- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok!
Az autódiagos T60-amba vettem egy 5200mAh-s Patona Premium akkut(7990ft), Samsung cellás elvileg [link] , viszont a Power Manager nyöszörög, hogy nem gyári akku. Tölti, meg minden, a nullázást is engedte, csak minden bekapcsoláskor köpködi az üziket róla. Lesz belőle gond, ha így használom? -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
scarbantia #124304 üzenetére
Szia! Jól összeszedett írás, de sajna csak akkor lenne életképes, ha a vezérlőt sikerülne resetelned...
Csináltam ilyet már három alkalommal, de csak egy T410 gyári 9cellás akkuval lett "használható" a végeredmény.
A használható alatt azt értem, hogy sehogysem tudtam rávenni, hogy felfogja a vezérlő, hogy új cellák vannak benne, így ugyanúgy 60-70% elhasználódást érzékelt(pontosan nem emlékszem már), ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy 30perc alatt lemerült 7%-ra, utána ezen a 7%-on még elketyegett 3órát... Aida osd-vel kiírattam a cellafeszkót és az alapján figyeltem, hogy 10v alá ne merüljön.
A másik két akku ugyanígy nem fogta fel az új cellákat, de ott nem állt meg a merülés 7% környékén, azok kikapcsoltak. Hiába próbáltam az akkukat Power Managerrel nullázni, eredménytelen volt.
Láttam én is egy csomó Youtube videót, hogy mindenkinek sikerült, sőt még olyat is, hogy a tervezettnél nagyobb kapacitásút jelzett az akkura, de szerintem otthon ez kivitelezhetetlen... -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117287 üzenetére
Nah, ebből én is kérek egyet
Amúgy sokan hálásak lennénk neked, ha simán csak a ciklusszámlálót tudnád resetelni! -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117275 üzenetére
? Bocs, nemtom, mire gondolsz!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117273 üzenetére
Szívesen
Ciklustörlés nélkül ugyanúgy döglöttként fogja kezelni az akkut... Tapasztalat! 9cellás 55++ akkut celláztam újra(t410), összesen 6000mAh lett, 100%-7% 20perc volt kb, 7%-on meg még elment vagy 3-4órat! Aida-val osd-n kiírattam az akku feszkóját, így tudtam, mikor fog ténylegesen lemerülni! Viszont ez csak egyszer, ezzel az egy akkuval sikerült, a másik két újracellázós projektem kudarcba fulladt, pont ugyanúgy merültek le, mint rossz cellákkal és nem álltak meg 7%-on -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #117270 üzenetére
Az szinte ugyanaz, mint a T420-hoz való 9 cellás! Egészen egyszerűen nyílik, a csatlakozó mellett kezdd el feszegetni, szép lassan menj körbe, a legnehezebb rész, hogy ne feszítsd túl, mert törik, ugyanis a cellák alul-felül nagyon jól oda vannak ragasztva! Ha körbefeszegetted a peremet(kicsit persze vetemedni, törni fog a vékony összeillesztett rész), nyúlj be egy lapos tompa tárggyal és feszegesd le a cellákat az alsó, kisebbik részről! A ciklusszámlálót hogyan tudod resetelni? Jah, cellacserekor az elektronika végig maradjon feszültség alatt!
-
Bizsu1st
aktív tag
Használtan itt aprón találhatsz jó állapotú 55+, 55++(6-9cellás) 70+, 70++(t430 6-9cellás) gyári akkut, jó állapotban, de nehéz kifogni! Utángyártottből a Green Cell egy elfogadható(bár mostanában vannak azért bajok vele) minőségű akku, ha visszaolvasol a hsz.-eim között, találsz kedvezménykupont is hozzá!
-
Bizsu1st
aktív tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de win 10 alatt is engedélyezni kell az intel turbo boost-ot, mint a win7 alatt a power manager-ben? A Vantage-ben nem találtam! T530 intel 3320m és 3096Mhz-nél magasabb értéket még nem láttam(Aida osd).
Köszi -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Marcsello31 #117096 üzenetére
Nekem akkor csinálta ezt a T410-em, amikor az alsó ram modul "kontaktos lett", illetve pontosan csak egy bizonyos samsung modullal volt ilyen gondja, ami hozzáérés nélkül egy éve már benne volt! Ilyenkor ram ki, takarít és nem teljesen toltam be a helyére(kb 0.5-1mm) és megint ment egy darabig, de utána már kicseréltem egy kingston-ra és megszűnt a gond! A samsung pár századdal vékonyabb, szinte lötyögött, amikor betoltam a helyére, a kingston szépen passzosan illett a helyére és azzal már nem volt több gond! A T410 amúgy is érzékeny a ramokra, anno egy 4gb-os Nanya modul is szivatott benne és konkrétan kékhalálozott vele(előtte ő is benne volt pár hónapig hibátlanul), ami azóta is hibátlan egy másik gépben! Szerintem első körben ramcsere!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
fatpingvin #116982 üzenetére
Írj rám privátban
FoxiestFox: lehet, hogy így tervezték, de tuti, hogy az enyémben nem így sikerült... Főleg a space úgy csattog, hogy fáj lenyomnon...
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116973 üzenetére
Gondolkoztam rajta, rá is kerestem, de nem egyértelmű(T530-ról pont nem találtam videot), hogy a palmrestet is cserélni kell-e.
-
Bizsu1st
aktív tag
A T530 billentyűzete istentelen rossz a T410-éhez képest.. Borzasztó, hogy így el tudták rontani...
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
mahi1 #116969 üzenetére
Én itthon cseréltem az ex T410-em 9cellás sanyo akkujában a cellákat liitokala hg2-re, aliról! Az ilyen projektekben az a gond, hogy a vezérlőt nem lehet resetelni, ezért a ciklusszámláló alapján továbbra is rossznak hiszi az akkut! Nálam pl 90%körüli elhasználódásnak jelezte, 20perc alatt leesett 7%-ra a jelzett akkuszint, utána meg még elment vagy 3 órát... én mindig a cellafeszt figyeltem! Igazad van a cellák súlyával kapcsolatban, de nem csak a Pana a jó, az e-cigimben és a munkahelyi hegesztőpajzsom kompresszorában is csak liitokala cellákat használok, amik az áfa és az államcsőd előtt 600ft/db átlagárra jöttek ki (és tényleg tudják a ráírt kapacitásuk legalább 90%-át)(amúgy a pana, sanyo, samsung, stb is csak viszonyításképp ír rá mAh-t, van egy tól-ig szórása mindnek), a pana, samsung, stb 2k/db átlagárú... Az akkufelújításra visszakanyarodva, tehetsz bármilyen cellát, ha a vezérlő hülye és nem lehet resetelni! A cellacsere amúgy "egyszerű"(nekem), a lényeg, hogy a vezérlő mindig áram alatt maradjon, tehát az új cellákat párhuzamosan kell kötni a régiekkel, utána lehet leválasztani a régieket! Jah, több akkut celláztam újra és csak ennél az egynél sikerült úgy, hogy 7%-on maradjon, a többinek mind leesett a %-a és kilőtte a windows!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116957 üzenetére
Veszélyes hulladék? Hallottál már az elfbar-ról? Mindegyikben egy kb 800-950 mAh-s li-ion akku van, töltő nélkül! Ezeket eldobhatóra gyártották! A vicc az, hogy tök jó minőségű cellák vannak benne, itthon is van kb 25db ilyen akku a kollégáimtól! Nah, ez az igazi pazarlás...
-
Bizsu1st
aktív tag
Ha valaki szeretne Green Cell akkut vásárolni, akkor az elektrohungary.com (hivatalos kereskedő) oldalon az
EH.huseg.10
kuponkóddal 10% kedvezményt kap! -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
CsakEgySrác #116890 üzenetére
A régi thinkpadekből kiindulva működni fog, de lagalább 90wattos töltő fog kelleni hozzá!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116858 üzenetére
Nekem tipikusan ekkora kellett, autódiagra még ez is majdnem nagy, viszont kövezz meg, de nem áll a kezemre a trackpoint, ezért az x60/61 sajna kiesett(pedig méretben az lenne az igazi).
Hardverapron van most fenn egy 14" T60, T61néven(bírom, amikor valaki azt sem tudja, hogy mit árul és olvasni sem tud) 10k-ért, ha érdekel!
A gép jelenlegi sebességével sincs gondom, de ha egy picit gyorsabb lenne, nem lenne hátrány...
A T2xxx szériából az egyik legerősebb van benne, a T5500/5600 kilőve, mert teljesítményben ugyanaz, így csak a T7200/7400/7600 ami erősebb! Örülnék, ha találnál egyet
Mivel ssd már van benne, így gazdaságosan nem éri meg költeni rá, így máshol nem keresek hozzá alkatrészt!
Szép álmokat -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116856 üzenetére
7500ft-ért vettem a T60-am vadiúj utángyártott akkuval, hibátlanul(nem ips, 1024x768 14 coll, T2500 proci), ahhoz képest sok az 4-5k(az én T5870-em 1500ft-ért sem kellett senkinek)
Sajna a T7100 nem jó, T7200-7400-7600 jó a T60-ba!
Tatabányai vagyok, ritkán jutok pestre(szerencsére ritkán van arra dolgom), de ha megyek, kapsz 2-2db matricát és cmost a ramért, de a posta jobb lenne
Ui:T5500-am, T5250 és T2400-am is van, ha kell valamelyik Tp-dbe! -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
mahi1 #116849 üzenetére
És ilyen emberek vannak a földön...Valszeg nyers erőben a T420 nincs messze az Ideapad 3-tól, de legalább szép...#116851FoxiestFox 2gb-os modulok árában sincs különbség! Az autódiagra használt T60-ba keresnék 2gb-os ddr2 ramot és T7200 procit, de proci nincs(vagy van, de 4-5k) és átlagban 3k-ért találtam 2gb ramot, ha olcsóbb, akkor a világ végén van és foxposttal küldi, vagy nem postáz... Itt jelezném, 2gb ddr2 ramot elfogadok, cserébe van pár cuccom
. Van itthon ddr3l 2gb modulom, de szégyenlem 2k-ért feltenni, mert a vevőnek már sokba fog kerülni postával együtt!
Engem az Asszony már a jelenlegi készlet miatt is a pokolba kíván, mert semminek sincs helye itthon, kicsi a lakás, plusz a szerszámaim is sok helyet foglalnak!
Nagyon szép gyűjteményTeljesen normális a használatuk, ha mindnek megvan a külön dolga!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116844 üzenetére
Amióta a használt gyári 65w-ért 4000ft-t, a 90w-ért 5-6000ft-t kérnek el, az utángyártottak pedig(normálisnak mondható minőségben) ennyibe kerülnek:
Persze ez igaz minden "régebbi" hardverre, a ddr2 ram ugyanannyiba kerül, vagy drágább, mint a ddr3 és a ddr3 4gb átlagára 4k-ról 5k-ra emelkedett! Természetesen ezek nem valós mérések, csak az én személyes tapasztalatom és természetesen megbízható(vagy annak gondolt) eladóktól vett árak.
Nem véletlen cuppantam rá a 90w-osnak vélt (szerintem)kidobásra szánt töltőre.
Az itteni topiktársak természetesen más kategóriába tartoznak, itt nem az a cél, hogy keressenek az üzleten, hanem, hogy boldoggá tegyenek másokat, vagyis, hogy JÓT cselekedjenek, ami kezd teljesen kikopni a társadalmunkból! Ezért járok ide, sokszor csak megfigyelőként és tanulok a nálam okosabb/tapasztaltabb emberektől és próbálok én is segíteni a tapasztalataimmal, ha tudok! -
Bizsu1st
aktív tag
-
Bizsu1st
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket, de egyenlőre úgy néz ki, hogy a torrent seed-elés ébren tartja
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok! Kéne egy kis segítség!
Lecseréltem a T410-et egy T530-ra és random kilövi az ultrabay-be rakott hdd-t a rendszer(előtte az optikát is)! Biosban high performance módra raktam az energiagazdálkodását, de nem használt! A vicc az, hogy tegnap egész nap ment, most pedig bekapcs után 15perccel már lekapcsolta! Mit tudok vele kezdeni? Köszi -
Bizsu1st
aktív tag
Szia! Én most vettem egy T60-at itt az aprón!
T2500, 2gb ram, 80gb hdd, 2órás(20 ciklusos majdnem új akku), 7500 ft-ért! Csak Autódiagra kell/lesz használva, arra még tökéletes, de a mai világban már semmi másra se! Youtube max 480p, amit tud és hiába húznál benne procit, ramot, akkor is gyenge lesz! Az enyémben szerencsére intel gpu van, így remélem, hogy még éveket fog szolgálni!
A mindennapi gépem egy T410, i5 M540, 6gb ram, ssd, Nvidia video, nah a mindennapi böngészgetésre még megfelelő számomra, de ez sem kompromisszummentes sajna! Igaza van a fórumtársaknak, i5 gen 2-től felfelé szabad csak gépet venni manapság, de még az i3 3-4gen is felejtős sajna! -
Bizsu1st
aktív tag
Jöttem újra, hülyeséget kérdezni
Adott egy t420 Nvidia vga-val és nincs háttérvilágítása a kijelzőjén! Két kijelzővel és két lvds-el is próbáltam már! Dp porton és dokkolón keresztül is hibátlan képet ad! Donornak vettem pár éve, csak kíváncsi vagyok, hogy fel lehet-e támasztani! Köszi -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
azbest #111948 üzenetére
Az energiatakarékosságot mér kerestem, de csak annyit találtam, hogy kikapcsolhatja-e az eszközt, ha nincs használatban! A legidegesítőbb, hogy t420-ban, win7 alatt tökéletesen kezeli a külső usb 3.0 hdd-t, elég áramot ad neki! Tegnap kipróbáltam külső tápos usb 3.0 hdd-vel, azt gond nélkül kezeli a t410! Biztos, hogy valami energia gubanc van, de nem tudom, hogy hogy lehetne áthidalni! Ezt a kártyát csak fogóval lehet kiszedni, úgyhogy megelégednék vele, ha működne!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
azbest #111944 üzenetére
Sajna y kábelem nincs és usb 2.0-ás táp nélküli külső hdd-m sincs, így marad a refund ali-n!
barnam_ jól írta, csak a gyárilag usb 3-as gépek kezelik az usb 3-at a dokkban(a t420-al szenvedtem pár órát anno, mire rájöttem)!
Esetleg vadászok másmilyen chip-el szerelt kártyát! -
Bizsu1st
aktív tag
A card-hoz kaptam egy 2013-as drivert, azt is feltettem már(valszeg win7-hez való), de úgyanaz a végeredmény...
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok újra! Kéne egy kis segítség!
Az alany egy t410 win 10-el, vettem hozzá egy Renesas(nec 720202) chipes usb 3.0 express cardot!
Se a saját 2013-as driverével, se a win eXtensible Host Cotroller 1.0 driverrel sem kezel külső 3.0 hdd-t(Kingstone és Orico házakkal próbáltam), de annyira, hogy el sem indul a hdd és amint rádugom, eltűnik az eszközkezelőből az Usb 3.0 gyökérhub, az eszközre meg tesz egy felkiáltójelet és többet pendrive-ot sem kezel és hiába veszem ki a kártyát, nem tűnik el az eszközkezelőből, csak újraindítással! Power hibára(kevés neki a kraft) is gondoltam, vagy kártyahibára, de a fiam win7-es t420-asában tökéletesen működik, kezeli a külső hdd házat és 60-70MB-al másol is rá, ami nekem is elég lenne, az usb 2.0 20-25MB-hoz képest!
A win 10 lenne a gond, vagy a t410? Köszi -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
azbest #109234 üzenetére
Akkor inkább lemondok a töltési küszöbökről, annyit nem ér, mivel az akku úgyis hülye!
Apropó akku! Cellázott már valaki újra thinkpad akkut? Én újracelláztam egy 55++-t amiben 900ciklus volt, viszont nem találtam megoldást a vezérlő reselésére! Remekül működik, aida-ban figyelem a cellafeszt, mivel a vezérlő szerint szar az akku és 12.3V-nál már 7%-nak jelzi! Nincs valami trükk, hogy alapra állítsam, vagy újratanítsam az akku vezérlőjét? -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
azbest #109218 üzenetére
Köszi, ezt kipróbálom! Szűz rendszerről van szó, viszont a power manager driver hamarabb került fel, mint a vantage, lehet, hogy ez kavar be! Viszont, ahányszor újratelepítem a drivert, egyszer sem írja, ki, hogy már fennt van! Nem is találom hirtelen, hogy honnan/hogyan tudnám törölni!
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok újra! Most csak kérdezni jöttem! Win10 alatt nem tudom életre kelteni a lenovo vantage akku részét, mivel hiába telepítem a power manager drivert, azt írja, hogy vagy nincs telepítve, vagy hiányzik! RoboGuru fórumtárs, összefoglalóban található cikkét is átbogarásztam és úgysem megy, ahogy leírta! Mit rontok el? F5, F6 funkciók mennek. T410-ről van szó! Köszi
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Ganz-[HUN] #109190 üzenetére
Sziasztok újra! Most csak kérdezni jöttem! Win10 alatt nem tudom életre kelteni a lenovo vantage akku részét, mivel hiába telepítem a power manager drivert, azt írja, hogy vagy nincs telepítve, vagy hiányzik! RoboGuru fórumtárs, összefoglalóban található cikkét is átbogarásztam és úgysem megy, ahogy leírta! Mit rontok el? F5, F6 funkciók mennek. T410-ről van szó! Köszi
u: Ramcsere óta hibamentes! -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #109184 üzenetére
Ne feledd, hogy írtam, a bekapcsolásonkénti random összeomló progikat, még a legelején! Amúgy csak az agyam lépkedett nappal össze-vissza, a gépet csak estén ként tudtam baxtatni, nappal melozok! Régóta nem volt stabil már ez a gép! Reméljük, ilyen marad! Köszönöm a tippeket!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #109174 üzenetére
Nah, megint új fejlemények vannak! Van a gépben egy 2gb 1333mhz samsung és egy 4gb 1333mhz nanya! Namost egyesével, a 2gb-ossal semmi gond, indul szépen a telepítő is, a 4gb-ossal ugyanúgy hülyül, mint eddig! A t420-amból kivett 4gb hynix szintén tökéletes, indul minden, viszont az elvileg szar 4gb nanya a t420-ban remekül érzi magát, semmi gondja az ég világon! A ramtest egyik gépben sem talált hibát! Ma rakok rá egy rendszert és holnap jövök a fejleményekkel!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #109167 üzenetére
Usb linuxxal még nem próbáltam(szűz vagyok ezen a területen), de semmilyen más hiba nincs! Se memtest, se semmi nem jelez hibát, több pendrive-al és dvd-ről is próbálkoztam, de mindig itt lyukad ki, ráadásul egyből azután, hogy a telepítőről való bootoláskor bejön a windows logo! Próbáltam creatoros és torrentes wint is, de ugyanez! Még jó, hogy nincs hajam, különben tépkedném! Még mindig az nvidia vga-ra gondolsz? Próbáltam ujrarakni a biost(régebbi verzió fel, utána újra a frisset), de semmi eredmény! Pár hónapja még semmi gond nem volt!
-
Bizsu1st
aktív tag
Nah, most új hülyeség kezdődött! Minden bekapcsoláskor(win7), valamilyen random hibára panaszkodik, hol ez, hol az a program omlott össze! Közben egy vinyón lévő win10-el problémamentes minden! Srácok, én inkább ssd (hyperX 3k 120gb) hibára gyanakszom!
Ui: ha mégis vga, az alaplapcsere simán plug and play, vagy mókolni kell valamit? -
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok! T410-em van Nvidia vga-val és állandóan összeomlik az nvidia driver és elcsúszik/elcsúszkál az ablakok jobb alsó széle! Újraraktam, természetesen win7-el és ugyanaz! A windows update-ról szedett driverrel is és az nvidiáról leszedett driverrel is ezt csinálja! Próbából tettem rá win10-et(kínszenvedve, mert a telepítésnél állandóan 0x000021a hibával elhasalt), win7-ről frissítve, akkor semmi gond nem volt és addig sincs baj, amíg nincs telepítve a driver! Valakinek van ötlete?
-
Bizsu1st
aktív tag
T420(i5 2540m, 8gb ram, 1600x900 panel, 2x500gb hdd, nvidia vga, utrabay hdd keret+dvd író, 9cell akku, dokkoló, 90w töltő)
T420 donor(1600x900 panel, patika külső, 65w töltő, 6cell patika akku)
T410(i5 540m, 2gb ram, 1280x800 panel, 320gb hdd, 65w töltő, nvidia vga, patika állapot)
Összesen: postával, mindennel 55k! Plusz ssd-k 10k, 12k! Szerintem korrekt, 2,5 év alatt jött össze, plusz 4gb ram ingyen jött egy t400 csereberéjével!
A t420 donor maradékát nem adom el, a fiam kapta meg a gépet, még jól jöhetnek később! -
Bizsu1st
aktív tag
Hát itt az aprón
Akku nélkül, töltővel, beteg billentyűzettel(amiből épp volt itthon tartalék), 2gb rammal(ami mellé volt itthon egy 4gb-os) és 320gb hdd-vel, ami helyett gyorsan kapott egy ssd-t a t420-ból! Szinte patika állapotú, 1280x800 panellal, amit nagyon szeret a szemem, mert látom
!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
barnam_ #107189 üzenetére
Pici pénzért(15k), netezni tökéletes
Van itthon t420 is, semmivel nem fűt kevésbé, mint ez, de kigúvad a szemem a hd+ kijelzőjétől! Alapjáraton ez 45fok körül mozog, ahogy én használom, úgy meg 50-55fok, így ölben sem kényelmetlen! Meg is lepődtem, mert én is a rossz hűtéséről hallottam!
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
donjohnson #106976 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam!
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok! Nemrég került hozzám egy t410 i5 540m-el. Természetes, hogy 65w-os töltővel, akku nélkül nem emeli a procit 1200Mhz fölé? Most vettem csak észre mert akku nélkül nagyon döcögött..
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Balazs1978 #96255 üzenetére
Játszani akarsz vele, vagy miért akarsz nvidia kártyát? Nekem az van benne, fűt, mint a barom, nem lehet okosan automatikus váltásra tenni, mert kifagy tőle a gép... Pont ma olvasgattam régi lenovo fórumokat emiatt, nem engedi discrete-re állitani a vga módot, csak intel, vagy csak nvidia működik... Ezért pörgött nekem 60 fok körül alapjáratom a T420-am. Intellel 45-55fok körül megáll.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Flashcash #96063 üzenetére
Amikor ráraktad a hűtőt a pasztára, nyomtad a közepét(ahogy korábban itt is írták), vagy csak a csavarokra bíztad, hogy rászorítsák szép lassan? Én csak ráraktam és a csavarokkal húzattam le. Az elmult 2-3hónapban vagy 4x pasztáztam ujra más okból, de kb ugyanilyen hőadatokat kaptam.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Madara-san #96055 üzenetére
Aida. A beállításokban osd-ként keresd.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
MrSealRD #95982 üzenetére
Igen, 2540, csak telóról félrenyomtam
.
Win 10 xarjai és utorrent fut, bekapcs után 50-60 fok átlagban, akár a tpfc, akár a bios kezeli a hútést. Az elmúlt hetekben többször is újra lett pasztázva, mindig ilyen, pedig 40 fok jobb lenne. Az a fura, hogy néha fel-fel emelkedik 70-80 fokra "magától", a tpfc bőgeti is a ventit, de nem jövök rá, hogy miért lehet. A hűtőből is forró levegő jön, gondolom a pasztázással nem lehet gond. A win is friss, 2 hónapos. Már a második hűtő van rajta, hátha ez a baj(komplett hibás gépet vettem alkatrésznek, gondoltam megér egy próbát), vagy az nvidia fűthetné pluszban, bár elvileg nem megy... -
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok. Egy t420-nak i5 3540m cpuval és nvidia vga-val korrekt alapjáraton az 50-60 fok, terhelve pedig 80-90? Köszi
Ui:Mx4-el pasztázva -
Bizsu1st
aktív tag
válasz
thotzoltan #95791 üzenetére
Nálam a kamerát felrakta a win10 alapból. Próbáld meg kézzel feltenni a win 8/8.1 driverét, hátha...
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
thotzoltan #95787 üzenetére
Nekem t420-al ugyanez volt a bajom, nekem ez oldotta meg:
Intel Management Engine Interface 7.1 and Serial Over LAN (SOL) driver for Windows 8 (32-bit, 64-bit…
Plusz a kártyaolvasó diverét nem találta, kézzel kellett feltennem. -
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok ujra. T420 kijelzőcseréhez elég az akkut kivenni és a tápot kihúzni, vagy kivegyem a cmos-t is?
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok újra. Jól emlékszem(valahol itt olvastam anno), hogy a t420-ban a vga kimenetet minden esetben az integrált video hajtja, a display portot pedig a dedikált? Ha meghal a dedikált video, akkor a laptop kijelzőre sehogy sem lehet képet varázsolni, igaz? A dokkoló video kimeneteit is hasonlóképp a vga-t az integrált, a dvi-t pedig a dedikált hajtja? Köszönöm
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #95307 üzenetére
Gyerekkoromban építettem erősítőket, tápokat, asztali gépben is hallottam ilyeneket. Pl a Tdk 7294 végfok ic konkrétan "elmuzsikálja" azt, amit erősítenie kell. Egyáltalán nem újkeletű számomra a dolog, csak laptopban volt ujdonság. Féltem, hogy itt valami hibát jelenthet. Pl olvastam cicergő ram modulról, ami hibás volt és emiatt zenélt.
-
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
jjeahh #95278 üzenetére
Sikerült betölteni, elsőre. Ez végre nem piros... Tényleg sárga, de nem durván, viszont a chrome lapjai bézs színűek lettek! Tesztelgetem még.
Tikakukac : Tudom, hogy kínlódás... Neked viszont sokat köszönhetek, ez a Dpi dolog... Amúgy valszeg csak a vakító fehér bántotta a szemem, plusz a pici betűk. Egyenlőre elvagyok így.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Donki Hóte #95257 üzenetére
Párom is nézte... Színtévesztő nem vagyok, a látásom tökéletes. Hegesztőként muszáj. Köszi azért
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Tikakukac #95217 üzenetére
Épp ezért írtam, hogy párom lenovo g50-45 kijelzőjét bármeddig bámulhatom, egyáltalán nem bántja a szemem. A t420 panelja olyan érzést kelt, mintha egy nem a szemedre illő(dioptriás) szemüveggel akarnál olvasni. Tudsz ezzel a szemüveggel olvasni, de olyan érzésed van, mintha húznák kifelé a szemgolyód. Nah én ezt érzem.
HXM441: köszi, holnap kipróbálom!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest