak ízben kellene max. hogy probléma legyen, a rossz lefolyás más kérdés, azt valahogy be kellene tudnod lőni hogy ne csatornásodjon reményeim szerint. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
a spicy és a feka elixír szerintem stabilan zseni a kezdetek óta
-
adriankoooo
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
A kérdés mindenkihez intéződött.
Tényleg nem emlékeztem, hogy nézett ki, mert az utóbbi 1,5-2+ évben tényleg csak világosabb pöriket ittam./bár csalóka is lehet, mert én pl. még életemben nem tudtam teljesen színhelyesen lefotózni kávébabot, így lehet a valóságban sötétebb/ - élőben (szerintem) még sötétebb, mint a képen. Húztam még egyet, mert nem hagyott nyugodni a dolog és az is rendesen csatornásodott, pedig rendesen előkészítettem
, majd holnap még játszok vele. Legrosszabb esetben a második zacsit odaajándékozom szüleimnek az automatába, nem hagyunk semmit sem veszni.
Reklamálni nem szoktam, maximum legközelebb nem azt a tételt választom majd.A Spicy viszont nagyon pöpec volt végig, szép lefolyás, finom íz.
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ugyan a kérdés nem közvetlen hozzám intéződött, de azért szeretnék pár szóban reagálni. Jó pár éve tényleg volt ilyen próbálkozás, hogy kétféle módon készült ez a blend, mert volt aki a savakat kereste benne, volt aki meg száműzte volna, de ez értelemszerűen tarthatatlan volt, mivel 8 zacsi készül egy körben, míg az adott igény 1-2 adagra szólt. Így egy "köztes állapotra" lett belőve és évek óta így pörkölődik. Közvetlen a pörkölés után nincs vagy minimális az olaj kiválás, de a folyamat a bezacskózásnál nem áll meg, ha mondjuk a pörkölés után 2-3 héttel nyílik a zacsi, egy vékony olajfilm már megmutatkozhat a klasszik blendeken. Én a kép alapján magát a pörit nem látom extra sötétnek /bár csalóka is lehet, mert én pl. még életemben nem tudtam teljesen színhelyesen lefotózni kávébabot, így lehet a valóságban sötétebb/. Ilyen jelenséget amúgy a malabárnál tapasztaltam már, abból félre szoktam tenni néha egy zacsit 1 hónapra és kiválik rajta szintén.
Remélem sikerülni fog értékelhetőt húzni belőle, de ha nem, javaslom hogy bátran vedd fel a kapcsolatot az emberrel aki küldte a kávét, és bizton mondom, vagy küldeni fog másikat, vagy visszautalja az árát, mint ahogy ez a kezdetek óta megteszi abban az évi 0-1-2 alkalomban, mikor ilyet jeleznek neki. Ha nem jelzik, akkor nem fog semmit csinálni, amennyire én ismerem.
-
sz.zs.
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
jááájj
-
KVfun
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szerintem chokko madness kétféle pörköléssel kérhető. Az egyik kis pöttyel volt jelölve régen a csomagon a másik meg nincs jelölve.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
régi szép idők, amikor világos tejcsoki színű volt és csokis-savas.........
-
adriankoooo
senior tag
Nem vagyok rasszista és tényleg jó régen ittam, de a choco madness mindig is ennyire olajosra volt pörkölve?
Nem is sikerült jót húznom belőle elsőre a Spicy Italy után, na majd holnap. -
eastsider
nagyúr
Mazzereknel mit hasznaltok, hogy karba orlesnel ne kopje tele a fel konyhát kaveval?
-
bluesfan
tag
válasz
mabandi1
üzenetére
Olyan előáztatás, aminek értelme is van a fejbojleres Leliteknél, a II.gen. Elizabethen leledzik, de annyit biztos nem adnék érte,csak ezért, meg a pluszkazánért. A Victoria is élhető és azért kellemes fícsörjei is vannak. Jóval nagyobb a csepptálcája, mint a Szilvikének és tud automata visszaöblítést is. Ezt nagyon szeretem, mert amíg mosogatom a csészéket, kosarat, addig ezt megcsinálja önállóan. Presszóra a full tuning GC a király, de ha gőzölt tejet is szeretnél a RS lesz a nyerő.
-
mabandi1
tag
válasz
bluesfan
üzenetére
“Victoria előáztatása meg csak dísz, mert kinyitja a háromjáratút a végén.“
Ne már, annak meg úgy mi az értelme? Az előáztatás végén nyit a szelep és utánna kezdődik a csapolás?
Sejtettem eddig is, hogy jobban járnék a Silvia-val de akkor mostmár biztos.
Tervben volt még valami tuning GC-is, csak páromnak kell a tejhab, elvileg arra meg a Silvia jobb.
Néztem még a DB1-et is, csak láttam róla belső fotókat és hát inkább letettem róla. -
bluesfan
tag
válasz
mabandi1
üzenetére
Én a helyedben a Silviát választanám. Nekem Victoria van. A Silvinek jobb a vízterítése, rézcsövezni is érdemesebb, a Victoria előáztatása meg csak dísz, mert kinyitja a háromjáratút a végén. Én nem is használom rajta. A nyomásmérőt max. az első időkben figyeled, úgyis a lefolyás, na meg persze az íz számít. Ettől még a Victoria sem sz@r, de a két opcióból a RS a jobb szerintem.
-
rastacsz
tag
válasz
mabandi1
üzenetére
ebbe a csodába bele/rámegy a doser kupakja, az ára rendkívül változatos, ahány webshop, annyi ár. Plusz, nem is mindig van.
-
mabandi1
tag
Kezdőnek melyik gép javasolt jobban? Fragola féle rézcsövezett Pid-elt Rancilio Silvia vagy egy Lelit Victoria?
Mindkettő rézkazános meg az űrtartalma is egyezik azthiszem.
A Rancilio össze szerelésben masszívabb, de a Lelit tud előáztatni meg van nyomásmérő. -
válasz
Dare2Live
üzenetére
Keress rá, hetenként téma. De lásd kivel van dolgod: porciózd szét 250g-onként simítózáras zacsiba (vagy régi megmaradt szelepzáras kv zacsiba plusz simítósba, ez a jobb megoldás) és rakd sima hűtőbe. Ha kinyitod, mindig nyomd ki belőle a levegőt amennyire lehet és minél rövidebben érintkezzék a levegővel.
-
Dare2Live
félisten
Vettem kgs szemest jó áron van itiner tárolásra? Nekünk kb 2hónap mire elfogy.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
rastacsz
üzenetére
Ebben nem az a szörnyű, hogy ilyen kávét főznek ott, őszintén nincsenek tévképzeteim átlagos kávézó kávéminőségétől. Mivel az emberek 90%-a úgyis valami tejes formában kéri és megküldi cukorral (még "specialty" helyeken is), így nincs igazán motiváció arra, hogy tényleg jó kávét csináljanak. De kirakni saját oldalra, az azért kemény
-
rastacsz
tag
válasz
mabandi1
üzenetére
Kb 12—13cm az átmérője, mint a doser. hamarosan eladó a mini?
@eastsider
Én most a tescos konyhai ecsetet próbálom. Eddig nem rossz, kisebb, mint az eddig használt egy hüvelykes, nem fordulnak az oldalsó szálak oldalra, nincs fém, ami a garatot összekaristolja. De hátránya, hogy a garatnyílás felső sarkaiban megmaradt őrleményt ezzel nem könnyű kiszedni, mint a szerteágazó/görbe szálú ecsettel. [kép] -
eastsider
nagyúr
válasz
roBEEsz
üzenetére
kosartarto: [link] adtak is hozza valami ~20gr koruli kosarat, nem hasznaltam, meg ketto muanyag nyelet (nem tudom miert 2-t)
nyel: barmilyen M10-es: [link], [link], [link], [link]sz.zs.: nice! thx!
mar csak ecset kell
kivancsi vagyok hogy valik be a petg-bol nyomtatott csepptalca
rastacsz: vajon ezt kivittek?

-
eastsider
nagyúr
Az ikeasnal kisebb spricnit hol tudok vajon beszerzni? kicsit overkill.
ill. orlo "ecsetet" expolygonon kivul? -
roBEEsz
csendes tag
Halihó!
Kb. 2 hét használat után megfáradt a gyári Gaggia Classic nakedem... esetleg tudtok ajánlani nekem helyette? Alapvetően nem lenne gond, ha fa nyéllel lenne :$
Köszi!
-
rastacsz
tag
Apu jeges verejtéke vagyok
[link] -
mabandi1
tag
Egy pici segítség kellene srácok, Mazzer Royal-ra melyik méretű cukrásztölcsér a jó? Találtam több átmérőben is, illetve a Mayor motortakaró lemez kompatibilis vele?
-
hogyaza
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Már értem,meg is adtad a választ.
Azért nem érted a logikámat,mert Te az átfolyás mennyiségében értelmezel,én pedig az aktuális nyomásban.Engem a mennyiségi szabályozás nem izgat egyenlőre,de szerintem Te is azért használod inkább a dimmert a tűszelep helyett,mert neked is fontosabb a nyomással bütykölni.
Bár most kíváncsivá tettél hogy mivel másabb ha azt is szabályzom.
Nekem 90 ml a vízhozamom,pedig 0.55-ös fuvóka van benne.Nem érzem rossznak egyenlőre,meg nem is fogom ez miatt most megbontani.
A pumpa után van kb 15 centi cső,itt csatlakozik egy T idomba ami fölött mégegy T idom.Ezekbe van bekötve az óra is,és a tűszelep is.A T másik végén kezdődik a rézcső. -
SoundON
tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Sajnos nem értem a logikádat hogy mit ejt el és mikor.
Én kérdeztem rosszul hogy milyen álláson milyen a nyomás.
Egy részről nem tudom a nyomásmérőd hova van bekötve, másrészt amúgy is beszédesebb átfolyásról beszélni amikor pumpát hegyezünk, főleg ha mindkettőnknél a pumpa környékén 9barra van maximálva a nyomás.
Nekem közvetlen az ulka után van a 9barra beállított OPV, ami csutka gázon is max 70ml vizet enged. Ez után van nálam a tágulási, majd a kávé csapolási tűszelep ami 12:00 óránál 70ml vizet enged, 1:30nál 35ml, 3:00 óránál meg 0ml tehát itt zár.Gőz ágon más a helyzet, ott kb 360fok a teljes nyitástól a teljes zárásig.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Skizz
üzenetére
vásárlás dátumától is függ, de nyomd a refundot persze. elképzelhető, hogy menni fog, nekem volt már sikerem. az alkalmak számát mondjuk lehet, hogy lecsökkentém a leírásban.
nekem volt alis 51mm bottomless, már az új gazdájánál van, nem volt vele gondom.
sz.zs.
én kerestem doserless-t, de találtam is. na meg utána "rábeszéltél" a dremel-re
-
Uyuarasy
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Vilagos, koszi

Egyebkent a Barista Hustle receptjeit nezem es tobb helyen is kiemelik, hogy espresso gepekhez nem javasoljak ezeket az oldatokat. A gepet nem feltem (a nehany eves Gran Gaggia Style gepunkhoz vettunk daralot, nyitott szurotartot, tampert, stb.) viszont lehet mas gondom ha nem csapvizet hasznalok (pl. az alubojlerbol kioldodik valami a kaveba)?
-
sz.zs.
őstag
Múltkor valaki keresett doserless mod-ot SJ-hoz. Ebayen van fent, gondolom 3D nyomtatott. Nem azért linkelem be mert megéri ennyiért, hanem hogy valószínűleg elérhető hozzá a fájl, ami alapján ki lehet nyomtatni. [link]
-
-
Uyuarasy
tag
Sziasztok, elkezdenek lassan sajat vizet keverni, meromuszerekre van valamilyen ajanlas? Peldaul TDS/PPM meresre eleg sok noname webaruhazban van talalat, de a legtobb 5-15 ezer forint kozott mozog es ranezesre atlag kinai kutyu minoseg...
pH meresre tesztcsikokat vegyek vagy (ha jok ezek a toll-szeru eszkozok) jobb ebbol is a digitalis?
-
Találtam fasza alacsony ásv anyag tartalmú vizet, csak az ára kicsit magas
[link] -
SoundON
tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Köszi, de pont azért kérdezem hogy neked mi a tapasztalatod mert az ulka dimmeren kívűl, nekem is van egy tűszelep a rendszerben amit én is kintről tudok szépen szabályozni de valamiért mégis a dimmert használom. Tudnál linket küldeni hogy milyen tűszelepet használsz? Amikor pár éve vettem néhány félét azért elég nagy volt a szórás árban és tudásban is...
-
sipi_25
csendes tag
válasz
FrezeR
üzenetére
Sziasztok!
Nekem is egy Sencor ses4040bk kávéfőzőm van. Egy ideje előjött a vizkőtelenítésre figyelmeztető sárga LED az én készülékemnél is. A használati utasítás szerint nekem sem lett jó, volt, hogy háromszor is lefuttattam.
A két ünnep között gondoltam egyet és felhivtam a Sencor szervízt, a hiba elmondása után rögtön felajánlották, hogy küldenek futárt a kávéfőzőmért.
Múlt héten kedden elvitték, csütörtökön visszahozták!
A szervízlapon annyi van, hogy program lefuttatása...
Majd felhívom őket, hogy mit csináltak vele. A készülék meg garis volt. -
hogyaza
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Köszönöm!
"A teljesen zárt és a kb 9bart produkáló állás között mennyit kell tekerned a csapot, hány fokot a 360ból?"
Gondolom a zárt és a legalacsonyabb nyomás közötti értékre vagy kíváncsi,mert a 9 bár a zárt állásnál van.
Megnéztem most neked,ha a zárt állástól 180 fokot nyitok,1.5 bárig esik le a nyomás.További 30 fok kell az egy bárig.Ez a legkisebb nyomás.
Szépen finoman lehet szabályozni.A kisebb tartományban többet kell tekerni a nyomás emelkedéséhez,ahogy emelkedik a nyomás,úgy egyre kevesebbet kell mozdítani,és nagyobb mértékben emelkedik a nyomás.
Szerintem skálázással reprodukálható,de fölösleges,úgyis a manométert nézed.
Ha elindult a vezérhangya,adhatok egy ilyen csapot és játszadozhatsz vele a nyitott fedélen keresztül is.
Csak egy pontot kell megcsapolni a nyomó ágban.
Ha érdekel keress privátban.
Ja, OPV nincs benne, mert a pumpában van bájpász ág,és azzal van beállítva 9 bárra. -
hoffman_
nagyúr
válasz
WarLock07222
üzenetére
előáztatás.
egyáltalán nem sürgős, sokkal több van a gépben egyelőre, mint amit kitapasztaltam. -
SoundON
tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Köszi szépen az infókat és az új fotókat! Óriás GRATULA hogy elkészült és működik!
Valahogy a korábbi fotón nem láttam térben a bojlert, de így már világos...
mint ahogy az is hogy a nyomás/átfolyás szabályozást a gőzcsap helyére beszerelt tűszeleppel oldottad meg. A teljesen zárt és a kb 9bart produkáló állás között mennyit kell tekerned a csapot, hány fokot a 360ból? Mennyire tudsz finoman szabályozni? Ha feliratoznád, mindig ugyan azt produkálja ugyan abban az állásban, tehát reprodukálható? A rendszerben valahol kapott helyet OPV? -
Sly189
senior tag
Sziasztok,
jó minőségű dupla falú (termo) poharakat hol lehet vásárolni? (érdemes ilyet venni egyáltalán?)

Szerk.: Amit még kinéztem egy termosz, TEFAL TRAVEL MUG FUN 0,36L - tapasztalat valakinek?
(a kép csak illusztráció)

-
-
hogyaza
tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hogyaza
üzenetére
Szólj ha kell xanax amiért sepregetni kell a betöltő tölcsért a fennakadt babok miatt.
áááh, nagyon ráéreztél min tikkel néha a szemöldököm
kartartóból a gyárit lemondtam, a fragola féle jobban tetszik, elvileg hó végére mondott egy kisebb készletet. manométer tervben van, csak nem szívesen raknám előre, túl letisztult nekem a gép. gondolkodom rajta, hogy a PID alá be lehetne-e hasonló módon rakni szépen.
-
hogyaza
tag
-
hogyaza
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszi a bizalmat,de biztos hogy nem lesz sorozat.Rengeteg munkaóra van benne,nem éri meg.
Meg már nyakig benne vagyok a következő projektemben.
Engem a kitalálás,megvalósítás vonz.Ha megvan elengedem.
Ha úgy döntesz hogy megcsinálod,szívesen segítek mindenben.
És van még egy hasonló fejem,ami elvileg még komolyabb.Nehezebb is egy kilóval.
Csak megrekedtem a vázzal,így az áll.
-
Cathfaern
nagyúr
Orea brewer-e (v2) nincs véletlenül valakinek eladó?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Valljuk be, azért elég ronda.

Az elég durva mert ha egy kicsivel is kevesebb kávé van a szűrőben simán megrántja a pogácsát a hirtelen nyomáscsökkenés és cseszheted a kávédat. (Egyszer régen próbálkoztam előáztatással olyan módon, hogy lekapcsoltam néhány másodperc után, onnan tudom.)
platform meg kustomer szervísz/gyenge az algolom

/talán azóta se találom a fonalat/
Tényleg nem emlékeztem, hogy nézett ki, mert az utóbbi 1,5-2+ évben tényleg csak világosabb pöriket ittam.
, majd holnap még játszok vele. Legrosszabb esetben a második zacsit odaajándékozom szüleimnek az automatába, nem hagyunk semmit sem veszni.

Műszerek nélkül is menni fog