- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasy09
őstag
válasz
Vasy09 #92431 üzenetére
Csak gondoltam leírom a megoldást, hátha valaki szintén belefut!
Bújva a fórumokat (külföldi), rá leltem a megoldásra. Szoftveres gond volt a hanggal, mivel ubuntu alatt szépen ment gond nélkül! A megoldás pedig az lett, hogy az eszközkezelőben, az audió résznél az "intel megjelenítő hang" nevezetű illesztőt le kell tiltani, mivel ez a szerencsétlen állandóan használta a hangot és így nem engedte, hogy a gyári illesztőprogram működjön!
Szóval nálam (is) ez hozta meg az eredményt!
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy mikor bekapcsolja a gépet (T430) rendesen van hang, majd mikor feláll a rendszer, és mondjuk filmet akarna nézni, már nincs?
Asszony gépén tegnap akartunk este filmezni, de elment a hang. És már az újraindítás sem segített!
Az indulásnál mindig van, de utána... Esetleg valakinek van valami ötlete? A driver újratelepítés nem segített! -
Vasy09
őstag
válasz
AxBattler #90742 üzenetére
Én a párom T430-án eszközöltem egy HD+ cserét! Nekem AUO-t sikerült beszerezni, de megmondom őszintén, hogy nem bántam meg! Eredetileg LG volt benne, de szerintem klasszisokkal jobb az új!
Mondjuk a betekintési szöge annyira nem, de az a réginek sem volt jó!Én csak ajánlani tudom a cserét!
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90344 üzenetére
Ettől függetlenül köszönöm mind a kettőtöknek!
Más. Adott egy T420-as. Működik ahogy kell, viszont a kijelzőnek, illetve a fedlapnak van egy kb 1 centis holtjátéka! Megáll mindenhol ahogy kell, nem nyílik le, nem csukódik be, de ha megállítom akkor ahogy írom is, tudom mozgatni kb 1 centis sávban!
Ez mitől lehet? Van rá valami megoldás, vagy zsanér cserés? Esetleg csak meg kell húzni valamit?
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90338 üzenetére
Áhh, ezzel az a baj, hogy akkor már ugye nem olyan lesz, mintha alapból egy gyári szűz rendszer lenne, hanem olyan "mókulás" féle!
Maradok szerintem az újrahúzásánál, a könyvjelzőket meg lementem!
Köszi szépen a segítséged, most már sokadszorra!
Tanultam megint a hülyeségemből, legközelebb előbb kérdezek, aztán csinálom!
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90335 üzenetére
Akkor ezek szerint nincs mese!
Köszi ismét a segítséget!
Akkor most úgy fogom csinálni, hogy a hdd-t szerintem be sem rakom addig, amíg telepítek, majd csak a végén! Így akkor az ssd-re rakja majd a boot particiót is, remélhetőleg!
Amúgy ha feltelepítem rá újból a win 7-et, és ugye berakja a régit abba a mappába, utána azt gond nélkül tudom majd törölni, hogy ne foglalja nekem a helyet?
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90321 üzenetére
Egy olyan jutott még így reggel eszembe, hogy szerinted az megoldást jelenthet, ha elkezdem a telepítést, a telepítő segítségével a particiót létrehozom az ssd-n, majd ugye megszakítom a telepítést és utána a parancssor segítségével (fixboot és társai) megpróbálom helyreállítani?
Ha esetleg nagy hülyeséget írtam, akkor bocsi, csak közben kattog az agyam, hogy elkerüljem a teljes újrahúzást!
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90318 üzenetére
Az fixmbr-re azt írja, hogy a művelet sikerült, de újraindításkor nincs változás!
A fixboot-ra azt írta, hogy érvénytelen, illetve a rebuild-re is ezt!
Szóval azt mondod, hogy nincs más lehetőség?
Arra esetleg van tipped, hogy a mozillából hogy mentsem le a könyvjelzőket? Páromnak ez az egy kikötése van, hogy azok nem veszhetnek el!
-
Vasy09
őstag
válasz
Aethelstone #90307 üzenetére
De előtte hibátlanul ment! Szóval arról bootolt!
-
Vasy09
őstag
Olyan problémába szaladtam most bele, hogy a t430-on cseréltem a hdd-t egy nagyobbra. A régiről átmásoltam az adatokat az újra, majd régi ki új be! A win7 ugye az msata ssd-n van. Viszont a gép most nem indul! Próbáltam bootrec /fixboot paranccsal, de nem segített! Van valakinek vmi tippje?
-
Vasy09
őstag
Srácok, lenne most egy T420 HD+ kijelzővel bontásra, de a kijelzője teljesen hibátlan. Meg tudtok erősíteni abban, hogy ennek a kijelzője és annak a kábele tuti jó a párom T430-asába? Csak mert akkor lehet inkább ezt szerválnám be, mert így nullás lenne a kijelzőcsere!
-
Vasy09
őstag
Megtudjátok mondani nekem, hogy ezek közül melyik lenne jó a T430-amba? Illetve, hogy melyik lenne esetleg a jobb választás? HD+ kijelzőkről lenne szó!
-lp140wd2 fru:93P5689
-b140rw02 fru:93p5693 -
Vasy09
őstag
T430 esetén, ha mégis HD+-os kijelzőt akarnék rakni a kicsikébe, van valami, amire figyelni kell? Gondolok it arra, hogy vannak-e különböző panelok, van-e ajánlott nem ajánlott...stb! Jól tudom ugye, hogy a panel mellett még a kábelét is cserélnem kell?! Van még más is esetleg, amit igen?
-
Vasy09
őstag
válasz
Vasy09 #89906 üzenetére
Megvan a kérdésemre a válasz! Csináltam egy bios resetet, meg újra húztam a windowst, és most minden úgy működik a t430-on, ahogy kell!
arra van valakinek tapasztalata, hogy érdemes lenne esetleg a kijelzőt a hd+-os kijelzőre cserélni? Illetve ha igen, mi kell hozzá? Kell a kijelzőn kívül a kábelt is cserélni?
-
Vasy09
őstag
válasz
Tikakukac #89903 üzenetére
Csak nem halott az ssd, mivel mondom egy 5 napos kingston-ról beszélünk!
Na, letöltöttem a legfrissebbet, mivel nekem még a 3.40-es volt!
Az újjal már minden ok, az 100/100-asnak látja!
Közben akadt még egy kérdésem, az mitől van, hogyha bedugok valamit usb-re, nem tudom az asztalon a hardver biztonságos eltávolítása ikonra rákattintva eltávolítani, nem jön fel a választási lehetőség!
-
Vasy09
őstag
válasz
Tikakukac #89899 üzenetére
T420-at vettem volna lepusztultat is, de amikor kerestem, bezzeg nem volt!
Aztán beszéltem barátommal, aki ahogy mondtátok is, jóban van az egyik nagykeres infóssal, aki félrerakott egy szép példányt, de tényleg szépet, szinte mint az új! Kicsit sajnálom is most eladni, de sajnos kettő nem maradhat, mert én a 6430-as dellemet nem akarom eladni!
A T430 meg ugye csak jött, itt az aprón felkerült jó áron és tényleg majdnem olyan szép állapotban, mint a 20-as, így ez kihagyhatatlan ajánlat volt. Bár az igazat megvallva, valóban nincs a kettő között teljesítményben akkora különbség!
Ahogy olvastam, sokan nem tudtak megbarátkozni ennek a billentyűzetével, azonban azt kell mondanom, hogy nekem ez is tetszik!
Kicsit off a kérdés, de hátha tudsz/tudtok választ adni, hogy az mitől lehet, hogy áttettem ugye az msata ssd-m a 30-asba, megy is szépen, de hdd sentinel szerint 0% a kondíciója?
Pedig egy 5 napos ssd-ről beszélünk, ami még nem ment 3 órát sem össz-vissz!
-
Vasy09
őstag
Nincs valakinek elfekvőben 2 gumi kerete a HDD-hez T430-ba? Ideiglenesen megoldottam a kitámasztást, de jó volna, ha az is gyári lenne!
-
Vasy09
őstag
válasz
donjohnson #89877 üzenetére
Nem nem! Köszi szépen!
-
Vasy09
őstag
válasz
donjohnson #89873 üzenetére
Köszi, közben feldrivereztem, s van benne!
-
Vasy09
őstag
válasz
donjohnson #89867 üzenetére
Köszi, nézem, mert még épp csak most telepítem! Amúgy nem külön bluetooth modul van ebben is, mint a 20-asban?
a T430-nak amúgy már nincs visszajelző ledje, mint a 20-asnak?
-
Vasy09
őstag
Szert tettem egy T430-ra ,így szerintem a T420 eladó sorba megy!
A kérdésem az lenne, hogy a T430-ban ahogy nézem, nincs bluetooth, viszont a T420-ban van! Kompatibilis a kettő egymással? Vagyis ha kivenném a 20-asból jó lenne az nekem a 30-asba?
Esetleg valakinek van tapasztalata?
-
Vasy09
őstag
Megjött a Kingston sms200s3 típusú msata ssd-m! Hibátlanul működik a T420-asban, és gyorsabb vele a rendszer, mint a sima vinyóval, még úgy is, hogy csak sata 2-es csatolón van!
-
Vasy09
őstag
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy ez az msata jó lenne a párom T420-as notijába? Fog vele működni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Vasy09
őstag
Srácok, T43-on hogy az életbe kell bekapcsolni a numlock-ot? A scroll lock megy, de a num nem! Segítsetek kérlek! Hiányzik valami progi?
-
Vasy09
őstag
válasz
keresss #15190 üzenetére
A T42 is kényes a wifi kártyára, ha nem akrasz rosszat magadnak, akkor csak intel-es kártyát raksz bele, amit már bontottan 1000-3000 forint között meg is kapsz! (itt a használtaprón is árult valaki) Egyébként meg, ahogy itt már leírták, van mód rá, hogy másik kártyát is belerakj, csak akkor ahhoz a biost egy kicsit meg kell "piszkálni"!
-
Vasy09
őstag
Közben sikerült a képet átküldeni a TV-re S-videon, azonban nem tudom miért, de az 1 éves LG 82 cm-es TVn tök jó, azonban öcsém régi philips tévéjén fekete-fehér! Szerintetek ez mitől lehet? Szar a TV? Mondjuk a Tecra S1-gyel hibátlan!
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy öcsémnek most adnám oda a T41-em. Ő általában a TV-n nézi a filmeket. Szereztem is egy s-video kábelt, de valami miatt nem megy ki rajta a jel, nincs kép a TV-n! Kipróbáltam a monitor csatin, és ott simán megy! Szerintetek mi lehet a gond?
-
Vasy09
őstag
Üdv mindenkinek! Kinéztem egy wifi kártyát a T41-embe, mivel az előző tulaj a régit hazavágta (ami egyébként nem is belevaló volt)!
Szóval ez van a kártyán: Intel model: WM3B2100 FRU:91P7267 Ugye jó ez nekem a T41-be? Csak mert olvastm, hogy elég finnyás a kicsike ilyenekre!
-
Vasy09
őstag
-
Vasy09
őstag
Az mit takar, hogy jó lassú? Igazából két választásom van: ez a Toshiba, illetve egy Samsung MP0402H. A Toshiba ugye 60Gb, viszont csak 4200RPM, a Samsung pedig 40Gb, de 5400RPM! Árban mind a kettű ugyan annyi (4500Ft)! Szóval, szerinted, melyik lenne jobb? Igazából én a 20Gb többlett miatt gondoltam a Toshibára!
-
Vasy09
őstag
Srácok, ez a vinyó ugye jó nekem a T41-embe: Toshiba MK6025GAS 60GB ATA 8MB 4200RPM?
-
Vasy09
őstag
válasz
Brutusmedve #13628 üzenetére
Figyeltem, válaszoltam is!
Ami az alaplapot illeti, az a baj, hogy k..va nehéz kifogni olcsón egy jót! Egyébként meg az ebay-n is járhatsz úgy, hogy jóként megveszed, s mire ideér, már nem lesz jó! Tapasztalat!
-
Vasy09
őstag
válasz
Brutusmedve #13612 üzenetére
Én adnék 15ezret a komplett gépért! Ha ok, keress meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Google Pixel topik
- Formula-1
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Gombászkönyvek egyben
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest