Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Volt mát itt ilyen próbálkozás [link]
-
Papacoffee
csendes tag
Igaz gép még nincs, de azért felteszem a kérdést. Van valaki aki gondolkozik SSP 64mm "Mazzer Multi Purpose" kés vásárlásán?
Mivel három darab kedvezményes áron vehető így társakat keresek a vásárláshoz. -
mabandi1
tag
Valaki tuningolt már Lelit Pl41tem gépet? Rézcső tuning mennyire megoldható ennél a gépnél? Illetve a gyári Pid-et lehet valahogy kalibrálni?
-
-
icm
tag
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
GC-hez milyen "
feneketlen" (
) nyitott szűrőtartót ill. szűrőt ajánlanátok? ahogy olvasgattam róla tanulás szempontjából elég fontos lenne. vagy alis bőven elég? vagy expoligonból a legolcsóbb 58-as?
előre is köszi -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Na akkor itt mégse csak a tengely cseréről van szó.
Annyi, hogy a Gourmetnél, ha rendelsz kérdezz rá, mert a legutóbb még 1.0 késsel volt nekik. -
Papacoffee
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Igen be kell vallanom hogy lusta vagyok
Tudod amikor egy nyári hétvége az öt literes üvegbe készül a cold brew
akkor vagyok a leglustább, mert nekem kell letekerni a hozzávaló kávét.
Na ezért szeretném gépesíteni a folyamatot.
És ha már gép akkor az legyen olyan ami meg is éri és meg is szolgálja az árát. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
"Kézi az van csak lusta vagyok cserélgetni a Comandante tengelyét." - miért kéne cserélgetned? Red Clix nem jó filterre, vagy mi? Annyi, hogy többet kell kattintanod. Meddig tart, 5 másodperc?
-
Papacoffee
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Igen Zolnagy lentebb megadta a választ.
Én valahogy úgy érzem azért nem egészen mindegy hogy a fekete tengelyen egy katt vagy a vörösön kettő. -
zolnagy
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Gondolom a Red Clixet a gyárira, de én amióta betettem a red clixet, nem veszem ki. Ha filter szemcseméret kell, akkor legfeljebb dupla annyit klikkelek, mint a gyárival.
@weinmaker,
igen, ez lett a döntés -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Egy cimborám megválik tőle. Küldtem pm-et.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Cserélgetni a Comandante tengelyét? Mire gondolsz?
-
Tragger
tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Szia, nekem pont van egy eladó filterhez.
-
Papacoffee
csendes tag
Valaki nem tud egy eladó Fellow Ode őrlőt?
Vagy esetleg újat olcsóbban mint a Gourmet Kávé oldalán ahol 132,683 forintban mérik most.
Vagy esetleg tudtok ajánlani filterhez más jó gépet?
Kézi az van csak lusta vagyok cserélgetni a Comandante tengelyét. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nem, ebben nem lő mellé
-
stereofan
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
szerintem ez a felfűtés alatti vízforralóhoz hasonló reccsenő/sercegő hang normál, nem kell vele foglalkozni.
-
zolnagy
őstag
Sok próbálgatás után úgy döntöttem, hogy elengedem a miniGaggia kezét. Abszolút megértem, aki lelkesedik iránta, de nekem a GC ízvilága jobban bejön.
A gépet Warlock topiktárstól vettem. Nagyon szépen megcsinálta és egyedi beépített PID-t készített hozzá, ami bármilyen böngészőből (pl telefon) elérhető.
A hirdetés: [link]
-
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Lelit Anna, durvan 5 eves.
1-2 honapja figyeltem fel ra, hogy amikor elkezdem felfutteni gozoleshez, akkor a tartalybol tisztan hallhatoan sziszego, sercego hangok jonnek. Mondnam hogy hasonlo a vizforralohoz, de annal azert enyhebb.
En nem emlekszem ra, hogy ezt megelozoen is hallottam volna ezt a hangot.
Jelent ez valamit? Nem kene szervizelni?
Ha igen foglalkozik innen valaki vele?
Cady tradet ismerem itt pestten, oket ajanljak amugy.
Koszi
G. -
válasz
rastacsz
üzenetére
mert egy arabica kávét nem lehet közepesre pörkölni... nem tudom, volt itthon a legjobb minőségű robusztából, mert szerettem volna próbálgatni a pörkölését, de... háromszor is elővettem, de beleszaglás után elraktam, aztán végül elajándékoztam.
abszolút lehet full csokis ízvilágú, minimálisan vagy egyáltalán nem savas kávékat csinálni csak arabicából. egyszerűen tovább kell pörkölni.
-
sz.zs.
őstag
válasz
bbalint01
üzenetére
Felejtős, ne próbálkozz ilyennel. Az őrlőnek sem tesz jót ez, ill. eleve ez a kávé már döglött, tehát maximum valami kávé szerű mosogató levet tudnál belőle készíteni. Bolti szemessel is jó eséllyel majdnem ez lesz a helyzet, hacsak nem találsz valami nagyon frisset.
-
-
rastacsz
tag
egy nem kávés témájú fb csoportban talált gyöngyszem. A posztindító kép egy "deloghi macchinaból" "LEFŐZÖTT NÁPOLYI PÖRKÖLÉSŰ" (kinézete alapján) leves, ami igen különleges robuszta nem a finomkodó "nőcis"
Kezdem fenntartásokkal kezelni azt a csoportot, főleg, hogy több ajánlott helyről távoztunk keserű szájízzel. De lehet, hogy " igazi olaszos" robusztás étel és kiszolgálás volt csak
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok!
Na végül az lett a Krups-os szenvedés vége, hogy valami a pumpával is elszaródott és már a vizet sem nyomta...
Így aztán tegnap óta van egy használt PID-es Gaggia Classic-om és egy Graef CM70 őrlőm.
Meg van maradék őrölt bolti kávém. Azt vajon át lehet tolni az őrlőn, mintegy "újraőrölni" finomabbra, vagy károsítaná? -
WarLock07222
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Én pontosan ezt csináltam. Plusz fel lett téve egy vízóra a patron elé, hogy vissza tudjam magam ellenőrizni. Nálunk M-es Bestmax lett kávé + ivás, főzés célzattal és most jár le az egy év. Pont kiadja a kapacitás
Vízkő egyébként még továbbra se jelenik meg sehol szerencsére. -
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Grohe is így gondolja, a minipatron van a nevükre címkézve.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
sgery
üzenetére
"Mérő nélkül sehogy."
Ezt részben osztom csak. Mert persze nem lehet literre pontosan megmondani, hogy mennyire használódott el a patron, de ha egy hétig odafigyelve használod, akkor meg tudod mondani az éves fogyasztásod durva becsléssel, ami pünkt elegendő lesz ahhoz a kalkulációhoz, hogy kitalálható legyen, hogy évente vagy annál sűrűbben kell cseréld a patront. Azt gondolom, a háztartások többségében nem fogy el teára/kávéra annyi lágy víz, ami a legkisebb patron cseréjét az évinél sűrűbben indokolná. De ez nem szakértés, csak vélemény.
-
Zen42
tag
Sziasztok, egy kedves régi ismerősömnek eltört az Europiccola kazán tetején a zárócsavarja.
A gond az, hogy ez egy 90 előtti darab és a mostani az másmilyen. Lásd a képen. Rövidebb a menete. Olyan mintha jó lenne bele, de mégsem. Szivárog.
Tud esetleg valaki egy beszerzési forrást a régi Europiccolákhoz?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Kitűnően el fog férni a konyhában a mosogató alatt a patron. Kis vízvezeték szerelés kelleni fog hozzá, hogy tudjunk csatlakozni hozzá a csappal, de ez nem probléma. Igen az a cél, hogy direktbe rá legyen kötve a gép a vízhálózatra, tényleg kissé nehézkes behozni a vizet, és pacsálni vele. Az lesz az igazi, ha rá lesz kötve.

Azt egyébként hogyan lehetne megállapítani, hogy kimerült a patron, hogyha nincs az embernek átfolyásmérője? Azért kérdem, mert ha már lesz szűrt víz, akkor innánk is belőle, és úgy hamarabb kimerül majd. -
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Mi is azt szerettük volna feltüntetni, de a NÉBIH erről másképp vélekedett.
-
HSM
félisten
válasz
adriankoooo
üzenetére
Ehhez csak ennyit fűznék hozzá: [link]
Egyébként szerintem sem passzolnak a színek, főleg a piros csészék.
-
Bazsee71
őstag
válasz
gboszi
üzenetére
Kaposváron az egyetlen hely, ahol világos pörkölésű kávét kapsz, az az Eleven Kultúrbisztró. Érdemes jelezni, hogy miből kéred, és ha Lili van a pult mögött, akkor mázlid van.

-
válasz
adriankoooo
üzenetére
Az már gondolom nem zavarta, hogy a 2 gép együtt egy jobb használt autó ára...
-
sz.zs.
őstag
Letsroastcoffee Honduras Marcala
Parci “receptje” alapján pörkölve nagyon adja a Somlói galuskát, főleg icipici tejhabbal . -
-
gboszi
senior tag
Srácok Kaposvár és környékén hol igyak kávét? Miért nincs a térképen semmi arra?
-
SlayerSub
tag
Most évekig 12g-os single szűrővel főztem 25g körüli presszokat.
Ha jól gondolom, amennyiben 36-40g-os italokat szeretnék, akkor valami 18g-os szűrő kellene.
Tudnátok 58mm és 53mm ist ajánlani? Alapvetően nem a legdrágább opciókat szeretném, 5-7k gondoltam per db.
Ugyan úgy 30-35 sec alatt kellene ekkora mennyiséget lefőzni?
Köszönöm. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Mármint simán gravitációs módon. Amúgy baromira átfolyós, limitált flow-ra belőve képes jól működni.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Ezeket a BWT-s patronokat nem átfolyósra tervezték :-(. Ha a konyhában nem fér el, akkor rakhatod egy másik csaphoz ( a legkisebb patron talán az S), ahol aztán ballonba vagy a gép tartályába tudsz direktbe vizet vételezni. Aztán előbb-utóbb kisakkozod, hogyan legyen direktbe kötve a gép, mert az igazán nagy májerség. Óriási komfort. Otthoni használatra persze még az S is túl nagy, tehát abból indulj ki, hogy nem kimerüléskor, hanem évente fogod cserélni a patront.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ez nem mindig van fragolánál, ha a 2018-as, nem régi, de azért még jó és ajánlott GC kell, akkor nézze meg ÁK-n. MM-ben 136, most eboltban 132.
-
petim
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a GC modellt meg szabad venni vagy melyik ajánlott az újonnan kaphatóak közül?
https://www.konyhagepbolt.hu/gaggia_classic_pro_karos_kavefozo_15164
Jelenleg egy Bialetti kotyogóssal űzzük itthon az ipart, Graef CM702 őrlővel és főleg PallYotz kávékkal.
Köszönöm a segítséget előre is! -
-
-
vicces1
aktív tag
válasz
Toobee
üzenetére
Szerintem egy világos pörkölésű etióp nem feltétlen újhullámos vonal és pont az a játék lehetőség benne van, hogy a hővel, lefolyással azt hangsúlyozhatom ki ami nekem tetszik vagy hol így, hol úgy.
Ja, az Alza még tanulhat egy kicsit a Lavazzatól

#112807 WarLock07222 Nem vérzik el abszolút, de a receptekhez ragaszkodhatsz, ha abban hiszel.
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Kávégéphez szeretnék kiépíteni egy BWT szűrőpatron rendszert, és abban kérném a segítségeteket, hogy melyiket érdemes megvenni, illetve milyen eszközök, szerelvények kellenek hozzá, és hol érdemes megvenni a szettet. A gépet nem tudom rákötni a vízhálózatra (lehetne, csak nem fér el a kis konyhánkban) így egy külön csaptelepet, vagy egy három járatú csapot szerelnék fel hozzá, aztán kannában hordanám a gépbe a vizet. -
ribarszki
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Igen, talán pont én voltam. 2 hete jött, 10.08as pöri. Viszont a 250grammos tasakokban nagyon jó áron volt a 3kg. Így amit most bontottam fel tasak, teljesen rendben van. Valószínűleg sokat pörköktek, mert eddig mindig 2 hetes pöriket kaptam. De 6hét sem a világ vége.
Amúgy pedig csatlakozom klasszik vonalon, flatnek, ár értŕk arányban kiváló. Csak 2hónapja még 3k volt 1kg, most már 4k... de még így is ok. -
hogyaza
tag
Úgy néz ki sikerült rábeszélnem egy CNC esztergályost,hogy készítsen pár db Mazzer garatszükítő tölcsért.Ha valakinek még kellene most szóljon privátban.
-
rastacsz
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Múltkor én is rendeltem tesztre, de az egész csomag úszott a mosószerben... Nem rendeltem mosószert, csak egy bwt kancsót, ami nem volt mosószeres.
A kávé csomagolását lemostam, de még nem mertem felbontani.Szerk:
Ez a blekk frájdéj az új kiárusítás, ami egész évben van?
Szerk n+1:
Mikor lehet egy szemes kávéra mondani, hogy oxidált? -
WarLock07222
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Ahogy írod is, leginkább a gépeket kezelő, viszont ezen kívül a gépeket kiválasztó és pároztató emberen múlik a siker. Úgyhogy már az első mondatodon elvérzik ez a "kísérlet". Például hiába próbálnék a Toobee által mutatott SSP MP késekkel "lassú, szirupos" lefolyást csinálni, nem menne. Ahhoz hogy a flowrate annyira alacsony legyen (értelmezhető nyomás mellett), túl finomra kell őrölni, folyamatosan túlkivonatolt lesz a kávé. Nem erre van kitalálva. Kávégépek, őrlők, receptek, kávék összhangját lehet keresni és sikert találni.
-
Toobee
veterán
válasz
vicces1
üzenetére
Mondjuk pont ez a lassú, szirupos dolog az, ami nagyon messze áll az újhullámos, világos vonaltól. Legyen tiszta, szétszálazható ízjegyekkel rendelkező ital, amit végeredménynek kapunk. Ezek a szirupos dolgok is tök jók, de nálad össze van mosva a két világ, ami szerintem helytelen és rendkívül félrevezető.
-
vicces1
aktív tag
Intersparban 30% akció a Lavazzakra, és láttam friss pörkölést ORO 4ezer/kg körül. Ennyiért nem nagyon létezik normális pörkölésű (közepes) arabika.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Építő/felújító topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Annyi, hogy a Gourmetnél, ha rendelsz kérdezz rá, mert a legutóbb még 1.0 késsel volt nekik.
akkor vagyok a leglustább, mert nekem kell letekerni a hozzávaló kávét.

Csak már nem tudom szerkeszteni.