Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nagyszerű, nagyon szívesen, nagyon örülök, hogy sikerült visszaállítanod a gombot. Majd próbáld ki miket lehet még állítgatni, például a számlálót is tudod nullázni.

-
Peti...(16v)
tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Nagyon köszi!
Közben Gery is írt, és felhívta a figyelmem egy videóra, amit épp a napokban készített erről a beállításról. Nem akartam “ma” már nekiállni, de ha már ennyi éjszakai bagoly próbál segíteni, gyorsan meg is csináltam. Tökéletesen működik
Nagyon hálás vagyok a segítségért mind a kettőtöknek, mert kicsit rossz kedvem volt emiatt, és így sokkal nyugodtabban fogok aludni
-
rastacsz
tag
-
Peti...(16v)
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Jó hallani, hogy maradtál a C-s késnél, mert épp ma szereltem be az enyémbe
Meg ki is pucoltam a gépet, mert ugyan egy alig páréves darabot sikerült vennem, de azért volt benne km.
Csak azt nem értem, hogy hogyan lehet egy Mazzer belsejében kb. 30 g őrlemény és még mellette egész kávészemek is?
Van egy fura “baja”, a manuális gombra nem őröl, csak a szimpla-duplára. A gomb maga működik, mert a többi gombbal elindított őrlést leállítja. Ez hiba, vagy lehet hogy egy beállítás, hogy a barista ne tudja az adagszámlálót kikerülni? -
rastacsz
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nem eszik olyan forrón.

Holnap még kitakarítom a gépet és kiderül, hogy mennyire vált be az alsó késtartó és kés közötti hézag kitöltő gyűrű.
Ugyanitt: super jollyra van valami hasonló, mármint az alsó késtartó és kés közötti átmenet képzésre?
(kaptam kölcsön egy sj-t és eddig a stark/xmill sokkal kényelmesebb. Például nem marad a babtartály helyén őrlendő kávé. Őrlés közben a nagyobb gép szubjektíven kellemesebb hangú, valsz alacsonyabb frekitartományban van a zaj csúcsa, még ha dB értékben nem is lenne számszerűen alacsonyabb, mérés nem történt, ez csak feltételezés)
Azt látom, hogy pl lagom P100 esetén is marad ott kávé, de alapból a 83-as mazzer esetén ott van egy zseb, 64-es esetén pedig ugyan a késtartón pihen a kés, de elég sok kávé marad, amit ecsettel ki kell kísérni. -
bbuffy
senior tag
Pörköltem kávét a minap, vissza a gyökerekhez címszóval. Brazil Santos. Ezzel kezdtem. Most sikerült egy friss szüretet is kifognom. Igaz új helyekről veszem a zöldet, a korábbi forrást kilőttem, mert nagyon sok volt az instabil, régi, rossz tétel. Jobb is a zöld minősége és azért érezhető hogy nem két kg-t pörköltem már. Szemre, zseni sima sinussík kakaóbomba lett, semmi keserű és semmi savanyú. Meglepően jó. olcsón jót, Omnia áron kb. És picsánverte a YB-t amit rendeltem. Vicc.
(helyén kezelve a kávét, itt most entrylevel a mérce.)Bevásároltam vagy tÍz féle zöldet, most, nem annyira izgalmasak, Brazil, Cuba, Columbia. Peru. Semmi Afrikai Savfürdő, egy picit pihentetem a vonalat, back to the classic.
-
paljoc
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ok, persze, el kell bíbelődni a dolgokkal, csak mivel írtad h egyik SO-m se nagyon működik, meg kérdezted h akkor más “újhullámosabb” kofival még több nehézség lesz-e, azért írtam h egyáltalán nem biztos, érdemes próbálgatni mindenfélét. /persze legjobban annak örülök hogyha az enyémnél is megtalálod majd a nyitját, ez természetes 🙂/
-
hoffman_
nagyúr
válasz
paljoc
üzenetére
köszi a választ közvetlenül a forrástól!
csatlakozom Gery-hez, nem a forrással van a baj szerintem, mert azért párat már kóstoltam nálad reggel és egy sebitben beállított őrlés meg a Catler kombón jobbakat húztál, mint én szoktam, tehát valami triviális megoldás lesz ez. másokat is szoktam próbálni, de alapvetően teljesen jó vonalad, Aeropressel, V60-al is kísérletezek már, szokott néha sikerülni. arról nem is beszélve, hogy értékelem az egész hozzáállást, amit képviselsz, ezért is van itthon jobban súlyozva a polc PY-al
Gery0505:
köszi újfent a tippeket, én is arra gyanakodtam már (a hangokból, a shot indulásból és őrlés/lefolyási sebességekből), hogy a nyomás lehet az egyik tünet. mostanra akkor elkönyvelem, hogy megismertem, amit lehet, keresni fogom fragolát
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
A GC-t kellene gatyába ráznod egy kicsit, mert nem fognak sikerülni a KV-k. Az OPV-ben elhasználódott a tömítés, mialatt mi használtuk, Fragola mester egy pillanat alatt kicseréli neked. A nyomás tutira nincs meg, mert a Profitec-en látom, hogy a rugó csúcsnyomása 9 Bar-on van, és a Majort 2-3 recével arrébb kellett állítani a finom irányba, hogy jó legyen a lefolyás, és ne ömöljön át a KV. Ez elég sok. Ahol én használtam a GC-t ott sokkal durvább volt az őrlemény, és a második KV mindig befulladt. Erre nem jöttem rá miért. Valószínű, hogy a meleg víz fellágyította a tömítést, és még kevésbé zárt. Vagy nemtom. Szóval a nyomást is ellenőrizzétek le, mert tuti, hogy nem konzisztens, és tuti, hogy kevesebb, mint kellene. A PID-et is ellenőrizni kell, de lehet a szenzor sem teljesen OK, vagy az elhelyezéssel van egy pici baj, lehet csak meg kell igazítani, vagy kicserélni a szenzort, ha nem jó. A hőmérsékletet ki kell mérni, hogy egy adott beállításon milyen meleg víz jön a KV párnára, és az Omron PID-ben van egy hőmérsékleti eltolás paraméter (majd nézd meg az User manualjában, hogy melyik az), amit ehhez a hőmérséklethez hozzáállítasz, és akkor azt látod majd a kijelzőn, ami a KV párnára is érkezik. De ehhez hőmérő kell, ami nekem nem volt, így ez a nemes feladat Rád vár. Lehet az Autotune-t sem jól futtattam le, ez is lehet hiba. Fragola Mestert kérd meg, ill együtt meg tudjátok csinálni.
Paljoc: Nem a kávéiddal van a baj, hanem a gépet kell picit gatyába rázni, és utána ki tudja majd hozni a csodát, amit beletettél.

-
paljoc
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
“korrekciója nyomán merült fel bennem a kérdés, hogy alapvetőenn inkáb közepes pörik járnak nálam, 90%-ban PY, így egy igazi világossal akkor még nagyobb kudarc várna rám?”
Én mindenképp azt javaslom, hogyha nem boldogulsz ezekkel a pörikkel, bártan próbálj ki másoktól is, van vàlaszték már bőven, egyáltalán nem biztos h egy másik pörkölő világosabb tételeivel még nagyobb kudarcod lenne, sőt, lehet ott találod meg a kedvedre való stílust. Szóval egyàltalán nem biztos hogy a “Te készülékedben van a hiba”, lehet hogy csak simán nem felel meg az igényeidnek, ízlésednek ez a kofi. Szerencsére egy kg kávé ára nem a világ, lehet bátran próbálgatni, max azt a tételt nem iszod meg olyan nagy elégedettséggel, de legalább nagyobb az esély megtalálni, ki az aki téged igazán eltalál a termèkével!😉
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
de mindenki otthon szeret beszélgetni

a magam részéről én külön köszönöm, hogy berekesztetted.WarLock korrekciója nyomán merült fel bennem a kérdés, hogy alapvetőenn inkáb közepes pörik járnak nálam, 90%-ban PY, így egy igazi világossal akkor még nagyobb kudarc várna rám?
a PID-em pontossága még mindig kérdéses, de azt veszem alapul, hogy ha kijelzett értéken jó a GetUp, akkor +2...4 fokkal megyek neki egy SO-nak vagy elixírnek. mégsem találom el.
az őrlés is szokott változni, de az a nagy bajom, hogy ha túl finomra őrlöm és befullad, akkor kezdek el valamit érezni abból a testből, amit várok, csak meghal a lefolyás, oda is ég, meg túlkivonatolás áldozata is lesz. ha durvább az őrlés, akkor is lassan indul meg (13-18mp között), de utána jóval gyorsabban átesik, alul kivonatolt marad.merre érdemes indulnom +/- 0.5g bab vagy szerezzek eszközt és mérjem ki a fejhőt a PID-hez képest?
-
rastacsz
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Az az adado nagyon jó volt szerintem. Klasszikus espressohoz képest világos volt, de nagyon könnyen kezelhető, gyümölcsös, kellemesen savas.
______Kaptam viszont Guatemala huehuetenango-t, november 24-i pörkölés, de eddig bontatlan csomagban egy simítózáras tasakban 4-7°C-on volt.
"közepesen-sötét" pörkölés, ami nekem inkább sötét. Füstös, kesernyés ízek, nulla sav. Visszasírom a teesz omniroastját, pedig szenvedtem vele, de ezerszer élénkebb volt.
Lehet, hogy hideg vízzel kellene elkészíteni
-
válasz
eastsider
üzenetére
Persze!
sokminden is igaz ezekre a konstellációkra.
Bő egy éve válogattunk neten parkettákat meg falszíneket. elmentünk egy boltba, kölcsönöztünk egy RAL színskálát meg egy mintakészletet, aztán otthon megfelelő fényviszonyok mellett megnéztük, hogy a 10 kijelzőből melyiket tudjuk legközelebb hozni a skálához. Aztán a két elég jón néztünk meg mindent, mielőtt döntöttünk. -
eastsider
nagyúr
válasz
Gery0505
üzenetére
ah ertem... nekem is gyufaszal vastagsag kb...
#115359 icm: kicsit mar regi ez a pori (oktoberi), csak most kerult sorra... van meg egy costa ricai jan 3-i is. az alattunk levo kavezoban ilyet kapni, igy gyakran veszek toluk. brikkahoz kepest elegge csoda az eredmeny
-
hoffman_
nagyúr
válasz
WarLock07222
üzenetére
-
Gery0505
aktív tag
válasz
eastsider
üzenetére
Lehet a fotó kedvéért durvábbra őrölték egy picit a KV-t. Ha gyorsabban tud átfolyni, akkor ilyen lesz a tölcsér mint amit mutattál, kérdés, hogy ez jó-e.
Tényleg, összeszedhetnénk, hogy mik a jó lefolyás ismérvei. Pl.: Milyen vastagnak kell lennie a tölcsér aljának? Nekem olyan vékony szokott lenni, mint egy gyufaszál, vagy vékonyabb. Azt is szeretném tudni, hogy a lefolyás során mikor milyen összetevő válik ki a csészébe, hogyha mondjuk kesernyés lesz az eredmény. -
Gery0505
aktív tag
-
WarLock07222
tag
-
general
addikt
válasz
üzenetére
Olcsónak nem mondanám, 270Ft körül van az 1,1l. Nekem talán havi 4-5 ezer Ft lenne ezt használni. Vízkovesedesere kiváncsi lennék. Megpróbálom vízforraló a is használni 1-2 hétig esetleg, azon eléggé látszik, a csapvíz 2 hét után már jól láthatóan nyomot hagy. De igen, elvileg visszasózott lepárlott víz. Több infót nem találtam, pedig keresgéltem.
-
roBEEsz
csendes tag
Haló!
Végre bontásra került a PY-féle Grandi Arabica! Annak ellenére, hogy valamelyik tényezőm félre csúszik, érezni, hogy nagyon komoly cucc!
A helyzet az, hogy keserűnek érzem a jelenlegi beállításommal, viszont nem tudom melyik irányba kéne változtatnom..
Jelenleg:
Gaggia Classic Pro - 9 bar OPV
Specialita
12/18g IMS
18g őrlemény
25 mp - 1:2 ratioA lefolyást tekintve én még simán finomítanám egy kicsikét, mert elég gyorsan átjön, -mondjuk úgy 30 mp körüli lefolyást céloznék- (viszont már ígyis keserű, tehát lehet a finomítás nem sokat segítene, igaz...?) - egyébként maga a lefolyás jól fest, csatornásodást abszolút nem lehet észrevenni!
Személy szerint a hőmérsékletet érzem a problémának.. viszont PID nélkül ez elég necces.. rohadt forró a kávé mikor elkészül.. (15 percet szoktam hagyni a gépnek, hogy melegedjen és a presso készítés előtt direkt engedek le 2-3mp-ig vizet..) Lehet, hogy csak 10-12 percet kéne hagynom a gépnek, vagy ennek nincs értelme?
Bár nem gondolom, hogy ez a tényező lenne a legkardinálisabb, de lehet hogy 18g helyett 17g körül kéne mennem??
Illetve még arra gondoltam, hogy a ratiot levinni 1:1,75-re..
Esetleg van valami tippetek?
Köszke!
-
eastsider
nagyúr
ot milyennek mondanatok? eleg szinhu lett a foto, termeszetes feny mellett keszult
[kép] kozepes, vagy vilagos?
Impresso ethiopia adado natural (espresso pori)
94C-n nagyon jot huztam belole reggel, jottek rendesen a gyumolcsos jegyekmas: mitol van, hogy sok videoban amit nezek naked portafilter lefolyast, ilyen szep tolcser jelenik meg? [link]
nekem ilyen kisebb a tolcser, vagy meg kisebb szinte mindig: [kép] -
törölt tag
válasz
general
üzenetére
Bár én csak viccből írtam múltkor a Smartwatert Visztula hsz-ára, most látom régebben Ferkoboy is írta hogy olcsó visszasózott desztvíznek számít, amúgy jó ízű víz és alapelvem hogy jó ízű vízből lehet jó ízű kávét csinálni. Akkor is ha lágy víz. Én gyantával lágyított vízből szoktam keverni vissza csapvízzel egy olyan arányt, ami emlékeztet a gyerekkori jégcsap ízre...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
general
üzenetére
várom már, hogy nekem is legyen egy ilyen reggel, amit eltalálok.

Parci:
bár nem engem kérdeztél, de ma informatív kedvemben keltem
én bőven a 3. Pfizer után dőltem ki tőle durván és előtte, már bőven fertőző időszakban, találkoztam vagy 30 emberrel - senkit nem fertőztem meg. már rég feladtam, hogy megértsem : ) -
general
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
A közepes nálam is rendben van általában, a világos az szenvedős, mint valószínűleg sokaknak. De ebbe most bele találtam, örülök is nagyon. Elég nehéz az Annával korrekt tejhabot/krémet kreálni, de azért azt már nagyjából kigyakoroltam. Kevéske a gőznyomás, rendesen skillt igényel..
-
hoffman_
nagyúr
válasz
general
üzenetére
mindig jó egy ilyen reggel.
világossal én is szenvedek, végre megvan minden paljoc csúcs SO vagy világos blendjeihez, de nem találom el. a GetUp már lassan megszólal néha, de amúgy valamit nem találok. elixír van most nálom, átlag alatti és gyenge között csinálom meg a benne lévő potenciált
-
general
addikt
Kis örömbeszámoló, engedjétek meg.
Ma végre megjöttek rendesen az ízek, nagy boldogság.
talán csak beletaláltam, talán az apró változtatások, de végre olyan capuccinot ittam reggeli után, amire vágytam.
- próbaképpen vettem egy palack Smartwatert (nincs ráírva, mennyi az oldott ásványi anyag tartalom de nagyon nullás vízként hirdetik), és ebből csapoltam
- 9 barra belőve az Anna
- frissen bontott Awaken Costa Rica Calle Liles, ugyan dec.8-i pörkölés, (ajándékba kaptam egy hete), de zamat, illat, állag is szép
- 12-18gr IMS kosár, 17,8gr, százforintos teszt pont oké így, AP papírral. 1:2 arányt engedtem, 37gr ki, 30mp
A lefolyás lehetne jobb, hiába kevertem el szépen a kosárban, wdt-m nincs még, de egy vékony dróttal szoktam elegyengetni figyelve nagyon, aztán tamper. Disztribútort most kihagytam. Naked karban tudtam figyelni, alapvetően rendben ment a lefolyás, bár kellett idő, mire összeállt, szóval ez lehetne jobb.
Írtam korábban, hogy világossal egyszerűen nem jönnek azok az ízek, amiket egy rendes kávézóban érzek, na most minden rendben volt.
Tisztán is megkóstoltam persze, de nekem az erős nagyon, gőzölt tejjel tökéletes krémes reggeli kv lett. -
Illesvik
csendes tag
Üdv!
Az F64 EVO kés egy az egyben jó a mazzer SJ- be?
Köszönöm -
Warloo93
tag
Ha már kosár téma megy.
IMS superfine és nanotech közül melyiket választanátok? Mind kettő 14-16g -
-
Gery0505
aktív tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Köszi szépen a jókívánságokat, igyekszem mielőbb meggyógyulni. Örülök, hogy Te is meggyógyultál, és már jól vagy.
Én hála Istennek egész jól viselem, az elején volt egy napig kis hőemelkedésem, (37,3°C). Másnap ment fel még talán 37-ig, aztán normalizálódott. A legrosszabb az egészben az, hogy hol van szaglásom, hol nincs, a folyamatos orrfújás, a tüsszögés, a köhögés, és amit a legjobban utálok az orrdugulás. Ami most a legújabb idegesítő tünet, hogy rettenetesen melegem van, izzadok mint egy Ló, vagy fázom. De nem láz miatt, hanem alacsony a hőmérsékletem, vagy picit magasabb. Nem áll be a vágyott 36,6°C. Lehet, hogy tönkrement bennem a PID, vagy kéne csinálni egy Autotune-t.
Ki vállalja a javítást?
Mondjuk ma pont szerencsém volt, egész jól megvolt a szaglásom, és pont ma bontottam egy Kávékalmár-féle Kolumbiai KV-t. De más volt az íze mint emlékszem rá, nem tudom, hogy én rontottam-e el, vagy a szaglásom mégsem volt az igazi. 
Oké, bevállalom a VST rendelést, csak kérem szépen a türelmeteket, amíg meggyógyulok, és utána lebonyolítjuk a dolgot.
Nem rossz ötlet egy topictalálkozó sem, remélem addigra nem lesztek betegek, és össze tudjuk hozni.
Aztán megünnepeljük az új VST kosarakkal megspékelt kávézással a gyógyulásunkat, illetve egészségünket.
Addig is gondolkozzatok, hogy ki milyet szeretne rendelni. Karthmann fórumtársunkkal is terveztünk a téli szünetre egy Profitec Pro800 vs. Rocket R58 meccset, de sajnos nem jött össze, megpróbálom elhívni őt is. Tudtok helyet, ahol meg lehetne szervezni egy ilyen bulit, és többen elférünk? -
hoffman_
nagyúr
válasz
Gery0505
üzenetére
mielőbbi gyógyulást. én jan2-jan17 között szívtam vele, lekapott durván a lábamról, az első hét az erős volt. a VST kosarak miatt ne aggódj
ha amúgy bevállalnád (és lenne mellé egy topic találkozó féle, amire én is nyitott vagyok), akkor szerintem mindenkinek ráér pár hetet, sőt. persze az első az egészség, a tiéd, illetve a topictagoké. lehet, hogy különböző távolságtartási mércén vagyunk.WarLock07222
...Szerintem az adatok alapján...
annál azért újabb versenyző vagyok a topicban, hogy tudjam mik azok a bizonyos adatok. nálam magától értetődő az előreutalás/Revo, szerintem ez a legkevesebb. -
eastsider
nagyúr
válasz
Gery0505
üzenetére
Elvileg a ridgednel könnyebben kijön a pogi, valamelyik videóban láttam, talán hoffmannal, de nem 100, elvileg amugy "jobb" a ridgeless. Passzentosabb tamperhez főleg tutibb.
Az is lehet hogy revoluton bekered, vagy mindenki elküldi neked a pénzt... Vagy kérsz valami proofot mindenkitől, aki rendelne.
Jó gondolom pikk pakk elmennek az 58as VST-k bukó nélkül ha valaki mégis meglepne...Azt hiszem mailboxdere rendeltek, mert kellett eus adószám
-
SoundON
tag
Bár pont nem az ezüstözés volt a lényeg, sőt ellenkezőleg. Azzal önmagában semmit nem oldottam meg leszámítva hogy én kevésbé érzem annak az ízét karcosnak mint pl a réznek vagy az alunak vagy a nikkelnek ami a legrosszabb
De simán lehet hogy ezt az ezüstöt is csak finomabbnak akarom érezni ha már megcsináltattam aranyárban itt [link] -
Gery0505
aktív tag
Igen lehet, szívesen levezénylem a VST rendelést, csak eddig azon morfondíroztam, hogy miként kellene ügyesen lebonyolítani. Nem találtam meg a korábbi módszereket, ahogy lebonyolítottátok. De morfondírozás helyett inkább megkérdezlek Benneteket, úgy legalább haladunk valamerre.

Több kérdés is foglalkoztat, elsősorban az, hogy a Profitechez milyet érdemes venni? 15-öst? 18-ast? Esetleg mindkettőt? (Talán igen, mert akkor ha a világos KV-ra vetemedek, és hosszabban finomabb, akkor kell a 15-ös is.)
Meg a másik, hogy mi a különbség használat szempontjából a Ridged, és a Rigidless között, és ez miért jó, ill. nem jó? Azt látom, hogy a Ridged meg a rigidless között az a különbség, hogy a Ridgeden van egy redő ahová a kar rugója beakadhat, a Rigidless-en nincs ilyen. A Rigidless nem esik ki a karból amikor csapkodom a zacckiütőhöz? Vagy a tamperelés miatt veszitek sokan a Rigidlesst? Melyik miért jó?
A másik apró kérdés a lebonyolítással kapcsolatos, hogy a kosarak árát és a szállítási költséget előre szoktátok utalni?
A harmadik problematika, ami a legnagyobb baj, és ami miatt főleg vaciláltam, hogy elvállaljam-e, az az, hogy éppen aktívan bennem van a Corona, és nem tudom meddig fog tartani. Most karanténba vagyok pakolva, de ez lehet akár több hét is. És hát jó volna csak a VST kosarakat odaadni, a Vírust nem szeretném még postán sem elküldeni Nektek. Ezt látom a legnagyobb problémának, emiatt féltem elvállalni az ügyintézést. Azért viszont szívesen elvállalnám a szervezést, mert akkor tudnék Veletek találkozni is, meg inni Veletek egy KV-t az új kosárral, csak ehhez meg kéne végre gyógyulnom.

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
beleriand72
üzenetére
Hoffmann verziónál sokkal többet nem lehet tenni az ügy érdekében szerintem.
-
válasz
beleriand72
üzenetére
Tegyél bele narancsot és almát

-
beleriand72
tag
Segítsetek. Jó gyümölcsös french press filtert készítenék. (Roastopus, CM rendelés folyamatban). Bevált recept érdekelne.
-
PeterAgos
csendes tag
VST 15g tulajdonosoktól kérdezném: nem kevés a betölthető őrlemény közepes pörkölést feltételezve? Jelenleg LM 17g-os kosarat használok, 18,5g-al töltve (dupla ristretto-hoz).
-
VST rendelésből lesz valami?
-
general
addikt
A kancsós BWT jó lehet esetleg kávéra, teára? Mennyiben különbözik a beszerelt profi megoldástól? (sajnos nálam az nem játszhat) Nem a gazdaságosság miatt kérdezem, hanem a szűrt víz összetétele, tulajdonsága érdekel. A Brita ugyebár nem ajánlott kávéfőzőbe.
-
zolnagy
őstag
Szerintetek ez az “espresso” ssp kés ugyanaz, mint a high uniformity? [link]
-
icm
tag
Ha már itt benne vagyunk a bevonatolásban

SoundOn: orvosi ezüstözést hol csináltattad? Szabad erről érdeklődni? A harmadik képsoron levő azért elég menő. Azt tippelem az én kazánom nem így néz ki
Nem bevonatos örlő kést (teszem azt épp mazzer 191C-t) utólag PVD (TiN vagy TiAlN - sajnos a TiAlCN (red speed) bevonatot nem találtam a portfólióban) bevonatoltatni érdemes? -
roBEEsz
csendes tag
Alapvetően én a gyári Laica patronról tudok csak nyilatkozni, az utóbbi hónapokban ezzel használtam a gépet. Nem állítom, hogy vízszakértő vagyok, így nagyon okoskodni nem szeretnék ezzel kapcsolatban, de amennyire tudom a sima patron nem túl alkalmas a feladatra - épp ezért is szeretnék róla váltani - Az általad említett kimondottan kávé/teavizes patronról itthon nem találtam infót, külföldi oldalak néhányán dicsérték.. Próbát lehet neki adni, éves költsége kb. 20.000 Ft + a szállítás.. Alapvetően én most palackozott alternatívát keresek - bár szar, hogy csomó hulladék keletkezik, de nyilván valamelyest ez a legkényelmesebb - Fecoter került rendelésre, megnézem mit tud.. előzetesen annyi biztos, hogy nem lesz árérték bajnok.. de további tesztalanyoktól sem fogok elzárkózni.
-
SoundON
tag
...Ha már ismét szóba került a víz-vízkövesedés kérdés gondoltam megosztom a tapasztalatom. Persze fontos a víz (ha ezzel kapcsolatban pusztán a vízkövesedés kérdést nézzük is) de legalább annyira fontos lenne a kazán víztér felöli oldalának tisztességes anyageldolgozása felcsiszolása. Számomra bebizonyosodott hogy sokszor a réz/alu anyagból kicsapódó szennyeződés majd annak ki tudja milyen kémiai és fizikai elektrosztatikus hatásai felelnek a sókicsapódásokért, mondom ezt úgy hogy fizikából és kémiából gyenge voltam

Talán nem is kétséges hogy most már (alsó két kép) patika tisztaság van a víztérben és nem csak azért mert a felület orvosiezüst

hiszen végig az volt. Most már csak azt a néhány kis homokszemcsét találtam amit persze továbbra sem értek hogy honnan
amikor fizikailag is szűrt a víz. Talán a gép mindenféle alkatrészeiből kijövő kis anyagforgácsok, nemtudom mi lehet.... de ennyi belefér kb 1év alatt 
-FELSŐ KÉT KÉP bevonatolt kazán, DM kotyvasztott víz
-KÖZÉPSŐ KÉT KÉP bevonatolt kazán, BWT bestprotect
-ALSÓ KÉT KÉP felcsiszolt majd bevonatolt kazán, BWT bestprotect -
icm
tag
válasz
stereofan
üzenetére
Én is ezt használom. Hozok haza vizet. Kifizetek 2-3 havonta egy 19 liternyi ballont. Utóbbit akartam kényelmesebbé tenni, hogy ne kelljen hozni, meg ne függjek a céges víztől. Nekem kb fél éve evvel üzemel. Volt elsőre csapvíz, norda (amíg kapható volt), aztán cw. Nyilván egy kevert víz puffer tartalma jobb.
-
JózsefK
csendes tag
Köszönöm!
A vízkőtelenítés még a lágyított víz mellett is megy, az alkatrészek zsírzását már láttam, olvastam.
Most hogy már 2-3 hete csak sima vízzel vakszűrőzök és jobb
Eddig havonta vakszűrőztem zsíroldóval de hagyom. Használtam egy időben AP papírt aztán a HB fórumon olvastam, hogy “kell neki egy kicsit a kávé olaj”
Élelmiszeripari szilikonzsírt melyiket érdemes? -
icm
tag
válasz
roBEEsz
üzenetére
A kérdés az a részemről, hogy a laica coffee&tea szűrőt használtad-e?
Az érdekelne, hogy ha pl kivennéd a kazánt, milyen lenne belülről... Nemrég épp kérdeztem ezt a szűrős dolgot...
Akartam ClearWater vizet rendelni - ezt csak kávézáshoz - mivel nincs hűségidő gondoltam rendelek egy ballont aztán majd másikat... de mégis havi 1 ballon a minimum amit vennem kell így azt elengedtem. Nem bántani akarom őket, csak nem volt teljes a tájékoztatás. Emiatt keresek alternatívát.
Persze keverhetném a vizet... nem zárkózom el tőle még. Ha a Laica szűrője jó (ezt még nem tudom) De ezt ki lehetne mérni valahol, hogy mi pl pontos összetétele? Érdekelne, hogy milyen eséllyel indulnék a csapvíz laica coffee szűrővel. -
sz.zs.
őstag
válasz
JózsefK
üzenetére
és qvik27:
Elfogadom én, hogy velem ( az én ízlésemmel ) van a baj

Talán-talán az Atomok kezdenek elmenni olyan forma felé ami már-már tetszene, de a Fiorenzato F4E Nano után megfogadtam, hogy soha többet nem lesz olyan őrlőm aminek nem hozzáférhető / seperhető a garat. Kivételt képez egy ténylegesen single dose őrlő ( lásd Niche ). -
-
roBEEsz
csendes tag
Haló-Haló!
Fél éve lett meg kb. a Classic Pro-m, azóta Laica kancsóssal használtam.. Vajon mennyire sikerülhetett ennyi idő alatt megölnöm vele a kazánt?
Egy vízkőtelenítést adtam már neki, most pedig váltok rendes kávévízre.. -
JózsefK
csendes tag
válasz
JózsefK
üzenetére
Kedves tapasztalt, hozzáértő fórumtársak!
Értem én, hogy parasztnak a rotációs kapa, de meg tudnátok velünk (velem és a kérdésekhez kapcsolódó hozzászólásokat megfogalmazó topiclakók) gyakorlati tapasztalataitokat?
A neten tájékozódik az ember, de jobban adok az itteni népek szavára
Segítségeteket előre is köszönöm (köszönjük) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! EVGA XC3 ULTRA RTX 3070Ti 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

talán csak beletaláltam, talán az apró változtatások, de végre olyan capuccinot ittam reggeli után, amire vágytam.

Ki vállalja a javítást?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)