Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
(DM-es desztvízzel se?
)Baja nem lesz. Csak mások lesznek a kivonatolás körülményei szimplával mint duplával.
-
-
-
general
addikt
válasz
bbuffy
üzenetére
Utolsó bilivihar utáni szellőcske. Igen, ez tény, hogy én pl nem vagyok itt régen, de azt hiszem, pont emiatt az a korrekt hozzáállás, higy ha nem kezdek bárkit is lekezelni, csak mert mások azt mondták, még akkor is, ha hiszek a többségnek. Én így érzem etikusnak, én így nevelkedtem. Azt hiszem ennyi.
És nem is vagyok annyira hardcore kávés, mint itt sokan. Imádom a kávét, élvezek vele foglalkozni, pepecselni, de nem fogok “kiönteni egy adagot, mert 18mp alatt jött le és nem 25..”
És a büdzsém sem akkora, hogy milliós szinten költsék rá. Persze ez idővel változhat.
-
roBEEsz
csendes tag
Annak idején nekem azt mondták, hogy az IMS és VST kosár nem nagyon kompatibilis a gyári 11 bar körüli nyomással..
Őszintén szólva nem próbáltam, így sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.
Egyébként ami még eszembe jutott, hogy csinálj egy nem listázott videót youtubera és dobd be ide.. hátha látunk rajta valamit!
-
bava
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
2018 és nincs állítva
-
roBEEsz
csendes tag
Szia!
Én is még eléggé kezdő vagyok az otthoni pressozás tekintetében, viszont amiket tapasztaltam, azt szívesen megosztom

Az elején nekem is nagyon sok esetben savanyú volt a kávé, pedig több fajtával is próbálkoztam.. Ezután csináltam egy WDT-t (kb. 2.000-2.500 Ft-ból összerakod), ami szerintem nagyon sokat segített az őrlemény megfelelő eloszlatásában, szóval ezt mindenképp ajánlom neked első lépésként!
Ezután levittem a nyomást 9 barra és ezzel egy időben vettem egy IMS 12/18g kosarat, aminek hatására szintén egy elég jó fejlődést éreztem.
A legutóbbi lépésem a PID volt, illetve még egy-két egyéb kisebb módosítás és kb. most érzem úgy, hogy ott vagyok, ahol lennem kéne.
Ettől függetlenül, ha a szimplád azt mondod, hogy jó.. akkor olyan nagy gond szerintem nem lehet.. Mindenképp adj egy esélyt a WDT-nek, nézd meg, hogy egyenesen tamperelsz-e (maroktamper akár segítség lehet..) - Tudom, a szimplád jó, ezért azt már ki sem emelem, hogy akár a vízen is múlhatna..
Mindenesetre ha gondolod, nyugodtan dobj privát üzit, aztán ötletelhetünk, hogy mi megy félre.
Üdv,
Robesz -
bava
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
lehet
habár egyre lejjebb viszem a várakozásaimat, de hiába, a szimpla fantasztikus (csak nekem kevéske), a dupla borzalmas, bármit csinálok. Utánanézek annak, amiket javasoltak, de szerintem is csúnya lenne, ha belenyúlás nélkül nem lehetne egy elfogadható duplát készíteni. Addig iszok két szimplát. -
bbuffy
senior tag
meg a viharka margójára:
Sztem ez abból jött hogy aki nincs itt annyi ideje, az nem is tudja mik ezek a zsigeri dolgok. Nem tudom jobban körülîrni hogy ne bántsam meg a jelenlegi hívőket, akik nem ismerik a Zúr viselt dolgait, és ügy/emberkezelését. Akikek meg megvett es itt-ott posztolnak azokat meg nem is számítom ide.
(Natessék en is benne ragadtam a témában, pedig távol áll tőlem egy jó ideje. Biztos a Covid teszi, de legalabb a kávét érzem
) -
general
addikt
válasz
rastacsz
üzenetére
és qvik27
Én sem tudom. Hogy pl miért kaptam ilyen részletekbe menő reakció(ka)t, dzsízösz, egyáltalán nem akartam ebbe belemenni, nagyon nem.
Tényleg félreértés van itt, nyilván főleg a chatnek köszönhetően, ahol sem hangsúly, sem semmi nem látszik.
Kizárólag azért írok erről, mert nem akarok senkiben sem ellenszenvet kelteni.Lehet, hogy túlzás volt néhány kifejezésem, akkor elnézést. Valami olyasmire akartam utalni, hogy én nem akarok beszállni mordor általános minősítésébe (és itt senki konkrét véleményét, kommentjét nem szándékoztam "becézni"), egyszerűen azért, mert nincs vele semmilyen konfliktusom, nem érdekel a szakmai vagy emberi aktivitása, egyáltalán nem érdekel az egész, max annyira, hogy hozom a popcornt, ha itt elindul valami.
A webshopot használom, néha vásárolok, semmi bajom vele, pláne, hogy szegedi vagyok, azonnal tudok ezt-azt venni, csak ne kelljen hallgatni a tudálékosságot, ennyi. És itt gyorsan le is zárom.
Tényleg béke és korrekt vélemény. Pont ez volt a célom egyébként, csak valszeg rosszul fejeztem ki magam és qvik27 kolléga félreérthette.
. -
szega89
csendes tag
A duplához javaslom próbáld ki a pogácsa tetejére tett aeropress szűrőpapírt (vagy kozmetikai vattakorongot), nekem sokat segített a csatornásodás elkerülésében (továbbá ha van PID, akkor magasabb hőfok, vagy ha nincs utánaolvasni a temp surfingnek (mikor indítod a főzést a fűtőszál bekapcsolásához képest)
-
rastacsz
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Ti most miről diskuráltok?
B elismerte, hogy itt, a ph-n olvasta, azért rakta ki. Meg már amúgy is egy ideje leveleznek a gyártóval, csak kapóra jött.
Anno az Amalfi őrlő is ugyanez volt. Csak az neki is durva koppintás és azt már nem vállalja be, hogy itt (is) leszólják.
A hario durva koppintása, a "rio" viszont nem érdekli, mert a hariot utálja? Kérdezem, nem állítom. (Én viszont tényleg nem kedvelem a hariot.)
Nekem a felicita arc lopása sem jött be, ahogy Kávé Kálmán írta, hogy az eszköz kommunikációja felfedte az amúgy is nyilvánvalót, hogy a reverse engineering igazából egy ctrl+c, ctrl+v-ben végződött(, vagyis schmittelve lett) . De sokan vették a mérleget külföldön is és nem is tudnak arról, hogy acaia volt, csak örülnek, hogy olcsó... -
bava
csendes tag
válasz
üzenetére
Igen, én is próbálgattam a leengedési idővel játszani (hosszabb, rövidebb), az arányokkal, az őrléssel és hiába tűnik jónak minden, nem jön a jó íz, ami tudom, hogy bene van. Azért is fordultam ide, mert nincs több ötletem, mert már csak ugyanazokat próbálgatom folyamatosan, de így nyilván nem lesz változás.
Lehet, hogy érdemes lenne próbálkozni más szűrővel. -
törölt tag
Gondolom ugyanolyan arányokkal. Lehet hogy precízebb is a szimpla kosár. Az is lehet, hogy más arányokkal működik a szimpla kosár, duplánál lehet hogy tovább kell engedni, hogy azok az aromaanyagok kioldódjanak, amik a szimpla kosár közepén kioldódnak. Mintha a szélén lévő kávé pocsékba menne a szimpla tölcséres kosaraknál, gondolom lassabb ott az áramlás, csak abból következtetek erre, hogy régen az LM klón kosárban szinte egyenesen állt középen a kávéoszlop a főzés után, körülötte víz.
-
-
-
Nutra
tag
válasz
szega89
üzenetére
Szerinte igen, 10es szorzó.
Az 5 sec alattiakra nincs tippem. Nálam 61 dupla készült eddig (legalábbis ennyit vezettem fel az appban) és 15-t mutat a számláló.
Visszaöblítés, tisztító program adhatja ki a különbözetet. Szóval ez eléggé nagyságrendi számláló, persze honnan tudná, hogy amikor nyomok egy szimpla gombot, akkor csak a szűrőket öblítem.
(Najó, nézhetné a nyomást, persze egy vakszűrős visszaöblítést akkor is összekeverhetne egy kávékészítéssel...)
Amúgy egyszerű. Nézd meg a mostani állást és csinálj 20 rövid öblítést
. Ha változott, akkor igen, ha nem, akkor nem... -
törölt tag
Catleren ugyanígy vagyok, de szerintem csak azért mert kvázi nyomásfokozóként működik a tölcsérszerű geometria miatt a szimpla kosár. Talán nagyobb őrleménnyel is beáll az ellenállása a kávénak, mert updosinggal használom a kosarat, ahogy átfolyik a víz a kávén, megduzzad és saját magát akadályozza, naked karral lehet hogy lenne szökőkút.
-
válasz
general
üzenetére
Hát, ahogy írod: ne essék félreértés!
Nem én fikáztam, de ha valamelyik kifejezésemre mégis rá lehet fogni (mindentiskillerelnitudó), akkor ezúton javítom: szóbanforgó-ra. Tán a többiekére reagáltál adekvát módon.
Az, hogy jogszabályokat, felhasználási feltételek be kell tartani, reményeim szerint nem számít unikumnak.
De akkor hadd pontosítsalak Téged is az "első konc" kifejezésedben:
1. Nem első.
2. Nem konc.
Ha megélhetési perlekedő lennék, mondjuk versenyjog, GDPR, fogyasztóvédelem témákban, akkor tán vadásznék ezekre.
De nem vagyok az. Ettől még nem szeretem sem az inkorrektséget, sem a szükséges tudás hiányát, főleg, ha abból üzletet fabrikálnak. - Engedtessék meg!Szerk.: és persze részemről semmi téves feltételezés, felindultság vagy ilyesmi

Béke és korrekt vélemény. -
bava
csendes tag
Sziasztok,
néhány hete gyakorlok egy Gaggia Classical, hosszú időre visszamenőleg olvasgattam a hozzászólásokat, de az én tapasztalatomra nem találtam választ ezért kérdezek rá.
Sok kávéval próbálkoztam, de egyikkel sem sikerült elérnem, hogy a dupla jó legyen, ami azért is furcsa, mert azt olvastam, hogy azt könnyebb elkészíteni, mint a szimplát.
A szimplák nagyon jók, hozzák az elvárt ízeket, állagot, a duplák esetében viszont ugyanabból a kávékból nem sikerül jó kávét csinálnom, hiába jó a gramm/ml arány, jó a lefolyási idő, de nem hozza a szimplák minőségét, rengeteget játszottam az őrléssel, hátha más őrlés kell a duplához ugyanabból a kávéból, de hol keserű, hol savanyú, hol ízetlen. Persze ihatnék csak szimplát
de egyrészt nem értem, hogy mivel próbálkozzak még, másrészt mennyiségben is jobb lenne a dupla. Arra is gondoltam már, hogy elképzelhető, hogy egy kávéból teljesen más íze van egy szimplának, mint egy duplának? Az intenzitást elképzelhetőnek tartom, de ilyen szinten más ízprofil azért furcsa lenne.
Előre is köszi! -
szega89
csendes tag
Két kérdés azokhoz akiknek Sage/Breville Dual Boiler-e van:
Az adagszámláló által kiírt értéket tényleg tízzel kell szorozni?
Számolja-e a visszaöblítéseket, üres vízengedéseket? (<5 sec)(Adagszámláló megjelenítése:
* kikapcsolt állapotban tartsuk nyomva 4-5mp-ig az egy és két adagos gombot egyszerre
* nyomjuk meg mellé a bekapcsológombot, ekkor kiírja a hibakódokat (vagy 00:00-át ha nincs)
* a menu gombbal tudunk az adagszámlálóra lépni
) -
general
addikt
válasz
qvik27
üzenetére
Félreértés ne essék, nem akarom én védeni, semmi közöm hozzá.
Csak nem fogok az első koncra ráugrani és fikázni valakit, akihez semmi közöm és nekem gondot még nem okozott. Hogy emberileg és/vagy szakmailag milyen, az meg nem érdekel, egyszerűen nem veszem figyelembe. Csak vitázni és beszélni ne kelljen vele, mert futok.
És ismét mondom, egyetértek, a véletlen egybeesés elég feltűnő volt...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vicces1
üzenetére
Beraktam 4x250g-ot kosárba, kiválasztottam Mo-i címet, így néz ki az összesítő a legolcsóbb szállítási opcióval:
Google szerint 41 font jelenleg 17,678 Ft. ÁFA-t ugye felszámolják a szállítási költség után is. Szóval 17,678 * 1.27 = 22,452 Ft.Ha nem ragaszkodik az ember a 4 zacskóhoz, hanem mehet egyben egy kilósban, akkor 4 fonttal olcsóbb, tehát 20260 Ft. De a másik webshopban nem volt kilós ár, csak negyed kilós, ezért nem ezzel számoltam.
"Ez mindössze azért érdekes, ha egy fórumtárs ilyesmit akar beszerezni akkor ne egy fölösleges 2x es áron kínáló webshopban tegye, hanem közvetlen a pörkölőtől fele annyiért. (frissen)"
Ezzel természetesen egyetértek, de ezt már rögtön a második (témába vágó) hozzászólásomban írtam is. Ilyen gyűjtő webshopoknak akkor van értelme ha egy adott pörkölőtől csak 1-2 zacskót szeretnél rendelni, mert úgy általában nem éri meg a postaköltség miatt (kivételek lehetnek, lásd lentebb linkelt ahol már 5k-től ingyenesen szállítják). -
válasz
general
üzenetére
Tpvt. 8. §
Persze lehet mondani, hogy véletlen volt, meg hogy a fékbusz nem hivatalos kommunikációs csatorna, stbstb, amik persze elég gyengécske mondások.
Epként vajon hányan klikkeltek vagy lájkoltak a nyilvánvalóan fals hírre?
...valamint: talán meglepő, de a fékbusznak is van "általános felhasználási feltételek" c. izéje, tán a mindentiskillerelnitudó úrnak avval is tisztában kell lennie. -
general
addikt
válasz
bbuffy
üzenetére
Más is szólhatott neki, elmatekolta, van ilyen na. Nyilván nem ez a lényeg, hanem a nagyon durva véletlen a vicces. Mert hát szinte naponta keresnek Profitek és ECM gépeket.
Egyébként meg… forgalmazza nyugodtan ezeket a gépeket, mi baj lehet, nem tiltja senki. Legalább lesz itthon is. Ezzel nincs is baj ugyebár. Majd az első tesztre kíváncsi leszek.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
Zen42
üzenetére
Köszönöm a választokat.
Én a szilikonra is gyanakszom mag az amit még kapott hozzá, de nem tudjuk, hogy mit. Azért is mert a trutyi zsíros volt és eltűnt a szilikon a kazán belselyéből. Savazva nem volt, kancsóm meg nincs. Sz.Zs. írta, hogy a gyantától lehet ilyen. Megnézem, hogy 3 hónap múlva, sima csapvízzel mi az eredmény.
Talán nem véletlen nem nagyon vannak alubojleres gépek.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Mit magyarázzak el ezen?!

Azt hogy ha a 7,5.- angol font/250gr árra (esetleg) rámegy az áfa, hogy lesz nálad 22ezer Ft 1kg kávé?
Ezt inkább Te magyarázd el. Vagyis inkább nekem ne, én eddig is tudtam önállóan vásárolni Hasbean kávét, ha már nagyon kívántam, és nem az általad matekolt áron.
Ez mindössze azért érdekes, ha egy fórumtárs ilyesmit akar beszerezni akkor ne egy fölösleges 2x es áron kínáló webshopban tegye, hanem közvetlen a pörkölőtől fele annyiért. (frissen)-Rendelek is asszem, felidéztem a legjobb Columbiát amit tőlük kóstoltam.

-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vicces1
üzenetére
Magyarázd el légyszi akkor mit értek félre
Mert én itt a következőt látom:
1. UK-n kívülre postázáskor a termék árából levonják az UK ÁFA-t
2. Címzett ország helyi jogszabályai szerint plusz költség és ÁFA terhelheti a csomagot
3. UK-ben a pörkölt és zöld kávé ÁFA-ja 0
Ergo:
4. A kiírt pörkölt kávé árak ÁFA mentesek (mivel náluk 0% ÁFA megy a kávéra), tehát amikor Mo-ra beérkezik, rá fogják rakni a 27% ÁFA-t (tudtommal ennyi nálunk a szemes kávé ÁFA-ja). -
rastacsz
tag
oké, az én hibám, minek mentem oda, de rendesen ledobtam az ékszíjat
Emberünk 1 000 000Ft-ot hajlandó elkölteni a napi illy és Costaból készített kávéjára
Aztán az egyik korábbi rocketes kérdésnél megint fikáznak olyat, aki nem tagja a csoportnak, de a fórumjukon hirdetett egy rocket+ niche őrlőt, de neki lehet.
+ez a profitec/ecm téma is hirtelen kitört belőleSzevasz Béla! Vennék tőled 260-ért eurót én is

-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
general
üzenetére
Micsoda véletlen egybeesés...
Alig várom a bejelentést, mikor lesznek darabokra cincálva a berendelt mintadarabok, hogy megtudjuk a végeredményt: túlárazott ócskavas mind, valamelyik sajátmárkás gép zsebre teszi az összeset.
Továbbá, hogy alsókantonban már sorakoznak az itthoni igények szerint összelegózott ECM és Profitec-killer gépek.
Bár szerintem még Niche-killerrel is adósak...
-
Gery0505
aktív tag
Igen a Zasszony meggyőzése hosszabb időszak lesz, az semmiképpen sem lenne jó, ha a híd alatt kellene aludnod emiatt, szóval csak szép lassan óvatosan, ne hirtelen, mert ez egy válással fenyegetésre kiválóan alkalmas beruházás/tárgy.
A meggyőzésre a módszert meg majd közösen kitaláljuk neked.
Az én ötletem az, hogy el kell kezdeni egyre rosszabb KV-t főzni a Mara-X-el, és egyre többet mérgelődni, hogy egyre rosszabb ez a gép, mindenképp új kell. Egy Pro700. 
-
icm
tag
Valakinek rossz alubojlere nincs elfekvőben?
-
-
PpenoO
őstag
Lehet már egy ideje, nem tudom, én most futottam bele, de online elérhetőek a rétsági R Coffee & Roastery kávéi (5e forint felett ingyenes házhozszállítás). Tavaly számoltam be róluk nektek, nálam nagyon adta a perui fermentált tételük. Remélem maradt ugyanaz a színvonal, rendelek is pár fajtát, fingers crossed.
-
zolnagy
őstag
A citromsav nem sok mindent csinál a kávézsírral, a vízkőre jó. Kávézsírhoz zsíroldó kell. Nálam korábban a vízterítő alatt látszott, hogy összegyűlik a mocsok. Most, hogy papírozok, nem igazán látok semmit. A felsőszűrő azért el tud színeződni, ahogy nálad is, de nálam a zsíroldó megoldja.
-
Zen42
tag
válasz
lszlfrng
üzenetére
Az a gyanúm, hogy valamikor citromsavazva esetleg ecetezve volt az a kazán, vagy a víznek amit használsz, alacsony a pH-ja. Az a trutyi amiről írsz az alumínium kioldódása kapcsán keletkezik. Anyám szarvasi borzalmasában láttam ilyen takony-trutyit miután ecettel vízkőtlenítette. Ki is dobtuk. Egyébként a híg savak oldják az alut, egyes kancsós szűrőkkel is az a baj, hogy lecsökkentik a víz pH-ját ami alu kazánok esetében durva korrózióhoz vezet.
Le kell szépen pucolni fémtisztára és passziválni a felületet. -
icm
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Én is így voltam az ap papírral.. aztán láttad hogy nézett ki a felsőszűrőm. Elsőre azt hittem a citromsavas oldat elég lesz. Nem volt az. Tegnap beáztattam a puly-ba (kiégetés után). Biztos csak halucináltam de komolyan még szedett le róla. Olaszpresszós cikket újra olvastam, aztán beugrott anno ezt olvastam csak persze elfelejtettem.
-
zolnagy
őstag
válasz
looser
üzenetére
Én mindig leszoktam, hogy ne legyen semmi útban a kifolyó mocsoknak. A vízterítőt meg a felsőszűrőt meg a kifolyt zsíroldós vízben áztatom kicsit. Így biztosabb szerintem.
Bár nem is tudom, mikor csináltam utoljára. Mióta aeropress papírozok, nem igazán érzem szükségét. -
lszlfrng
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Igen ez megvan. Volt egy tesztsorozatom amikor kimértem a GC hőmérsékleteit és akkor -3C lett az offset, azért hogy ugyan az legyen a PID-en mint a kazánban a víz. De ha már itt vagyok leírom mi történt.
Feltoltam a PID-et 100C-re, hogy mérjek kilépő hőt, aztán bekrepált a cucc. Tudtam, hogy eldugult és szétszedtem. a GC-nél a szűkítő tisztítása azt jelenti, hogy komplett szét kell kapni ezért levettem a fejegységet is és szomorú lettem. Augusztus óta valami takony-trutyi nőtte ki magát belül. Aztán megnéztem a régi képeket és arra gondoltam, hogy a trutyi az szilikonzsír és vízkő. Tapintásra zsíros és mint a kézkrém szét lehet kenni. Lehet, hogy ez kevert be a hőmérsékletbe is.
Elhatároztam, hogy nem hagyok a kazánban semmit, azt mindig szárazra tőrlőm és kifúlyatom. inkább vízkő legyen benne és azt majd kisavazom. 2 hónapig DM vizet kevertem, majd áttértem pár hétig a gyantára, de utolsó 2 hónapban már csak a csapvíz maradt.
Ti találkoztatok már hasonlóval? Tudjátok, hogy mi az a trutyi-takony ott a kazánban?
Képen az ilyen volt, ilyen lett.
-
looser
addikt
válasz
zolnagy
üzenetére
Nem, ezek rajta maradtak. Őszintén szólva régebben ezeket egy másik tablettával hagytam egy fél órát egy bögre forró vízben, de most rajta volt. Később szedtem le, de nem volt rajtuk semmi, a kis elszineződésen meg a felsőszűrőtarón 1-2 vízkő darabkán kívül. Közben átfolyattam több leállás-indítással egy liter vizet (egy részét szintén vakszűrőzve, tisztán) és most jó :-)

Egyébként le kellett volna venni őket?
-
ribarszki
őstag
Egy otthoni pörkölőről írhatna valaki pár sort, aki használja. Izgatja a fantáziámat, de inkább beszéljetek le róla
-
looser
addikt
Ha zsíroldózás után csálé a lefolyás, míg előtte szép szabályos volt (kb. félévente csinálom, de az új felsőszűrővel és tartóval még nem csináltam, annak mi lehet az oka?
Gaggia Baby, Tersonet 1 tabletta vakszűrőbe, 10mp bekapcs, 20-30mp várakozás.
Üdv

-
pbalint
csendes tag
A konyhai térfoglalásom racionalizálása miatt megválnék pár eszköztől, feltettem őket apróra:
Mazzer Mini E
Gene CBR
Fellow ODE -
-
Gery0505
aktív tag
A Kávékalmárnál keresd meg Gábort, Ő a forgalmazója itthon a Profitec és az ECM gépeknek. Nekem is Ő hozta be a Profitec/ECM-től közvetlenül a Pro800-at. A Profitec és az ECM egy cég, csak két külön brand. Novemberben amikor én vettem a Pro800-ast 2650 Euró volt akkor, az ECM Syncronika pedig (a másik kedvencem) 2900 Euró volt. De hogy most mennyi azt nem tudom megmondani, csak Gábor, Ő tud árajánlatot adni a Pro700-asra is. Az a biztos, ha megkérdezed Gábort, egy korrekt árajánlatot fogsz kapni.

Csak nem elkapott a gépszíj, és vennél egyet?
A Mara-X nem az igazi? -
Tudja vki mennyi itthon a kisker ara egy profitec pro 700-nak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Hálózati / IP kamera
- Macska topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vicces képek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
És a büdzsém sem akkora, hogy milliós szinten költsék rá. Persze ez idővel változhat.

. Ha változott, akkor igen, ha nem, akkor nem...