- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
fatpingvin
addikt
válasz
Bizsu1st #117272 üzenetére
köszi a tippeket
a ciklusszámláló nem érdekel, csak az hogy a töltöttséget normálisan írja ki. az elektronikát meg tudom, nem szabad tápfesz nélkül hagyni mert azt döglött akkuként értékeli és onnantól nem működik. bár meglehetősen biztos vagyok benne hogy némi szándékkal tudnék találni a leleményes kis kínaiak által használt szoftvert ami "nullázza" az elektronikát.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Bizsu1st #117097 üzenetére
Szia, koszonom az infót, megnézem majd ezt a lehetőséget, akár ez is lehet, a gondja nem tudom, csak próbálom kiszürni a lehetőségeket, a gondom a rammal az, hogy nincs másik ramom, de ram ki és takarítást azért megcsinálom rajta, koszonom szépen tőled is az infót, megnézem. Nem veszek vele, De sajnos nem tudok bele szerválni most egy másik ramot, ez a bajom ezzel, De a tipp nem rossz, majd megmutatom hogy milyen van benne, Ránézésre illeszkedik amúgy a ram benne, de majd kiveszem, Nem gondoltam erre hogy esetleg ő okozza a gikszert néha. koszi szépen,
_mobilról íram, nehéz ékezettel írni ott_
Egyenlőre most várok.
-
-
-
-
válasz
Bizsu1st #116857 üzenetére
Na majd alszom párat erre a postázásra.
Biztos hogy van pár erősebb cpum ami jó T60-ba (lévén van egy zsák T60-am, és bontottam is el egy párat) de bajban lennék ha most meg kéne keresni mindent ami TP.
Ha megtalálok olyat ami jó neked, dobok egy pü-t ha addig nem szerzel máshonnan.14"-es T60-am amúgy egy se volt. Lehet kellene vennem egyet csak a gyűjteménynek.
-
válasz
Bizsu1st #116853 üzenetére
4-5k soknak számít a prociért?
Egy jó állapotú T60 (főleg ha ips-es) azért nem értéktelen még, kompromisszumokkal használható, és amíg az, addig az alkatrészeinek is lesz pár ezres értéke.T7100-at találtam itthon, ha az is jó.
Illetve van 2 gigás DDR2 is.
Postára nem fogok járkálni velük, de ha budapesti vagy és eljössz értük, megkaphatod őket mondjuk egy touchpad stickerért és 2-3 gombelemért ha a hirdetéseid még aktuálisak. -
mahi1
csendes tag
válasz
Bizsu1st #116854 üzenetére
Nem lettünk puszi pajtások az eladó lánykával, de gondolom, hogy nem a Gazdasági egyetemi tanulmányaihoz használja a kék, szuper-modern Win11-es IdeaPadot...
Ismerősi körben is van IdeaPad3 (én telepítettem rá Win-t), de - szerintem - ipari hulladék, normál használatra is alkalmatlanul lassú.
Egyébként én is aktívan gyűjtögetek és javítgatok:
- a legszebb BT egeret használtan, hibásan vettem,
- másik BT egeret hibásan, ajándékba kaptam itteni kedves fórumtagtól (ezúton is csókoltatom),
- 3 db Ultraslim Plus lézeres billentyűzet+egér szettet hibásan kaptam (átvert az eladó, őt nem csókoltatom).
Mindet megjavítottam.
Ami az érdekes: a Lenovo az első szériát sima torx csavarral szerelte, a másodiktól pedig már biztonsági torx csavarral, hogy egy átlagember nehezebb szedje szét és javítsa meg.
Pedig ezek mind javíthatók.
-
válasz
Bizsu1st #116848 üzenetére
DDR2 árával akkor van probléma, ha notiba 4GB modult szeretnél, netán többet is, mert az aranyárban megy. Illetve nem is nagyon találni.
Ami nekem a fő Frankenpadban 2x4GB, pont Hardveraprón bukkant fel 2-3 éve. Nagyon a végét járta már a tech, amikor kijöttek rá a 4-es modulokkal, kevés van, mindig drága volt, mindig drága lesz.DDR3-nak szerintem nem szabdna most sokba kerülnie, de nemsoká kiderül, mert akarok tenni 2x4-et a W500-ba úgyhogy fogok venni ha nem leszek lusta hozzá.
Addig is, csekkoljátok a kedvencek-sarkom:
T601, T42, és T60p lemaradt, mert azok konstans a kanapé mellett vannak.
17 TP-t minimum havi szinten használni tök normális, nem? -
mahi1
csendes tag
válasz
Bizsu1st #116843 üzenetére
A 90W-os töltőt eladó lánykának van egy informatikai szakértő rokona, aki azt tanácsolta, hogy a tíz éves, tönkrement akkus, teljesen elavult T420-ast dobja ki a kukába, de a töltőjét azért hirdesse meg, azért kap pár ezer Ft-ot... A lány vett utána egy kék színű, IdeaPad 3-at, amit meg is mutatott, nagyon elégedett a színével és szerinte a Windows 11 is szebb, mint a Windows 10.
Ja, és a lány tényleg kidobta a T420-at, a gyári ThinkPad hodtáskájával együtt, mert az utóbbiba nem fért bele a 15,6"-os Ideapad. A táskát nagyon sajnálta. -
-
mahi1
csendes tag
válasz
Bizsu1st #116839 üzenetére
65W-os volt, ami megtörött, viszont itt, a fórumban azt javasolták 90W-osat vegyek helyette, úgy is tettem.
Köszönöm a kábeles tippet, én is néztem. Trükkösek az aliexpresszes alacsony árak, mert drága posta párosul hozzájuk, végül 4 USD körüli a teljes ára, ami kb 1700 Ft és 2 hónapot várhatok rá (jön a karácsonyi időszak). Ehhez képest FB Marketplace-n 5 perc kutatással 2500 Ft-os áron vettem egy gyári 90W-os töltőt szinte új állapotban.
Anyám X230-as gépében is 9 cellás akku van, az is kilóg, de az ágyban használva feszül a töltőcsatlakozó. Az L alakú adapterrel viszont tuti lesz, mert az csak addig ér ki, mint a nagy akksi. -
mahi1
csendes tag
válasz
Bizsu1st #116836 üzenetére
Azért nem dobom ki a régi, 65W-os kerek fejű töltőt, mert még használható, tartaléknak jó lesz. A családban a 30-as szériából 3 db X230-as és 1 db T530-as szolgál, elnyűhetetlen igáslovak, könnyen szerelhetők.
Viszont Anyukám új töltőjéhez rendeltem egy L-alakú adaptert, mert az X230-ason hátul van a töltő csatlakozó ás ágyban használva, adapter nélkül megtörik a kábel a töltőfejnél. Na, most már nem fog megtörni:
-
donjohnson
addikt
válasz
Bizsu1st #116697 üzenetére
nekem ez a megoldás működött régen:
hd sentinel ha fut és be van állítva rajta, hogy ébren tartsa 0-ás vagy 1-es lemezt, de az a legjobb ha *-ot teszel arra a helyre:
do not allow spin down of disks -
bon1
csendes tag
válasz
Bizsu1st #113584 üzenetére
Es @Ogard
Vegul egy csomagot vettem 10-ert, amiben 2 laptop volt.
Az egyik egy X61s aminek torott a kijelzoje es hianyzik a hdd + ram fedele, de van benne 4GB ram, egy L7500 proci (2x1.6GHz) es egy 80GB-os 7200rpm fordulatu hdd. Raflasheltem a Middleton's biost es most sata 2 sebesseggel megy, erezhetoen gyorsabban tölt be a rendszer (en 20.2 Xfce Mintet raktam ra). A gyari 54mbit/s wifikartyat is kicsereltem valami half-height cuccra amit az Asus laptopbol bontottam (az volt a masik laptop), igy mar 300mbit/s kartya van benne.
[Lubuntu Xfce + YT]A masik laptop egy Asus X54C ami csak azert kellett mert van itthon egy majdnem ugyan ilyen (A54H) es ennek a burkolata sokkal jobb allapotban volt mint az enyem. A ket laptopbol sikerült osszerakni egy egeszen hasznalhato gepet, amin anyam ebben a pillanatban is netezik. Pentium B960, 4GB DDR3, 120GB SSD es egy HD 6470M van benne - Windows 10 mellett.
-
azbest
félisten
válasz
Bizsu1st #111947 üzenetére
Más chippel sem fog áramot termelni a kártya.
Ha nem tévedek 700 - 1000 mAh körül fér bele 5V-ra alakítva a max fogyasztás.
Ott lehet még a kutya elásva, hogy ilyen energiagazdálkodás miatt is lehet, hogy kevés a kraft ahogy olvasom. ÉS pont az általam jónak mondott t61-re írták, hogy annál valamiért ki van kapcsolva az energiatakarékos mód a pcie buszokon [link] Szóval, eseteleg próbálj valami bios vagy win alatti eszközbeállítást keresni, ahol az energiatakarékos mód kikapcsolaható a kártyára vagy a pcie vezérlőre.
Arról nem is beszélve, hogy a pendrivehoz jobban ragaszkodik a kártya, mint a slothoz.
-
azbest
félisten
válasz
Bizsu1st #111943 üzenetére
szia, nekem is van hasonló. Mostanában nem használtam, de régebbről emlékszem, hogy t430 gépben volt hasonló problémám vele. Miközben t61 gépen tökéletesen működött.
Sajnos előfordulhat, hogy nem egyenértéküek az expresscard slotok. Lehet a régebbi gépekben több áramot vehettek fel. Egy y kábelt tudnék javasolni, aminek a plusz táp végét a gép saját usb portjába dugod esetleg kiegészítésül... bár lehet még az is kevés, mert az usb3 normális esetben 900mA-t is kéne tudjon adni.
De akár az is lehet, hogy fiziailag a kontakt nem jó némelyik gépben és azért nem tud felvenni elég áramot. Anno t430-as gépeknél tapasztaltuk, hogy egyik gépben tökéletesen működő egpu adapter a másiknál mindig adatátviteli hibával elszállt. Míg másik adapterrel, ami passzosabban csatlakozott a kényesebb gépen is hosszabb időn át stabilan működött. Az expresscard eléggé kókány fizikai csatlakozó.
Ha asztali használatra kell, akkor esetleg próbálhatsz olyan dokkolót (4337, 4338) keresni, amin van usb3 port. Bár lehet tévedek és a t410 esetén nem aktív. Azt hiszem talán van olyan változat is a dokkolókból, amin esata port van.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Bizsu1st #111929 üzenetére
Legalább az kiderül, hogy mi a hiba. Ha a Windows 10, akkor azon még talán segít egy felerőszakolt Windows 7 driver (bár ezt nem igazán ajánlom), de ha a gép miatt van ez, azzal nincs mit tenni.
A T43 nekem is csak arra lett volna, hogy kicsit nosztalgiázzak W98 és XP alatt, csak hát közbeszólt a déli híd. Javíttatni meg hobbiból is értelmetlen, mert két másik gépet kapok annyiért, ráadásul van eltéve egy ezekbe való lapom, csak semmi kedvem szétbombázni a gépet most.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Bizsu1st #111919 üzenetére
Még annyit tehetsz, hogy ha van elfekvőben 2.5 hüvelykes merevlemezed, arra próbálsz tenni egy W7-et, hogy működik-e vagy sem. Esetleg a T420-ból is átteheted ideiglenesen, bár amennyire a Windows lelkivilágát ismerem, lehet jobb ha előtte csinálsz biztonsági másolatot.
Én a sajátomat egyáltalán nem tudom életre kelteni, mivel egyedül az X230T-be passzol, arra meg Windows 7-et már nem annyira könnyű buherálni mint amennyit érne a kártya. -
-
azbest
félisten
válasz
Bizsu1st #109231 üzenetére
hm, mondjuk valóban arra nem gondoltam, hogy a 430 előtti generációk már hivatalosan nem támogatottak. Ha jól emlékszem ott a géphez való verzióból kell win7 kompatibilis módban indítani a telepítőt. De, ha az új vantage kerül fel, az lehet nem ért szót a több éves driverekkel.
Talán megfelelő registry kulccsal lehet állítani a határértékeket a töltéshez. [link]
-
azbest
félisten
válasz
Bizsu1st #109221 üzenetére
Nekem egy régebbi telepítésű gépen t430-ra került fel frissítésként a "2004 20H1 May 2020 Update 19041" -es Win10. Az óra mellett a vantage még tudta is mutatni az akku százalékot, csak a vantage felületen volt a hibaüzenet, hogy "lenovo power manager driver is not installed or not working properly" vagy ennek magyar megfelelője. Amikor kerestettem updateta wantage-ből, akkor nem ajánlotta még fel a 10.0.127.0 power managert. Hanem 1.67.16.20 volt még márciusból. Rákeresve a lenovo weblapjáról szedtem le, talán valami lenovo fórumok komment kapcsán a frisset.És amikor lefuttattam külön a telepítőjét, akkor láttam az ablakban, hogy azt írja, már a legfrisebb driver van hozzá telepítve. Aztán jött egy komment alapján, hogy az eszközkezelőből ki kell driverrel együtt töröltetni a pm-et
És utána elindítani a letöltött power management telepítőt. Sőt, lehet ez nem is maga a driver, hanem csak ahhoz valami integrációs cucc.
A másik gépen meg pár nappal később a vantage felkínálta ugyanezt a verziót belőle. Azon még nem az újabb win 10 van, hanem 1909 19H2 November 2019 Update 18363 fajta. Talán mert a céges policy-vel visszafogták. Na ott meg újabban jött az hogy random lehiernálta magát és az eseménynaplóban láttam hogy az akkura rinyált, s úgy találtam meg a beállítást, hogy lehet lelövés helyett csak a figyelmeztetést.
-
azbest
félisten
válasz
Bizsu1st #109216 üzenetére
mivel a power manager rátelepítésekor kiírja hogy már telepítve van a driver, ezért nem csinál semmit a telepítő. Szóval előbb manuálisan el kell távolítani az eszközkezelőből "Lenovo Power Manager" in Device Manager -> System Devices. Magyarul rendszereszközök alól talán. Ki kell pipálni, hogy törölje a drivert.
Utána kell a legfrisebb power managert telepíteni.Egyik t430on találkoztam ezzel.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #109183 üzenetére
Ezt szoktam hívni nem túl hatékony időtöltésnek, ide-oda ugrálunk és marha nehéz követni. Tipikusan egy excel kéne és abba leírni mindent pontokban.
Mert ha eddig is ilyen RAM felállással ment a gép... én még soha nem pipáltam olyat, hogy telepítőbe beleomlott volna egy amúgy stabil laptop/desktop. Amiket írtál meg főleg nem. Azokkal a körülményekkel meg aztán totálisan nevör evör.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #109122 üzenetére
Tiltható a VGA BIOS szinten.
Leírtad, amíg nincs driver telepítve, addig jó(nak) tűnik. Pedig nem az. A tipikus VGA halál ilyen, driver nélkül, esetleg kisebb felbontásban jól működik, hiszen semmi baja, képet ad. Amint feltolod a felbontást és rendesen kéne mennie az órajelein dirr, csúszik a kép, hullik, négyszeres vagy nyolcszoros duplikálásban lesz az asztal stb.
Sajnos úgy néz ki, ott meghalt a buli.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Bizsu1st #96052 üzenetére
Nekem T520-al voltak hasonló hőmérsékleteim, szerintem nálad sem jó a hőelvezetés a prociról.
-én újra szétszedtem, tettem rá több pasztát (a desktop prociknál alkalmazott nagyon vékonyan felvinni a felületre itt túl kevésnek bizonyult, valószínűleg gyárilag több pasztával számoltak így lett megtervezve)
-a vissza csavarozásnál figyeltem a csavarok egyenletes meghúzásraEzután 10-20 fokkal lejjebb ment minden hőmérséklet.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Bizsu1st #95981 üzenetére
2540M lesz az és mondhatni normális...de attól is függ mi az alapjárat nálad...mert tényleges IDLE állapotban ne fusson sok minden. A másik, hogy függ a környezeti hőmérséklettől is. Az alapjárati 50-60 talán picit magas most 45-50 inkább. Viszont a terhelt hőfok az helytálló. Ennyi nekem is.
-
dugo_
veterán
válasz
Bizsu1st #95306 üzenetére
Bármilyen árammal átjárt tekercs rezeghet, aztán ha rossz a tokozás, nem elég elasztikus a rögzítés, akkor ez a rezgés fel tud annyira erősödni, hogy cicergő, néha már-már visító hangot adjon ki. Megszokod, lecseréled vagy megkeresed a hang forrását és megpróbálod valamival csillapítani, ha hozzáférsz, bár ezeknek a belsejében keletkezik a zaj.
A T500-am a SATA csati mellett csinálja görgetés közben például. Intel C-state-nek szokott hangja lenni pl, ahogy a VRM-en folyamatosan változik az átfolyó áram.
Dell topikban fut most egy sztori egy 5580-cal, aminek a képernyője visít rögtön, ahogy töltőre kerül...
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #95306 üzenetére
Más laptopnál még nem hallottam.
Jó merítésed lehet akkor. Ezt tudja még csilliárd dolog, VGA magas fps-en pölö mindenki kedvence. Ez gyakorlatilag magas hangú vibrálás, trafókból pölö tuti kellett már ilyet hallanod. Na ez ugyanaz csak kicsiben.
Sokat nem jelent, megszokod vagy kidobod a gépet -
jjeahh
nagyúr
válasz
Bizsu1st #95274 üzenetére
Parancsolj, bár nem tudom be tudod-e tölteni, egy kollégának elküldtem még és neki nem sikerült valamiért. Persze azért egy személyre szabott kalibrálást nem helyettesít, szal ha teheted kalibráltasd be, de valszeg a gyári állapotnál jobb, az elviselhetetlen volt számomra.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Bizsu1st #95258 üzenetére
Nekem is 1600x900 paneles T520 van, az bizony nagyon kékes, talán a legkékesebb TN kijelző, amit valaha láttam
. Az enyém be van kalibrálva Xrite Colormunki Display-el és Dispcalgui-val, ha esetleg érdekel, megkereshetem a profilt és átküldhetem, egy próbát megér... arra viszont készülj fel, hogy valszeg első blikkre brutál sárgásnak fogod látni a beállított/kalibrált kijelzőt. De csak azért, mert a szemed valamennyire hozzászokhatott már a kék-hez... főleg ha a T520 előtt is valamilyen TN paneles notit használtál.
Ha viszont elviszed kalibráltatni, akkor a helyedben rákérdeznék, hogy mivel kalibrálnak, a fent említett hardver-szoftver kombónál alább nem adnék... -
törölt tag
válasz
Bizsu1st #95258 üzenetére
én is napokig állogattam az egyik T520-asom kijelzőjét, de még mindig nem tetszik. most már nem tökölök vele, elviszem szakemberhez kalibráltatni.
3 és 5ezer Ft között műszerrel bemérik a monitort és adnak hozzá egy javított színprofilt, icm fájl formában, amit érdemes eltenni, egy esetleges windows újrahúzáskor is hasznos lehet. -
azbest
félisten
válasz
Bizsu1st #95256 üzenetére
Esetleg sima beépített sRGB-vel is nézd meg. Ha jól tudom, az nem hangolja el semerre. Az egyik asztali monitoromnál rózsaszín a fehér, ha alapértelmezetten hagyom vga csatival. Ha sRGB-re teszem, akkor pedig jó. Persze, akkor is lehet, hogy valamilyen torzított színt mutat, de az már a panel és nem az oprendszer hülyesége.
-
-
válasz
Bizsu1st #95256 üzenetére
Nekem segített az ott leírt módszer. Most akkor lehetséges, hogy tényleg rossz a kijelző paneled, de az is lehet (bocsi
) hogy a szemed nem megbízható.
Kérj meg egy nőt a közeledben (a nők immunisak minden színtévesztéssel kapcsolatos genetikai problémára), hogy nézze meg ő is a színek módosulását, lehet, hogy ő másként látja mint te.
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #95238 üzenetére
Gríz vagy cukor, ezek szlengek a panel bevonatára, ami a végső érzést adja meg. Minél cukrosabb, annál durvább a klasszikus tejüveges hatás és minél tisztább, annál jobban jön ki a tükrös érzés. Most a középút megy, ez a félfényes panelek kicsit mindegyiket adják, nem bolondul meg a szemed, de ha fény éri sem esik pánikba és kezd borotválkozásra alkalmas lenni.
Nálad elvben nem lehet durván mattos panel, anno egyik ultrasharpom volt ilyen, ott tényleg szó szerint 1 óra után fel kellett állnod, mert annyira durván matt volt, hogy a szemed nonstop kereste a fókuszt és fáradt. Nagyon rossz volt. De ilyen neked nem elérhető ehhez a géphez.
Némi rokonság van Tatabányán, de ritka vendég vagyok ott, monitort vettem tavaly arrafele. De lennie kell fotósnak vagy valami egyéb hobbistának ott is. Ott mindig van egy kéznél
-
Tikakukac
titán
válasz
Bizsu1st #95236 üzenetére
Most mondanám erre az okokat, de mindegy, az a baj, hogy a te megoldásod egy végtelenül rotált kijelzőcserebere lesz.
Pedig csak egy jó PPI kéne és egy 4k-s kalibrálás, ahogy a te szemednek megfelel. Még ha "cukros" lenne a T420 900p-ben okés lenne, de azok nem cukros panelek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest