- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #10927 üzenetére
A Commandante szerintem már minden gyártót megkóstolt, aki kézi, tekerővel ellátott rúd alakú őrlőt mert gyártani.
A mákdarálót csak ezért nem csesztetik, mert négyszögletes. -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #10925 üzenetére
https://espressosetupbuilder.com/news/kingrinder-lawsuit-2024
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #10870 üzenetére
Van valami bevált/ajánlott hely K6 rendelésre? Akár külföld is. Itthon AVX-nél találtam de nincs készleten és folyamatosan tologatják az elérhetőségi dátumot.
Köszi! -
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB #10890 üzenetére
Hogy érted hogy verjem csapra? Mossam meg vagy mi?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10890 üzenetére
1hetest már bepróbálnám én is. paljocnál van gond. ott 2-3napos pörik jönnek.
még jó hogy volt anyag karácsonykor, 1hónaposan nyitottam a hello sicilia-t
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #10870 üzenetére
Igen azt valahogy sejtettem
Egy kérdés, hogy van tapasztalat 1zpresso Q2-vel? Szembe jött ez is Lance Hedrick egyik összehasonlító videójából és jókat mondott róla ár-érték arányban(akárcsak a K6-ról).Fross ez engem is érdekelne majd, remélem lesz jó recept.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #10866 üzenetére
Köszi akkor utánaolvasok a K6-nak is. Ahogy gyors keresés utána látom, kapható itthon. Az ára sem "annyira" vészes. Illetve eddig egy sima késes darálót(mákdaráló) használtam, szóval annál csak tuti jobb lehet.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10866 üzenetére
a k4 jó presszóra, de nem jó a többire ? akkor a kotyeszomba nem is tudok vele darálni?
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #10864 üzenetére
Köszi, ez mennyivel "rosszabb" mint mondjuk egy JX-pro? Érdemes az 1zpressora várni hátha aprón felbukkan egy eladó példány(most ugyan csak egy J-Max S-t láttam ami ha jól olvastam presszóra való)?
Ha a presszó is számítana, amolyan mindenes kéne akkor a Kingrinder felhozatalból mit lenne érdemes megnézni? -
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #10857 üzenetére
Már hogyne írhatnád le a véleményed. Nekem ezzel a tálib hozzáállással van bajom, a "közéjük lövetnék", a szén és virágföld meg...hát legyen. Ilyenekkel már itt is ciki operálni, nemhogy a hc topicban. Kíváncsi vagyok a te kávéd színére, mert kizártnak tartom, hogy külön batch lenne és egyáltalán eltérés lenne egy ilyen nagy piacra szánt termék esetén. A karácsonyi Aldisból - miután valaki lefotózta (lehet épp te voltál) - nem is vettem ezek után. Ebbe meg csak beleugrottam és nem bántam meg. Azt látom, hogy te is keresed a jó áron jó minőséget, különben csak top kávékat vásárolnál, amit maximum te ronthatsz el. Ezek a széles körben elérhető kávék ezt nyújtják, nem többet, nem kevesebbet. Mintha az Audidból átülnél egy Wartburgba és elkezdenéd fikázni az utóbbit, hogy mi mindent nem tud az előbbihez képest.
-
válasz
RetepNyaraB #10852 üzenetére
Sejtettem , hogy ez lesz, de annyira hájpolta a portékáját ( two wheels ), hogy én is majdnem rendeltem .
Bár a Bourbon caffe után megfogadtam , hogy nem dőlök be ilyennek . Itt konkrétan dohos szenet kaptam. -
looser
addikt
válasz
Hát haver, kénytelen vagyok megint beléd szállni. Ezt a hangulatkeltést felejtsük már el kérlek. Most nyitottam ki a Nicaragua-t, lefotóztam (oké, ebben ezer dolog beleszól a telefon/kamera szoftverétől a megvilágításon át, kint vagy bent, a monitor kalibrációja de még talán a RIOS motor is konvertál majd rajta), de ha ez szerinted szén, akkor érdemes lenne egy darab szenet a kezedbe fogni és összehasonlítani ezzel a kávéval, de legalább egy neten ezerszámra fellelhető tetszőleges, pörkölési szinteket bemutató táblázattal összevetni. Ez durván egy city/full city környékére tehető pörkölési szint, messze a széntől.
Nézd, ez egy amatőr fórum, kezdők vagyunk, még ha ezer éve is kávézunk. Sokan keressük a megfizethető és emellett jó kávékat, te is ezt teszed, különben nem adtál volna esélyt neki. Nyilván az őrület különféle szintjein mozgunk a kávézást illetően, de sokunknak ez az ár- és minőség kategória nemhogy elégséges, de egyenesen kiváló. Ittam jobbat, te is ittál, de nekem ez a kávé remek és őszintén tudom ajánlani másoknak is. -
válasz
2wheels, vicc volt az a srac amelyik tolta a reklamjat a barista flow csoportban (amig ki nem tiltottam) csodak nincsenek, kb felaron adta a szutykat egy casmohoz kepest
-
válasz
RetepNyaraB #10734 üzenetére
Majd írj róla lszi!
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10800 üzenetére
azért egy kis reménysugárt...
-
xfulop
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10800 üzenetére
Azt csak a darálóra értettem, nem főzővel együtt.
Tisztában vagyok azzal, hogy a legalja nem megérős mint minden másnál is mert már 5-10 ezertől látom az elektormos darálókat árukeresőn.
Azért szeretnék ajánlást kérni olyanra ami nem hulladék és elég az én szerény igényeimnek -
nyunyu
félisten
válasz
RetepNyaraB #10769 üzenetére
100% etióp Dallmayr Prodomo szemes verzióját nem bírom meginni az automatámból, pedig előtte az őrölt tesója eléggé a kedvencem volt.
Dallmayr Crema D'Oro viszont bevált.Jut eszembe, Prodomo-ból van koffeinmentes is, na azt még kevésbé bírtam meginni, mint a rendeset, iszonyat mellékíze van.
Koffeinmentes babban nekem eddig a Lavazza Alteco ízlett, de az nem olcsó.
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #10765 üzenetére
Jah, közben kértem a refund-ot. Szerintem a normcore is lötyögne, mert átmérőre tényleg 53,35mm ez is.
www.normcorewares.com-ról kell rendelni ugye, úgy nem fog meglepetés érni, hogy még VÁM/ÁFA-t akarnak majd rámverni.#10764iatti: Már csak annak fényében is gáz, hogy a dedica-hoz 4-5e forintos ali-s rugós nem csinált ilyeneket. Mondjuk érdekes az még kolompolni sem kolompolt a szintén IMS kosárban...
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #10762 üzenetére
Az egész nyeklik-nyaklik, sokszor semmi semmivel nincs párhuzamban, stb. Ezekkel még együtt is tudnék élni, ha a tampelt felület egységes és sík lenne, de ilyen a puck 2-3 tamp után is...:
Kell vagy 5-6 nyomás, hogy homogén legyen a felület, ezt mondjuk nem teljesen értem.
Illetve hiába 53,3mm az átmérője a fejnek, így is kolompol az IMS kosárban... -
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10755 üzenetére
Mivel az alap szarvasi egy fordított kotyogós, én semmiképpen se tamperelném, nem fogja tudni átnyomni a vizet.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10746 üzenetére
BTW: a robottal simán lehet egymás után többet is készíteni ugye? Csak bírja az ember....ott nincs gond a hővel ugye??? Sőt azt gondolnám a 2.-3. presszó még jobb is lesz mint az első ahol nem melegítem elő kart.....
Ez amúgy kérdés akart lenni... -
Osynho
addikt
válasz
RetepNyaraB #10746 üzenetére
GC esetében biztosan várni kell, pedig kicsi a kazán. 2 kávé még nem is gáz, de mire 5-öt lefözök, az első vendég el is felejtette milyen volt a kávé.
A kérdező nagyobb társaságot írt. És akkor még ha bejön a képbe egy kis tejes móka, akkor valóban meglesz a délutáni program.
-
válasz
RetepNyaraB #10734 üzenetére
A Peach Paradise-re rápróbálok (az a Kolumbiai)
-
válasz
RetepNyaraB #10617 üzenetére
Vége felé a mathias rex pörkölő rendelés.
4 zacsi
1 mexikói
1 valami afrikai (uganda..?)
1 Guatemala
1 koluAz afrikai sajnos kuka volt, majd írok nekik. Full döglött. Kínos.
A mexikóiból sehogy nem tudtam különösebben érdekeset kihozni a zacsi végéig, de nem volt rossz.
A gauatemala és Kolumbia viszont zeljesen rendben vannak. Előbbi sima, szép; második hozza az elég tipik kolumbián savakat, vörösboros utánérzéssel.Elég sötétre pörkölt szemek (klasszik, semmi fancy világos filter), hibás, törött nincs. Rendes zacsi.
Azt kell mondanom az árért több, mint oké. Ja, a négyből kettő egy hónapos pörk, legközelebb erre figyelek rendelésnél. De aki rögvest bontaná, annak még jó is. Sajna a döglött ugandai is a hónapos vót.Na most következik a two wheels vagy mi a neve.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #10727 üzenetére
-
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10727 üzenetére
Nyilván nyomifoki és nyomifoki között is van különbség, de a munkahelyi Electroluxon pl. úgy folyik át majdnem az összes bolti tégla kávé, kivéve amire rá van írva hogy espresso-ra őrölve, hogy öröm nézni.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #10712 üzenetére
mas kavet is inkább savanykasra fozok, ha finomabbra orolok akkor meg nagyon hamar átmegy spriccel. pedig a cm800at a gyari kalibraciohoz képest vagy 4-5el tekertem az állito kosarkan finomabb orlesre es igy is kb a 10es erosseg korul orlok. nyomasfokozos a kar de nem tudom mit kell nezni mi ez a csatornasodas?
vagy a hofokkal lesz baj? felvettem a hofokot maxra a kavefozon de igy sem az van hogy leegeti a nyelvem ,nem forro max meleg -
frank04
tag
válasz
Köszi az M10 karösszerakó tippet, egy fokkal olcsóbb, és diófa nyelű lesz így.
VST-re visszatérve, ezek a kosarak fogyó eszközök? Tehát a mindennapi használattól x idő múlva kipúposodik az alja vagy egyéb baja lesz?
Mert ha igen, akkor megértem, hogy IMS. De ha nem, és kibír tizen évet, túlél 3 gépet, akkor hosszútávon nem tétel az ára. -
válasz
Gondolom elírták ha már precíziós. Inkább tízed pontos lehet
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB #10602 üzenetére
FB -> Kék Elefánt -> zabtejes teszt (Oatly, Dryk, Alpro sorrend), hozzászólások még érdekesek talán.
-
iatti
aktív tag
válasz
pont írni akartam hogy inkább háromszor drágább, meg még marad pár sörre való is. azért vicc az ára.
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #10610 üzenetére
na sajna egyre savanyúbb... feljebb vettem a hőfokot, talán savanyússágot elveszi.
és ha erősen megőrlöm viszont kevesebbet töltök a kosárba akkor a végeredmény állagra olyan viz szerűbb (nem pedig túl kásás mint amikor nem őrlöm annyira finomra cserébe dugig töltöm a kosárt, mert akkor van hogy finomabb is, de mint a kása olyan az állaga,kávézóba ilyet még sose hoztak,azok mindig víz szerűek állagra úgyhogy gondolom nem ilyennek "kell" lennie a kávénak hogy kásás, ivás után a fele benne marad a csészébe)
a lé meg tök fekete, és izre-színre olyan munkahelyi italautomatás álló kávégépből kijövő kávé szerű lesz, lesz cserébe nem savanyú hanem inkább "földes" ízű..
na most itt tartok, a kávé friss kapucziner velencei gondolások kedvence
a fenti tünetek miktől lehetnek? -
frank04
tag
válasz
RetepNyaraB #10702 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Karban erre gondoltál, gondolom. Nyitott Szűrőtartó Gaggia Classic Gyári
Kosarat megtaláltam. VST Precíziós 2cs.szűrő 18gr p.nélk
A kosárba lehet rakni kevesebbet, mint 16g (puckscreennel)?Tamperből létezik, hogy csak 1db 58.5mm-es van? Az lehet AVX-es? Nem tudom, mennyire gagyi, és mikor mennek ezek tönkre.
Illetve puckscreent nem találok expolygonon egyértelműen, tudnátok linkelni egyet, ami jó? AVX-en nincs 58.5-es.
Felsőszűrőt, ha nem érdemes, akkor hagyom, de ha érdemes, akkor azt is linkelhetnétek.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10694 üzenetére
"Szuper" hír...a fene egye meg...
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10684 üzenetére
Csak az a nyomásmerő ahogy látom még 30k és azzal úgymond már picit túllépem a "keretet"
-
Fross
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10682 üzenetére
Köszi a választ
Egy félelmem van, hogy eltöröm a neo flexet
valamint muszáj hozzá a nyomás mérő?
-
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #10678 üzenetére
Ez a saját hirdetésem, csak az árazás realitásával nem voltam tisztában, de köszi a feedback-et.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10658 üzenetére
Ok, jöhet a privát ha nem zavarlak vele....
Köszi! -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10655 üzenetére
Igen valóban, kicsit nagyvonalú voltam. Sajna a flex ránézésre sok műanyagot tartalmaz, és a robot masszívabbnak néz ki, műanyag mentesen (nekem is jobban tetszik sajna, de valóban 165 ezer a nyomásmérős változat + ehhez kell egy hattyúnyakú elektromos forraló is ami a legolcsóbb verzióban is 20+ ezer).
Viszont lenne egy kérdésem: ha 2 személyre csinálnék kávét a robottal akkor a hozzá adott kifolyóval nem lehet mondjuk a 18 - 20 gr őrleményből két szimplát csinálni? Vagy mik a korlátai a robotnak? Ugye ott a kosár 58 mm-es? Milyen magas, vagyis hány gr őrlemény a maximum?
Másik véglet: ha csak szimplát iszok (legtöbbször csak én iszok) akkor esélytelen finom kv-t készíteni mondjuk 12-13 gr 100% arabicából (Impressotól iszok általában, nagy ritkán goriziana grand cru)? Egy graef cm81 örlőt használok.
Mennyi idő vele elkészíteni egy shotot (mondjuk ha már megszoktad és belejöttél)?
Régóta szemezek vele (mióta az egyik írásod után rákerestem mi is ez a robot), de még nem mertem belevágni, meg még az asszony sem kezdtem el puhítani..., de lehet lesz még kérdésem vele kapcsolatban.
Köszi a választ! -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10650 üzenetére
Szia!
Neked a robot van ugye? Amit linkeltél nyomásmérős változat árban nagyjából pariban van a robottal. Miért a robotot választottad (már ha jól emlékszem és az van Neked)?
Köszi! -
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10650 üzenetére
Köszönöm
Úgy látom, ezek a gépek már erősen a hardcore kategória, és őszintén szólva, amikor rájuk néztem, nem igazán értettem, hogyan is főzik a kávét
Ha netán mégis a másik vonal lenne (a vendégek miatt meghagyva a gőz opciót), ott melyik az "amatőrnek elég jó" készülék?
-
válasz
Hát erre kiváncsi leszek! Nekem eddig az összes hasonló próbálkozás a kukában végezte ( olcsó húsnak híg a leve ), remélem Te nem jársz így !
-
tuzpenge
őstag
válasz
Engem is érdekelne majd a véleményed róla. Viszont a 8200 Ft/ kg hogy jött ki? Az oldalukon a legolcsóbb is 2590 Ft/250 gr és nem is látok kilós kiszerelést..
-
válasz
Szimpi az oladal és nagyon barátságos áron vannak a kv-k (8000-től full arabica
)
Jók ezek a grafikák
-
Fross
csendes tag
válasz
Erről majd ha lehet szeretném a tapasztalatokat olvasni. Hasonló árkategóriában keresek én is kávét
-
Süvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #10602 üzenetére
Köszönöm, meg fogom nézni. Egyébként más laktózmentes tejekkel is jobb eredményt (sokszor meglepően jót) tudtam elérni a French Pressel, mint a Dedicaval vagy Nespresso habosítóval
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10596 üzenetére
mintha filtert csinálnál..
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10588 üzenetére
Köszönöm!
-
Peterhappy
őstag
válasz
RetepNyaraB #10555 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Ahogy olvasom, a Pascucci-k Olaszországban készülnek. Megpróbálok abból acélkosarasat találni - ha nincs, akkor rámegyek a Bialettire.
Moka, max. három személyes. Vettem, és köszönöm!
@Jolida, Neked is! Ez egybe is vág akkor RetepNyaraB javaslatával -
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #10510 üzenetére
Na, hát nagyjából ezért vettem én is pont a Sage Bambino plus-t.
-
Bela56
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10478 üzenetére
Köszönöm szépen (tailor-nak is)
-
tailor
őstag
válasz
RetepNyaraB #10470 üzenetére
Köszi. 2 füles, a mérésem alapján a filter belseje 53-4 mm, a tartóé meg 58-9 mm (ez még jónak is tűnik). De persze vonalzóval mértem, így nem mikro-pontos, illetve az optika is csal a látószöggel:
[kép] [kép] [kép] [kép]Az AVX emailben azt írta, hogy ez 53 mm-es szűrőjű, egyedi méret, nincs hozzá más kar, vegyek olyan gépet, amivel több minden kompatibilis...
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #10470 üzenetére
Sorry, teljesen igaz, a kép elkerülte a figyelmem.
Áttúrtam az oldalakat, amiket ismerek, de csak a gyári kart találtam hozzá. Ez így eléggé szívás... -
Salex1
őstag
válasz
RetepNyaraB #10448 üzenetére
max 50e & Jó kávét főzzön
-
Anubris
őstag
válasz
RetepNyaraB #10445 üzenetére
A kérdésem első fele arra irányult, hogy miután a csapvizet a szűrő kancsóba öntöm, - pár per alatt leszűri az adott vízmennyiséget - azonnal felhasználható (iható, kavágépbe önthető) az a víz, vagy hagyni kell x órát állni hagyni a szűrő kancsóban?
Másik kérdés pedig, hogy a megmaradt vizet ami pl a kávégéptartályban marad az meddig áll így el? Az 1 hét amit írsz az hűtőben tárolás esetén, vagy akár szabadban, a kávégép tartályában is?
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10408 üzenetére
És ha egy estére lett bennehagyva?
-
Taltos0711
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #10351 üzenetére
Mit okoz az ecet a főzőben? Mit lehet tenni, ha mégis belement?
-
válasz
RetepNyaraB #10381 üzenetére
így kell balkézről flame-et indítani
-
DrDobos
őstag
válasz
RetepNyaraB #10381 üzenetére
Nem talalom ahol reszletezne hogy mi ez. Egy helyen irja, hogy óvatosan, mert tejsav irritalo hatású lehet...
-
thefreeman
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10354 üzenetére
Nem kételkedem benne, hogy mind a gép szempontjából mind a kávé szempontjából jobb lenne a szűrt víz. Egyszer majd lehet meglépem a kancsó vásárlást is.
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #10358 üzenetére
Elsőre tényleg fura, de ha máshol is iszom rendes szűrt vizet csapi szűrővel, az is ilyen. Nekem már ez a finom, de kajáknak leveseknek is Így jobb az Íze. Mg bevitelt meg nem Így kell megoldani.
-
scream
veterán
válasz
RetepNyaraB #10358 üzenetére
Ezt jó tudni!
Azt, hogy adott gépnek milyen bojlere van (alu/réz/más) honnan derül ki a halandó ember számára? Google "gép neve" + disassembly?
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #10349 üzenetére
MIért magnéziumosat? Van rendes coffe&tea szűrő. A magnéziumból is csak vÍzkő lesz.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB #10354 üzenetére
De ahhoz vízlágyítós kancsó kell nem? Mert amiben nincs gyanta az nem lágyít csak szűr.
Más:
Köszi a tippet a DF64 II egész jól muzsikál -
Zsoltg4s
tag
válasz
RetepNyaraB #10351 üzenetére
Közben ránéztem a szűrőkancsókra is.
Az lesz a végleges megoldás!!!
Köszi a jótanácsokat.
Mostmár csak a jó kávét kell kikisérletezni... -
Zsoltg4s
tag
válasz
RetepNyaraB #10349 üzenetére
Akkor mindent rosszul csináltam.
Nyomok a gépen gyári visszaállítást.
Marad a csapvíz...
Köszönöm a segítséget! -
TheProb
veterán
válasz
RetepNyaraB #10323 üzenetére
3D print, igen.
Írj rám PM-ben a pontos méretekkel és küldök ajánlatot meg tervet.
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #10320 üzenetére
Ilyeneket bele kellene Írni összefoglalóba!
-
válasz
RetepNyaraB #10316 üzenetére
Eh dupla 🤦
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #10309 üzenetére
Hááát, a "Kávé kezdőknek" topic cím kissé összezavart.
Azt hittem itt kaphatok info-t az adott készülékről, ami nem profi, hanem belépő szint.Most kaptak a szülök egy darálós verziót.
Esperesso, Latte, normál kávé funkcióval ~150k környékén (valamelyik De'Longhi verzió)
Ezért gondoltam, hogy kérek infót saját célra.De akkor elnézést, hogy megzavartam rendet.
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #10278 üzenetére
Hibrew H11. Nem tudom vane gyári tisztÍtója. Végülis találtam itthon ecetet, kicist feloldva használtam. Legközelebb veszek citromsavat
vagy spéci szert.
De jó lenne tudni mi az összetétele egy ilyen tisztÍtó tablettának. -
válasz
RetepNyaraB #10275 üzenetére
Nem akartam tovább roastolni (éérted..
), azért linkeltem inkább az egészet..
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
RetepNyaraB #10230 üzenetére
Az ebay topicban volt, valid német lidl oldal
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #10212 üzenetére
Nagyon fontos, hogy a kis kekszeket először egy Weber csőbe tegyük, és szigorúan csak ez után áztassuk tejbe. Enélkül az egész semmit nem ér.
-
Alusky
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10212 üzenetére
Unalom, meg ez már inkább a nézettség miatt van. Múltkor láttam egy videót azon a csaj két púpos teáskanál nádcukrot rakott bele, az ugye összetapad úgyhogy valóságban 4 teáskanálnyi is volt.
Én is szeretem az édeset, de azért... Bár ha vesz az ember akármilyen késztermék jegeskávét mindegyik 7-10g/100ml, úgyhogy azokba még több van.Meg van aki a kávéra rakja rá és azzal főzi le. Én egyszer próbáltam eldugította a szűrőt úgyhogy pár mili kávé lett a végeredménye.
-
aradebil2
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10199 üzenetére
Nem drágább az, Catler néven elvileg ugyanaz +3k
-
Mclovin
senior tag
válasz
RetepNyaraB #10197 üzenetére
Igen, utánanéztem és a C2 kevés lesz. Laica szűrőm van amúgy itthon. Szóval maradok a Brikkánál, viszont első lépésként az espresso felé vennék egy elektromos őrlőt. Budget vonalon mozogva melyik gép lehet nekem megfelelő, ha később vennék hozzá egy Hófehérkét? AVX CG1 jó lehet?
-
válasz
RetepNyaraB #10175 üzenetére
Jah
-
TDX
tag
válasz
RetepNyaraB #10146 üzenetére
Azért van olyan fajta bab és pörkölés, amit nem találsz meg itthon a legjobb pörkölőknél sem. Persze ár/értékben nehéz megverni egyes itthoni pörkölőket, de mindig van feljebb, árban és értékben is, de leginkább árban.
-
kmarci25
veterán
válasz
Értem, és egyet is értek. Konkrétan ez volt az első külföldi rendelésem, és ez is csak azért, mert az ibriket is onnan rendeltem és akkor már vettem mellé kávét. Azóta meg kapom az emaileket és a 25% kedvezmény elég jól hangzik, a kávé pedig, amit próbáltam tényleg nagyon finom. Nem fogok rendszeresen tőlük rendelni, de szerintem érdekes néha kipróbálni másokat is.
-
Lackki
őstag
válasz
én nem vagyok ősmagyar trianon sirató, mi lengyelből rendelünk olcsón
-
válasz
RetepNyaraB #10143 üzenetére
. Dupla bocs
-
válasz
RetepNyaraB #10123 üzenetére
Remélem a volt főnököm hamvai is benne lesznek.
-
vtechun
veterán
válasz
RetepNyaraB #10082 üzenetére
arra céloztam, hogy, ha a gépet telerakom nem odaillő kapcsolókkal, meg egyéb kallantyúkkal, akkor már nem lesz olyan kinézete, mint alapon - így alapon meg eléggé buta, legalábbis ez a példány és nekem
-
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #10082 üzenetére
-
vtechun
veterán
válasz
RetepNyaraB #10077 üzenetére
ez egy szakadt Gaggia, kolléga adta kölcsön, nagyon nem vagyok vele megelégedve, moddoláshoz nem értek, meg nem is akarok egy ormótlan tákolmányt a konyhába
-
vtechun
veterán
válasz
RetepNyaraB #10075 üzenetére
szerintem paraméterei alapján abszolút best buy most a piacon, várok még Black Friday-re, puhítom az asszonyt is, aztán szerintem a Gaggia Classic-ot lecserélem rá
-
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #10041 üzenetére
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10014 üzenetére
nálam porosodik a sarokban a sennheiser hd600 meg a gradó ra1. hogy elmúlt ez a hifizés nálam
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
RetepNyaraB #10012 üzenetére
A simítózárasból van egy pár ikeás, akkor azt fogom használni mert a spájzban már nincs hely a befőttes üvegnek..
Ez a szelepes zacskó egész jónak tűnik az avx-nél.Viszont más kérdés: hogyan tudom elérni az automatán, hogy a legjobb eredményt érjem el? Azt vettem észre, hogy második főzésre ugyanúgy melegebb, tehát elvileg az első főzés langyos cucc, ezt inkább nem szoktam meginni. Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, hogy 30 ml kávé nagyon gyorsan jön le.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #9992 üzenetére
Ha már kávéról és pörkölésről van szó...
:
Eddig a GrandCru-t ittam, de a múltkor a kávé napja alkalmából mikor akció volt rá rendeltem az impressotól, és hát azt kell mondjam nem egy kategória a kettő. A grandcru sem rossz, de az impresso sokkal jobb!!! JA amúgy ezt vettem (7500 körül): [link] -
gergo5991
őstag
válasz
RetepNyaraB #9989 üzenetére
nálunk (szlovákia) elég korlátozott a friss pörkölésü rész, nálam a lélektani határ 1 kiló kávéért 20-25 euró max
szeretnék szépen fogalmazni, nálunk ez az életstílus még nem annyira elterjedt, azért pesthez képest mondhatni egy román faluhoz tudnám viszonyitani a mi városunkat -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #9982 üzenetére
Vannak különleges ízesítésű kávék.
Pl ezek is nagyon különlegesek, de árban nem a 10000-es kategória.
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/colombia-finca-el-paraiso-green-tea/
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/finca-el-paraiso-lychee/
https://interamericancoffee.de/coffee-selection/finca-el-paraiso-tropical/ -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #9948 üzenetére
100%-ban megegyezik a belseje ezzel, de a mienkbe 48-as kést rakattam. https://beanbros.co/collections/electric-coffee-grinders/products/varia-vs3-gen2-espresso-filter-electric-coffee-grinder-black
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #9945 üzenetére
"AVX kis varia klónja, a 48-as kúpossal?"
Nekem külsőre nagyon tetszik, de ennyit tudok csak véleményként megfogalmazni. Síktárcsás - kúpos, 48-as vagy másmekkora nekem semmit nem mondanak. Műszakilag ez jó? Nem túl gyenge az a 80 W-os motor a többi 300-ashoz képest? -
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #9925 üzenetére
ÉN most vettem aldiban dallmayert, nem is tudom mennyibe került, de a pennyben is vettem valamelyik nap casablanca kávét
nem röhög. 100%arabica. Igazából teljesen iható, kicsit lightosnak tűnik, de nem savanyú vagy ilyesmi.
Egyébként úgy vagyok vele, hogy ha nem savanyú vagy elborult keserű, hanem csak mondjuk gyenge akkor az nem is baj. AKkor iszom többet amikor itthon vagyok, szeretek kávézgatni
-
dethroner
veterán
válasz
RetepNyaraB #9913 üzenetére
Vettem ajándékba egy Dolce Gusto Piccolo XS gépet (nagyon kedvező áron) meg ilyen] tölthető kapszulát, és kipróbáltam Dallmayr Home Barista Roasted Coffee őrőlt kávéval, és valami nagyon híg lötty lett. Mondjuk a gépet és a kapszulát egyelőre védelmembe veszem, ugyanis se nem volt szerintem normálisan tamperelve, plusz a saját Saeco automatámban is borzasztó eredményt produkált, szóval szerintem a kávé is elég vacak lehet. Youtube videókon vannak egészen jól sikerült, sok krémet produkáló tölthetőkapszulás videók, ezért reménykedtem hogy lehet ezzel a szettem egy pár fokkal jobb eredményt elérni, mint a muterék kb. 20 éves szarvasi borzadványa, de még lesz vele kísérletezés bőségesen
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #9899 üzenetére
aldi kivonta a saját kapszulás családját itthon tudommal [link] max online tud venni bele. (remélem nem került sokba a dolog)
-
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #9887 üzenetére
Emailben b.szogat?
-
ANDROID???
addikt
válasz
RetepNyaraB #9883 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest