- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HardRic
addikt
válasz
DaveNo1 #34245 üzenetére
Jaja, filmnél semmi kifogásom nincs. HDR-ben még durvább is mint az LG CX OLED-em, ott a peak brightness bőven alacsonyabb, mint az iPaden. Remélem azért még finomhangolnak valamit ezen a háttérvilágításon, Redditen nagyon sokról olvastam aki visszaküldte, nem bírták megszokni.
-
HardRic
addikt
válasz
DaveNo1 #34235 üzenetére
Bloomingról mi a véleményed? Este, sötét szobában azért eléggé tud látszani, habár engem nem zavar nagyon, így is sokkal jobb, mint bármilyen másik LCD.
Csak az a fura nekem, hogy nem azért van blooming, mert túl nagyok a backlight zónák, hanem jóval több zónát kapcsol be, mint amennyire szükség lenne. Jó egy centivel az adott megjelenített elem mellett is világítanak a LED-ek amit nem tudok hova tenni. -
Parson
addikt
válasz
DaveNo1 #30879 üzenetére
Az nem lenne rossz.
No voltam a helyi MediaMarkt-ban, és kicsit tüzetesebben összevetettem az iPad 8-at az iPad Air 4-gyel. Jó ez az iPad Air 4, de nekem kezdésnek a sima jobban bejön... egyedül az Apple Pencil 2-t irigylem belöle. Sokkal kényelmesebb töltögetés szempontjából, de ezt nem kell magyaráznom sztem.
Viszont az iPad 7-hez kaphato Logitech combo touch miért nem kompatibilis az iPad 8-cal??
Méretben és funkcióban, csatlakozoban is ugyanazok, nem?
-
válasz
DaveNo1 #30677 üzenetére
Mondjuk mert normálisan lehet tölteni és én el sem tudnám képzelni a használatot a double tap nélkül.
local:
Azért az Air nagyot lépett előre azzal hogy nem a seggén van mindkét hangszóró, élőben még nem próbáltam, de mindenképpen használhatónak tűnik.
Nekem is 2018 pro van, amiről nem váltanák semmi pénzért erre az air-re, de ha újonnan kellene most vennem és elég lenne a 11-es méret, akkor figyelembe venném az air-t is és az árakat. Nagyjából így fest, persze nem néztem meg mi mennyi, de:
Ipad 8 - 160
Ipad air - 240
ipad pro - 350
Ki van találva nagyon is, mindenki talál magának megfelelőt, ami lehet neked nem felel meg, de az nem igazán számít. -
válasz
DaveNo1 #30354 üzenetére
Ez igaz.
Szerintem nehéz a választás és tényleg nagyon egyén függő.
- Az alap iPad szerintem mindig remek ajánlat.
- Ha szeretnél erősebb processzort, több RAM-ot, jobb kijelzőt, jobb kamerát, vagy komolyabban rajzolgatsz, neadjisten nagyon kell a BT 5.0, esetleg a mágikus billentyűzet, vagy utálod a Lightining csatlakozót, akkor hozzáraksz még egy jelentősebb összeget (110 eFt). Plusz kapsz mellé több háttértárat ha kell, ha nem. És persze, ha ezekből csak egy dologra gerjedsz, akkor is fizeted a teljes pakkot. Air 4.
- Ha szeretnél még több RAM-ot, még több és jobb kamerákat, jobb hangot, akkor még hozzáraksz 85 eFt-ot. (Továbbá lásd előző pont!) iPad Pro 11 (2. gen.)
Szóval mindenki döntse el magának, hogy mi a fontos és mire van pénze.
Persze bele lehet venni a régebbi generációkat, amit még lehet kapni, és akkor még nehezebb. Viszont azokból néha sikerülhet valami jó ajánlatot kifogni.
Én személy szerint a 6. gen. (32 GB) iPademmel is tökéletesen boldog lennék, ha több RAM-ja lenne, bár a 14-es iPadOS-ben egész jó lett a RAM kezelés, de azért a multitask persze megfekteti. A 13-asban voltak kimondottan rossz alverziók. Na jó, egy kevésbé tükröződő kijelzőnek még örülnék.
Igazából egy moduláris iPad kéne, ahol a rendelésnél kimazsolázhatod, hogy melyik funkciók, hardverelemek kellenek. Megyek is, írok az Apple-nek. -
válasz
DaveNo1 #30336 üzenetére
A kettő között azért van 85 ezerFt különbség.
Nekem egy 6. gen. iPad is kiváltotta a notebookot egy Bluetooth billentyűzettel. Alap Office dolgok (főleg Word doksik átnézése és kisebb szerkesztése), PDF-ek olvasása, jegyzetelés, Teams, Skype meetingek, böngészés, Netflix, YouTube.
De van egy asztali gépem is dolgozni. Azt meg az én esetemben a Pro sem váltaná ki. -
válasz
DaveNo1 #30260 üzenetére
Hallod eskuszom azert nyitottam most ki a topikot hogy UGYANEZT beirjam!
reggel 8kor vettem a kezembe a tabletemet, ha jol emlekszem 72-73% korul volt. Kis netezes, kis youtube, kis social media (ertsd azota a kezemben van folyamatosan) es most mar 12%on van mire ezt begepeltem neked (screenshoton 10 perce meg 16§
% volt 😂 )azaz 8-11ora kozott 3 ora alatt -60% ... azaz 1 ora alatt 20% azaz ÖT szutykos orat bir most a tabletem... mi a f..sz
-
kalanchoe
senior tag
-
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
DaveNo1 #28650 üzenetére
Ha jól gondolom, a funkció billentyűk nem válthatók ki b. kombinációval, ugye? És pl a cmd gombbal csak a lokális funkciók hozhatóak elő? Vagy egyébbel...
Bocsi ha zöldfülű kérdéseim vannak, de zöldfülű vagyok
Eddig csak iPhone volt meg Apple tv, iPad most jött nem rég, de igazából az is IOS ugye. Szóval nincs tapasztalatom illetve viszonyítási alapom.
Mi a funkcionalitása a control, opcion, és cmd gomboknak? -
CrAzY88
aktív tag
válasz
DaveNo1 #28647 üzenetére
Néztem sokat, de nekem nem jött át hogy mik a hiányosságok.
Fel tudnál homályosítani kérlek?
Nekem max annyi, hogy nem lehet fekvőbe tenni, mint pl a folio-t, de talán azt még el tudnám engedni cserébe a Trackpad-ért. Mert max le kapom a billentyűzetről ha fektetni akarom. Igaz, úgy meg már nagyon fekszik. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
DaveNo1 #28489 üzenetére
Szerintem mindegyik csak kompromisszumok árán képes kiváltani a másikat, nem véletlenül eltérő termékkategóriák ezek. Én szeretem a notebookot a térdemre fektetni (ezért jó egy erre tervezett üzleti gép, ami nem fullad meg tőle), ez egy "fejnehéz" iPad esetén.... hát megcsinálható mutatvány végülis, de ki akar mutatványozni, ha csak kényelmesen használná. A tablet meg minden másra sokkal jobb, ami nem igényel billentyűzetet, cserébe sokszor kényelmetlen tud lenni a tartása (nem egy Mini méretű cuccnak, nyilván).
Kéne egy olyan MacBook, aminek a fedlapja/kijelzője lényegében egy iPad, amit bármikor lecsatolhatsz. Ilyet konkurens gyártó csináltak már és azt a koncepciót eléggé csípném.
-
válasz
DaveNo1 #26678 üzenetére
Gratula, sztm is jelenleg. Ez dupla ennyiért 11-esbe...azért...
Fél col és egyel rosszabb proci, amit jelenleg úgy gondolom nem nagyon veszel észre. A Face ID vagy Touch ID meg...szintén k. mindegy.Tényleg erre is jár az Apple TV + 1 év ugye, nem csak a a legújabbakra?
(Mondjuk egy XR-t is vettem, arra biztos) -
reggi
aktív tag
-
Ringman
félisten
válasz
DaveNo1 #26406 üzenetére
zagg rugged messengert nézd meg, ha kell tok (tolltartóval)+lecsatolható billentyűzet.
-
Süvi
őstag
válasz
DaveNo1 #26400 üzenetére
Van olyan hátlaptok, amit együtt lehet használni a billentyűzettel, sőt le is lehet csatolni a billentyűzetet, amikor pl. otthon vagy és nem kell a cover rész.
(Én egy 10,5-est vennék, a különbséget félretenném a következő készülékre és Pro-t csak egy kicsit később vennék (következő generáció váltásakor) vagy amikor már lesz Touchpados billentyűzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest